|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 14:01:05   
bostjan75
Pozdravljene-i!

Danes, ko smo imeli pregled in prvo ceplenje, je medicinska sestra pregledala motoriko najinega sina (sledenje s pogledom, samostojni dvig glavice,...).

Zanima me ali je to praksa pri vseh pediatrih, da to opravljajo sestre, P. pa samo poslušajo srček, pogledajo ušesa.

Gre za to, da je pregled motorike opravila sestra že pri prvem pregledu in ugotovila, da sinko drži glavico malo preveč nazaj, ampak da to ni še nič hudega. Opozorila naju je samo na pravlno pestvanje in dviganje ter polaganje dojenčka. Na hito je to tudi pokazala in to je bilo to.
Ta drugi pregled je bil smo tehtanje in merjenje.
14 dni nazaj pa je bila žena zopet pri P., ker sinko ni hotel več jesti. P. je ugotovila, da ima zamašen nosek in predpisala spiranje s fiziološko rastopino (no sedaj se zopet lepo hrani), istočasno pa nama je dala napotnico za R.A. ker je še vedno držal glavico precej nazaj in stiskal pesti. Ko sva klicala v R.A. sva dobila termin 30.6. 2008. Cela dva meseca bi morala čakati, če nebi sam poklical P. in ji povedal par stvari, potem pa je lahko napisala napotnico za pediatrično kliniko. Sedaj obiskujeva fizioterapijo v pediatrični.

Moje mnenje je, da naloga medicinske sestre ni postavljanje diagnoze, pa čeprav je to samo cinglanje z zvončkom.

Kaj vi mislite o medicinskih sestrah?

Lp,
B.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 14:11:47   
buček
no pri nas vse to kar praviš opravi P. Sestra samo stehta in zmeri... ampak tudi mi imamo napotnico za RA ki smo jo dobili pri 5m ... čakamo pa 2,5meseca ... nam nihče ni pokazal pravilnega rokovanja z dojenčkom in če bi me že prej napotili v RA bi bilo mogoče do sedaj že vse ok.. tako da mislim da z vašo P in sestro ni ni narobe imajo tak sistem dela. tako da bodite veseli da vas je napotila v RA ker poznam primero ko so starši ugotovili da nekaj ni ok pa jih P ni hotela poslati v RA. aja mi smo veliko že sami rešili ker smo šli k privat fizeoterapiji in delamo vaje naptrdek je pa že velik...user posted image


lep podravuser posted image

(odgovor članu bostjan75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 14:33:57   
bostjan75
Hudo je to, da moraš zdravnico dobesedno nazijat, da dobiš tisto kar ti pripada.
Če je vzork temu, da otrok drži glavico nazaj in da stiska pesti v napačnem rokovanju je to potrebno samo pokazati.
Ali je potrebno, da ti pokažejo pravilno rokovanje dva meseca?? Meni to ni normalno.

Ja, na začetku je važno rokovanje. Ampak, ko se otrok enkrat navadi nepravilne drže in gibov je samo rokovanje premalo za odpravo tega.
Na fizioterapiji ti pa poleg dviganja, polaganja in pestvanja pokažejo še 100 drugih vaj, ki jih je potrebno izvajati. In te vaje se moraš naučit v 4 obiskih, čeprav je fizioterapevt, da je osvojil to znanje potreboval 4 leta specilaizacije.
In ko delaš te vaje doma, se otrok seveda joka. Ti pa ne veš zakaj se joka (zato ker mu to ne paše ali pa ker si preveč pritisnil na njega in pri tem celo poškodoval). Poleg tega potrebuješ doma tudi primerno blazino, ki pa v trgovini stane 180 EUR.

Očitno vsi hočejo, da gremo vsi privat, poleg tega pa še vedno plačujemo vse prispevke. W.T F.


No pa da ne zaidemo preveč.
Ali medicinske sestre lahko postavljajo dignozo?

(odgovor članu buček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 14:50:25   
buček
res je žalostno da nas prisilijo da starši iščemo druge rešitve pa čeprav plačujemo prispevke in nam te stvari pripadajo.... pomoje bi nam morali že v porodnišnici pokazati prave prijeme... naša je stara 7 m pa mi še nihče ni pokazal pravega handlinga... ampak sem se morala vse sama pozanimat in  RA imamo prvič šele drugi mesec... bravo da si se toliko postavil zase oz. za otroka da si izsiliv da ste hitreje na vrsti. no boš videl da otroci hitro napredujejo in boste z vajami med igro doma veliko naredili.
hmmm ali sestra lahko postavi diagnozo,,,, nezdi se mi sporno če je diagnoza pravilna ampak vseeno so P zato tam da odločajo o teh stvareh in o diagnozah..  

(odgovor članu bostjan75)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 14:57:43   
madasa
To glede blazine mislim da pripada vsem ki obiskujejo RA. Samo zdravnici je treba rečt da napiše naročilnico. Je pa super blazina anti bakterijska anti,... v glavnem drugače pa je ful draga.

(odgovor članu buček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 15:34:42   
sazi
To glede blazine mislim da pripada vsem ki obiskujejo RA

Ne vem, če je ravno tako. Mi je nismo dobili, je pa res, da nisem izrecno rekla zanjo.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 15:44:48   
kristinaj
pri nas je vse opisano opravila p, višja medicinska jo je pa zmerila in stehtala.... ko smo imeli pregled pri enem letu oz. 13m, zaradi bolezni, se je pa višja medicinska s hčerko poigrala z žogico, kockami, pa "risat" smo morali, da vidi razvoj otroka in še pa par vprašanj in smo šli k p.... cepi tudi višja medicinska ....

medicinska sestra pa samo sprejema knjižice in pripravlja kartone..... 

(odgovor članu bostjan75)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 15:56:44   
madasa
Sazi,
pri nas je pač tako, da če nisi "siten" ti nobeden ne ponudi oz pove ničesar. Takšno je pač naše zdravstvo. Ti le vprašaj dr. kako je z napotnico za blazino. Zakaj pa je ne bi dobila. če ti pa mogoče pripada, a ne.
Lp

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 18:57:39   
jajula
buček,
kam pa hodite k privat fizioterapevtu? kolk pa to kej stane?


(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 19:09:34   
Paštetka
Jaz pa ne vem kaj je tako narobe, če med. sestra, pregleda otroka in vam pove kako in kaj. user posted image  Ja hvala bogu, če ti pokaže handling, itd. Ne vem, zakaj bi bil handling prav samo če bi vam to P povedala. Saj P je 100% tudi videla kako je z glavico in glede ostale motorike. NE vem, zakaj ne bi smela sestra tega pregledati in povedati vam, če je pregledala že x otrok in ve že na pamet kako in kaj. Saj fiziater tudi ni P, pa sodeluje v razvojni. Kaj pa veš kdo je ta sestra.

MEni pa niso všeč ljudje, ki samo pritiskajo na P in kričijo nanje. Ja, hvala bogu. Če bi bila jaz P in bi se kdo na mene zlajal, bi si tudi samo, da se te rešim, dam drugo napotnico. Veš, vsi pač ne morejo iti v pediatrično, saj si 70% mamic išče RA samo zato, da si podaljša bolniško, malemu pa stoji mallo prst poševno. In ko dobi papir je več ni na spregled v RA. Tako je s temi fizioterapijami in zato se tudi čaka po 2 meseca.

Moja punčka je imela centralno apnejo in bila precej časa brez kisika. Smo jo oživljali tudi in zaradi tega ostaja ogromno v razvoju. Kaj čem. Tudi jaz sem čakala skoraj 2 meseca na terapijo, kjer mi je fiziater pokazal 4 vaje in to je to. Na naslednji pregled pa naročila čez 3 mesece. A naj zdaj kričim na vse po vrsti in jim talam, kaj ji po tvoje gre?

Tako pač je.

Kar se pa še tiče pregledov v posvetovanici, lahko samo povem, hvala bogu za našo sestro, ki nam tudi vedno svetuje vse. Glede motorike, handlinga, možnih glivic (pogleda pleničko), uvajanja GH, dojenja, prehrane mamice, kako ravnati če ima vročino, cepi, tehta, meri, čeveljčkov, vstajanja, plazenja, varovanja, čiščenja noska, nege.... skratka vse, kar se tiče dojenčka. Pa hvala bogu, ker potem lahko še noter P vprašaš natančneje, če kaj ne štima z motoriko itd.

Res ne vem, kaj je s tem narobe. user posted image  



_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 20:15:13   
bostjan75
Paštetka,
takole ti odgovarjam:
REZULTAT OPRAVIČUJE NAČIN!

Kar pomeni, da se sem dobil terapijo po 4 dneh, namesto da bi čakal dva meseca in več, ter s tem samo slabšal stanje sina.

Meni je zelo žal, da je potrebno z nekaterimi komunicirat na tak način, vendar če to pomaga, je to edina rešitev poleg tega, da plačač privat fizioterapevta, kar si pa z ženo ne moreva privoščiti.

S prvim besedilo sem hotel povedati, da v primeru, da bi P najprej pogledal otoka in sam postavil dignozo in bi iz preventive dal otoka v RA kjer bi pokazali pravilne vaje, ne bi danes hodil na fizioterapijo in ne bil pisal tega posta!

LP,
B.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 20:17:03   
Anonimen
Kaj vi mislite o medicinskih sestrah?


A to tvoji kaj mislism? Ali o mojih? Al kar tako na splosno?

(odgovor članu bostjan75)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 20:18:20   
bostjan75
O tistih, ki postavljajo diagnozo namesto zdravnika!

Lp,
B.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 20:18:59   
mateyka
Jaz pa ne vem kaj je tako narobe, če med. sestra, pregleda otroka in vam pove kako in kaj. Ja hvala bogu, če ti pokaže handling, itd. Ne vem, zakaj bi bil handling prav samo če bi vam to P povedala. Saj P je 100% tudi videla kako je z glavico in glede ostale motorike. NE vem, zakaj ne bi smela sestra tega pregledati in povedati vam, če je pregledala že x otrok in ve že na pamet kako in kaj. Saj fiziater tudi ni P, pa sodeluje v razvojni. Kaj pa veš kdo je ta sestra.


men se tudi to zdi čist ok. opažam, da smo v sloveniji zelo "čustveno navezani" na pediatre. mogoče je to zato, ker sem jaz mela drugačne izkušnje na švedskem - tam vse dojenčke rihtajo babice in pediatra vidiš samo na pol leta ob sistematskem (ali pa če imaš poseben problem).. samo ne vem, meni se zdi fajn, da te sestra opozori še preden je pediater karkoli rekel - a ni to fajn? to samo pove, da je skrbna med. sestra.
aja, pa naj samo dodam, da če težava ne naraste v večjo težavo, te ne bodo že za malenkost poslali na fizioterapijo. tako kot ti ne bodo kortikosteroidno kremo dali za rdečo rit, dokler se stanje res ne poslabša in nič drugega ne pomaga. vrste za fizoterapijo so pa poglavje in problem zase. na žalost user posted image


< Sporočilo je popravil mateyka -- 19.5.2008 20:22:39 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 20:19:32   
Anonimen
O tistih, ki postavljajo diagnozo namesto zdravnika!


Ce vedo, kaj govorijo, go for it. Ko cakas zdravnika, lahko od medicinske sestre ze marsikaj zves...in za podrobnosti vprasas zdravnika. Stvar komunikacije, tudi tvoje :).

(odgovor članu bostjan75)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 20:53:20   
buček
jajla bila sem v GIBANJE doo reklamirajo se tudi tukaj na forumu. naredili so ji veliko testov oz neke vaje in ugotovila isto kot naša P. da je hipotonična v rokah, ekstenzija trupa pri prenosu teže. pkazala in napisala nam je vaje ki jih naj delamo doma. obisk pa stane 30e. ali boš vaje izvajal doma ali pa boš hodil k nim pa se odločiš ti. nam je zelo pomagalo ker sedaj vem kako jo spodbujati da se pravilno drži, plazi, dviguje... pri nas so lepi rezultati .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 20:58:37   
buček
jajula oprosti sem te preimenovala

(odgovor članu buček)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Medicinska sesta - pediater
19.5.2008 21:42:31   
jajula
buček,
hvalauser posted image


(odgovor članu buček)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Medicinska sesta - pediater
20.5.2008 20:35:38   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: bostjan75

Paštetka,
takole ti odgovarjam:
REZULTAT OPRAVIČUJE NAČIN!

Kar pomeni, da se sem dobil terapijo po 4 dneh, namesto da bi čakal dva meseca in več, ter s tem samo slabšal stanje sina.

Meni je zelo žal, da je potrebno z nekaterimi komunicirat na tak način, vendar če to pomaga, je to edina rešitev poleg tega, da plačač privat fizioterapevta, kar si pa z ženo ne moreva privoščiti.

S prvim besedilo sem hotel povedati, da v primeru, da bi P najprej pogledal otoka in sam postavil dignozo in bi iz preventive dal otoka v RA kjer bi pokazali pravilne vaje, ne bi danes hodil na fizioterapijo in ne bil pisal tega posta!

LP,
B.


NE, pa ga NE!!! Najboljše, da se potem vsi po vsti deremo na pediatre .... A na otroke se boste potem tudi? user posted image  Verjetno ne, ker takrat rezultat ne bo opravičeval način, po vaše ali kako. Ne razumem.

Iz izkušenj ti povem, da delam s strankami. In tisti, ki so prijazni, se pogovorimo in veliko več dosežemo kot s tistimi, ki se derejo za vsako malenkost.

Razumem vas, da to ni za vas malenkost, vendar se vseeno ne rabite dret na P in imeti medicinsko sestro za nesposobno odločanja glede motorike.
Mojega sineka je pri 3, mesecih tudi vleklo v eno stran itd. itd. In mi je sestra lepo pokazala handling, razložila kako ga pestovati....  in smo tako doma tudi trenirali in se je popravilo in je pobič shodil z 8. meseci. Ne razumem zakaj bi človek takoj letel v RA, če lahko veliko naredi doma. Z drugim otrokom smo pa šli RA in tudi ne hodimo tja telovadit. So nam pač pokazali vaje in to je to. Pridno telovadimo doma in punca napreduje s svetlobno hitrostjo brez vsakodnevnih telovadb v RA.

A pa ste se držali dosedno navodil glede pestovanja, handlinga, ki vam ga je dala sestra v prvem mesecu? Glede pesti... Novoroječku in maleu dojenčku radi dajejo starši, prst v roke, da se ga oklenejo. In zato jim ne izgine ta refleks. Potrebno ga je božati po hrbtni strani dlani, da roko odpirajo in ničesar v dlan tiščati. To so nam povedali že v porodnišnici. Obakrat. Ponavadi jih veliko pozabi na navodila, ki jih dobi od zdr. osebja oz. se jim ne zdijo pomembna in jih pozabijo oz. rečejo kar, nam tega nihče ni povedal. No, če bi vam P to povedal, bi si pa ziher vsi zapomnili.

Drugi mesec je pa vedno samo tehtanje in merjenje.

A si predstavljaš, da se vsi srčni bolniki, ali drugi težki bolniki, ki čakajo po pol leta na operacije začnejo vse povprek dreti na kirurge user posted image . jah kam bomo pa prišli.


< Sporočilo je popravil Paštetka -- 20.5.2008 20:38:17 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu bostjan75)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Medicinska sesta - pediater
20.5.2008 20:40:35   
Paštetka
ignozo in bi iz preventive dal otoka v RA kjer bi pokazali pravilne vaje



user posted image user posted image user posted image  a veš kakšne bi bile šele takrat čakalne vrste user posted image user posted image user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu bostjan75)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Medicinska sesta - pediater
20.5.2008 20:58:18   
Anonimen
In tisti, ki so prijazni, se pogovorimo in veliko več dosežemo kot s tistimi, ki se derejo za vsako malenkost.

Razumem vas, da to ni za vas malenkost, vendar se vseeno ne rabite dret na P in imeti medicinsko sestro za nesposobno odločanja glede motorike.


Se strinjam.
Po mojih izkusnjah jih je vecina prijaznih in strokovnih. Tisti, ki niso, jim pa kar direkt in brez olepsav povem, ce mi kaj ne stima. Ne pricakujem prijaznosti, samo korektnost, saj je tudi zdravstveno osebje lahko utrujeno in ni potrebno, da me vsakic pricakajo z zdravico....user posted image .

Bom napisala se enkrat...user posted image .
Mi2 sva sestro in P sprasevala vse, kar naju je zanimalo. Vecinoma z odgovori zadovoljna, rekla super, hvala, bomo upostevali.

In tako sem enkrat klicala sestro, kaksna je cesta, ce je kaj snega...user posted image , tisti dan, ko smo bili naroceni na nek pregled (sem prisla bolj od dalec, nasa logistika pac user posted image ) in je bila v prvem hipu vsa nejevoljna, kaj mam za sprasevat, kaksno je vreme user posted image ...ja, saj res ni dezurni Trontelj (oprostite g. Trontelj, ampak vi ste mi se vedno vremenska legenda :). In sem ji povedala, od kje klicem, pa da se ne bi prav dalec vozila, ce je sneg in slaba cesta....in ko je ugotovila, cigavi smo, se je nasmejala, kolikor se po telefonu  lahko...user posted image . Smo se zmenili, kako je vreme, pri njej in pri nas bolj juzno, pa za naslednji pregled.

Skratka, ce se obnasas normalno, se bo tudi sestra normalno. Pa ce pokazes nekaj spostovanja, je to tudi ena taka fajna stvar. Pa ne rabis nikomur v rit lest, samo spostljiv odnos pokazat in v zelo veliko primerih prav fajn cez prides :). Ce pa dvomis v nasvete sestre, pa na naslednjih vratih najdes P, vsaj pri nas je tako in ga povprasas za dodatno mnenje in nasvet. Kar v osnovi razvrednotit delo nekoga, mi je pa brezveze, milo receno.

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Medicinska sesta - pediater
21.5.2008 13:02:43   
jajula
a za napotnico za blazino rečeš v RA al svoji P?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Medicinska sesta - pediater
21.5.2008 13:45:35   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: jajula

a za napotnico za blazino rečeš v RA al svoji P?

P v RA, ki bona podlagi tega, koliko zaostaja tvoje dete v rozvoju ocenil ali ga potrebujete ali ne.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Medicinska sesta - pediater
21.5.2008 14:14:27   
anny1
IZVIRNO SPOROČILO: bostjan75

Pozdravljene-i!

Danes, ko smo imeli pregled in prvo ceplenje, je medicinska sestra pregledala motoriko najinega sina (sledenje s pogledom, samostojni dvig glavice,...).

Zanima me ali je to praksa pri vseh pediatrih, da to opravljajo sestre, P. pa samo poslušajo srček, pogledajo ušesa.

Gre za to, da je pregled motorike opravila sestra že pri prvem pregledu in ugotovila, da sinko drži glavico malo preveč nazaj, ampak da to ni še nič hudega. Opozorila naju je samo na pravlno pestvanje in dviganje ter polaganje dojenčka. Na hito je to tudi pokazala in to je bilo to.
Ta drugi pregled je bil smo tehtanje in merjenje.
14 dni nazaj pa je bila žena zopet pri P., ker sinko ni hotel več jesti. P. je ugotovila, da ima zamašen nosek in predpisala spiranje s fiziološko rastopino (no sedaj se zopet lepo hrani), istočasno pa nama je dala napotnico za R.A. ker je še vedno držal glavico precej nazaj in stiskal pesti. Ko sva klicala v R.A. sva dobila termin 30.6. 2008. Cela dva meseca bi morala čakati, če nebi sam poklical P. in ji povedal par stvari, potem pa je lahko napisala napotnico za pediatrično kliniko. Sedaj obiskujeva fizioterapijo v pediatrični.

Moje mnenje je, da naloga medicinske sestre ni postavljanje diagnoze, pa čeprav je to samo cinglanje z zvončkom.

Kaj vi mislite o medicinskih sestrah?

Lp,
B.


No če smo že pri tem... med.sestre absolutno ne dijagnoz, mogoče opazke, predvidevanja,itd ne pa dijagnoz, zato imamo P, seveda pa niso vsi P dobri imam tudi jaz kako slabo izkušnjo z njimi in da povem še to včasih so patronažne bolj izkušene kot kdo drug. Glede na blazino pa, če je zaston se raje pozanimaj, jaz sicer ne hodim na RA (nisem ne s prvo in tudi sedaj z drugo ne) tako da o čakalnih dobah in podobnouser posted image  samo da pa med.sest. postavi dijagnozouser posted image , kam smo prišliuser posted image . Lp n srečno

_____________________________

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu bostjan75)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Medicinska sesta - pediater
21.5.2008 15:53:53   
mateyka
ne verjamem, da je dotična sestra postavila "diagnozo" - sigurno ni bila sestrina diagnoza tisti dan vpisana v kartoteko, ali pač?
mislim, da je samo korigirala manjši odklon (ki ni potreboval diagnoze), ki kasneje ni šel na bolje in zato ste bili kasneje tudi poslani v RA (z diagnozo od P). ni tako?

< Sporočilo je popravil mateyka -- 21.5.2008 15:54:44 >

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?