|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Naj donosim ali splavim?
15.1.2009 11:06:21   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

blaža, pri vsaki nosečnosti je riziko, da se kaj zaplete.Jaz sem najprej prebala njen zadnji odgovor in potem komentirala in napisala svojo izkušnjo.Pa še nekaj, pred 30 leti ni bilo ulrazvokov, ki bi garantirali, da bo vse v redu, panike pa tudi niso zganjali in nikoli slišala, da je bil bilo kateri otrok prizadet.V tem času so pa na razpolage vse sorta preiskave tako, da je na srečo vedno možnost spremljati kaj se dogaja.Prosim ne me citirat in goreče odgovarjat, ko sem pa le potolažila prestrašeno bodočo mamico.Moj nečak je vso nosečnost v maminem trebuhu kazal, da bo velik in zdrav otrok, pa se je rodil z epilepsijo in je sedaj hudo prizadet, pa ni bila vmes špirala,  tako, da nikoli ne moreš biti 100 %, da je vse Ok.


ja se ti res opravičujem, ni bilo mišljeno tako kot je izpadlo, sem bla prenagla. Oprosti.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Naj donosim ali splavim?
15.1.2009 17:08:44   
Mišni
Super, lilika, sem vesela zate.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Naj donosim ali splavim?
15.1.2009 19:17:44   
snikolina
IZVIRNO SPOROČILO: Luni

Glej lilka, če bi bila jaz v dvomu ali donositi ali splaviti zaradi rizičnosti, bi naredila tako: šla k strokovnjaku (dr. Strah, dr. Pušenjak) priznanemu, naj naredi oreng ultrazvok in mi pove možnosti. Skupaj z možem. Da izvesta oba, kako in kaj. Potem bi se odločila. In kot bi se odločila, za tem bi stala. Brez pardona.


Jaz pa se podpišem pod tole.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Naj donosim ali splavim?
15.1.2009 19:20:17   
snikolina

No v glavnem, zdej sem se pripravila na to, da donosim našega "presenečenčka" in da bo vse vredu, na tisto špiralo tam notri pa bom preprosto pozabila.

Hvala da ste bile z mano....


No, tole je pa super novica. Vso srečo in lepo nosečnost brez stresa želim.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Naj donosim ali splavim?
15.1.2009 21:49:05   
nejcko
Super - sem vesela zateuser posted image

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Naj donosim ali splavim?
15.1.2009 21:50:26   
Anonimen
O, tole se je pa lepo izteklo. Super.

(odgovor članu lilka)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Naj donosim ali splavim?
15.1.2009 22:58:47   
roberta
res nisi v zavidljivi situaciji... in nočem moralizirati, ampak to je tvoj otrok. ne vem, poskusi pogledat tako: v čem je razlika med 2-3 mesečnim otrokom v maternici in 9 mesečnim, ki se rodi in od tedaj naprej živi zunaj na zraku. razlike ni. vsaj jaz je ne vidim oz. je le v velikosti otroka (prej 15 cm, potem 50 cm). zdaj pa se vprašaj, ali bi to isto storila, ga splavila, če bi bil že 9 mesečen in bi bil že na svetu? otrok je otrok, pa če je star štiri tedne v maternici ali pa eno leto zunaj na "našem svetu".

vem, da je otrok bil šok novica, ki je nisi pričakovala, niti hotela, niti želela, ampak nekatere stvari so višje od nas. očitno ta otrok želi priti na svet. in ja, njegov začetek ni najbolj obetajoč, ampak mogoče bo pa zato nadaljevanje krasno. jaz bi od sedaj naprej gledala na tebe in njega. tu nisi samo ti. tu ni samo tvoje življenje. tu je tudi njegovo življenje. ki če mu ne bo usojeno živeti, boš itak imela ss, če pa mu je usojeno živeti, ali ni nekaj najlepšega tvoj otrok? če pa ti enostavno ni do otroka, ga donosi in daj v posvojitev, pa boš osrečila kak par, ki nasprotno razmišlja, kako za vraga do otroka.

pa saj vem, da je meni lahko govoriti, ko nisem v tem položaju. ampak vsa ta razmišljanja o splavu otroka. ali naj ga dobesedno ubijem ali ne. lastnega otroka! ali sploh veš, kako to naredijo? daj poduči se in potem še enkrat premisli, ali je to res nekaj kar želiš svojemu otroku, ki je že popolnoma razvit... brr... me kar strese. sploh ker drugih vzrokov namreč nisi navajala - zaradi katerih bi razmišljala o splavu... da ste v finačni stiski ali čem podobnem.

pa saj si razbrala iz mojih vrstic: odloči se za otroka.

roberta

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Naj donosim ali splavim?
16.1.2009 9:35:44   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: lilka


No v glavnem, zdej sem se pripravila na to, da donosim našega "presenečenčka" in da bo vse vredu, na tisto špiralo tam notri pa bom preprosto pozabila.




user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Očitno je vaš presenečko nekaj posebnega!!! user posted image user posted image user posted image
Še špirale ni šmirglal...user posted image user posted image user posted image hoče k  mamici, očku in sestrici!!! user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da bo sedaj user posted image mirna, lepa in zdrava! user posted image


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Naj donosim ali splavim?
16.1.2009 10:20:08   
lilka
Ker vidim, da še pišete bi še malo pokomentirala...

Glede še enega mnenja:Jaz sem bila pregeldana ultrazvočno od 4 različnih G. in to se mi je zdelo dovolj, napotena sem bila tudi na specialistični pregled z najnovejšim UZ v bolnico, prvič me je pregledala celo predstojnica oddelka in odkimavala z glavo in odgovarjala na moja vprašanja skoraj nič drugega, kot da se morajo posvetovat in da želi še eno mnenje in ta me je ravno najbolj prestrašilauser posted image .

user posted image : pri nobeni nosečnosti ti nihče ne more garantirat, da bo vse o.k, to razumem, tudi prvič mi tega niso mogli garantirat, čeprav ni bilo nič narobe, pa sem veselo donosila. Je drugače, če ti povejo, da je riziko in kakšen riziko je, potem že razmišljaš o tem, da otroka ne boš obdržal za vsako ceno. Jaz sebe dovolj poznam, da bi se zelo sekirala in to nebi blo dobro za mojega otroka v maternici, niti za tistega, ki ga že imam, glih rabi še eno psihično zlomljeno mamico. To sem tudi upoštevala, ko sem razmišljala o splavu.

Taki pač so zdravniki, ko ne dajo že enkrat kart na mizo in nekaj mlejejo in mlejejo.....mene pa lahko kap od skrbi med tem...user posted image
Tudi izvid je bil tak: najbrž, mogoče, predvidevamo da bi lahko donosila in take fore.....nihče pa ni konkretno povedal, nevarnosti za plod ni, povzroči lahko to in to, riziko je tak in tak....dokler moj G. ni dal kart na mizo.

Zato je šlo vse skupaj tako daleč, da nisem več vedla kaj naj, mož pa še manj, ker si je prav on drugega otroka zelo zelo želel, se mi je zdelo da je še bolj pretresen kot jaz.

No v glavnem, k sreči sem tudi tip, ki se hitro skulira in sem se, upam, na najboljše, da ta prokuser posted image  špirala ostane tam kjer je in konc.

Hvala vsem za lepe željeuser posted image , imate prav moj otrok si je res zelo zelo želel bit z nami, da sem sploh zanosila kot sem in da se je sedaj prebil skozi najhjše, pogumno bitje ni kaj, bo nekaj posebnega, ker mi je še zdej slabo zvečer pri Tinki mi nič ni blo, pa tako močno skače in vse so mi rekli.....



_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Naj donosim ali splavim?
16.1.2009 11:56:52   
Katjusa
user posted image user posted image user posted image user posted image drži se in čuvaj sebe in svoje malo srčece..... držim pesti da bo vse vredu in da se boste kmalu crtljali in pozabili na te skrbi, ki so vam ble povzročene.....
lepo nosečnost user posted image user posted image

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Naj donosim ali splavim?
19.1.2009 11:06:22   
lenika
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Sem vesela, da se je vse rešilo. Želim ti lepo nosečnost.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 86
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?