|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 12:59:46   
zara13
Halo mamice!

Orka..super, da nadaljujemo čvekanje, si se dobro spomnila tole user posted image

Hmmm..kje naj začnem, kaj se pri nas dogaja? V ponedeljek smo imeli snemanje CMCRF v LJ. Že na začetku je bla mal panika, ker smo malo zamudili, ker je na Jesenicah full snežilo, smo rabili 2 uri in pol do Lj, da ne govorim o čist zabasanih križiščih v LJ..skratka prišli v Pediatrično kliniko in so ga pregledali ter sprejeli na nevrološki oddelek. Sva dobila majno sobico, kjer sva bila sama. Jst sem seveda ostala z njim čez noč. No in mali je čutil, da nismo doma in kr ni hotu zaspat, to mu pa merijo v spanju in je bla kr veselica, sicer ni bil tečka, samo gledal je kot sova, ko bi moral že zdavnaj spat. No in potem je le zaspal in so ga 4 ure snemali.
Jst sem spala na enem starem ležalniku iz 70ih let, skratka vse v pediatrični je staroooooo in katastrofa za našo državo, da tako lepa in nova pediatrična klinika že stoji in ni v uporabi.

Zjutraj je bila kar kmalu vizita in so ga pregledale tri zdravnice. Glede na to, da je imel ob rojstvu dihalne stiske in se nam je Angel care tudi doma sprožil (večkrat tudi lažno), enkrat pa zares, ker je full spal, sem pač vprašala glavno zdravnico kako bodo te dihalne stiske vplivale nanj in mi je rekla, da je Tian popolnoma zdrav in, da teh dihalnih stisk nima več. Pri nočnem snemanju, mu je samo 1x padla saturacija za 20 sekund in se potem normalno dvignila. Ob tej novici, sem bila res presrečna, da ti reče nekdo, da je otrok zdrav, saj so bile v sosednji sobi 2 dojenčici in ena že večja deklica, ki so imele vse zelo resne težave. Najhuje pa je bilo s punčko, staro 3 leta, ki tehta samo 8 kg. Z mamico in babico sta prišli iz Bosne. Skratka to snemanje smo dali skoz in čaka nas kontrola februarja 09.

Drugače pa imamo sedaj nekaj čez 3 kg. Aja še to...so me spraševali, če Tian kaj poliva in res je začel zadnje čase polivat in smo mu zvišali vzglavje in je sedaj super. Je zdravnica rekla, da če slučajno ne bi bilo bolje, da spremenimo tudi hrano in mu začnemo dajat AR formulo. Odkar je vzglavje dvignjeno, polivanja ni in smo še zmerom na Bebi, sedaj pije zadnjo škatlo in bomo prešaltali na št. 1. Zdej sem pa v dilemi, katero mleko izbrat user posted image čist preveč je tega in potem si full zmeden kaj uporabit. Svojega mleka nimam več oz. ga je le še za vzorec.

3 dni je bil tudi zaprt, sem mu dala kamilični čaj in je bilo danes zjutraj kar veliko drekca. Se mi je podelal kar na podlogi na previjalni, ker sem ga ravno odvila v trenutku, ko je frajer začel.... Samo, da se je rešil, ker ga je tok zvijalo in je revček jokal.

patronažna - pri nas je bila 3x. Sploh ne vem, če bo kaj še prišla, rekla mi ni nič. 3.12. smo tko naročeni v razvojno, 10.12. pa zopet pregled pri pediatrinji in tudi cepljenje. Smo se odločili, da ga cepimo tudi proti rotavirusu.

spanje - sedaj že dlje časa spi in se zbuja na 4-5 ur. Ponoči je full priden, samo malo zabrunda, ko je lačen. Orka - si omenila, da ti Ema zaspi v naročju, predlagam eno super zadevo sleepy wrap, sem mislila, da je to kr neki, ampak ni in priporočajo full nedonošenčkom. Jst sem dobila za darilo in je imel en dan Tian full prebavne motnje, se je zvijal in se ni mogel sploh pomirit pa sem ga dala not in je full hitro zaspal in celo tko, da je orng smrčal user posted image pomaga otrokom, če imajo krčke, ko jih zvija pa nasploh je fin občutek ga imet pri sebi, kot pri kengurujčkanju. Evo če bo katero zanimalo: http://www.sleepywrap.com/

No sedaj se pa moj miško že oglaša tko, da moram it..no ja sej sem se tud razpisala user posted image se še javim kej...papa





(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 13:32:34   
_katja_
Pri nas je bila do sedaj patronažna 3krat. Pride spet drug teden, ko jo poklicem, ko bo popek ql, da bomo kopali. Je pa to ena taka fajn oseba. Vse lepo razlozi, pokaze,....skratka super je. Pa je rekla, če bojo kakršnikoli problemi, da nej jo kar poklicemo. Res je super.

Glede spanja ponoci: mi ubistvu se nimamo cist ustaljenega ritma. Ampak je pa tako da potegne enkrat dobre 4 ure. Kdaj od ene 23,00 do 3,00, če pa prej je na 2 uri, pa potem od ene 3,00 do 7,00 v kosu. Drugače pa je odvisno od dneva. Čez dan je pa ful različno, kaksno rundo spi 4 ure, pa potem je kdaj 2 uri buden pa morava jest. Različno.

Meni je pa patronažna rekla, da če je buden po dojenju na eni dojki, naj ga pristavim še na drugo. Tudi če samo parkrat potegne. Je pa res da ga sedaj dojim na obe dojki (vecinoma), ker ga vmes previjem. Ker ko se on zbudi je lačen takoj in ne more počakat. Oz. če ga grem najprej previt se mi potem fuul joka.

Dojite ze v sede? Jaz sem danes patronazno vprašala in mi je razlozila kako. Samo je rekla, ko sivi ne bojo vec boleli (malo jih še čutim na vsake toliko). Pa da naj se navadim v sede, ker je grozno ce si omejen na dojenje leze. Pa tudi je rekla, naj probam brez nastavkov. Da nama bo ratalo. Pa baje kar se do 3 meseca nauci tako je. Če do takrat ne osvojis dojenja sede, ga potem tezko. Ker mali protestira.

Kdaj ste sle pa ve prvič ven? Mislim otrok ze gre, ampak ve. Jaz bi sla po dobrih 14 dneh, če bo pa ta teden kaj soncka pa že prej malo. Ste bile ful utrujene ko ste sle prvič?

Kapljic pa mi še nič nimamo, tko da to ne morm komentirat....
ja caligula pa še ni rodila, ampak držim pesti da bo cimprej.....meni se je tudi noc s popadki v porodni sobi taaaako vlekla...najdaljša noč v mojmu življenju...odpirala sem se pa taaaaako počasi.... ampak se vse prezivi in počasi pozabi:)

Pozdravcek!
K

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 13:58:48   
nagajiva
No, pa nam je uspelo......user posted image user posted image user posted image
Mi še zaenkrat nimamo urejenega ritma. Podnevi ponavadi zaspi za kako 1,5 ali 2 uri...Ponoči pa spi nekje od 23/24 pa do 2/3 in pol še do kake 7/8 ure. Zaenkrat se dojima samo na eni dojki, ker imam veliko mleka in se naje. S tem da, najprej ful hlasta (ker je lačen v trenutku ko odpre oči) in zaspi po 5 min. Pa podremo kupčka, se previjemo in dokonca nahranimo.....Pa pol zaspi kot angelček. Men so rekli, da je najboljši pokazatelj, da se otrok naje, vsaj 5 mokrih pleničk na dan. Ni nujno pokakanih-samo pri nas še se ni zgodilo previjanje brez kakca......user posted image
Patronažna-pri meni je bla že 4x, spet pride v torek in potem se zmenima za kopanje. Ni pa mi še omenla obiska v 5 oz. 9 mesecu. Verjetno še bo. Ga pa umije, preveri popek in je to to. Mi je pa dala vizitko in jo lahko kadar koli (baje) pokličem....
Dojimo se pa mi že iz bolnice kar sede. Mi leže zaradi šivov od CR nikako ni odgovarjalo in mi je blo sede veliko lažje, pa sedaj prakticiramo kar tako.
Kapljice-mi jih še nismo dobili.....upam, da jih pri obisku pediatra.....
Vprašanje-dudica...........a jo dajete svojim malčkom? Jaz sem mu jo že ene parkrat, ker se ni mogel pomirit, pol pa je z dudico zaspal v trenutku. So bli pa v bolnici (sploh ena sestra) kar nastrojeni proti....user posted image

_____________________________

Opazujem te, kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke....In šele, ko tvoja dlan leži v moji opazim, kako zelo majhen si. Tako si majhen-pomeniš mi pa ves svet!

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 14:35:49   
lyra*
Hello.
 
Moji pikici sta končno zaspaliuser posted image  Jaz pa sem hitro prišla malo k vam pogledat :)
 
Glede spanja ponoči. Zaspita nekje ob 19ih,ko se skopamo. Včasih katera malo pozneje. In spita ponavadi do 1ih ali 2eh pol pa spet hranjenje,ki traja kakšno urcouser posted image  Zaspita in se spet nekje ob 6ih prebudita. Včasih pa se prvo zbudi ena in eno uro za njo še tadruga in pol skoraj nič ne spimuser posted image
 
 
Patronažna je bila pri nam 3×. Nam je vse lepo razložila in res hvala bogu,da mi je takrat pomagala in mi dala močuser posted image
 
Dudico mi mamo. Zoja jo ima ful rada Zara pa jo ima takrat,ko je res kriza. Drugače pa,ko se jočeta oz. sta zaspani jima dam bombažno krpico,si jo dasta k lički in se hitro pomirita in zaspitauser posted image
 
 
A vaši user posted image  uživajo v vozičku? Moji princeski se ful rabi vozita. Tut ponavadi zaspita in lahko spita tudi 4ure skupaj. Če pa gledata pa bog ne daj,da se voziček ustavi ker je takoj jokuser posted image
 
Kakšen čajček dajate vašim sončkom? Jaz bi jima nekaj dala sploh ker jima zdaj tudi dodajam user posted image

_____________________________

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 14:48:26   
onur
Jaz dojim tudi sede, čeprav me šivi še bolijo. Ma si dam pod rit blazino za dojenje. Ritem je tudi pri nas še zmešan oz. ponoči traja kar dolgo, da princeska zaspi. Dojiva se cca. 40 minut, nato pa traja tudi uro, da zaspi. Bom provala z dudo ponoči. Mi je pa patronažna rekla, da če se ne joče, naj jo kar pustim v posteljici. Drugač pa podnevi spi tudi 3 ure, bi še več, vendar jo budim, ker je bila v porodnišnici malo zlatenčna in pravi zaspanček.
Mleko ji še občasno dodam, vendar upam, da bo steklo tudi brez tega. Vsaj želim si. Samo včasih imam občutek, da je še lačna iz moje dojke pa nič več, ker je mehka oz. teče po kapljicah. Je pa na dojki lena in kar zaspi. Se pa je zredila od torka do danes iz 3480 na 3560 g.

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 14:49:21   
onur
Pomota iz 3380 na 3560 g. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 15:08:53   
orka
zara- zakaj pa ti je potem blazina piskala??? meni do sedaj ni se mi pa sedaj dogaja 2x ponoči 2 dni pa danes dop. je spet.... pa pogledam Emo pa spi ko angelček? tko da se bova tudi odločila še za angelcare. Mleko če bo potrebno ( zaenkrat še svojega dovolj načrpam) pa bom jaz vzela aptamil. Pa ta wrap ki si pokazala so mi ravno danes na razvojni odsvetovali vse pripomočke za nošenje....
vozičkanje- Ema spi v vozičku bolj kot doma v postelji...
dudico imamo v primeru da se zbudi in ne more nezaj zaspat...seveda kmalu po hranjenju...
čajčki-sem vprašala če lahko dam čaj za pomiritev ( hipp-ov komarček ) pa je strogo zavrnila...no ja to verjetno za nas, sem pa prej obema ga dala že kmalu po rojstvu...sploh Aljažu ki je rojen v vročino....

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 15:10:52   
zara13
nagajiva - moj Tian ima zelo rad dudico in se tudi pomiri, če slučajno joče in tudi zaspi z njo. Sem pa tudi prebrala, da če dojenčka k spanju položiš z dudo, lahko ta zmanjša nevarnost za smrt v posteljici, celo je polovica manj možnosti, da otrok umre v posteljici. Imam pa jst problem pri dudicah, ker ima še tok mejhna usteca, da je težko dobit pravo zanj. Še vedno obožuje tisto iz porodnišnice in jo bo treba zamenjat user posted image pa te znamke Nip nisem zasledila v nobeni trgovini. Probala sem Aventovo najmanjšo pa mu ni všeč, tudi Nukovo najmanjšo pa mu ne ustreza. Ostane mi še Mam in sem videla tudi na netu, da imajo manjše dudice. Bom morala malo pogledat v Pikapolonici, tam naj bi jih prodajali.

lyra - jst mojemu dajem komarčkov čaj pa kamiličnega in ju z veseljem popije, ponavadi, ko vse spije, bi rad ŠE user posted image

onur - user posted image da tvoja princeska lepo napreduje!! Kr tako naprej ;)


(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 15:11:22   
orka

IZVIRNO SPOROČILO: _katja_



Kdaj ste sle pa ve prvič ven? Mislim otrok ze gre, ampak ve. Jaz bi sla po dobrih 14 dneh, če bo pa ta teden kaj soncka pa že prej malo. Ste bile ful utrujene ko ste sle prvič?



Pozdravcek!
K


jaz sem šla takoj saj za nas ni ovire, ovira je za user posted image  , ki gredo lahko po dobrih 10-ih dneh če je dovolj toplo če ne pa kasneje......

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 15:19:34   
zara13
orka - naprava mi je piskala, ker je globoko zaspal. Sem tudi omenila zdravnici na pregledu pa je rekla, da se pač v tem primeru ga takoj vzame ven iz posteljice in pogleda, kakšno barvo ima obraza pa da ga zbudiš. Je pa fora, da je sedaj meni piskala, ko je bil on čist zbujen, le da je bil čisto ob robu posteljice in ga naprava ni zaznala. V bistvu je naredila naprava samo en pisk kot opozorilo, sem bila takoj pri njemu, on pa je veselo gledal in sem ga prestavila zopet na sredino posteljice. Če boš kupovala Angel care, kar omeni pri tistem podjetju, da si dobila info na intenzivni negi v Lj pa dobiš 15% popust.

Uff..zanimivo za wrap, ko pa Tian tko uživa v njem user posted image   kaj so ti kej omenili za wrap, kaj posebej rekli, zakaj ni dober? Ja sej prepovedujejo vse, hojice pa tiste počivalnike, ne vem zakaj sploh še prodajajo te zadeve, mi pa vse kupujemo in mislimo..kako je to dobro.

Vidiš tebi so rekli ne za čaj, meni pa je rekla zdravnica da lahko, ampak le malo, da se odžeja. Ko bi bili ti pediatri vsaj malo bolj enotni....

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 15:33:59   
orka
zara- še eno ? kdo te je pa naročil na tisti CRMC ???? a si se kr sama? ker bi bi lo pri nas tudi skoraj potrebno saj bi moj lubi rad vedel zakaj piska ko pa mala lepo spi??? ali pa ne???

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 15:46:06   
jada
Živjo

Tudi mi imamo angelcare, pa mi naprava približno 1 krat na teden zapiska, sploh če Žiga pregloboko zaspi, v tem primeru zapiska. Drugače pa predno smo jo pravilno naravnali je piskala bolj pogosto, saj mora biti točno podložena pod otroka in jogi, če ne otroka ne zazana. Glede na to da je imel tudi Žiga 2 krat snemanje CMCRF in je bilo ok, menim da ga kdaj pa kdaj naprava ne zazna, saj ko ga pogledam normalno diha in je normalne barve. Naprabva pa tudi zapioska če pod otroka položiš kakšno dekico in nato njega, takrat ne čuti njegovo dihanje.

Kar se tiče hrane imava midva Aptamil AR zaradi polivanja in se je sedaj to umirilo, dodajam mu čaj ali komarček ali otroški čajček. Ima pa problem da ga je aptamil Po 4 tednih malo zapru in se ful muči kakat. Tako da so mi predlagali laktozo ????? ali pa kakšne kapljice za krčke. Kaj imate ve?

Dudico pri nas uporabljava, ker če jo ne bi bi pojedel celo roko tudi takoj po hranjenju.user posted image

Kar se tiče dojenja. Se je Žiga manj dojil, sedaj sem dobila pa še mastitis tako da mi je skoraj popolnoma zmanjkalo mleka, nekaj malega ga še načrpam. Je pa res da osebe ki si črpajo mleko, si ga ne izčrpako tako kot če bi dojenček jeded, torej ti vedno nekaj ostane notri. Zato je potrebno še posebej paziti na mastitis.

LP

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 15:56:41   
Andromeda
zara13 - user posted image user posted image user posted image za Tiana, da je zdrav in nima več dihalne stiske! Glede AM ti svetujem Novalac, najprej smo imeli Novalac proti krčem in nato kombinirali z Novalacom proti zaprtju, zdaj imamo le še Novalac proti zaprtju. če Tian kdaj ne more kakat, mu izmeri temperaturo v ritki, le termometer prej pomoči v npr. hladilno mazilo. Preverjeno deluje user posted image

pripomočki za nošenje- jaz mislim, da v RA kar malo pretiravajo z raznimi prepovedmi. Otrok naj bi torej po njihovem celi dan ležal na boku s podloženo medenico in seveda ostali handling...user posted image Meni ni nihče nič prepovedal, zato sem si kupila tole http://www.ekokamra.com/artikel_detajlnejse.php?id=291 in če je kriza, pač uporabim.

čajčki - Dario jih ne mara preveč, vendar mu jih malo dajem že zaradi AM. Ponavadi otroški čaj bebival (od mariborskih lekarn), pa včasih kar navadno kamilico skuham. Uni Hippovi instant čaji so pa ogabni (razen komarčkov) in tako misli tudi Dario user posted image
orka me pa res zanima, zakaj Ema ne sme pit čaja?

duda - damo jo občasno, ko nikakor ne more zaspat, da se malce potolaži. Potem zaspi v 3 minutah, duda pa seveda pade ven. Včasih pa ful joka in mu hočem dat dudo, pa je sploh ne mara...


(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 16:34:20   
zara13
orka - Tiana je naročila na cmcrf še pediatrinja v porodnišnici. Po mojem, da če poveš Emini pediatrinji, da bi želela na to snemanje, ti bo napisala napotnico in ji itak razložiš kako je z njenim dihanjem oz. kako je bilo v P Lj pa ti bo dala napotnico. Mi je blo pa fajn sedaj na pregledu, ker so ga temeljito pregledali tudi prav strokovnjaki za nevrologijo.

andromeda - fajn si kupila za Daria tole pestunjo. Kako se obnese pri vama?
Hvala za nasvet, bom tudi to probala. Aja še za Novalac, mi je sodelavka, ki stanuje v Avstriji rekla, da je pri njih to mleko 1x cenejše kokr v SLO, pride nekaj malo čez 7€, pri nas pa je baje 14€. Je to res prava cena v SLO?



(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 16:38:28   
Andromeda
zara13 - Novalac je v lekarni pri nas 10 eurov, če pa imaš možnost, ga kupi raje v Avstriji, meni je malo predaleč iz LJ. Pestunja se pa kar dobro obnese, zelo hitro zaspi v njej, če je zaspan seveda user posted image

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 16:52:25   
carly
ojla, vidim da smo že na novi temiuser posted image user posted image .
Glede spanjaje pri nas tako, da ko zaspi spi po tri ure skupaj pa včasih bi še samo jo čez dan potem zbudim, ker je bolj lena za hranjenje.pa se potem dojiva ponavadi na obeh dojkah, potem se greva previt pa še enkrat probat dojit,sicer pa dobi dodatek.Tako da to kar traja pribl.eno uro pa potlej še nekaj časa za uspavanje, tako da prej kot v uri pa pol ne zaspi, ponavadi pa traja kar čez dve uri.Pa zadnje dni se dogaja da jo v drugem delu noči ful zvija in se še v spanju ful napanja, jaz sem pa itak ves čas pokonci ker nikoli ne vem ali še spi zraven ali je budna.Pa potem traja da se stanje umiri pa zaspi nazaj.Tko da ji zdej trikrat na dan dodajam kapljice proti krčem pa je malo bolje.
Kako tiste, ki dojite in še dodajate veste koliko dodati?

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 16:59:19   
lyra*
26.11 je praznovala svoj tretji mesec
 
user posted image user posted image user posted image
 Ema    (orka)
user posted image user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil lyra* -- 28.11.2008 17:03:18 >


_____________________________

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 17:02:23   
lyra*
Mi imamo tudi Aptamil!   So nam ga že na začetku priporočali pa še sestra mi ga je prinesla takoj in smo pol kr ostali pri njem.

jada uff...mastitis sem tudi jaz imelauser posted image  A je že boljše kaj?



Jaz tudi nikoli nevem koliko dat dodatka user posted image .
Vsak obrok dam eno na dojko,da pač spije toliko kot je noter,eni pa dam celi obrok AM in pol sploh nevem koliko naj kateri damuser posted image



Alarmuser posted image

_____________________________

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 17:02:27   
carly
Aja glede patronažne, pri meni je bila 4x pa še to le zato, ker Taja ni jedla in jo je še enkrat prišla dodatno stehtati.Pa ni nič pametnega povedala, kar se prehrane tiče sploh nič,v bistvu ni dala nobenih nasvetov, ker se ji je vedno mudilo, ker je sama za tri občine.Prvič je samo podatke vzela pa tajo s krpico umila pa stehtala, drugič isto, samo takrat je bila tamala že shujšana tako da smo se mučili s hranjenjem po žlički z dodatki, tretjič jo je le stehtala četrtič pa smo se kopali.Pa sva jo vprašala kdaj se spet vidimo pa je rekla da nič več, tako da pri nas zgleda nič ne pride kasneje.

Aja pa še to, zakaj pa vi dodajate čaje?Ker meni so rekli, da ni potrebno ne čaja ne vode prvih šest mesecev.

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 20:57:27   
nagajiva
Ojla
 
Zara13-o zanimivo glede dudic, še nisem slišala. Me je pa kar pomirilo....ker si dudico začeli samo zvečer in z njo lažje zaspi. Pol jo pa tako ven pljune in jo lepo pospravim pa je ne pogreša več....
Spanje-saj mogoče je vprašanje malo tak, ampak mene vseeno zanima kako dajete svoje user posted image  spat. Mi mamo košek in spimo kar v njem na boku s podloženim vzglavjem. Pa so šivi ok, pa spi že malo dlje in bi ga ob večerih dala v posteljico. A mate v posteljah vzglavja podložena? In kako spijo malčki-obrnjeni na bok ali na hrbtu.......Kaj je pravzaprav bolje, da ne rečem pravilno? Eh, sem pač 1. mamica in mam malo "čudne" skrbi.....Pa vem, da se na vas lahko obrnem....
Čajčki-jaz mu zaenkrat ne dajem nič. Baje pri polnem dojenju niti ni potrebe.
Novalac-je baje zlo vredu in vsekakor je skoraj pol cenejši v Avstriji. Vem iz prve roke, ker ga je moj nosil iz Avst. za malega od prijatlov....Pa tudi kapljice proti krčekom-Antiflak....Baje so zlo vredu. Jih mamo doma, ampak mu jih bom dala šele ko bo res sila.....
 
Tako, mamo alarm.....lakota pač user posted image ......

_____________________________

Opazujem te, kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke....In šele, ko tvoja dlan leži v moji opazim, kako zelo majhen si. Tako si majhen-pomeniš mi pa ves svet!

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 21:04:28   
onur
Moja spi v zibelki in nima podloženega vzglavja. V porodnišnici so dvignili posteljico, če ni bil kupček podrt. Moja tudi slabo podira kupčke, vendar ji zaenkrat ne dvigujem vzglavja. Drugače pa spi na boku in zadaj ji dam brisačo, da se ne obrača.
Sem pa žalostna, ker moram dodajati mleko (sicer samo zvečer). user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
28.11.2008 23:15:01   
Andromeda
zadnja novička...Caligula ima fantka! kaj več se ne ve, to je sporočila Tinka05 na forum nosečnost. Bravo, mami!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
29.11.2008 9:50:40   
onur
Bravo Caligula! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
29.11.2008 10:06:19   
Andromeda
Hello!
Da še tukaj objavim:
Dobila sms od caligule - potem, ko se je od sedmih zjutraj do pol devetih zvečer mučila v porodni, je rodila s pomočjo CR fantka z imenom Jaša, 3710g in 53 cm.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
29.11.2008 10:38:34   
konina
user posted image  Bravo, mami. Čestitam ob rojstvu tako težko pričakovanega sinčka. Upam, da so se težave končale in da je z obema vse v redu. Pa čim prej naj mami okreva, da bo lahko z nami klepetala. user posted image

Mi smo malo utrujeni. Za nami so nemirne noči. Dojita se največ na dve uri in to po možnosti z malo zamika. Tako, da enega podojim, pa je že skoraj drugi na vrsti. Upam, da se spanje kmalu uredi. Čez dan sta pa res pridna. Malo sta zamenjala dan in noč.

uf, alarm. Pridem nazaj.

_____________________________

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Izbira imena: 5 stvari, ki jih je dobro ve...
Ena mama je delila zapis o izbiri otroškega imena oziroma o stvareh, ki bi jih rada vedela, preden se je odločila za otr...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?