|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 20:23:41   
anajmad
Kaj bi dolgovezili-boli,ni kej.Pa sej marsikatera stvar fejst boli.Pri porodu ja najboljši konec,ko iztisneš otroka,pol pa veš da bo konec.Mene tudi zdej malček boli,sem imela pred dvema dnevoma laparo in histero,pa veselo sedim za računalnikom in berem RR.Tudi po operaciji sem bila takoj fit.Bila sem v intezivni,čez dve uri sem se že sprehajala z infuzijo po sobah,da so me sestre podile v posteljo.Jst pravim,odvisno od posameznika.
en lp:morje:D.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 20:37:49   
Pia73
Mene je tudi bolelo kot hudič! So me menda malo predolgo pustili, ker se je porod zelo hitro odvijal,.. ob 12.15 mi je odtekla voda - doma, pol pa, da sem prišla do porodnišnice, pa dajanje podatkov, pa klistir, pa vse je šlo počasi, ker se je dogajalo iz sobote na nedeljo, pol so mi pa dodali umetne popadke in zmaglili s porodne,.. sem mislila, da so mi štete zadnje ure v življenu. Pol sem pa imela še to smolo, da sem videla kdaj je vzela skalpel v roke - za rezanje presredka, tega sicer ne čutiš a jaz sem videla tisti skalpel in ko veš še bolj boli,... No, rodila sem ob 4.10. Pa sem čez 14 dni jokala, da bo sin edinček ampak ne zaradi poroda, tega me ni bilo strah, ampak zaradi neuspešnega dojenja,...

Bomo videli kako bo sedaj drugič.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 21:11:53   
Rozalija
Boli, valda da boli. Pozabiš tudi. Ampak saj pozabiš vsako ureznino, zobozdravnika, .... vse kar boli. In ko dobiš otroka v naročje še vedno boli, a tista štruca ti da energijo in voljo, da mirno ležiš ko te šivajo,

Mene je najbolj bolela inekcija za infuzije, ki ti jo ustavijo v roko in pa tudi tisti trenutek ko se je mala potisnila dol in imela glavo mal zuni... pa ja una babca, ki se mi je vrgla na trebuh.

Po porodu je bila pa ena stvar, ki mi je ni nihče povedal in me je bolelo in bilo smotano, da nisem prej vedela. Pač dobiš lahko hemeroide in pri meni so bili tako hudi, da me šivi sploh niso bolele. Tako da mi je bilo 14 dni po porodu to najhuje kar se je zgodilo. Ne porod, ne popadki, samo ti smotani hemeroidi in kakanje.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 21:16:50   
polona2
No, pri meni ta zgodbica, da pozabiš vse bolečine, ko vidiš otročka, ne drži. Spomnim se, kot bi bilo včeraj, popadkov, preden je prijela epiduralna, groooooza, ne bi te rada prestrašila, saj smo si različne in nekatere po njihovih navedbah popadki bolijo, približno tako kot predmenstrualne bolečine, no, pri meni je bilo drugače :(, popadki bolijo kot sam :hudicek:, jaz sem mislila, da me bo raztrgalo in tistemu, ki je"iznašel" epiduralno bi rada stisnila roko, hvala mu :bravo:, prihranil mi je marsikaj, no,
to je bila moja resnica, srečno :rozica:!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 21:27:53   
bskrle
Ej, kaj pa je tebe najbolj bolelo?
Si prebolela morda pljučnico ali kakšno drugo bolezen?
sAJ RES BOLI ROJEVANJE, ampak, verjemi,da so v življenju še kakšne hujše bolečine.
JA, res pozabiš na vse!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 21:58:42   
ajda11
Prvič sem v porodni ležala od nedelje zvečer do torka zjutraj ko sem končno rodila. Napisali pa so , da je porod trajal 8 ur. Ko so mi končno dali umetne mi je rit praktično v zrak dvigovalo. Boli, a gre. Sam iztis je bil v enem popadku brez omembe vrednih bolečin. Tudi rezanje presredka me ni bolelo, bolelo pa je šivanje. In edino tega se spomnim. Ostalo je v megli, kot da se to ne bi dogajalo meni. Zdaj drugič pa sem v porodnišnico prišla popolnoma odprta, popadki, ki jim niti ne morem reči popadki me niso boleli-dejansko kot malo močnejša menstruacija. Bolel kot sam hudič pa me je tokrat iztis. Nisem imela tistih "tiščalnih popadkov" in ker je imela tamala zatilno lego mi je babica pomagala z rokami. Imela sem občutek, da mi bo rit raztrgalo. Moja mama je rekla, da sem ob iztskanju bila "plava ko sliva". Pa
je tudi to šlo, brez rezanja in nobene raztrganine.
Gotovo v 27 minutah, od takrat ko sem pozvonila na vrata porodnišnice.
Dejstvo je, da BOLI, ene bolj kot druge, a če bi bilo to tako grozno hudo bi že mati narava poskrbela, da bi bilo drugače kot je.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 22:31:23   
Seven*
Jaz bom rekla takole. Bolj kot fizicne bolecine (ki ni bila majhna, priznam) se spominjam psihicne bolecine ob nestrokovnosti osebja in neprijaznosti osebja.. To odtehta vso fizicno bolecino. Ce bodo mi sli vsaj koliko toliko na roko kar se poroda tice, bom spet rodila brez EA.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 23:38:13   
Kadija
No, kot vidiš, draga bubabaya ima čisto vsaka svojo izkušnjo glede poroda. Tudi pri tebi bo svojevrstno in verjemi mi, da je to kljub vej bolečini ali ne, nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi mamici.Občutki, ki te obidejo, ko prvič primeš dete v naročje, so nepopisi in resnično odtehtajo vse prestane bolečine.
Ne bom ti opisovala svojega poroda, le to ti bom zaupala, da so me v porodno odpeljali z nasmehom na ustnicah in da sem se po pribl.24-ih urah zbudila v operacijski in zopet z nasmehom objela svojo:duda: štručko.
Pa ti povem še nekaj? Bi šla še enkrat!!!9nebesa

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 7:55:09   
Andra
Zdravo vsem,

povem lahko le to, da ko sem rodila prvič, mi je še najmanj pol leta postalo slabo in sem se kar začela trest, ko sem zagledala nosečnico.
Noseča ženska me ni spominjala na srečo, ampak na kup groze, žal...:((
Dolgo časa sem potrebovala, da sem to premagala in se odločila za še eno nosečnost. Namreč zelo sem si želela še enega otroka in na račun tega sem bila pripravljena vse to še enkrat prenašat. Moram pa priznati, da mi je bila druga nosečnost eno samo breme in sem komaj čakala, da bo tega konec.
Sedaj, ko je vse to za mano, sem zelo vesela in uživamo vsaki trenutek z našima sončkoma:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 10:00:24   
Miško
Veš, resnica je za vsako povsem drugačna. Jaz ti lahko povem svojo, ampak ti boš doživela pa svojo.

Mene so najbolj boleli umetni popadki, vendar samo na začetku, dokler nisem naumila, kako dihat in se sproščat, potem je bilo veliko lažje. Seveda boli, ampak meni se ni zdela tako huda bolečina, da je ne bi mogla prenesti. Bila sem pripravljena na nekaj veliko hujšega, predvsem pa bolj dolgotrajnega (prvi porod pri 34 letih), pa sem rodila v 4 urah. Nekajkrat so me vprašali, če boli in če hočem kaj proti bolečinam, pa sem vedno rekla, da še ni tako hudo in da si protibolečinsko terapijo prišparam za potem, ko bo huje. No, pa tistega huje ni bilo. In iztis na koncu me sploh ni bolel, rezanja presredka pa sploh nisem čutila - sem še vprašala, če sem bila prerezana. Tudi šivanje me ni bolelo.

Seveda me je bilo strah, po mojem je prav vsako. Vendar me ni bilo strah bolečine zaradi poroda, ampak tega, da bi se kaj zakompliciralo in da bi se z otročkom slabo godilo. Zato sem ves čas poroda poslušala samo njegove srčne utripe in ker so bili ves čas enakomerni in močni, sem bila pomirjena. Pa seveda mi je ogromno pomenilo to, da je moj najdražji bil ves čas zraven mene in me držal za roko.

Želim ti, da boš imela srečo in boš doživela porod kot pozitivno izkušnjo, tako kot sem jo jaz.

LP

Miško

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 10:05:37   
mateja 26
OJ!

Za mene porod ni bil nič posebnega.Niti ni takoooo bolelo,pa čeprav sem imela umetne popadke in sem bila potrgana od znotraj in rezana(tamala je bila kar velika 4020g,54cm).Niti me ni bolelo šivanje.Tudi sedela sem skoraj čisto normalno.Kmalu po porodu smo se odločili še za enega.(pdp 19.7.)Tako,da bo med otrokoma 13 mes.razlike.
Pa verjetno spet ne bom vedela kdaj gre za prave popadke:zmeden2:,saj me res ni skoraj nič bolelo.Pri prvi sem šla 1 teden prehitro:zmeden2:.

Drugače pa:korajža velja.
Kar pogumno.:sloncek:

Lp,Mateja
:rozica:

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 14:00:27   
polona2
Kaya, saj sem že večkrat o tem pisala, se že kar ponavljam :),
ko je prijela epiduralna, nisem več čutila bolečin, popadek sem čutila kot neke vrste pritisk, ampak še vedno sem čutila čisto vsakega, s partnerjem, ki je bil pri porodu zraven, sva se pogovarjala, kot bi bila doma, na kavču, tvoje čutenje popadkov je odvisno od tega, koliko ti anesteziolog dozira EA, vsake toliko časa ti spustijo novo dozo, ti poveš, koliko te boli in na podlagi tega, se dozira , nikar pa se ne boj katetra, mi ni jasno, čemu tak bav bav :zmeden:, meni se je zdel res "harmless" ,
sam iztis je bil intenzivna izkušnja, seveda neboleč, ampak še kako sem ga čutila, iztis je bil pri mojem porodu res "sugar on top", skratka enkratna porodna izkušnja, brez komplikacij pa še šivana nisem bila nič, želim si, da bi bilo naslednjič vsaj podobno, če že ne isto, srečno :rozica:!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 15:33:17   
puncica
Porod boli seveda boli a ne tako da se ne bi dalo preživet. Men je blo najbolj grozno pritiskanje, popadki sploh ne tako. Vsi pa pravijo da so popatki grozni. Kaj pa vem jaz celo nosečnost sploh nisem imela straha pred porodom in sem tudi potem v prodni sobi se smejala mojmu možu, ko mi je take klamfe špilal tam. pa rekla joj zdej pa bova v tej sobici 8 ur a ne:)- Skratka jaz sem bila čist sproščena mogoče mal živčna zarad radovednosti kako bo. A ko se enkrat začne dogajat (sam porod) gre vse tako hitro, da sploh ne dojemaš vsega. Men se je sicer zdel da tamala ne bo prišla ven še pol ure sem potiskala in potiskala pa ni šlo nikamor, no vseeno pa se je rodila.

Po porodu sem bila kod da bi me en urnk avto povozo, vse me je bolel, vse mišice, ampak na bolečino pri porodu sem pa kr pozabila. A ja še to rodila sem brez EA, vendar so mi dal tisti smejal plin al neki, sem dihala noter, pa neki so mi dal v žilo, ne vem kaj, niso pa bli umetni popadki.

Nič se ne boj, sej boš vidla da ni tak bau bau. Res pa je da sem jaz prvič rodila v 2 urah od začetka (popadkov prej nisem mela) do konca.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 15:38:11   
puncica
Še to mene je najbolj bolelo ko so mi poslco ven vlek, pa še popkovina se je pretrgala, ko jo je materinični vrat prijel in ni šla ven, čakal pa tud niso da bi sama spolzela ven ob popadku, ja to je pa to, ko hočjo vse na hitro. Tist mi je blo najbolj grozno, ko so mi za popkovino ven vlekl postlco:((

Šivanje pa tud ni blo tak bau bau, sicer je mene mal bolel, kaj pa vem tam na začetku očitno ni prijela injekcija a je blo hitro konec imela sem 6 šivov.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 16:24:13   
Anonimen
Mene najprej ni bilo čisto nič strah. Prepričana sem bila, da imam visok prag bolečine in da bom tistih par ur že zdržala. Če me nekaj močno boli, pa sem najraje sama s svojo bolečino. Tako sem mislila.
Pa ni bilo tako. Ampak sem res redek primer. V porodni sobi sem namreč preživela od ponedeljka zjutraj do srede popoldne, ko so mi naredili CR. Saj ne da bi imela ves čas popadke, samo na CTG sem morala biti priklopljena. In ko sem zraven sebe poslušala vse tiste porodnice, ki so kričale od bolečin, in to tako, kakor da so tik pred smrjo, me je lotevala panika. Tako sem bila na koncu že totalno panična in sem se po moje samo še cmerala, sicer ne ne vem kako naglas, ker me je takrat, ko je šlo vsaj malo zares, že močno bolelo, da prav ne vem koliko glasu nisem več iz sebe spravila. POtem se mi je pa po moje že malo bledlo od vsega hudega, ker se določenih stvari ne spominjam, naprimer poti iz porodne do operacijske.
Kar se moje porodne izkušnje tiče, ne bom več rodila. Amen.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 16:34:30   
alpog
Bubabaya, nikar ne verjemi vsega hudega, kar govorijo. Mislim, da ni fer od ostalih, ki s svojimi negativnimi izkušnjami strašite. Rajši bi se katera lahko ugriznila v jezik (ali prste). Rojstvo otroka je vendar nekaj tako lepega, čeprav ne nebolečega!
Le pogum, ne bo tako hudo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 16:57:15   
Anonimen
Ja, kaj zdaj ni fer, alpog, saj hoče resnico. Resnica je pa taka, kot smo napisale. Po moje se nobena ni zmislila, da ne bi bilo za verjet. Je pa še vsak ven prišel, res še noben ni not ostal! Tako to je.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 18:13:36   
Urška*
Alpog, mislim da vsaka ženska drugače doživlja porod. Če tebe ni bolelo, še ne pomeni, da ni bolelo ostalih.Ljudje smo si zelo različni.Noben ni isti.

Če je hotela vedeti resnico, ji povem resnico. Če pa bi napisala naj malo polepšam, bi pa malo v "celofan" zavila.
In mislim da nobena ne pravi da je rojstvo nekaj hudega. Seveda je to najlepši trenutek v življenju.
Mene je zelo bolelo, in ko se vsaki dan spomnim kako je potekalo, dobim solze v očeh, ampak to so solze sreče, ker je zame porod nekaj najlepšega kar je narava ustvarla.

Uživaj in LP:)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 19:42:55   
Anonimen
Tudi jaz še enkrat poudarjam, ALPOG, da bi tudi meni bilo lažje, če bi mi ženske povedale, kako je v resnici, in ne samo tiste pametne besede: Eh, saj potem takoj vse pozabiš!!!!!!!!!!!!!! To nikakor ni res in tista, ki to trdi, laže sama sebi. Groza je pri meni še zdaj prisotna. Verjetno bo počasi izzvenela, a nikoli ne bom ženski, ki me bo prosila, naj povem resnico, lagala na tak način. Povedala ji bom resnico, kot bi jo tudi sama želela vedeti. Ker bolj strah me tako ali tako ne bi moglo biti, pa če mi povejo ali ne.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 19:54:18   
polona2
Se strinjam.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 20:32:17   
Pupica
Jaz sem imela ene 3 popadke predno sem rodila. Ma ni zelo hudo bolelo, je pa hudo bolelo:zmeden::zmeden::zmeden:
Sem pa rodila z epiduralno, vendar sem čakal, da pridejo me priklopit.
Pa zakaj bi se mučila, če se mi ni potrebno. Iz porodne sobe sem prišla kot cvetka, pa čeprav sem bila celo noč budna in namesto da bi se matrala na porodu, sem imela polno moči za mojo princesko.

Pomoje čez par desetlet to sploh ne bo več vprašanje, pač pa čisto nekaj normalnega...:kava::zmeden2::zmeden2::zmeden2:Saj fer bi bilo do žensk. Seveda pa če bo katera hotela izkusiti naraven porod...:ups::ups::ups::ups:

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 20:48:12   
alpog
CR ne boli, je pa pol bolj hudo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 20:48:13   
alpog
CR ne boli, je pa pol bolj hudo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 21:06:25   
lidia
Mene je bolelo, in iskreno rečeno, če še bom rodila, vsekakor ne brez epiduralne!!!!

Saj je potem lepo, ampak...smo se fajn namatrali.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   Punce,hočem resnico!!!
3.4.2005 21:14:33   
lol
Pri prvem sem imela vakumski poro in skoraj tri mesece črno rit.Takrat sem možu rekla da nikoli več ne bom rodila.Ko je rit postala lepa sem spremenila mnenje in si zaželela še enega otročka.In želim si jih še več.Rada bi imela 3 ali 4.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?