|
Mami, kje je moj oči? 27.10.2008 19:22:06
|
|
|
|
anja85
|
Kako povedati svojemu otroku, da ga očka ne mara, da se sploh ne briga za njega. Sicer je moja zgodba taka: S fantom sem bila srečno zaljubljena, bila sva skupaj leto in pol.Potem pa sem jaz po nesreči zanosila in me je fant pustil.Rekel je naj grem delat splav ali pa je med nama konec. No jaz sem se pač odločila za mojega otročička, kljub temu, da so moji odločitvi nasprotovali skoraj vsi. Govorili so mi: stara komaj 20 let, brez partnerja, brez šole in službe, da si tega ne morem privoščiti in da ne zmogla. Edina on vseh me je pri moji odločitvi podpirala moja mama. Tako sem bila celo nosečnost sama, rodila sem brez problemov, sinčka ki mi pomeni vse.Ko sem rodila sem bivšega fanta poklicala, da mu povem, da sem rodila ampak tudi tel. ni dvignil. Poslala sem mu sms ampak ni bilo odgovora. Tako da bivši otroka nikoli ni videl, se zanimal za njega, skratka nič od nič. Očetovstva prav tako ni podpisal, jaz pa ga nisem želela tožit. Enkrat se je celo zgodilo da smo se naključno srečali, ko je videl mene in malega se je samo obrnil stran kot da me ne pozna. Zdaj sem srečna mlada mamica, študiram, imam še eno leto do diplome, delam preko študetskega servisa in z malim živiva pri starših. Morem povedati da otroku ni nikoli primanjkovalo ljubezni in pozornosti, dobi vse kar si zaželi (seveda v mejah normale). Tudi vsi sorodniki, kateri so prej nasprotovali moji odločitvi, sedaj obužujejo mene in malega da zmoreva. Do letošnjega septembra ni bil v vrtcu, ampak ga je čuval dedi,ki je v penziji. Skoraj nikoli prej nismo pred njim omenjali besede "oči", sedaj pa ko je v vrtcu najbrž večkrat sliši besedo očka. In tudi vidi otroke, ki jih pripelje očka in mamica skupaj. Najbrž ve da njemu nekaj manjka. In sedaj me je že večkrat vprašal "mami, kje je moj oči". Ko me je prvič vpraš sem se obrnila stran, saj so mi po licih začele polzeti solze. Nč mu nisem odgovorila, pač pa sem preusmerila njegovo pozornost drugam. Zdaj se je to že večkrat zgodila, zato me zanima, kaj bi ve odgovorile svojemu otroku, ko bi vas kaj takega vprašal. Saj jaz nevem kako mu primerno njegovim letom (1.decebra bo 3 leta)razložiti da nima očeta oziroma da ga očka ne mara in da mu je vseno za njega. Sicer bi bilo najbrž najboljše da grem svetovalni delavki v vrtec in se z njo pogovorim ampak sem vseeno za nasvete želala vprašati še vas. Hvala za vse odgovore
|