|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: uvajanje jogurta in skute
26.10.2008 8:40:20   
Pikapolonica_
Breskev in nektarinco pomojem že lahko daš (mi smo to jedli kakšen teden pred 7m). Naš je sicer tak čas že noro oboževal mandarine, tako da sem mu jih dala. pa banane, mango, avokado (avokado gre super s skutko, premešaš v mešalniku, mm je dobro!) Pa grozdje seveda...

Juhica - jaz sem dodajala čisto malo soli in začimbic, peteršilj, ker jo je imel tako raje. Na poru sem najprej prepražila piščančje meso, dodala korenje, prepražila, potem še krompir, prepražila, zalila z juho, kasneje pa pretlačila ali 'pomiksala' s paličnim mešalnikom. Po nekje 8mesecu starosti sem dodala še malo kisle smetance, pa taka juhca je res zelo dobra! Sem pa res bolj malo zalila, da je bila juha bolj gosta. Nikoli nisem takih juh shranjevala v zmrzovalniku, ker mi je škoda vitaminov, pa tudi narejena je en, dva , tri...
Govejo juhico sem skuhala normalno, s tem da sem jo precej manj solila.
Pa po 8mesecu starosti sem začela uporabljati tudi pelate - za razne omakice, z bučkami, mletim mesom itd.
Pa včasih sem naredila tudi rizi-bizi, z rižem, melancani, pelati, korenčkom, bučkami... to ima še zdaj noro rad!
Aja pa tudi krompirjev zos, krompir sem zalila z govejo juhco, in pretlačila, to je tudi oboževal, pa zraven na malo narezano teletino.

Glede KM - mi ga nismo uporabljali nekje do 13m starosti, je pa prej že jedel skutke, jogurte, kislo smetanco v špinači in juhi, tako da potem z samim uvajanjem KM nismo imeli problemov.

Aja, pa še to se spomnem, da je noro oboževal, da sem mu naredila grah, korenček in to sezonsko zelenjavo v omaki iz pelatov, zraven sem pa na drobno narezala špagete. Res dobro!



(odgovor članu simin)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: uvajanje jogurta in skute
26.10.2008 9:16:29   
m@j@
inesc, sori če smetim, samo bi te prosila, če mi lahko kaj napišeš od alergije na mleko, jajca, sojo.
Lahko tudi na zs.
Mi smo stari 3 mesece, zelo redko in sluzasto kaka in P je posumila na alergijo, zreducirala sem jajca in mleko. Pila pa sem še sojin napitekuser posted image  v kolikem času naj bi se pojavilo izboljšanje, če je to to?
Ali si imela prav predpisano dieto, ste bili na testiranju, ali si sama dognala alergijo,...? Aja, kaj naj sploh jem?
se pa že bojim, kako bo z uvajanje GH.

Zelo bi ti bila hvaležna za odgovore, saj sem že čisto zmedena. Prej nismo imeli težav z alerijami na hrano, ne pri starejši hčeri, niti nasploh v družini.

Hvala in lp,

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: uvajanje jogurta in skute
26.10.2008 19:49:54   
koala
m@j@ jaz sem nekje prebrala, da se tiste snovi, ki povzročajo alergijo na mleko izločćijo šele v 14 dnevih.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu m@j@)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: uvajanje jogurta in skute
27.10.2008 14:14:46   
inesc
Hvala pikapolonica. Ful mi je zoprno za te juhice, ker itak še dosti stvari nisva poskusila in kar nekaj skuhat mi ni. Midva si sicer dostikrat narediva zelenjavno juho, samo jaz dam notri paradižnikovo mezgo in ostale zadeve, ki jih user posted image  še ne sme jest. Bom morala še malo počakat s tem.

Še vprašanja: A govejo juhico si mu dala, še preden je začel z mesom?? Kako je pa s praženjem na olju? Uporabljaš kakšnega posebnega? Je to tudi kao treba uvajat??user posted image  Meni se bo zmešalo s tem uvajanjem. Hvala bogu, da pridno papca vse kar mami pripravi!!user posted image user posted image user posted image user posted image  Hvaležno dete.

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: uvajanje jogurta in skute
27.10.2008 14:17:35   
inesc
Še nekaj. A si mu olupila nektarine oz. breskve? A niso alergene? Drugače pa naš nori za melono in banano. Sedaj pa imam v mislih avokado, mango ali pa slive. KAkšne imaš izkušnje s slivami? Jih moram olupit, prekuhat??

Toliko vprašanjuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: uvajanje jogurta in skute
27.10.2008 16:53:57   
m@j@
koala hvala za info. bom še vztrajala.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: uvajanje jogurta in skute
28.10.2008 14:12:32   
tasyo
Mi smo stari dobrih 6 mesecev, uvajat pa sem začela že pred mesecem dni, po nasvetu pediatrov. Pri nas imamo tudi verjetno alergijo na mleko, tako da sem malo bolj previdna, sicer pa jemo že ogromno stvari. Delam ji juhice, tako da popražim zelenjavo na žlički olivnega olja, zalijem z vodo in malce solim. Tudi pelate dodam, nismo imeli s paradižnikom nobenih problemov. Skutic in jogurtov pa še kar nekaj časa verjetno ne bomo jedli.
Aja, pa tudi že piščančka jemo, v naslednjem tednu bomo poskusile še domačega zajčka. Je pa tudi govejo juhico, v kateri skuham zelenjavo.
Od sadja pa hruške, banane, jabolka, avokado, kaki, slive, breskve, grozdje, nektarino zdej uvajam, melono, borovnice. Slive ji jaz skuham, ker imam samo zamrznjene, pa je itak isti šmorn.

(odgovor članu m@j@)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: uvajanje jogurta in skute
29.10.2008 19:41:22   
inesc
Jaz sem pa danes od sadja dala še avokado. ima kar rad, vendar sem ga zmešala za jabolko in banano. Je pa res, da za sveže sadje ni več veliko maneverskega prostora. samo še kaki (sem kupila še ne čisto zrelega in sedaj doma zori), grozdje in potem zmanjka. Bom šla menda kar na borovnice, še prej pa slive.

Me zanima kako pripravite suho sadje? Ga skuhate v kompotu?? Pa ga je že dobro dat pri 7 m? S piše na embalaži, da je nežveplano??

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: uvajanje jogurta in skute
30.10.2008 13:42:52   
Pikapolonica_
Inesc, pri uvajanju nektarine in breskve sem delala povsem enako, kot pri drugih uvajanjih. Najprej sem mu ponudila prekuhano breskev, kot nekakšen kompot, prvi dan par žličk, drugi dan v kombinaciji z kakšnim že uvedenim sadjem, potem pa tudi celotno porcijo. Nekje tretji dan.
Slive sem sprva olupila, enako prekuhala, pa tko zrvaven jabolk super pašejo. Potem pa ko sem videla, da mu po prekuhanih nič ni, sem mu občasno ponudila kar kakšen košček nektarine, breskve, da jo je malo žvečil. Pač lepo postopoma.
Na začetku sem vso sadje lupila - kot 'uvajanje določenega sadja' in pa v večini tudi prekuhala - tudi jabolka na začetku, pa hruške... in potem ko mu po tem ni bilo nič, sem dala surovo. Sicer pa pri dveh letih še vedno ne jemo jagod in gozdnih sadežev, ker nam povzročijo pikice, se pravi nekaj takega kot atopični dermatitis. Niti jogurtov z okusom karkoli od tega.
Glede olja - uporabljam minimalno, če sploh, ponavadi kapljico ali dve olivnega. drugače je za praženje boljše arašidovo, pa ker so arašidi oreščki, in bi lahko bili alergeni, mu tega sedaj niti pri dveh letih še ne dajem. Je pa arašidovo boljše za praženje, seveda za kasneje.
Ja govejo/telečjo/piščančjo juhico je jedel predenj da je prvič poizkusil meso. Kakorkoli že, kljub temu, da je tvoj otrok občutljiv, alergičen na določeno hrano, bi ti predlagala, da pri 7m že uvedeš vsa juho 'mesa mladih živaliuser posted image '. Namesto nudlčkov, ki vsebujejo jajca, mu lahko not zakuhaš riževe rezance!user posted image
Kar se pa avokada, manga itd tiče, pa sem mu večinoma vmešala v skutko, ali pa z banano, tega pa res nisem nikoli prekuhavala (niti na začetku ne - ker sem mu res to ponudila šele ok 7,8m, niti ne vem več natančno..)
Pa še to te bi opozorila, da grozdje zna napenjati, tako da na začetku postopoma.


(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: uvajanje jogurta in skute
30.10.2008 13:44:53   
Pikapolonica_
Btw, ja suho sadje sem na začetku uporabljala kot dodatek kompotu (jabolčnem), zelo dobro pride s suhimi slivami in suhimi marelicami, kasneje pa namesto prigrizka. Sem mu naredila mešanico marelic, rozin, jabolčnih krhljev, pa se je učil sam hranit, pobirat hrano, pa še zamotil se jeuser posted image

Pa še to, pri juhicah začni raje uporabljati pelate namesto paradižnikove mezge, manj kemije, tudi za vaju dva, pa še okusnejše je. Pa postopoma uvedi pelate pri otroku in boš imela eno skrb manj. user posted image


< Sporočilo je popravil Pikapolonica_ -- 30.10.2008 13:46:33 >

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: uvajanje jogurta in skute
30.10.2008 19:37:11   
inesc
Ej Pikapolonica, srce siuser posted image user posted image user posted image . Mene je malo preveč strah vsega novega, da ne bi bilo kaj narobe, da preveč kompliciram. Bom pa res probala že sedaj z juhico iz "mesa mladih živali"user posted image . Res se smešno sliši.

Sem pa namesto koncentratov že uporabljala pelate in je res boljše, samo včasih jih pa nimam pri roki in potem navali narod na koncentrat. Moč navade.

A ti lahk še kdaj pošljem kakšno vprašanje na ZS v zvezi z GH? user posted image

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: uvajanje jogurta in skute
31.10.2008 19:50:54   
botrca
Pikapolonica, hvala še z moje strani user posted image user posted image user posted image , si mi dala nekaj idej za hrano, ker se včasih ne morem spomnit kaj bi mojemu Janu (11 mesecev) še probala dat za jest.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: uvajanje jogurta in skute
31.10.2008 20:48:23   
Pikapolonica_
Inesc in botrca,ni problemauser posted image Zato pa smo tukaj, da si med seboj pomagamouser posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: uvajanje jogurta in skute
31.10.2008 21:04:16   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_

Inesc in botrca,ni problemauser posted image Zato pa smo tukaj, da si med seboj pomagamouser posted image


user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?