|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 10:33:50   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Jao, toliko neumnosti kot lahko prebereš na vsaki temi, ki je odprta o dojenju in nedojenju pa res redkokje najdeš na enem kupuuser posted image
Živčno mlekouser posted image
Nismo vse mlekariceuser posted image
Pa še kaj bi se našlo.....Včasih se vprašam kje jih najdete, nooo.

Po mojih izkušnjah se večina žensk, ki ne doji (govorim o večini, nikogar ne napadam, da ne bo pomote - spet, so tudi izjeme) enostavno ne potrudi dovolj..Najlažje je po treh dneh muk, joka in podobnega rečt, da nimaš dovolj mleka in dat flaško...In potem otrok spi, zadovoljen, sit..Ženske se pa lahko hvalijo po forumuh kako njihov otrok prespi celo noč že od rojstva ...

Procent žensk, ki res niso sposobne proizvajati mleka je zelo zelo majhen.



Neumnost je zelo relativna......pa pustimo to.......

Kakšne pa so tvoje izkušnje z ne doječimi ženskami.......?

Kar se pa tiče izbire najlažje poti.......vsaka mamica pač ubere svojo pot......in namesto tega, da se ona, otrok in očka nekaj tednov in mesecev vsi živčno matrajo, ker ni mleka.....uberejo pač po nekaj dneh, tednih pot flaške.......in res je, otrok hitro ponoči spi, mati in oče tudi......bistveno manj je stresnih in nervoznih situacij.......

Samo osebno materinstva ne pojmujem kot žrtvovanje, da je potrebno zaradi otroka trpeti takšne in drugačne muke.......biti mesece nervozen, prenašati nervozo na otroka, zato ker nekje v neki literaturi po novem piše, da pa je vsaka mati sposobna proizvesti mleko.......trenutki z otrokom so čudoviti tudi, če otrok ni na prsih......in v materinstvu se da na tak način tudi uživati.......

In drage mamice, malo je potrebno paziti na izraze "matere ne dojijo, ker se ne potrudijo dovolj".......nekdo prej je že napisal, da je dojenje zelo občutljivo in osebno področje in marsikatera mamica je lahko ob takih izrazih zelo prizadeta......


(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 10:59:40   
clara23
Midva sva se dojila 2,5 meseca, potem pa kar naenkrat ni več hoteluser posted image user posted image . Ob vsakem pristavljanju je bil jok in stok, kričanje, nervoza itd.  Zdaj mu dajem AM, vmes pa dobi tudi moje mleko kolikor ga s pumpico pač lahko načrpam..

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 14:18:39   
simona2
Res si ne morem pomagat, čeprav sem že hotela nehat na tole temo. Morda izraz "živčno mleko" ni primeren, čeprav moram povedat, da sem ga slišala tudi jaz in sicer na pediatrični kliniki iz ust osebja.  Na neonatalnem oddelku, kjer sem bila hospitalizirana z mojo user posted image  že prvi mesec, so mi zdravniki ves čas govorili, da sekiranje, jok  stres izjemno slabo vplivata na dojenčka in da obstaja celo možnost, da bo ta zaradi tega zavračal dojenje. Tako, da sem 100% da stres vpliva na dojenej in to ti povedo tudi svetovalke za dojenje in posledično imaš tudi manj mleka.
Poznam tudi mamice, ki so bile zelo skulirane in dojile, pa se otroci niso in niso redili, saj očitno ni bilo dovolj mleka. Bila sem skupaj v bolnici z eno, ki je prišla po dveh mesecih, ko je user posted image  izgubila že 500g in je bila izobražena mamica z dvema starejšima otrokoma, ki jih je pred tem normalno dojila. Pri tretjem pač očitno ni bilo dovolj mleka. Temu  user posted image  so nato dodajali neko hudo kalorično mleko s kosmiči, da se je v enem tednu zredil za 600g.
Zato prosim vzdržite se sarkastičnih pripomb, še posebej tiste mamice, ki vam gre vse lepo kot po maslu pri dojenju in vsaj za trenutek pomislite na nas, ki se borimo za vsak dan posebej in vstrajamo in nas potem takšni maili žalostijo in nam zbijajo moralo oziroma imamo občutek, da smo v končni fazi za vse  pač same krive. Na začetku sem mislila tudi sama, da je krivda pri meni, toda na koncu sem spoznala, da za GERB in kri na blatu ter bolečine ob hranjenju (dojenju) pač ne morem biti kriva JAZ.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 15:03:46   
Jagodka*
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

Ker se med nosečnostjo prsi niti niso hudo povečale, niti nisem nikoli po porodu imela hude navale mleka (da bi npr. kar šprical), sem začela pumpati, nato je po enem mesecu jedel oz. pil samo še AM.



Velikost dojk in navali mleka niso garancija za uspešno dojenje. Jaz nikoli nisem imela ful velikih dojk (med nosečnostjo sem 2x prilezla iz košarice A na B) pa sem uspešno dojila oba sinova. Starejšega 24 mesecev, mlajšega pa 31.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 15:12:00   
Jagodka*
Odgovorila bom še na ta vprašanja.

IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška


-koliko časa že dojiš
Dojila sem vsega skupaj več kot 50 mesecev.
- si imela spokane bradavice do krvi ker si imela otroka na dojkah vsake pol ure?
Ja. Moj mlajši dečko je visel na dojki tudi do 2 uri vsako uro. Iz bradavice (na levi dojki) mi je tako močno tekla kri, da sem se bala vnetja, pa smo vse uspešno sanirali s pomčjo patronažne sestre.
- si že bila pod stresom da bi skoraj izgubila mleko
Pod izjemno hudim stresom sem bila po prvem porodu, ko so naju moževi starši dobesedno čez noč postavili na cesto, ker se je njegov brat odločil, da bo prišel nazaj domov, ker sta se z ženo razšla. Tako sma ostala brez strehe nad glavo, kaj pa je še hujše zaradi tega sma se skoraj ločila ker jaz enostavno nisem mogla razumeti da so eni starši tak podli. Tak sma z enomesečnim dojenčkom iskala stanovanje in se v roku enega tedna odselila. Kolko solz in neprespanih noči je bilo posledica tega ne bom pisala, samo se mi zdi da to da ostaneš z otrokom dobesedno na cesti ni tak enostavno.
- si že morala poskušati domače recepte da bi vzpostavila večjo količino mleka?
ja. po prvem porodu sem redno pila sezamov zvarek, da sem si povečala količino mleka
- te je bebica ze vrgriznila v bradavico?
ne enkrat
- te je bebica z zobki ze vgriznila v bradavico?
ja, tudi ko je imel zobe. manjši je tako ali tako bil pravi grizoman. enkrat je htel od moža tetovažo odgriznituser posted image
- te je bebica ob vsakem dojenju pobruhala po prsih, trebuhu, da je lepo v potočku dol teklo?
normalno. to je del tega

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 15:29:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jagodka*

IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

Ker se med nosečnostjo prsi niti niso hudo povečale, niti nisem nikoli po porodu imela hude navale mleka (da bi npr. kar šprical), sem začela pumpati, nato je po enem mesecu jedel oz. pil samo še AM.



Velikost dojk in navali mleka niso garancija za uspešno dojenje. Jaz nikoli nisem imela ful velikih dojk (med nosečnostjo sem 2x prilezla iz košarice A na B) pa sem uspešno dojila oba sinova. Starejšega 24 mesecev, mlajšega pa 31.


Ja super si.

(odgovor članu Jagodka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 16:21:21   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: srki


Zdaj, mene konkretno to ne spravi več ob živce, če mi kdo kaj omeni v stilu, da se nisem dovolj trudila in potrudila. Lahko samo še katerega užgem, da ne rečem kje, ker nobeden ni videl mojega prizadevanja.

Lahko bi marsikaj opisala, kako je vse potekalo, pa se mi ne da oz. škoda besed, ker ene pač nikoli ne bodo razumele oz. nočejo razumet......


Isto.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 16:23:09   
Anonimen
Nisem brala odgovorov.
Nisem dojila 3x, ker kljub košarici D (pred porodom in po porodu) ter sezamovemu napitku, Tametil tabletkam, čaju za dojenju mleka ni bilo. Očitno je pri meni zatajila narava.

(odgovor članu lilija*)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 17:31:52   
špelin@
liliana, se podpišem pod tvoj post user posted image
 
Bi pa na temo dojenje-nedojenje dodala samo tole: skrajno žalostno in diskriminatorno se mi zdi, da je bilo treba za bivanje v bolnici ob bolnem trimesečnem user posted image  plačat celih 16,70 EUR za dve nočitvi user posted image  Izključno zaradi nedojenja. Boli, ker bi bil lahko user posted image  hospitaliziran bistveno dlje časa in bi nas znesek krepko udaril. Ali pa bi ga morala čez noč puščati samega user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 17:44:07   
Anonimen
in namesto tega, da se ona, otrok in očka nekaj tednov in mesecev vsi živčno matrajo, ker ni mleka


Kolikor jih poznam, ni nobena imela nic mleka. Vse imajo mleko.

Razlikujejo se ponavadi samo po tem, koliko jim je dojenje naporno, koliko so zmotivirane, koliko jih partner podpira in koliko si k srcu jemljejo razne neumne pripombe.

Tako da ne govorit, da ni mleka user posted image .
Ponavadi je, samo ne tece v taki kolicini in tako hitro kot pricakujemo in kot pricakuje okolica (in kolikor njihova pricakovanja kupimo).

Razlog, da ne dojimo, ker je to naporno in ker vsaj na zacetku prakticno to pomeni non-stop odpet modrcek, je meni popolnoma legitimen. Pac je naporno in tega nocemo ali ne moremo sprejeti brez stranskih ucinkov. Ampak to je ok.
Govoriti, da ni mleka, je pa neumnost, pri veliki (vec kot ustavni) vecini.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 18:03:26   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

in namesto tega, da se ona, otrok in očka nekaj tednov in mesecev vsi živčno matrajo, ker ni mleka


Kolikor jih poznam, ni nobena imela nic mleka. Vse imajo mleko.

Razlikujejo se ponavadi samo po tem, koliko jim je dojenje naporno, koliko so zmotivirane, koliko jih partner podpira in koliko si k srcu jemljejo razne neumne pripombe.

Tako da ne govorit, da ni mleka user posted image .
Ponavadi je, samo ne tece v taki kolicini in tako hitro kot pricakujemo in kot pricakuje okolica (in kolikor njihova pricakovanja kupimo).

Razlog, da ne dojimo, ker je to naporno in ker vsaj na zacetku prakticno to pomeni non-stop odpet modrcek, je meni popolnoma legitimen. Pac je naporno in tega nocemo ali ne moremo sprejeti brez stranskih ucinkov. Ampak to je ok.
Govoriti, da ni mleka, je pa neumnost, pri veliki (vec kot ustavni) vecini.


Se opravičujem........sem pozabila napisati, da ni mleka v zadostnih količinah......user posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 18:07:04   
Anonimen
da ni mleka v zadostnih količinah......


Samo malo manjsa neumnost.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 18:09:09   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

liliana, se podpišem pod tvoj post user posted image
 
Bi pa na temo dojenje-nedojenje dodala samo tole: skrajno žalostno in diskriminatorno se mi zdi, da je bilo treba za bivanje v bolnici ob bolnem trimesečnem user posted image  plačat celih 16,70 EUR za dve nočitvi user posted image  Izključno zaradi nedojenja. Boli, ker bi bil lahko user posted image  hospitaliziran bistveno dlje časa in bi nas znesek krepko udaril. Ali pa bi ga morala čez noč puščati samega user posted image


Če te kaj potolaži......pri nas baje plačaš za eno nočitev 12 ali 13 EUR......brez hrane.....s hrano je precej več........

Ja, to pa je "prednost" doječih mater.......vendar samo tako dolgo dokler je otrok dojen......meni se to ne zdi ravno diskriminatorno........

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 18:10:06   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

da ni mleka v zadostnih količinah......


Samo malo manjsa neumnost.


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 19:58:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

in namesto tega, da se ona, otrok in očka nekaj tednov in mesecev vsi živčno matrajo, ker ni mleka


Kolikor jih poznam, ni nobena imela nic mleka. Vse imajo mleko.

Razlikujejo se ponavadi samo po tem, koliko jim je dojenje naporno, koliko so zmotivirane, koliko jih partner podpira in koliko si k srcu jemljejo razne neumne pripombe.

Tako da ne govorit, da ni mleka user posted image .
Ponavadi je, samo ne tece v taki kolicini in tako hitro kot pricakujemo in kot pricakuje okolica (in kolikor njihova pricakovanja kupimo).

Razlog, da ne dojimo, ker je to naporno in ker vsaj na zacetku prakticno to pomeni non-stop odpet modrcek, je meni popolnoma legitimen. Pac je naporno in tega nocemo ali ne moremo sprejeti brez stranskih ucinkov. Ampak to je ok.
Govoriti, da ni mleka, je pa neumnost, pri veliki (vec kot ustavni) vecini.


podpišem.

če ni mleka, pol ni mleka. ga SPLOH ni. ne prvih 14 dni, ne prvi mesec, ne dva mesca. ni ga. amen. če pa mleko je prvih 14 dni, prvi mesec, dva meseca, pol mleko je. ne more bit to tko, da mleko je 14 dni, pol pa čudežno presahne. pajade. naj si vsaka, k ji je kao po 14. dneh, enem mesecu, dveh mesecih mleka zmanjkalo proba zdej stisnit. še zdej bo mleko priteklo v večini primerov. ker laktacija je vztrajen proces in ne mine kr tko ko je enkrat vzpostavljena. zato tud mleka na zmanjka kar tako. bedarija. je pa res, da za vzdrževanje primerne količine je pa treba kar nekaj vložit v to. predvsem zaradi okolice, napačnih informacij, predvsem zaradi bedarij, ki jih trosijo okoli taki, k nimajo pojma. vključno z zdravstvenim osebjem. za crknit.
in men je vseeno, a ena doji al ne. me ne briga. me ne moti. in na vprašanje zakaj ne dojite komot odgovorite te/vas nič ne briga. pač ne dojim, moja stvar, že vem kako in kaj. ker tko je, nobenga nič ne briga. me pa moti pisanje in govorjenje takih in drugačnih bedarij in nesmislov. ker dejansko pa pol ena to verjame in spet podleže in širi dalje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 20:26:03   
liliana
bedarija. je pa res, da za vzdrževanje primerne količine je pa treba kar nekaj vložit v to
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

in namesto tega, da se ona, otrok in očka nekaj tednov in mesecev vsi živčno matrajo, ker ni mleka


Kolikor jih poznam, ni nobena imela nic mleka. Vse imajo mleko.

Razlikujejo se ponavadi samo po tem, koliko jim je dojenje naporno, koliko so zmotivirane, koliko jih partner podpira in koliko si k srcu jemljejo razne neumne pripombe.

Tako da ne govorit, da ni mleka user posted image .
Ponavadi je, samo ne tece v taki kolicini in tako hitro kot pricakujemo in kot pricakuje okolica (in kolikor njihova pricakovanja kupimo).

Razlog, da ne dojimo, ker je to naporno in ker vsaj na zacetku prakticno to pomeni non-stop odpet modrcek, je meni popolnoma legitimen. Pac je naporno in tega nocemo ali ne moremo sprejeti brez stranskih ucinkov. Ampak to je ok.
Govoriti, da ni mleka, je pa neumnost, pri veliki (vec kot ustavni) vecini.


podpišem.

če ni mleka, pol ni mleka. ga SPLOH ni. ne prvih 14 dni, ne prvi mesec, ne dva mesca. ni ga. amen. če pa mleko je prvih 14 dni, prvi mesec, dva meseca, pol mleko je. ne more bit to tko, da mleko je 14 dni, pol pa čudežno presahne. pajade. naj si vsaka, k ji je kao po 14. dneh, enem mesecu, dveh mesecih mleka zmanjkalo proba zdej stisnit. še zdej bo mleko priteklo v večini primerov. ker laktacija je vztrajen proces in ne mine kr tko ko je enkrat vzpostavljena. zato tud mleka na zmanjka kar tako. bedarija. je pa res, da za vzdrževanje primerne količine je pa treba kar nekaj vložit v to. predvsem zaradi okolice, napačnih informacij, predvsem zaradi bedarij, ki jih trosijo okoli taki, k nimajo pojma. vključno z zdravstvenim osebjem. za crknit.
in men je vseeno, a ena doji al ne. me ne briga. me ne moti. in na vprašanje zakaj ne dojite komot odgovorite te/vas nič ne briga. pač ne dojim, moja stvar, že vem kako in kaj. ker tko je, nobenga nič ne briga. me pa moti pisanje in govorjenje takih in drugačnih bedarij in nesmislov. ker dejansko pa pol ena to verjame in spet podleže in širi dalje.



Mene pa moti pisanje takih, kar nekaj se jih je odvzvalo v tem stilu....."ne trudijo se dovolj, ker mislijo da nimajo mleka"......"če je volja se da"......"potrebno je mnogo žrtvovati"......kot je bilo že povedano, je dojenje zelo osebna in občutljiva stvar.....zato se sama v ne vem kake podrobnosti svojega dojenja nisem spuščala, ker imaš prav, to nikogar ne briga.......razumem pa kako je mamici pri srcu, če ji nekdo pove, da se pri dojenju ni zadosti trudila, ker je začela hraniti otroka po flaški.......ker tudi to je bedarija in totalni nesmisel, ki mu marsikdo podleže.......



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 20:35:53   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

IZVIRNO SPOROČILO: simona2

Pri meni je bil kriv stres in bolnica. Hvala bogu sem se vsaj toliko uspela vzeti v roke, da se mi je mleko "vrnilo". Vsem mamicam želim čim lepše in dolgo dojenje in tudi tistim, ki ste na AM veliko užitkov, saj se lahko prav tako lepo crkljate kot tiste, ki dojite. 


No, moji kolegici so pa odsvetovali dojenje, ker je mala pila živčno mleko.Tamala je bila v bolnici, mama z njo, posledice so bile občutne že 2 dan.user posted image
Res je veliko težav, zato Petraa ne obsojaj in ne pametuj.Vsaka zase najbolj ve.



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Živčno mleko? Kakšno pa je to??!


Je bila tamala v bolnici, mamica z njo.Veliko se je vozila k njej in nazaj domov. Ker so prestali operacijo na glavi, se je mama zelo sekirala. In so ji pediatri na pediatrični odsvetovali dojenje.



No tega pa ne verjamem. V takih primerih je dojenje celo zaželjeno, razen če mama prejema kakšna posebna zdravila in zato ne smejo dojit.

Ja, res je. Naš mali je pri 7 tednih v roku slabih dveh tednov dvakrat doživel življenje ogrožajoč dogodek (nehal dihati). Imel je več zdravstvenih težav in, ko so ga odpustili iz PeK je na izvidu pod terapijo poleg vseh živih zdravil, ki jh je prejemal, mdr. pisalo tudi dojenje. In valda sem se tudi jaz hudo presekirala, saj bi mali lahko umrl, pa tokrat 1. slišim za t.i. živčno mleko user posted image
Mi je pa na žalost kmalu po vsej tej norišnici mleko presahnilo (predvidevam, da pač od vsega hudega kar sem prestajala), pa sem se ful trudila, pa vztrajala, nisem dodajala in se ni dosti redil oz. sploh ni pridobival na teži in sva šla v bolnico na opazovanje za par dni, kjer sem ga morala tehtati pred dojenjem, med in po dojenju. Dojila sem ga tudi po eno uro v kosu. Na podlagi vsega tega, sem mu po priporočilu P morala pričeti dodajati, ker svojega mleka nisem imela dovolj. In sem pričela dodajati. Kaj naj zdaj? Bi ga naj izstradala? Bi se naj raztrgala, ker nisem imela mleka? A zato, ker nisem več polno dojila, nisem bila "dobra" mamica user posted image Važno, da je otroček sit. To je edino merilo!! Neko posploševanje in obsojanje in vzvišenost nad mamicam, ki ne dojijo... kretenizem.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 20:42:54   
Anonimen
no, samo tako pač je. in nobena se ne rabi zaradi tega slabo počutit, iskat neke razloge in opravičila. zakaj? komu? meni? lepo te prosim. zato pa pravim....nehajte že in lepo povejte :kaj vas brigauser posted image pač ne dojim. jaz razumem to, da enostavno ne gre včasih. da je preveč vsega. da je naporno. in da ena pač ne zmore. zame je to normalno, čoveško, čisto sprejemljivo. ni mi pa sprejemljivo rečt ni blo mleka. pa ni mi sprejemljivo rečt otrok se je sam odstavil pri dveh mesecih. to pa so zame bedarije. če pa bo ena rekla enostavno se mi ni več dalo,  mislila sem da se mi bo zmešalo od vsega, ko pa sem dala flašo...alelujauser posted image in smo pač pri flaši.

pričakuješ otroka, pa mal bereš revije in vse je tak lepo naslikanouser posted image dojenček ki se doji, nekaj čisto naravnega, preprostega, normalnega, samoumevnega.kaj sploh lahko gre narobe? si pač ustvariš neki idelano sliko, kako bo vse potekalo. pol pa trdo pšristaneš. noben ti ne pove da prve dni ni mleka, noben ti ne pove kako semore otrok pristavit, sestre te nadirajo, da dojit je pa ja naravno, kaka mama pa si. pa pristavljaš in jokaš zraven, bradavice so ena sama rana...prideš domov, otrok kriči cele dneve in se zvija, vsi ti pametujejo, ja nimaš mleka, lačen je, a nebi dala flaše...razjeda te občutek krivde, dvoma, nesposobnosti, si nenaspana, utrujena izmučena...strah te je kako in kaj....zakaj ni tko kot u revijah piše? itd. itd. ni za zdržat, verjamem. sam ne pa rečt ni blo mleka. blo je mleko, samo je bila nevzdržna situacja.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 20:45:41   
Anonimen
nehajte že in lepo povejte :kaj vas briga pač ne dojim. jaz razumem to, da enostavno ne gre včasih. da je preveč vsega. da je naporno. in da ena pač ne zmore. zame je to normalno, čoveško, čisto sprejemljivo


Ja, nekaj takega sem hotla povedat.

Ce se ti ne da, se ti pac ne da, pa kaj pol. Kolk stvari se meni ne da. Se zjutraj vcasih komaj vstanem user posted image , pa kaj pol? Kaj naj zdaj iscem stopetdeset izgovorov, zakaj sem zaspala in kje je bila guzva na cesti. Ma sem prelena se za izgovore iskat user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 20:59:11   
ZARA
Jst nisem dojila (OK, 14 dni) pa mi nihče več ne more nabiti slabe vesti, čeprav eni to prav nesramno obvladajo. Ampak taki so zame kot žuta štampa, ki je ne berem, splojh. Make no mistake. Pa en lep večer.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 21:10:23   
Anonimen
Pa en lep večer.


Hvala enako :).
Jaz se piflam pa se mi SPLJOH ne da.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 21:10:29   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
sam ne pa rečt ni blo mleka.


Evo, pa bom rekla. In to zelo na glas. NI BILO MLEKA. Oz. vsaj ne dovolj. In, a ti še nekaj povem? Nisem imela trohice slabe vesti, ko sem pričela dodajati. Le zakaj? Komu na čast? Preprostim zaplankanim ženičkam, ki (na svojo srečo) nimajo/te pojma, da življenje lahko prinaša takšne in drugačne drame, na katere nimamo vpliva. Se mi ni dalo dojiti??user posted image Primitivizem par excellence

_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 21:14:48   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Pa en lep večer.

Hvala enako :).
Jaz se piflam pa se mi SPLJOH ne da.

Saj ne grem še s foruma, malo bom še smrdela. Samo presvetlila se bom drugam, ker mi tukaj atmosfera stinks malo! user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 21:39:31   
Anonimen
Kolikor sem prebrala zadnje odgovore imam občutek, da za tiste, ki nismo dojile velja kot, da se nam to ni dalo. To se pravi, da lahko sebe kljub temu, da sem se obrnila na vse možne strokovnjake in nasvete označim kot lenobo.  user posted image  Nisem vedela, da me še neuspešno dojenje tako prizadane kot takrat, ko mi ni uspelo. Kot da mi je bilo veselje kupovati mleka, katera mu bodo odgovarjala, da ne bo imel krčev, manjše alergije. Vsakič, ko sem šla iz trgovine sem šla s sklonjeno glavo in solzami v očeh, da so moji otroci prikrajšani za materino mleko in jaz za čudovito izkušno, ki jo nisem nikoli poskusila, to pa je dojenje. Kolikokrat sem imela cmok v grlu, ko sem se pogovarjala in mi je marsikatera začudeno rekla; A ti pa nisi dojila? Saj ne morem več pisati, preveč boli.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: zakaj ne dojite
20.11.2008 21:40:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: liliana


In drage mamice, malo je potrebno paziti na izraze "matere ne dojijo, ker se ne potrudijo dovolj".......nekdo prej je že napisal, da je dojenje zelo občutljivo in osebno področje in marsikatera mamica je lahko ob takih izrazih zelo prizadeta......




Ja, res je, sem prizadeta.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?