|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
8.10.2008 14:41:16   
Pobalami
Tudi mojemu so dali dudo (ravnotako sem imela CR), pa tudi če ga ne bi imela bi mu najbrž dala, ker je bil strasten sesalec. Tuda ga je neverjetno pomirjala. Odvzeli smo jo pri 2,5 letih brez enega jokca.

Je pa sesanje nekaj normalnega in dojenčke in majhne otroke pomirja. Včasih so jim pa namesto dudic dali cunjce s cukrom namočene.

Sem pa na strani od dr. Searsa brala, da je duda nenaravna ... in je edino naravno da otrok sesa mamino dojko. Tudi kadar se hoče samo pomiriti (AP metode, saj poznate). Od vsake mame je odvisno kaj bo zbrala.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
8.10.2008 15:33:13   
nejcko
Lej, Doll, saj te razumem in po svoje imaš prav, ampak včasih je pač tako, da ne odločamo o vsem sami.

Najprej, tisti mami, ki je rodila po naravni poti, itak ni treba skrbeti glede tega, ker ima otročka ves čas ob sebi in res odloča o (skoraj) vsem. In še nisem slišala, da bi kdorkoli od osebja takim dojenčkom turil dudo v usta.

Stanje po CR pa je izredno stanje, ki zahteva prilagajanje tako s strani otroka kot mame. Dejstvo je, da v tistem času mama "ni opravilno sposobna" in je, hočeš nočeš, v veliki meri odvisna od inštitucije. Vsaka inštitucija pa ima svoja pravila, ki jih je treba upoštevati. Žal, tako je. Prej se s tem sprijaznimo, lažje nam je potem, ko gre otrok v jasli, v vrtec, šolo ... ker povsod delajo vsaj en del stvari povsem mimo naše volje in prepričanj.

Poleg vsega, kar sem prej napisala, je dejstvo, da je na intenzivni negi večinoma non stop ferker tako podnevi kot ponoči, ženska po tako velikem posegu pa popolnoma fuč in res rabi počitek. A kdaj? V sobi je cca 8 porodnic (ljubljanska p), ena tarna, da jo to boli, druga zakrvavi, tretja smrči, peta ne more spati kar tako ... sestre letajo sem in tja ... res noro je ... in srečen si lahko, če uspeš kakšno urco odspati v kosu.
Zdaj pa si predstavljaj, da bi  še vsakih 10 min ena sestra uletela in te zbudila: Gospa, otrok je lačen - ga lahko nahranim? Gospa, otrok se je pokakal - ga lahko previjem? Gospa, še vedno joka - mu lahko dam dudo?

Ma, meni se odpelje ... dobesedno ... in bi ji rekla, naj opravlja svojo službo, saj je usposobljena za to.

In potem spet tretje dejstvo: mogoče sem jaz proti uporabi pampersk, pa me nihče ne vpraša, a se strinjam, ko mi otroka takoj prvo sekundo v njo zavijejouser posted image  Še prej mu namažejo rit s kremo, ki je preizkušena na živalih, pa me tudi ne vprašajo ...

Vidiš, torej, da nimamo ravno nekega blaznega vpliva na vse skupaj, ker smo pač v določenei inštituciji pod določenimi pravili. Lahko delamo zdrahe, lahko pi.... imo in težimo in se usajamo .... lahko pa smo hvaležni, da ne rojevamo v kakšni kolibi sredi puščave, da je naš otrok sit, previt in potolažen.

Doma pa itak pojemo svojo pesemuser posted image

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
8.10.2008 17:24:18   
anajmad
...in zdej bo nastal doktorat iz tega. Moja Ula je bila rojena v 26.t In ne boste verjeli,čez dva dni je prav milo jokala in vse sestre in dohtarji na EINT niso vedeli,kaj naj storijo. Dali so ji mini dudico in potem je bilo v redu.
Tamala je sesala tisto dudo,kot bi ji bila vse na svetu. In zdej-stara bo kmalu tri leta in še zmeraj ima dudo. Pa smo bili na kontroli in sem dohtarci odgovorila,da magari do OŠ,če bo hotela bo imela dudo.
Se bo že odvadila,ko ji bo nerodno in ko bo dovolj odrasla.
Tudi jst sem taprvo dojila 14 mesecev in delala cel halo iz tega,kako je dojenje sploh in joh. Rezultat: tavečja mi je potem po flaši pila,ker ni hotela iz nobenega kozarčka,dudo mi je vlekla 300/h do 4 leta. In kaj sem naredila-nič. Vse je izvenelo samo.
Zobe  ima super,brez nobene plombe in nobenega aparata.
Tako kot je večina predhodnic pred mano napisalo: odvisno je od otroka samega.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
8.10.2008 17:38:53   
liza01
Se popolnoma strinjam s tabo nejcko!

< Sporočilo je popravil liza01 -- 8.10.2008 17:39:14 >

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
8.10.2008 19:41:22   
kekec in mojca
Sama sem bila vesela, da je dobil dudo v P. Ampak zdaj je nima več. Pri 5,5 mesecih se je hotel odstavit od dojenja, hkrati je sam od sebe pozabil na dudo. Pri 6. mesecih sploh več ne ve, kaj bi z njo v ustih. user posted image

Pa tako sem upala, da jo bo imel vsaj do vrtca.

V glavnem, z vsem se strinjam z Nejcko. Res si dobro napisala!

(odgovor članu liza01)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
8.10.2008 20:58:19   
sxy
nejcko... oprosti, sam ti si pa ena razvajena.... Jst sem rodila s CR in sem imela otroka skoz pri sebi, le prvo noč ne, ker sem bila še pod narkozo, od drugega dneva pa takoj, pa tudi na wc sem šla že drugi dan, so mi vrečko že odstranili, tudi tuširala sem se že, sicer s pomočjo moža, da se mi nebi slučajno zvrtelo v glavi,... V glavnem sem takoj počela vse, vsaj poskušala sem, tudi s protibolečinskimi tabletami se nisem filala od drugega jutra naprej... Sj ni tako hudo... Več kot pol je v glavi...
In jaz sem tudi proti temu, da bi dali dudo brez vprašanja otroku. Meni ga niso dali takoj po Cr za podojit in sem bila jezna, ker si ni "zbudil" sesalnega refleksa, pol pa da bi mu še dudo dali....
Pa v bolnici ponavadi dudo dajo zaradi tega, da imajo večji mir, če je pa user posted image ne sprejme, mu jo pa še s saharozo pokapljajo, da jo zagrabi ker je sladka in sestre imajo več mira in manj dela.

Pa nisem proti dudi, moja taprva jo je imela,  škratek sedaj je noče, pa ga ne silim, zato da bi imela več mira. Mislim da je duda tolažba tudi za starše, da imajo več mira, ne samo za otroka...


_____________________________

When we wake up in the morning, we have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams.
Choice is yours...




(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
8.10.2008 21:06:39   
Raho
Po prvem CR sem otroka prvič podojila po 1 uri, potem so mi ga še 3x prinesli v šok sobo, 10 ur po CR sem bila na oddelku, normalno hodila in skrbela za otroka. Dudo sem v P. prinesla, a jo je zavračal.
Po drugem CR sem dojila takoj, še v operacijski, v šok sobo so mi jo pripeljali 5x (tudi sredi noči), 16 ur po CR sem bila na oddelku in normalno skrbela za hčer. Spet sem prinesla dudo v P, spet se je ponovila zgodba.
Okrevanje po CR je odvisno predvsem od kondicije porodnice. Nad mano so bili šokirani celo zdravniki, kako hitro sem skakala okoli.
Sem pa dudo 2x švercala v P. za prazen nič.user posted image

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
8.10.2008 21:10:54   
Naja31
Mislim da je duda tolažba tudi za starše, da imajo več mira, ne samo za otroka...


Se strinjam.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
8.10.2008 21:31:21   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: sxy

nejcko... oprosti, sam ti si pa ena razvajena....


Hvala za komplimentuser posted image

In če verjameš ali ne, sem tudi jaz že prvi dan dojila svojega otroka, tudi na wc sem šla sama (ker so nas poterali, nič bat - kar je treba, je treba), drugi dan sem se že tuširala ...

Če pa imajo v lj porodnišnici tak sistem, da otroka na intenzivni dostavljajo na podoj čez dan ob določenih urah, ponoči pa ne, in če imajo tak sistem, da ga tista dva dni ti ne previjaš (ker v šok sobi btw niti ni previjalnih miz), in če imajo tak sistem, da otroka nimaš pri sebi niti prvo noč, ko prideš na oddelek ... potem sem pa res razvajena, ja!
Najbolje da jim napišeš protestno pismo, da razvajajo porodnice po CR!!!
Jaz, razvajenka, se pač nisem imela ne volje ne moči ne časa usajati in kregati z osebjem (se niti nisem imela za kaj), če pa se je tebi dalo ali če se kateri da, pa go for it. Zaradi tistega enega dne dude v ustih, po mojem skromnem, razvajenem mnenju, otrok ne bo utrpel hujših psiho-fizičnih posledic.

In če si ti skakala okoli že prvi dan (btw tudi meni ni bilo hudega ne po 1. ne po 2. CR), nimaš pravice z razvajenkami zmerjati ženske, ki se po taki operaciji ne počutijo ravno fit in fajn. Mislim ... Videla sem na intenzivni, kako se je moja soseda zbudila sredi noči v mlaki krvi ... videla sem, kako je ženska bruhala, pa ji sestre (vsaka jim čast, a ne) niso, razvajenki,  pomagale niti preobleči se - ji je pomagala druga sotrpinka ... ne govori ti meni o razvajenosti!!!

Glej, če misliš, da si zaslužiš krono, ker si skakala po operaciji in sama skrbela za svojega otroka, si jo mirne volje nadeni ... jaz bi jo nadela vsaki, ki je rodila, pa če prvo sekundo svojemu otroku v usta potisne dudo ali pa joško.

Pa še to, še nisem slišala, da bi duda zvrla otrokov sesalni refleks. In če verjameš ali ne, ne prvega ne drugega otroka nisem podojila prvo sekundo, ko so mi ju izrezali iz trebuha, ampak šele po parih urah (čas, ki ga je določil bolnišnični red!!!), pa sta oba sesala od prve sekunde dalje ko nora in oba sem dojila normalno dolgo, vsaj zame.

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
8.10.2008 21:40:52   
Raho
Je pa tako, kot je napisala nejcko - vse je odvisno od bolnišnčnega reda.

Moji tamali so prvo noč na oddelku(ponoči so mi jo vzeli, ker sem v šok sobi bila celo noč pokonci - ena poleg mene je imela nori žur s smrčanjem) vmes dali celo AM po flaški (tudi povedali so mi), ker sem bojda tako sladko spala in me niso hoteli buditi. Pa tako hvaležna sem jim bila.

In pri tamali smo imeli najverjetneje 20 različnih dud, samo, da bi eno sprejela, pa nič. Bi mi pa bilo kar odgovarjalo.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
8.10.2008 22:18:22   
frutka_
Taprvi jo je imel, ker je imel full močan sesalni refleks. Nonstop rokice v ustih...Sem mu jo skrivaj dala že v P.user posted image
Druga biserka enako.user posted image Sesalni refleks še močnejši. Sestra na oddelku mi je previdno povedala, da dude niso zaželjene. S strani pediatrov. Tokrat je nisem skrivala. user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
8.10.2008 23:52:25   
sxy
no,no nejcko... saj ne zmerjam samo povem...
ampak če jaz želim in zahtevam otroka ob sebi po CR mi ga morejo prinesti... Govorim če je cr potekal normalno in si po operaciji bp.
Tudi meni so ga želeli vsak večer odpeljat, pa sem rekla da to ni potrebno, tudi mene so želeli pitat z protibolečinskimi tabletami, pa sem rekla nehvala,...
Kdo bo pa po 5 dneh doma skrbel za otroka? kaj naj se na druge zanašam??? Ja pomoč pride prav, ampak naj mi pospravljajo stanovanje, naj mi likajo perilo,naj... Za dojenčka pa sem želela skrbeti sama od prvega trenutka... Treba se je navadit, saj po 5 ali 10 ali 15 dneh, ali pa po 1 mesecu ali po 1 letu ne bo nič manj dela in nič manj naporno. Z otrokom je vedno veliko dela...
Zakaj bi se švercala na protibolečinskih  tabletah, na nočnem varstvu medicinskih sester...

No jaz pač tako razmišljam in zato sem imela škrateka od prvega trenutka dalje ob sebi...

Kar se pa dude in zaviranja sesalnega refleksa tiče... ga ne zavira, ampak še tisto malo refleksa ki ga je imel, pa da bi se na dudi potolažu... Ne hvala, ne bom reskirala da bi nehala dojiti, pa bilo to zaradi dude ali ne...

no drugače pa ne si vseh besed tako k srcu jemat.... saj to da sem napisala da si razvajena je samo moje mnenje.... Če pa si res pa sama pri sebi veš...
tako da se ne obremenjuj z mojimi besedami in se samo nasmej....


_____________________________

When we wake up in the morning, we have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams.
Choice is yours...




(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
9.10.2008 0:28:43   
Polynesia
Nam so pa prejšnji mesec v MŠ v porodnišnici Ljubljana rekli, da je duda zaželjena, naj jo tudi prinesemo v porodnišnico. Duda spodbuja dihalni refleks, v ustni votlini pa naredi najmanj škode. Da je tudi veliko boljša duda kot pa prstki, razni koti pleničk in oblačil, itd. Še prav poudarili so, da duda nikakor ni tolažba za starše, da naj bi kao s tem otroka utišali, da je to popolnoma napačna predstava in tisti ki tako misli se močno moti.
Ko pa so zobki pa dudo res počasi odstranimo.

Tko so rekli nam.

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
9.10.2008 0:41:39   
Anonimen
No, jaz nisem imela CR, je pa otrok bil na intenzivni zaradi težav pri porodu. Ker sem bila izredno šibka, ga prvi dan nisem dojila, pa tudi drugi dan me niso posebno "priganjali", tako da so otroka pač hranili po steklenički in od prevga dne je tudi imel dudo.
Nikoli nisem rekla, da mu jo ne bom dala, ampak pač ne bom začela "uvajat" dude, če ne bo nujno potrebno.
Zdaj je star 3 mesece in se že 2 meseca ne dojiva več. Duda pa je ostala. In ko ga vidiš, kako ga duda potolaži, mu je ne bi vzela za nič na svetu.
Pa tudi jaz sem imela dudo precej dolgo, skoraj do 3 leta, stekleničko pa so mi odvzeli, ko sem bila stara 5 let!!
Danes imam popolnoma zdrave, ravne in bele zobe, stara sem 35 let in imam 2 plombi. Res pa je, da je moja mama bila zelo vstrajna z umivanjem zob že od malega. In to najmanj 2x dnevno, vedno s kvalitetno zobno ščetko in pasto. In 1x letno kontrola pri zobozdravniku.
Tako da sem prepričana, da duda niti malo ni škodljiva. Prav nasprotno!

(odgovor članu Pobalami)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
9.10.2008 0:48:55   
Anonimen
... oprosti, sam ti si pa ena razvajena....


user posted image user posted image

Prag bolecine in prag prenasanja naporov je zelo razlicen in v taki situaciji kot je carski rez (ki je medicinsko in tudi hormonsko zahtevna operacija ) se nas prag bolecine se toliko bolj izkaze. Ene imajo visjega, druge nizjega, smo pac razlicni.

Nekoga popredalcakti samo zaradi dude, ki jo je v takem trenutku sprejel....hmmmm....meni je smesno user posted image user posted image , full.  Samo duda je user posted image . Naredila bo bistveno manj skode kot nasa in tvoja pametovanja, ziher.

Sicer sem pa sama porod prespala user posted image .
Pa zato vse ostale, ki ga niste, se niste razvajene in pomehkuzene.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
9.10.2008 9:06:17   
Katjusa
Jst sem rodila po naravni poti in nisem dobila mleka klub nenehnemu pristavljanju in naš je mel neverjeten refleks sesanja tak da kak sem ga odklopla je jokal in tud k so mu one dale jest je pol jokal in hotu sesat.... duda je kao strogo prepovedana (vsaj tako sem misla) in sem trpela 4 dni brdavice čisto krvave mleka pa nič.... doma sem mu takoj dala dudo in je lepo jedel in spal še vedno sem poskušala z dojenjem in potem dodatkom vendar mleka nisem dobla tud po 1 mesecu neuser posted image ampak to je druga zgodba.....

zdej v drugo bom vsekakor pripravla dudo za sabo in mu jo bom tud dala ker da mamice ne more spat drugače kot takrat ko je njen dojenček pod lučko pa ni normalnouser posted image user posted image user posted image user posted image in lahko se vse sestre na glavo postavijo jst sem mama in bom odločala in ne one k so tam nekaj naučene in vprašanje koliko jih ima svoje otroke..... tiste k jih imajo pa tak mislijo da so najbolj pametne in da mormo vse delat po njihovo ja v 1. sem ker sme bla neumna zdej pa je tega konec in zakaj bi moj otrok trpel ko pa meni sam nagon pove kaj je zanj najboljše.... (tak da dude v žepuser posted image user posted image user posted image user posted image )
Tole z vato sem pa nekje vidla eno mamico mislim da je blo v mestu k sem še mojmu kazala če res nimajo tist dober € al kolk stane duda.... dojenček je imel v ustih cucelj od flaške in natlačen z vatouser posted image user posted image user posted image user posted image pa to je blo par mesecev nazaj..... se mi je tok zasmilil.... pa nebi rekla ampak mamica pa poštrihana, našminkana..... otroku pa dudice ne privošči.....(no sej ne obsojam k ne vem zakaj je mela tako....)

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
9.10.2008 9:57:20   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: sxy


No jaz pač tako razmišljam in zato sem imela škrateka od prvega trenutka dalje ob sebi...





Glej, v ljubljanski porodnišnici ti na intenzivnem oddelku NE PUSTIJO imeti otroka ob sebi, pa mogoče niti ne zato, ker bi mislili, da so vse mame po CR čisto fuč, ampak predvsem zato, ker dobesedno NI PROSTORA. V sobi so postelje dobesedno natlačene, včasih si morata po dve deliti omarico, kje bi bil še prostor za otročkovo posteljico in previjalno. Ne vem, no ... ti si iz NG, verjetno si rodila v Šempetru in grem glavo stavit, da tam nimajo po 8-10 porodnic po CR dnevno na intenzivnem oddelku.

Ko sem rodila drugič, je ena ležala dobesedno sredi sobe, brez nočne omarice ..., in ker je bila taka gužva, so nas že drugi dan sterali (tiste, ki smo bile kolikor toliko ok) na navaden oddelek.

Ali pa ko sem rodila prvič, je slabe 3 tedne prej umrla porodnica na taistem intenzivnem oddelku po CR - notranje krvavitve. Ja, takrat so nas pa res razvajali: 3 dni smo bile na int. oddelku, prvi dan na navadnem oddelku nismo imele pri sebi otroka, sestre so nam previjale otroke (če smo hotele), na vizito je prišla sama ga. Meden + pet najbolj uglednih porodničarjev ... ja, panika je bila

... ki je tri leta kasneje poustilauser posted image   Je mogla, ker lj porodnišnica zadnjih par let poka po šivih kar se prostorske zmogljivosti tiče (in čedalje bolj tudi zaradi  razvajenih in zahtevnih porodnic).

Zamere ni pa nobene, hočem le povedati, da nikoli niso stvari črno-bele in da je potrebno v življenju veliko prilagajanja in sklepanja kompromisov. Tako pač je, po mojem mnenju.

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
9.10.2008 10:09:54   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: sxy

nejcko... oprosti, sam ti si pa ena razvajena....


Hvala za komplimentuser posted image

In če verjameš ali ne, sem tudi jaz že prvi dan dojila svojega otroka, tudi na wc sem šla sama (ker so nas poterali, nič bat - kar je treba, je treba), drugi dan sem se že tuširala ...

Če pa imajo v lj porodnišnici tak sistem, da otroka na intenzivni dostavljajo na podoj čez dan ob določenih urah, ponoči pa ne, in če imajo tak sistem, da ga tista dva dni ti ne previjaš (ker v šok sobi btw niti ni previjalnih miz), in če imajo tak sistem, da otroka nimaš pri sebi niti prvo noč, ko prideš na oddelek ... potem sem pa res razvajena, ja!
Najbolje da jim napišeš protestno pismo, da razvajajo porodnice po CR!!!
Jaz, razvajenka, se pač nisem imela ne volje ne moči ne časa usajati in kregati z osebjem (se niti nisem imela za kaj), če pa se je tebi dalo ali če se kateri da, pa go for it. Zaradi tistega enega dne dude v ustih, po mojem skromnem, razvajenem mnenju, otrok ne bo utrpel hujših psiho-fizičnih posledic.

In če si ti skakala okoli že prvi dan (btw tudi meni ni bilo hudega ne po 1. ne po 2. CR), nimaš pravice z razvajenkami zmerjati ženske, ki se po taki operaciji ne počutijo ravno fit in fajn. Mislim ... Videla sem na intenzivni, kako se je moja soseda zbudila sredi noči v mlaki krvi ... videla sem, kako je ženska bruhala, pa ji sestre (vsaka jim čast, a ne) niso, razvajenki,  pomagale niti preobleči se - ji je pomagala druga sotrpinka ... ne govori ti meni o razvajenosti!!!

Glej, če misliš, da si zaslužiš krono, ker si skakala po operaciji in sama skrbela za svojega otroka, si jo mirne volje nadeni ... jaz bi jo nadela vsaki, ki je rodila, pa če prvo sekundo svojemu otroku v usta potisne dudo ali pa joško.

Pa še to, še nisem slišala, da bi duda zvrla otrokov sesalni refleks.


Pod tole se pa popolnoma podpišem in se tudi sprašujem in zgražam, kako lahko nekdo kar takole nekoga določi za razvajenca. To se mi pa resnično zdi zelo, zelo grdo in zelo primitivno.

Drugače sme pa nekje brala, da je okrevanje po CR odvisno od tega, koliko časa so pred tem trajali popadki, torej kako "utujena" je bila maternica, preden so naredili CR. Tako da jaz sem moje dolgo in boleče okrevanje pripisala 3-dnevnemu "rojevanju" ped dokončnim CR. Ne pa razvajenosti. O groza.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
9.10.2008 10:58:52   
Nina00
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

Tole z vato sem pa nekje vidla eno mamico mislim da je blo v mestu k sem še mojmu kazala če res nimajo tist dober € al kolk stane duda.... dojenček je imel v ustih cucelj od flaške in natlačen z vatouser posted image user posted image user posted image user posted image pa to je blo par mesecev nazaj..... se mi je tok zasmilil.... pa nebi rekla ampak mamica pa poštrihana, našminkana..... otroku pa dudice ne privošči.....(no sej ne obsojam k ne vem zakaj je mela tako....)


Mogoče jim je pa duda padla na tla, pa so se znašli?

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
9.10.2008 12:29:45   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00

IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

Tole z vato sem pa nekje vidla eno mamico mislim da je blo v mestu k sem še mojmu kazala če res nimajo tist dober € al kolk stane duda.... dojenček je imel v ustih cucelj od flaške in natlačen z vatouser posted image user posted image user posted image user posted image pa to je blo par mesecev nazaj..... se mi je tok zasmilil.... pa nebi rekla ampak mamica pa poštrihana, našminkana..... otroku pa dudice ne privošči.....(no sej ne obsojam k ne vem zakaj je mela tako....)


Mogoče jim je pa duda padla na tla, pa so se znašli?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sam če so šli že vato kupit.... no vsaj jst je nimam nikol pr sebi.... dude imajo pa tud v vsaki trgoviniuser posted image user posted image user posted image ja no kakorkoli otrok bo vseeno zraseluser posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
9.10.2008 13:19:26   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Tako da jaz sem moje dolgo in boleče okrevanje pripisala 3-dnevnemu "rojevanju" ped dokončnim CR. Ne pa razvajenosti. O groza.


Tudi jaz zaradi razvajenosti dve noči in en dan nisem vstala, na oddelku pa sta mi cimri pomagali z otrokom. V PO sem bila na intenzivnem oddelku sredi sobe, brez omarice, brez možnosti poklicati sestro. V sobi za 4 nas je bilo 7.Sestra pa je bila v celi noči 3x v sobi cele 3 minute. To, da mi sestra ni hotela dati analgetikov, ker je napačno razumela navodila je pa že druga zgodba. In tako se mi je vse razbolelo.

Kdor je pa tako močan, da hodi okoli pa super (poleg tega da okreva še skrbi za otroka, sesa, lika, trimčka, kuha...) Samo ne vse pripisovati razvajenosti in pretirani občutljivosti. CR je resna stvar zato mi ni všeč, da se ga obravnava tako na izi. G pa mi je pri odpustu naročim naj se pazim saj jih ogromno pride nazaj z vnetimi ranami, ker se ne pazijo.

< Sporočilo je popravil Leela -- 9.10.2008 13:22:20 >

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
9.10.2008 14:08:43   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Mislim da je duda tolažba tudi za starše, da imajo več mira, ne samo za otroka...


Se strinjam.


S čemer pa včasih ni nič narobe...  Vsi smo samo ljudje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
9.10.2008 14:14:13   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Mislim da je duda tolažba tudi za starše, da imajo več mira, ne samo za otroka...


Se strinjam.


O ne, to pa ni res. Eni smo ljudje drugi so pa popolni ljudje, popolne matere.

S čemer pa včasih ni nič narobe...  Vsi smo samo ljudje.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   [Brisano sporočilo]
9.10.2008 14:20:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ...
9.10.2008 14:33:43   
Anonimen
Jaz pa res ne štekam kaj je herojskega v tem da po operaciji(kar CR je) skačeš okol in dviguješ otroka. Mislm je pa res herojsko da delaš stvari z katerimi si lahko trajno poškoduješ zdravje, ali pa še kaj resnejšega. Zelo herojsko res.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?