|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
10.12.2008 19:08:43   
Anonimen
Cipresa, glede čišče ... iz mene so šli kosi veliki za par orehov skupaj, samo so mi v P rekli, da se to lahko zgodi, tako da se nisem preveč obremenjevala s tem.

(odgovor članu zverinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 7:56:59   
Splet.Ka
Dobro jutro.

Kako ste kaj? Pri nas je večer minil dokaj mirno, očitno kapljice proti krčem pomagajo. Joka in zvijanja je bilo namreč glede na pretekle večere precej manj. Spet smo eno rundo spali cele 4 ure in sem čisto navdušena!user posted image

Čišče imam jaz še zelo malo, upam, da kmalu izgine.

Sicer pa zdaj Zoja gleda naokoli na kavču, jaz pa si grem hitro skuhat vrč čaja. Vreme je pa tako grdo, da imam po celem stanovanju prižgane luči...sploh se ne zdaniuser posted image .

Se še tipkamouser posted image

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 8:29:12   
zverinca
Dobro jutro!!

Jap, tema jeuser posted image
no, me vsaj ne bo ven vleklo in me bo vleklo v horizontalo. Včeraj sem bila s prvorojenko malo preveč aktivna popoldne (beri: preveč pokonci) in sem celo noč čutila boleče posledice. Kar pozabim, da v bistvu še okrevamuser posted image zdej pa imam...

Mi smo imeli tudi ok noč, mali se je zbujal točno na 3h za dojenje, 2x se je pokakal da sem ga še previla, ostali čas smo spali. Dobro spaliuser posted image

Od danes je pa moj možek doma, vse do januarja, tako da bo lušno. Mogoče bosta šla z Jernejem vsaj za 10min ven, jaz pač še ne smem. Bomo videli...

Kaj kuhate? jaz sem brez idej in brez volje za kuhanje, bo moral moj prevzeti, hehe

lep dan vam želim, čeprav deževen!!


_____________________________

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 10:53:15   
Splet.Ka
Juhuhu.

Moja user posted image  spi. Sem že eno perilo pobrala in zložila, drugega obesila, pobrala iz pomivalnega stroja, šla pod tuš, pozajtrkovala,... Ni, da niuser posted image .

Zdaj pa čakam prijateljico user posted image , da pride na kavico. V ponedeljek ima CR in verjetno bova danes zadnjič klepetali, ko bo še v enem kosu.

Zverinca, a kar do konca meseca imaš dragega doma. Fino. Nas bo naš očka tudi še malo razvajal med prazniki.

Kuhanje...sploh mi ne gre. Nimam idej, kaj bi kuhala, tako da to potem ponavadi naredi user posted image . Med nosečnostjo sem bila pa tako zagnana. Vse, kar mi pride na misel, so vedno samo tortelini ali rižotauser posted image .

A katera ve, kako se tu na RR ugasne nosečniški koledarček? Menda se je treba prijaviti na razvoj otroka, ampak jaz tega ne najdem....

Lep pozdrav!

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 10:56:49   
5ra_28
Dobro jutro,
moja dva še spita, jaz pa pokonci. KOt da ga on doji ponoči. user posted image user posted image user posted image

Danes pride patronažna drugič in s tehnico. Me prav zanima.user posted image

Vreme za spat, jaz pa ne morem. Ker tiste 3 ure ko je spanje, kar dobro spim.

Ja, Tai je velik 53 cm, na tej slikci pa se je cel raztegnil. In tako obstal, da sem jaz imela čas it si v predal po fotoaparat in nardit 3 slikce - tako dolgo je bil tako raztegnjen. Mal je tud suhcen, ni nek bajsek (ob odpustu točno 3kg), pa še za to tako izgleda - maneken pač.user posted image user posted image

Grem se jaz mal k mojima dvema še pocartat, ko je ravno tako vreme...

lep dan

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 11:01:27   
Anonimen
Alo!

Neki me zanima, kako ve prenašate to spanje po etapah? Mene čisto ubija. Že učeri zvečer me je začela glava bolet, pa dons me tut ... pa kar tko v valovih mi prihaja, da me neki časa tolk zebe da me kar ruka, neki časa mi pa kar dol teče ... No upam, da je to od utrujenosti in ne kaka viroza user posted image . Sicer naša punčka ful dolgo spi, tut po 5 ur v kosu ... dons je bila sploh pridna in je spala od neki čez enajst pa do pol 6ih zjutraj ... ah očitno se moram še dokončno privadit na to, ker prej sem bila prava zaspanka in spala po 9 ur na dan user posted image .

No saj danes me spet pride mami malo pocrkljat, kar mi prav paše.

(odgovor članu zverinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 11:14:18   
Splet.Ka
Otika, mogoče pa vreme vpliva nate. Mene je tudi včeraj malo glava bolela, malo me je zeblo, malo sem švicala...skratka, hormoni in vreme, jaz mislim.

Drugače pa spanje po etapah slabše prenašam kot prvič...mogoče zato, ker je res taka turobna zima ali kaj. No, pa prvič sem imela res vseh 24 ur na dan na voljo za počitek, zdaj je pa ob 6ih pač treba pospremiti ta veliko v vrtec, ob 14.30 do večera je pa potem spet akcija.

Ko bo naša user posted image  spala toliko, bo zagotovo vedela cela RRuser posted image . Rekord imamo zaenkrat pri štirih urah in skačemo od veseljauser posted image .

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 11:52:59   
CIPRESA
Tudi pri nas spanje še zaenkrat rekord 4h, več  še nismo dosegli.

Me pa zanima kako tiste ki imate tudi večje otroke in so v vrtcih gledate na te viroze in prehlade? Mene je ful strah da nebi kaj Anja nabasala od Žiga. Zdaj ga mam 2 dni doma pa  sem res zelo utrujena ker se moram ukvarjat z njim ko Anja spi. Rada bi ga dala v vrtec pa me je strah da bi mi prinesel domov kako bruhanje in driskanje ali pa gripo in podobno. Kaj delate ve, jih ne pustite blizu svojim malčkov?


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 12:02:08   
Detece
Pozdravljeni!

Še en decemberček - Ruj (2660g, 49 cm, rojen v 35 tednu s CR).

Se javim in Vas preberem ko bo kaj več časa, zdaj morem pa počivat, ker bo kmalu s5 čas za hranjenje (še še ne dojima čisto in imava veliko dela z izbrizgavanjem).

lp


(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 14:31:14   
Splet.Ka
Detece, dobrodošla skupaj z Ruiem!

Cipresa, mi imamo ta starejšo punčko v vrtcu. Je kmalu zbolela, ko smo prišli iz P, ampak je imela angino. Pazimo, da ne kašlja v user posted image  in da si vedno po kašlju ali brisanju nosa umije roke. PA da se dojenčice ne dotika po rokicah in da je ne poljublja po ustih...čeprav bi najraje počela ves čas samo to.

Ko je pa ta velika v vrtcu, jo pa doma najprej popolnoma preoblečemo in se dobro umijemo (roke, usta, okolu nosu), potem ima šele vstop v prostore, kjer je dojenčica.

Jaz sem čisto paranoična zaradi teh viroz, ker sva bili lani s prvorojenko pozimi 5x v bolnici...upam, da bomo čim dlje zdravi!

Pozdravček!

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 15:33:27   
nadya
Punce jaz sem vam kar fouš. Jaz bi tudi rada čimprej čvekala na tej temi user posted image .
Moj sonček še noče ven, še zmerej full razgraja po bušiju user posted image  (to mi je full fajn, ker pol vsaj nimam napadov panike), mene pa že vse tišči madona.

Lepo se crklajte user posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 16:28:51   
Anonimen
Takole ko sedajle malo premišljujem, ste mi vse tiste, ki imate zdaj 2. ali 3. otroka in imate dost energije za dojenčka popedenat in se še s starejšimi igrat, prave carice ... res kapo dol!!!!

Aja, pa še to ... danes se že od jutranjega obroka, ko je še dobila malo dodatke, samo dojiva ... bravo mami in Neža!!!

(odgovor članu nadya)
  Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 17:25:02   
zverinca
user posted image user posted image user posted image Neža!!!! le tako naprej!!!
če pa ne, pa tudi nič hudega Otika, sej vešuser posted image še zmeraj boš najboljša mama za Nežiko"!!!!

Cipresa, pri nas imamo podobne ukrepe kot jih ima Spletka. Niki kar pustim da boža Jerneja in ga ljupčka, seveda pa pazim na umivanje rok in brisanje nosu, imam tudi razkužilo v spreju, da si po brisanju nosa obe razkuživa roke in robci po enkratni uporabi romajo v koš. Kaj več kot taka preventiva itak ni možno. Res je treba paziti na higieno pa si naredil skoraj 80%, ostalo je pač sreča.....
Jaz imam Niko v vrtcu, ker sem švoh od CR ne bi zmogla je imeti doma - enako kot ti praviš fl zahteva, ko mali spi. Tudi sedaj jo je recimo moj peljal k babi na kavo, da jaz lahko počivam. He, ja, RR mi je kot počitek. Jernejko trenutno spi...

Jaz sem danes skuhala kurjo juho, naredila skledo solate za zraven (radič s krompirjem), pa še šparov zmrznjen jabolčni štrudel sem imela in sem ga spekla. In je bilo odlično kosilo. Za jutri je pa moj zadolžen, kaj bo naumil, ne vem.... on bi pasulj, jaz bi ga tudi, samo ga Jerneju ne privoščim. user posted image

5ra, ja tam je Tai videti prav doooolgin.... a sta vidva s tvojim velika? no saj vem da to ni merilo za novorojenčka, pa vseeno me čist iz firbca zanima... midva z mojim sva kr med večjimi, pa imava micene novorojenčke; moj je 185cm, jaz 177, Nika je bila 49cm dolga ob rojstvu in prav tako je Jernejko. Pa vem da je Otika tudi med večjimi in predstavljam si, da je njen tudi. Nežika pa je pikica, enako kot oba moja čmrlja.
No pa sem se začvekala...

Nadya, saj boš tudi ti kmalu tu... in vse ostale decembrkeuser posted image počasi boste vse rodile, se nekako ujele v novi ritem in potem bo tudi več časa za čvek na RR. Ko bojo pa sončni dnevi pa bo tu mrtvilo, bomo vse vozičkaleuser posted image

Detece, le pridi večkrat počvekat, za sprostitevuser posted image

tako, sedaj grem pa še tisti kup perila zložit, potem pa malo noge v luft, do naslednjega dojenja oz dokler Nika ne pride domov.... aja, Spletka, kako to da vozite lepotičko tako zgodaj v vrtec, ob 6h, če sem prav razumela??

tako, lep miren večer in predvsem mirno noč vam želim, če ne pridem še kaj počvekat...


_____________________________

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 18:17:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca
Pa vem da je Otika tudi med večjimi in predstavljam si, da je njen tudi. Nežika pa je pikica, enako kot oba moja čmrlja.

Ja jaz sem s svojimi 180cm res med tavečjimi, sam moj dragi je pa manjši od mene za 10cm user posted image ... no ampak tako ginekologinja, kot v porodnišnici in patronažna so mi rekli, da bo naša frčafela tudi bolj med tavelikimi, ker ima baje precej dolge krake user posted image ... sam zdaj je pa res drobižek. Smo pa v zadnjih nekaj dneh pridelali malo podbradka user posted image .

(odgovor članu zverinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 18:23:41   
5ra_28




Helo, evo mene,

Mali je zaspal ob 17h, sem pogledala forenzike na kanalu A, ati je zdaj šel na nogomet, jaz pa upam na Taijev spanec do 20h, da bom mal na RRuser posted image .

Danes je bila patronažna tu, zredili smo se le za 34 gramov od ponedeljka, ampak glavno da gremo gor.

Grem mal prebrat.. 




_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 18:34:57   
5ra_28




Zverinica...ne nisva velikanauser posted image . Jaz zmorem le 168 cm, moj 175 cm. Sam se je moj rodil 3 tedne pred rokom, pa je imel vseeno 51 ali 52 cm. Tako da kolk bo velik, bomo videli, ko bo zrasel.

Nobena mi ni odgovorila..ali pa ste spregledale...kdaj lahko začnemo mal migat (telovadba..trebušnjaki)... ko gredo šivi ven????????user posted image

Otika...ja, res kapo dol, tistim, ki imajo že enega otroka doma. Jaz ne vem kako bi zmogla, čeprav se sproti navajaš. One so že med nosečnostjo bile bolj obremenjene. Ko smo me počivale, so se one ukvarjalis prvorojenci.

Meni mami fuuul pomaga doma, nama kuha in mal pospravi...jaz imam likanje preko in malenkosti...Že za te stavri sem rekla ravno dans mojmu, da ne vem, kako bi vse sama??!!user posted image  Pa je rekel, še vse so zmogle, bi še pa ti. Bi pač mali mal več jokal, zdaj pa si pač vedno za njega na voljo. Sam on pravi, da bo razvajen???!!!user posted image




_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 19:48:25   
5ra_28




Ja, ravno sem rekla, da bi bil mir do 20h, pa je bil minuto za tem že prebujen in mal stokal. Danes je ravno zaspal, ko je patronažna prišla ob 14 in smo ga morali zbudit user posted image  in od takrat dalje ima danes ful porušen bioritem. Mal pred 15h je zaspal in se zbudil že čez uro in pol (ravno med kosilom, da sva z mojim jedla ločeno user posted image ), no potem je zaspal spet ob 17, ko sem jaz optimist mislila, da bo do 20h mir.
Če bo danes tempo na uro in pol namesto na 3, bom kot mesečnik.user posted image

Otika, glede nočnega zbujanja, pa nimam problemov. Sam zastoka, pa sem že budna, pa v petih minutah, ko on zaspi, zaspim tudi jaz. Zjutraj pa sta moja dva spala dosti dlje od mene. Zaenkrat me to ne moti. Sem bial v P dosti bolj boga. Zadnje 3 dni sem bila že prav bleda in s podočnjaki do brade. user posted image user posted image

Midva imava edin problem s podiranjem kupčka. A ve podrete kupček po vsaki jedi????? Če ne, kako vam potem spijo malčki????

mirno noč, grem jaz počivat, ker ravno sem izpod tuša




_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 19:49:08   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28


Nobena mi ni odgovorila..ali pa ste spregledale...kdaj lahko začnemo mal migat (telovadba..trebušnjaki)... ko gredo šivi ven????????user posted image





Ali šele po prvem gin. pregledu??????? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 19:51:06   
5ra_28
Aja, jaz sem mojo cimro iz P povabila med nas čveke. Je decembrka, mamica punčke rojene 1. decembra. Pa ne samo to. Skupaj sva bili v sobi, moj je Tai, njena tamala pa Taja. Naključje, a??? Ima že tudi sinčka, tako da boste se mamice dveh otrok imele kaj za pogovarjat..user posted image user posted image

No, upam, da se bo pridružila...

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 19:52:10   
zverinca
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28



Nobena mi ni odgovorila..ali pa ste spregledale...kdaj lahko začnemo mal migat (telovadba..trebušnjaki)... ko gredo šivi ven????????user posted image




jest sem odgovorila, sam če površno bereš....  user posted image   user posted image


_____________________________

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 19:56:37   
5ra_28
Aja, sam to še..potem pa grem, ker mi monologi niso zanimivi...user posted image user posted image user posted image

Meni prav paše, da tu ni toliko strani popisanih, saj jih ne bi uspele brat!!!!!!!


No, saj veste, da je Blackcoffe vztrajala, da bo rodila 10. dec.??? No, Otika, ti več nisi bila takrat toliko med čvekom...ona ni hotela pred 10. dec. Strogo je vztrajala 'noge skup'.user posted image user posted image

No, pa da vam povem to štorijo. Sva bili akr dosti v kontaktu po smsih... Že ko mi je voda odtekla, sem ji javila, sam 'opica' user posted image , ni videla dveh nočnih smsov, pa je prebrala šele tretjega ob 10h, ko sem ji napisala da čakam na tahude popadke. Me je kar klicala od šoka! Ja, jaz sem imela gsm kar med porodom. user posted image user posted image


No, hotela sem povedat tole...Ker sem cele noči prebedela, sva si pisali 6. dec zvečer smse. Pa jo je tudi nekaj zvijalo že zjutraj, pa je bilo čez dan ok. No, in ji 2 min čez polnoč (torej uradno 7. dec) napišem sms:

PA KAJ ZA VRAGA VZTRAJAŠ S TEM 10. DECEMBROM??!! REČI SI, JUTRI (no, je že jutriuser posted image ) GREM RODIT, PA BASTA!!!!!  (še zdaj imam sms shranjenuser posted image user posted image )

No, verjetno me je vzela za besedo, ker mi je ob 1h (mal kasneje) napisala, da ji je odtekla voda.

Fora, a???

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 19:58:13   
zverinca
aha, evo, sej si vidlauser posted image k se prehitevamo....

Jaz vsakič podiram kupček oz punucam mojega, da mu... mu kar dam Jerneja, pa naj se znajde, pa malo guncamo, kakor je rekla Cipresa in gre. Če ne pa jamra v spanju in se napenja.... in manj spi, če ne podre kupčka. Tako da se splača potrudit...

Ja, tole, jaz sem si prav to mislila na čvekanju v pričakovanju, da ve vse lepo počivate, jaz imam pa še prvorojenko... ste mi obudile spomine kako je bilo v prvi nosečnostiuser posted image no pa saj, meni ni bilo hudega, jaz sem bila itak na bolniški od maja, popoldnevi pa so bili pestri, ko je bila Nika doma, Lonja recimo je pa asica, služba plus še prvorojenka, pa deklica enako stara kot moja, pa kakor sem jo videla tudi nekje enako navihanauser posted image

so pa moji otroc že v mižalah, jaz pa grem tudi kavč likat in obkladke si dat na šiv...

lep večer, mirno noč in se beremo jutri!!


_____________________________

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 19:59:51   
zverinca
ja kje pa je zdej črnkofe, a je že doma?
če sta na vezi ji predaj en zverinski pozdravuser posted image


_____________________________

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 20:03:09   
5ra_28




Sem ji v ponedeljek ali torek še napisala sma, pa nisem dobila dogovora. Bom jo jutr kar poklicala. Je še bila not ja. SAm če je rodila 7. zvečer, bi lahko šla danes domov.user posted image
Bom jo pozdravila in povprašala, razen če me prej ne prehiti, in se tukaj javi.




_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Božičkovi pomagači 2008
11.12.2008 20:03:54   
5ra_28
OK, lahko noč. Zverka, tamali reči, naj gre Tom in Jerry-ja gledat na HRT2
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Izbira imena: 5 stvari, ki jih je dobro ve...
Ena mama je delila zapis o izbiri otroškega imena oziroma o stvareh, ki bi jih rada vedela, preden se je odločila za otr...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?