|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  207 208 [209] 210 211   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: I UI
15.7.2011 22:04:07   
vesper
joj kako lahko znorim ob teh besedah saj ste še malada, kam se vam tako mudi. Za pop..... Mislim jaz ne vem no, če vidijo da se hudiča trudimo ne vem kolko časa, pa kaj imajo leta s tem no, starejši si, slabše je. Namesto da bi bili srečni, da želimo bit mlade mamice. Sicer pa, kdo je rekel da želimo le enega otroka, mogoče si večina od nas želi dva, ali katera celo tri. Kaj mi bo pa verjetno potem nek pameten dr. ko bom dopolnila 40 ali več rekel, ja gospa, kaj ste pa vi tako dolgo čakali? Pa veš da ga vtopim v žlici vode user posted image
Eh ne vem no, bolj se z mojim pogovarjava, majn razumem politiko tega zdravstva. Razumem edino to, da je vse povezano z dnarjem. Koliko živcev pa mi tukaj zgubimo pa njih nič ne briga.
Mah Andreja, mogoče pa ti je nardil uslugo in ti bo čisto zares uspelo že v prvo sedaj z injekcijami user posted image user posted image
Kdaj pa lahko začneš sedaj s postopkom?

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 5201
15.7.2011 23:16:37   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: andreja_p

A je kateri spelo z inekcijami?

Jaz sem prvič zanosila s Klomifenom, drugič z injekcijami - Gonal, najmanjši odmerek. Rast foliklov je bila v obeh primerih zelo podobna. Uspela je tretja inseminacija, s K pa smo kar doma porihtali user posted image
Klomifen v bistvu vzpodbudi v možganih da začnejo folikli rast - čist domača razlaga user posted image
Gonal pa je že bolj umetna in močna stvaruser posted image kar si lahko prebrala.
Injekcje niso noben bav bav - je tako tanka, da nič ne čutiš, pikaš se v trebuh, v kožno gubo. Tudi stopko sem si dajala v trebuh.

Želim ti veliko uspeha in debeli user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5202
16.7.2011 13:31:19   
sandra74
Haj borke, lep dan vsemuser posted image .
Da se še jaz malo javim. Za mano je prekinjen 4. IUI postopek z inekcijo gonal F, zaradi premajhne rasti foliklov,
na 23. dan sem imela velike samo 10mm.
Sedaj pa čakam na razgovor v septembru kako in kaj za naprej.
Upam da dobi vsaj tam kake spodbudne novice za naprej.
Sem bila v četrtek na rednem zdravniškem pregledu in sem pač omenila da se zdravim za neplodnost in zdravnici ni bilo nič jasno zakaj me (in vse ostale) mučijo s IUI postopkom, ko pa vidijo da ni efekta naj me raje dajo takoj na IVF.
vesper zelo sem vesela za tvoj 2 IUI pa da boš končno zagledala user posted image , ampak da te pa tako matrajo , da celo krvaviš me pa kar zmraziuser posted image , že sam občutek da ti nekdo nekja šnara tam noti je grozen, ne pa celo še na silo...brrrrrr.

Tudi vsem ostalim želim , da se končno spravimo iz te teme in se prestavimo na bolj spodbudno temo recimo NOSEČNOT.  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5203
16.7.2011 14:09:20   
andreja_p
Vesper se popolnoma strinjam z tabo in tudi sama ne razumem te njihove politike.Sam znajo povedati,da se odločamo za otroka zelo pozno.Mislim,da se odločamo zelo hitro,samo se matramo po več let in tako smo lahko že krepko čez 30 let,ko pride prvi otrok.Sama sem se odločila pri 24 letih,sedaj jih imam pa 28,pa me skrbi da zaradi njihove počasnosti ne bom tista ki jih ima 30 in nima potomcauser posted image .Premalo pozornosti in zdravnikov je pri nas,ki se s tem ukvarjajo.Jaz samo upam,da bo z inekcijami uspelo,ker nisem nikjer na forumu zasledila podatka da je kateri uspelo in koliko je možnosti,da uspe?Pozivam pa tiste,ki ste imele uspešen postopek z inekcijami da napišete svojo izkušnjo.vam bom zelo hvaležna.S postopkom bom začela v mesecu septembru,ko dobim tečko,nekje začetek meseca naj bi prišla.sedaj imajo dopust,pa tudi sama rabim premor.

sandra74 a si imela vse postopke z inekcijami?Jaz sem na tablete zelo dobro odreagirala,sem imela 10,12 dan že stopko.Na podlagi tega se je odločil tudi za inekcije in pa imava nepojasnjeno neplodnost.Koliko si stara,če ni skrivnost,pa kje se zdraviš v LJ ali MB?Pa imaš že kakšnega otročka?Ta pupika na slikci je prav simpatičnauser posted image .

(odgovor članu sandra74)
Neposredna povezava do sporočila: 5204
16.7.2011 15:18:52   
sandra74
andreja-p prve tri postopke sem imela z tabletamo klomofen in za vsak postopek sem slabše reagirala,
1. IUI 16. dan inseminacija s klomofenom dve tableti na dan,
2. IUI 19. dan inseminacija s klomofenom dve tableti na dan,
3. IUI na 22. dan inseminacija s klomofenom dve tableti na dan,
za 4.IUI so se pa odločili da poskusimo z inekcijami GONAL F , kar  sem še slabše reagirala in zato je bil tudi postopek prekinjen.
Ja to je pa najin šončekuser posted image oktobra bo stara že pet let, gratalo nama je pa po naravni potiuser posted image , uffff jaz pa letim že proti 37 letom, za drugega sončka pa delava že štiri leta.user posted image  Aja sem pa iz okolice Celja, hodim pa v MB.
Če te še kaj zanima pa lahko brez problema vprašaš....user posted image  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5205
16.7.2011 16:57:39   
vesper
oooo hej sandra, lepo da si se javila, sem se že spraševala kako je stabo. Sem potihem upala, da te srečam na postopku user posted image
Škoda da ti niti z injekcijami ni uspelo, ampak jaz mislim, da ne bodo pri tebi sedaj septembra več nič študirali in te bodo dali kar na IVF. Kdaj imaš posvet pri dr? Jaz imam 8.9. Mene je zdaj strah, da še mi slučajno predpišejo kakšne IUI-je, kar znorim če mi bodo user posted image glede na to, da si jih imela ti 5 jaz pa imam le tri. Pa da so Andreji dali še dva IUI-ja, ker midva imava tudi namreč nepojasnjeno neplodnost. Jaoo, jaz se bom upirala z vsemi štirimi proti tem IUI-jem!!!

Andreja prav je tako da si vzameš malo premora, posveti se malo sebi, pa boš videla da se boš počutila bolje user posted image user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu sandra74)
Neposredna povezava do sporočila: 5206
16.7.2011 18:41:44   
sandra74
vesper a veš da sem tudi jaz mislila da se boma srečale na UZ..user posted image , se pa vsaj tukaj malo potožimo nad zdravniki in ostalimi problemi,
vse smo na istem...user posted image , ehhhh tudi za nas sveti srečna zvezdauser posted image .
Meni so predpisali 4. IUI, pa jih imam dovolj,  si ne želim več, pa tudi pri nama je nepojasnena noosečnotuser posted image .
Tudi jaz se bom branla z vsemi štirimi, pa naj me nesejo ven, če me  lahko user posted image  user posted image . Posvet imama pa 20. 9.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 5207
17.7.2011 10:47:25   
~Biba~

Biba hvala za tako izčrpno razlago.Mi je sedaj veliko bolj jasnouser posted image .Upam,da bo pri meni tudi učinkovit postopek z inekcijami.Ne vem še kako se reče zadevi ki si jo bom vbrizgala,nisem se pa spomnila da bi vprašala.A je to samo gonal ali je še kakšno drugo zdravilo?A ti si imela tudi nepojasnjeno neplodnost?

lenci držim pesti da bo plusek v tem postopku.Tudi jaz tebi pošiljam veliko user posted image .
Vesper kako je pa kaj pri tebi?

Še vedno imam nepojasnjeno neplodnost ja.
Predpisali so mi 2x IUI s klomifenom - oboje neuspešno
2x IUI z Gonalom - 1x neuspešno, drugega še nisva šla...sva naredila pauzo, da se spet najdeva...

Gonal ni dal nobenih drugačnih rezultatov...vedno so bili folikli dovolj veliki, endometrij super, reagirala sem dobro in podoben blablablauser posted image ..vedno je šlo vse tako kot treba...edini zaplet je bila menstruacija, ki je prišlauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5208
17.7.2011 16:42:34   
aqua77
Bibek saj bo, ne obupaj!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  jaz navijam in pestkam da bo 4 runda zmagovalna!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pestke in pikepoke pa veljajo seveda tudi za ostale, ki se trudite!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

" Neka bude, što biti nemože."
P.P.Njegoš

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 5209
17.7.2011 21:18:33   
vesper
sandra tako se dela user posted image user posted image user posted image Jaz mislim, da se jim je treba malo upret user posted image user posted image
Kaj veš, mogoče se pa na koncu srečava še na IVF in bova takrat skupaj držale pesti da nama uspe user posted image user posted image

Ma punce meni ni jasno zakaj pri vragu ne uspe niti eni s tem IUI-jem, da bo vsaj malo upravičeno zakaj jih tolk forsirajo no!!
Držim pesti za vse in vsaki posebej pošiljam nešteto user posted image

(odgovor članu aqua77)
Neposredna povezava do sporočila: 5210
18.7.2011 9:20:47   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

Ma punce meni ni jasno zakaj pri vragu ne uspe niti eni s tem IUI-jem, da bo vsaj malo upravičeno zakaj jih tolk forsirajo no!!

Ma ne jezi se user posted image meni je uspelo user posted image user posted image user posted image IUIje forsirajo (vem za Mb) ker je to cenejša varianta, pa da se kaj dogaja medtem ko čakaš in imaš občutek da gre takooo počasi, spolh sedaj, ko se je skoraj vsa Slo zgrnila v MB. Moji papirji so v petek čakali na oddelku za konzilij...pa nam je uspelo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Tretji postopek je bil narejen po knežje... user posted image user posted image user posted image se smejiva z možem user posted image user posted image user posted image
Kakorkoli, vsak pač v nekaj verjame, sluti...prvi IUI je bil narejen šlampasto, so me skoraj pozabili,ker je bila sobota in se je dr. Reljiću že mudilo domov - sestra ga je ustavila na stopnicah. Naredilmi ga je kar v ambulanti, vsedla/vlegla sem se na stol in je čist enostavno spraznil injekcijo vame, sestri se je že tud mudilo, sem lahko malo še odležala in vijaaaaaaaaaaaaaaa.
Drugi IUI je že bil na višjem nivoju, delala mi ga je ena mlada zdravnica v operacijski user posted image sem se preblekla v spalno..., povedala mi je da mi bo prvo ščistila odvečno sluz, ki lahko ovira.... okej, sem že bila bolj zadovoljna. Čeprav sestra Lucija ni bila ravno neka optimistična oseba ob meni user posted image
Drugič sem morala v sobo za preglede na oddelku... naš junak user posted image dr. Knez se mi je predstavil, sestra Marija, ki me je učila prvih rokovanj z injekcijami in mi delila terapijo je bila ves čas ob meni. Ko sem že mislila, da je pa že čas, da se zdravnik malo umakne od mojih razrečenh nog user posted image user posted image user posted image sem v odsevu okna videla, da postopek še traja. Torej je delal res počasi in z občutkomuser posted image user posted image user posted image   po knežje user posted image user posted image user posted image

Hvala, dr. Jure Knez! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , upam da se bom lahko zahvalila tudi osebno. Sicer pa je v petek bil v porodnihuser posted image mogoče bo tudi marca!!! user posted image

Punce navijam, da vam uspe...pa velik optimizma!!!!  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vesper)
  Neposredna povezava do sporočila: 5211
19.7.2011 10:32:43   
andreja_p
anonimna čestitam za user posted image .Hvala ker si zaupala tudi nam tako veselo novico.A si imela inekcije ali tabletke?

Vesper je pri tebi že kaj novega?Ne vem kdaj imaš čas za test,pa se mi zdi enkrat ta teden.

A je še katera ki čaka na user posted image ????Močno navijam za vas,da bo ste srečke user posted image .Javiteuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5212
19.7.2011 10:38:18   
andreja_p
Anonimna pozabila sem te vprašati kako velike folikle si imela koliko jih je bilo,da ti je uspelo.

Neposredna povezava do sporočila: 5213
19.7.2011 12:29:06   
Anonimen
Prvič sem imela Klomifen 5-9 dan cikla 2 tableti, stimulacijo maj in junij -obakrat so pred IUIjem folikli popokali, G me je dala junija na čakalno, za poletje sem dobila še 2 škatlici K, julija je uspelo user posted image , avgusta smo zagledali user posted image .
2008 sem rodila, želja po še enem user posted image pa je bilaše večja user posted image
Ker sem dobro odreagiral na K,mi je G predpisala Gonal injekcije, najmanjši odmerek (75). Sem pa imela pavze med postopki...
Prvi IUI stimuliran z Gonalom sem imela lani aprila, drugega oktobra in zadnjega - uspešnegauser posted image (G me je spet dala na čakalno user posted image ) sedaj maj-junij, ko smo zagledali user posted image

Moji folikli so v bistvu vedno zelo zelo podobno odreagirali...vedno imam dva vdilna folikla in več manjših, na zadnejm UZju sta bila velika 18-19, naslednji dan ob polnoči sem si dala stopko in čez dva dni sem imela IUI.

Vedno sem dobro odreagrala, tako na K kot G, le da so bili plavalčki v prvem in drugem IUIju slabše kvalitete, v zadnjem sploh nisem več spraševala...sem pa moža filala z maco, zelenjavnimi sokovi, B kompleksom in algamiuser posted image

Želim ti, da poletje prinese tako željen user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5214
19.7.2011 13:15:54   
andreja_p
Anonimna pa če nisem preveč firbčna,bi te vprašala koliko si imela debel endometrij,sluznico,če se seveda spomniš?Si imela pa veliki premor med postopkom.Kako to,da se v MB tako odločajo?Vidim,da je kar nekaj razlik med LJ in MB.Tudi sama sem imela dva 18mm velika ,sam ni ratalo.Sedaj bomo pa poskusili s inekcijami,upam,da nama rata,ker komaj čakava dojenčka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5215
19.7.2011 17:39:24   
vesper
prvo anonimna čestitke za uspešne IUI in res hvala ti, da si nam dala spet nekaj novega upanja user posted image user posted image user posted image

andreja_p v MB-ju so premori med postopki zaradi klomifena, ker naj bi tajnšal sluznico in zato imamo vmes mesec dni pavze, da se telo malo ščisti in sluznica spet malo zadebeli.
Midva pa bi naj delala test v četrtek, ampak sem se jaz odločila da ga do ponedeljka ne bom delala, če prej ne pride M, potem sem koraj 100% da je uspelo, če pa pride pa itak pride. Pa spet na delo veselo septembra. user posted image Čeprav me kr glava začne bolet ko se spomnim tega IUI-ja user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5216
19.7.2011 21:37:05   
Anonimen

Anonimna pa če nisem preveč firbčna,bi te vprašala koliko si imela debel endometrij,sluznico,če se seveda spomniš?Si imela pa veliki premor med postopkom.Kako to,da se v MB tako odločajo?

Endometrij sem imela med 14 in 16 mm. Glede pavze - to je bila moja odločitev. G mi je rekla, da bomo 4krat poskusili z Gonalom, potem grem na čakalno, med postopki z injekcijami mora biti 1 mesec pavze - v Mb,s Klomifenom pa ne.
Sama sem si vzela čas med postopkiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5217
19.7.2011 21:41:33   
Anonimen

v MB-ju so premori med postopki zaradi klomifena, ker naj bi tajnšal sluznico in zato imamo vmes mesec dni pavze, da se telo malo ščisti in sluznica spet malo zadebeli.

Jaz nisem imela pavze (leta 2007), morda je sedaj drugače.

vesper - berem da se zdraviš v Mb. Jaz sem delal test 13 dan po IUIju in je bil plusek user posted image , 14 dan sem že šibala dat kri k sestri Mariji,vendar je bila beta še prenizka, čez en teden so me spet naročili in je lepoooo narasla user posted image
Držim pesti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vesper)
  Neposredna povezava do sporočila: 5218
19.7.2011 22:02:24   
vesper
ja anonimna v MB sem ja, pri dr.Reljiću. Sedaj pa je pavza med postopki in to zaradi klomifena. Sem vprašala zakaj, pa so mi povedali ta razlog. Ja, zgleda da se z leti vse spreminja user posted image user posted image
U ti si pa hitro nardila test. 13.dan je pri meni jutri. Pa kaj si čutila da bi lahko bila user posted image , si imela kakšne znake, ali si pač kar tako delala test 13.dan?
anonimna hvala za pestke user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5219
20.7.2011 9:00:24   
Anonimen

U ti si pa hitro nardila test. 13.dan je pri meni jutri. Pa kaj si čutila da bi lahko bila user posted image , si imela kakšne znake, ali si pač kar tako delala test 13.dan?
anonimna hvala za pestke user posted image

Čist iz radovednosti user posted image v petek bi bilo 14 dni, v četrtek pa sem zjutraj poskusila user posted image Saj en dan gor ali dol... user posted image
Na IUIju so mi rekli, da čez 14 dni delam test, če je pozitiven pridem na krvnega zjutraj k Mariji, v petek sem že šibala user posted image

Ti sam lulaj in poročaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vesper)
  Neposredna povezava do sporočila: 5220
20.7.2011 10:00:59   
andreja_p
Anonimna si imela pa kar lep endometrijuser posted image .Jaz lahko sam sanjam o njem.Moj je bil 8mm.Veliko premalo,čeprav so mi v LJ zatrjevali,da imam o.k. rezultat.A si pila kakšen čajček,ali je to po naravni poti?Mogoče je pa pri meni problem sluznicauser posted image .Bom morala nekaj narediti,da si izboljšam rezultat,pa mogoče nama rata.Pustimo se presenetiti.

Vesper upam in navijam zate,da bo v tem krogu plusek!!!!A boš jutri lulala? Jaz te ne bom nič silila,da moraš,ko boš samo sporoči rezultat.Do takrat pa veliko sreče in user posted image user posted image user posted image user posted image ti pošiljam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5221
20.7.2011 11:32:17   
Anonimen

A si pila kakšen čajček,ali je to po naravni poti?

Endometrij se mi vedno lepo debeli, tudi ko sem bila na Klomifenu. Sem pa pila čaj - krvomočnico, kupljeno v Sanolaborju (vmes sem kak dan pozabila), vsak dan sva oba pila bio koprivin čaj (ta sicer ni za odebelitev, te pa čisti strupov), pa bio maco v prahu (bljak user posted image ) ampak očitno deluje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5222
20.7.2011 13:50:37   
RedSonja
Sandra kako so ti popokali folikli? na kateri dan cikla so ti že počli?

Sprašujem te zato, ker moji folikli so bli pri 2. IUI ful majhni. In sicer na 11. dan samo 16mm in že se ,mi je začela ovulacija.

Mal me skrbi kaj to pomeni. jemala sem pa femaro 1/ na dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5223
20.7.2011 15:17:32   
vesper
anonimna in andreja hvala za pestke in lepe želje. Sem pa malo prej nardila test, ker me je firbcalo, bi se rada rekreirala pa ne upam pretiravat in sem si rekla, nič pa bom nardila CB. Najprej se mi je celo zdelo da sem videla eno čist rahlo, ampak res komaj vidno črtico, ampak ko sem pogledala spet čez pet minut je več ni bilo, tako da, se mi je učitno samo zdelo user posted image user posted image user posted image
kot izgleda bom mogla spet tretjič trpet na tisti mizi user posted image user posted image  

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 5224
20.7.2011 16:29:40   
RedSonja
Še eno vprašanje. Ko delajo v leonišču test urina  je mnei pokazalo LH1. kaj to pomeni? Kakšne so lahko vrednosti tega LH hormona? Ali ko se LH hormon pojavi folikel še raste?

Če mi boste znale pojasniti tole vam bom ful ful ful hvalešna :*

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 5225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  207 208 [209] 210 211   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  207 208 [209] 210 211   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Znaki, ki kažejo, da imate preveč "moš...
Ko gre za žensko neplodnost, je večkrat težava v preveč kot premalo testosterona. V članku preverite, kateri so znaki, d...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?