|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 11:22:50   
sonček85
u ste pa res delovni ,no potem ko bo pa konec nam pa le postezi s kako lepo slikico od novo opremljenega stanovanja

_____________________________

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 11:25:32   
frutolina
Sem pogledla prvi posnetek in mogla prav zadrževat solze ..... kak lepo...

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 11:27:46   
frutolina
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

u ste pa res delovni ,no potem ko bo pa konec nam pa le postezi s kako lepo slikico od novo opremljenega stanovanja

Se bom potrudla user posted image  ampak to bo komaj februarja, marca...ker zdaj smo komaj vodo gor potegnili pa še centralno je treba do konca naredit... upam da bo bebica pridna in ne bo hitela prej na svet user posted image  

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 11:28:22   
Pat74
Jest sem iz LJ, iz Polja. Rekla pa je, da je boljše, da nisem v stiku zato, ker kljub temu, da sem norice že prebolela, obstaja še verjetnost, da dobiš herpes zoster.

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 12:24:33   
anca
Čau aprilčice moje drage!!! Kako ste kaj? Pri meni je taka gužva, da sploh ne utegnem brati kaj se vam kaj dogaja.. A mi lahko ena naredi kratek povzetek glavnih novic zadnjih 14 dni? user posted image user posted image

Nisem imela časa sporočiti, da sem imela danes zjutraj pregled, moj ginekolog je že zmeril vse, kar se meri na morfologiji, je rekel, da je 19. teden že dovolj, in da se vse zelo fajn vidi, vse je super zaenkrat. Prejšnji teden mi je začel malo otrdevati trebuh, tako 2-3x na dan, pa sem se že kar ustrašila, ampak me je čisto pomiril, izmeril je maternični vrat, je rekel da je čvrsto zaprt in sploh bp, in da to v bistvu pomeni, da imam veliko kalcija v telesu, in da je to dobro za otroka, in naj nikar ne jemljem nič proti temu. kvečjemu donat.

In še... Baje da je zelooo velika verjetnost, da imamo....     PUNČKOOOO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Vem, da ni sigurno, ampak zdaj smo tako hepiii... Moj user posted image je šel z mano danes na pregled, in je bil čisto očaran.. Kako lep občutek je, ko ti rečejo, da je vse ok... Ker itak zmeraj skrbiš, kaj pa če je kaj narobe.... Pa ko vidiš male prstke in nogice..
Dobila sem še neko kremo in kapsule zaradi belega izcedka.

Drugače je pa strašno živahen otrok, kar naprej čutim neko premetavanje čez dan, pa boksanje.. G. pravi, da je to zelo dobro.

Pa še vsem prehladom sem se uspela letos izognitiuser posted image jooj, samo, da me za praznike kaj ne doleti..

Torej, moj naslednji pregled je 18.12., to je to zaenkrat.
Aja, ful nekih ljudi se je javilo prejšnji teden, da nam lahko podarijo stajico, pa posteljico, pa oblačila do 2h let... vse razen vozička, pa še to se nam zdaj nekaj obetauser posted image

Tako, da mogoče vseeno ne bomo bankrotiraliuser posted image


Lepo mi bodite vse, čuvajte svoje pikice, in sebe tudi!

Veeeelik objem vsemmmuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image





(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 12:31:55   
zupancdam
pozdravljene, uuu kolk ste napisale, pa me sam 2 ure ni bilo gor. Sem zdajle presajala 2 roži, ker se mi je muc polulal notr, sem obvezno dala rokavičke gor, da nebi blo kaj narobe.
ZojaB, ja jaz sem rodila Laro januarja 22. 2007, ampak takrat nisem bila na forumu oz. nisem bila nič na januarčicah, kar tako malo sem braskala po rr. Praviš, da si ti tudi rodila januarja 2007, kako lepo, potem sta najina otročeka stara enako, kaj pa imaš, punčko al fanteka, saj lahko da sem prebrala, malo sem sklerozna, pozabljam.
April, potem sta najini pikici narazen 2 meseca. user posted image user posted image user posted image user posted image
Miška 2006, upam da ti odobrijo bolniško!
Frutolina, veliko užitkov ti želim pri opremljanju stanovanja. Vem kako je to, jaz sem tudi opremljala stanovanje in hodila po trgovinah ko zmešana, ko sem bila noseča z Laro, novembra se je začelo, da bi ja bilo vse tip top do januarja, ko sem imela rok. Sem bila prav smešna, ko sem hodila po trgovinah z metrom in merila vse. No, pa sva imela do silvestra potem vso stanovanje zrihtano, sva se takrat tudi vselila in čakal potem na rojstvo.
Anca, čestitke za pregleduser posted image user posted image user posted image , ja veliko pomeni, če lahko dobiš za dojenčka rabljene stvari, da ne bankrotiraš.

_____________________________

Prva pikica je na svet prijokala 22.1.2007, težka 3900 in velika 54
Naša prva pikica je dobila sestrico Tio,18.4.2009 težko 3700 in veliko 52, sedaj smo popolna družina

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 12:37:17   
nmag
Pat74,midve sva tudi čisto blizu doma,jaz sem iz Sneber,kje iz Polja si.

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 12:48:39   
frutolina
anca čestike za pupo!!! user posted image    user posted image user posted image user posted image
Midva bi tudi naj kar nekaj stvarčic dobila, zdaj samo še čakamo da vidimo al bo user posted image  al user posted image . Trenutno pa še nimam nič za otročka. Sem rekla da do januarja ne mislim nič nakupovat ( sem enkrat nekje prebrala da naj ne bi kupoval pred petim mesecem - no, to bo itak decembra - in ker sem malo vraževerna user posted image ... ). Sicer pa trenutno niti nimam kam kaj dat user posted image .

zupancdam hvala. Se trudim uživat v teh nakupovanjih - zdaj še lahko laufam okol ko še nimam tak ogromnega buščka. Sem pa opazla / recimo v ikei/ da je ogromno nosečk! Večinoma Slovenke seveda user posted image  pa vsi v nakupih user posted image

Uh,zaj me je pa mali brcnil user posted image  morma it jest user posted image

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 12:49:18   
Anonimen
Jupi za drug del! user posted image Če bodo naše bebice po nas, bodo prave čveke. user posted image

april09 - Kar se tiče utrujenosti in službe, te morda moja zgodba malo potolaži. Sem prvič noseča in resda stara 32 let, toda od začetka doma, saj sem pri 5t začela krvaveti, bila 3 dni v bolnišnici, potem so odkrili še hematom na posteljici in sem imela zapovedano strogo ležanje dva meseca. Še posebej zato, ker sem tudi Rh negativna in jih je bilo strah imunizacije. Potem je hematom izginil, tako da je sedaj vse ok in naša deklica pridno raste. Toda utrujenost, niti ne govori! user posted image Nič mi ni bilo slabo, tudi bruhala nisem, zatekala ali karkoli zbolela, toda nikakor si ne predstavljam, da bi morala hoditi v službo. Po enem mesecu ležanja, ko sem prebrala vse knjige, rešila vse sudoke, sem se dogovorila za 4+4 bolniško, vendar pod pogojem, da te 4 ure delam od doma. To je bilo pravzaprav na mojo iniciativo, ker sem se počutila toliko ok, da pa 4 ure na dan bom pa ja zmogla. Hvala bogu imam tako službo, da je bilo to možno in tako super šefe, da so bili veseli, da sem sploh pripravljena karkoli delati, saj bi me G pustila do konca na 100% bolniški. Malo dolgo je trajalo, toda hotela sem ti povedati, da utrujenost je očitno le znak tvojega telesa, da potrebuješ več počitka. Recimo moj današnji dan: čeprav sem spala do 9h, sem bila po svoji jutranji rutini 2pomarančni+1 limona + zajtrk tako zaspana, da sem šla spat za 2 uri. Pač telo mi je reklo, da hoče spanec. In mislim, da je največji problem službe to, da ne moreš it počivat ali odspat 15 minut, ko to čutiš in s tem izčrpavaš svoje telo in svojo bebico. Ni kaj, ko je ženska noseča, se v njenem telesu marsikaj dogaja in delati se, da lahko živimo tako kot prej mislim, da je ignoranca, ki prinese same težave. Če pa seveda ženska zmore, pa super. Sama sem tudi imela plane, kako bom do konca nosečnosti v službi, pa športno aktivna (gibanje noro pogrešam user posted image ), pa nič od tega. Sumim celo, da je moja draga deklica prosila vesolje za pomoč, da sem krvavela, da sem sedaj doma, saj vem, da bi v službi zagotovo pretiravala, tako kot sem prej, oziroma hitro preslišala občutke utrujenosti. Ker sem pač deloholik. Tako da ti jaz predlagam, da svoje občutke kar poveš svoji G in če je potrebno malo pretiravaš, pa te bo gotovo dala na bolniško. Ne pozabi: sedaj sta na prvem mestu ti in tvoja bebica, ne pa služba. Kaj pa če bi recimo imela težko prometno nesrečo? (pa bog ne daj, da bi) Bi se v službi že nekako znašli brez tebe. No, pa se bodo še zdaj. user posted image To je seveda le moj predlog ...

srecka82 - Tudi pri meni so brcike zelo neredne in redke. Tudi jaz vsake toliko popaničarim: Joj, saj je še živa, a ne? Če sem prav razumela, si ti tudi doma in mislim, da je to zato: doma sva, poslušava telo, najini bebici se odlično počutita, nič jima ne manjka in sta lepo tiho. Ponavadi baje bebice v začetku bolj brcajo, če jim kaj ne paše, ali pa če so pač bolj žive narave. Tako mi vsaj moj razloži: "Lepo se ima, zakaj pa bi brcala? Uživa tam noter. Saj potem, ko bo že malo stiska s prostorom, pa boš videla, kako bo brcala." In sem potolažena. Pravzaprav se moja deklica kar malo skriva, sem jo zaenkrat samo še jaz čutila, vedno ko da moj možek roko na trebuščka, je vse tiho. Kot bi se malo hecala z nama. user posted image Je pa res, da jaz drugače čutim, ker je od znotraj. Priznam, da komaj čakam, da bo cel dan brcala, ker je tako lepo, ko začutim tiste redke, nežne brcike. user posted image  user posted image user posted image

Novo leto - Midva še ne veva, kje bova, najbrž doma ali kje s familijo ... kar bo takrat naneslo. Kar se tiče daril, pa sva vsem že povedala, da imava sedaj špar sistem za najino deklico, zato bodo letos darila resnično simbolična. Še razmišljam o neki odštekani fori, da ne bo ravno kavica in čokolada, toda resnično bo le simbolično. Saj tako vsi vse imajo in mi že zmanjkuje idej. Toda se bom že nečesa domislila in javim user posted image .

Hitro bitje srca - Imam pa eno vprašanje. Ali ima katera težave z hitrim bitjem srca? Meni se to dogaja skoraj vsak večer in ponoči. Če predolgo spim na levem boku (ki bi baje naj bil najbolj idealen za nosečnice), mi začne kar razbijati. In potem se seveda malo ustrašim in se mi zdi, da mi razbija tudi, ko se obrnem. Čez čas zaspim in je ok, toda to se mi zdaj dogaja kar vsako noč. Danes mi je razbijalo celo zjutraj, ko sem že vstala - sem bila tudi ful zaspana in sem šla kar nazaj spat po zajtrku. Malo me skrbi to razbijanje srca, ker ne vem, kaj mi telo sporoča. Mi česa manjka, s čem pretiravam? Hvala za vaše izkušnje. user posted image No recimo, zdaj sedim in mi kar razbija. Madona, upam, da je vse ok ... user posted image Mogoče je pa le psiha, ker sem pozorna na bitje.

Lepo se imejte, bolne se hitro pozdravite, čuvajte svoje bušije in bebice user posted image .

Čao,
NenaLena





(odgovor članu Pat74)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 12:52:55   
Pat74
Tam, kjer so eni novi rdečerjavi bloki s srebrnimi pikami, ki so dobil Plečnikovo nagrado, stanovalci se seveda sprašujemo čemu? Ulica je tudi Polje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 13:02:11   
nmag
Pol si se preselila tja,jaz sem pa na Sneberski 8,če veš kje je to.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 13:05:03   
Pat74
Iskreno povedano nimam pojma, kje je ta ulica, čeprav vem, kje so Snebrje. Sej greš samo pod železnico pa naravnost, a ne?

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 13:13:37   
nmag
Ja do semaforja potem pa na levo,naravnost se gre pa v Šentjakob,večkrat grem na kavo v kava bar Jano,na Sneberski 30,to je lokal od mojega brata,če veš kje je to.Vem kje so tvoji bloki,res so smešni,smo se že smejali,ko so jih delali,jaz sem tu domačinka in poznam vse ta konec,tudi sošolke in sošolce sem imela v Polju in Novem Polju.Sva blizu,kam pa hodiš v trgovino?

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 13:14:55   
urnebes
Nenalena... mi tudi "prakticiramo" razbijanje srca. ampak pri meni je to ob vseh urah, ne samo ponolči in z ležanjem na boku nima nič veze. Vsaj pr imeni ne. Sem šla zadnjič k dr. in je rekla da zna biti to hudo le v primeru, če se to razbijianje ne bi nehalo (npr. da traja 15, 20 min., ker to pa telo zelo utruja) in potem bi trebalo iti na urgenco. No, upajmo da bo vse fajn, ane?

Mene pa še zmeraj bolijo boki-kolki. včasih prav za ponoret. Ko se uležem na lev bok, me skoraj sigurno zbudi bejbi ki mu očitno to ne paše. Ne vem kako bom s tem ne-spanjem zdržala do aprila, če bo šlo tako naprej...user posted image

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 13:47:39   
Pat74
Nmag sej veš, mercatori, pa sej druge izbire tle tko nimamo. Al grem v Novo polje ali pa v unga naravnost po Rjavi cesti, čisto odvisno. Ja no, v večji nakup pa ziher v Spar.

(odgovor članu urnebes)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 14:04:47   
zojaB
zupancdam jaz sem rodila 11. januarja 2007 fantka Leona. ČE bi rodila punčko bi bila pa ravno tako Lara. Prav zanimivo je blo, ko smo se takrat januarčice menile, da bomo januarja 2009 znova rodile. No kar nekaterim se je ta plan prej ali slej res uresničil. Sama sem sicer ponovno zanosila že zelo kmalu (4 mesece) po porodu pa bi otročka tudi obdržala, če ne bi bilo preveč rizično zame in bi morala v glavnem skos preležat v bolnišnici do poroda. No letos poleti pa smo znova ciljali povečati družino in je ratalo v prve.

Povej mi, kako pripravljaš hčerkico na prihajajočega člana? Jaz mojemu sicer razlagam vsak dan o dojenčku, mu kažem knjige in pa kupla sem dojenčka (igračo) in mu z njim demonstriram. Na začetku ga ni maral, nisem ga smela imeti v naročju, sedaj pa se je lepo navadil, tudi kopa se z njim, spi v njegovi posteljici, celo previjava ga skupaj. Mislim, da nama kar uspeva in da potem tisti šok, ko bo ta pravi dojenček ne bo prevelik.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 14:35:49   
anchika
Pozdravček

tudi jaz sem imam sina Aljaža rojenega marca 2007. Smo mu začeli le govorit da bomo imeli dojenčka, pa da ga ima mamica v trebušku. Večkrat mi da lupčka na trebušček. Pa mu govorim da se bosta igrala skupaj on pa: " TUDI TEKU". Da bo tudi tekal z njim- haha. Saj ne vem če razume. Zdaj ima 20 mesecev. Po moje bo vse ok.

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 14:42:11   
nmag
Pat74,jaz tudi hodim v mercator v Novo polje,ponavadi tam okol 9h-pol10h zjutraj,greva skupaj z mami in Gregitom,tudi meni je ta najbližji tako za na hitro,mogoče sva se pa že videle tam.A imaš otroke v vrtcu al šoli?Moja dva sta v šoli Zadobrova,tastarejši je že v srednji na Vegovi,najmlajši pa doma pri meni.

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 15:38:35   
Pat74
Nmag tamala hodi v vrtec Pedenjped v Vevče, ker smo hodi tavelika v šolo v Kašelj, zato da imamo obe v bližini, ko ju poberemo. Sva pa najprej tudi midva z možem razmišljala, da bi jo dala v vašo šolo, pa sva zamudila, ker bi mogla dat eno prošnjo, ker ne spada v ta šolski okoliš. Drugače smo sedaj kar zadovoljni, ker pa slišim veliko pripomb sosedov, kako so nezadovoljni, pa tudi mene tu že ene stvari kot bivšo učiteljico zelo motijo, saj je šola predvsem prijazna za zaposlene in ne učence ter njihove starše, da bo zelo možno, da jo naslednjo triado celo prepiševa k vam.

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 15:56:54   
nmag
Če boš kaj rabila povej,ker dobro poznam ravnatelja in tudi učiteljice,sama sem hodila na to šolo in tudi jaz sem iz šolstva le da sem vzgojiteljica.Mi smo bili prej tudi Pedenjped,sedaj pa je Sneberje in Novo polje,Miškolin.Kašeljsko šolo ne poznam sem pa slišala za Zalog,da je bolj poden šola,no za našo ti lahko povem,da je zelo dobra in smo na zelo dobrem glasu.Če me kdaj srečaš,me pocukaj,jaz sem tako vedno z Gregitom ta naš mali pa je tak čvekač,da sem težko neopazna,moj mož pravi da je huj ko baba,kaj hočem je po mami,jaz tudi rada čvekam.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 15:56:59   
akina
Po dolgem času se javljam, če se me še spomnite. zdaj imam časa na pretek, saj sem v bolniški, ker imam lijak.Tako,da imam čisto mirovanje, niti sedet ne smem. Tako, da se lahko pridno učim za strokovni izpit.Upam, da se bo stanje izboljšalo, ker je res tečno 24 ur na dan bit v horizontali. Drugače pa je z našim malim vse ok. Fantek bo in od petka že pridno brca:). Vidim, da je pri vas veliko novega.

Rodila pa bom v Mariboru.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 16:01:53   
Pat74
Akina kakšen lijak imaš ti to?

Nmag te pocukam za rokav, nič hudega če je sinko bolj "gobčen", boš vidla šele, koliko ga bojo punce obletavale. Čvekamo pa tako ali tako ženske rade, saj zato mamo pa letos tolk hmal sneguser posted image

(odgovor članu akina)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 16:03:51   
Pat74
A ja pa še to, nmag ti imaš fante, jaz pa punce, tako, da ne bo problema, tud za naprej ...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 16:07:06   
nmag
Super,kateri razred hodi tvoja hčerkica,ja fantov imam pa dost,kar tri in po aprilu bom imela dve punci.Naš mali je pa res čvekač,če bo tako se jih bo moral še otepat.
Mene tudi zanima kaj je to lijak.lp

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.11.2008 16:07:36   
april09
sam na hitrco...
no nacakala sem se na UZ ene 2,5 ure... je imela moja G urgentne UZ - je vodja patoloske ambulante in sem cist paf, ker so me danasnji prizori vrgli na naso prvo NS, ko smo izvedeli, da je treba koncati nosecnost. Sem gledala solze in zalost nosecke user posted image  In se spominjala ...

No dobra stran je, da je MF bp user posted image  In se vedno je puncka...

Da je pa mera polna pa sem ful v skrbeh, ker so puncko od prijatljice odpeljali na intenzivno user posted image  Je ne dobim na telefon, da bi zvedela, kaj dogaja.. tko da sranje no... upam, da bo vse ok...

en tak cuden dan je dans...

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?