|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
25.4.2008 15:37:59   
poli*
Hvala pavlyna! Še obstajajo ljudje, ki znajo odgovoriti na zastavljeno vprašanje user posted image . bravo

(odgovor članu pavlyna)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
25.4.2008 15:39:19   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: Janice1

jaz bom pa takole povedala:kot študentka sem zanosila, pred porodom diplomirala in šla pač na socialno, kjer sem prejemala starševski dodatek. OBA sva živela skupaj,čeprav sva bila prijavljena na različnih naslovih. Na centru so me vprašali, če živiva skupaj in sva rekla, da ja, ker za ušivih takrat 30.000 tolarjev  več pa se že ne bom bala, da me kdo prijavi, češ saj živita skupaj.ON ni bil kakšen težki podjetnik ali pa bančnik, da bi lahko rekla, da sva krasno živela, ampak sva pregurala. Ker tako kot je rekla maruškaŠ, bolje je imeti vso podporo partnerja, psihično in fizično, kot pa stalno gledaš, če kdo ne opreza, če ali kdaj pride tvoj domov.


Točno takouser posted image user posted image user posted image Tudi jaz bom diplomirala pred porodom, ampak bom drugo leto vseeno študentka na magisteriju. Ne splača se za tistih nekaj € toliko raskirat.

IZVIRNO SPOROČILO: pavlyna

ja jst sm bla na istem eno leto nazaj.
če se hočeš prijavit kot samohranilka imaš en kup kolobocij,kjer moraš ,če je oče otroka znan njega osebno tožit preko sodišča,...itd.
jst pa nisem hotela otroka očeta zatajit al pa ga tožit...HALO!
TKO JE BLO MEN REČENO NA SOCIALNI.

sedaj pa kot študentka dobivan štipendijo 175€in starševski dodatek nekje 178€ in to je to.

lp


Se strinjam. Hodit po sodiščih zaradi tegauser posted image
Če smo se odločile, da bomo mamice študentke, je pač to odgovornost treba sprejet in se naučit preživet s tistim, kar imamo. Bo pač v teh letih treba mal pregurat. Saj ne bomo večne študentke.

(odgovor članu pavlyna)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
25.4.2008 18:14:16   
zvezdica stella
Pozdravljene,

jaz bi na tem mestu dodala, da bo koristno, če z otrokovim očetom preračunata tudi z vidika dohodnine kaj se vama splača. Oziroma kateri od vaju bo uveljavljal otroka kot olajšavo in koliko bi za vsak primer (primer 1: uveljavljaš ti, primer 2: uveljavlja otrokov oče) prejela oz. vračala dohodnino.

Hipotetično (pač s partnerjem sva v običajni izvenzakonski skupnosti) se nama ne bi splačalo igrati t.i. samohranilstva.
Hočem povedat, da ne gre samo za zavajanje pristojnih organov, ampak pozabljanje na dohodnino (nad katero bentimo vsako leto ob enakem času).

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
25.4.2008 18:32:36   
pavlyna
ja pri nama je tako,da se nama najbolj spač,da dobivaj jst štipendijo 175€na mesec+ jaz starševski dodate 178€ na mesec,on pa glede na njegovo plačo,ki ni nevem kaj (okrog 800€ na mesec) dobiva še okrog 80€ otroškega dodatka.

lp

(odgovor članu zvezdica stella)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
25.4.2008 18:50:16   
AnciM
Gre starševski dodatek in otroški dokladi tudi v dohodnino? Kako prijazna je naša država, najprej nam ponudi pomoč, potem jo pa nazaj zahteva!?

(odgovor članu pavlyna)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
25.4.2008 18:58:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Kriva pa je itak država, ki se jo da tako fajn goljufat.


In "krivi" smo mi kot drzavljani, ki tako pocetje jemljemo kot "saj se je samo znasel in nasel luknje v zakonu".

Se kaksen zakon bo treba poostrit, ne samo cestnega.

ps. vsa leta solanja sem prejemala krasno stipendijo od drzave, zato da zdaj lahko placujem davke, ki padejo tudi v "samohranilske luknje".

ps2. namesto da razmisljas, kako bos drzavo prinesla okrog, razmisljaj o tem, kako bos naredila kaj, da bos sluzila denar s svojim delom.


(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
26.4.2008 9:55:16   
poli*
Mič II- še hvališ se, kako so nekateri plačevali vrsto let za tvojo "krasno" štipendijo, sedaj se pa pritožuješ, ker boš pač tudi ti morala plačevati za druge.
Kako si sploh upate odgovarjati na vprašanja???

Evo, da te citiram:
"ps2. namesto da razmisljas, kako bos drzavo prinesla okrog, razmisljaj o tem, kako bos naredila kaj, da bos sluzila denar s svojim delom."

Moj odgovor:
Namesto da si prejemala krasno štipendijo več let, bi se ji lahko odpovedala in razmišljala o tem, kako boš naredila kaj, da boš služila denar s svojim delom!

Kako hitro se ujamete v past- zgleda da niti ne berete, kaj vas človek vpraša?!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
26.4.2008 10:10:00   
asra
Tudi jaz imam vprašanje. Sicer mi še ni uspelo na CSD, se je pa tašča pogovarjala z neko znanko ki dela tam.
Gre se za to, da imam manj kot 26 let, partner je redno zaposlen, poročena nisva, stalana prebivališča pa imava vsak v svoji občini.
Odgovor ki sem ga dobila:
- prejemala naj bi cc 170€ "porodniške"
Zatakne se pri otroškem dodatku. Sama ga ne morem uveljavljat, ker bi potem meni ukinili moj otroški dodatek. Zato naj bi moj fant pri notarju podpisal neko rejništvo user posted image  (če sem prav razumela), da bi potem on lahko uveljavljal otroški dodatek. A je dejansko to resuser posted image , ker jaz malo taščine beseda z rezervo jemljem, ker ima ona neke čudne fore...mora bit pač vedno po njeno in stalno nas sili v poroko user posted image , jaz pa nebi šla kar na blef podpisovat nekih papirjev. Pa me še zanima, če mi starševski dodatek potem pripada, ali bi potem mogel to spet on uveljavljat? Kaj pa očetov 15 dnevni dopust??
Ja in še to mi je bilo rečeno: da pomoči ob rojstvu otroka nebi mogla uveljavljat v njegovi občini (dajo več denarja), ker mora on spet podpisat "rejništvo"user posted image .
Uglavnem, vem da se moram spravit na CSD sama in povprašat, me pa zanima če slučajno katera kaj ve, ali pa je bila v podobni situaciji.

Se mi pa zdi, da so to le neke taščine špekulacije, ker bi si rada tudi tega otroka priklenila k sebi. Isto je s fantovim nečakom.user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
26.4.2008 11:00:24   
pavlyna
oj.ja pri nas je isto.on bo podpisal očetovstvo,da je on otrok očeta na CSD in bo lahko normalno uveljavljal otroški dodatek.
pri nas je tko.

lp

(odgovor članu asra)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
26.4.2008 13:13:06   
poli*
asra, točno te stvari tudi mene zanimajo. Zaenkrat ti (še) ne znam nič odgovoriti- bo treba iti na CSD, pa tam kaj povprašati o možnih variantah.
Srečno user posted image

(odgovor članu pavlyna)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
26.4.2008 13:23:45   
andie
Joj, poli, ja kaj te je pa prijelo, da zastaviš tako vprašanje na forumu, polnem poštenih državljank in državljanov, ki s  plačevanjem davkov naši državici preživljajo nešteto samohranilk...user posted image

Čist enostavno se je znajdit v situaciji, ko želiš najbolše zase in svojega otroka, veliko težje je tako situacijo objektivno ocenit, brez ohoho ogorčenosti, moraliziranja, napadanja in brezveznega govoričenja.

Velik ljudi misli, da je njihov prav edini možni prav in če imaš namen naredit najhujšo goljufijo in opehariti dobre ljudi, ki s plačevanjem davkov sploh omogočajo preživetje goljufivih mamic (in pa ostalih megalomanov, ki utajajo na mio evrov davkovuser posted image )-kot da neb plačevali davkov, če neb blo soc. pomoči in otroškega dodatkauser posted image , potem res ne vem, kak človek si, no!

Pomisli malo na ljudi, ki delajo zato, da lahko nesramne in nepopolne mamice nudijo svojim otrokom kej več...
Ubogi ljudje, a se ti nč ne smilijo..? Meni se.user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu pavlyna)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
26.4.2008 13:36:19   
poli*
ja andie, res ne vem, kaj sem razmišljala, ko sem postavila "tako težko" vprašanje tu na forumu. Res mi je bilo žal že takoj, ko mi je prva odgovorila "prepoštena" maruska s!!
Za nasvet sem pa seveda prosila samo tiste, ki kaj vedo o tem in ne tiste, ki bi si radi samo nabijali število sporočil pod svojim nickom!
Seveda se mi smilijo vsi, ki plačujejo davke (no, kdo jih pa ne??), še posebej pa te deklice na forumu. Žalostno, ampak resnično. user posted image

ps: dobro si to napisala user posted image

Upam, da se razumemo, kaj sva obe hoteli povedati.

< Sporočilo je popravil poli* -- 26.4.2008 13:38:39 >

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
26.4.2008 13:59:21   
pavlyna
IZVIRNO SPOROČILO: andie

Joj, poli, ja kaj te je pa prijelo, da zastaviš tako vprašanje na forumu, polnem poštenih državljank in državljanov, ki s  plačevanjem davkov naši državici preživljajo nešteto samohranilk...user posted image

Čist enostavno se je znajdit v situaciji, ko želiš najbolše zase in svojega otroka, veliko težje je tako situacijo objektivno ocenit, brez ohoho ogorčenosti, moraliziranja, napadanja in brezveznega govoričenja.

Velik ljudi misli, da je njihov prav edini možni prav in če imaš namen naredit najhujšo goljufijo in opehariti dobre ljudi, ki s plačevanjem davkov sploh omogočajo preživetje goljufivih mamic (in pa ostalih megalomanov, ki utajajo na mio evrov davkovuser posted image )-kot da neb plačevali davkov, če neb blo soc. pomoči in otroškega dodatkauser posted image , potem res ne vem, kak človek si, no!

Pomisli malo na ljudi, ki delajo zato, da lahko nesramne in nepopolne mamice nudijo svojim otrokom kej več...
Ubogi ljudje, a se ti nč ne smilijo..? Meni se.user posted image user posted image user posted image





to si pa dobr napisalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
26.4.2008 21:48:03   
maja&m
Bravo andie!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pavlyna)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: študentka/samohranilka....kaj je bolje?
27.4.2008 17:07:07   
Anonimen
Mič II- še hvališ se, kako so nekateri plačevali vrsto let za tvojo "krasno" štipendijo, sedaj se pa pritožuješ, ker boš pač tudi ti morala plačevati za druge.


Nic se ne pritozujem, ker z veseljem hodim v sluzbo in z veseljem placujem davke :).
To, da gredo v roke tistih, ki "samo iscejo luknje v zakonu" pa mi ni prav in mi verjetno nikoli ne bo.

Ja, stipendija je bila res krasna, brez narekovajev. Zadostovala je za studij in vse moje studentske kaprice, tudi za pivo na studentskem zuru user posted image . In ne bos verjela....drzava mi je subvencionirala tudi studentski dom nekaj let. Grozno, a ne, da se s tem hvalim?

....samo zato moja mati ni igrala brezposlene samohranilke in jaz nisem plonkala na izpitih. da bi upravicila svojo pravico do stipendije.

Tako da...sto let razlike...

(odgovor članu poli*)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?