|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakaj ne dojite
22.11.2008 22:39:04   
lilija*
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

Ma si ti v mojem odgovoru vidla kakšno pljuvanje po komu?

To se ni navezovalo samo na tvoj post.

In to je nekaj čisto drugega, precej bolj osebno in precej bolj delikatno vprašanje.  
Potem naj odgovorijo tiste, katerim se to ne zdi preveč osebno vprašanje!

Praviš, da nikogar ne obsojaš. Če ne bi želela obsojat, če ne bi želela odgovorov zakaj, da mamice dobijo občutek, da se morajo zagovarjat,  in če bi želela z drugimi delit svojo čudovito izkušnjo dojenja, bi odprla temo "uživam ko dojim". Brez zamere!
Ne, nikogar ne obsojam! To sem že kar nekajkrat napisala, ampak je to očitno za nekatere prezahteven stavek za razumet....

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: zakaj ne dojite
22.11.2008 23:33:30   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

Mene najbolj žalosti to, da si o otroškem spanju prebere skoraj vsaka mama knjige. Jih je pa zelo malo, ki so prebrale kaj konkretnega o dojenju. Torej teorijo, ker roko na srce, dojenje je na nek način trdo delo, ki zahteva določeno količino znanja.

In ne mislim, da se mame ne potrudijo. Vedno bolj se mi dozdeva, da se trudijo v napačni smeri. In niso krive, kriv je zdravstveni sistem, ki je NEPOUČEN, patronažne širijo stare vraže namesto novih znanstvenih dognanj. Stroka pa ni sposobna predati konkretnih informacij na porodnice. Oprostite izrazu, za kozlat!


Živa resnica. Bila sem totalno nepripravljena. Poučena pač iz revij kjer zgleda vse zelo lepo. Pomoč, ki sem jo "iskala" v porodnišnici (PO, je že skuštrana napisala kako je) in patronažni je bila nikakva oz. enaka nuli.

Si bom pa zdaj nabavila par knjig, da si preberem ali res nisem imela mleka (nisem dobila navala mleka, dojke nikoli niso bile polne, niso me tiščale, nič) ali pa sem se težav lotila na napačen način.

Drugače pa nisem žalostna, ker je moj sin pil prilagojeno mleko. To je pač druga najboljša alternativa. Mi je pa žalostno, da mora dojenček piti kravje mleko, ker mamica preprosto nima denarja za AM. Pa se je najbrž trudila dojiti.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: zakaj ne dojite
23.11.2008 14:38:41   
lion
Nobene ne obsojam, zakaj oz. kje tiči vzrok zakaj ne doji...

Jaz dojim in mi je to v velik užitek. Bolj mi je v užitek to ko gledam male okice kako so zadovoljne ko si samo dvignem srajčko in odprem modrc, da o prisesanju ne govorim=čaka me z odprtimi usti user posted image

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: zakaj ne dojite
23.11.2008 14:53:48   
ronja
Me pa še vedno stisne v grlu, ko vidim kakšno mamico dojiti, ker sem si sama to zelo želela, pa mi ni bili dano . Ja, pa je minilo že dve leti.

drejček, boš pa naslednjič videla, kako je touser posted image .

Če ne bi želela obsojat, če ne bi želela odgovorov zakaj, da mamice dobijo občutek, da se morajo zagovarjat, in če bi želela z drugimi delit svojo čudovito izkušnjo dojenja, bi odprla temo "uživam ko dojim".

Hm, ni nujno, da obsoja, lahko je samo radovedna; mene je tudi zanimalo, zakaj se nekatere nosečnice odločijo, da ne bodo dojile - sem to vprašala v MŠ, pa mi niso znali/hodeli odgovorit... Zanimalo me je pa zato, da bi vedela, kakšni so proti razlogi - ker vsi ti naštevajo samo poz. strani oz. razloge ZA dojenje, nihče ti ne predstavi razlogov proti... In mene so zanimali, tudi zato, da bi se lahko pripravila na morebitne probleme, zaradi katerih se nekatere vnaprej odločijo, da ne bodo dojile (mogoče profesionalna deformacija, da vedno hočem vedet, zakaj). ampak verjemi, da takrat niti teoretično nisem mogla nobene obsojat, saj še sama nisem niti probala, niti nisem vedela, da ali mi bo ratalo. Tako da si niti ne bi upala obsojat...

Kar pa se tiče patronažnih/babic, pa moram jaz svojo pohvalit, pa tudi kašno sestro, res pa je, da so to v glavnem majhni, mimogrede nasveti, ampak če jih izkoristiš, ti pomagajo ali dajo upanje... meni so pomagale 3 ženske:
- ena sestra, ki je rekla, da je še vsaka dojila, če je hotela, ker mi je to dalo upanje - ni vrag, da ne bi ratalo tudi meni,
- moja mami, ki mi je edina rekla, da je to normalno, da se mala ne zna prisesat in da je imela ona pri sestri še veliko večje probleme in da nama gre super,
- patronažna/babica na domu, ki mi je povedala, da imam mleka preveč in so zato dojke pretrde in mala zato ne more zgrabit in naj si malo mleka ven stisnem.

Želela bi si, da bi mi še povedali, da moraš biti precej nenežen, za moje pojme že kar grob s tistim malim bitjem, ko mu porineš bradavico v usta - kasneje jo res sama posesa, samo da jo vidi, na začetku pa jo je treba porinit tja nekam novorojenčku v grlo in zelo trdno držat glavico, da je ne more izmaknit... Mogoče bo kakšni pomagalo...

(odgovor članu dejček)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: zakaj ne dojite
23.11.2008 19:25:17   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Jaz pa ne razumem zakaj ste tiste ženske, ki niste mogle dojit iz kakršnihkoli razlogov, pa veste da ste za to naredile vse prizadete ob takšnih temah?


Verjetno zato ker se globoko v sebi zavedajo,da je dojenje le najboljše za otroka in je otrok z ne-dojenjem prikrajšan. Pa če si to priznavajo ali ne.




Je najboljše, ni pa tudi slabo, če se ne doji. Prikrajšan pa ni za nič, ker ni lačen in ni bolan zaradi tega in se normalno razvija in...... in.....

Pa vsake pol ure na zizi ga imet, zame tudi ni bilo ravno prijetno, ker se nisem mogla odpočit. Samo počivanje verjetno nima veze, ali pač. Slišala sem, da jo ima, bodo pa druge, tapametne več vedele povedati o tem.

In ja, imate prav tiste, ko pravite, da smo neumne, ker se sekiramo in gledamo na to, kaj druge pravijo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: zakaj ne dojite
28.11.2008 18:06:14   
poli*
Jaz sem se prve dni vedno bala, da mi bo zmanjkalo mleka in potem bo recimo mala celo noč jokala, pa ji ne bom mela kaj dati. Zato smo kupili škatlo aptamila, ki sedaj čaka v omari. Mi je pa prišel prav nasvet ene ženske, naj ne razmišljam o tem, da imam mogoče premalo mleka, pa ga bo sigurno ravno prav. Nasveta se držim in (mogoče) pa res malo pomaga user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: zakaj ne dojite
28.11.2008 20:05:38   
Amam
Jaz sem mnenja, da je čestitk vredna vsaka mamica, ki se potrudi za svojega otroka, pa ne glede na to če doji, koliko časa doji in kako doji. Tistim, ki zavestno nočejo dojiti pa pač ne bi čestitala.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: zakaj ne dojite
29.11.2008 6:13:37   
ronja
Zato smo kupili škatlo aptamila, ki sedaj čaka v omari.

hehe, midva sva eno škatlo "za vsak slučaj" kupila, ko sva šla na morje (mala je imela 6 tednov), ker se pač na tistem otoku to ne dobi, da ne bi bilo krize, če bi mi zmanjkalo mleka, dokler ne pridemo do celine, kjer je civilizacijauser posted image ... NO, na koncu jo je pojedla psička, ker ji je potekel rok trajanjauser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: zakaj ne dojite
29.11.2008 13:19:00   
simona2
IZVIRNO SPOROČILO: Amam

Jaz sem mnenja, da je čestitk vredna vsaka mamica, ki se potrudi za svojega otroka, pa ne glede na to če doji, koliko časa doji in kako doji. Tistim, ki zavestno nočejo dojiti pa pač ne bi čestitala.

Se popolnoma strinjam!!!

Normalno, pa da se sekiramo ravno zato ker vemo da je dojenje za otroka najboljše oziroma naj bi bilo. In če so utemeljeni razlogi zato, da ne more katera dojiti, jo takšni komentarji samo še bolj potrejo. Jaz se res včasih sprašujem ali je dojenje najboljše za mojo user posted image , saj toliko prejoka, zavrača, bruha ima kri na blatu, zeleno in sluzasto blato ob temu, da jaz ne jem več poplnoma nič drugega kot doma pečeni kruh, polento, krompir, barila testenine brez jajc, govejo juho ter meso iz juhe in kakšen kos piščanca. Počasi se mi bo strgalo od enolične prehrane, vendar jo vsaka sprememba čisto zmrda zato nekako vstrajam. Morda bi bila user posted image  po flaški AM bolj zadovoljna in vesela, vendar jaz vstrajam in dojim ravno zato ker mislim da je to najbolje in globoko v sebi tudi zaradi občutka krivde zaradi različnih komentarjev, ki si jih deležen od "popolnih" mamic, ki jim na srečo pač gre vse kot po maslu in se otroci radi dojijo.Tudi jaz bi bila presrečna, če bi bilo tako.

< Sporočilo je popravil simona2 -- 29.11.2008 13:22:36 >


_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Amam)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: zakaj ne dojite
4.12.2008 20:42:25   
Kaja08
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Po mojih izkušnjah se večina žensk, ki ne doji (govorim o večini, nikogar ne napadam, da ne bo pomote - spet, so tudi izjeme) enostavno ne potrudi dovolj..Najlažje je po treh dneh muk, joka in podobnega rečt, da nimaš dovolj mleka in dat flaško...In potem otrok spi, zadovoljen, sit..Ženske se pa lahko hvalijo po forumuh kako njihov otrok prespi celo noč že od rojstva ...

Procent žensk, ki res niso sposobne proizvajati mleka je zelo zelo majhen.



Sicer ne vem, kakšne izkušnje ti to imaš, ampak NOBEDEN mi ne bo in ne more očitat, da se nisem dovolj potrudila z dojenjem. Oprosti, ampak 1,5 urno hranjenje se meni ne zdi čisto nič idilično - po pol ure na vsaki joški, vmes kupčanje, dretje in še več dretja, ker se sinko na joškah ni dovolj najedel... Verjemi, da sem bila po mesecu in pol že čisto izmučena, ker se mi zdi, da nismo počeli čisto nič drugega, kot se joškali in upali na mleko!!! Poleg tega so mi že v porodnišnici nosili AM, ker se je mali tako drl in jokal, ker jaz nisem in nisem imela dovolj mleka. Če ga ni dovolj, ga pač ni...Hvala bogu, da obstaja Amptamil in da mali z veseljem cuza flaško in pije to mleko!!! Zrastel bo pa tako in tako, enako kot vsi ostali dojenčki, ki so polno dojeni.

_____________________________

Žiga je car!


(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: zakaj ne dojite
5.12.2008 13:21:00   
Mandek
V porodnišnici nisem imela nič mleka...če je možno? Pa že, kaj jaz vem. Isti dan, ko sem prišla domov, je blo mleka na pretek. Zame je bilo prvič in nikdar in nikoli se nisem obremenjevala ali bom lahko ali ne bom mogla dojiti. kakorkoli, na začetku sem bila prepričana, da nimam dovolj mleka (ja,forumiuser posted image ) in sem ene trikrat dodala dodatek. In je vmes prišla kriza-jok,kričanje,stokanje...seveda sem pomislila,da je lačna. Dodatek. In smo jo filali. Kot kakšno ameriško gospodinjo...v hrani je vsa tolažbauser posted image . Nakar mi enkrat naredi tisti usodni klik in sem rekla: dosti mamo tega dodajanja, do prvega pregleda se samo še dojimo, potem pa naj stroka odloči. In smo se. Dojile. In je še vedno jokala in kričala in se kregala z dojko. Jaz še vedno trmarila z njo. Počasi sem začela uživati v tej vlogi (dojilje,op.).
Če je praktično? Meni še zdaleč ne. Zelo, zelo veliko smo zdoma in to ni praktično. Ne slečem se kjerkoli kljub temu, da gre za mojega otroka. Jaz sem to vzela za intimo, nekaj, kar je med mano in njo. Sveta navezanost in ne samo hranjenje. Ne golo hranjenje, če razumete pomen.
In najprej...ko sem bila noseča, sem pač mislila, da bomo na AM. Ko sem spoznavala pupo in neprespane noči in dojenje po 2 uri skupaj na pol ure, sem preklela zmožnost tako naravnega hranjena. Sramota? Kakorkoli. Vsak dan znova sem si govorila, da gremo jutri pa res na AM. In ni šlo...z moje strani. Sem rekla, da samo do 6.meseca. Sedaj vem, da so bile to prazne besede. In vsak dan težje bi šlo, ker zdaj...Zdaj sem zmagala. Moja mala pupika ne bi bila za nič prikrajšana, če bi šle na AM. Normalno bi rastla, v kolikor ima to v genih in normalno bi se redila...Prikrajšana bi bila jaz. Za najintimnejše, najtoplejše doživetje s svojim otrokom. Zato je vredno.

_____________________________

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: zakaj ne dojite
6.12.2008 21:36:49   
mišk
Jst sem še ena tistih slabih mamic, ki se niso hotele potrudit, da bi dojile.user posted image
In kaj sem zakrivila?user posted image
- Rodila sem v porodnišnici, kjer ni rooming inna
- Pred porodom se nisem dovolj poučila kakšne težave lahko prinese tista flaška v porodnišnici, s katero fotrajo otročke ponoči
- Nisem imela razpokanih bradavic
- Imela sem dovolj mleka
- Že po 14 dneh mučenja  s pristavljanjem me je patronažna pod nujno poslala v lekarno po Novalac, ker je mala ful zgubljala na teži
- Mleko sem si črpala samo en mesec in pol
- Pred porodom se mi je zdelo dojenje najbolj logična stvar pod soncem
- Večkrat sem se že tukaj na forumu "pohvalila" kako mi hčerka že od dobrega meseca dalje prespi celo noč
- VelikokraT se tudi pohvalim s tem, da do sedaj tudi temperature ni imela povišane. kaj šele bila bolna. Dobro, da je tako, drugače bi mi še kter rekel, da je bolna zato, ker je nisem dovolj dolgo dojila
- Opažam, da je veliko mamic naravnost obsedenih z dojenjem in če se otrok sam odstavi, je čisto na tleh.user posted image  Kot da doji, da je ona zadovoljna, ne pa v prvi meri otrok...user posted image
- Tudi jst sem vsako metanje pod nos glede nedojenja vzela kar osebno. V tistem trenutku sem po mojem mnenju naredila vse kar sem vedela, slišala,...
- Če se bo hčerka slabše učila v šoli bom mogoče kdaj pomislila, da je krivo premalo dojenjauser posted image
- Če ne bo navezana name, bom pomislila istouser posted image
...
Imam še en kup napak.user posted image  Mogoče bo v drugo dojenje steklo. Pri ta prvi sem se nekaj naučila, kar bom sedaj pri drugem user posted image  lahko popravila. Sigurno je, da bom preprečila, da bi mala že v porodnišnici "zavohala" flaško! Po moje je še zmeri to glavni razlog. Ne vem, red ne.
Če pa slučajno zaradi kateregakoli razloga ne bo šlo, se pa ne bom več obremenjevala s komentarji okolice in postih nekih neznank s foruma...
Tako, končujem z mojim zagovorom pred strogim sodiščem.user posted image  Pripravljena na ugovore, navzkrižna zaslišanja in podtikanja domnev in dokazov!user posted image

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: zakaj ne dojite
10.12.2008 17:55:07   
saskija
Ne vem mamice zakaj ste tako napadalne tiste, ki ne dojite ali niste dojileuser posted image

kot sem že stokrat napisala sama prvič nisem dojila dolgo ampak le 4 mesece iz lastne neumnosti, nevednosti, strahu... kakorkoli že temu rečete in sem vedno občudovala ženske, ki jim je dojenje steklo.

Po lastni analizi zakaj sem nehala dojiti sem si rekla, da bom v drugo, tretje dojila tako dolgko kot bodo želeli otroci. In? Ja, uspela sem in dojila drugega 2 leti in tretjega sedaj 16 mesecev.

Še danes sem tako žalostna ko pomislim, da prve deklice zaradi sebe nisem bolj dolgo dojilauser posted image user posted image user posted image . Kajti dojenje je čudovita življenska izkušnja za mamico in otroka in se ne more primerjati s hranjenjem po steklenički!!



_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: zakaj ne dojite
10.12.2008 18:39:54   
mišk
Jst osebno nisem napadalna.user posted image  Sem pa glih obratnega mnenja. Se mi zdi, da  nam tiste, ki skoraj do vstopa v šolo dojijo, očitajo in povdarjajo kakšen "kriminal" je, če otroka ne dojiš dolgo. Kao, da potem ni prave povezave. Sej lepo da tako mislijo, samo naj razumejo, da nismo vsi enaki. Enim nekaj gre, enim ne, nekaterim je nekaj ful pomembno, drugim ista stvar ne pomeni nič.
Potem se pa avtomatsko nekako začnemo tiste, ki nismo dolgo dojile braniti. Men se zdi to čist logično, čeprav butasto, da se pred nekimi neznankami branimo, pojasnjujemo čist osebne razloge,... In jst ravno to spet počnem!!!user posted image
Eh, sej bo, glavno da smo vsaka zase prepričane, da smo super truper, pa čeprav v resnici nismo.user posted image

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: zakaj ne dojite
10.12.2008 18:42:30   
mišk
Saskija: Sem laik, a sem prepričana, da samo štirimesečno dojenje hčerke ne bo pustilo nobenih posledic!!user posted image  Mogoče na tvoji vesti, njej pa zagotovo ne!user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: zakaj ne dojite
10.12.2008 19:04:46   
cursa
IZVIRNO SPOROČILO: saskija

Ne vem mamice zakaj ste tako napadalne tiste, ki ne dojite ali niste dojileuser posted image





Dojim! In berem poste! In kaj vidim?
Vidim mnogo večjo napadalnost med tistimi, ki dojijo, kot tiste, ki ne. Žal! Obsojajo mamice, ki ne dojijo. Nekatere bi kar kričale, če bi lahko preko interneta, da se ne trudijo dovolj.
Zame niso nič manj vredne tiste, ki svoje otročke hranijo le po flaški.
Pomembno je, da otrok čuti, da je ljubljen. Ali je dojenje edini izkaz ljubezni?

Zdaj pa lahko le še čakam plaz očitkom na moje besede.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: zakaj ne dojite
10.12.2008 19:07:04   
mišk
IZVIRNO SPOROČILO: cursa

IZVIRNO SPOROČILO: saskija

Ne vem mamice zakaj ste tako napadalne tiste, ki ne dojite ali niste dojileuser posted image




Jst ti lahko samo ploskam!!user posted image user posted image  Malo je tako prijaznih in razumevajočih dojilj!user posted image


Dojim! In berem poste! In kaj vidim?
Vidim mnogo večjo napadalnost med tistimi, ki dojijo, kot tiste, ki ne. Žal! Obsojajo mamice, ki ne dojijo. Nekatere bi kar kričale, če bi lahko preko interneta, da se ne trudijo dovolj.
Zame niso nič manj vredne tiste, ki svoje otročke hranijo le po flaški.
Pomembno je, da otrok čuti, da je ljubljen. Ali je dojenje edini izkaz ljubezni?

Zdaj pa lahko le še čakam plaz očitkom na moje besede.


(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: zakaj ne dojite
10.12.2008 19:07:40   
luna8
cursa se popolnoma strinjam s tabo.

Ker jaz sem definitivno hotela dojiti, a tamala je vedno v minuti zaspala - sama sem se ful presekirala - ampak na koncu ugotovila, da je pomembno le da otrok raste in napreduje in da čuti tvojo ljubezen.

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: zakaj ne dojite
10.12.2008 23:00:46   
pikicai
omg kira debilna tema....sem brala dobre pol ure pa se mi prav ne da več.........beda res....vsak dela tko kot pač njemu paše...tole so pa same babje čenče..........mene prav nč ne briga zakaj katera doji pa katera ne.....je pa blo zanimivo brat odzive vsake posameznice (vsaj prvih 15 min).......vsaka čast pa vsem mamicam, tistim ki dojite, tistim ki črpamo, in seveda valda tudi tistim ki dajejo AM! Naši otročički pa itak najbolj potrebujejo našo ljubezen, da se počutijo varne in ljubljene.....brezveze se je sekirat za okolico.....vsak ma pač svoje mnenje in vsako mnenje spoštujem......user posted image user posted image user posted image user posted image tko da mamice raje stisnite svoje otročke pa se cartajte kot pa da berete-pišete na tako bedno temo ( očitno to leti tudi nameuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tko da grem kr stran) papa in lp vsemuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: zakaj ne dojite
12.12.2008 0:49:31   
Detece
Trenutno črpam in dodajam zaradi tega ker moj mali ne nasesa dovolj - je nedonošen. med drugim tudi zato, ker mi v bolnišnici niso niti malo pomagali pri tem. Imela sem CR in so mi v intenzivno pripeljali prve 3 dni sitega otroka - katastrofa.
Želim si dojiti, od sebe dajem vse moči in upam da mi bo uspelo. Potočila sem tudi že veliko solz.
verjamem, da se najdejo rožice, ki namenoma ne dojijo, a ne verjemem, da je teh veliko.

(odgovor članu pikicai)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: zakaj ne dojite
16.12.2008 14:53:16   
ronja
detece, ratalo ti bo, boš videla! Tudi meni so ronjo dali na IE in jo tam futrali s flaško, potem sem se zmenila, da jo lahko pridem podojit prej, če bo šlo, valjda ni šlo in je dobila flašo. Ampak je potem dojenje vseeno steklo in sem jo  več kot 6 m polno dojila in potem še do 15 meseca, ko se je sama odstavila. Tak da verjemi, da bo šlo! Ti držim pesti, da čim prej! Ampak se da, upam, da ti bo moj primer dal malo upanja - spomni se na to, ko boš naslenjič na robu solz, ok? Vse (no, vsaj večina) jokamo, če ne moremo dojit... ampak ko gledaš nazaj, se teh solz ne spomniš, spomniš se pa vsega lepega... user posted image in user posted image in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zate!

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: zakaj ne dojite
17.12.2008 9:13:43   
koala
IZVIRNO SPOROČILO: cursa

IZVIRNO SPOROČILO: saskija

Ne vem mamice zakaj ste tako napadalne tiste, ki ne dojite ali niste dojileuser posted image



Dojim! In berem poste! In kaj vidim?
Vidim mnogo večjo napadalnost med tistimi, ki dojijo, kot tiste, ki ne. Žal! Obsojajo mamice, ki ne dojijo. Nekatere bi kar kričale, če bi lahko preko interneta, da se ne trudijo dovolj.
Zame niso nič manj vredne tiste, ki svoje otročke hranijo le po flaški.
Pomembno je, da otrok čuti, da je ljubljen. Ali je dojenje edini izkaz ljubezni?

Zdaj pa lahko le še čakam plaz očitkom na moje besede.



Se popolnoma strinjam.

Detece sem prepričana da vama bo uspelo, ča pa ne pa tudi nebo konec sveta.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: zakaj ne dojite
18.12.2008 17:20:45   
pikica 3
sem prebrala, da da so vam v bolnici prpelali v sobo sitega dojenčka. Ne morem verjet.
Tudi js sem mela carski rez pa so mi prpelali mojo malo pikico čisto sestradano v sobo.Takoj so mi jo dali k dojki.Moja miška pa je imela tako močan sesalni refleks, da sem jo mogla imeti pri dojki dan in noč, skoz bi zizala.Z tem sma mele full probleme,sestre so mi govorile da se niti ne naje, pa še kontolo dojenja so mi uvedle in to čisto brez potrebe. Na koncu pa mi je zravnica oz. pediatrinja v bolnici rekla da nama sploh ni treba met kontrole dojenja da se tamala pošteno naje.
Ker pa je imela tako močan sesalni refleks da mi je na bradavicah naredila veliko grdih ra. Dojenje je bilo že tako boleče, da sem pri vsakem dojenju full jokala od bolečin.Ampak bila sem vstrajna čeprav so mi svetovali, da naj za kak dan ustavim dojenje in si naj pumpam. Rekla sem da si ne bom.Po šririh dneh ko sva bile doma pa je moja mala vedno bolj jokala ko se je podojila.Srce se mi je parolo ko nisem vedla, zakaj joka.Pozno zvečer pa sem le upoštevala nasvete drugih in sem si mleko izpumpala. Bilo ga je premalo, tako da je jokala zaradi tega ker je bila lačna. Tako sem rekla da si bom zaradi bolečin par dni pumpala mleko da se bodo rane zacelile, babica mi je svetovala da naj pumpam čim večkrat no na tri ure. Tako sem tudi naredila.
Ko sem po parih dneh dala pikico k dojki je tako lepo jedla da nisem mogla vrjeti. Proti bolnici je bila milina.
Bila sem zelo vesela da lahko spet dojim. To je res en lep občutek.
Sedaj pa sem ostala brez mleka, imam ga iz dneva v dan manj.Tako da ji moram devati še tako sam dodatek.

Hočem povedati kako lepo je če lahko dojiš, ampak če nimaš mleka je res hudo.

Upam da vama bo uspelo.


L.p

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   [Brisano sporočilo]
19.12.2008 7:45:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tanja74)
  Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: zakaj ne dojite
19.12.2008 10:16:24   
Anonimen
Midve sva se dojile približno 4 mesece.Čez dan na dve urci,ponoč pa tud na uro.Tud jaz sem bila na koncu od tega dojenja čisto izčrpana in sem ji dala flašo,od začetka malo z slabo vestjo.Ko sem pa potem videla,da je Neža bolj zadovoljna in dobrovoljna,ker se je orng najedla mi je pa bilo res vseeno,da ne dojim več.Pa sva se tud skos matrale,ker je pila samo iz ene zize.Sama nisem nikoli obsojala takih mam,ki ne dojijo,čeprav sem pa svojega prvega otroka dojila eno leto.Pri hčerki pač ni šlo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?