|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 29.11.2008 17:35:36
|
|
|
|
mavo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Skabi Jutro punce! eno vprašanje za vse, da se zbrihtate: kaj je plazenje in kaj kobacanje pri dojenčku? S kolegico sva se včeraj menili in ona pravi, da je plazenje tisto, ko leži dojenček na trebuhu in se premika sem in tja, kobacanje pa je takrat, ko dvigne trebušček in hodi po vseh štirih Mavo, kaj bi ti rekla? Tak po vojaško ma menda prav - plaziš se najbrž po trebuhu, ne? jaz pa že 6 let mislim, da se otrok plazi - puza po vseh štirih, kaj je kobacanje,sploh nisem nikoli definirala. Hm, po vojaško lahko plaziš tud drugače, kot po trebuhu, npr. bočno, ampak to pri naših malih plazilcih najbrž ne pride v poštev, bi jih hitro na hrbet al pa na trebuh prevalilo Sicer pa glede na definicije plazenja in kobacanja, bi jaz lahko rekla, da se naš mali že skoraj kobaca. Dvigne se na vse štiri, pol se pa z ritjo naprej poganja, je ful smešen. Drugače pa poleg plazenja in kobacanja naš mali najbolj obožuje kotaljenje. S trebuha se obrne na hrbet, pol pa spet naprej na trebuh. Zadnjič mu je samo en obrat falil, pa bi blo bumf na tla . Matr, sem se skor podelala od strahu. Pa je bil zadelan z blazinami, ampak jih je zbrcal stran Mi smo bli pa včeraj cel dan v Loki, nas je skoraj zamedlo. Ampak je blo pa ful lepo, ko je tako snežilo. Zvečer nas je pa še doma sneg pričakal. Jutri gremo pa na Koroško na en rojstni dan, pa bomo spet na snegu, ker korošci ga imajo pa še več kot gorenjci.
|