|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 16:40:10   
nosek5
IZVIRNO SPOROČILO: t5t6

Težko je oceniti ali pretirava ona ali ti, saj bi morali slišati tudi drugo plat medalje. Jaz pa mislim, da ti pretiravaš oz bi lahko na stvar pogledala iz druge plati. Ste dokaj oddaljeni vidiš jo največ enkrat na teden kar ni dosti z razliko od nekaterih, ki se jim tašča lahko v vsakem trenutku pojavi na vratih. Ko greste k njim bodi srečna, da skrbi za otroka. Ko gremo mi k tastom, čim pojemo kosilo se z možem pobereva na sprehod, meni se zdi supre da poskrbijo za otroke saj tudi otroci rabijo nonote, mi pa malo miru. Bodi srečna da ti stvari kupuje, meni tudi mama ogromno stvari kupi za otroke in sem ji hvaležna ker ni potrebno kupiti meni, pa tudi če kdaj kaj ni najbolj po mojem okusu. Ko kliče tvojga moža naj to gre mimo tebe, kaj te briga naj se on pogovori z njo, mu bo že šlo čez glavo. Pri nas je tak moj oče, ki pa klicari predvesm mojega moža, jaz se mu pa zraven smejem, ker mi je smeško kako se trudi bit prijazen in odgovarjat na vsa njegova vprašanja. Svaka mu čast, kako je prijazen do svojega tasta jaz bi že zdavnaj user posted image . Moj konkreten nasvet je: ne jemlji vse za slabo ampak obrni medaljo in vzami to kot dobro, kar res ne prenašaš se na to požvižgaj stvar vzemi s kančkom humorja in vedno se zavedaj da je tvoja tašča predvsem mama tvojeg partnerja in babica tvojih  otrok.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 16:44:00   
nosek5
ja, ko bi jst hotela imeti mir, bi že rekla, naj mi jo kdo počuva, ampak ko bi jst tako hotela, ne ko bi drugi želeli. da pa se stvari kupujejo je vse lepo in prav, ampak, naj vpraša mene kaj otrok rabi in kaj ne,lahko greva tudi skupaj po nakupih, ne pa da tamala nosi vse po njenem okusu.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 16:45:03   
Netopirčy81
Res mi je grozn, ko berem take zgodbe in še kar sama ratam živčna zaradi takih tašč. Ja sej, hvalabogu, da jih mamo, sej ne rečem, sam mal je pa treba tut določene meje postaviti.
V glavnem, srečna si lahko, da imaš taščo tako daleč. Na tvojem mestu bi dragemu možu rekla, da se mu ni treba vsakič, ko kliče mamica, oglasiti in razlagati celoten potek vašega dneva. Takega nadlegovanja jest tudi slučajno ne bi prenesla. Če je ženska preveč osamljena, naj si omisli psa ali mačko, ali kero koli domačo žival, ki jo bo zaposlila.
Upam, da se ti bo vse dobro izteklo in da boste imeli več miru.

_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 16:55:10   
Anonimen
definitivno ti dam prav, da ste vi družina in prav je tako, da ste vi skupaj in se ona ne vmešava, ampak mam filling, da je mama izgubila občutek kdaj gre predaleč in da ko rine v vas ne ve, da kar dela ni prav... nisem pa brala vseh tvojih postov, sam taprvega, tko da res ne bi vedla....:)

(odgovor članu nosek5)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 17:32:49   
ronja
on jo velikokrat posluša,

Samo tole se mora spremenit, pa bo vse ok. On ji mora povedat, da je babica, ne pa mama vajinega otroka in bosta pač vidva odločala zanj, pa če ji je prav ali pa ne.
jaz ne želim nobene finančne pomoči, ravno zato, ker nočem bit nikomur nič dolžna ali da bi morala bit hvaležna. Rajši se zmenim, da mi najdejo kako delo, recimo in si denar zaslužim. Če prinesejo starši (katerikoli) kako malenkost, recimo sadje in sladkarije, ok, večjih stvari pa ne vzameva kar tako. Moj oče vedno prinese marmelade, ker jih sam vkuhava, tašča prinese jajca, ker dobi domača. Jaz tastu in tašči spečem kako pecivo, očetu pa skuham kak pasulj, da ima za kak dan. Mami včasih prinese zelenjavo, dobi pa juho. Pač vsak tisto, kar mu paše. In zato nihče nič ne pričakuje.

ko se je mala rodila, sta tudi tast in tašča začela nosit poleg sadja še razne praške ipd., pa je lubi povedal, da to pa ne in sistem dela.

ne, tako pogosto klicanje ni normalno, vsekakor lahko omejiš klice, ki letijo nate - nehaj dvigovat tel. na njeno cifro in reci, da ga maš zdaj zaradi tamale potiho. pri meni se je obneslo, ko je pač vedno klicala, da prihajajo. Če je klicala, da so "ravno na tem koncu", pa se bosta oglasila, sem pa rekla, da lahko seveda prideta, pa naju žal ne bo doma, ker sva ravno zmenjeni (in sem se hitro zmenila s prijateljico ali bratom ali komerkoli pač) in spokala od doma. Tako sta nekajkrat prišla v prazno in potem ni več izsiljevala.

Ko smo na obisku, kar je najmanj enkrat na teden, sploh ne pridem do tamale, jo kr ona previja, kupček podira, še uspavala bi jo, pa podojila, če bi lahko. Zraven pa govori, pusti jo danes meni, ti jo maš tko al tko cele dneve

To je pri nas isto in kadar je pri njej tudi pustim, da jo res ima, pa poskrbiva, da jo ima vsak teden nekaj časa tudi sama - da nisva midva tam, ampak da je 100% samo njena. Edino, če začne mala jokat (ko je bila še manjša) ali pa če zdaj kar sama pride k meni, potem jo seveda pocartam in to se je zdaj tudi tašča naučila, da mora pustit, sicer jo mala namlati oz. se izvije in zbežiuser posted image .

PO moje naredi kompromis: če ji hoče kaj kupit, naj ji kupi po svojem srcu - jaz nikoli ne težim, kaj oz. ali naj bi kdo kaj kupil, naj kupijo kar jim paše po svojem okusu in srcu. Saj je enako verjetno, da bo mala imela njihov okus kot da bo imela mojega, zaenkrat pa ji je itak še vseeno. Zato tu jaz ne bi komplicirala.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 17:35:50   
analucija
temu boste mogli res konc nardit za vaše dobro.najbolje da se pogovorite vsi skupaj. bolje prva zamera kot prva. tvoj fant se bo mogu za vašo družino postavit. drugače bo lahko tudi med vama prihajalo do prepirov. še dobro da imam vredu taščo. to je veliko vredno. saj je kdaj tut kaj, ampak nula, kaj imajo eni.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 19:18:41   
sneška_
Jaooooooooooo  meni nekaj pa ni jasno. Ali se ne zavadema da bomo enkrat mi tašče pa da tudi bomo imeli pravico do svojih vnukov. Pa tudi da se malo potolažimo previjemo svoje vnuke. 

Večinoma pa problemi prihajajo iz tega da sama žena ne zna porihtati zadeve v svjo korist.

Pa kako tamlade punce ne zastopijo da so moški kar lahko vodljiva bitja z malo taktike user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu analucija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 19:24:30   
sneška_
In zakaj, kje piše, da bi jo morala ona previjati in hraniti in ne vem kaj še vse, ona je imela svoje otroke, to pa so najini otroci in ni treba da si vse prilasti.
IZVIRNO SPOROČILO: nosek5





Evo Nosek tukaj pa vidim samo tvojo posesivnost.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 19:26:29   
sneška_
Moja mama je ista. Ampak v dobrem pomenu. Slišiva se 4-5 dnevno , sploh zdaj od kar imam dojenčico in mene to prav nič ne moti. Vem za vsak njen korak in ona za najinega. Ko pride na obisk oz. greve midve k njej jo skos ima ona na rokah in to meni prav paše, da se mal spočijem Če kam grem jo nesem k njej v varstvo. Aja, s hčerko živive same.
IZVIRNO SPOROČILO: lion



Hura za mojo mamikouser posted image user posted image user posted image



Glej pa zdaj to če bi bila  tašča pa bi bilo hudooooooooooooooooooooooo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lion)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 19:44:55   
m@j@
Tole s posesivnostjo je pa malo mimo.user posted image

Sama sem dala vse to kar opisuje nosek, skozi. Z eno razliko...partner je bil z mano. Pa je bil ravno tako iz "nepopolne družine", živel brez očeta,...ampak stoji na tleh in stvari je naredil konec.
glede kupovanja stvari za otroka je bilo tudi pri nas tako, samo jaz sem kmalu dala vedeti, da nisem od nikogar odvisna, da nimam glave samo za okras in da se z mano ne bo pometalo.

Zavedajte se nekaj... smo ljudje, ki imamo otroke zase, iz ljubezni,... in so ljudje, ki imajo otroke zato, ker je to neka norma. Tudi meni paše, če mi kdo kdaj vzame otroke, ampak v prvi vrsti so moji. Sedaj, ko imam drugega otroka, me je "nadomestna" tašča vsakič vprašala, ali ga lahko vzame v naročje, to je meni pomenilo, da me spoštuje, kar si tudi tako kot vsak starš, zaslužim.

Nosek, naredi temu konec. Mi smo, in sedaj živim finančno obremenjena, ampak v duši in srcu srečna ter sem skulirana mama svojima otrokoma.user posted image

< Sporočilo je popravil m@j@ -- 10.12.2008 19:49:59 >

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 19:56:45   
kamilija
Tudi meni tukaj ne gre za posesivnost. Res ugotavljam, da je moja tašča zakon.
V tvojem primeru bi res morala črto potegnit, da se ve do kje gre lahko.
Meni tašča še nikoli ni previla otroka (4,5m), bi mi tudi bilo čudno, če bi prišla na obisk pa jo previla. Ne vem no, meni je to čudno.
Otroke maš zaradi sebe in ne zaradi drugih.
Vso srečo, da se tvoj za tebe potegne.

(odgovor članu m@j@)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 20:48:32   
Naja31
Očitno sem edina, ki se ji zdi,da ti pretiravaš.

Vse kar tvoja tašča počne je popolnoma razumljivo,pa saj je to njena vnukinja. In zakaj je ne bi ona previjala, nosila,...? Koga pa naj pokliče,če ne lastnega sina? Komu pa naj kupuje če ne vnukinji?

Meni tudi tašča,ko sem pri njej "ne dovoli",da imam malega. Pa saj ga imam res doma skoz,pri njej pa naj se ona z njim ukvarja. Jaz v tem ne vidim nič slabega.

Pridejo tudi trenutki v življenju, ko boš hudo potrebovala pomoč pri varstvu ali pa pri čem drugem,ali pa če bosta imela še kakšnega otroka,takrat boš še vesela,da imaš taščo, ki bi rada skrbela za tvojo hčerko.

Mene tudi moja babica včasih pokliče 10x na dan. In me ne moti.

Sicer pa če se ti res zdi prevseljiva,pa naj se tvoj dragi pogovori z njo.




(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 20:52:22   
Taula
IZVIRNO SPOROČILO: nosek5

Sem oz. sva ji že vse 100x povedala, pa nič ne pomaga. Ona dela vse na svojo roko in pika.


Dvomim da oterok sam pride do nje. Pač ji ga ne daš v roke za previti oz ji ne dovoliš da ti ga izpuli iz rok. Ko je čas za previjanje jo ti previješ in to je to. Če pa teži, pa pač greste.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 20:58:47   
loncica
Jaz si včasih prav želim, da bi ga kdo previl in malo nosil, ker jaz to delam 99,9% časa. Pa, da ne bo zvenelo, da podiram tvojo taščo.

Ko sem jaz pokazala, da z mano tast in tašča ne bosta pometala, sta se praktično odtujila. Očitno sta ugotovila, da če ne moreta vodit našega življenja in nama konstantno, se opravičujem izrazu, srat na glavo, je bolje da sploh nimata stikov z nama. Res, da imam zdaj mir, ampak prav mi pa ni. Neka srednja pot bi morala obstajat. Probajte se vsi skupaj normalno, v normalnem vzdušju pogovorit. Brez očitkov in povišanega glasu. Pri meni to na žalost ni uspelo, upam da vam bo.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 21:06:40   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek

Moja mama gre celo tako daleč, da malo mojemu izpuli iz rok, ko smo tam.

No, to je danes meni naredila tašča user posted image . Jaz sem ostala kot ena mona tam sredi dnevne sobe
IZVIRNO SPOROČILO: nosek5

In najprej se vpraša mamo, kaj ni tako?


Čeprav živiva z mojim pri nas, se tega držijo samo moji starši.. včasih so še kakšni obiski bolj usiljivi. user posted image

Aja nosek, te pa popolnoma razumem! Sicer imam ravno obratno situacijo, ampak še ko pride na obisk se počuti tako "domače".

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 21:10:17   
Solero
Zakaj sploh greš tja, če ti je zoprno??
Ostanita z malo doma, pa naj gre sam mož k mami, če jo tako hudo pogreša.

In nikakor si ne dovoli, da počne stvari, za katere tebi ni. Saj ni tako težko. Male ne daš iz rok, previješ ti, nahraniš ti, stvari, ki jih kupi ne vzemi, reči odločen ne, takrat, ko je treba (z mirnim nasmehom na obrazu), ostani dosledna in ne popuščaj.

Aja, pa ne bodite sužnji telefona. Če se ne da dopovedat, da je tako pogosto klicanje moteče in tudi če telefon ne dopušča možnosti, da te določena številka ne more poklicati, ga izklopi. Pa mir.
Držim pesti.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 21:19:56   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: loncica

Ko sem jaz pokazala, da z mano tast in tašča ne bosta pometala, sta se praktično odtujila. Očitno sta ugotovila, da če ne moreta vodit našega življenja in nama konstantno, se opravičujem izrazu, srat na glavo, je bolje da sploh nimata stikov z nama.


Kot bi brala moje misli! 

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 21:24:31   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Očitno sem edina, ki se ji zdi,da ti pretiravaš.




nisi


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 21:58:58   
sanja nk.
NOSEK 5
hmmm ja podoben problem sem imela jaz samo sem imela srečo da sem imela partnerja , ki se je ubrnil na mojo stran ko je vse to postalo too much,
na žalost it morem reči da imaš maminega sinčak ki ga je mamica pripeljala do tega da ima ona vse prav in da on ne  more udariti po miziuser posted image
tako ti bom rekla to boš morala razčistiti, ker bo samo še bolj mučno in tašča bo samo še več poskušala, tukaj ni koncauser posted image
predlagam da se skupaj z njenim sinom oz tvojim možem pogovorita z njo da tako več ne gre , da je postala neznosna, pa kako lahko pusti da ga nonstop kliče , tega ne razumemuser posted image
če se tvoj mož z tem ne bo strinjal pa ji sama povej svoj in to kar vse kar misliš, ker ti bo lažje in v vsakem primeru boš ti na boljšem, ker tašča bo užaljena in bo nato  upam spremenila odnos, da bo postala bolj normalna ali pa se bo umaknila da boš lahko zadihala
za moža pa mislim da ne rabiš skrbeti , ker bi ji tudi on kaj povedal pa si neupa
izgubiti nimaš kaj lahko samo pridobiš.................čaw


(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 22:49:15   
ronja
Meni tašča še nikoli ni previla otroka (4,5m), bi mi tudi bilo čudno, če bi prišla na obisk pa jo previla. Ne vem no, meni je to čudno.
Otroke maš zaradi sebe in ne zaradi drugih.

Saj tega ne dela zato, da bi meni pomagala, ampak zato, ker si ona to želi! Kaj pa naj - ji ne dovolim stika z otrokom - zakaj?

Sicer pa ne bit tako krute do tašč, no! Smejo kupit samo, kar je vam všeč, lahko pa dajo denar na knjižico... Ampak marsikateri tašči je v veselje gledat po otroški štacunci, kaj bi bilo lepega ali luštnega ali fajnega za njihove vnučke... Zakaj bi jim vzel to veselje?
Zakaj bi jim vzel veselje, da ga pač tam ona previje? Jaz probam, če se le da poskrbet, da pride mala k tašči lačna, da ji lahko da za jest, ker vem, da to tašči veliko pomeni. Sploh mi ni problem tamale nahranit, vsak dan itak kuham, vedno mam kako domačo zelenjavno juhco zanjo v zmrzovalniku, če je sila, tak da res ni problem nekaj na hitro skuhat. Ampak vseeno probam čas tako organizirat, da pridemo tako, da lahko tamala tam je. Tudi če se le da za obisk oblečem Ronjo v cotke, ki jih je dal tisti, h kateremu gremo. Se mi zdi lepo, ne vem, vsak rad vidi, da se njegovo darilo uporablja... Ma, se mi zdi, da te malenkosti lahko naredijo tudi tople odnose (saj veste, zrno do zrna...)

KOliko pa tašča kliče lubija, mi je pa čisto vseeno - če mu bo šlo na živce, ji bo že sam rekel. glavno je, da meni ne mori, da ne visi tu cele dneve in da ni non stop "v bližini in bi se oglasila". Ker imam rada svobodo in zanjo sem se pripravljena borit, vendar pa je ok vse ostalo, kar ni neposredno vezano na to, da je moji user posted image in meni zato hudo. Za vsako figo me res ni treba spraševat in seveda so vnučki tudi njeni in če je ona na obisku, lahko vse počne z njo ona, samo da ni vsak dan na obiskuuser posted image , ker potem bi pa res jo vzgajala ona, ne pa jaz...

Se strinjam, da je meje treba postavit, sicer grejo rade vedno dlje in dlje. Ampak vseeno pa je lepo bit prijazen in pošten, ker se ti slej ko prej vrne. Ma pa te stvari itak partner za zrihtat, po moje...

nosek, mene so tudi učili: "kar je dano, je v črno zemljo zakopano" in da ne smeš nič pričakovat v zameno. Hkrati pa so me tudi učili, da ni nič zastonj, tako da če ti nekdo nekaj večjega podari, bo verjetno nekaj pričakoval, zato naj večijih daril ne sprejemam, če ne vem, s čim jih bom plačala... nekak tako. se obnese.user posted image

Mislim, da je pri meni veliko pomagalo tudi to, da se s taščo nikoli nisem kregala, ampak en čas enostavno nisem hodila tja, ker mi je bilo preveč hudo. Sem pa poslala tja lubija in user posted image , da se razumemo. Ampak me je takrat začela pogrešat in je ugotovila, da ni vse samo user posted image in da v bistvu tudi mene noče izgubit, vsaj tak občutek sem dobila, ko sem po nekaj časa spet prišla na obisk in me je bila tako zelo vesela... Včasih je najboljši motiv ljubezen...

Razumem, da te moti, ko ti jemlje hčerko iz rok, ker je mene tudi zelo motilo. Dokler je bilo mali še ok, niti ne, ko pa je ni dala iz rok, ko se je strašansko začela dret, takrat pa mi je dop* in nisem več šla tja sama brez mojega medveda, da me brani... Mislim, da je to vse, kar ti rabiš - partnerja, ki te podpira. Ker ni problem v tašči, ampak v tem, da ji ON ne postavi meja! Ker to je NJEGOVA dolžnost, ne toliko tvoja...

NO, zdaj seveda spet grem tja tudi sama, saj se zna Ronja že sama odločat in to tudi zelo nedvoumno pokazatuser posted image .

ja, ko bi jst hotela imeti mir, bi že rekla, naj mi jo kdo počuva, ampak ko bi jst tako hotela, ne ko bi drugi želeli.

Lej, to pa ni fer: pri nas imamo zmenjeno tako, da vidijo tamalo ne glede na to, ali midva kaj rabiva ali ne. Ko kaj rabiva, pa vprašava in nekdo že ima čas, saj jih je dovolj - če bi rada šla na koncert ali v kino, vprašava brata in prijateljice, da ne matrava babic tako pozno ponoči, če imam pregled g. in je on v službi, vprašava babico, ki je v pokoju, če imava za letat po štacunah, vprašava mojo mami, ker ima samo popoldne čas, ker še dela. Nobeni ni treba, če ne more, pač najdeva nekoga drugega, ni problemov. ampak ni pa fer, da jo dobijo samo takrat, ko bi tebi to pasalo... Mora bit eno ravnotežje, se mi zdi, ne vem, po moje je dobro bit fer, vsaj se trudit v tej smeri...

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 22:54:26   
ribica.
Nisem brala vsega kar so ti druge napisale, ampak........... zmeni se s svojim tipom. Mi tukaj nismo pravi naslov. Vse to kar si povedala tukaj, povej njemu. Tako, čisto lepo, odkrito in mirno. Če je s tabo iz ljubezni, te bo pa ja razumel, kdo te pabo, če ne on. Kdo ti bo stal od strani ko ti je hudo in ko si v stiski, če ne on. Pomeni se z njim, on mora mami potegnit črto nekje. Ti mu pa moraš dat razločno vedet da ti to ni prijetno, kar se ti dogaja. Drugače bo malo bolj težko ukrepal.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 4:23:05   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: nosek5
stalno deli nasvete in načrtuje kaj in kako bi bilo po njenem mnenju boljše.

Tako je po njenem mnenju. Ti ji jasno in glasno povej, da je za tvojo družino odločilno tvoje mnenje. Da so nasveti sicer dobrodošli, vendar da pričakuješ in istočasno tudi zahtevaš, da načrte dela ob posvetu s tabo.
Najhuje je ko masira mojega fanta z idejami kaj in kako in on jo velikokrat posluša, potem pa se midva skregava, češ, hoče nama vse najboljše, ti pa misliš, da se vtika v naju.

Partnerju jasno in glasno vprašaj, kaj mu je pomembnejše - materino mnenje ali tvoje mnenje. Ja, postavi mu ultimat.
Glej kok nama skos finančno pomga, ti pa nisi nič hvaležna. Halooo, niti enkrat nisem za nič prosila, da mi da, pa kar naprej nekaj nosi, v zameno pa pričakuje, da bomo skos skupaj in bomo delali tako kot ona hoče.

Tašči v prisotnosti partnerja povej, da si, kljub temu, da zanjo nisi prosila in je ne pričakuješ, hvaležna za finančno in materialno pomoč, vendar da naj v zameno za njeno prostovoljno dejanje ne pričakuje in še manj zahteva, da boste ves čas skupaj in delali vse tako, kakor je po njenem mnenju najboljše. Jasno in glasno povej, da če je slednje njen pogoj, potem tega ne sprejmeš več in z vso pravico zahtevaš, da odneha.
Moj dela cele dneve in še takrat ko je frej, bi rada vidla da smo skos skupej in kej počnemo

To je nerealno. Če je v službi 8 ur, to pomeni, da pričakuješ (ali celo zahtevaš, pa ne dosežeš), da bo partner preostalih 16 ur s tabo in otrokom. Nemogoče. Kljub temu, da je družina prioriteta in da sta vidva par, je on še vedno samo posameznik, ki ima vso pravico do tega, da ima nekaj časa izključno samo zase, ne glede na to, kaj v tem času počne. 8 ur službe, 8 ur spanja, 4 ure družina in 4 ure preostalo - to je v današnjem času najbolj realno (seveda pa daleč od tega, da bi bilo idealno).
Da ne govorim o najini hčerki, ki jo je vzela za svojo. Ko smo na obisku, kar je najmanj enkrat na teden, sploh ne pridem do tamale, jo kr ona previja, kupček podira, še uspavala bi jo, pa podojila, če bi lahko. Zraven pa govori, pusti jo danes meni, ti jo maš tko al tko cele dneve.Prosim???

Namesto, da iz tega narediš cel halo, se v tem času, ko je otrok pri tašči oz. s taščo, vzemi raje čas zase. Nikjer ne omenjaš, da otroku pri tašči ni v redu ali da tašča zanj ne skrbi v redu, torej si lahko mirna in v tem času narediš nekaj za svojo dušo. Če je pa to takrat, ko ste na obisku pri njej, pa vsaj v miru popij kavo.
Kupuje ji vse od a do ž, kar otrok sploh ne rabi, ko je tako majhen vse tok hitro preraste in je najbolše da se sposodi, ona pa ne, kr še to pa še un

Lepo. Tvoje finančno "breme" je torej veliko manjše, kot bi lahko bilo. Tašči razumljivo povej, da lahko s tem sicer nadaljuje, vendar naj ji bo jasno, da to ne pomeni nikakršnega prilaščanja otroka za svojega in da to ne pomeni nikakršnih večjih pravic pri kakršnihkoli odločitvah. Pojasni ji, da je vse to njena dobra volja in ne tvoja pričakovanje ali zahteva in da boš to dovoljevala ali tolerirala, dokler to ne bo komurkoli od tvoje družine (tebi, partnerju, otroku) kakorkoli škodovalo.

To in še kaj so stvari, ki jih večinoma ni lahko povedati in jih je še težje dopovedati, vseeno pa je to, da poveš in dopoveš, edini način, s katerim imaš vsaj možnost rešiti situacijo.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 7:21:11   
N.N
Pozdravljena Nosek5;tudi js te čisto razumem,tudi pri nama je bil podoben primer,sicer še nimava otrok ampak pričakujeva:)Glede tašče pa te zelo zelo razumem kako znajo biti vsiljive pa mislijo,da s tem delajo le dobro.Pa to da neprestano kliče tvojega partnerja joj se kar spomnim nase.Tudi js sem že Norela od vsega tega,potem pa se je še kao bogo naredla,saj veš kako to gre.
1;Pojdi na obisk enkrat na dva tedna ali pa en teden,bo dost za tvoje živčke.
2.Jasno mu povej(svojemu dragemu)da to ne gre več tako dallje,da tega ne boš VEČ prenašala.
3.To je tvoja družinica in TI si glavna mama!!!!
4.Glede klicanja pa boš po mojem morala tudi njemu reči,da naj malo premisli kaj počne in koga Zagovarja.
Ne se pustit,pa če je potrebna Vsak dan mu povedat to.Na lep način seveda.

Razumem te,ker je moja tašča tudi po 4-5x na dan klicala pa bila res preveč sitna,saj jih imaš rad na svoj način,ampak to je pa ludo.Reči svojemu,da naj se malo odloči.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 9:56:47   
Andromeda
nosek5 - z veseljem bi ti dala konkreten nasvet, pa ga žal potrebujem tudi sama, ker sem v podobni situaciji...moja tašča je od mene stran 500 m in lahko skoraj v copatih uleti. Nima partnerja in nobene svoje družbe in že ko sem zanosila, se mi je začela postopoma vsiljevati. To je njen prvi vnuk in še ko je delal še prevale v trebuhu, je imela polno načrtov z njim, pa sem si mislila, "Ti kar govori, sanjat ni prepovedano."
Mislim, da je v prvi vrsti problem tvoj mož, saj bi jo moral on ustaviti in postaviti določene meje. Ker pa je mamin sine, tega ni zmožen naredit. Saj tudi moj ni kaj dosti boljši, sva se tudi že sprla zaradi tega, ampak sem ugotovila, da moram bit odločna. Sicer nas ne kliče 4x na dan, ampak takole, ko pride iz službe ji je dolgčas in me pokliče in sprašuje kaj počneva, pa rečem da tamal spi, jaz pa nekaj delam, ona pa firbčna ko sam hudič: Kaj pa delaš? In če se kdaj ne javim na telefon in jo kasneje kličem takoj sprašuje kaj sem počela, da se nisem morala javit, kot da ne ve, da imam malega dojenčka in polne roke dela z njim, WTF! In potem kliče mojega moža v službo in me zatoži, da se ji nisem javila na telefon user posted image Mi je prekipelo in čeprav vem da tipi ne marajo, da poveš kaj čez njegovo mamo, sem mu razložila, da je njegova mama postala malce preveč vsiljiva s svojimi ?...Med drugim je gospo zanimalo tudi to, če sem bila rezana med porodom, koliko šivov imam in potem če sem se lepo zacelila spodaj, pa kako je bilo pri ginekologu - halo, saj ni isto kot če greš zobarju, sem že mislila rečt: A ti jo naj še pokažem?" user posted image
Glede otroka pa odločaš ti, ker si ti mama, ona je samo babica in ji ga seveda ne rabiš dat na morje, pa če se razpoči. Tudi ji ga ne rabiš dat da ti ga previje, jaz sem moji tašči lepo rekla, da ga negujem itd jaz, pri njej pa se lahko malo pocrklja in basta!

V bistvu edino kar ti lahko sevtujem je, da se nehaš obremenjevat! Sem tudi jaz rabla, da sem poštekala, da je še najboljš da ignoriram vse skupaj, čeprav je težko. Ker partnerja je težko postavit (na žalost) med njegovo mamo in ženo oz. družino, ker mama je ena sama, an e? user posted image Sploh, če je tvoja tašča zamerljive sorte (je moja ista). Bolje, ko se boš jezila, slabše bo zate in tvoje počutje, problem oz. tašča bo pa še vedno tu. Bi mogle bit kakšne kar v drugi držabi, da bi bil mir pred njimi. Mogoče bo pa tudi tvojemu dragemu lepega dne prekipelo, da ga stalno kliče. Pusti času čas, no sikiriki. Jaz rešujem problem tudi tako, da ugasnem mobitel ali pa je ne pokličem nazaj kakšen dan. Saj vem, da bo nos vihala do stropa, ampak mi je čisto vseeno postalo.


(odgovor članu N.N)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 9:57:50   
Lalica1
Se strinjam z N.N.! In prav imate vse, ki pravite, da se mora najprej pogovoriti s partnerjem, da ta postavi svojo mamo na pravo mesto. Ampak on je verjetno tak kot moj, ko je vedno mama na prvem mestu in če rečem kaj vse obrne proti meni. Kaj pa takrat? Kaj narediti ko tvoj mož ni na tvoji strani? To je odvisno od njegove vzgoje, ko ga je mama čisto priklenila nase. Mislim da ima nosek5 isti problem z možem.
Verjemite, da je to zelo težko spremeniti. Nemogoče.
Jaz pač več ne grem k njegovim vsak teden in mislim s svojo glavo. Ne pa da jim prikimavam in nevemkaj. Je tudi mož ugotovil, da nama je žlahta postala največji problem in se kregava samo zaradi njih. Vedno me je silil k njim, sedaj pa ne več.
Zato delaj po svojih željah in se ne pusti prepričati, da je to tvoja naloga in vest in nevemkajše...

(odgovor članu N.N)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?