|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: razočarana
11.11.2008 19:33:15   
*nina*
sonček33: seveda imate lahko svoje mnenje, sam ona ni pisala, da bi jo ve pluvale in obsojale, ampak ima težavo, ki pa lahko preraste v resen problem. ve ste jo pa takoj začele pluvat in se zgražat...mislim, da tega ni treba se lahko tudi na drugačen način pove, da tako razmišljanje ni pravo in ji pomagaš in ji kaj svetuješ...ne pa da jo še bolj potolčeš, že itak se ne počuti fajn v svoji koži ob takem razmišlanju.

(odgovor članu Prvosonce)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: razočarana
11.11.2008 19:51:33   
Pat74
Meni se pa ne zdi sporno, če trenutno tako čutiš, saj si najbrž večina bodočih mamic želi imeti user posted image obeh spolov. Po mojem si zastavila to vprašanje na forumu ravno zato, ker se pravzaprav "sramuješ" svojih občutkov, da si si zdaj, ko že imaš enega fantka, želela še punčko. Slej ko prej boš to prerasla, saj te bo bitjece, ki ga nosiš, vsak dan spomnilo z brcami, da je s teboj - najbrž ženska ni zastonj noseča 9 mesecev, pa ne mislim samo na telesni razvoj otroka - narava je poskrbela, da tudi me odrastemo, se soočimo s svojimi občutki, željami, hotenji, dvomi ipd. Zato te jaz ne obsojam in se mi zdi to tudi nesmiselno. Nisi ne prva ne zadnja, ki se bori s takimi občutki - si si pa vsaj upala izreči nekaj, kar nekatere ne bodo upale nikoli, čeprav se same morda prav tako borijo s taistimi občutki in se sedaj trkajo po prsih, kako lahko sploh tako čutiš!

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: razočarana
11.11.2008 19:57:06   
Adelina
Sicer nisem nameravala odgovarjat, pa bom vseeno povedala svojo plat. Ko sem bila jaz 2. noseča pa sem si v nasprotju z večino nekako bolj želela še enega fantka. Nekako se mi je zdelo, da se bosta bolje razumela, imela bolj podobne interese, konec koncev bi tudi oblačila lahko v večji meri izkoristila od prvega. Vem, da si večina želi parček in mi ljudje ponavadi niti niso verjeli, da bi pa jaz imela 2 fantka. In ko mi je g. na UZ napovedal punčko sem bila nekoliko ne bom rekla razočarana ampak hm presenečena, šokirana, ma niti ne znam razložit. Ampak to je bilo tisti trenutek, mogoče še kak dan in ko sem sprejela sem bila pa že ful vesela, da bo punčka-kot bi bila, če bi bil fantek. In ko me je ena pol vprašala, če bom razočarana, če bi pa bil fantek, sem že rekla, da ja, ker sem se pač pripravila, da bo punčka. Ampak to bi dejansko spet bil tisti prvi občutek. Pa če sem zaradi tega slaba mama tudi prav, saj imam sedaj oba enako rada.
Tako da je to pomoje tudi tvoj trenutni občutek in boš kmalu vesela, da nosiš še enega fantka. Si pač podzavestno pričakovala punčko, da bi dobila parček, kot si pač želi večina. In zato nisi slaba mama, če te bo ta občutek razočaranja minil in ga ne boš prenašala na otroka.

(odgovor članu Prvosonce)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: razočarana
11.11.2008 20:03:50   
nizy
anonimna - pri nas je bila prva user posted image , v drugo smo si želeli parček , pa glej ga zlomka so spet napovedali user posted image , priznam sem bila na zaćetku razočarana , pa ne zato ,ker je user posted image , ampak smo nekako  podzavestno pričakovaliuser posted image , kaj češ nam ni ratalo , no pa v tretje nam tudi ni ratalo  in je bila spet user posted image   seveda je bil tokrat občutek drugačen kot v drugo user posted image   in jaz sem se  sprijaznila , da  pač neznamo user posted image delat user posted image , mogoče nam pa v četrto rata user posted image

Tebi pa želim lepo user posted image , pa zdravega user posted image



(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: razočarana
11.11.2008 20:05:53   
vcugmas2
Se strinjam z nizy. Mi imamo sedaj fantka in če bo drugič tudi fantek bomo pa morali še punčko naredit. Dejstvo je, da jih bo na takšen način več.user posted image

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: razočarana
11.11.2008 20:35:04   
Tinko Polovinko iz M
Jaz sem si tudi zelo zelo zelela deklice, pa se je izkazalo, da bom mela fantka. Joj, sem bila razocarana, ker sem imela v planu dolge laske, roza oblekce, spangice itd. Takrat sem bila cel vecer zoprna. Povrhu vsega pa se to, da vsa dekleta, ki so noseca in jih poznam, bojo dobile deklice, jaz pa edina s fantkom. Trajalo je ene 2 dni, da sem v sebi to predelala in sedaj se veselim svojega fantka. LP

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: razočarana
11.11.2008 20:39:41   
želva
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

da vas ni sram!
pa kaj, če si je zaželela tokrat punčke? meni je na neki način razumljivo, da si v drugo želi imeti še drugi spol in je zaradi tega ni treba obsojati. in tudi ne pomeni, da bo zaradi tega slabša mama!!! če prej ne bo mogla sprejeti, bo pač potem, ko bo dečka pestovala v naročju ali pa tudi ne.. vsi smo različni. in pravico imamo do drugačnosti in pravico do svojih občutkov - tudi takšnih.
neumno pa je, da jo skušate primerjati s tistimi tisoči žensk, ki ne morejo imeti otrok. kaj ste malo prsmuknjene al kaj?

sicer, pa... lahko da so se na UZ tudi zmotili, saj je kar pogosta praksa ginekologov, da napovedo nekaj, pride pa drugo. nisi napisala v katerem tednu si..  če si imela UZ nuhalne, je čisto možno, da so mimo vsekali. sploh je neumno, da si dovolijo in tako zgodaj napovedujejo spol otroka.
in ja.. seveda, obstajajo pari, ki ne morejo imeti otrok... sam to je drugi problem. user posted image

no, pa vdarite zdaj še po meni...  user posted image

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vedno več nas je!

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: razočarana
11.11.2008 21:20:05   
Barbara_L
Punce, jaz sem prov žalostna, ko tole berem. Nam  ni ratalo fantka nardit....upam, da se kdaj postavite tudi v kožo tistih, ki bi dali vse, da bi lahko zanosili, ne glede na spol. Ene ste res briljantneuser posted image

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: razočarana
11.11.2008 21:22:56   
Anonimen
Glej, tako pac je in tvoja zelja in neuresnicitev le-te, je legitimna. Nosecnost je povezana s hormoni, (pretiranimi) custvi in ja, tudi pricakovanji. Ves kaj, ti daj kar na plano tole razocaranost, malo prespi in bos videla, da bos kmalu videla stvari drugace user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: razočarana
11.11.2008 21:24:26   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: tia12

Sicer pa z njo drzite same take vidim, ki ste malo čez les.....


Hvala za kompliment. user posted image

Če je človek čez les, ker se trudi razumeti čustva drugega, ki se večini zdijo neobičajna, potem pač smo čez les, tiste ki držimo z njo. S takimi občutki se je zagotovo soočilo že ogromno nosečnic, s to razliko, da jih večina tega noče priznati - in to ravno zaradi takih, kot si ti, ki samo obsojajo. Zagotovo je prav vsem nosečnicam najpomembneje to, da je otroček zdrav, sem pa prepričana tudi, da si jih večina vsaj majčkeno tudi želi en spol bolj od drugega - pa če priznajo ali ne. Pa saj pravzaprav skoraj ne upajo priznati, ko takoj z vseh strani slišijo odgovor - "samo da bo zdrav, spol pa ni pomemben".

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 11.11.2008 21:35:49 >

(odgovor članu tia12)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: razočarana
11.11.2008 21:26:43   
Anonimen
Sicer pa z njo drzite same take vidim, ki ste malo čez les.....


A ti si imela gripo tisti dan, ko ste jemali osnove bontona?

(odgovor članu tia12)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: razočarana
11.11.2008 21:34:55   
tia12
Kako veš?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: razočarana
11.11.2008 21:35:57   
tia12
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L

Punce, jaz sem prov žalostna, ko tole berem. Nam  ni ratalo fantka nardit....upam, da se kdaj postavite tudi v kožo tistih, ki bi dali vse, da bi lahko zanosili, ne glede na spol. Ene ste res briljantneuser posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: razočarana
11.11.2008 21:37:06   
Anonimen
Kako veš?


Ne vem, samo sprasujem.

(odgovor članu tia12)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: razočarana
11.11.2008 21:37:46   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Sicer nisem nameravala odgovarjat, pa bom vseeno povedala svojo plat. Ko sem bila jaz 2. noseča pa sem si v nasprotju z večino nekako bolj želela še enega fantka. Nekako se mi je zdelo, da se bosta bolje razumela, imela bolj podobne interese, konec koncev bi tudi oblačila lahko v večji meri izkoristila od prvega. Vem, da si večina želi parček in mi ljudje ponavadi niti niso verjeli, da bi pa jaz imela 2 fantka. In ko mi je g. na UZ napovedal punčko sem bila nekoliko ne bom rekla razočarana ampak hm presenečena, šokirana, ma niti ne znam razložit. Ampak to je bilo tisti trenutek, mogoče še kak dan in ko sem sprejela sem bila pa že ful vesela, da bo punčka-kot bi bila, če bi bil fantek. In ko me je ena pol vprašala, če bom razočarana, če bi pa bil fantek, sem že rekla, da ja, ker sem se pač pripravila, da bo punčka. Ampak to bi dejansko spet bil tisti prvi občutek. Pa če sem zaradi tega slaba mama tudi prav, saj imam sedaj oba enako rada.
Tako da je to pomoje tudi tvoj trenutni občutek in boš kmalu vesela, da nosiš še enega fantka. Si pač podzavestno pričakovala punčko, da bi dobila parček, kot si pač želi večina. In zato nisi slaba mama, če te bo ta občutek razočaranja minil in ga ne boš prenašala na otroka.



Se podpišem.
Zelo podobno je bilo pri meni, le da sem jaz pričakovala še eno punčko (1. je punčka) in ko so mi napovedali, da bo fantek so me preplavili podobni občutki, ki so zelo hitro minili.

Zdaj je ta naš mali navihanček star 17 mesecev in bi mi bilo čudno, če bi bila punčka.user posted image

< Sporočilo je popravil N & B -- 11.11.2008 21:38:12 >

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: razočarana
11.11.2008 21:39:35   
tia12
Jaz sem si želela fantka, vendar bom imela punčko...pa kaj za to?Nisem razočarana,komaj jo čakam. Sej imamo vsi svoje želje ampak če se nam pa ravno ne uresniči pa tud nismo neverjetno razočarane, še posebno ne, če gre za živo bitje.

(odgovor članu tia12)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: razočarana
11.11.2008 21:43:39   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: tia12

Sej imamo vsi svoje želje ampak če se nam pa ravno ne uresniči pa tud nismo neverjetno razočarane, še posebno ne, če gre za živo bitje.


Seveda nismo - je pa res, da smo ženske v nosečnosti običajno nekoliko bolj čustvene kot sicer in se srečujemo z vse sorte občutki. To razočaranje je zagotovo samo prvi vtis, ki jo bo hitro minil. Je pa očitno že sama najbolj žalostna najbolj zaradi tega, ker sama od sebe ni pričakovala, da bi lahko čutila tako kot čuti ta prvi trenutek.

(odgovor članu tia12)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: razočarana
11.11.2008 21:58:07   
urška
ste pa res zapele za to! to, da si je želela punčko je še najmanjši problem. kaj če bi zdej po 20. tednih napisala, da otroka sploh noče imet?!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: razočarana
11.11.2008 22:01:36   
PetraSkok
naj se najprej pohecam - ni treba, da si razocarana nad sabo, bodi razocarana nad svojim partnerjem, ker je moski TISTI, KI DOLOČA SPLO OTROKA. To je definitivno! Zdaj pa zares - veš, jaz bi bila razočarana če bi mi ginekologinja rekla, da obstaja možnosto Downovega sindroma pri otroku, ali da bo imel vodenoglavost, ali da se bo rodil brez ene roke itd. itd. Draga moja, nesteto je stvari, ki se lahko zgodijo in zal ti nihce ne more zagovotoviti da bos rodila zivega otroka, ti pa se ubadas s splolom otroka???????? Res, kar slabo mi je. Mislim, da ni vredno več pisati.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: razočarana
11.11.2008 22:30:00   
tia12
IZVIRNO SPOROČILO: PetraSkok

naj se najprej pohecam - ni treba, da si razocarana nad sabo, bodi razocarana nad svojim partnerjem, ker je moski TISTI, KI DOLOČA SPLO OTROKA. To je definitivno! Zdaj pa zares - veš, jaz bi bila razočarana če bi mi ginekologinja rekla, da obstaja možnosto Downovega sindroma pri otroku, ali da bo imel vodenoglavost, ali da se bo rodil brez ene roke itd. itd. Draga moja, nesteto je stvari, ki se lahko zgodijo in zal ti nihce ne more zagovotoviti da bos rodila zivega otroka, ti pa se ubadas s splolom otroka???????? Res, kar slabo mi je. Mislim, da ni vredno več pisati.



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PetraSkok)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: razočarana
11.11.2008 23:23:42   
Majuska
Dajte no, tule ste pričeli mešati jabolka in hruške ... ne moreš primerjati razočaranje nad spolom otroka s tem, da jih ne moreš imeti.

Tudi sama sem bila šokirana ob novici, da nosim fantka. Oba z možem sva bila prepričana, da bo deklica. No, po prvem šoku sem se v mislih opravičila otroku in se kar hitro sprijaznila s tem, da je morda tako bolje. Sicer pa, a ni vsaka stvar za nekaj dobra?

Če smem dodati še eno misel ... otrok že ves čas od spočetja ve, kakšna so občutja staršev. V tvoje dobro ti želim, anonimna, da boš šla preko lastnega razočaranja in sprejela otroka z vso ljubeznijo, ki si jo zasluži. Vsi si zaslužimo biti ljubljeni.


_____________________________

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008


(odgovor članu tia12)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: razočarana
12.11.2008 7:10:20   
Naja30
Po moje tudi lahko tako razočaranje vodi v kaj hujšega. Upam, da pri anonimni ne bo kaj takega, ampak poznam ženske, ki so imele hude poporodne depresije, ker so rodile drug spol, kot so jim ga napovedali na UZ. Ok, anonimna ima še nekaj časa, da se sprijazni, pa vseeno.
Sama tega razočaranja ne razumem, ker mi je res edino pomembno, da je z otrokom vse ok. Sem pa slišala za primere, ja in res upam, anonimna, da se boš sprijaznila, ker konec koncev je to živo bitje, plod vajine ljubezni, ki ni prav nič kriv. user posted image

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: razočarana
12.11.2008 7:52:45   
maja24
Pa ženske kaj je z vami,pač je trenutno razočarana in kaj pol ,a zarad tega je pa slaba mati/človek al kajuser posted image

Tut jest sm pričakovala fantka pa ko mi je v 24t rekla da bo punčka sm bla tut presenečena,zato ker so nama rekli  v prvo da fantek in ja tut jest sm bla tisti dan rahlo razočarana,če se lahko temu tako reče.Sicer me je koj drugi dan minilo in sm se pač začela veseliti punčke.In kaj zej,a sm zarad tega slaba mati,neeeeeeee imam jo najraj na svetu in mi pomeni vse.Pa hvala bogu da je zdrava.
In ja tut jest sm umetno zanosila in kaj pol,če sm si od nekdaj želela kot prvega otroka fantka in kot drugo punčko a sm zarad tega slab človk neeeee.In mi prou dol visi kaj si nekatere mislite.
Anonimna pa sej bo,boš vidla da sta tut dva fantka lušna,ne sekiraj se kaj druge pišejo itak maš še cajt,če ne prej boš pa takrt ko ga boš dobila v naročjeuser posted image
Tia12 mogoče si pa ti mal čez lesuser posted image

_____________________________

Ela čebela


(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: razočarana
12.11.2008 8:02:10   
mala zirafa
Jaz te pa popolnoma razumem.V drugo si spet želim  punčko in si sploh ne predstavljam če bi bil fantek, čeprav si potem ne moreš predstavljat kako bi bilo brez njega.Žal nas taki občutki nekatere prevevajo.Vsak ima pravico do drugačnega mnenja.
Resnično mi je že zdej hudo če bi bil fant, pa čeprav vem da to ni prav.žal je tako.In ni nas malo takega mnenja, samo priznat si ne upajo.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: razočarana
12.11.2008 8:16:03   
maja24
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Jaz te pa popolnoma razumem.V drugo si spet želim  punčko in si sploh ne predstavljam če bi bil fantek, čeprav si potem ne moreš predstavljat kako bi bilo brez njega.Žal nas taki občutki nekatere prevevajo.Vsak ima pravico do drugačnega mnenja.
Resnično mi je že zdej hudo če bi bil fant, pa čeprav vem da to ni prav.žal je tako.In ni nas malo takega mnenja, samo priznat si ne upajo.


Sej ns vse,sam nekatere nebojo tega priznale,pa nč ni narobe če maš tak občutek,pa sej si ja človek s čustviuser posted image

_____________________________

Ela čebela


(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?