|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
1.7.2008 14:45:01   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: janjja

Debelost ni dedna.
Na to temo je bilo ogromno raziskav. Ampak pač če so starši in vsi sorodniki debeli, so večinoma tudi otroci. Pa ne zaradi dednosti, amuser posted image pak zaradi načina življenja te družine.


Se moram popolnoma stinjati. Jaz moji hčerki ne branim nobene hrane, hvalabogu ni preveč ješča in ne mara sladkarij, pa ji zato ponudimo stvari ki jih ima rada npr. lubenica in podobno.

Je čisto normalno dete in ima pri štirih letih 15 kg.
V vrtcu v njeni skupini je fantek ki je star 2,5 leti in tehta 26 kg.


O ne, janja a se hecaš???

Naš tavelikuser posted image  ima 20.5 kg in je velik 118 cm bo pa kmalu star 5 let, tamalauser posted image  Klara je velika 98 cm in tehta slabih 13 kg. Ampak omejujemo sladkarije, drugega pa tko skor nič ne jestauser posted image

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
1.7.2008 15:21:30   
skuštrana
Paštetka, razni linoti so ponavadi zamenjava za mlečni obrok..Noben me ne bo prepričal, da je en lino bolj zdrav kot pa recimo gres..Ali polenta z jogurtom ali mlekom..Ali mlečni riž...
Čokolada je pa res najbolj "zdrava" sladkarija, če se tako izrazim...Ampak, če je otrok predebel mu bo tudi čokolada (pa naj bo še tako vrhunska) prej škodila kot pa pomagala pri hujšanju.

To o kuhanju zelenjave pa poznam user posted image Moja mama mi vedno reče, ko delam kaj za malega, da je premalo kuhano, ker pač ne razpade v vodiuser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
1.7.2008 15:25:45   
Paštetka
skuštrana, saj mene za linote tudi nihče ne bo prepričal. Narobe si razumela user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
2.7.2008 13:02:38   
skuštrana
Narobe si razumela


user posted image Ma, saj pravzaprav vem kaj si hotela povedat, ampak si malo čudno napisala in kakašna "brihtna" buča bi lahko razumela kao, da so linoti in ostale kašice super hrana za otrokeuser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
3.7.2008 11:39:07   
picola1
Mene pa zanima, kaj ve kuhate otrokom namesto teh linotov, da je kaj bolj zdravega.
Drugače pa zanimiva tema...hvala Volga. Sem tut jaz začela pred kratkim hujšat (oziroma se prehranjevat) po Montignacu in je res veliko krasnih stvari napisanih v tisti knjigi. Tut jaz toplo priporočam.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
3.7.2008 12:19:16   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Mene pa zanima, kaj ve kuhate otrokom namesto teh linotov, da je kaj bolj zdravega.


Moja je res zelo malo linotov pojedla. Ponavadi je prej rok potekel (pa kupujemo majhne škatle)user posted image
Zelo rada ima npr. za zajtrk ali večerjo ovsene kosmiče s sadjem. Potem razni jogurti s sadjem ali skuta. Gres, polenta, mlečni riž. Kruh v mleku, jajčka, kakšen namaz gor. V tem vrstnem redu. Od vsega najraje pa ima samo kozarec mleka in zraven banano.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
3.7.2008 12:22:29   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Mene pa zanima, kaj ve kuhate otrokom namesto teh linotov, da je kaj bolj zdravega.



Moj je sicer že 6-letnik in bolj suhe postave tako da nekih problemov s prehranjevanjem nismo imeli. Sama mu nikoli nisem dajala raznih Lino- ..... zadev, sem pa imela škatlo doma za silo in ko je enkrat sila res bila, tamali sploh ni hotu jest user posted image user posted image
Sama sem običajno prakticirala razne mlečne zadeve kuhane doma (mlečni riž, zdrob, močnik), razne polente s kislo smetano, kislim mlekom, jogurtom, mueslije v kombinaciji s čim mlečnim.......
Pravzaprav sem mu tudi vse sadne kašice pripravljala sama. Pa nisem nek eko in bio ozaveščena, pa tudi časa nisem imela na razpolago, ampak nekako se že meni upira jesti vse kar je pakirano in mleto in......... tako, da nisem imela nekako srca dajat tega tamalemu.

lp, Mojca

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
3.7.2008 14:02:43   
SNAKE23
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Debelost ni dedna.
Na to temo je bilo ogromno raziskav. Ampak pač če so starši in vsi sorodniki debeli, so večinoma tudi otroci. Pa ne zaradi dednosti, ampak zaradi načina življenja te družine. Če bi tega istega otroka dali v drugo "suho" družino, kjer veliko šprortajo, jedo pretežno zdravo, ne bi bil debel.



ni res!
pri nas smo pol pol!

mama in brat morta za vsak piškot pazit,da se jima ne pozna na kilah,...

ata in jst pa lohko pojeva slona in ni niti grama več na tehtnici.
jst sm mela pred nosečnostjo 49kg in jedla isto kot mama,ata, brat,...
pojedla sm veliko sladkarij, tudi pomfriju se nisem upirala,...
med nosečnostjo sem se zredila 17kg in jih po 8m od tega  2meseca dojila vse izgubila, klub temu, da sedaj že nekje 5 m spet jem fulllll sladkarij, ....in mam sedaj 48kg
ata ima že 25 let isto kil in to pri svojih 180 cm se drži na 70kg, pa poje vse tidto mastno ob mesu,...pa nič se ne športa, dela pa tud ne neki fizično, da bi to porabu.
jst se patu nisem športala kaj več kot 30 min hoje na dan z vozičom že najmanj 10 let.
pač taki smo ( eni lahko pojedo slona,+100kg čokolade, eni pa niti miške ne in se jim že pozna.

to je pač dedna nagnjenost k debelosti in tako je,...


_____________________________

doma me osrečuje naša mala pikica!

Sreča, tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni tvoje življenje z ljubeznijo!---najina mala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
3.7.2008 14:58:42   
Ženkica
Se moram še nujno jaz oglasit, ki se že celo življenje borim s kilami; do svojega 20. leta sem bila predebela, najbolj kritično obdobje je bilo po koncu srednje šole in na faksu; enostavno preveč sem jedla in nič gibala. Že odkar pomnim rada jem; tudi doma pri starših smo morali vedno na mizi imeti nekaj nasiitnega (pohan šnicl, tenstan krompir, sladico), če ne se moj predragi fotr ni najedu. No, jaz sem vedno vzela repete in potem šla celo še malo počivat, ker sem se jasno utrudla. user posted image Skratka, ful sem pojedla, ko danes pomislim; posledično se mi je vedno manj dalo. Starši so me sicer opozarjali, da bi bilo dobro malo pazit; moja mami še danes pravi, da sem vedno (že od malega) rada jedla. Da je težko svojemu otroku povedat, da ne sme toliko in nezdravo jest. No, s tem se jasno danes, ko sem tudi sama mama, ne strinjam.

In tja, do SŠ ni bilo nikoli "kritično", sem bila samo pač malo bolj močna; zato ker sem se vseeno veliko gibala (otroci iz bloka smo non stop noreli naokoli, pa v šoli telovadba ipd.), v srednji pa je šlo s kg-ji samo še navzgor.

Hočem povedat, da doma nisem imela nikoli pravilne vzgoje glede hrane in zdravega načina življenja; tudi športali nismo praktično nič; majčkeno so mogoče svoje naredili tudi geni, ampak res malo. Jedla sem kadar in kolikor mi je pasalo.

Skratka, sedaj ko se poskušam prehranjevati čim bolj zdravo in se veliko ukvarjam s športom praktično kakšnih velikih problemov s kg-ji nimam, je pa res, da še vedno zelo zelo rada jem.

Srčno upam, da moja hči ne bo imela problemov s težo, jo bom pa definitivno usmerila k zdravemu načinu življenja, pa če bo treba, bom včasih tudi tečna mami; vse za njeno dobro. Kasneje mi bo sigurno hvaležna. S tem pa ne mislim, da ne bo smela nikoli "grešit"; daleč od tega. Veliko pozornost je treba posvetit športu oz. gibanju, pa je več kot pol že narejenega.

Sicer kot kaže ne bo velikih problemov; če ji ponudim sladoled in breskev bo definitivno raje vzela breskev (ravno včeraj se je spet to zgodilo).

Je pa tako; lahko jemo vse, samo v pravih količinah, ob pravem času s pravo količino gibanja.

(odgovor članu SNAKE23)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
3.7.2008 15:52:24   
Gina
Nisem mogla brat, ker mi je slabo ratalo od današnje moderne filozofije, kako mora biti hrana stvar razmišljanja, zavesti?user posted image  Halo, pa saj niste resni. Hrana je biološka potreba, tako kot lulanje in kakanje in kihanje in vse sorte drugega še. Mi, ljudje, pa smo jo zaradi mode naredili za stvar razmišljanja in krivde. Tudi če ima človek normalne kile ga vidimo za debelega. Kaj se zgodi s človekom, ko postane suženj razmišljanja o hrani:
1. vsak grižljaj, ki ga zaužije ni nekaj spontanega, kar bi hrana morala biti, ampak je razmišljanje ali smem ali ne smem, ali dovolj zdravo ali ni, ali se moram bremzat ali lahko v miru pojem
2. skoraj vsak grižljaj spremlja občutek krivde - kaj sem jedel, koliko sem jedel, ne bi smel jesti, vse je preveč
3. in najhujša posledica, nimam pojma več kdaj mi paše jesti in kdaj ne, ker mi zaradi neprestanega razmišljanja, kako ne smem jesti, ves čas paše jesti, četudi  nisem lačen, razmišljam, ali sem morda lačen, ker itak ne smem jesti in se kljub nobeni lakoti počutim lačnega zaradi dejstva, da ne smem jesti - ali se vam ne zdi to obupno grozno spoznanje, al se ne zavedate resnosti le-tega??!!

Naj vam povem zgodbo od letos. Ena moja punčica iz razreda je malo bolj močna, pa ne predebela. Lani je jedla lepo, normalno. Letos deklič neha jesti. Samo malo kruha bi vsak dan. Po par mesecih izvem, da noče jesti, ker noče biti debela, so ji doma to razložili (fajn familija, skrbna, ljubeča, prijazna razlaga, nič slabega hoteli). In pika na i, mati misli da je prav, da otrok razmišlja o tem, da ne bo debel. Misli, da dela dobro, ko jo opozarja na hrano. Ne vidi, da jo je naredila za sužnja razmišljanja o hrani za cel njen lajf. Zaj... jo je do konca. NIkdar več ne bo nehala s tem najverjetneje, še srečo bo imela, če ne bo fasala anoreksije ali bulimije. Ne le mati, tudi ostale učitlejice menijo, daje ok, če razmišljaš kaj ješ (ne govorim o kvaliteti hrane, ampak o kvantiteti), najverjetneje tudi na csd-ju razmišljajo enako. Otroku pa so odvzeli prvinski nagonski občutek, ali je sit ali ne. Prisilili so jo razmišljati in postati zasvojena z občutki krivde ob vsakem grižljaju. Matere prenašajo svoje komplekse na otroke... jaz sem bila tolk žalostna, tooolk da ne morem povedat, spala nisem en cel teden od ugotovitve, da je svet nor, da ne šteka čist nič, niti malo majčkeno bistva probleam. Tale mama je po dolgem razgovoru vendarle videla, da nekaj dela narobe. Ni več omenjala otroku hrane sploh. In dete je začelo spet jesti. Upam, da bo deklica pozabila, kako pomembni so kilogrami nekaterim. Čeprav dvomim, seme je zasajeno, otrok pa dovolj pameten ali neumen, da verjame, kar starš reče.

Jaz v osnovi mislim, da je v resnici tako, da so res nekateri ljudje bolj gurmani, drugi manj, ampak da čist totalno predebel ni pa skoraj nihče, oz. rekdokdo, da ga takega vidijo ljudje. In če padeš pod vpliv, če jim nasedeš, verjameš, da si zanič, če imaš kako kilo preveč, postaneš ravno tako zasvojen z razmišljanjem o svoji debelosti in hrani, kot če te starši v to pahnejo. Potem si globoko tam, kjer sonce ne sije. Tvoj občutek za hrano, naravni instinkt je šel rakom žvižgat, izgubljen je za vedno. In še nekaj, tvoje predstave o tem, kdo je debel so popačene, pa tudi tvoje sprejemanje drugih je popačeno, s tem pa posledično svoje sprejemanje samega sebe. Vem, govorim v luft, ščijem proti vetru, ampak jaz v resnici vidim ljudi večinoma lepe, sploh ne opazim, če se kdo zredi ali shujša, niti ne jemljem za poklon, če mi kdo reče, da sem shujšala ali za grajo, če mi kdo reče, da sem se zredila. Čudno se mi zdi, da je ljudem to tolk pomembno. Kako lepši bi bil svet, če se ne bi enačili z anoreksičnimi suhicami, kako lažje bi vam bilo živet, če ne bi videlei vsakega, ki ima 5 dek preveč kot primerek za shujšat. Jaz sem vesela, da doživljam ljudi za lepe. Vesela sem, da nisem preveč kritična do česarkoli drugačnega. 

Moja mati je imela doma same zdrave izdelke. Pravzaprav nismo imeli nobenih priboljškov, zato sem si najprej kupila celo shrambo reči, ker sem sovražila feeling, da nimamo nič hrane doma. In sem še vedno freek na polno shrambo hrane. Vedno imam polno vsega. Pa nisem nič debela. Spadam med redke ljudi, ki imajo notranji občutek za sitost in lakoto še zmeraj prisoten in sem tolk srečna, da o hrani ne razmišljam, da ne morem povedat. Imam pa toliko kil, da stalne hujšarice ne bi bile zadovoljne v moji koži, itak jim kaj ne bi bilo všeč, ker jim nikdar ni, malo bolj močne bi mi pa rekle, da sem suha. 

Jaz mislim, da je recept za to, da nisi debel precej enostaven:

- 1. ne smeš nikdar zavestno razmišljat o hrani, ko začneš si zmešaš svojo notranjo uro, ki je vedno mnooooogo boljša, kot razumska, ki ni za te reči narejena spljooooh, kvečjemu te iztiri za cel lajf
- 2. doma moraš imeti relativno zdravo hrano
- 3. življenje moraš imeti rad, da ga imaš zapolnjenega, da nimaš časa razmišljat o hrani (otroci morajo imeti prijatelje in predvsem prijatelje na igrišču, da se jim kar naprej kaj dogaja, da raziskujejo svet, da jim je fajn, da so aktivni cel dan, krožki so zelo omejeni na uro tedensko, kar je čist premalo in nesmiselno iz stališča da bo potem suh, če bo tja hodil)

Moramo se pa zavedat, da so nekateri vseeno malo bolj močni, kljub vsemu napisanemu. Moja hči nima nobene zanič hrane doma, je ves čas zunaj, pa vendarle je malo bolj močna - prvič se jo vse prime, kar poje, drugič pa tudi rada je. Taki ljudje imajo dve možnosti - ali ostanejo s tremi kilami preveč, pa ne razmišljajo o hrani in se imajo cel lajf fajn in v bistvu dvomim, da postanejo v resnici predebeli, če ne razmišljajo, da je to pšomembno, da so suhajdraste manekenke ali pa postanejo suženj družbe in razmišljanja, zavestnega o hrani, v tem primeru so ali ves čas lačni in suhi in obremenjeni in nesrečni, ker jest ne smejo, ali pa so še bolj debeli, ker ves čas razmišljajo, kako ne smejo jesti in nimajo pojma, ali so lačni ali ne, torej še bolj jedo od žalosti, da ne smejo. Kaj je torej boljše?

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
3.7.2008 17:39:05   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Uf, jaz pa zeeelo veliko razmišljam o hrani, pa mislim, da ni s tem čisto nič narobe samo po sebi. Meni je hrana čisti gurmanski užitek. In ne razmišljam o tem, a se bom zredila ali ne, a se mi bo cukr dvignil,... razmišljam o pestri mešanici občutkov, okusov, brbončicah, katere sestavine zmešat skupaj, da pride ven vrhunski proizvod. In po mojih izkušnjah tega ne moreš doseči, če uporabljaš samo mast, zrezke, krompir in ocvirke ali pa samo zelenjavo brez vseh maščob. Za odličen okus hrane mora biti vsega po malem in čisto nehote kuham vsega po malem, torej načeloma zdravo in uravnoteženo. Pa ne zaradi zdravega prehranjevanja, hočem le popoln užitek. Torej sem pomalem odvisna od dobre hrane user posted image , priznam. Se ne mislim odvajat user posted image user posted image user posted image .

Sicer pa se mi ne zdi sam problem v razmišljanju o hrani, temveč o odnosu do telesa. Če govorim tu o skrajnostih, ker skrajnosti so problem, torej o 30+ kilah in več ali pa 15- kilah od medicinskega povprečja - (ne lepotnega!), torej odvisno od starosti in spola. To so skrajnosti, ki ne samo ogrožajo samo zdravje, temveč življenje samo. Eni se sami s sabo absolutno ne ukvarjajo, kaj pa vem, a nimajo nobenega odnosa do sebe ali se tako zelo sovražijo, nimajo nobenega samospoštovanja, da v svoje telo vtaknejo vse brez premisleka, po možnosti hitro piripravljenega, ker je škoda časa za kaj drugega. In druga skrajnost, tisti, ki hrano zavračajo, imajo spet probleme sami s abo, s svojim telesom, sebe (in tudi druge po mojih izkušnjah) dojemajo skozi zunanji izgled, do sebe so na vseh področjih veliko preveč natančni in pikolovski, prestrogi. In to dojemajo tudi s hrano. Nikoli z ničemer zadovoljni. Ni problem v hrani, ampak v njihovi osnovni življenjski filozofiji. Hrana je le sredstvo za uresničevanje njihove nesmiselne natančnosti.
Se mi zdi, da nekdo, ki že v osnovi spoštuje svoje telo, se ima rad, nima problemov s hrano, njeno pretirano ali premajhno, nesmotrno uporabo. Je zadovoljen sam s sabo, se sprejema in enako dela tudi z okolico, ljudi ne ocenjuje po videzu, temveč po osebnosti. In zato nima problemov z izgubljenimi nagoni glede prehranjevanja, ki nam pravijo, kdaj smo lačni, kaj naše telo potrebuje, v kakšni obliki in kdaj je dovolj.
Torej vzrok za debelost/anoreksijo je bistveno globji, hrana je zgolj povod, sredstvo.

Je pa spet odvisno v kakšnem okolju rasteš, kaj si navajen. Če te že od rojstva futrajo samo s pečenicami, potem se brbončice težko navadijo na kaj bolj prefinjenega ali da sploh ugotoviš, kako pester je svet začimb. Raje vegeto v kilah.

Sicer pa se po medicinskih statistikah v zadnjih desetletjih tudi pri nas število predebelih (to so res skrajnosti) močno povečuje. Govorim o skrajnostih, ki ogrožajo življenje. Tisto vmes je povsem normalno, pestro, pisano, meni je vsak človek po svoje lep, žalostno le, da se ljudje niso sposobni sprejeti takšne kot so, da iščejo neke ideale in pol življenja zapravijo za razmišljanje, kako odpraviti tiste pol kile celulita, namesto da bi v tem času uživali na plaži pod soncem. Trapasto.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 3.7.2008 17:42:43 >

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
3.7.2008 17:48:40   
Anonimen
Sicer pa se po medicinskih statistikah v zadnjih desetletjih tudi pri nas število predebelih (to so res skrajnosti) močno povečuje.


Debelost in z njo povezane bolezni so na drugem mestu vzrokov smrtnosti pri Americanih.
In zaradi debelosti se je pricakovana starost Americanov po dolgih letih rasti ponovno znizala.

Zato je hrano potrebno spostovati in ce spostujes hrano, bos spostoval tudi svoje telo in vanj vnasal toliko in taksne vrtso hrane, ki te bo ohranjala pri zdravju. Zdravje pomeni zdrav razpon, v katerem se teza giblje. Ne vem, zakaj vsi pomislite na suhice, ko govorimo, da je treba pametno jesti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
3.7.2008 23:43:18   
Gina
Ja, se strinjam, treba je zdravo jesti. Ni ql živeti od sendvičev in pomfrija, pa coca cole.  Moja babica je vedno rekla: Človek je ustvarjen za mešano hrano. In imela je prav. Samo meni se zdi,d a veliko ljudi dandanašnji dokaj zdravo je. Tako veliko ljudi se zaveda pomena zdrave prehrane. Nisem čist zihr, da res vsi čist zanič in mastno in cukrasto jedo. Prej bi rekla obratno, da večina pije vodo in ne je nič kaj dosti mastnega.
Zakaj pomislimo na suhice? Ker je to ideal, po katerem se zgledujejo otroci, ideal, ki jim vzame notranji feeling za hrano, ker jih bombandira v kritičnih letih s tem, da oni pa niso ok, da so zanič in grdi, če niso taki, kot manekenke. Jaz še nisem srečala otroka, ki bi se tolk sekiral zaradi dveh kil preveč, kot en odrasel človek. Začne se sekirat šele tedaj, ko mu povemo, da ni ok, da je zanič, ker ni po jusu. No, lahko mu pove tudi kakšen zakompleksan otrok, ki je to slišal od svojih staršev. Prej je srečen sam s sabo, dokler se mu ne pove, da mora biti nesrečen in od tedaj naprej za vse večne čase nezadovoljen, če ima par kil preveč.
Pa tudi to ni res, da otroci ne bi sprejemali sovrstnika s tremi kilami več. Razen redkih otrok, kakšnih zelo pikolovskih in freh staršev, ki jim vzorce prenašajo naprej, večina otrok do pubertete sploh ne opazi razlike. Ko pa se otrok začne zavedat, da mora biti idealen, če hoče biti sprejet od freh otrok (ne zaveda se še, da jih sploh ne rabi), takrat postane problem. Otrok se ves čas zaveda, da ne sme jesti. Pokvari si notranjo uro. od tedaj naprej je ves čas lačen, če je lačen al pa ne.

Ankica, se strinjam. Vendar se mi zdi tudi to, da je odnos do telesa povezan z videnjem drugih ljudi. Če se ti drugi ljudje zdijo lepi s kilo več, se boš tudi sam sebi zdel lep in obratno. Če boš opazil na vsakemu vsako najmanjšo podrobnost in ti bo vsaka podrobnost grda, tu preveč špehca, tam preveč celulita,.... potem boš iste reči opazoval tudi pri sebi. To sem prej hotela povedati.
Kar se tiče non stop razmišljanja o hrani, pa gurmanstvo, kaj skupaj spravit na krožnik in uživanje ob tem nima nobene veze z zasvojenostjo z razmišljanjem o hrani. Eni ljudje razmišljajo ves dan- ne to, kolk je neka stvar dobra, ampak to, da ne smejo jesti in imajo non stop občutke krivde, karkoli vtaknejo v usta. Ne mine ena ura dneva, da ne bi pomislili na hrano in to v obliki tega, da ne smejo jesti, hkrati jim pa tako paše ta ista hrana, da bi zanjo umrli. V njih se neprestano bijejo boji in enkrat zmaga hrana, drugič volja, vsekakor se pa neprestano bijejo sami s sabo in s tem, kako je hranjenje nekaj negativnega na celi črti. Kako si lahko srečen, čeprav si suh, če se neprestano bojuješ v sebi? Ne štekam. Ja, seveda pa je to odnos do sebe. Vsekakor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
21.7.2008 13:28:35   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: SNAKE23

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Debelost ni dedna.
Na to temo je bilo ogromno raziskav. Ampak pač če so starši in vsi sorodniki debeli, so večinoma tudi otroci. Pa ne zaradi dednosti, ampak zaradi načina življenja te družine. Če bi tega istega otroka dali v drugo "suho" družino, kjer veliko šprortajo, jedo pretežno zdravo, ne bi bil debel.



ni res!
pri nas smo pol pol!




tudi pri nas smo pol-pol.

Oče in brat sta suhi južini, medve z mamo sva pa prijetno izpopolnjeni user posted image  In neko zasnovo zagotovo dobiš. Tak kot se "deduje" velikost, tak se tudi "deduje" konstitucija....... je pa tudi res, da lahko na marsikaj sam vplivaš - vsaj delno. Samo ne hvala, sama nočem živeti na pol litra vode in eni solati na dan zato, da bom bolj suha.......


(odgovor članu SNAKE23)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
21.7.2008 18:30:36   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Hm.....ja če otrok ves prosti čas pred tvjem pa za rač. preživi, zraven pa pije razne kokakole, je čips in podobno, za kosilo dobi neki iz konzerve, za večerjo hrenovke pa majonezo......se nič ne čudim.


ja že, saj to je itak glavni vzrok, samo kje so tukaj starši? Torej so pogrnili na celi črti user posted image


Meni se zdi, da so tudi starši taki, ki pač ne gledajo na "zdravo prehrano", ampak so happy takrat, ko so siti, da jim hrana do grla seže.

Sosedove punčke so tudi debele, preveč. Tamala je stara 4 leta, ko pride po stopnicah do nas, je vsa zadihana. Ni čudno, da je debela, če jo kar naprej futrajo. Pa otrok tudi ni zbirčen, vse poje. Pa je kosilo, čez 2 uri že spet neko močno hrano. Pa non-stop se samo dobro je. pa še posebej se jim kuha, če slučajno česa nočejo (npr. vampov).

Rajši vidim, da imam suhega otroka, da mu rebrca preštejem, kot tako debelega, saj ima lahko posledice za naprej. Sišlala sem eno mamico, katere sorodnik je imel že v rani mladosti težave s zamaščenim srcem. Od debelosti. Pa tega se eni resnično ne zavedajo. Daj, če že sebe futraš do onemoglosti, ne rabiš še otroka.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Debelost pri otrocih...zakaj?
21.7.2008 22:15:28   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Pa non-stop se samo dobro je. pa še posebej se jim kuha, če slučajno česa nočejo (npr. vampov).




Jaz bi raje kot dobro, rekla nezdravo...Ker tudi zdravo je lahko in tudi je dobro.

Kar se pa tiče posebej kuhanja, je pa to čist nekaj normalnega današnje čase. Otrok se ja ne sme siliti s hrano, ki jo ne marajo pa čeprav jejo samo hrenovke in pomfri pa meso...Sosedov je tut zrastu na tem pa poglej ga fanta, kakšen je...Sicer res nisem za to, da se otroka na smrt sili z neko hrano, za katero je videt, da jo pa res ne mara...Sam ko pa je to vsaka druga jed...potem se je pa res treba vprašat, kje je meja...(sam to je že druga tema)
Sicer je pa tako, da zarečenega kruha se največ poje, pravijo...zato bom raje nehala pametovat (čeprav je to ena od stvari za katere sem si pa res obljubila, da jih ne bom delala)


< Sporočilo je popravil picola1 -- 21.7.2008 22:19:37 >

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 116
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?