|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007 part 4
14.7.2008 12:31:00   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: mama06
Sem sodi tudi paradižnik, paprika, gobe, beljak, svinjina. Mogoče sem kaj pozabila. Aja oreščki in orehi.

Saj to vem, ampak ker sem ji dajala eno zamrznjeno zelenjavo občasno, kjer je malo paradižnika zraven, pa ni imela reakcije, sem ji potem tudi dala paradižnik zraven v zelenjavno juhico. Pa je bilo vse ok. Zadnjič pa sem ji dala kar enako kot nam - špagete s paradižnikovo omako in je dobila izpuščaje. Pa ne vem ali je bilo zaradim špagetov ali zaradi paradižnika. Torej praviš, da je boljše, da ga čisto opustim.user posted image Pa daj, če tak fajn paše v zelenjavno juhico. No, bo pač pozneje dobila, saj ona tako ne ve..user posted image

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
14.7.2008 12:38:55   
Kasija
Dobro jutro!

Nove mere  9 mesecev 7660g 72cm
Pa smo podvojili težo.

jasna imam zategnjene naramnice v lupinici, pa se zbeza ven. sploh me ta lupinica chicco ni prepričala. ne vem, bom pač sedela zraven med vožnjo, če ne bo spal.
Pa bravo neli /čeprav sem jo že občudovala in pohvalila v živo/ user posted image

mehurčica glede slabe volje se meni zdi, da sem še vedno bolj občutljiva kot pred nosečnostjo in rojstvom. zadnjič sem se tudi skoraj jokala v trgovini čisto za brez veze. težave s financami me pa tudi potrejo najbolj. verjetno ker me skrbi, da bi bil elian varen ali kaj. 

mleko P je rekla, naj elianu dodajam mleko /prilagojeno mlečno formulo - aptamil ali katero drugo/. user posted image  v kaj naj dam mleko? a bi šlo iz aventovega ali katerega drugega ločnka? cucelj se mi zdi brez veze, ker nima dude.

user posted image  A ve še dojite ponoči? Kolikokrat? Meni se zdi, da se elian še velikokrat zbuja - od 3 do 5 krat. Se je že manjkrat, pa se zdaj spet večkrat user posted image

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
14.7.2008 13:09:15   
teka
ojla!

Noa1, Sanwebdra, alina_alin in vse ostale dopustnice - WB user posted image   upam, da ste uživale maximalno! žal niste prišle v najlepše vreme, ampak je tudi ta ohladitev kar pasala, vsaj meni...sicer pa glede včerajšnjega neurja - smo meli ful srečo z avtom. bli pri starših na nedeljskem kosilu, malo izven MB in doživeli totalno točo. preluknjala streho na zimskem vrtu, naredila udrtine na avtih...groza. HB da je moj user posted image moral po kosilu za par uric v Mb in tako ostal avto nedotaknjen...ufff, še to bi nam manjkalo. tako da mehurčica, sočustvujem s tabo, ker sem se jaz tudi ful sekirala.

neli - no comment! bravo, bravo, bravo punca user posted image bom nehala ponavljat, da je to jasnina potegavščina user posted image
sedaj pa alarm...čau

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
14.7.2008 13:16:37   
mehurčica
Da se malo nasmejete: http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/video-zaradi-igracke-splezala-v-avtomat.html

user posted image user posted image user posted image

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
14.7.2008 13:49:13   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

user posted image  A ve še dojite ponoči? Kolikokrat? Meni se zdi, da se elian še velikokrat zbuja - od 3 do 5 krat. Se je že manjkrat, pa se zdaj spet večkrat user posted image

Pri nas je lepo prespal noč tam od 6 meseca, se ni zbujal niti 1x. Zadnje čase ima pa krizico, in se zbuja 1x na noč, včasih tud 2x, včasih nikoli....
Glede mleka....jaz dodajam navadno mleko,...

Jojjj pri nas se je pa vliloooo, upam, da tole ni napoved kakšnega neurjauser posted image . Smo imeli do sedaj relativno srečo, sem gledala slike, kakšno neurje je bilo včeraj po Slovenijiuser posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
14.7.2008 13:50:00   
teka
ahaha..joj, upam da to meni ne narditauser posted image

evo, max zaspal, pa lahko še nekaj napišem na temo odnosa do otrok, predvsem prvorojencev...

najprej, mehurčica, ti meni deluješ ful ljubeča mamica, ki se z davidom še kako ukvarja! kako sem debelo gledala pozimi, ko si eni pustila pri teti in šla z davidom smučat, pa potem skejtat, pa se igrat v gozd...mislim, da ima mali ful kul mamicouser posted image . sicer pa imam tudi jaz velikokrat slabo vest, ker mi zmanjkuje časa za zaro...pa vedno znova mora poslušat "zdaj ne morem, ker maxa, previjam/hranim/uspavam/mirim...pol pa mi še potrpljenja zmanjka, pa se zaderem...najhuje pa je, ko potem vidim, da ona enako reagira do maxa...ful bed. se skušam kontrolirat, ostat mirna, preštet do 10..eh kaj do 10, do 100...pa vseeno vedno ne uspe ljubeče povedat ne, al pa kaj druga... sem vedno trdila, da je vzgoja otrok najtežja naloga na svetu, in zdaj ko jih mam, lahko to samo še trikrat podčrtam.

da ne pozabim, čestitke vsem za zobke in motorične podvige!

noa1, na massivih je blo res ful fajn, bi šla z veseljem s tabo še na chillije user posted image

no, danes moram še nujno po kvas, ker se max zadnje noči zbuja miljavžnkrat, res noro. zobki? ma to govorim že 5 mesecev. pa še vedno nič. tamali zvesto brani trdnjavo brezzobih user posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1731
14.7.2008 14:24:50   
mišk
Chicco lupinica: Tudi mene ni prepričala!user posted image  Imamo sposojeno in se tudi vedno izbeza iz nje, pol se pa tako ven nagne, da naju rikverc iz zadnjega sedeža gleda naprej! Meni se sploh ne zdi varna!
Ali imajo ostale lupinice tudi samo tri-točkovno zapenjenje?

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
14.7.2008 14:32:57   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

mleko P je rekla, naj elianu dodajam mleko /prilagojeno mlečno formulo - aptamil ali katero drugo/. user posted image  v kaj naj dam mleko? a bi šlo iz aventovega ali katerega drugega ločnka? cucelj se mi zdi brez veze, ker nima dude.

mleko daj po kakšnem lončku. Naš ima zelo rad od Tuppervera( Klaudiauser posted image ). Ampak, ker se doji, ga noče pituser posted image

dojenje in noč - odvisno od dneva. Sedaj ga "šolava" in ga ponoči umirja ati z vodo in okoli 2-3 pridem na vrsto jaz za hrano in potem spet ati. Počasi se vidi napredek, saj se zbuja sedaj na 2-3 ure, prej se je pa večkrat. Da ne govorim, da je že zelo, zelo lepo spal in se dojil in zbudil samo 1x ali pa celo prespal od 20 do6 zjutraj. Joj, kje so tisti časiuser posted image user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
14.7.2008 14:33:47   
mama06
lupinica - imamo Maxi Cosi in smo zelo zadovoljni. Ima 3 točkovno zapenjanje

kinnie - ja kaj smo se ti zamerile, da se tako malo javljašuser posted image

< Sporočilo je popravil mama06 -- 14.7.2008 14:34:32 >

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
14.7.2008 15:27:50   
VANILI
kasija, delaj mu večerne kašice s tega mleka - kosmiče od Milupe, riževe, pirine, gres, ovsene... iz aventovega lončka naj se ne bi dajalo mleko.

user posted image "davljenje" pri jedenju gh - torej, ko dajem teotku kašice, ki niso čist gladke, npr. včeraj sem mu zmiksala malo govedine v juho, pa je mikser pri mami mal čuden, pa se ni čist zmiksalo, ali pa je govedina itak bolj taka, da gre težje po grluuser posted image ? v glavnem, se je tako "davil", da mi je ful pritisk narastel od strahu, če se zaduši. Ali ko mu dam skorjico kruha, pa si da revelik košček v usta, spet tako davljenje. Vsakič ful cviknem, čeprav mislim si, da mogoče je to normalno, ko še ni navajen... no, povejte mi, a tudi vaši tako delajo. In kaj naredite? Jaz mu pol praskam iz ustk, nekaj se mu nalima na nebo, nekaj na jezik... Sem si rekla, da moramvprašat sestro medicinsko, naj mi pokaže točen prijem, kako pomagat dojenčku, če se mu kak košček hoče zaletet. saj v principu vem, a podrobno ne. Menda tudi rk organizira tečaje PP za te namene . za pomoč majhnemu otročku. sem rekla, da bom enx šla.

The only man who had his work done by Friday, was Robinson Crusoe.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
14.7.2008 15:28:29   
VANILI
mama06 - kinnie se takrat, ko ni na rr-ju, stiska k svojmuuser posted image

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
14.7.2008 15:44:13   
teka
vanili, tud max se kar davi z vsem, kar ni fino zmiksano. sem ga pravzaprav jaz razvadla, ko mu tako pripravim. pa je tud včeraj pri moji mami dobil telečjo juho z mesom in grisom, pa je hotu umret...je pojedel glih par žličk user posted image ampak počasi se bo moral navadit. če mu dam kruh, piškot, grisin...pa sploh ne da v usta user posted image

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
14.7.2008 15:58:29   
pingi
Čau dekleta!

Se oglašam po mini dvodnevnem oddihu na Solčavskem. Bilo je super; smo se nakolesarili po panoramski cesti in Robanovem kotu, najedli borovnic in domačih dobrot na turistični kmetiji Perk (Noa1, ponavljamo za vamiuser posted image )
Smo pa na poti nazaj doživeli pravo hudo urouser posted image  Jao, kakšno je bilo. Toča, veter, smreke so padale kot domine.
Potem smo še čakali več kot dve uri pri Kranjskem raku, da so požagali drevesa in smo lahko nadaljevali pot. Na en avto je padla smreka, sta potem prišla dva helikopterja po ranjena; skratka akcija kot v filmu.
In verjeli ali ne, jaz sem imela tako slab občutek pred tem in sem skoz govorila mojemu, samo, da ne pade kakšen drevo na nas. In HB niuser posted image

Evo, za dokaz sem spodaj nalepila nekaj slikic.
Drugače pa, WB vsem dopustnicam. user posted image

Kasija, pa še eno zapoznelo voščilo: Vse najboljše!user posted image
Jaz bi Elianu na tvojem mestu poskusila dat pit mleko kar iz tega lončka kot pije vodo. Brezveze zdaj uvajat flašo.
Zakaj pa mora pravzaprav pit AM? A ne bi bilo dovolj, da poje kakšen jogurt, skuto ali kaj podobnega več (če že mora dobit še kakšen mlečni obrok)?

Ponoči dojim vsaj še 1x, od ene 5h, pol 6h je pa itak pri meni v postelji in ga še priklapljam, da potegne še za kakšno urco (če ne bi on takrat kar vstaluser posted image )
Zbudi se večkrat, ampak ponavadi pomaga duda, včasih pa zgolj in samo joška.
Živa - daj svetuj, kako ukinit tole nočno dojenje. Ker moj se res samo carta, nič konkretnega ne spijeuser posted image

Vanili - naš se je tudi kdaj na začetku davil, ampak je taka faca, da kar sam spravi tisti košček, ki ga "davi" nazaj v ustauser posted image  Zdaj pa s svojima dvema zobkoma itak je vse kar le more oz. mu dam v roke (kruh, marelice, melono, mesouser posted image ...) Ful mu je zlaufal. Po moje Teo rabi še malo časa. Se bo že navadil.

OK, zdaj pa še slikce

Jaka pozira na panoramski cesti

user posted image
Vam je kaj znano? Moja dežela, to je njena lepota... Ja, Logarska dolinauser posted image

user posted image
No, tole je bilo nam HB prihranjenouser posted image

user posted image
In takole smo se vozili več kilometrov; pravi koridorji podrtega drevja.
user posted image

< Sporočilo je popravil pingi -- 14.7.2008 16:06:30 >

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
14.7.2008 15:58:41   
mama06
davljenje - kruh dokaj lepo je, govedino sedaj jeva dva dni in je zmiksama, tako, da se ne davi. Mu pa še vedno miksamuser posted image

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
14.7.2008 16:01:19   
Margareta
Punce pozdravljene,

se malo javljam. Ne vem kaj mi je, zgleda, da sem čisto nesposobna mama. Vala imama zdaj doma (ni v vrtcu), in sploh ne sfolgam obeh naenkrat. Al trmari eden, ali drugi, pa jest, pa kakat, pa risanko, pa nevemšekaj. Stanovanje imama pa tako razsuto, da moram prav pazit kam stopim. Vse je zunaj, od zimskih čevljev, ki jih je navlekel Val, do vseh risank, knjig, igrač, še kakšen obglodan kos hrane se najde. Meni je za znoret.

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

Neposredna povezava do sporočila: 1740
14.7.2008 16:01:51   
teka
pingi, super, da ste uživali user posted image ampak nič se ne vidiuser posted image

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
14.7.2008 16:03:47   
mama06
pingi lepo da ste uživali in varno prispeli domov

Margareta - ne se sekirat, glavno da ste zdravi. Bo že šlo mimo. Lepo, da si se javilauser posted image

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
14.7.2008 16:28:56   
skuštrana
Davljenje in miksanje - jaz ne miksam več. Arsen s svojim dlesnimi in dvema zobekoma zmelje vse, občasno se mu zaleti kakašna jabolka, ampak on to strokovno reši - izkašlja venuser posted image Kar je za zmiksat az pretlačim, kruh, grisine, sadje mu dam pa kar narezano na krhlje in potem to gloda..On to je, jaz imam pa pol ure miruser posted image

Margareta, ne sekiraj se za stanovanje, pri nas je stalno tako user posted image user posted image user posted image Nisi slaba mama, samo rabiš malo časa da se utečeš v to, da sta oba doma...In da dobiš rutino..

Vanili, če se ne motim Familylab še nima tečajev, šele oktobra..Kje si pa ceno videla? Koliko pa je?

Pingi, uh, dobro da ste preživeli..Prava akcija, ni kaj..

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
14.7.2008 17:14:28   
janja
pingi - lepo, da ste uživali in varno prispeli domov.

miksanje hrane
- jaz našemu zmiksam samo še kako kosilo, ko je npr. v juhi grah, koruza ...(zaradi lupinice), meso pa mu na drobno nasekljam. Pa lepo poje. Kruh ima zelo rad in ga dobi vsak dan. Piškotke pa zmaže za malo malico.

mleko - jaz sem mu začela kuhati na alpskem mleku (prevreto!). Do tega sem prišla, ker mi je na morju po enem tednu zmanjkalo riževega mleka, potem pa ga nisem nikjer dobila (mislim, alergik na KM in sojo, lahko na Hrvaškem skor umre!). In zanimivo, je vse v redu. Mu pa tako pripravljam mlečne kašice - polovico vode in polovico alpskega mleka zavrem in zakuham gres, polento, prosene ali ovsene kosmiče. Vse pripravljam sama. Ne kupujem več mlečnih kašic. In to mu je njami. Vsake toliko časa pa dobi tudi Čokolino.

vzgoja otrok - ko vas tako berem vidim, da nas pestijo isti problemi. Jaz imam tudi slabo vest, ko se odkar sem rodila veliko manj ukvarjam z Andražem. Pa tud derem se nanj. In me nič kaj ne uboga. Zdaj mi pravi že naj se brigam zase, če mu kaj rečem. Po drugi strani pa razmišljam isto kot Jasna - ko sem imela samo Andraža, sva bila dosti sama in sem se res veliko ukvarjala z njim (več kot se zdaj z Urbanom). Že dva poletja je 2 meseca doma, pa vse stvari dobi nove. Kaj pa Urban - on bo moral hoditi v vrtec tudi poleti, 3/4 stvari ima rabljenih. Vsekakor je Andraž več pokasiral, a kaj ko tega otroku ne moreš objasnit. No, zdaj se pa že kažejo prvi znaki bratovske ljubezni. Dostikrat se skupaj igrata. Andraž budno pazi, da si Urban kaj ne naredi (zdaj ko leze po vsem stanovanju).

No, zdaj mi pa spet piska (pralni stroj)...se javim še kaj kasneje.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
14.7.2008 18:25:14   
Margareta
jaz sem prvič od kar sva z decom skupaj pustila totalno razsuto stanovanje. Počakala sem toliko, da je prišel domov, vprašal, me je kako nam je uspelo vse razsuti, potem pa začel pospravljati. Jaz sem šla medtem s tamalo na sprehod.  Si malo živce umirit. Zdaj pa kuha, sicer malo pozno, ampak mi je vseeno. Grem postelje preoblačit.

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
14.7.2008 18:52:15   
janja
Margareta - jaz odkar sem rodila Andraža nisem več sužnja pospravljanja in čiščenja. Prej sem takoj počistila, če je padla drobtinca na tla. Res pa tudi ni bilo ničesar na tleh (beri: igrače) in sem lahko takoj pospravila. Zdaj je pa včasih tako, da v dnevni sobi ležijo igrače povsod in nimam kam stopiti. Najprej je moj malo nergal, pa sem mu rekla, da ima isto dve roki, kot jaz. In da ne mislim ves dan pospravljati, ampak grem raje z otrokom ven. Če ga kaj moti, pa naj sam pospravi.

Moram spet nehat - luda kuča.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
14.7.2008 20:05:15   
majoli
Čer,

pri nas vse bolj ali manj po starem. Kupili smo novo marelo Chicco Lite Way, ker nam je prejšnja (Baby Welt - Atlas Plus) razpadla po dveh mesecih uporabe. Ukinili smo pozno večerni obrok in tako zdaj pišo spije ta hudo dozo ob pol osmih zvečer, zajtrkuje pa med osmo in deveto zjutraj. Ponoči pije vodo. Maks je postal zelo zgovoren in ga je užitek poslušati. Danes smo imeli plesno pevski večer in je ful užival.

Margareta, me veseli, da si se javila. Sem nekako imela v spominu, da si iz vasi Gozd pri Kamniku, ki jo je tako prizadela nevihta.

Janja, WB! Se vidimo v četrtek, a ne?!

Pingi, super fotke!

Neposredna povezava do sporočila: 1747
14.7.2008 20:11:29   
vedra
Hojla..

Teden dni nismo imeli internetauser posted image  pa mi je bilo tako čudno, sedaj ko vsako stvar preverim, poiščem itd. najprej na netu.

Včeraj je neurje obiskalo tudi nas, kljub temu da smo se potepali po Prlekiji, je pri mami pustilo posledice ... preluknjane plošče na strehi in danes ji je že pricurljajo v kuhinjo... user posted image

Sedaj vas preberm malo nazaj, da bom  malo na tekočem

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
14.7.2008 20:15:44   
VANILI
skuštrana, na strani familylab piše, da je bil prvi del teaja junija, rugi bo septembra, cena 1600 evrov

janja, a ne tvojmu mamica piskauser posted image

pa čaki mal - a ni alpsko mleko tud iz krav??

janja a si me dala na ignor al si skregana z manouser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil VANILI -- 14.7.2008 20:19:14 >

(odgovor članu vedra)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
14.7.2008 20:18:36   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: VANILI

mama06 - kinnie se takrat, ko ni na rr-ju, stiska k svojmuuser posted image

user posted image user posted image user posted image

No danes sem šla spet! po kopalke in srečnica jaz, če ne bi naletela na razprodaje...itak bi dala raje euro več, kot pa da sem ko nora čakala pred kabinami....no ene sem celo našla-ene šotore za moje melone....pa glede na količino blaga, ki so ga porabili za ta 2 šotora, zelo pocei, Denalijeve kopalke za 3 eur, da dol padeš se na blagajni vprašala, če prav vidim.user posted image user posted image .

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Otroški vozički
endrina

Katero znamko otroškega vozička ste izbrale?

Peg Perego (48%)

Quinny (25%)

Hauck (10%)

Mutsy (6%)

Stokke (4%)

Bugaboo (8%)

Število vseh glasov: 317

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!