|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
29.12.2008 20:40:40   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA
Naša Anja ima sedaj obroke po 100ml, če pa je ful lačna, zdere po tem še 40ml - kakor kdaj. meni se to zdi ful veliko a nemorem da ji nebi dala če mi tuli in hlasta za flaško.
Pa še nekaj jaz nikoli ne držim flaško skos v ustih. To sem se naučila že pri Žigu, ki mi je tudi ratoval ves plav ker se mu je toliko zaletelo. To ni tako kot če bi jedel pri meni, ker iz joške se mora ful bolj potrudit da kaj priteče, tukaj pa kar samo včasih teče ven in se jim zaleti ker nemorejo tako hitro požirat. Zato ji dajem cuc v usta, počakam da potegne ene 3-4X in ga potegnem iz ust, da popije kar ima v ustih in da vmes prosto zadiha, pa spet dam v usta, spet počakam da naredi ene 3-4 požirke in spet ven. To sem se naučila že pri Žigu in tako delam tudi pri Anji. Se mi zdi da je bolje, bolj počasi je in se ji ne zaletava tako zelo.
Je pa ena stvar pri tem da podirava recomo 3X kupčke pri 100-tih ml mleka, ker tako ko ji dajem cuc ven in not, tudi poje več zraka in moram večkrat podreti kupčka. Pa to je šala mala naprem mojim živcem in mojim srcem ko sem videla da mi ratuje ves plav in ne zadiha.

Jaz ti priporočam da probaš, mogoče bo tudi pri vas bolje!


hvala, cipresa, za nasvet. tudi mi poskušamo zdaj nekaj takega. ampak še vedno sem čisto presrana.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 526
   RE: Božičkovi pomagači 2008
29.12.2008 20:51:53   
Ana Luna
no, zdej sem tudi jaz na škatli od Novalaca našla tabelo odmerjanja, ki pa se razlikuje od Aptamila;

od 0 do 1 meseca: 90 do 120 ml
1 do 2: 120 ml
2 do 3: 120 do 150 ml
3 do 4: 180 ml
4 do 5: 180 do 210 ml
5 do 6: 180 do 210 ml

če prav vidim, torej malo manj kot pri aptamilu. je možno, da torej materinega mleka otrok potrebuje še manj? (ker je bolj mastno, sladko, kalorično ...)?

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 527
   RE: Božičkovi pomagači 2008
29.12.2008 21:42:25   
Detece
Najbolje da si izračunaš po naslednji formuli:

120-180 ml na 1kg teže/dan
 
Mislim, da sem to prebrala na forumu, kjer je na to vprašanje odgovarjal pediater. Če se ne motim je tudi meni na ta način izračunal v bolnici pediater.
Torej moj ima 3kg , kar pomeni da mora pojesti cca 150x3 ml na dan razdeljeno v 8 do 9 obrokov.


Upam, da vam bo kaj pomagalo!
 
 

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 528
   RE: Božičkovi pomagači 2008
29.12.2008 22:13:28   
m a j c i k a
Čer!
Povejte mi katere kapljice priporočate proti krčkom, poskusuli smo bio gaja, gas bimbi, koroške, avstrijske, zdaj smo kupli še sab simplex, našo bibo grozno matra, zdaj že čez dan in skor nič ne spimouser posted image ............

blackcoffe: kaj sem jedla? hmmmmmm kaj pa vem mogoče malo preveč otrobov zjutraj v jogortu pa so ji začeli laski poganjatuser posted image ! Se je pa že v bolnici vsak v lase zapičil in so mi jo že takoj po rojstvu počesale!

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 529
   RE: Božičkovi pomagači 2008
29.12.2008 22:25:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: m a j c i k a
Se je pa že v bolnici vsak v lase zapičil in so mi jo že takoj po rojstvu počesale!


Pri nas je bilo isto, pa tudi laske so ji že v porodni počesale user posted image .

Danes mi je pa nekaj fenomenalnega uspelo ... in to uspavat tamalo že ob pol desetih zvečer in to tako da sem jo še napol budno v posteljico dala in ji prižgala uspavanko na zvezdici zaspanki in je uspelo! Jej!!!

(odgovor članu m a j c i k a)
  Neposredna povezava do sporočila: 530
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 9:14:04   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: Ana Luna

no, zdej sem tudi jaz na škatli od Novalaca našla tabelo odmerjanja, ki pa se razlikuje od Aptamila;

od 0 do 1 meseca: 90 do 120 ml
1 do 2: 120 ml
2 do 3: 120 do 150 ml
3 do 4: 180 ml
4 do 5: 180 do 210 ml
5 do 6: 180 do 210 ml

če prav vidim, torej malo manj kot pri aptamilu. je možno, da torej materinega mleka otrok potrebuje še manj? (ker je bolj mastno, sladko, kalorično ...)?



Tudi na škatli od aptamila je podobna shema če gledamo po mesecih, če pa se orientiraš po kg, kar je za moje pojme bolj logično pa seveda pri nas to pomeni da smo že dva meseca stariuser posted image in je toliko večji obrok.

Tole glede materinega mleka pa kolikor jaz vem je ravno obratno in ga otročki pojejo več kot pa adaptiranega da so recimo siti. Adaptirano  je bolj nasitno, materino pa malo manj - je pa seveda toliko boljše da otročki jejo materino mleko.


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 531
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 11:07:22   
blackcoffee
Ana Luna:
..jaz sem si umislila nastavke, brez njih svojih bradavic ne dam več!!!  problem je le, da mali počasneje sesa ... ampak ni nujno, da so krivi nastavki.
sicer pa - luštne fotke! najina sinkota sta pa isto stara, veš? user posted image

pa res!!! user posted image  
pa od wildfire Manca tudi!
ob kolkih si rodila? jaz sem ob 20:25h.
komaj čakam, da bodo naši malčki mal večji.. par mesecev stari... bi se res lahko dobile na krofih - govorim za vse decemberke!! user posted image

nastavki -  mogoče je to dobra pogruntavščina. se bom pozanimala in sprobala, saj če bo sesanje šlo tako dalje, bom znorela.



_____________________________

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 532
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 11:21:40   
pumpkin23
Oj punce ful hvala za vsodbudne besede glede dojenja. Se mi zdi da vsake toliko casa rabis neki tazga da dobis nov zagon. Samo meni je ful tezko ne dat otroku za jest pol po flaski k se tolk zacne histericno drt po nekem casu ko je na josku, ker mali ze ve kje lazi je:) Ce mu pa dam za jest samo z nastavki mi pa zaspi gor in nic ne poje. Samo crkla se. No mogoce kake dva pozirka naredi. No pa sej bo bolje, ko malo odraste in dobi na moci. Jaz pa ne smem zgubiti volje.

Jaz drugace mojemu dajam po 50-60ml na obrok, tolk je tuk moja mera iz joskic:), tako da nic ne dodajam umetnega. Mi je pa patronazna rekla da naceloma nej bi na dan nas picek pojedu okol 500ml, enkrat vec drugic manj.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 533
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 13:20:45   
uršula83
Pozdravljene! Sedaj se vam pridružujem na tej "novi" temi decembrk. Imam eno vprašanje za tiste, ki že imate malo več izkušenj. Moj mali ne zaspi zvečer. Čez dan spi , mu ni problem. Zbudit ga ne uspemo ker tako trdno spi. Smo z mami probale ga 2 uri zbujat, pa ni šlo. Zvečer pa od 20 pa do 3 ali 4 zjutri ne zaspi. Kako naj ga uspavam? 

_____________________________

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu pumpkin23)
Neposredna povezava do sporočila: 534
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 14:41:42   
Splet.Ka
Dober dan.

Danes je pa pri nas tak sonček, da sem prav vesela. Sem čisto pozabila, da smo imeli zvečer spet pestro in da smo šli spat šele danes. Ampak ker je tako vsak večer, se mi zdi, da to ni več nič posebnegauser posted image .


Upam, da ste ostale tudi dobre volje.

Nekaj mi povejte. Kdaj boste začele uporabljati kengurujčka, tiste, ki ga boste? JAz se zavedam vseh opozoril, kako ni fajn. Ampak če hočemo it malo v hribe na sneg, je brez težav v njem kake 15 minut ali pol ure... Ampak ne vem, kdaj, pri kateri starosti. Se ne spomnim, kdaj smo prvo punco not dali.

PA še eno vprašanje. Naša user posted image  ima zadaj na vratu pa vse gor do lasišča en velik živordeč lišaj. Pojavil se je istočasno s pikicami po čelu. Vem, da se jim zdaj koža čisti, zato zaradi tega fleka ne delam kakšne panike. Ga pa mažem z olivnim oljem, pa ni nič bolje. KAj je še primernega za mazanje, bepanten?

Naša user posted image  ima tudi precej suho kožo, zato jo po vsakem umivanju vsak dan mažem z olivnim oljem in ji pomaga.

Zverinca, mi nohte strižemo med dojenjem...no, jaz darujem mleko, moj user posted image  pa opleta naokoli s škarjami. Sem kar vesela, da je tako, jaz sem bolj nerodne sorte in bi hitro bila kakšna poškodba...

Majcika in blackcoffee, lepe slikice!

Blackcoffee, mene pa nič ne bolijo bradavice. A si jih kaj mažeš z lanolinom ali bepantenom?

KAj priporočam proti krčkom? Strpnost, saj bodo minilo. Mi imamo sicer Sab Simplex kapljice, pijem komarčkov čaj, nič pametnega več ne jem. Ne pomaga, ampak imam čisto vest, da naredim vse, kar lahko.

Otika user posted image user posted image user posted image  za uspavanje...mi bi tudiuser posted image .

Uršula, če bi vedela odgovor na tvoje vprašanje, bi ga s prido uporabljala. Naša ta velika punca je začela pri petih mesecih spati tako, kot je treba. Prej smo se skoraj na glavo postavljali, pa brez učinka. Potem pa en večer...kot bi prebrala moj scenarija...in tako je ostalo.

Lep pozdrav od mene!



_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 535
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 14:58:08   
Anonimen
Splet.ka ... naša ima tudi čez ušesa, lica in brado en velik rdeč lišaj, ki se tudi lupi malo ... no pa zdaj po enem tednu se je začelo izbolševati, samo se pa seli malo nižje na vrat in rame ... so mi rekli da se ji to le koža čisti in ni nič nevarnega, samo meni gre pa blazno na živce ko je čisto hrapava user posted image . Sprva sem jo mazala z bepantenom, samo so mi to rekli, da ne smem preveč, ker tanjša kožo, tako da jo sedaj zvečer namažem kar z lekarniškim hladilnim mazilom za rito ... itak jo z njim mažem po celem telesu, ker ji olja kožo še bolj izsušijo.

(odgovor članu Splet.Ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 536
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 15:26:48   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: Detece

Najbolje da si izračunaš po naslednji formuli:

120-180 ml na 1kg teže/dan
 
Mislim, da sem to prebrala na forumu, kjer je na to vprašanje odgovarjal pediater. Če se ne motim je tudi meni na ta način izračunal v bolnici pediater.
Torej moj ima 3kg , kar pomeni da mora pojesti cca 150x3 ml na dan razdeljeno v 8 do 9 obrokov.


Upam, da vam bo kaj pomagalo!
 
 

detece, hvala! se bom kar po tem orientirala.

IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

Tole glede materinega mleka pa kolikor jaz vem je ravno obratno in ga otročki pojejo več kot pa adaptiranega da so recimo siti. Adaptirano  je bolj nasitno, materino pa malo manj - je pa seveda toliko boljše da otročki jejo materino mleko.


cipresa, verjetno to kar drži!

IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

ob kolkih si rodila? jaz sem ob 20:25h.
komaj čakam, da bodo naši malčki mal večji.. par mesecev stari... bi se res lahko dobile na krofih - govorim za vse decemberke!!

nastavki -  mogoče je to dobra pogruntavščina. se bom pozanimala in sprobala, saj če bo sesanje šlo tako dalje, bom znorela.



jaz sem pa ob 04.32. malo smo zgrešili Miklavža. user posted image
ja, drugače pa poskusi nastavke. moj mali je postal taka zverina, da me še čez nastavek zaboli, si sploh nočem predstavljat, kako bi bilo brez ...

punce, jaz se tudi že veselim trojanskih krofov! user posted image

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 537
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 18:04:54   
blackcoffee
Splet.Ka:
...mene pa nič ne bolijo bradavice. A si jih kaj mažeš z lanolinom ali bepantenom?

KAj priporočam proti krčkom? Strpnost, saj bodo minilo. Mi imamo sicer Sab Simplex kapljice, pijem komarčkov čaj, nič pametnega več ne jem. Ne pomaga, ampak imam čisto vest, da naredim vse, kar lahko.


mene bolijo bradavice zgolj takrat, ko imam otroka na prsih. drugače ne. si jih bom začela mazati z lanolinsko kremo. kaj ti uporabljaš? pa med dojenjem te nič ne boli, ko sesa?

kadar ima Thor krče - ko ga zvija in ko se začnče dreti, ga 'namontiram' nazaj na joško, da še malo posesa... pa je pol mir.  user posted image do zdaj mi je v tem primeru samo enkrat zavrnil dojko..  pa sem ga kar na sebe položila, da je s trebuščkom ležal na meni in sem ga malo pozibavala. pa se je umiril in zaspal.

drgač pa tudi jaz strižem nohte med dojenjem ali pa kar med spanjem. kupila sem škarjice za dojenčke in so super!



_____________________________

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 538
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 18:35:33   
Detece
Pozdravljene!

No mi se danes s5 nismo nič zizali zaradi zamašenega noska. Smo pa šli za vsak slučaj k zdravniku in nam je predpisala antibiotične kapljice za nosek. Upam, da bo kaj pomagalo.

Sem pa danes slišala eno varianto za kolike. Sicer zveni zel nenavadno, ampak nič ne stane če poskusite tiste ki imate težave (mi jih HB še nimamo). Naj bi bilo dokazano, da kadar otrok joče zaradi kolik pomaga zvok sesalcauser posted image user posted image user posted image  Slišala sem za mamice, ki so si zvok posnele in ga otročku predvajale. Naj bi baje pomagalo....

Mi se gremo pa zdaj kopat počasi. Nohtkov pa še ne strižemo, saj se samo odlomijo.


lep večer in mirno noč!

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 539
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 18:39:35   
martka
mene pa nič bradavice ne bolijo...
naša gaja je danes spala od polnoči do 7h zjutraj!!!
je pa res, da je celo popoldne prebedela- danes pa cel dan spi- na rokah! ko jo odložim, se čez nekaj minut že pritoži.
še vedno precej poliva, kljub zelo strogim kupčkom.pri 12 dneh je kljub temu pridobila pol kg in zrasla 2cm.
se je pa zdaj že parkrat zgodilo, da kr mal pozabi dihat! ne vem kaj je to, ima katera izkušnje? ne kadar spi, ko je budna! v postelji ima angel care blazino, ki zaznava premike ob dihanju, pa vseeno naju je strah.
krčki, jah, pridejo in grejo! zdaj ima finto, da cel dan ne kaka in potem, ko jo oblečem v pižamo nanaka za vse nazaj in je umazana gor do lopatic!
drugače pa se še ne smemo kopat, ker popek, še ni čisto suh. joj, komaj čakam!

_____________________________

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 540
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 19:15:32   
blackcoffee
martka:
krčki, jah, pridejo in grejo! zdaj ima finto, da cel dan ne kaka in potem, ko jo oblečem v pižamo nanaka za vse nazaj in je umazana gor do lopatic!

user posted image
men se je danes tamali tudi pokakal in polulal takoj, ko sem mu snela pleničko; je šlo po celem. in prav presenečena sem obstala, ko sem videla kak curek je spustil - no, v bistvu dva konkretna curka. eden je brizgnil iz rite, drugi pa takoj za prvim, še iz lulčija.  user posted image

spanje - sem hotela pohvalit, kako je Thor spal popoldne 4 ure skupaj! pa vidim, da tebi Gaja spi celo noč... huh.. midva se še zdaj hraniva na dve uri! ni čudno, da te bradavice nič ne bolijo.. lol
skratka.. imava 'red' na dve, včasih na tri ure. včasih pa tudi na pol ure...  user posted image
kaos. user posted image


_____________________________

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 541
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 21:23:26   
katja_p
Povejte, a si ktera maže trebuh s kako kremo?

Naša user posted image  je pa začela bit mal več budna čez dan. Oziroma na pol miži user posted image  Mal zakinka vmes, pa spet odpre oči! user posted image  Nč je ne budim, se pa zbuja sama nekje med 3-4 ure. Dans dopoldne ni jedla celo 5 ur. Kakor kdaj ...

Kdaj jih pa kopate? Zvečer? Pred, po hranjenju ...?

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 542
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 21:43:10   
Detece
Katja najbolje je da dojenčka skopaš zvečer, saj ti po kopanju lepo aja. Kopati ga moraš ko ni preveč sit in ko ni lačen, se pravi nekje vmes. Naš je danes jedel okoli 17:30, kopali smo ga pa malo pred 19 uro.
Evo našega pomagača smo ravnokar odložili v posteljico in aja kot angelček. Zdaj se grem pa umit in se še malo atiju posvetit.

Lahko nočko!

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 543
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 21:46:55   
zverinca
Čer!!

jaz si trebuh mažem z nekim Vichy-jem, mi je mami prinesla in je pač za ponucat. Samo komaj čakam pregled pri G da mi da zeleno luč za trebušnjake, tale vamp ni za nikamor, sem pa toliko trmasta da si ne grem novih kavbojk kupitiuser posted image tega se hočem znebit in pika. Stop.

Bradavice si pa tudi vsakič po podoju namažem z bepantenom, ki je prav za to. Pa si vsakič namažem obe bradavici in je kr znosno dojenje. Prve par sekund me boli ja, da bi morala kaj vgriznit, pa se potem sprosti in je znosno.

Spi pa meni kar čez dan, po vsakem dojenju zakinka, je pa dopoldne eno rundo malo bolj buden in popoldne. Doji se pa striktno na 3h čez dan (plus minus pol ure),pPonoči je potegnil tudi že na 4h.
Budila ga pa jaz zaradi dojenja ne bi, naj spi če želi. Zaradi lakote se bo dojenček gotovo zbudil.

kopam pa jaz malega tudi zvečer, ga podojim na pol, skopam in do konca podojim pa pade v mlečno komouser posted image in po kopanju spi sigurno 4h v enem kosu!

kaj še?
eh... aha, sem se mojega zaostalega vprašanja od včeraj spomnila: spanje na trebuhu? dojenčka mislim. Jaz namreč opažam, da mali ful dobro spi na trebuhu... pa tudi je že dovolj močen da glavo obrne levo ali desno, tako da reflex za dvignit glavo ima. Navodila za dojenčke pa pravijo, da ni dobro, le spanje na boku se propagira... kaj menite, je ok ali ne?

Drugače sem pa danes (ali bolje rečeno: trenutno) bolj take volje, nekaj me je dragi pojezil oz. se je on pojezil zaradi malenkosti in sedaj kuha mulo, meni se pa ne da it teh igric in grem pod tuš in spat. Itak bojo prehitro minile tri ure do ponovnega dojenja... pa še prebava se mi je nekaj zabetonirala, dobesedno in me vse boli. Upam da bo zaobšlo malega...

Lep večer čveke in mirno noč, s spanjem!


< Sporočilo je popravil zverinca -- 30.12.2008 21:47:53 >


_____________________________

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 544
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 21:47:08   
katja_p
Detece hvala user posted image
Js sm tud dans tako nardila. Jedla je mal čez 5, kopali smo jo pa mal pred osmo, zdaj pa pančka s kapco na glavi, ki ji je čist na oči zlezla in zgleda kot mali reperček user posted image

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 545
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 21:49:23   
katja_p
Spanje na trebuhu: ja, menda naj ne bi ... Čeprav sm js tud opazla, da naši paše zaspat na trebuhu, če jo ima eden od naju v ležečem položaju na prsih. V posteljici jo pa dajem sam na bok, v vozičku pa na hrbet.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 546
   RE: Božičkovi pomagači 2008
30.12.2008 21:56:07   
katja_p
Kako ste pa kaj s čiščo? Men teče že 4. teden pa še kr imam ... user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 547
   RE: Božičkovi pomagači 2008
31.12.2008 0:06:52   
Anonimen
Čer!

Katja_p:
Kdaj jih pa kopate? Zvečer? Pred, po hranjenju ...?

Midva jo kopava zvečer. Ji dava najprej kakih 60ml mlečka, da ji potešiva tahudo lakoto, potem se skopamo, potem pa dobi še preostali obrok. Je pa zgleda najina flenča en fenomen, ker jo voda sploh ne utrudi in je kar naprej budna. Tak da mi smo prišli že do tega, da imamo kar nočni spanec (od 22ih do 9ih, z vmesnim zbujanjem) in pa dnevni spanec od ene 2h pa do 5ih ali 6ih brez zbujanja, vmes je pa že kar skos budna.

Me pa zanima, kako ve otročke v teh budnih obdobjih animirate? Vam mirno ležijo v košari/ležalniku ali jih morate nosit itd.? Moja mora bit že prav dobre volje, da je sama budna v ležalniku (sevesa se jaz ali moj skos z njo pogovarjava).

Bradavice ... no midve se sicer ne dojiva tako za nahranit ampak bolj samo za pocrkljat, ker tamala nima potrpljenja, da bi dolgo vlekla ... samo ko zagrabi prvič, zares močno potegne, a me prav nič ne boli. Mogoče je to za to, ker sem si celo nosečnost utrjevala bradavice ... samo zdaj očitno za brez veze ...

Spanja na trebuhu jaz pri moji ne prakticiram, saj ko jo dam kravice past, se mi zdi da še nima dovolj močnih vratnih mišic. Na trebuščku mi edino zaspi tako na rami, ko podirava kupčka, samo potem jo odložim v posteljico na bok. V vozičku pa na hrbtu leži.

Ah Zverka, ne bit preveč huda ... moja teta pravi, da imajo deci že od rojstva eno hudo genetsko okvaro in da jim tega pač ne smemo zamerit user posted image .

(odgovor članu katja_p)
  Neposredna povezava do sporočila: 548
   RE: Božičkovi pomagači 2008
31.12.2008 4:12:41   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Kako ste pa kaj s čiščo? Men teče že 4. teden pa še kr imam ... user posted image

katja_p, nč sekirat! baje je vse to normalno tja do 6 tednov. pri meni je ravno kontra- se je ustavila po enem tednu, pa sem zagnala paniko. user posted image pa je tudi o.k. ženske smo pač različne.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 549
   RE: Božičkovi pomagači 2008
31.12.2008 4:17:11   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Povejte, a si ktera maže trebuh s kako kremo?



jaz ne. sem pa začela delat trebušnjake.
zakaj naj bi pa krema bila dobra?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zeleno blato: kdaj je čas za zaskrbljenost?
Otroško blato je visoko na seznamu skrbi novopečenih staršev. Kaj pomenita barva in konsistenca? Kdaj je treba biti zask...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?