Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha ej punce kako je s temi ad3, d3 kapljicami, kako se to uporablja, kje se dobijo, od kdaj naprej se uporablja, če katera ve naj malo obrazloži!! ad3 se načeloma dozirajo 5-7kapljic, po dopolnjenem 6.mesecu pa 10 kapljic. dajale naj bi se dokler se ne zaraste mečava. kako je zdaj s temi krči jaz ne vem. Ula je mela grozne krče prve mesece zaradi alergije na mleko. ko sem šla jaz na brezmlečno dieto se je pa uredilo. verjetno res koga zvija zaradi teh kapljic, ampak dojenčke zvija ne glede na to al daš kapljice, kako mleko pije, kaj mamice je....kolike pač...zaradi nerazvitega črevesja, tu nimaš kaj. saj mine. je pa po moje bolje prenašat te krče in čakat da mine,. kot pa da ima otrok rahitis zaradi pomanjkanja d vitamina in posledično slabe vezave kalcija. pa ne sam rahitis v najhujši obliki, tu so še recimo kurje prsi, pa vdrt prsni koš, mehke kosti, krive noge, noge na O, poležana, potlačena lobanja, mehka lobanja( sena pritisk vdre in pol skoči nazaj...), osteoporoza kasneje itd. itd. tako da za mene ni debate al dajat al ne. bi se požrla recimo, če bi mi otrok šel na sistematski pregled, pa mi povejo da je rahitičen ali kaj. zato ker nisem dajala teh kapljic. čist sm zbita me je lubi spet po trgovinah vlačil, ula je dobila čevlje, pa majčko, pa eno račko. k je cel dan gonla tist gaga gaga gaga pa se je je usmilil in ji kupil eno raco. zdej pa čist srečna
|