Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Tale rec mi je danes naredila taksne luste, da je joj...
Sestavine za 4 osebe: 4 velika jabolka, 4 žlice nutelle. 2 žlici pinjol, 5 dag marcipana, jabolcni sok, 1 strok vanilije, maslo, sladkor, cimet
Priprava: 1. Jabolka operemo, osušimo, jim odrežemo pokrovcke in izdolbemo pešcišce. 2. Nutello zmešamo z razdrobljenim marcipanom in sesekljanimi pinjolami in napolnimo jabolka. 3. Ne preveliko nepregorno posodo premažemo z maslom, potresemo z mešanico sladkorja in cimeta in vanjo na tesno zložimo jabolka. Prilijemo 1 /16 l jabolcnega soka, vse skupaj potresemo s sladkorjem, damo na vsako jabolko košček vanilijevega stroka in v ogreti pecici (180 stopinj) pečemo sladico 30 minut. *Preden jabolka ponudimo, jih nekoliko ohladimo. Tako pripravljena jabolka imenitno teknejo s pikantnim šodojem: nad paro stepamo 1/8 l marsale z 2 rumenjakoma 1 1 žlicko cimetovega sladkorja, da dobimo gostljato kremo.
< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 14.4.2008 12:26:24 >
_____________________________
Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)
Pinjole – Pinus pinea Poznate pinjole? Če ne, Vas morda prispevek navduši, da poskusite ta slasten prigrizek.
Če se boste kdaj pozno jeseni odpravili v obmorske kraje, le pobrskajte pod pinijo, iglavcem, ki nas razveseljuje s prav posebnimi oreški – pinjolami. Seveda se boste morali malo potruditi, kajti semena skriva trda lupina, ki jo boste morali razbiti, v kolikor si boste želeli privoščiti ta po smoli dišeč prigrizek.
Pinjole vsebujejo skoraj dve tretjini maščob, preostanek pa so beljakovine in precej sladkorjev, kajti so najslajša jedrca takoj za indijskimi oreški. Imajo tudi veliko železa, fosforja, nekatere vitamine skupine B in vitamin E. Zaradi svoje sestave pinjole dobro vplivajo na prebavo in dihalne poti, kar so vedeli že nekateri Indijanci, ki so si z zdrobljenimi semeni lajšali težave s kašljem in prehladi.
Pinjole so primerne za zobanje, dodajamo jih lahko solatam, pripravljamo polivke ali uporabimo v pecivu. Zagotovo pa je najbolj znana njena uporaba v omaki pesto, ki jo poleg pinjol sestavlja še oljčno olje, parmezan in zmleta bazilika.
Moja hči (23 mesecev) uporablja dudo samo ponoči, ko gre spat. V vrtcu so jo od dude odvajali s popoldanskim počitkom, zato mislim, da je čas, da se dude popolnoma znebimo. Kako ste otroku pomagali, da se je znebil dude?