|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
2.9.2008 22:21:18   
kaja02
čer!!!

pa se še jaz malo javim, prebrala sem vas po obrokih, ker mi rahlo zmanjkuje čas, Leja je ful pridna čez dan, veliko spi, zvečer obvezno potečka tam okoli 7.30 začne pa se umiri okoli 9. ure, ponoči spi z vmesnim 2x dojenjem.

Mam pa več težav s Kajo, ki je sedaj prvošolka.- Že cel prejšni teden sem poslušala, da ona pa že ne gre  šolo. no pa je včeraj popoldne prvič šla in vse je bilo vredu, dokler niso mogli iti stran od nas, ona pa v jok. Še dobro, da sva bila oba skupaj z njo, tako, da je ati šel z njo, jaz pa sem ostala na sestanku. Potem pa jo je doma bolel trebušček, pa glava pa učke... je spraševala, kako fejst mora biti bolana, da bo lahko ostala doma.... Zjutraj se je bilo tako težko vstati, pa malo jokca je bilo prisotnega, HB da je ati doma na očetovsem dopustu, tako da jo je on peljal v šolo, ker jaz bi verjetno tam skupaj z njo jokala, kaj čmo hormončki. Ko sem prišla ponjo pa mi je frajla rekla, a si že prišla, jaz bi pa še ostalauser posted image  zdaj zvečer pa je imela spet krizo in najraje jutri ne bi šla v šolo.upam, da bo kmalu sprejela dejstvo, da v šolo pa mora it.

kako mate lepe čmrle, so sami lepotci ti naši avgustovčki. tudi moja se pridno redi, mislim vsaj, danes je stara natančno 1 mesec( smo imeli mini torto, zanjo in za Kajin prvi dan v šoli) prejle pred kopanjem sem jo vagala in ima 4260g, mislim da je to vredu, če je bila njena odpustna teža 3310g. Kaj pravte?

_____________________________

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 6:21:30   
sandra123
Jutrouser posted image user posted image user posted image , po neprespani noči se prileže ena konkretna user posted image user posted image user posted image , zato jo pošiljam še vamuser posted image ...Zakaj neprespana nočuser posted image ...Včeraj sva z user posted image Taji zvečer dala dodatek, je spala v dnevni sobi na svojem ležalniku, jaz pa sem pridno zlagala perilo, ker mi čez dan nekako ni uspelouser posted image user posted image user posted image so me moje princeske totalno okupirale in sem komaj kosilo skupaj spravilauser posted image ...v glavnem, vsake toliko časa sem jo malo pogledala in kar naenkrat opazim, da sredi spanja bruha....nič nenavadnega sicer, ampak potem pa kar nekako ni prišla do sape in ni mogla zajokati...mene je skoraj kap....takoj sem šla v akcijo in jo obrnila na trebuh, mala pa ni mogla nikakor zajokati in normalno zadihati....čisto rdeča je bila v glavo...jaz pa sem jo po hrbtu "udarjala", da je zbruhala še ostanek hrane ven...HB, je potem zajokala in je bilo vse ok, ampak jaz od strahu, da ne bi bilo kaj hujšega narobe nisem mogla zaspati in sem jo budila kar naprej, da sem videla, če je vse ok...vse skupaj se je dogajalo ob 23-ih, tako, da sem v posteljo legla šele ob 00.30, ko sem Tajo končno tako prebudila, da je začela konkretno jokati....in da sva se potem nahranili in konkretno podrli kupček....Ja, takšno sranje zaradi enega ne dobro podrtega kupčka user posted image user posted image user posted image user posted image ...No, HB je vse ok, ampak bi rada vse ostale opozorila, da se lahko kaj takega zgodi...niti nočem pomisliti, kaj bi se lahko zgodilo, če ne bi bila zravenuser posted image ...
Drugače smo pa dan kar nekako preživele same...me je bilo pa že zjutraj groza, kako se bomo porihtale same, brez atija, ki je vedno vskočil, ko je bilo treba user posted image user posted image user posted image ...
Skratka...nekako se "rihtamo" same, čeprav ni tako enostavnouser posted image , sploh takrat, ko se odpravljamo na sprehod...Sayuri, zdaj končno razumem, kako to zgleda, ko se spravljaš venuser posted image user posted image user posted image ...
Nelldobrodošla spet domauser posted image in veliko užitkov ob cartanju tvojega Tiborjauser posted image ...So te pa res morali "namatrati" pri porodu, da hočeš kar odsloviti štorkljouser posted image user posted image ...Upam, da si ok in da čimprej pozabiš neprijetno izkušnjouser posted image ...

< Sporočilo je popravil sandra123 -- 3.9.2008 6:22:15 >


_____________________________

Lp, Sandra

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 7:47:41   
tejkaz
Jutro user posted image

Moj mali je pa danes star 1 mesec in se me je usmilil  s spanjem. Prva runda tri ure, naslednja štiri ure. Zdaj je pa full priden v ležalniku. Sem že celo zajtrk pojedla.

Včeraj popoldan ga je pa full zvijalo. Neprestano je jokal, nič ni pomagalo, tako da sva mu zvečer dala kapljice BioGaia. Zdaj pa ne vem kako to da je dobro spal. ALi zaradi preutrujenosti ali kapljic. Danes je pa dobil prvo D3 kapljico.

Danes pa dobim obisk. Pridejo Gregorjevi starši in brata na kosilo. Jaz moram nekaj skuhati. Nekaj dobrega in neobičajnega, ker menda itak nič ne znam. Kakšna ideja?

Sandra, uf, meni bi tudi zastalo srce, še dobro da si bila zraven. Se spomnim, ko je bila Eva stara dobro leto, ko je v omari našla pokrovček od plastenke in ga dala v usta. Ni ga mogla pogoltnit in ni ga mogla izpljunit. Začela se je davit in bruhat kislino. Moj je bil čisto otrpel, jaz sem ji pa s prstom segla v usta in malo prestavila tisti zamašek da ga je lahko izpljunila. Sem se pa še lep čas po tistem prav tresla in se zahvaljevala da je vse v redu z njo. Joj, pa da ne razlagam kako smo en cent iskali v njenem drekcu. user posted image

Nell, me pa res zanima tvoja porodna zgodba. Pri Evi sem tudi jaz rekla da me ne vidijo več, no, pa imamo še enega, pa še kakšnega bomo imeli. Nekoč.

Zoja Miša
, jaz imam pripravljen čaj od Hippa v vrečkah. Zaenkrat mu ga še nisem dala. Jaz tudi pijem čaj od Hippa v vrečkah. Mi je prav dober user posted image

Kaja02, upam da bo Kaja bolje sprejela šolo. Mogoče ji je zaradi Leje kaj težje. Drugače pa mislim da se dobro redite. Mi smo pri 4 tednih imeli slabo kilo več pa je P rekla da je v redu.

Sayuri, a še vedno bereš za nazaj user posted image

Katja, večkrat se nam javi. Lepo da se dobro štimate.


Lep dan vsem, jaz moram eno rito it previt


< Sporočilo je popravil tejkaz -- 3.9.2008 7:48:18 >


_____________________________

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 7:52:33   
Zoja Miša
Naty, hvala ti za odgovor.user posted image   In nič se ne sekiraj, ni prišel prepozno, bom mojega danes poslala v lekarno, saj imajo tam, ne? In moram ga opozoriti, naj bo v granulah, ker je tudi čaj za dojenje ta boljši.

Katja tudi tebi hvala za odgovor in lepo pridni ste. Tudi nam teža raste počasi, a upam, da bo drug teden že imela vsaj 3000g, ko bo stara 1 mesec.

Nell, ti pa le povej svojo zgodbo in povej mi še kateri G je bil zraven in karere babice si imela, da so te tako zmatrali. Saj si bila v Trbovljih, ne?

Sandra, ti pa si imela pestro. Verjamem, da si se ustrašila, sploh pa vse pohvaleuser posted image  ker si ravnala tako razumno. Seveda ti potem to ni dalo spati. Hvala ti za kavico, ne morem verjeti, da si kljub vsemu postregla še nam. Pridna!

Tudi za mano je napol prespana noč. Najprej sva jedli ob 24h, pa sem k sreči do takrat spala že 2 h, in sva se morali previti, ker je bila pokakana, da je plenica bila kar težkauser posted image , potem se je princeska zbudila ob 3h, nato pa zopet ob 6h. Pa vse skupaj je super, ampak, tole moje pumpanje mi vzame še nadalje pol ure in predno potem flaške sčistim, sem ob 1h spanja. Se uležem in zaspim ravno za 1h, pa imam budnico. Sedaj pa študiram ali naj grem malo spat ali ne. Mislim, da ne bom šla, klinc, bomo že nekako prebrodili dan.

Me je pa ponoči še leva joška tako bolela, da bi kar tulila lahko, ko sem si pumpala. user posted image  Ampak sem zjutraj s toplo vodo pred pumpanjem zadevo nekako ublažila. Ne morem verjet, že tako sem vsake 3 ure krava molznica, pa me gre vseeno ****i, grrrrrrrrr.... No, mislim, da bom s toplo vodo si pred vsakim pumpanjem malo masirala, prav pašeuser posted image .

Mi imamo pa meglo.user posted image  Upam, da se dvigne, ker bi šla na sprehodeka. No, itak, okoli 10h, bi pa znalo biti že o.k.



_____________________________

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 8:04:26   
Zoja Miša
Tejkaz - lahko narediš špagete s suhimi paradižniki in pinjolami z rukolo.
Seveda moraš imeti vse te sestavine, ampak priprava je povsem preprosta in zelo je okusno. Seveda, če imaš rad take stvari.
Narediš pa takole: suhe paradižnike vložene v olju narežeš na trakce. Čebulo in malo česna narežeš na drobne koščke in prepražiš na olju od teh paradižnikov, dodaš paradižnike in pražiž cca 5 min. Medtem skuhaš špagete in jih skuhane daš v posodo s paradižniki, dobro premešaš, dodaš rukulo in zopet premešaš, dodaš pinjole (ki jih jaz prej že prepežim na ponvi, ker imajo tako boljši okus), premešaš. Serviraš na krožnike. Jaz sicer naredim tako, da na vsakem krožniku potem naredim še poslico iz rukole in nanjo dam špagete. Potreseš še z nekaj pinjolami (si jih prej daš na stran), je boljši okus in lepo izgleda. Posuješ z parmezanom (ki mora biti sveže nariban, ta iz vrečke ni fajn).

No, to je to. Če ne boš delala danes, pa za kdaj drugič.user posted image  Mogoče še katera druga poskusi. Pa veliko dela in časa ti ne vzame, razen rukola, ki jo moraš prati - jaz zato kupim že sčiščeno in jo samo še malo operem.

No, pa veliko uspeha, pri čemer koli že. Pa naj bo tašča zadovoljna, da si tako pridna. Moja tudi pride danes na obisk, ampak ona mora kosilo s seboj prinest!user posted image

_____________________________

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 8:11:11   
naty13
Jutro.

Sandra hvala za user posted image .

Mi  smo meli pa 5x super dobro noč. Jošt zaspal ob 21.15 (se mu je v postli začelo kolcat in se je čisto zbrihtal) in spali do pazi 4.45 brez hranjenja. user posted image user posted image user posted image  Potem pa jaz eno uro nisem zaspala, ker smo spet kolcali, pa kupčke podirali, pa Jošt se je napenjal za kakat. No jaz sem zaspala potem mal pred 6h, Jošt pa ne vem, ali je spal ali gledal. V glavnem vstala sva ob 7.10, pa sva spet kolcala, sva mogla mal počakat s hrano, je najprej mal čaja dobil, da se mu je nehalo kolcat. Zdej pa čakam, da se hrana mal poleže in se greva previt pa preoblečt. Zmeraj mal počakam, če ni kaj bruhne, ko ga prekladam po previjalni. user posted image

Sandra me je kar groza. Nejcu se je pa enkrat kupček ravno v grlu ustavil, sem ga samo pokonci postavila in fejst k sebi pritisnilain za trebuh stisnila, da je ven zbruhal. Tudi jaz sem se rukala še nekaj časa tako kot ti Tejka.

Zoja MIša ta čaj se dobi tudi v navadni živilski trgovini.

Tejka super za dobro noč. user posted image  Vse najboljše za Jaši za prvi mini rojstni dan. user posted image user posted image  Tortice pa še ne sme, ga bo zvijalo po njej. user posted image  Skuhaš pa lahko kakšne zrezke v omaki in krompirček zraven. A boš znala user posted image user posted image  (mal heca) Matr te tašče, kar na user posted image  mi gre. Ti si pa res boga, označena za slabo mamico in še kuharico. Dobr da je Eva zrasla sploh, pa da ti Gregor ni še shiral. user posted image user posted image user posted image

Katja lepo, da se nam javiš. user posted image  Superca za Jana, da grejo kilce gor, tebi pa dol. user posted image user posted image  Pa čestitke za pogum, da sta se z user posted image  odločila za user posted image , pred G pregledom. user posted image  Mi imamo tudi P 15.9., pa še na isti dan sva rodile. user posted image

Nell komaj čakam tvojo porodno zgodbo. Ne vem ali ti je bil porod naporen ali ti je mati narava preprečila še kakšnega user posted image  (beri zaplet pri porodu). user posted image

Bambi kako pa kaj tvoja Ela Nina.

_____________________________

pa pa

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 9:28:43   
Erin
sayuri - dobrodošla nazaj!user posted image

lana777 - kje si?user posted image

tinka14 - čestitam za Nejca!user posted image user posted image user posted image
clara23 - čestitam za Marka!user posted image user posted image user posted image

user posted image


_____________________________

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 9:40:19   
Erin
        user posted image
user posted image
user posted image

28.6.2008
1. mishel (PDP 5.8.) ~ DAVID - 47cm, 2685g ob 12.43 uri
2. suzili (PDP 13.8.) ~ LANA - 1820g in ŽAN - 1320g

8.7.2008
3. Maja T. (PDP 8.8.) ~ ZARA - 46cm, 2200g ob 12.30 uri
4. srecka30 (PDP 20.8.) ~ MOJCA - 43cm, 1910g

11.7.2008
5.
sayuri (PDP 5.8.) ~ ZARA - 48cm, 2490g ob 10.29 uri 
                              ~ LOVRO -
49cm, 2600g ob 10.31 uri
6. Neža7 (PDP 18.8.) ~ NEŽA - 45cm, 2260g ob 10.32 uri

15.7.2008
7. Gajka (PDP 28.7.) ~ ROK - 52cm, 3430g ob 2.36 uri

21.7.2008
8. m@j@ (PDP 5.8.) ~ URH - 52cm, 3270g ob 12.47 uri
      user posted image
user posted image

22.7.2008
9. cebrca (PDP 5.8.) ~ IVAN - 52cm, 3210g ob 19.56 uri

24.7.2008
10. izabella08 (PDP 2.8.) ~ IZABELA - 50cm, 3050g ob 2.50 uri

29.7.2008

11. Tamy30 (PDP 13.8.) ~ MARTIN - 52cm, 4460g ob 6.46 uri
12. miškolinček (PDP 11.8.) ~ FILIP - 52cm, 3330g ob 15.03 uri

13. dar10 (PDP 18.8.) ~ EMA- 49cm, 2680g

30.7.2008

14. K_a_t_j_a (PDP 12.8.) ~ JAN - 48cm, 2550g ob 7.58 uri
15. Naty13 (PDP 14..8) ~ JOŠT - 51cm, 3205g ob 23.50 uri

16. Tato (PDP 2.8) ~ JAKA - 53cm, 3510g

31.7.2008
17. bella02 (PDP 4.8.) ~ TEJA - 53cm, 4100g ob 15.05 uri

2.8.2008
18. Muklla (PDP 30.7.) ~ ŠPELA - 52cm, 3560g ob 00.15 uri
19. kaja02 (PDP 6.8.) ~ LEJA - 51cm, 3480g ob 6.30 uri

20. daja27 (PDP 12.8) ~ LEON - 50cm, 3320 g ob 21.37

3.8.2008
21. *zvezdica*(PDP 10.8.) ~ ZARJA - 53cm, 3610g ob 6.10 uri
22. tejkaz (PDP 18.8.) ~ JAŠA - 52cm, 3165g ob 22.43 uri

4.8.2008
23. dojenč (PDP 4.8.) ~ ŽANA - 48cm, 3110g ob 11.35 uri 

24. bambi14 (PDP 21.8.) ~ ELA NINA - 47cm, 2810g, ob 21.50
25. Odette (PDP 5.8) ~ fantek - 55cm, 4050g

5.8.2008

26. ozziebo (PDP 1.8.)  ~ LARA - 52cm, 3790g ob 2.55 uri
27. iva77 (PDP 11.8.) ~ TAMMY - 50cm, 3150g ob 9.20 uri 

6.8.2008
28. Erin (PDP 1.8.) ~ TILEN - 51cm, 3190g ob 3.35 uri 

8.8.2008
29. sandra123 (PDP 22.8.) ~ TAJA - 50cm, 3030g ob 9.16 uri
                   ~ TEJA - 47cm, 1960g  ob 9.18 uri

30. pufka (PDP ?) ~ NIKOLA - 52cm, 3900g ob 12.43 uri

9.8.2008

31. renatka (PDP 22.8.) ~ EVA - 47cm, 2560g ob 20.10 uri 
32. arait (PDP 2.8.) ~ EVA - 52 cm, 3450g ob 23.44 uri
33. sonce84 (PDP 6.8.) ~ TIAN - 51cm, 3560g
 
10.8.2008
34. Nevaeva (PDP 2.8.) ~ ALJA - 52cm, 3460g ob 9.15 uri
35. nyna84 (PDP 4.8.) ~ LANA - 50cm, 3240g ob 23.56 uri 
36. Astrea (PDP 18.8.) ~ TINE - 52cm, 3570g ob 21.40 uri

11.8.2008
37. Zoja Miša (PDP 29.8.) ~ KAJA LINA - 47cm, 2600g ob 8.35 uri
38. PABLO (PDP 31.7.) ~ OTMAR - 52cm, 3490g ob 10.24 uri 

12.8. 2008
39. ANA_P (PDP 11.8.) ~ TAI - 51cm, 3960g ob 21.33 uri 
40. PikaPola (PDP 8.8.) ~ PETER - 53cm, 3540 g
41. iskanje (PDP 14.8.) ~ MALU - 54cm, 3800g

13.8.2008
42. cicmic (PDP 3.9.) ~ ZARA - 43cm, 2290g ob 1.00 uri
 
14.8.2008
43. Krysia (PDP 23.8.) ~ ROK - 52cm, 3380g ob 1.04 uri
44. košuta (PDP 15.8.) ~ TEODOR - 51cm, 3370g ob 10.12 uri 
45. anita goitan (PDP 14.8.) ~ ZOJA - 50cm, 3185g ob 17.38 uri
46. m_m (PDP 15.8.) ~ TJAŠA
47. MATEJKA_ (PDP 15.8) ~ PIA - 51cm, 3050g 


16.8.2008
48. maartinca (PDP 10.8.) ~ JERCA

17.8.2008
49. andrejaboris (PDP 22.8.) ~ ENEJ - 50cm, 3310g ob 10.12 uri
50. LenaG  (PDP 12.8.) ~ TISA - 50cm, 3060g ob 15.56. uri
51. Ryssa (PDP 24.8.)
~ LAN - 49cm, 2980g ob 13.12 uri

18.8.2008
52. anonimna (PDP 28.8.) ~ LIAN - 49cm, 3150g ob 7.50 uri

19.8.2008

53. meeryana (PDP 13.8.) ~ ELA - 53cm, 3600g
54. LinaK (PDP 25.8.) ~ LINA - 48cm, 3340g ob 14.25 uri
55. URSKAP (28.8.) ~ ŽAN - 50cm, 3595g
56. buhtlčk (PDP 13.8.) ~ GAŠPER -  52cm, 4230g ob 20.28 uri
57. maya maya (PDP 19.8.) ~ SARA - 52cm, 3380g ob 22.32 uri


20.8.2008
58. Žanneža (PDP 13.8.) ~ LANA - 52cm, 3860g ob 9.51 uri
59. matejchi (PDP 21.8.) ~ MARUŠA - 49,5cm, 3500g ob 16.52 uri

21.8.2008
60. Nejka23 (PDP 28.8.) ~ JAKA - 53cm, 3960g
61. betty (PDP 20.8.) ~ ROK - 54cm, 3900g


22.8.2008

62. Vilika (PDP18.8.) ~ VID - 55cm, 4220g ob 4.21 uri
63. vika1 ( PDP 29.8.) ~ AJA - 50cm, 3500g ob 9.40 uri
64. kat007 (PDP 11.8.) ~ ŽIVA
65. majah (PDP 22.8.) ~ NIKITA - 51cm, 3385g ob 19.52 uri
66. pingo80 (PDP 28.8.) ~ LANA - 50cm, 3320g ob 23.58 uri
67. Višnja (PDP 18.8.)
~ TINEJ - 56cm, 4230g

user posted image
user posted image
23.8.2008
68. tinka14 (PDP 18.8.) ~ NEJC - 56cm, 4360g ob 13 uri

24.8.2008

69. Ninaaa ( PDP 15.8.) ~ ŠPELA - 50cm, 3450g ob 13.30 uri
70. čipka (PDP 18.8) ~ TIA - 52cm, 3660g ob 15.20 uri

25.8.2008
71. Amelia (PDP 24.8.) ~ KAJA - 52cm, 3440g

26.8.2008

72. nateja (17.8.) ~ LUKA - 53cm, 3470g
73. clara23 (PDP 25.8.) ~ MARK - 50cm, 3230g ob 3.15 uri
74. anaya (PDP 18.8)
~ NELI - 52cm, 3370g

27.8.2008
75. Arany (PDP 18.8.) ~ DOMEN - 53cm, 4040g ob 14.27 uri

28.8.2008
76. nell (PDP 20.8.) ~ TIBOR

29.8.2008
77. ČebelicaMaja (PDP 26.8.) ~ GAJA ULA - 53cm, 3730g ob 00.36 uri

30.8.2008
78. karmar (24.8.) ~ URŠA

31.8.2008
79. Julija08 (PDP 24.8.) ~ TRISTAN - 51cm, 3510g ob 7.36 uri


1.9.2008
80. Aradej (PDP 27.8.) ~ LUCIJA - 52cm, 3420g ob 1.43 uri
81. tatly (PDP 24.8) ~ STELLA - 50cm, 3140g ob 10.03 uri

               

                                          38 user posted image   : 46 user posted image

_____________________________

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 9:49:57   
sayuri
Dan user posted image

Sem rabila včeraj in danes, da sem vse natančno prebrala. user posted image user posted image user posted image  Sploh vas ne dohajam. Ampak bom hitro spet v "stari koži" in na tekočem user posted image user posted image user posted image .
Berem, da se menite o čajih. Jaz imam tudi od Hippa čaj v granulah. Tko, kot naty, tudi jaz naredim 2x na dan svežega. Včasih je topel (če je voda iz termoske še topla)user posted image , včasih je mrzel (sobna temperatura).

sandra123 uf, tole, kar berem, sem tudi jaz pri Zari že 2x doživela. Sem mislila, da mi bo srce zastalo. user posted image  Sem jo prav tako samo pograbila in trepljala po hrbtu, da je zbruhala ven, kar je šlo. AMpak meni je to naredila kljub podrtim kupčkom. user posted image  Ne vem no - naša dva včasih podirata kupčke še eno uro po hranjenju - kljub temu, da sta podrla takoj po hranjenju. user posted image  Zato jaz kar vztrajam s temi kupčki. PA je ponoči kar naporno - včasih tudi po pol ure enega gladim in trepljam....user posted image  No, tole pakiranje na sprehod ali pa kamorkoli (tudi z avtom) je res pravi izziv, a ne? Meni se ponavadi eden tik pred zdajci pokaka do vratu user posted image  user posted image user posted image user posted image .

KAj se je pri nas dogajala v teh 10 dneh, ko me ni bilo na spregled?

Nočno spanje je še vedno enkrat tako, drugič tako user posted image . JAh, kaj čmo. Bo bolje - enkrat user posted image . Čez dan spita dopoldne po eno urco, popoldne pa 2-3 ure. Drugače sta budna. Lovro je dobrovoljček in zadovoljen z vsem. user posted image  ZAra pa zelo zahtevna, firbčna in jokava. Čist po babje.user posted image  

Z Lovrom smo bili na otroški kirurgiji, kjer je hrabro prenesel pregled dimeljske kile. user posted image  Čez en mesec ima že operacijo user posted image . In sploh ne vem, kako naj to izvedem user posted image . Operacija je rutinska, vseeno pa otroka zadržijo 24 ur. Logično, da bom ob njem. KAj naj pa z Zarouser posted image  Naj jo vzamem s seboj? Al naj jo mož doma čuva? Lovro me bo tam potreboval in rada bi se mu 100% posvetila. Če bo še Zara zraven, bom spet samo skakala od enega k drugemu.user posted image  Verjetno bo tisti dan lepo kar doma pri možu. HVala Bogu je vajena stekleničke, tako da hranjenje ne bo problem. PA še nekaj mi povejte - moja pamet ni dovolj brihtna. user posted image  KAko naj bo 2,5 mesečen dojenček zjutraj TEŠČ za na operacijo????? KAko naj to izvedem???????user posted image  Tko piše v navodilih. Men pa ni jasno. Ponoči včasih tudi 2x je. Zjutraj je pa sploh "na smrt" lačen. Jih bom kar poklicala in povprašala, če to velja za tko micene otročke user posted image

Potikali smo se že po City parku user posted image . Enkrat smo se vmes hranili in previli user posted image . Celo v H&M sem lahko skočila in nabavila nekaj stvari. Smo pa ugotovili, da smo prava atrakcija, kjerkoli se pojavimo user posted image user posted image user posted image . Kot da folk še ni videl dvojčkov user posted image  user posted image user posted image . NAs ljudje kar ustavljajouser posted image user posted image

PA jst sem bla na pregledu pri svojem G. MAm zdaj dovoljenje za slončkanje user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image . ZAenkrat je vse ok. SEm se pa odločila za mireno, kar se zaščite tiče. In ker sem imela pregled v Postojni, sta šla user posted image user posted image  in možek zraven. Filip je šel v vrtec, ker je kooooooomaj čakal, da vidi prijatelje. JAz pa tud user posted image user posted image user posted image . Obiskali smo še cimro iz gin oddelka, ki je 14 dni pred mano rodila dvojčka. Potem smo šli pa še naprej na morje. Rezervirali smo dopust in drug teden mahamo na Debeli rtič za pet dni user posted image user posted image user posted image . Komaj čakam. user posted image

Zdajle sem se pošteno razpisala. user posted image user posted image user posted image

Lepo je biti spet med vami user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 10:02:03   
ozziebo
Jutrooo! Sem morala Laro že trikrat preoblečt, ker se je polulala ob pleniciuser posted image , očitno bo treba na trojko prešeltat!!

Naty, user posted image  za vašo noč.
Sayuri, vidim, da ste  že ful aktivni, bravo!!

Kar se tiče user posted image moram počakat še pregled, sicer pa sem  2 tedna nazaj ful zakrvavela in so ugotovili, da je ostal še en delček posteljice, tako da čakoam 6 tednov, če se bo izločil, če ne pa čiščenjeuser posted image  user posted image .

Šibam,ker je spet ful lakotaaa.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 10:26:58   
anita goitan
čau punce,
ma se moram prou mal pohvalit, dns bla babca tuki, smoi se 1.kopaliuser posted image Zoja ful uživala, očka jo fotkaluser posted image in seveda danes smo strai 20 dni in tehtamo 3900guser posted image user posted image user posted image .
V soboto šibamo domov k našim na Vipasvko, v petek pa mogoče en izlet v Mb (en voziček čekirava, pa je na Bolhi oglas in ga greva pogledat).

Se opravičujem ker sem zelo malo na netu, amapk z drugim tednom bom več ker bova sami, moj user posted image šibne v službo in si bova čas drugače razporedileuser posted image .
Punce šibam, lep dan


(odgovor članu ozziebo)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 10:29:56   
sandra123

IZVIRNO SPOROČILO: sayuri
sandra123 uf, tole, kar berem, sem tudi jaz pri Zari že 2x doživela. Sem mislila, da mi bo srce zastalo. user posted image  Sem jo prav tako samo pograbila in trepljala po hrbtu, da je zbruhala ven, kar je šlo. AMpak meni je to naredila kljub podrtim kupčkom. user posted image  Ne vem no - naša dva včasih podirata kupčke še eno uro po hranjenju - kljub temu, da sta podrla takoj po hranjenju. user posted image  Zato jaz kar vztrajam s temi kupčki. PA je ponoči kar naporno - včasih tudi po pol ure enega gladim in trepljam....user posted image  No, tole pakiranje na sprehod ali pa kamorkoli (tudi z avtom) je res pravi izziv, a ne? Meni se ponavadi eden tik pred zdajci pokaka do vratu user posted image  user posted image user posted image user posted image .

Sayuri...saj to se je zgodilo po kakšnih 4-ih podrtih kupčkih, kakšno uro po hranjenjuuser posted image user posted image user posted image ...še zdaj ne morem verjeti, da se kaj takega lahko zgodiuser posted image ......
Aja, tudi mi imamo težave pri odhodu od domauser posted image user posted image user posted image , se vedno pokaka tista, ki se je najprej hranila, pa če predolgo traja odhod na sprehod, se še druga pokaka, da slučajno ne bi zaostajala za sestricouser posted image user posted image user posted image ...

Moram pa se še malo pohvaliti...včeraj sva s patronažno sestro tehtali moji dve princeski...Taja je pridobila od 13.8.do včeraj že 700g, Teja pa 720g, tako, da tudi moja mala princeska veselo šiba proti 3kguser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....

_____________________________

Lp, Sandra

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 10:37:25   
sandra123

IZVIRNO SPOROČILO: sayuri
Smo pa ugotovili, da smo prava atrakcija, kjerkoli se pojavimo user posted image user posted image user posted image . Kot da folk še ni videl dvojčkov user posted image  user posted image user posted image . NAs ljudje kar ustavljajouser posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image Sayuri, sem že mislila, da je samo pri nas na štajerskem folk tako zmeden, ko vidi dvojčka v vozičkuuser posted image user posted image user posted image user posted image ... tudi nas nonstop ustavljajo na ulicah in nam čestitajo za naši dvojčici....ja, si vsaj enkrat v življenju res deležen malo več pozornosti (še malo, pa bova obe zanimivi kot Angelina Jolieuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image )....

No, jaz se bom počasi začela spravljati od doma - beri kot "trajalo bo najmanj 1 uro, da bomo uspele na sprehod oditi"user posted image user posted image user posted image ...zdaj čakam, katera ga bo prej naložila v hlačeuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Lp, Sandra

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 11:02:15   
Ryssa
Ojla!


Še jaz po dolgem času. Je ati skočil v trgovino, midva sva pa za računalnikom. No ja, Lan panča zraven v ležalniku.

Naš fant pridno papa, je od prihoda iz P pridobil že 700 g, danes zjutraj smo imeli 3440g user posted image
Me pa zanima koliko kaj vaši user posted image pojedo pri enem obroku in koliko dnevno?
Lan popapa pri enem obroku okoli 100ml, v celem dnevu pa okrog 700ml.

Se hraniva po flaški, jaz si pumpam. Sicer sem parkrat že mislila da bo steklo dojenje, je pojedel iz ene tudi po 80 ali 90, ampak potem je začel štrajkat in zaspal na zizi, pojedel pa le 30 user posted image
Bom še vztrajala, mogoče pa bo le steklo. Trenutno pa imam malo pavze zaradi izredno bolečih bradavic in celih dojk nasploh, zgleda da sem se prehladila, me nekaj zbada.

No, pa na kratko še moja porodna zgodba, ker imam še ravno čas.

V petek mi je počasi začela odtekat voda, vendar nisem vedela da je to voda, bilo mi je le sumljivo, ker je bil izcedek zelo tekoč. Sem že mislila it v petek v P, ampak sem rekla mojemu, da bom še počakala in če bo še ponoči kaj ali pa zjutraj v soboto, da potem pa greva. No in ponoči sem imela seveda mokro pižamo pa malo so me grabili menstrualni krči. Sem mojemu ob petih zjutraj rekla, da najbolje da greva preverit kaj se dogaja, saj sem na wc papirju opazila tudi rdeče nitke in rozast izcedek - sem že vedela da sem blizu.
Šla sva v P, kjer me je zdravnik pregledal in poslal na oddelek. Na oddelku so mi okrog enajstih naredili test za plodovnico ki je bil pozitiven in dali gel za mehčanje. Potem so me pa cel popoldan mučili neredni popadki, ki pa niso bili hudi, tako kot menstrualni krči. Mučno je bilo čakanje, ker nisem vedela kdaj bom rodila. Aja, pa ob dveh na ctg-ju se mi je močno ulila voda, ki mi je potem na polno odtekala še celo soboto, sploh si nisem mislila da gre za toliko vode.
Ponoči so se mi potem popadki uredili na 8 minut, nekateri so že bili hudi, ravno toliko da nisem mogla spat. V nedeljo ob desetih me pregleda zdravnica, ugotovi da sem odprta 1 cm in reče da grem v porodno. Po eni strani je bil šok, po drugi pa olajšanje, saj sem vsaj vedela da se bo začelo in me ne bo več skrbelo kako je z malim ki nima več skoraj nič vode. Nekaj čez deseto sem šla na klistir, ob enajstih sem prišla v porodno sobo, kjer me je babica pregledala in mi kar naravnost povedala da se zna zgodit da bom dolgo rojevala, ker sem odprta le en prst. Prišel je tudi moj user posted image in babica mi je priklopila umetne popadke. Okrog pol dvanajstih so prijeli, potem me je enkrat med popadkom babica spet pregledala (bolelo kot 100 user posted image ) in ugotovila da sem že tri prste odprta. Dala mi je tudi protibolečinsko injekcijo, čeprav sem rekla da je ne rabim, ampak je rekla da pomaga k boljšemu odpiranju, no in sem privolila. Ni nič manj bolelo, le zadeta sem bila ko ne vem kaj user posted image
Potem je bilo še nekaj popadkov in naenkrat mi je začelo dol tiščat in avtomatsko sem mogla pritiskat. To sem povedala babici, ki je ugotovila da sem že čist odprta in da bom rodila. Potem je bilo še nekaj pritiskov in Lanček je padel ven ob 13.12, po dobrih dveh urah v porodni. Malo za tem pa tudi posteljica. Res izjemen občutek ob rojstvu. Dali so mi ga na prsi in kar nisem mogla verjeti da je moj.
NIso me nič šivali, le baje sem imela eno malo ranico na sluznici, ki pa je ni bilo potrebno šivat- malo me je edino peklo kak dan pri lulanju.
Takoj po porodu sem se fajn počutla in sem že mislila da bom mogla peš nazaj na oddelek. Imela sem ogromno energije in tudi celo noč nisem nič spala, sem samo gledala svojega srčka.
Porod je bil sicer hiter ampak boleč, sem vedno rekla da jaz pa ne bom spustila glasu med porodom, ampak je glas prišel kar sam od ne vem kod user posted image
Vsekakor pa bi šla še enkrat čez vse za mojega sončka user posted image
No, to je to, kako podrobnost sem pa še verjetno izpustila.

Uh, je cel roman nastal .
Pa sem mislila na kratko napisat user posted image


< Sporočilo je popravil Ryssa -- 3.9.2008 11:03:47 >

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 11:04:16   
nell
Pozdravček in dobro jutro punce!

Tibor zdaj pridno panča in inmam js tako malo časa da se oglasim.

ZojaMiša - rodila sem v Ce in ne v Trbovljah.

Pa še en povzetek moje porodne zgodbe.  Sam porod se mi ni zameril ampak celotno pacanje na oddelku.

Porod so mi sprožal 3 krat. Sprejeta sem bla v nedeljo in v torek sem prvič dobila eno prijetno vaginalno masažo, da sem tulila zraven in porcijo gela. Okol 17 h so se začeli popadki in ob 21 so bli že tok močni in redni, da sem mislila, da bm lahk šla že potiskat, potem so v roku ene ure popolnoma izzveneli. Po vaginalnem pregledu so ugotovili, da sem odprta komi 2 prsta in da nima smisla nadaljevat, bomo počakal naslednji dan.
V sredo sem dobila spet tisto isto masažo, ki je še bolj bolela, ker sem imela od popadkov in prejšnjega dne že vse razboleno in seveda spet porcijo gela. Cel dan se ni dogajalo nič.
V četrtek sem se samo vsedla na stol in sem se že cela tresla, ker sem vedela, da me čaka spet  tista masaža - bolel je še enkrat bolj kot prejšnji dan - res sem tulila - gela mi pa potem ni dala. Ampak se je le končno odločila, da bi blo pa dobr pogledat kaj se kej z mojim otrokom dogaja in me pošlje na UZ. Tam dr. Pirc ugotovi, da se tamali zarad večje teže ne more spustiti v porodni kanal in da se js popolnoma nič ne pripravljam - se nisem nič odpirala. Ko je izreku besede, da to ne bo šlo drugače kot s sekcijo mi je prav odleglo, ker sem želela da končno rešijo mene, pa skrbel me je že za tamalga. Torej planiran CR v petek ob 9.00. Ampak so me v čtrtek cel čas dajali taki čist rahli krči, čist nič podobni popadkom, sem mislila, da morm sam na wc. Okol 17 mi odleti čep in pol so se že začel bolj pogosti popadki pa še zmer nič kej močni in na momente so čist izzveneli. Ob 21 je ctg risal redne tri minutne popadke, še niti ne pretirano močne. Pokličejo zdravnico in me okol 23 spet priklopjo na ctg situacija približno enaka. Ko me želi ginekologinja pregledat še vaginalno, mi poči mehur in odteče zelena plodovnica. Potem je šlo pa vse po zelo hitrem postopku, tko da se ga kr bolj mal zavedam. V 35 minutah, sem uspela poklicat lubita in mamo, me pripravil na operacijo, pa še rodila sem. Ekspress.

Hvala bogu je bilo z malim vse vredu. Moj ga je itak takoj lahk vidu. Prišu je tud do mene, tko da mi je on še enkrat povedal, da je s tamalim vse ok, kar mi je ogromno pomenl...pa tamalega so mi tud takoj pripeljali - mal čez polnoč sem ga prvič vidla in takrat se je tud že prvič na joško prklopu.

Ja dojenje je pa spet ena druga pesem. Moje dete je tok neučakano, da joške sploh ne zagrabi...no razen če ma res dober dan. Mam pa še bolj ploske bradavice in mu kr uidejo...tud nastavki ne pomagajo. Tko da si zdej izstiskam in ga tko hranim, včasih moram dat še nadomestek, ker nimam dost mleka. Ampak v porodnišnici sem pa skor živčnega fasala, ker me je vsaka sestra drgač učila, vsaka je neki drugač hotla...ena je vztrajala pri dojenju leže, druga sede, potem tisto prekleto tehtanje pred in po dojenju in sva bla oba že tok nervozna, da sploh ni čudn da se ni hotu na joško prklopt ...une tam pa vztrajale, kot da je to edina pot. Zdej ko sva doma, je že lažje...pač nardiva po svojem in sva oba bolj mirna.

No to je pa približno to...ampak smo preživeli in zdej mamo tazga krasnega čmrleka doma.

lep dan vam želim


_____________________________

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 11:30:01   
Ryssa
V Ce na oddelku tudi meni ni bilo všeč, nekatere sestre so bile prav grozne in te prav nervirajo s tem dojenjem in tehtanjem in vsem. Sem komaj čakala da grem domov, že tri dni se mi je tak vleklo.

Pa tudi mene so pacali še skoraj en dan od tistega ko mi je voda odtekla. Sama pa sem vedno mislila, da ko ti odteče voda moraš v roku 12 ur rodit user posted image S tem da meni je začela odtekat že v petek, rodila pa v nedeljo. Pa potem ko sem rodila so mi še rekli da so lahko razni problemi pri otrocih ki imajo dolg razpok mehurja user posted image Hvalabogu je z Lanom vse ok, ampak ne vem zakaj so sploh tvegali.

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 11:50:20   
gajka
Berem, da se vam vsem kar naprej nekaj dogaja. Upam samo, da bo stresnih dogodkov kot pri sandri123, čim manj. user posted image

Zdaj pa imam še jaz nekaj vprašanj.

1. Zadnje čase Rok počasi podaljšuje prvo rundo nočnega spanja, ki zdaj traja že vsaj 4 ali celo 5 ur. user posted image Imam pa potem problem, ko se končno prebudi za hranjenje, so moje dojke že prepolne in me ful bolijo, vsega pa itak Rok ne more pojest, da bi se malo razbremenil pritisk v njih. user posted image Kako druge rešujete ta problem? A si višek mleka iztisnete in vržete proč? S katero napravico pa ste najbolj zadovoljne?

2. Kako izvajate usklajevanje skrbi za user posted image in kuhanje kosila? Jaz moram kosilo začet pripravljat ful zgodaj in potem po delih počasi pacam zadeve skupaj. Kar se le da, si že prej pripravim tekom dneva, ko je malo miru. Itak je pa ponavadi Rok najbolj lačen ravno takrat, ko bi mogla mešat zadeve na štedilniku... user posted image Največji ljubitelj dude pa tudi ni, da bi se vsaj malo zamotil. Kak nasvet?

Maja T. - ti prebliski sitnobe, ko se že skoraj do konca naje in naenkrat začne jokat z joško v ustih in brcat z nogicami, so pa tudi meni poznani. Jaz ga takrat kar ''odklopim'' in podreva kupček, počakava malo in potem spet poskusiva, če gre. Je pa to pogosto predvsem pri zadnjem večernem hranjenju, tako da predvidevam, da je to posledica kakih krčev. user posted image



(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 12:06:21   
naty13
Ryssa tvoj user posted image  čisto dosti poje. Jošt poje tam okrog 750ml-800ml zadnji teden, pa smo stari 5 tednov. Pa se mi tudi normalno redi.  Mi je pa patronažna rekla, da naj mu pri dveh tednih dajem merico 90ml (sem na umetnem mleku), pa niti slučajno ni pojedel 90ml, mogoče 2x na dan.

Gajka midva morava tudi kupčka vsakič podreti, ko pojeva 3/4 obroka, podreva kupček, potem pa tudi naprej pojeva. Mi pa tudi začne tuliti s cucljem v ustih in se zvijat in brcat. Imajo poln želodček in s podrtim kupčkom jih ne tišči več v trebuščku. user posted image

Sandra in Sayuri sta pa res pomembnejši od Angeline Jolie. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

pa pa

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 12:10:46   
gajka
Takole smo pa ponavadi pri nas firbčni med podiranjem kupčka:
user posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 12:11:46   
clara23
Živjo punceuser posted image !

No, pa smo končno mamiceuser posted image user posted image user posted image . Naš čmrlj je bil včeraj star 1 teden in je zelo priden. Malce "težav" imava samo z dojenjem..ali je  normalno da se v eni rundi hraniva tudi po 45 minut? Ker potem mi tamal itak zaspi na joški ko pa mu ponudim dudo jo vleče kot utrganuser posted image user posted image . Sem mu začela po dojenju dodajati dodatek (cca 30ml) pa vse pojeuser posted image . Fora je pa v tem, da meni po dojenju mleko vedno še ostane in si ga potem spumpam ven..kaj naj naredim da se bova malo hitreje podojila in da bo cel obrok pojedel pri meni??

No, zdaj se pa nekdo že oglaša tako da moram ituser posted image user posted image user posted image .

papa

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 12:46:54   
mishel
ZDRAAAVOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No, tudi jaz vas ne zamenjam za junijke user posted image ( pa so mi rekli, da bom rodila avgusta user posted image user posted image user posted image ).

Malo dolgo je trajalo, da sem se vam oglasla, pa upam da bo zdaj bolje. Mi smo odlično, david pridno napreduje, saj je že zrasel 7 cm in pridelal 1620 g, glede na to, da pa je v bolnici shujšal na 2390g, je pridobil že 1910g in tehta 4300 g (14 dni nazaj).

Pa še slikica:

user posted image


_____________________________

ME KLIČE DAVID, CIAO

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 12:52:36   
mishel
Pa še glede dojenja: David je na tri ure po 10 minut user posted image , vendar se dovolj naje. Ponoči pa ponavadi spi tri, štiri ali pet ur. Ko začne godit ga vzamem k sebi in podojim (10 min.), tako da je dvakrat ali enkrat na noč. Res je zeloooo priden. Mleka mislim da imam ravno prav, saj mi zelo redko samo priteče, prav tako pa mi pri enem podojo izprazni eno dojko. Kake pa so vaše izkušnje?

_____________________________

ME KLIČE DAVID, CIAO

(odgovor članu mishel)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 12:57:01   
matejchi
Anita za kateri voziček boš pa zamenjala, a je s starim kaj narobe?
Mishel tamal ma pa zelo lepo ime... kot moj user posted image ...
Pogrešam še par mamic... ok andrejaboris itak vem da uživa s svojimi fanti.... zdaj moram pa prostor tamalmu predat, ni hotel z mojim v MB, bo pa zdaj risanko gledal, da lahko medtem kaj naredim (bajto okol obrnem).... mejte se pa veselo user posted image , tistim ki lahko ostale pa malo po netu pogledat, da vas mine...


_____________________________

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu mishel)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 13:01:02   
Krysia
En lep pozdravček vsem skupaj!

Joj, kako sem jaz zmatrana ... mal prej sem prvič danes jedla ... katastrofa. Zjutraj je bil Rok nekaj tečen - malo ga neki krči dajejo, pa se zvija in mu nič ne paše ... pa se nekaj napenja in je čisto bogi ... Potem je klicala patronažna, da pride na prvo kopanje ... Nom kopanje je sicer uspelo, ampak smo zraven tulili kot da nas dajejo iz kože ... sem mislila, da bo potem bolje, ko ga bo dala v vodo, pa je blo isto user posted image No umiril se je šele ko smo ga oblekli ... Upam, da ne bo vsakič tako naporno user posted image No, potem je patronažna šla, pa je Rok jedel, potem pa spet ni mogel zaspat, čeprav je bil od kopanja očitno utujen, ampak ga je spet zvijalo in sva komaj našla položaj, ki mu je ustrezal. Potem sem ga pa hotela prestavit v posteljico, se je pa spet zbudil .. in sva uspela zaspat glih ob 12h, tako da sem jaz šele takrat jedla zajtrk ... Seveda moj nima več očetovskega dopusta, da je stvar še bolj zabavna ... pa še na sprehod nama ni uspelo it - bova šla popoldan, ko se zbudi pa ko oči pride iz službe ... eh, zdej sem vam pojamrala, je že boljše ... Aja, da še mal Roka pohvalim: v 7 dneh se je zredil za 240 g, tako da zdaj tehtamo že 3710g user posted image user posted image . Sem ful vesela, ker na začetku ni nič pridobival na teži, ampak očitno je zdaj ok in se lahko še naprej samo dojiva in se nama ni treba še s flaškami matrat ... Ker ko berem podvige od Zoje Miše, ji nisem čist nič fovš ... Zoja Miša, a ti sploh kaj spiš? ker tole 1 h spanja je skor tko kot da je ne bi blo ...

Sayuri, pojma nimam, kako naj bi bil tak majhen dojenček tešč za operacijo. Upam, da ti bodo povedali, da ni tako mišljeno za take majhne cukre ...

Sandra123, ti si imela pa res pestro. Dobro si se znašla, jaz bi po moje samo gledala in jokala ...

K_a_t_j_a, glih danes zjutraj sem se nate spomnila, da se že dolgo nisi javila ...

Nell, verjamem, da te je vse minilo ob taki porodni zgodbi ... ampak ... nikoli ne reci nikoli, a ne? so te pa res namatral, no.

Ryssa
, tudi jaz sem mislila da moraš po razpoku mehurja rodit v 12 urah user posted image Če se ne motim, so to rekli tudi na materinski šoli? Mah, itak vsak nekaj po svoje dela in govori. Mi smo tudi v porodnišnici dobili za jest brokoli in cvetačo, da so se potem celo noč skoraj vsi otroci drli ... pa so nam prej skoz govoril, da takih stvari ne smemo jest ...

tinka14, čestitke za Nejca user posted image user posted image Pa večkrat se oglasi tukaj gor, če ti znese ...

gajka, jaz ti žal ne morem pomagat pri tvojih vprašanjih - za kosilo meni ni treba skrbeti, ker je tašča v spodnji etaži in kuha ona za vse - sicer mi to ni vedno všeč, ampak moram priznat, da mi zdaj zelo prav pride ... Za višek mleka pa ... kaj pa vem, verjetno boš res morala spumpat višek in vržt stran, kaj pa češ drugega ...

clara23, mi smo tudi na začetku jedli po 1 uro al pa še več ... mi je vmes kar zaspal in nehal jest. Ampak jaz sem kar vztrajala in sem ga žgečkala pod ušesom pa po podplatih pa pod kolenom pa božala po glavi in je pomagalo, da je spet nekajkrat potegnil. Zdaj pa lepo pridno je in smo včasih gotovi v 15 minutah, ponavadi pa traja tam od 20 min do pol ure ... takrat tudi ni pridobival na teži, potem sem ga pa 2 dni budila na 3 ure, če se ni sam zbudil in je bilo takoj boljše. No, kot sem že rekla, zdaj je vse ok, upam, da tudi vama uspe! aja, pa mislim, da ti še nisem čestitala za tvojega sončka - čestitke torej user posted image user posted image

No, pa imate cel roman za brat, pa ziher sem kaj pozabila pokomentirat ...

Lepo se mejte.

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
3.9.2008 13:16:50   
anaya
dan....

Clara23: menije patronažna rekla da jo med dojenjem (če zaspi) vzpodbujam s tem da mu rahlo dvignem zgornjo rokico, al ga masiram po ušesnem mešičku al pa pod brado na rahlo božam, pri nas se obnese vsaj ena od teh metod.

Pa prvi sprehod je za namiuser posted image user posted image user posted image . Popoldne pa še en kratek z atijem ker zdaj je v službi...

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?