|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: cigarete
13.8.2008 8:41:47   
tinkatonka
Takoj ko sem zanosila sem prekinila s kajenjem. pa mi je ful dišalo. Pa v 9 mesecu nosečnosti sem še ponoči začela sanjat o tem kako kadim in zraven uživam. Pa nisem prižgala niti enega čika odkar sem zagledala + na CB-ju. Prej sem kadila pa 8 let po škatlo na dan.

No pa da se pohvalim....še zdaj me mika da bi ga kdaj spet prižgala, pa ga ne, ker vem, da bo hitro prvemu sledil, drugi in tako naprej. Danes je 3 leta in cca 2 meseca odkar ne kadim. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   

Prenehaj s kajenjem!!!!!!!!!!! V sebi imaš otroka, ki mu s tem samo škoduješ. Pomisli nanj in ne bodi totalni egoist, ki misli samo na svoj užitek. Misli na otrokovo zdravje in seveda tudi na svoje!!!!!

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: cigarete
13.8.2008 8:50:57   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia

hmmmm zanimivo...zelo se trudim, da ne bi gledala subjektivno, vendar mi je zelo čudno - ko nosečnica govori "pokadim, takrat ko mi zapaše".


Res je čudno ja....ko ti cigareta v nosečnosti tako zapaše, da bi naenkrat lahko imel dve v ustih....kot je bilo pri meni. Tako, da včasih je kar potrebno gledati subjektivno, ker drugače tako ali tako ne gre.

In kot je ena napisala, so takšne teme brezvezne in predvsem brezplodne, ker sta vedno dva pola-eden za in eden proti.

TOrej anonimna, kadila sem v obeh nosečnostih, vendar tako, da ko mi je cigareta zapasala, sem jo prižgala, potegnila 3 dime in ugasnila. Tega sem se striktno držala.

Otroka sta se rodila normalne velikosti, nimata bronhitisov ali podobnih težav, ki jih "pripisujejo" mamam-kadilkam.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: cigarete
13.8.2008 9:34:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: emas

Evo, pa si me potrdilauser posted image . Hvala!user posted image

Uživaj, zdej grem pa delat, mal švinglam med službouser posted image .


user posted image
Samo da si zadovoljna.

(odgovor članu emas)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: cigarete
13.8.2008 9:51:40   
Andromeda
Takoj, ko sem ugledala plusek na CB, sem nehala kadit, pa na srečo nisem imela težav, zdaj mi čiki prav smrdijo. Je pa res, da nisem bila prej neka strastna kadilka, sem bolj v družbi kadila in mi je bilo morda zato lažje nehat. Poznam pa eno, ki je celo
nosečnost kadila - je rekla, da jih samo 5 na dan (pa 5 jih je skadila v roku 2 ur, ko sem bila z njo na pijači user posted image ), tudi alkohol je pila celo nosečnost - kao 2 deci merlota za dobro kri vsak dan (pa mislim, da tud kak kozarček več. Hvala bogu je rodila zdravo dete...
Ne bom te grajala in kritizirala, če ti je lažje tako, da prižgeš čik, ga prižgi. Mi gre pa v nos to, da so nekatere tako pametne, da gvorijo, da sedaj ni čas, da bi bila ženska pod stresom. Mislim, kaj pa ve veste, kaj vse doživljajo ženske, da so tudi v nosečnosti pod stresom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: cigarete
13.8.2008 9:59:57   
AnciM
Ko je moj mož po 10 letih rednega kajenja nehal kadit , je bil dva meseca kot žogica marogica. 2 sekundi ni mogel bit pri miru. K sreči je bil med srečneži in je zdržal ta čas in sedaj že 4 leta ne kadi.

Kaj je torej bolje: Čik ali dva na dan za dušo, da si lepo pomirjen. Ali dva meseca takega stresa?

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: cigarete
13.8.2008 10:05:44   
patricijap
Jaz sem pred nosečnostjo kadila in dobro vem da nehat s tem ni kar tak, kot si marsikdo misli. Res je da je neumno sploh začet s tem, a kaj češ smo si pač različini user posted image     Me je pa že takrat najbolj skrbelo ali bom zmogla prenehat če zanosim, ker sem si pač tako zadala v glavi da med nosečnostjo ne bom kaila.  Na mojo veliko srečo pa mi že v prvem mesecu cigareti itak niso več dišali,  tako da sem si takoj naredila test in ko sta se pokazali user posted image  sem nehala. Sedaj sem 1 teden do mojega PDP in od takrat nisem pokadila nobenega, a ker mi v začetku itak ni pasalo je bilo lažje. Je pa dober občutek ko več ne kadim in ne smrdimuser posted image -zdaj komaj vidim kako kadilci smrdijo-voham namreč 3x bolj kot prej  user posted image .

Želim ti lepo user posted image , naredi pa kot čutiš in misliš!

lp
p

(odgovor članu emas)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: cigarete
13.8.2008 11:59:12   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

V 9m je takratke pila in čez pivo


To pa je za skrbet.

Cigareti pa tko tko.
Ce si lahko brez njih, je fajn.
Ce ti pasejo, pokadi in se ne sekiraj.

Ni pa treba moralizirat. Bo vec skode kot od par cikov.

Podpis


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: cigarete
13.8.2008 13:08:23   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Kaj je torej bolje: Čik ali dva na dan za dušo, da si lepo pomirjen. Ali dva meseca takega stresa?



Ne vem, jaz če bi kadila, bi me vseeno skrbelo, če bo vse ok. Se pravi, da bi vseeno bila malo pod stresom.
Vedno pa pravim, vsaka po svoje. Če ti paše, kadi. Če ti ne, ne kadi. Grdo rečeno, ampak otrok je itak tvoj. Ne moreš nekomu vsilit neko mnenje.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: cigarete
13.8.2008 13:23:25   
baguSka
ampak otrok je itak tvoj


ja formalno gledano je res... pa krvno tud...

drugac pa je otrok samosvoj... samostojno bitje, ki je, dokler ne odraste odvisno pac od nasega spostovanja do njega...

definitivno mu z lastninjenjem ne nardimo nic koristnega...

ni igraca user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: cigarete
13.8.2008 14:38:13   
Anonimen
se mi zdi da je to čisto odvisno od posameznika, če hočeš kadit pa KADI.

Imam znanko, obe sva bile istočasno noseči; ona je kadila kot turk (skoraj enega za drugim), jaz ne kadim, ampak sem se vso nosečnost pazila in gledala na prehrano, ne pila (popolnoma nič tudi kozarčka piva si nisem privoščila in tudi šampanjca ne ob kaki priložnosti-ČISTO NIČ). in rezultat ona ima popolnoma zdravega fantička in jaz prav tako fantička le z pp.

Pa ne me narobe razumet... kje je tukaj logika božja user posted image ... sploh ne komentiram tega, ji privoščim zdravega otroka, hvala bogu da ga ima in ji ne privoščim takega pekla ki sem ga jaz doživljala in stresa ...


(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: cigarete
13.8.2008 14:55:42   
Anonimen
Hmm... To je res mlo brezvezna debata. Tista, ki ni nikoli kadila, bo seveda najažje pamet solila, kako to ni dobro za otroka. Seveda ni, ampak nekaterim je res težko nehat. Pa ne samo iz psihičnih razlogov, ampak tudi zaradi fizične zasvojenosti. Je pa moje mnenje, da bi se vsaka mogla potrudit, da ji rata. Če res ne gre, pa pač res čim manj, koliko gre.
Jaz sem kadila skoraj 10 let po škatlo na dan in sem nehala še isti dan, ko sem zagledala +.  Cigareti so se mi dostikrat res zelo luštali in dosti noči sem presanjala kako kadim, poleg pa imam slabo vest, ker sem noseča. No, zdaj sem v 33. tednu in lahko rečem, da nisem niti enega dima naredila odkar sem noseča. Moram se vam malo pohvalit. user posted image
Ampak jaz nisem imela nobene fizične krize. Pri tistih, ki jo imajo, pa verjamem, da je vse skupaj drugače. Seveda moramo biti odgovorne do svojih otrok, vendar ko slišim, kako se nekateri tresejo cele noči, izkašljujejo ne vem kaj vse, si lahko predstavljam, da je mogoče res boljše skadit en čik na dan, kot pa da je tvoje telo pod takšnim stresom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: cigarete
13.8.2008 15:06:47   
Ninaaa
Tudi jaz sem pred nosečnostjo 13 let kadila, in ker nisem prenehala prej, se tudi med nosečnostjo nisem lotevala tega projekta. Ko mi paše, grem na balkon in enega prižgem, parkrat potegnem dim in ugasnem. Kakšen dan se sploh ne spomnim. Kak drug dan bi jih JEDLA, ne samo kadila.

Zdaj sem dva dni pred rokom, enega ali dva na dan še vedno prižgem - ker konec koncev živim sredi Ljubljane, zraven avtoceste in toplarne, kupujem špricana jabolka in obožujem špargljevo juho iz vrečke (z vsemi tistimi E-ji in konzervansi vred), vsaj dvakrat na mesec se zasekiram zaradi financ (desetega pri plači in potem okrog 20. v mescu, ko je rok za plačilo položnic)...

Potem pa mi naj še kdo reče, da bom pa blazno zdravo živela samo brez tistega cigareta ali dveh na dan user posted image ...

_____________________________

Novembra bo naša Špela dobila bratca!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: cigarete
13.8.2008 15:19:47   
Mijavček
jao spet ena od "unih" debat... mislim, za skregat seuser posted image

Tkole; jaz sem prej občsno kakšnega skadila. KO sem zanosila niti enga več. Razumem, da če ženska redna kadilka ni enostavno kar prekinit, ampak postopoma zmanjšat se pa da. Saj veste da to ni dobro za vaše otroke!
Tako, da če te prime na vsake tok, pa nardiš dva dima, ajde ok, zastopim.... Sem pa zadnjič vidla na parkirišču pred Supernovo eno nosečnico z že zelooo velikim trebuhom, ko je veselo vlekla in moram rečt, da je zgledalo... GRDO. Sori, ampak res, prav grdo. Taka slika je men dala sporočilo (lahko tud da čist napačno), da ta mamica prav nič ne skrbi za svojga otročička, da ji dol visi. Kar seveda ni nujno, da je res, ampak tko je zgledal.

Zato, punce, če že morte kakšen dim povlečt, dajte tko, da vas noben ne vid vsajuser posted image

(odgovor članu Ninaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: cigarete
13.8.2008 19:08:30   
caligula
jaz kadim ali doma ali v javnosti, nimam neke mere zakaj ne bi zunaj kadila. če mi odgovarja, počakam še kakšne pol ure, uro, jče imam še vedno lušto potem si ga skadim. Od nekje petega meseca naprej nisem naenkrat še nobenega do konca skadila. večkrat rečem kolegici naj mi samo en dim da ali pa dva in je to to za par ur ali par dni. odvisno. zdaj vem da jih bom najbrž več skadila ker imam izpite. če se bo le dalo, ne bom preveč. glede škodljivosti je pa tko: 1. primer: moja kolegica ima sina starega 3 leta in sina starega 13 mesecov. Ta mlajši ima ful komplikacij o katerih ne bš govorila v glavnem mora biti z njim doma. Kaditi je nekala pred dvemi leti torej pred spočetjem drugega otroka... komentar si razložite vsak zase. ta prvi je zdrav ko dren.
2.primer: moja sestra: nehala kaditi ko je zvedela da je noseča to je cca 1,5 mesecea bila že noseča. Mali je bolehen, neješč, živčen, oz razdražljiv,... potem sploh ni več prižgala, naslednjič je zanosila čez cca 3-4 leta, mala zdrava kot dren
kaj so mi pa povedale "stare gospe" ki vedo vse :D : telo kadilke je in bo telo kadilke tudi ko le ta neha kaditi še vsaj dve leti se telo ne spuca, do konca pa nikoli. Torej nauk: bolj škoduješ otroku če nehaš med nosečnostjo ali tik pred zanositvijo kaditi kot pa da postopoma nehuješ ali zmanjšaš.
Jaz sem vedno poslušala svoje telo, ker če bi zdravnike, bi bila zdaj kronični odvisnik od tablet za astmo tako pa sploh ne vem da jo imam, zdravil pa ne jemljem nobenih čeprav so mi rekli da brez zdravil ne bom mogla živeti. Zgleda, da ima veliko stvari človek v glavi in dokler tega ne pošlihta mu tud medicina ne more pomagati.

(odgovor članu emas)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: cigarete
13.8.2008 19:16:28   
Anonimen
Spet je kar veliko dima user posted image .


(odgovor članu caligula)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: cigarete
13.8.2008 19:48:42   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

imam slabo vest.noseča sem 2 mesca in kadim.nekak mi paše ne skadim veliko..a katera kadi v nosečnosti?user posted image

Pomisli, kako slabo vest boš šele imela, če bo s tvojim otrokom kaj narobe... Meni sicer dol visi, če nosečnica kadi, ampak, upam pa, da se zavedate, da s tem pač ogrožate zdravje svojega otroka in če bo res karkoli narobe, povezano z vašim kajenjem, morate vzeti v zakup, da ste za njegovo stanje KRIVE ve; njihove mamice! Pa še malo sem pogooglala - mogoče se te kateri od člankov dotakne v tolikšni meri, da boš postala odgovornejša in namesto na svoj užitek, mislila raje na otrokovo zdravje.

Kajenje najbolj ogroža ženske med nosečnostjo, ko je spremenjeno hormonsko ravnovesje. Kajenje med nosečnostjo resno ogroža zdravje otroka. Ugotovili so, da za 40 % poveča možnost izven maternične nosečnosti in za sedem krat nevarnost za nenadno smrt dojenčka v zibelki. Nikotin, ki potuje skozi placento in doseže plod, lahko povzroči hude deformacije na plodu in celo splav. Kajenje ima vpliv tudi na zanositev in kadilke imajo za 30 % manjšo možnost, da bodo zanosile kot nekadilke.

Matere - kadilke rodijo manjše in lažje otroke kot nekadilke. Kajenje prav tako močno poveča nevarnost predporodne umrljivosti. Otroci mater, ki so med nosečnostjo kadile, so do starosti 7 let še vedno nekoliko slabše razviti od svojih vrstnikov.

Nosečnice, ki med nosečnostjo kadijo, pogosteje rojevajo otroke s t.i. zajčjo ustnico, pravi raziskava izvedena na Norveškem. Že predhodne raziskave so pokazale, da kajenje povečuje tveganje rojstva otroka z zajčjo ustnico in razcepljenim nebom. Novi rezultati temeljijo na analizi podatkov 1336 otrok, od katerih je 575 otrok imelo razcepljeno ustnico.

Škodljivo je zlasti kajenje med nosečnostjo, saj povzroči zmanjšan prenos kisika in krvi v posteljici, zaradi česar plod prejme manj hranljivih snovi.Pri materah kadilkah je večje tveganje za prezgodnji porod, zaplete pri porodu in pogosteje rodijo novorojenčke z nižjo porodno težo, ki so bolj dovzetni za različne zaplete in infekcije po rojstvu. Tudi vdihavanje tobačnega dima iz okolja lahko povzroči, da je novorojenček nekoliko lažji kot bi bil sicer, prav tako pa pasivno kajenje vpliva na poslabšanje že obstoječih zapletov. Otroci mater kadilk so tudi po rojstvu izpostavljeni različnim tveganjem. Kajenje matere v nosečnosti in tobačni dim iz okolja povzročita kar tretjino do polovico sindromov nenadne smrti novorojenčka, tudi v kasnejših letih imajo otroci mater kadilk pogosteje težave pri branju in računanju, lahko so nekoliko manjši od otrok mater nekadilk in večja je verjetnost za razvoj motenj pozornosti in ohranjanja koncentracije.





_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: cigarete
13.8.2008 21:26:06   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

ampak otrok je itak tvoj


ja formalno gledano je res... pa krvno tud...

drugac pa je otrok samosvoj... samostojno bitje, ki je, dokler ne odraste odvisno pac od nasega spostovanja do njega...

definitivno mu z lastninjenjem ne nardimo nic koristnega...

ni igraca user posted image


Ja, morala bi napisat tvoj otrok je tvoja odgovornost. Itak je samosvoj, odgovorni smo pa mi zanj.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: cigarete
14.8.2008 7:10:43   
Anonimen
Če imaš slabo vest, nehaj kadit.

Zame je nosečnica, ki kadi, egoistka, sebičnica. Ker ji pač zapaše, pač enga prižge. Bitje v tebi ne more izraziti svojega mnenja, bi pa verjetno bilo proti, saj je dokazano, da kajenje v nosečnosti zmanjšuje pretok kisika na plod. Žalostno, da ženska misli le nase, ne pa na otroka, ki raste v njej in je proti svoji volji izpostavljen škodljivim razvadam svojih staršev.

Da povem še, kaj sem doživela nekaj časa nazaj - mamica z 2. mesečnim dojenčkom (slučajno jo poznam), je sedela v zaprtem avtu na parkirišču. Avto je bil zaprt zaradi klime, njej se je pa pač zluštalo in je enga prižgala. Kar predstavljajte si, v zaprtem avtu z dojenčkom. Ko sem to vidla, bi ji najraje vzela tega otročka.

Pa še veliko takih primerov je. Za vas kadilke je to užitek, za nedolžno bitje pa verjetno vse kaj drugega.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: cigarete
15.8.2008 14:08:44   
Donatela
Prva 2 meseca ko še nisem vedela, da sem noseča sem kadila i to preveč. Tudi ptem ko sem izvedela, se vseeno nisem mogla upreti tej razvadi, vendar sem drastično zmanjšala. Odvisno je od dneva včasih ne pokadim nobene, včasih 2-3, včasih več. Drugače se jaz ne skrivam in kadim tudi v javnosti.

(odgovor članu emas)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: cigarete
15.8.2008 14:17:22   
Mišni
Jaz pa res ne razumem, kako pri današnji osveščenosti in vedenju lahko katera nosečnica še kadi. Saj se ne zgražam, ampak enostavno ne razumem.
Jaz sem nehala, ko sem bila noseča.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: cigarete
15.8.2008 14:21:51   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Ampak jaz nisem imela nobene fizične krize. Pri tistih, ki jo imajo, pa verjamem, da je vse skupaj drugače. Seveda moramo biti odgovorne do svojih otrok, vendar ko slišim, kako se nekateri tresejo cele noči, izkašljujejo ne vem kaj vse, si lahko predstavljam, da je mogoče res boljše skadit en čik na dan, kot pa da je tvoje telo pod takšnim stresom.


Ma ne vem. Če bi izvedele, da imajo npr raka na pljučih, pa sploh ne bi imele nobene krize, bi lahko takoj, v trenutku nehale. Vse je v glavi.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: cigarete
15.8.2008 20:25:52   
Anonimen
Meni pa ni jasno, da se tako tresejo zarad čika. user posted image  Ko sem 4.zanosila (ja, tista anonimna sem user posted image ), sem pred tem kadila in mi ni kot 3x prej zasmrdelo. Ko sem naredila test in zagledala plus, enostavno nisem več prižgala. Pa če ne bi vedela, da sem noseča, ga ziher bi, ker bi mi še pasalo. Ampak ne. Tresem se pa tud ne. In živčna tud nisem. Samo vesela, da je v meni živo bitje in naj se razvija kakor je treba. Za cigarete bo še čas, če bo kriza.
Pa nočem zdaj svetnica izpast, kakor bi me lahko kakšna kadilka napadla. Tudi ne obsojam nobene. Kot sem že enkrat napisala, otrok je vaš in vaša odgovornost, kako se obnašate do njega. Osebno mi pa čisto dol visi ali katera kadi ali ne.
Ena pametna mi zadnjič ni odgovorila, zakaj ji je bed v javnosti kadit. To me pa res zanima. Mislim, da je pisala, kako so kadilke skulirane. user posted image  Za v javnost pa niti niso tako skulirane, očitno.

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: cigarete
15.8.2008 21:59:05   
Anonimen
Tresejo se, ker imajo fizično potrebo po cigaretu, to se dogaja dosti ljudem, ki že celo življenje kadijo in ni nekaj, o čemer bi se debatiralo. Pač se dogaja. ko se odvajaš od droge. Abstinenčna kriza pač. Tudi meni se zdi grozno, da nekatere noečnice kadijo, ampak iz tega vidika razumem, da tiste, ki so tako odvisne, ne morejo kar tako odrezat. Čisto drugo pa je, ko kadiš, ker se ti pač "lušta". Stres, ki ga doćiviš, ko ne dobiš čika, ko se ti lušta, ni nič v primerjavi s tem, kar s tem čikom delaš otroku. In ni to stvar nosečnice, ampak stvar malega nebogljenega bitja, ki mu s tem škoduje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: cigarete
15.8.2008 22:40:23   
karmar
Jaz sem kadila in bom kadila- pred nosečnostjo, oz. do 1. meseca nosečnosti, ko sem izvedela. sem pokadila 1 paket na dan, pol sem
pustila brez problemov in tresenja user posted image . Vem pa da bom začela nazaj ko neham dojit, ker mi je kajenje enostavno v užitek. Mi pa ne manjka čik, da ne bo pomote.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: cigarete
16.8.2008 6:25:41   
Anonimen
jest pa kadim redno.ampak tistega zdravega u fantovih hlačah.

(odgovor članu karmar)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?