|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Uhani ;-(
29.8.2008 12:28:14   
Mesečnica
Jaz sicer nimam hčerke, tako da o uhanih nisem še kaj dosti razmišljala in mi verjetno tudi ne bo treba (menda dobimo še enega fantka). Lahko ti pa povem, kako je bilo pri meni.

Meni so stari starši za 3. rojstni dan kupili zlate uhane in mi preluknjali ušesa (ne vem, če so moje starše sploh vprašali za dovoljenje). No, pred 30 leti uhani še niso bili tako splošno razširjeni in ne vem, kje so sploh prišli na idejo, da mi jih kupijo. Sama pa pri tem nisem imela nobene besede user posted image in je bilo luknjanje ušes zame ena cela travma. Potem so me pa še vsi na dvorišču ustavljali in gledali moje uhančke, pa seveda ne samo z očmi, ne, morali so se jih tudi dotakniti, da me je spet bolelo, ker je bila rana še sveža.  Grrrrrrrrr.user posted image

Uhani mi nikoli niso bili v neko veselje, ampak sem jih pač nosila zaradi starih staršev (nisem jih hotela razočarati - saj veste, kako to otrok dojema).

Da imam luknje v ušesih, mi je prav prišlo šele nekje pri 20-ih letih, ko sem si kupila nekaj novih uhanov (šele takrat so me res zamikali), prej sem namreč nosila tiste, ki sem jih dobila od starih staršev. Če ne bi imela lukenj, tudi uhanov ne bi kupovala, ker sem premalo mazohistka, da bi si šla ušesa luknjat user posted image user posted image user posted image . Počasi pa me je veselje do uhanov povsem minilo, več ali manj so mi bili samo v napoto, tako da jih zdaj že nekaj let skorajda ne nosim, samo občasno, ob kakšni posebni priložnosti (npr. kakšna poroka, rojstni dan ali kaj podobnega) jih dam gor (imam ene luštne z diamantki, ki sem jih dobila za darilo), da se mi luknje ne zarastejo (če sem zaradi njih trpela že pri 3 letih, jih hočem obdržati user posted image user posted image user posted image ).

Če se boš že odločila, da hčerki kupiš uhančke, vsekakor investiraj v ene res kvalitetne (zlate), pa nemoteče (moji so bili preprosta majhna bunkica, ki se ni nikamor zatikala), da jih bo lahko imela stalno v ušesih (ker se bodo drugače luknjice zelo hitro zarastle, otrokom se vedno hitro zarastejo) in jih bo občasno zamenjala s kakšnimi drugimi. Bi bilo res škoda, če bi se ji luknjice zagnojile zaradi nekvalitetnih uhanov.

< Sporočilo je popravil Mesečnica -- 29.8.2008 12:30:27 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Uhani ;-(
29.8.2008 12:34:20   
M1987
No jaz imam pa lepo zgodbo z uhani. user posted image Namreč luknjice mi je za eno leto naredila prababi z iglo za šivanje. user posted image Itak se ne spomnim kako je bilo pa menda sem samo za desno uho malo zacvilila - tako prav prababi pa mami user posted image Danes sem nora na uhančke... Nikoli jih nimam dovolj. Včasih si želim, da si imela doma kar uno stojalo za nakit iz Mullerja user posted image user posted image user posted image

_____________________________

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Uhani ;-(
29.8.2008 12:38:47   
ZmajTolovaj
Jaz nimam preluknjanih ušes, ker imam slabe izkušnje, se mi je vse zagnojilo in sem pustila vse skupaj. Tamala pa tudi ne bo imela uhanov najmanj do OŠ, vsaj ne tapravih. Tiste za pripet, mal za igračkanje, pa mogoče.
Dojenčki z uhani mi niso niti malo všeč, da se lepo izrazim.


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Uhani ;-(
29.8.2008 14:17:14   
mojca75
draga tt79

mislim da z luknjanjem ušes ne bosta kaj dosti rešile. Ker ti boš še vedno menjala uhane, ona bo pa ostala pri enih in istih. in spet bo težava.

namig - v raznih Prometejih in podobnih trgovinah prodajajo tudi nastavke za uhane ki se pripnejo, pa lahko iz kake fimo mase ali kaj podobnega naredita uhančke za pripet in jih bo lahko dajala gor in dol, če bo želela. 

_____________________________

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Uhani ;-(
29.8.2008 14:22:18   
Lianna
1. Meni so uhani pri otrocih grdi. In se mi zdi to najbolj neumna ideja, dat otroku uhane. Zakaj jih rabi?

2. Če ji boš zdej popustila glede uhanov, kako bo šele ko bo malo starejša. Ti si mama, ti veš kaj je najbolje zanjo zato ne popuščaj. Sej je samo otrok. Zdej hoče uhane, čez pol leta bo pa kaj drugega. Sej verjetno tut vsake igrače, ki si jo zmisli ne dobi.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Uhani ;-(
29.8.2008 14:26:18   
frutka_
Meni se sicer to ne zdi tako napačno kot večini. Jaz sem si jih kot otrok  full želela in jih tudi dobila. Odvisno od tvoje odločitve. Lepa bo itak. Z uhančki ali brez njih!user posted image

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Uhani ;-(
29.8.2008 21:11:45   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Lianna

2. Če ji boš zdej popustila glede uhanov, kako bo šele ko bo malo starejša. Ti si mama, ti veš kaj je najbolje zanjo zato ne popuščaj. Sej je samo otrok. Zdej hoče uhane, čez pol leta bo pa kaj drugega. Sej verjetno tut vsake igrače, ki si jo zmisli ne dobi.


Točno to mi je šlo čez misli ves čas, ko sem brala tole debato.

Tudi meni niso všeč uhani na tako majhnih otrocih.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Uhani ;-(
29.8.2008 21:19:53   
Naja31
2. Če ji boš zdej popustila glede uhanov, kako bo šele ko bo malo starejša. Ti si mama, ti veš kaj je najbolje zanjo zato ne popuščaj. Sej je samo otrok. Zdej hoče uhane, čez pol leta bo pa kaj drugega. Sej verjetno tut vsake igrače, ki si jo zmisli ne dobi.


Na splošno nimam nič proti uhanom pri punčkah, jaz jih nosim od 6ega leta, ampak se mi zdi pa totalno mimo, da bo 2 leti star otrok odločal kaj bi on rad in kaj ne.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Uhani ;-(
29.8.2008 23:09:34   
Anonimen
Meni osebno so uhani na tako majhnih punčkah videti grdo!
Predvsem pa ne bi popustila, sploh pa ne pri 2 leti in 3 m stari hčerki. Pa naj jokca pa stokca! Če pač tebi ni do tega, da bi imela mala že zdaj uhane, ji pač poveš, da je še premala in to je to. Ena meja pa mora biti!

(odgovor članu tt79)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Uhani ;-(
30.8.2008 9:56:18   
mišk
Men se tudi sicer uhančki ne zdijo nič tako strašnega. Jst osebno sem jih dobila že pred enim letom!user posted image  Svoji hčerki pa bi jih dala čim pozneje, sploh zaradi tega ker vidim, kako zelo se narod zgraža nad tem. Mi pa res niso lepi uhančki na punčkah, ki so videti kot fantki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Uhani ;-(
30.8.2008 10:03:58   
Anonimen
ampak se mi zdi pa totalno mimo, da bo 2 leti star otrok odločal kaj bi on rad in kaj ne


To je pa res.
Ne vem, kako vztrajna je pupa pri svojih zeljah in kaj njena zelja pomeni.

Nasa pupa tudi vsakic, ko vidi mene, hoce svoje uhane user posted image . To se ne pomeni, da na prvi pisk letim k zlatarju in delama luknjice (tega niti se ne vem, kdo jih res dela), ampak ji povem, da luknjice rabi, da potrebuje tudi uhane, ki jih je treba kupit, da bodo luknjice bolele in da uhani bodo ko bodo. Do zdaj smo jih sli enkrat gledat, da jih izberemo, ampak to ji je bilo dovolj in zgleda, da je potesila radovednost in napasla oci.

Dobro je lociti med kaprico in zeljo (ki v primeru uhanov ni potreba, ki potrebuje takojsnjo zadovoljitev). Kaprica mi pomeni, da si nekaj zelim, zato ker vidim in zato, ker sem trmasta in hocem imeti zaradi imeti in bo tako kot je prisla tudi odsla in tudi ce jo takoj zadovoljim, bo zadovoljstvo kratkotrajno. Zelja je dolgotrajna in njena izpolnitev prinese dolgotrajnejse zadovoljstvo. Otroka je potrebno tudi bremzati, tako v zeljah kot v kapricah.Skakanje na vsako njeno prinese samo to, da ima en kup stvari, ki je ne zadovoljujejo.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Uhani ;-(
30.8.2008 18:05:25   
Tonchka
Meni se uhani na tako majhnih deklicah ne zdijo praktični, svoji hčerki jih pred OŠ sigurno ne bom dala, ampak da bi pa rekla, da se mi zdijo uhani na deklicah grdi oz. nagravžni???? 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Uhani ;-(
31.8.2008 14:06:35   
Naja30
Če potegnemo črto - tiste, ki so same dobile uhane že zelo majhne, nimajo nič proti, ostale pa na splošno ne bi dale tako majhnemu otroku uhane. user posted image

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
1.9.2008 7:41:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Uhani ;-(
2.9.2008 11:05:41   
Anonimen
Tjaša je za 1. rojstni dan dobila uhančke od ene starejše tetke...In jih niti slučajno ne bo nosila.
Meni to enostavno ni všeč, sploh pa ne pri tako malem otroku.

Jst sem si dala preluknjati ušesa pri 18 letih in nisem nič zamudilauser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Uhani ;-(
2.9.2008 11:06:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

Če potegnemo črto - tiste, ki so same dobile uhane že zelo majhne, nimajo nič proti, ostale pa na splošno ne bi dale tako majhnemu otroku uhane. user posted image


.



nekako tko jauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Uhani ;-(
2.9.2008 11:58:12   
Mojca20
Meni sploh niso všeč uhani pri tako majčkenih punčkah.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Uhani ;-(
3.9.2008 0:44:32   
massylou
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

1. uhani na tako majhnih punčkah so naravnost nagravžni
2. v ušesu je veeeliko akupunkturnih točk in en zlatarček, ki se mu niti približno ne sanja kje so, bi pač prepiknu tam k bi priletelo



Se podpišem. Ali pa kakšen živec...
Sicer se ne ukvarjam z akupunkturo ali alternativo, ampak ko sem si dala delat luknje, sem še isti dan postala alergična na kovine (razen zlato, srebro, medicinsko jeklo, platina).

Sicer se mi pa nekako tako zdi, da se morajo za invazivne posege (peercing, tatooji, lepotne operacije...) ljudje odločiti sami in sicer, ko so dovolj stari.

< Sporočilo je popravil massylou -- 3.9.2008 0:45:19 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?