|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
26.9.2008 9:06:58   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

No, jaz tudi približno tako, edino da grem na bolniško, ko ne morem sedet, ne stat. Ker stat mi v službi ni treba, če pa lahko sedim, pa lahko tudi delam zraven. Tudi če imam vročino. Doma bi imela straaaaašno slabo vest, res.

No ja, lahko sediš. Ampak nekako moraš priti v službo, ane? Torej hodiš zunaj. V službi si izpostavljena prepihu, stresu.. kar v času bolezni na telo gotovo ne vpliva ugodno.
Marsikdo meni, da je kaj več vreden, če hodi bolan v službo (s tem tvega resne zaplete + okuži ostale zaposlene). Jaz takega človeka kvečjemu pomiljujem, ker se tako malo ceni. Na tem mestu bi mogoče razumela edino kakšne lastnike podjetij...



Ja pa saj ko enkrat lahko sedim, lahko tudi hodim naokoli, ker se res hitro dobro počiutim, v enem dnevu kot da mi nič ni. Niso pa vse bolezni nalezljive, itak. Od mene se še nikoli ni nihče nič nalezel.

Pa meni še nikoli noben zdravnik ni rekel, da pa moram biti doma. Vedno me samo vprašajo, če RABIM bolniško. Tako da menim, da mi dajo proste roke, da sama presodim, če lahko delam ali ne. In ker se počuitim, da lahko, pač delam.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 26.9.2008 9:07:16 >


_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
26.9.2008 9:31:19   
uwaga
Berem pa berem odgovore pa si mislim: vse imate po svoje prav. Naučeni smo da ne koristimo prepogosto bolniške. Malo imamo slabo vest, malo nas  "podkupujejo" z raznimi dodatki, malo "ustrahujejo" z grožnjami o odpovedih...
Sama nisem pogosto koristila bolniške. Sem imela občutek, da zaradi hčerkinih težav itak pogosto manjkam. Manjše prehlade sem ubijala z aspirini, vitamini...stoje v službi. Za viroze sem dala dan ali dva dopusta pa je bilo.
V začetku leta 2004 sem pa naletela na mino.
10 dni bolniške zaradi pljučnice, par mesecev kasneje štartala 7 mesečno bolniško zaradi raka, uspešno vrnitev v službo dvakrat prekinila po 14 dni zaradi operacij (rekonstrukcija), našla še eno pljučnico (14 dnevno), zaradi krutih bolečin v roki pristala doma 5 mesecev.
Sedaj sem doma, že eno leto, zaradi poklicne rehabilitacije.  Bom še dve leti pridno hodila v šolo. Bolniške ne rabim.
SE pa včasih vprašam ali sem sama uničila svoj imunski sistem, ko sem bila tako zelo "vzdržljiva"user posted image
Skratka naučiti se moramo paziti sami nase, ker drugi tega ne bodo počeli!

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
26.9.2008 10:02:27   
ksenjak
uwaga_po tem se pa človek res zamisli. Držim pesti, da se kar nahitreje spraviš k sebi in da ti bo zdravje spet služilo.

lp

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
26.9.2008 12:24:57   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

SE pa včasih vprašam ali sem sama uničila svoj imunski sistem, ko sem bila tako zelo "vzdržljiva"user posted image
Skratka naučiti se moramo paziti sami nase, ker drugi tega ne bodo počeli!



Ja, jaz se isto sprašujem, ker imam občutek že en lep cajt, da sem čisto "preterala" v svojem lajfu. NIkdar do sedaj se nisem znala ustavit, vedno mislila, da se bo svet podrl, če si spočijem vmes, celo ko sem bila resno bolana sem še kar pa še kar pa še kar gnala... Kriva sem pa čist sama - iz zgoraj napisanih razlogov, ki so identični tvojim.  In upam, da mi ne najdejo kaj hujšega. In upam, da me bo pamet kmalu srečala.

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
26.9.2008 12:47:37   
Anonimen
Moj je zdaj prvič na bolniški, bi vzel dopust, ampak ga ma premal user posted image , pa še v bolnici je bil, doma bo pa najmanj 14 dni. user posted image

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
26.9.2008 18:04:48   
Pi-kica 1
Z moje strani še to. Za otroka vedno vzamem bolniško, če sama presodim, da je to potrebno. Imam preveč slabo izkušnjo s prvim. Takrat sem bila mlada, na novo zaposlena za določen čas in seveda, kje pa si lahko privoščiš preveč bolniške, če ti delodajalec maha s knjižico pred nosom, babica in dedek pa še v službi. Tako sem bila z otrokom doma dva, tri dni, potem pa hitro nazaj v službo. Danes je moj sin težko naglušen, kot posledica tudi navadnih prehladov, ki se še kako radi razvijejo v vnetje ušes. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
26.9.2008 18:15:27   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Jaz sem nisem nikoli na bolniški, tudi če sem bolana.



čakaj zdaj, si ali nisi? user posted image


Aja, saj res. NISEM.

Pa še nekaj za tiste, ki so:

Ali nimate potem doma nič slabe vesti?

Ker jaz bi, če bi doma le lahko sedela, imela blazno slabo vest, da nisem v službi. Edino če sedet ne bi mogla, potem že.


A pa tiste, ko nikoli niste na bolniški in hodite bolane v službo, nimate nikoli slabe vesti, da še sodelavce okužiteuser posted image



To se tudi jaz sprašujem, ker dejansko potem tisti, ki hodijo bolni v službo,  še druge ogrožajo.

Jaz sem danes doma na bolniški, ker naju je obedve s tamalo zagrabila trebušna griša, v glavnem ponoči je tamala bruhala, mene pa zvija po želodcu.

Slabe vesti pa nimam, ker imam itak službeni mail doma in kakšno nujno zadevo lahko tudi od doma naredim. Sem tudi že doma med bolniško pisala sredi noči komentarje na kakšen zakon.

Sem pa ponavadi zaradi otrok doma.


< Sporočilo je popravil Olivija -- 26.9.2008 18:16:39 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
26.9.2008 18:52:40   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Aja, pa še to: a potem, ko ste prehlajeni, msilim, ko imate malo vročine, pa kihate, pa šmrkate, greste k zdravniku,d a vam da bolniško? kaj vam da pa kot zdravilo? Mislim, kaj vam reče?



sploh ne grem k dohtarju..razen če ni tista angina,pri kateri se morm za kej prjet, če hočem kej popit...od bolečin seveda...no takrat vem,da že morm it...drugače se znam pocajtat sama...le pravi čas morm ujet.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
26.9.2008 18:54:36   
Freycha
hči je zbolela za bronhitisom. Zagotovo bom ostala doma. Ker se upira inhalacijam, sem samo vesela, da bo doma tudi moj, da bova lahko skupaj poskrbela za njeno zdravje. Pa bi se mogoče nekomu zdelo čudno, da sem doma, če je moj po difoltu doma, samo danes ji sam prakitično ni mogel dati inhalacij, sva nujno potrebna dva.

Imam slabo vest? Danes sem jo imela, ko sem sredi pregleda letela v službo, da je moral moj malo prenašati naokoli po ordinacijah, pa v lekarno it, pa mu je mala zaspala v avtu, da mu ni preostalo drugega, kot da je avto pred lekarno pustil pa ven in notri letal, da ne bi bilo kaj narobe (je cel čas spala), pa doma je bil za vse sam....... O ja, fajn slabo vest sem imela......

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
26.9.2008 20:18:29   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

BAMBINA, predvidevam, da imaš redno zaposlitev, po možnosti v javni upravi ali kakem zavodu, pa en zameri... user posted image

Nop, delam v gospodarstvu. V našem podjetju stimulirajo, če nisi na bolniški in tako posredno "kaznujejo" tiste, ki so bili. In se mi tudi pozna na plači, če grem na bolniško. Ampak zaradi kakšnega tedna bolniške (čeprav doslej še ni bilo potrebe po bolniški zaradi kakšne gripe, angine..) ne bom obubožala in tudi nobene slabe vesti ne bom imela, ker se pač držim načela, da hodim v službo, zato da lahko živim, ne pa, da živim zato, da lahko hodim v službo. Tudi dopusta nimam namena izrabljati za nekaj, za kar dobim bolniško. Mi preveč pomenijo tisti prosti dnevi, ko skupaj uživamo. Sem pa že zgoraj napisala, da pa razumem podjetnike, pri katerih bi bila zaradi odsotnosti neposredno ogrožena njihova dejavnost.



_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
27.9.2008 11:58:02   
Kerensa*
- ko ostanem brez glasu (v službi pač konstantno govorim in če nimam glasu, nimam v službi česa početi)
- ko se mi vnamejo oči zaradi kontaktnih leč (ker jih tako "redno" menjavam - in če ne vidim normalno, pač spet nimam česa početi v pisarni)
- ko sem res tako švoh, da se komaj premikam (kakor včeraj, ko me je koža bolela, če sem se samo popraskala, pa 38.8 sem imela vročine in nos me je srbel od smrklja - očitno sem gripo fasala)

Drugače grem pa delat... škoda denarja, da ne bi šla, ker sem plačana po oddelanih urah... če potrebujem prost dan iz kateregakoli razloga, ga pa tudi dobim (večinoma ni komplikacij), tako, da je pri meni bolniška res bolniška.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
27.9.2008 17:14:18   
piščanc
uh, v petih letih, kar sem redno zaposlena, še nisem bila uradno na bolniški. če je res mus štukam z dopustom ali urami, ampak bolj za otroke kot zase, pa še to dan ali dva. in tud med nosečnostjo nisem bila na bolniški??? se pa z možem res zamenjujeva oz. sproti dogovarjava da je vsak malo na bolniški, če so otroci bolani

sedaj po prebrani debati bi dodala samo to, da bolan človek sodi na bolniško, starši bolanih otrok pa sodijo domov. vsak pa je odgovoren sam zase, da je čimmanjkrat bolan. bolezen kot so gripe in prehladi dobiš le, če imaš slabši imunski sistem. pa še zdravnik ti pri tem ne more ravno dosti pomagat. raje pa vidim, da so bolani sodelavci doma, kot nasproti mene.

< Sporočilo je popravil piščanc -- 27.9.2008 17:30:08 >


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
27.9.2008 22:27:19   
mehurčica
Sem glih včeraj mogla vzet(prej sicer nisem imela neke fel redne službe, ampak nisem nikoli bila kaj bolana), ker me je zahaklala trebušna gripa. Sem bila zjutraj 3x na WCju in še vedno bila trdno odločena, da grem v službo. Pol me je pa začelo še bolj stiskat v trebuhu in sem se raje odločla, da ostanem doma. In HB, ker mi ni jasno, kako bi sploh uspela prit potem do službe.user posted image Je bilo KONKRETNO vse skupaj.user posted image Pa sem se zmenila za dopust. Niti ne vem kako bi sploh prišla do zdravstvenega doma takšna.user posted image
Kako sploh dobiš bolniško samo za en dan - pa da tisti dan ne moreš prit? user posted image

_____________________________

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
27.9.2008 23:26:08   
frutka_
Lahko se zmeniš, da boš koristila kakšne ure, ki jih imaš viška. Če jih že imaš.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
28.9.2008 0:20:44   
Moyca_
nikoli, ker delam če sem fertig, nujne stvari od doma
če sem z malima isto
ma sem pridna

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
28.9.2008 12:59:59   
LoCa
js sm bla do 2x v roku enega leta. enkrat sem bla čisto koma, gripa, 39 vročine, sem se komaj do zd-ja po b.list splazla, da sem pol tam not pol sekunde bla, ker me dohtarca (je ena nadomeščala mojo) ni niti pregledala. drugič pa sm pršla v službi in po eni uri šla, k sem bla na robu bruhanja. pač res nisem mogla bit več tam. po bl sem pa šla čez 2 dni. js vedno pokličem in mi v zd-ju pove, kdaj naj pridem.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
28.9.2008 15:16:28   
Pi-kica 1
IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica

Kako sploh dobiš bolniško samo za en dan - pa da tisti dan ne moreš prit? user posted image


Pokličeš zdravnika, poveš, kako je stanje in se zmeniš, da bi potrebovala en dan bolniške. Meni jo tako napiše. Bolniški list grem iskat, ko dela popoldne.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 117
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?