|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Toxoplazmoza
9.6.2008 0:01:38   
gloria
Anonimna v dobrih rokah si....verjami mi tud jaz sem bila v dvomih pa me je Pušenjak pomiril in sem se čist prepustila v roke dr.Premru....boš vidla da bo vse okuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Toxoplazmoza
9.6.2008 16:32:07   
anapikica
Meni je dr. Pušenjak napisal , da naj sploh ne bi bla okužena, glede na nizko vrednost IGM-ja, ki se je na drugem izvidu ponovila. Čeprav so mi rekli v laboratoriju, da bom morala še enkrat dat kri, da se bo takrat za sigurno vedelo, kaj je pa kaj ne. Imam pa dobrega G - Likarja, mu zaupam, tako da komaj čakam da izvidi romajo do njega in da se rešim tega občutka tesnobeuser posted image user posted image .
Anonimna tebi pa tudi veliko veliko sreče, saj na koncu se bo vse dobro izteklo, boš videla.
Danes je lep dan, uživajte na sončkuuser posted image

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Toxoplazmoza
9.6.2008 18:07:11   
titanika
Pozdravljeni anonimna in anapikica
Tudi jaz imam izkušnje s toksoplazmozo. Bila je moja druga nosečnost, leta 2000.Okužbo sem "fasala"   baje ob zanositvi- morda kak teden prej oz. pozneje, kar sem izvedela takoj po prvem pregledu,katerega pač opraviš v nosečnosti. G. me je poklicala na ponovni odvzem krvi, kateri je pokazal svežo ok. toxo. In tako se je začelo moje potovanje vsakih 6 tednov v Ljubljano na kontrole k dr. Premrujevi. Vseskozi sem jemala Rovamycin. Tudi mene je bilo zelo strah, sploh ker ti vsak drugače govori in te strašijo .... Nosečnost je potekala normalno in v 18.tednu sem morala na AC (krije zavarovalnica). Edino, kar je bilo mučno je čakanje na izvide = 4 tedne. Seveda te prej seznanijo tudi z možnostjo splava (baje 1% se konča tako), kar pa takrat nisem razmišljala- v meni je živelo bitje, ki je hotelo živeti. Po posegu AC moraš 3 dni strogo počivati. Potem pa čakaš, čakaš... Po 4 tednih sem poklicala v LJ glede izvidov, ker še jih ni bilo. In HVALA BOGU vse ok.  Nato sem lažje zadihala in uživala v nadaljni nosečnosti. Vseskozi sem še morala v Lj na kontrole in po zdravila. Pri zadnji kontroli v Lj sem dobila tudi sirup za novorojenčka (Rovamycin), katerega naj otrok dobi v nekaj urah po rojstvu. Dobila sem tudi dodatna navodila ob rojstvu otroka s svežo okužbo toksoplazmoze- kar neseš s sabo v porodnišnico (navodila tudi za babico).
Dva dni pred rokom, sem zjutraj začutila rahle popadke....   Ko so postajali pogostejši sva se okorg 12h z možem odpravila proti Celjski porodnišnici in ob 17.50 sem rodila  ZDRAVEGA FANTKA, težkega 3490g in dolgega 52 cm. Mož je bil ves čas z mano in oba sva bila presrečna da je vse ok.  Zaradi okužbe s toxo so imeli porodničarji nekaj več dela z mano in otokom, ker je bilo potrebno vzeti kri meni, kri otroku in kri iz popkovine, ter vse skupaj posortirati in poslati v LJ. Po dveh dneh so prišli izvidi.... Nič hudega, vsebnosti IGM, IGG so bile pri malem prisotne v mejah normale. Sirup je dobival še nekaj časa. Nato smo morali z njim na kontorlo v Lj pri njegovih 10 dneh starosti, nato pri 3 mesecih in ob 1 letu. Danes je nabrit drugošolček, brez kakšnih znakov okužbe, edino kar je prinesel s sabo je njegova trma in borbenost, kar dokazuje, da se je celo nosečnost boril za obstoj!
To je moja dogodivščina s toxoplazmozo, ni lepa ,je pa neko doživetje, katerega ne bom nikoli pozabila in sočustvujem z vsako "sotrpinko". Treba je imeti samo pozitivne misli.....
P.s. naj še pripomnim, da sva se z možem klub vsemu strahu v tej nosečnosti odločila še za tretjega otroka. Sem v 36. tednu nosečnosti in pričakujemo po dveh  fantih punčko. Seveda je vsaka nosečnost lepa in  drugačna (pri tej sem morala ponovno na AC- (moja starost), kar pa je nova zgodba. 
Punce, uživajte v nosečnosti in samo ++++++ misli.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Toxoplazmoza
9.6.2008 19:09:49   
gloria
titanika kako lepo si napisalauser posted image user posted image user posted image ...čestitke za zdravega fantka in za tretjo srečo punčko....mene čaka isto...za zdej so redne kontrole v lj.pol pa ko rodim pa isto ko tebe....vesela sem da se je pri tebi vse dober končalo in upam da se bo pri meni in pri vsaki tud.....

(odgovor članu titanika)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Toxoplazmoza
11.6.2008 9:17:35   
Anonimen
Titanika

Lepo je bilo prebrati tvojo zgodbo, se posebej me veseli, da se je vse dobro koncalo. Upam,da se bo tudi pri  vseh nas. Uzivaj zdaj v svoji 3. nosecnosti, no,saj se ze priblizuje koncu, ne.
Gloria - kako pa izgledajo pregledi pri dr. Premru? Prebrala sem, da zelo natancen UZ opravi. Pri meni je bil na prvem pregeldu pri njej problem se zelo visok tlak (po moje zaradi nervoze), saj je po domacih meritvah vse v mejah normale. A bos ti rodila v LJ?
LP

(odgovor članu gloria)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Toxoplazmoza
11.6.2008 19:42:12   
gloria
Anonimna jaz mam tud v lj.visok prtisk ker drudače mam pa zelo niskegauser posted image ...ti povem da mi živci kr delajo gor ko čakam za pregled.....po AC sem imela morfologijo pri njih(in še pri mojem gin.)zdej mam pa 24.6.kontrolo rasti v 28/29 tednu.Premrujeva mi je tud prekinla terapijo ker je avidnost niska.Za rodit pa še ne vem če bom v lj.bom še vidla....komi čakam zdej ta pregled....gdaj maš pa ti AC?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Toxoplazmoza
11.6.2008 21:37:51   
Anonimen
Ja, AC imam 2. 7. Tudi pri meni je avidnost tudi nizka (9,4), IgM pa so negativni. Pregled imam prihodnjo sredo. Bo pa zdaj vodila mojo nosecnost do poroda, ceprav sem sicer iz okolice celja. Kdaj pa imas PDP? Moj je 1. 12. 2008.
Lep pozdravcek 

(odgovor članu gloria)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Toxoplazmoza
12.6.2008 22:24:55   
gloria
Ja ona te vodi do konca(ali pa katera druga)...mene je recimo tud dr.Šajina imela čez ker nje ni bilo....sicer je vseeno.Jaz sem iz okolice Krškega in to sploh nima veze od kod si ko se začneš pri njih zdravit si gor....pdp mam 10.09.LP.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Toxoplazmoza
1.7.2008 14:33:49   
gloria
Anonimen držim pesti za juter user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Toxoplazmoza
1.7.2008 17:41:55   
Anonimen
Hvala Gloria!

Sem res vesela, da si se spomnila. Upam, da bom lahko cez kak teden (rezultati) sporocila veselo novico. Zivcki mi pa kar delajo.

Lp

(odgovor članu gloria)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Toxoplazmoza
1.7.2008 19:21:37   
gloria
....držim pesti za dobre rezultate.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...po posegu pa res počivaj....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Toxoplazmoza
8.7.2008 19:30:00   
gloria
Anonimna kako si?

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Toxoplazmoza
14.7.2008 11:04:14   
gbranka
Pozdravljene

Vidim, da imate govora okrog toksoplazmoze - bojazni vsake nosečnice.

Jaz sem trenutno v 18. tednu nosečnosi. To je moja tretja nosečnost. Že na prvem pregledu krvi pa so mi odkrili okužbo s toksoplazmozo, kar je potrdil tudi vnovičen odvzem krvi. okužba je sveža.
Napotili  so mo k dr. Premru. Dobila sem rovamycin. 23.7. pa me čaka AC. Upam, da bo vse uredu. Malo me sicer skrbi, ker bom za en teden prenehala jemati zdravila, ker mi jih bo zmanjkalo. Vendar dr. Premru pravi, da to ni nič hudega, ker se to zdravilo kopiči v posteljici in naj me ne skrbi. Upam, da ima prav.

Okužba res ni prijetna. jaz sem kar nekaj prejokala. Mučni pa bodo verjetno tudi tedni čakanja na rezultate AC. A se vedno čaka 4 tedne?

Vsem želim veliko sreče in da rodit zdravega otročka.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Toxoplazmoza
14.7.2008 12:16:15   
gloria
gbranka žal mi je da si ti tud med tistimi ki se mormo celo nosečnost bat za naše otročkeuser posted image ....moj primer si lahk prebereš v prejšnjih postih....men je tud dr.Premurjeva prenehala terapijo z Rovamycinom in se tud mal bojim če je to ok....pisala sem že Pušenjaku in on me je potolažil da je ona največja strokovnjakinja v lj.za toxo in da je prekinla terapijo verjeten zaradi tega ker mam dosti protitelesov ki ščitijo da bi pršla do otroka.......jaz sem imela AC 16.4.za rezultate sem pa klicala 23.4.in sem ih že zvedla.....tuki je bolj hitrej ko pa tiste ko imajo AC zaradi starosi ali pa slabe NS...23.7.mam jaz tud pri njej pregled.....je pa res mučno vse skupi dok ne dobiš izvidov AC.....jaz držim pesti da bo vse okuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....

Anonimna kaj je z teboj?.....si že dobila izvide.....upam da je vse ok....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Toxoplazmoza
14.7.2008 12:18:26   
K.D.
Pozdravjene,

Sem nova na foromu, čeprav ga že dolgo prebiram. Tu sem res zvedela veliko veliko koristnih informacij. SUPER STE!

Sem v 9 tednu nosecnosti. Zanima me če jeste salamo, pršut, mortadelo in drugo podobno mesnino ? Ali je prek tovrstnih živil možna okužba z toksoplazmozo? Upam da nisem zastavila preveč neumnih vprašanj in se za odgovore že zdaj lepoooo zahvaljujem

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Toxoplazmoza
14.7.2008 12:25:27   
gloria
K.D. jaz ti lahk povem da vse to nisem jedla pa sem jo staknila....pol sem pa vprašal dr. če naj se to res ne bi jelo pa mi je povedal da jo bom prej staknila z neoprano zelenjavo kot pa z mesninam(res pa je da bolj v majhnih količinah naj bi se jela med nosečn.).....je pa nevaro nedovolj pečeno ali kuhano meso...

(odgovor članu K.D.)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Toxoplazmoza
14.7.2008 12:46:50   
K.D.
gloria hvala za odgovor !

Se bom poskusala salami in pršutu kar odpovedat, čeprav bo težko!

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Toxoplazmoza
16.7.2008 17:10:07   
Anonimen
Zivjo Gloria in vse ostale!

Izvid je negativen, kar pomeni, da otrocek ni okuzen. Tudi meni je Premrujeva prekinila  zdravljenje z rovamycinom. V cet. 31. pa imam se morfologijo.
Javljam se sele zdaj in na kratko, ker je nas racunalnik na servisu.
Lepo prezivite te vroce dni!

(odgovor članu K.D.)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Toxoplazmoza
16.7.2008 20:40:07   
gloria
Anonimana  ful sem vesela za teuser posted image user posted image user posted image ....pol si isto kot jaz prekinla z tabletami....no zdej pa sledijo redni pregledi v lj. in nič več take živčne vojneuser posted image ....čestitkeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Toxoplazmoza
17.7.2008 10:02:25   
gbranka
pozdravljene punce.
Glorija hvala za odgovor.
meni je dr. Premru na prvem pregledu rekla, da naj bi rovamycin jedla do konca nosečnosti.  Toda ker mi jih je zmanjkalo, je rekla a ni hudega in naj na ac rečem za recept. Potem bom verjtno to jedla do konca. Koliko mam kaj protiteles ne vem, vem pa da se je med prvim in drugim odvzemom krvi v začetku nosečnsoti vrednost bistveno povečala. zato je bil tudi podan sum na svežo okužbo.  Za razliko od večine, se meni dozdeva kje sem okužbo staknila. Namreč kmalu na začetku nosečnosti sem sadila rože in delala na vrtu. da ne povem po čem vsem sem packala. Res da z rokavicami, toda sem z rokavico odmašila plastenko vode in pila "s konca". Zelo nepremišljeno za žensko staro 30. let in tretjič nosečo, a ne? Toda sedaj je kar je. Sedaj lahko samo upam, da je okužba prizadela samo mene.

a mogoče katera kaj več ve o rovamycinu, ker so navodila vsa v angleščini. Prebrala sem sicer  d lahko vplivajo na nosčenico, na plod ne. Prizadanejo pa lahko cent. živčni sistem, jetra,... baje naj bi se tudi redno delali jeternitesti. Ali mogoče kateri to kontrolirajo? Kaj pa protitelesa za tokso?

Toksoplazmozo naj bi sicer preboleli brez da bi jo čutili. me pa vseeno zanima, če je imela katera kakšne težave. Kajti jaz sem v dneh, ko naj bi se okužila (po mojih predvidevajih) dobila otečeno bezgavko na vratu, malo vročine, počutila sem se obupno- utrujenost... Vse to sem pripisovala nosečnosti, bezgavko pa morebitni luknji v zobu. Imam pa tudi veliko težav z napihovanjem v predelu želodca, pa ne vem, s čem naj to povežem. Nosečnostjo, toksoplazmozo ali mogoče kakšni želodčni težavi.

sedaj sem bila pa že krepko predolga.
lepo se imejte.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Toxoplazmoza
18.7.2008 11:18:26   
gloria
gBranka to da si nepremišljena se lahk vsaki zgodi.....o rovamycinu vem tolk kot ti,dosti močno zdravilo.....protitelesa za toxo je pri men Premrujeva vidla na izvidu od krvi kje je bila niska avidnost in zaradi tega mam dosti protiteles da štitijo otroka do poroda.....ti znaki ko si ih imela so lahko zaradi toxo....saj o tem dosti pišein na Pušenjakovem foromu si lahk najdeš...

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Toxoplazmoza
21.7.2008 10:25:31   
gbranka
hvala

_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Toxoplazmoza
21.7.2008 11:08:50   
petrolejka
Živjo gbranka in ostale punce,

jaz sem staknila toxo v zadnem tromesečju. Prejokala sem dneve in noči, saj mi ni in ni bilo jasno, kje sem jo staknila. Sem zelo pedanta pri higieni živil, higieni rok, pribora... Celo nosečnost nisem jedla suhomesnatih izdelkov, svežih sirov ipd, pa sem jo vseeno staknila. Najprej sem imela terapijo s Folacinom, Daraprimom in Sulfadiazinom-Heyle, ker sem bila že proti koncu nosečnosti, potem pa, ko je bila opravljena AC in izvidi bp (hvala bogu), sem imela do konca nosečnosti še terapijo z Rvamycinom.

Moja G ni imela veliko izkušenj s tem, mi je pa vlila upanje, da bo vse ok. In res. Zaenkrat je. Otroček se ni okužil. Naslednji pregled imamo pri 1 letu. Tudi mene je vodila dr.Premru. UZ naredi zelo natančno.

Kar se tiče jetrnih testov, sem moji G kar sama rekla, naj me da na pregled (to je pisalo tudi v navodilih od dr.Premru). In proti koncu nosečnosti je bil bilirubin že povišan, a ni bilo krize. Kar resi tvoji G, naj ti da poleg rednega pregleda krvi na hemoglobin še za bilirubin in kar je potrebno za jetrne teste (S-AST, S-ALT).

Jaz kakšnih posebnih znakov okužbe nisem imela.

Brez skrbi, vse bo ok. Misli pozitivno!

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Toxoplazmoza
22.7.2008 9:36:54   
gbranka
hvala.

jutri grem na aniocintezo. Kako bo potekalo naprej mi bodo pa že povedali. Vem, da bom hodila k dr. Premru na vsake 4 tene, vmes pa še k svoji gin. Bom omenila za kontrolo jetrnih funkcij. Tega mi dr. Premru na prvem obisku, ko mi je predpisala Rovamycine ni povedala. to sem prebrala na forumu...

sej mislim pozitivno. Tista ta huda kriza je bila v dneh, ko sem izvedela za okužbo. Sedaj sem bolje. Bo pa najbrž malo mučno spet naslednjih nekaj dni, ko bom čakala izvide.

Bom vsekakor poročala kako je bilo....

_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu petrolejka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Toxoplazmoza
22.7.2008 10:12:35   
gloria
gbranaka držim pesti za juter.....boš vidla da bodo izvidi okuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?