|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 13:34:33   
BarbyD
aja od komisije pa nisem še nič dobila...tako da sem zdej kar na svojo roko domauser posted image  bomo videli kako se bo rešlo..baje pa kar traja vse skupaj

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 2576
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 13:54:44   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: BarbyD

Jooj dobr da sem medicinska sestra in prvič slišim za spinalni carski rezuser posted image
Kako pa to zgleda? a ti si že mela to?? jooj prov nerodn mi je res, samo res nisem vedla da tud to obstjauser posted image


user posted image  Ja to sem imela, sicer ne vem če je izraz pravi. V hrbtenjačo-v križu, ti dajo iglo in ti omrtvičijo spodnji del telesa. Tehnično menda enako kot pri epiduralni. Pred obraz ti naštimajo zelene zavese tako da nič ne vidiš. Pri glavi ti sedi anestezist in te sprašuje  in gleda, če je vse ok. Pri glavi lahko sedi tudi tvoj partner. Potem ti pokažejo dojenčka in ga odnesejo zrihtat, ta čas pa te šivajo. Dokler lokalna anastezija še drži imaš omrtvičen spodnji del telesa. Se mi zdi ena do dve uri.

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 2577
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 14:07:26   
*bucka*
Ja pokica imaš prav, kopiram Pušenjakov odgovor (ki je meni zabaven user posted image ):''  Spoštovani,

včasih se čudim, kaj vse si ljudje izmislijo in temu včasih brez znanstvene podlage pritrdi celo stroka. Od laika seveda ne gre pričakovati, da boste povezali vse pomembne in nepomembne informacije, ki nam same po sebi odgovorijo na takšna vprašanja:
V plavalni vodi, ki ji je dodano razkužilo, klor, je izredno malo bakterij, recimo nekaj 10/L vode, v nožnici pa od bakterij kar mrgoli in jih je nekaj sto milijonov na mL nožničnega izcedka. Resda, je večina nožničnih bakterij laktobacilov, vsaj v normalnih okoliščoinah, vendar je takšno razmerje med številom bakterij v nožnici in tistih v kakršnikoli tekoči ali plavalni vodi tako velikansko, da lahko vsakršno okužbo zaradi kopanja odmislimo. Če v takšno okužbo verjamemo, potem lahko verjamemo tudi v to, da lahko en kamion slovenske vojska premaga celotno kitajsko armado! Skratka neumnost! Tampon tudi zaradi tega med kopanjem ni potreben.
MOje mnenje? Plavate torej lahko povsem svobodno brez vseh dodatkov v nožnic vso nosečnost. Priporočam le, da se takoj po kopanju dobro posušite in preoblečete v suhe kopalke, ker dolgotrajna vlaga v predelu spolovila lahko spodbudi tam že itak prisotne glive, da bolje rastejo in lahko povzročijo neprijetna vnetja.

mag.Stanko Pušenjak,dr.med.,specialist ginekolog in porodničar''


Zdaj se sprašujem od kje vsem puncam/ženskam, ki so noseče take ideje za dezinformacije, da potem res ne ve človek kaj bi naredil....Torej če js tole razumem, grem komot plavat ampak se moram spreobleči v suhe kopalke, ko pridem iz vode - nič novega bi se lahko reklo:)

Snowgal, kar pridi, saj Laško ni tako daleč user posted image



(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2578
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 14:38:15   
Pikicapokica6
Ojla. Po dolgem času se spet malo oglašam, da vam povem, kako sem.

Sem v 20 tednu, počutim se dobro, pritiska imam kot piščanček, malo vrtoglavice, ampak ni panike. Joooj, ampak moji kilogrami - tukaj pa je panikauser posted image  Jaz samo jem in jem in jem. Ne morem se zadrževati in pika. Tako da imam že skoraj 7 kg več. Sicer sem imela pred začetkom nosečnosti pri mojih 170 cm komaj 57 kg, ampak vseeno.....Se tolk slabo počutim, sem kot ena vreča krompirja. Ker sem dopoldne v službi, kjer večinoma sedim, pa popoldne še v šoli, kjer presedim še naslednjih nekaj ur, se nič ne gibljem. Pred nosečnostjo pa sem zmogla 10 km maraton!! Grem po stopnicah, pa že mislim, da me bo na vrhu 2. nadstropja kar fršlok.
Jaz ne vem, kam bo tole peljalo. V prvi nosečnosti sem bila zelo aktivna, celo poletje sem bila zunaj, se kopala, hodila na dolge sprehode in sploh sem bla super nosečnica, zdaj pa sem kot en hlod na dveh nogah.
Sem mogla malo pojambrati.
Jah, kar pa se tiče plavanja v bazenih, termah... Jaz zase vem, da mi nekaj ne paše. Ni nobenih težav, kadar plavam v morju, ampak če pa plavam v bazenih, imam naslednji dan povečan izcedek in sem tam. Ne vem, zakaj tako. Pa ne samo zdaj v nosečnosti, že nasplošno sem očitno bolj občutljiva. Pa vedno preoblečem kopalke. Ne vem, saj mogoče smo res ženske malo butaste, ampak mislim, da vsaka zase ve, kaj ji odgovarja in kaj ne. No, jaz uporabljam od sente zaščitne tampone in jih bom še naprej ker od takrat še nisem mela težav, kadar smo se kopali v bazenih.

(odgovor članu *bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 2579
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 14:46:18   
mayflower
Glede morja - jst mam v planu, da bomo šli konec avgusta do Lanterne- ker je blizu, smo takoj doma,če je potreba. Pri tamalem smo šli na Rab prvi teden septembra,ko je mel tamali 9 mesecev in je zelo užival. Smo imeli pa izredno srečo s toplim vremenom.

_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu *bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 2580
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 14:51:01   
pokica_
No super, pa si le najdla podoben prispevek. user posted image



_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu *bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 2581
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 14:51:02   
BarbyD
No sej men je najbolj pomembno da se user posted image  rodi zdrava pa da je vse ok...čeprov pa priznam da me carski rez zelo skrbi, ker poznam tri punce ki so mele resne težave po njemuser posted image ...sem pa kar pisala v kranjsko porodnišnico kako zgleda to pri njih, ker najbolj mi je pomembno da je lahko moj zraven (in če v Krnaju ne bo smel bit, pa če bo ostalo pri cr bom šla nekam kjer bo lahko ) samo s sabo bom svojega ginekologa vzelauser posted image user posted image   aja še eno vprašanje Leela user posted image če je podobno kot pri epiduralni a mogoče obstaja kakšna možnost da potem nog nikoli več ne čutiš? user posted image user posted image  saj vem da je za to zelooo malo možnosti samo se pa lahko zgodiuser posted image

Js res upam da se bo postlca mal premaknila da bo porod normalen...ker če me je česa strah me je operacijuser posted image  verjetno ker sem imela par let nazaj laparoskopijo ( ki naj sploh nebi bla operacija) pa sem jim skoraj umrla, ker so mi zadeli glavno trebušno žilo in je zaradi hudega krvavenja niso mogli kar nekaj časa nazaj zašit...tako da so me morali dodatno rezat in sedaj so se mi na vseh trh mestih kjer so me takret zarezali naredile zarstline tako da skoraj ne morem več normalno seksat ker ob pritisku nanje kar fino zaboli...tako da si rezanja res ne želim večuser posted image

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2582
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 15:15:42   
Leela
barby po mojem je tveganje isto kot pri epiduralni. Ko dobiš odgovor iz porodnišnice pa napiši kaj so napisali.


(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 2583
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 15:23:58   
madejka
Kak ste pridne babike s čvekanjem... niti ne sfolgam brat, kaj šele, da bi se vključila v debatouser posted image Tole pa moram napisat, pa ne zato, da bi se pametno delala, ampak, da opozorim:

IZVIRNO SPOROČILO: pokica_

*bucka*, kolikor sem brala na MONu dr. Pušenjaka je pisal, da če že pol je najbolje imet plavalne tampone, sicer je pa najbolje da nič, ker ko je tampon v nožnici se napije tele vode in se vse bakterije vpijejo nanj, ti ga pa pol imaš v nožnici in pol je vsa ta umazanija na tamponu in možnost večje okužbe kot pa če sploh nimaš nobenga tampona v nožnici. Ker se menda v vodi nožnica sama zapre in ne dopusti vodi da prodre v notranjost....to sem prebrala v njegovih prispevkihuser posted image

Bojo ti še druge punce skušale kaj več o tem povedat. Sicer pa imam tudi jaz namen it v terme, za božični čas se namakat z lubim v kako romantično kopel.

lp

Pokica midva z dragim sva dobila ene bone za kopeli v termalni vodi, ko sem bila prvič noseča, pa so mi ful odsvetovali, ko sva prišla tja. Da širi žile in lahko povzroči SS! To mi je osebje v Laškem reklo, tako da ni bila samo kakšna stara tetauser posted image Pa sva potem samo na večerjo zavila, kopel pa sva si privoščila, ko je bil user posted image 3 mesece star in sva ga pustila tačas v varstvu.

Jaz gibov še kar ne čutim... jih čakam vsak danuser posted image
Voziček bomo imeli še od prvega user posted image . Peg peregota Uno.... ga ne zamenjam za nobenga! Ima vse, kar imajo velikiuser posted image user posted image user posted image
Porod: Če bo le možno, bom rodila naravno. sem prvič rojevala 3 ure in mi ni bilo preveč hudouser posted image Tak da mislim, da bom zdaj tud, če bo le z user posted image vse ok.
Morje: šli bomo na morje ziher, ker smo vsi trije (ki že hodimouser posted image ) nori nanj. Verjetno bo pa kje blizu, najdalje Krk. Smo bili letos tud v Punatu, ko je bil Maj star 1 leto in je bil obup, ker zarad vročine ni mogel spat. Bo drugo leto bolje, se tolažimuser posted image
Kile: zredila se še nisem nič. Tud v prvi nosečnosti +11 in so mi 3 ostale kako letouser posted image Končno sem prišla nazaj na svoje kile, sem pa zanosilauser posted image

Sem pa imela v petek nek krvav izcedek, ampak samo 1x, tak da zaenkrat nič hujšega. Se pa bolj šazim zdaj, pa ne pospravljam tolko (dober izgovor).user posted image

To je od mene vse... če bo sploh katera prebrala, glede na to, da nisem redna čveka... Sva z 16-mesečnikom cele pop. sama doma in nikakor ne morem dolgo tu bituser posted image


_____________________________

soooonček je, soooonček

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2584
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 15:30:34   
pokica_
Hvala Madejka za nasvet. Mogoče pa imaš prav in nebi bilo slabo, da bi odložila tale dogodek za kdaj kasneje. Saj se bo po porodu še bolj prilegla kaka lepa kopel v dvoje. Krčnih žil se pa začenjam bat, nikoli jih nisem imela, pa sem zadnjič videla 2 modrici na desni nogi in menda so to res žile, ker me je pa ponoči na istem mestu špikalo. Tako, da sem se začela mazat z kremo proti krčnim žilamuser posted image .
Le kje je še porod, pa že zdaj take težave? user posted image

pridne bodite! Jaz pa zdaj grem cote zlagat, ker mam celo goro opranega perila! user posted image

_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2585
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 15:34:13   
madejka
Pokica nama je tud fuuuul pasal pol tak romantičen večer... sem sicer kar dost mislila na user posted image medtem, ampak sva potem oba rekla, da sva ga bila krvavo potrebna.user posted image
Glede krčnih žil ti pa ne znam povedat, ker sem jih imela že pred prvo nosečnostjo.user posted image


_____________________________

soooonček je, soooonček

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2586
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 15:54:37   
pokica_
Se strinjam madejka!

Bomo videli kaj bo s temi krčnimi žilami. Kosilo čaka....zdaj se pa grem ulečt za par min, ker me že krči lovijo, sem očitno danes preveč delala. Še prijateljica me je pokregala po tel., da nebi sploh smela tolko oken en dan pomit, ona je vsak dan eno okno, ker je imela tudi predvideno počivanjeuser posted image .

Lepo se mejte, pa pišite!



_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2587
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 16:39:20   
orhideja83
ojla vsem!user posted image

jst mam tud maja rok!pdp 7.5.2009user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2588
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 18:24:49   
ledenka
sem s pregleda, vse ok, mali rase user posted image  naslednji pregled imam pa 5.1., to bo morfologija

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu orhideja83)
Neposredna povezava do sporočila: 2589
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 18:26:42   
Anonimen
Pozdravljena orhideja83!

Ledenka lepo, da je vse v redu! user posted image

(odgovor članu ledenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2590
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 19:09:37   
Pikicapokica6
Ko ste ravno omenjali krčne žile - jaz jih imam, že v prvi nosečnosti sem imela težave. V nogah sem čutila vročino, pritisk, dobila sem cel kup žil, tako da imam desno nogo kar precej modro. Zdaj opažam, da se mi stanje še poslabšuje - v bistvu so prišle na vrsto kapilare, imam kar ornk pajke - spet na desni nogi. Leva je še kar ok. Ves čas nosim nogavice proti krčnim žilam, mi pomaga vsaj toliko, da noge niso tako težke in boleče. Ampak žile se pa še kar delajo. Ja, terme so pa smrt za tiste, ki so nagnjeni h krčnim žilam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2591
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 19:36:40   
lananai
No, pa sem si še jst cajt vzela in dodala mojga wannabe bušija v album. Slikano je bilo pa zvečer, ko se mi še nekoliko poveča. Ni še omembe vreden, bi ga lahko še komot zatajila... Bo pa kmalu... user posted image

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2592
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 19:57:10   
madejka
Mater lanani kaka bajsa siuser posted image user posted image user posted image Pa kaj ste vse tak suhe al kaj??? Jaz na sliki sicer tud zgledam (bom dala v album), ampak v real pa niti pod razno... sploh pod vsemi temi cotami zdaj pozimiuser posted image

Ledenka user posted image user posted image user posted image za pregled!


_____________________________

soooonček je, soooonček

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2593
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 21:57:25   
lananai
Hihi, madejka, hvala kr me zmerjaš z bajso. Sej ti na slikci lih taka kot jst zgledaš. user posted image

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2594
   RE: Majčice 2009
3.12.2008 23:59:34   
zoja10
O joj.... moje slike nikol ne bo v albumu.... vse tko suhcaneuser posted image

Drgač pa jst tud še kar čakam prve brcke sm pa že 18 t....
Ko bo katera dopolnjevala seznam mam jst morfo 31.12

Drgač pa že kr neki bluzim namest da bi se učila, ker druzga zadnje čase itak ne delam...bluzim user posted image Jutri držat pesti... čeprav ugotavljam da so itak prof. taki da je vse odvisno od njih in ne od mojga znanja... whatever.

Lahko noč...


(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2595
   RE: Majčice 2009
4.12.2008 0:18:59   
meduzica
Evo sem tudi jaz dodala slikico svojega trebuščka :)

Sem prvič noseča, stara 29 , trenutno v 18. tednu ... naslednji pregled imam 17.12. baje da bo ultrazvok ... pa partnerja lahko imam prvič sabo
(ne vem pa točno kakšen bo pregled ali bom imela morfologijo - kaj točno to sploh je ??)
V naslednjem pregledu tudi upava da izveva kakšnega spola bo otročiček :)

Sem že kar nekaj kilogramov nabrala ... tam okoli +5 se sukam trenutno, sem pa bila
razmeroma suhica (175cm/58kg) ... upam da ne bo šlo tako dalje ker sicer me bodo zagotovi kregali :/

Sicer pa imam krvno skupino RH 0 tako da bom neko inekcijo morala dobit v 28(?) tednu, a kera kaj ve o tem?

Pa brala sem zgoraj, da je visoka dioptrija in epiduralna oz. CR nekako v povezavi ... jaz mam ca -6 dioptrije ali bi
bila potencialno torej za CR ali epiduralno?? Najbolje da se kar naročim pri okulistki potlej?

Kar se tiče "metuljčkov" ... ja .... jih čutim :) se mi zdi da je to to :)

Pozdravček!

(odgovor članu zoja10)
Neposredna povezava do sporočila: 2596
   RE: Majčice 2009
4.12.2008 7:11:31   
lananai
Meduzica, jst sem tudi 0 Rh-. Meni je G rekla, da dobim v 28. (tud jst nisem prepričana) tednu inekcijo, potem pa še po rojstvu otroka, če bo on Rh+. To je zato, ker lahko v nasprotnem primeru tvoje telo razvije protitelesa, ker plod zazna kot tujek. Ampak to bi lahko škodovalo šele naslednjemu dojenčku, temu ne. Če ne bi tega dobila, bi lahko tvoje telo v naslednji nosečnosti zavrnilo dojenčka in bi lahko splavila (baje da tudi v kar visoki nosečnosti). Če pa dobiš inekcijo, bo vse normalno in OK.

(odgovor članu meduzica)
Neposredna povezava do sporočila: 2597
   RE: Majčice 2009
4.12.2008 7:53:45   
Anonimen
dobro jutro

me en dan ni na forumu pa imam kar dela da vas preberem, čveke čvekasteuser posted image user posted image user posted image user posted image

danes se počutim bolje, zato pa bom mal pospravla stanovanje!

jaz sem imela v prvo tud CR zdaj pa ne vem, po moje ga ne bo sam če bo šlo vse po normalni poti, v prvo je bil user posted image prevelik al kaj že moram bolj natančno izvedtit zakaj ker se takrat sploh nisem zavedala zakaj se gre, jaz bi bila kar za CR, ker me pol tam spodaj ni bolelo in sem normalno sedelauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ORHIDEJA83: dobrodošla več ko nas je bolj bo veselouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

eno vprašanje, ta teden ko gre moj mali spat, se ene 10 min, joka in kliče babi, a mislete da se otrok zaveda da je babi ful bolna, in da lahko u...., še napisat ne morem, da jo lahko izgubimo?!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

l.p.

(odgovor članu lananai)
  Neposredna povezava do sporočila: 2598
   RE: Majčice 2009
4.12.2008 8:17:30   
Blueeyes
orhideja83 dobrodošla...

medejka in lananai zgledata kot anoreksični nosečnici... a vidve sploh kaj jesta?? a sta sploh noseče?? jz nisem mela take postave niti pred nosečnostjo, kaj šele zdej user posted image  user posted image

zoja10 če sm jz lahko objavla sliko mojga debelga vampa, jo lahko pa tud ti...

meduzica luškan buši

janci10 kdaj pa je tvoj otrok nazadnje videl babico? a ste kej govorili o njej, vas je lahko slišal?? nekateri otroci imajo lahko baje res full močna čustva, tako da je čisto možno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2599
   RE: Majčice 2009
4.12.2008 8:47:41   
taškica
Madona punca, zgleda, da bom mogla organizirat en velik golaž, da vas povabim k sebi in malo zredim. dejmo jest babnice, treba je pridobivat na teži!!!!user posted image  Se hecam, sploh prvo nosečnice, seveda se vam še ne pozna, ker pa imate lepe in čvrste mišice na trebuščkih, srečnice! Jaz sem začela pri 174, z 64kg, pa jih sedaj imam že 70 - torej +6kg. Pa mi je to čist ok, samo še navzgor naj gre.
Včeraj sem imela pregled pri zdravnici, delala mi je vse kar se je delati dalo, od nožnih ultrazvokov (gledala mi je MV ali je dolg ali ne), do navadnih ultrazvokov. Nič posebnega, morfologijo pa imam šele v 22. tednu kar je blazno pozno za dvojčke, tko da...že vedo kaj delajo. Danes ali jutri si bom privoščila plavanje v bazenu, grem na DIF, pa da vidimo, ali me bo voda držala, ali bom potonila user posted image . VAs jutri obvestim. Imejte se lepo sončki!

_____________________________

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?