|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: allernova ali pregomin
15.5.2008 15:14:31   
izabella1
Ja Neocate stane 60€. Ma s tem Pregominom se že nekaj časa grejo... Je bilo že lani v spisu umaknjenih preoizodov (ne vem sicer zakaj). Nadomestilo na recept naj bi bil Neocate. Za HA pa že na embalaži piše, da ni primerno ob že dokazani alergiji na KML. To mi je rekla fantova sestra, ki dela v lekarni, jo bom še malo povprašala kako je s tem. Jaz sem ravno poslala prošnjo za novo mnenje za Pregomin na recept, bom videla kako bo, kaj mi bodo dali.

Ta Neocate naj bi bil pa dosti boljšega okusa (podobnega kot materino mleko), sestavljen pa čisto iz umetnih aminokislin in nasploh najboljša prehrana za nedojenega otroka z alergijo.


_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: allernova ali pregomin
15.5.2008 16:55:02   
racman2
Ja samo vprašanje, ker je tako drago ga sigurno ne bodo nadomestili za Pregomin, po moje bodo kaj drugega uvedli.
Sem ji pa spet zdej hotla dat alernovo, pa v tak jok, ni hotla niti enkrat potegnit, ne vem tud če dam lefakin kapljice gor, ki so sladke.
Bom vsak dan probavala, enkrat se me bo že usmilila.

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: allernova ali pregomin
15.5.2008 19:49:15   
trdozimc
Ojej racman2, zelo mi je hudo. Mogoče bi pa poskusila zamenjat položaj. Meni je pri Janu in pri Ivi najbolj in vedno (tudi, ko sta bila drugače zelo razburjena in drugače nista hotela jest) ugajal sledeči: dojenčka položiš poleg sebe na posteljo, ti pa ležeš čimbližje, kot da bi hotela dojit, potem pa z roko, na katero se upiraš primeš flaško, tako da se dotikaš s to roko istočasno lička dojenčka, z drugo roko ga pa božaš po glavici. Seveda mora biti soba čimbolj mirna in sama se moraš popolnoma pomirit in če vmes začne jokat, jo z glasom pomiriš in poskusiš znova. Vmes sem Janu včasih tudi dudo uturila, če je preveč jokal, potem pa umaknila in hitro pristavila flaško.

Držim pesti za vaju. Aja, a sigurna pa si, da potrebuje dodatek, da nima tvojega mleka dovolj?
V glavnem, držita se, saj bo!

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: allernova ali pregomin
15.5.2008 20:47:24   
racman2
sej včasih še sama ne vem. Zvečer mi pije tudi po eno uro, drugače ona vleče čez dan 5 min, in se mi zdi, da imam zvečer res manj, danes sem 6x zamenjala strani pa kar vleče. sSamo  čudno se mi zdi, da spi do 5h zjutraj, če bi bila lačna bi se prej.
Včeraj se je že ob 2h zbudila,samo je pol do 5h nazaj zaspala.
Mogoče mi bo ratal vzdržat 1,5meseca, da uvedeva zelenjavo.
Hvala za podporo in nasvete, bom jutri tko probala kot si napisala trdozimc.
L.p.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: allernova ali pregomin
15.5.2008 21:14:07   
trdozimc
Saj ti res lepo spi. Sicer je res, da imamo menda zvečer manj mleka, ampak mogoče pa rabi zvečer samo cartanje (ga Iva tudi, pa je na flaši). Lahko ti samo povem, da če mi deklica ne bi hujšala, in če bi ponoči tako spala kot tvoja, pa če bi zavračala dodatek, bi jaz vztrajala pri (samo) dojenju.

Aja, sem se spomnila, kaj je meni svetovala patronažna, ko je bila Iva še manjša in je mene skrbelo, če ima dovolj mleka. Rekla je naj ji poskusim dat rahlo sladkane vode (samo enkrat - no pa smo spet pri cukruuser posted image ) in če bo spila več kot kake 50 ml, potem je še lačna??????

Ampak ne vem no, meni se vseeno zdi, da tako velika pupa ne bi spala 5 ur ali več skupaj, če bi bila lačna.

Držim pesti!

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: allernova ali pregomin
16.5.2008 7:27:33   
racman2
Ja sej verjetno bom vztrajala samo pri dojenju, bom vidla, mogla bi jo stehtat, ker posvetovalnico imava šele čez 3 tedne. 8.5. je imela 6610g in 69cm. Meni se zdi suhcana.
Mal me skrbi, ker gremo čez 1 mesec na morje in to povrh še kampirat. Ker bom tam cel dan verjetno kar naporno in še z mojim triletnikom mislim več časa preživeti, da se mi ne bi to poznalo tudi na mleku. Zato bi bila tudi zdej če bi mi sprejela en obrok alernove bolj pomirjena, če bi kakšna kriza prišla na morju. Pa okrog 5 meseca pravijo, da itak spet pride. Saj ne smem na to mislit, ampak vseeno včasih.user posted image
Sem se pa spomnila, da sezamov napitek ful priporočajo, si bom skuhala pa da vidimo.

Pa lep pozdrav tudi vam!

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: allernova ali pregomin
16.5.2008 9:01:43   
trdozimc
Hej racman! Naša mala je imela enake mere! So sicer rekli, da je bolj manekenske sorte, ampak da ni panike. Ti pa povem, da sem si jaz črpala, ker ni hotela vlečt, pa bi lahko dobila kolikor bi hotela, pa ni hotela več spit!

Ti jo kar doji in se ne seliraj, se mi zdi, da če bo lačna, bo že vzela dodatek. Vzemi pač alernovo s seboj.

Sezamov napitek pa RES pomaga. Sem imela po njem še skoraj pol deci več mleka na vsaki dojki.
Pa stres tudi dokazano deluje (negativno), tako da se poskusi umirit, saj nič ne moreš naredit. Vem da je to lažje rečt kot naredit, sploh če imaš še enega otročka.

Uživaj na morju, pa boš videla, da se bo uredilo!

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: allernova ali pregomin
16.5.2008 9:48:41   
racman2
Hvala trdozimc.user posted image
Sej verjetno itak ne bo neka težkauser posted image , ker sem jaz tudi velika in suha, mož in mali pa isto. Pri malem me nikoli ne skrbi, če premalo tehta.
Pri dojenčkih pa, ker so taki mejceni.
Danes se bom nalila z vsem živim, pa bom videla zvečer.user posted image user posted image
Bom jutri napisala, če je kaj pomagalo.
L.p

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: allernova ali pregomin
16.5.2008 10:12:05   
mamica 1
Racman2 jaz mislim da tisti ki se dojijo imajo vedno neko potuho v tem dojenju in nočejo flaške. Midva z mojim user posted image se tudi dojiva in nikakor ni hotel pit Allernovo, vedel je da če flaške ne bo bo pa zizo dobil pa tut če bo čist mal not bo pa še čez pol ure enkrat. Naj ti povem da tvoja pupa spi fenomenalno in pomoje nimaš premalo mleka. Jaz sem imela iste težave, premalo svojega mleka ker smo že dodevali Ha mleko predno smo vedli da je alergija, potem pa šok in naenkrat Allernova. Jaz sem se full nalivala z vsemi žavbami ki jih priporočajo in mi je uspelo da smo nekak z dojenjem pregurali do tistega časa ko sva začela GH uvajat sedaj pa itak ni panike. Ravno danes mi je prvo noč celo prespal user posted image in mi je zjutraj že sam pižamo dvigoval. Skratka mleka imam dovolj poleg druge hrane.

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: allernova ali pregomin
16.5.2008 10:42:16   
izabella1
Racman2, držimo pesti, da vama rata! Tudi moje mnenje je, da mala spi fuul lepo in da skoraj nima smisla na silo dodajat allernove.

Jaz bi samo to še dodala, da NE se nalivat s čajem za dojenje. Ko sva imeli midve uvajanje KML v bolnišnici, so pripeljali punčko, ki je bila skoraj cela v krastah pa še en mesec ni bila stara. Na koncu so ugotovili, da je bil kriv čaj za dojenje. Vsebuje (bojda) kup snovi, ki škodujejo občutljivejšim dojenčkom. (pa ta mamica se je sicer ful pazila s prehrano in oh in sploh, hotela je najboljše za svojo pupo)

Srečno!user posted image


_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: allernova ali pregomin
16.5.2008 12:21:06   
racman2
Jaz ta čaj od Hipa Za dojenje instant in v vrečkah pijem že od začetka. Mislim, da ji ne škoduje.
Se pa ful pozna na koži, ker ne jem mleka in jajc. Ima zdejle 2 dni zelo lepo kožo po obrazku, sicer dermatitis se ji še pozna na prsnem košu, pa tudi hrapava kolena ima. Upam, da je ne bo kaj fajn srbet začelo. Nočem kaj preveč s kortikosteroidi mučkat, če ni nujno.
Drugač sem pa mislila spit ene tri deci sezamovega napitka, a je sezam tudi alergen?

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: allernova ali pregomin
16.5.2008 12:36:57   
trdozimc
Ne, sezam ni alergen.
Za čaj za dojenje pa mogoče res ni preveč dobro pretiravat (znotraj predpisanih mej pa skoraj ne bi smelo bit težav).
Čestitke za lepšo kožico user posted image , to se je hitro izboljšalo. Suha koža pa kar traja, pa včesih je tudi brez kakega očitnega razloga spet slabše. Super!

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: allernova ali pregomin
16.5.2008 12:40:33   
racman2
A katera uporablja otroško kozmetiko lavera?
Neka ful naravna in za te dermatitise. Laro samo 1x na teden namilim z Waledo trdim milom, drugače samo v vodi, pa sem mislila kupit kakšno oljno kopel, da ne bo imela tko suhe kože.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: allernova ali pregomin
16.5.2008 14:40:15   
trdozimc
Če ti kaj pomaga: jaz sem Jana kopala približno enkrat na teden v vodi + nekaj kapljic navadnega olivnega olja (jedilnega, 100%, hladno stiskanega), drugače pa samo v vodi. Kozmetike sem se vedno in se še, izogibala, kar če druga ne imajo razne kremice in olja dodatke za mazljivost, obstojnost............... Tudi npr. kreme od Mustele ali Aderme nisem uporabljala, če ni imel res suhe kože.

Zelo se mi je zdelo zanimivo, ko sem ga kdaj tudi po nogicah (kjer je imel suho kožo) namazala s tem navadnim olivnim oljem, pa je bilo boljše, potem sem pa to povedala alergologinji, pa je rekla, da ni dobro, češ da maši pore in se ne vpija in mi je dala recept (seveda sem morala vseeno plačat) za olivno olje v belobazi. Tega pa potem ni prenašal in sem ga lahko porabila za svoje noge user posted image . Jana sem pa potem spet in ga še kopala in mazala z olivnim oljem.


(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: allernova ali pregomin
16.5.2008 19:09:19   
izabella1
Ja, raje olivno olje. Samo jaz bi še dodala, da lekarniško user posted image

_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: allernova ali pregomin
16.5.2008 22:30:41   
ksenija.
Pozdravljena, še ena nova, ki so ji danes predpisali dieto brez mleka in jajc. Sploh ne vem kaj naj jem. Smo pa tudi mi dobili Allernovo in bomo jutri poskusilo, če jo bo naš malček sprejel.

Me pa zanima nekaj, ker jaz sem mu sedaj zjutraj in zvečer dajala mlečne kašice, ki se mešajo z vodo (milupa, bebivita) in vsebujejo mlako v prahu. Sedaj pa me zanima kakšno kašico mu naj zmešam z Allernovo. Na kaj moram pazit, ko kopujem (torej vem, da če piše mleko v prahu, mlečne maškobe, da ne smem) moram bit pozorna še na kaj druga?

KAj pa namestu keksa mu lahko dam riževe vafle? Star pa je sedem mesecev.

_____________________________

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: allernova ali pregomin
16.5.2008 22:36:12   
ksenija.
Lunc_a , kaj lahko še jaz prosim na ZS tisti spisek živil, ki jih ne smeš? Hvala!!

_____________________________

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: allernova ali pregomin
17.5.2008 9:40:27   
trdozimc
Ksenija, jaz kupujem v DM riževe kosmiče in še nekaj podobno koruzni moki (dela pa milupa, pa mislim da tudi natura ali nekaj takega), iz česar potem delam kašice z adaptiranim mlekom. Vmes pa še kako sadje zmiksam. Obstajajo pa tudi riževi pudingi in mleko, sojinih pa se raje izogibaj.

Jaz sem do enega leta kupovala vse brez dodanega mleka, jajc in brez glutena. Kupuj pa čimbolj enostavne jedi, ne kakih konzerviranih, začinjenih in polpripravljenih (razen če so prav kašice za dojenčke, brez mleka in jajc).

Ja, Jan je že od enega 7. meseca jedel te riževe vaflje, pa še ene PLATKY obstajajo, ki so iz koruznega zdroba, pa riževe tudi se mi zdi. Malo pobrskaj med dietnimi stvarmi v šparu - se najdejo tudi kaki keksi brez mleka in jajc. Kasneje je Jan rad jedel tudi te zelenjavne namaze, vendar večinoma vsebujejo ali papriko ali paradižnik ali sojo, kar se pa odsvetuje pri alergikih na KM in jajca.

LP!

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: allernova ali pregomin
17.5.2008 23:04:56   
tatam
Samo nekaj moram povedat.Naš Tosja pije Neocat na recept,stane ena škatla 48€, okus pa je isto ogaben kot Allernova!user posted image

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: allernova ali pregomin
18.5.2008 8:47:36   
racman2
Jaz ji bom pa danes popoldan probala dat po žlički.user posted image Alernovo bom naredila malo manj močno za začetek, noter bom pa vmešala od Milupe Reisflocken ali Alnature riževa sluz, bom vidla kaj bo boljš. Pa bomo vidli, če bo naša princeska navdušena nad žlico.
Drugač grem pa drug teden v Živa Center v LJ, kjer je trgovina za vegane(ne jejo mleka in jajc), pa bo verjetno večja izbira.user posted image
Smo pa včeraj bili pri tašči in same dobrote na mizi, vsi so se basali, jaz sem pa za posladek rižolino na riževem mleku.user posted image

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: allernova ali pregomin
18.5.2008 23:09:44   
trdozimc
Joj racman, se spomnim kako to zgleda user posted image . Čez čas se malo navadiš, pa manekensko postavo dobiš hitro nazaj user posted image .

Ja, dobra ideja, mogoče bo pa po žlički res raje! LP!

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: allernova ali pregomin
19.5.2008 6:04:42   
racman2
Pojedla je 3 žličke, pol se je pa pačit začela.user posted image user posted image
Zaenkrat bom malo počakala, da se ji ne bo obrnilo.
Odkar pijem sezamov napitek se mi zdi, da imam več mleka.user posted image user posted image
Lepo se imejte

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: allernova ali pregomin
19.5.2008 13:52:39   
trdozimc
user posted image user posted image user posted image  Za pojedene žličke in sezam!

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: allernova ali pregomin
19.5.2008 15:29:20   
ksenija.
Mi se trudimo z alernovo že dva dni, danes sem ji potem zmešala rižolio kar z vodo pa samo enopikico alernove dala not, pa pustila sem ga, da je bil ful lačen in je potem pojel. Je pa tako, da sedaj te tri dni, ko mu ne dajem več kašice z mlekom noče nič več jest, kar odklanja žlico, ko vidi žlico se začne ful dret in potem pristaneva na dojenju. Se mi zdi ful tak, ker bo skoraj star osem mesecev, pa se še ful dojima.

Pa tudi sama sem kar obupana, ko iz dneva v dan vidim kaj vse ne smem jest. A res ne smem niti paradižnika in paprike, pa salam, pa hrenovk?

LRes sem ful obupana.

_____________________________

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: allernova ali pregomin
19.5.2008 16:41:59   
beruška
Zivjo, dodam se jaz nekaj.
Res je, kot so rekle nekatere punce in v bolnisnici, ko se enkrat navadijo allernove, je njamsi, ceprav ne mors verjet hahahahahha, ma sem se jo tudi jaz,ker sem bila do konca dojenja skupaj z malim na dieti, mal sem kradla za pire krompir user posted image user posted image
Mi2 sva imela lazjo nalogo, ker sva zacela z allernovo z uvajanjem gh, tako sem jo redcila z vodo in mesala bio rizevo kasico od milupe. Postopoma sem vodo ukinjala in se je navadil, na zacetku,ko sem dala samo mleko po zlicki, ga je kar streslo, v dveh dneh je postalo pa cisto ok, v kasici in po zlicki user posted image

tudi meni so rekli, p, da gre pregomin s polic, pa se svetovali so mi, naj raje allernovo,ker naj bi bila boljsa, saj gre res za mleko, pregomin je pa samo izvlecek soje. No, pregomin je imel takoj rad, a sem vseeno vztrajala, d apije oboje, dokler nismo dobili mleka na recept, ker nisem vedela, kaj nam bodo dali. Dobili smo pregomin, a sem zaprosila za allernovo in smo jo dobili.  Tudi allernova je narejena na osnovi kml, a menda je tako ociscena, al kako naj se izrazi, alergenih snovi, da je primerna za alergike na kml.
Dieta sploh ni huda, le stane te, ker je hrana na oddelkih za zdravo prehrano zelo draga. In res spoznas toliko nove hrane, stare prakticno, ki so jo tudi nase babice uporabljale, prej pa se vedla nisem zanjo. Pa se zdrava je. Rizevo mleko je pa najboljse od Lime, okus vanilije ima, najcenejsga sem dobila pa v dmju od alnature. Precej cenejsega.
Srecno user posted image

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?