|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 11:34:33   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca
Dejstva so taka, da te bodo zaničevali.

Zanimivo dejstvo. A si prišla do njega na podlagi tega...
Saj vidiš da te že kle nekateri.

Za nekoliko bolj realno sem te pa vseeno imela.
Tam se bo potenciralo. Sej nč tacga to če znaš to požret, pa si mislit svoje. Če te pa boli da jaz napišem da boš tam poniževana, popljuvana, necenjena, proglašena za white trash.....pol si pa utrdi kožo.

Kaj naj ti rečem? Lepo, da vnaprej veš (in to ne zase, temveč zame), kako bo? user posted image
Nej moraš nekaj ločit. Nekaj je tvoje mišljenje o svojem življenju. O sebi. O svoji družini.
Nekaj je pa mišljenje tujih ljudi. Ki te ocenjujejo po tem kar vidijo, slišijo..... Tudi po izobrazbi, po statusu, po financah, po videzu, po obnašanju, .....

Ločim. In ločim tudi to, čigavo mnenje mi je pomembno in čigavo mnenje lahko vpliva name.
Se ti zdi da ga boste dosegli?

Ne da se mi zdi. V to sem celo prepričana. Optimistično? Ja, zagotovo. Ampak če jaz ne bi bila optimistka, potem ne vem, kaj (kako) bi bilo.
Veš, da jaz napišem tebi da te bodo v ameriki odprtih rok sprejeli in cenilo dejstvo da si prišla k njim....je isto k da ti meni napišeš da me bo organizator miss havaian tropic objel od veselja ker sem s svojo ritjo pripravljena mu delat reklamo in skakat v mikro bikinkah po odru. To je ****nje v glavo vidš. Laganje v fris ljudem.
Da pa tebi jaz napišem kaj vse je velika možnost da te čaka, pa da ti recimo meni napišeš da pač nisem primerna za tekmovanje miss havaian tropic je pa realnost. Ne žalitev in poniževanje. Gola realnost.

Nič nimam proti realnim dejstvom. Niti proti tvojemu mnenju, v končni fazi. Se mi zdi pa noro, da lahko točno napoveš prihodnost nekoga, kogar ne poznaš. To, da mi ne bo lahko (že zdaj mi ni), mi je kristalno jasno, ampak niti pod razno mi pa ni jasno, kako lahko ti točno veš vse, kaj se mi bo zgodilo. Da ne bom imela strehe nad glavo (če že, se bo pa podirala, ker si več ne bom mogla privoščiti). Da ne bom imela službe, ki bi mi omogočala preživetje (ker imam danes samo OŠ in ker je ne vem koliko milijonov Američanov brezposelnih). Da bom nezavarovana pucačica cest, ker ne obvladam strokovne angleščine. Da bom white trash, ker nisem original Američanka (kot da to obstaja, ja). In podobno. To me ne živcira in ne boli - všeč mi pa vseeno ni. Ker mislim, da tudi sama veš, da se prihodnosti ne da napovedati. Lahko jo predvidevaš, seveda, ziher pa ne moreš biti. Še jaz nisem zase - kako boš potem ti zame?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 11:35:55   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Volga
A na inforamtivnem dnevu za kakšno srednjo šolo si bila te dni?

Ne. Je vse na Internetu. user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 11:40:21   
kepa*
Kaj se enim dogaja.user posted image

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 11:41:05   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Volga
A na inforamtivnem dnevu za kakšno srednjo šolo si bila te dni?

Ne. Je vse na Internetu. user posted image


Kul. Pa saj je od Amerike tudi, ti je dala ena link, pa še vedno tle serješ. A za šolo ne bi malo povprašala RR-jevke? Zagotovo katera kaj ve kako in kaj, da ti ne bo treba samo strani klkat.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 11:42:02   
BUŠICA
glede izobrazbe- sama imam visoko izobrazbo. če bi hotela s to isto izobrazbo it v ZDA, bi morala le to najprej nostrificirati in sicer najbližje na Dunaju, kjer zadeva stane nekaj tisoč dolarjev. resnična informacija izpred nekaj let.
tako da neka izobrazba (samo da je) in hop, žal ne gre.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 11:42:03   
Kerensa*
Ja še dobro, da je VSE na enem linku, ja. Vidiš, hvala, no - mi sploh ni treba še po drugih linkih brskat. user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 11:46:03   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA
glede izobrazbe- sama imam visoko izobrazbo. če bi hotela s to isto izobrazbo it v ZDA, bi morala le to najprej nostrificirati in sicer najbližje na Dunaju, kjer zadeva stane nekaj tisoč dolarjev. resnična informacija izpred nekaj let.

No, temu se reče uporaben podatek. Hvala. user posted image

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 11:58:25   
Šarki
tukaj  imaš nekja šolnin za srednje šole

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 12:06:08   
oka
Pa da se vam da (no saj se meni očitno tudi, ker tole sploh pišem)?? Mislim, pa u božjo teto, ignorirajte. Kaj pa sploh razpredate kako in kaj in jo učite ene osnovne življenjske logike? Če ne gre ne gre, saj veste kako gre tista, da je se starega psa ne da naučit novih trikov. Lahko se razpočite, na pol pretrgate ampak na njene odločitve pa ne boste mogle vplivati. Pa kaj vas skrbi? Če bo našla službo v kateri bo glavni dobiček prišel iz nakladanja in sposobnosti obračanja besed bo preskrbljena. Počakajte še malo, mogoče bo drugo leto aktualen Timbaktu.

< Sporočilo je popravil oka -- 25.2.2009 12:07:40 >

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 12:14:38   
karmy
evo kerensa, tukaj je ameriška stran za dela : http://www.craigslist.org/about/sites

upam da ti kaj pomaga...






_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 12:20:43   
karmy
evo teta, nekaj informacij zate

"
OK, za Andrejeve kolege in vse ostale, ki jih zanima, katere papirje rabiš, če želiš priti v ZDA na podlagi poroke ali pa bližnjega sorodstva (starši, otroci). Seveda se zakoni spreminjajo in bo čez nekaj časa ta post samo še okviren... V oklepajih so trenutne vrednosti čekov, ki jih je treba dodati v kuverto, ko se pošljejo na imigracijski urad, novi podatki in forme so na http://www.uscis.gov/ pod forms.
I-130 (355$) - je osnovni papir za sorodnika, vloži ga vaš sorodnik, ki je državljan ZDA - sponzor. Priložit mu je treba potrdilo o sorodstvu (npr. poročni list), rojstni list sponzorja, formo 325A (0$) za oba, kii so samo osnovni podatki, in nekaj slikc formata za potni list.
I-485 (930$ + 80$ za biometrične podatke) - je papir za začasno prebivališče, ki ga vložiš ti na podlagi odobrenega I-130 ali pa sočasno z I-130, da gre proces hitreje. Priložit mu je treba tvoj preveden rojstni list oz. izpisek iz matične knjige, kopijo potnega lista z viso ali pa visa waiver, par slikc formata za potni list, še en 325A(0$), I-864 (0$) in I-693 (0$), ki pa si zaslužita svoje alineje.
I-864 (0$) - je potrdilo tvojega sorodnika, da zasluži 125% povprečnega ameriškega letnega dohodka za skupno gospodinjstvo (zase in za tebe) in da ima stalno službo. Priložit je treba rojtni list ali pa kopijo potenga lista, potrdilo o zaposlitvi in zadnjo davčno napoved. Če tvoj sorodnik ni zaslužil zadosti ali pa ni redno zaposlen, se lahko doda še en I-864, ki ga vloži kdorkoli, ki solo zadostuje tem pogojem - če je še kdo v gospodinjstvu, mora ta oseba izpolnit še I-864A (0$). Vsi, ki izpolnejo ta papir se obvežejo, da bodo finančno skrbeli za tebe, če ne boš imel službe in ne morejo zaprosit za nobena državna posojila.
I-693 (0$) - je potrdilo od zdravnika, da si cepljen proti vsem živim in nimaš tuberkuloze itd. Za ta papir moraš opravit poseben pregled, ki ti ga povsod različno a mastno zaračunajo. Precej je odvisno od zdravnika, ali ti bo naredil rentgen, koliko cepljenj ti bo priznal, če imaš ustrezno prevedeno potrdilo o cepljenju iz Slovenije itd. Papir ti velja 1 leto in je zapakiran v kuverti, ki je ne smeš odpret.
I-765 (340$) - je prošnja za delovno dovoljenje t.i. green card. Vloži se skupaj z I-485 ali pa z delovno vizo, če ne greš preko sorodstva. Priložiš samo še slikce v formatu potnega lista in kopijo potnega lista ter vize oz. visa waiver.
Vse skupaj hkrati pošlješ in čakaš in čakaš... Čakalne dobe so na vladni strani (link zgoraj) in so totalno odvisne v kateri zvezni državi si in koliko se jim zdiš sumljiv - ponavadi od pol leta do nekaj let. Vmes ne moreš nič vplivati na potek ali zapustiti države, nič Laškega piva, pršuta itd. (0$), razen če na knadno ne pošlješ prošnje za začesen odhod iz države. Če ti kak papir manjka, se mi zdi, da imaš 2 "popravna izpita" preden ti osnovni papir propade in jovo na novo. Potem pa te pokličejo na oddajo biometričnih podatkov (prstni odtis, slikanje) in čez nekaj časa še na intervju skupaj s sorodnikom. Tam uradnik oba lahko tudi ločeno intervjuja (standardna vprašanja se da dobit na netu in so tudi zelo osebna! npr. kakšne barve spodnjice ima trenutno tvoj partner, ne vem sicer ali to tudi praktično preverjajo ;) ). S sabo moraš imet čimveč potrdil, da živita skupaj npr. skupni računi, slike itd. Uradnik te lahko mirne duše zavrne in dobiš prepoved vstopa v ZDA že recimo samo zaradi tega, ker si se poročil prehitro po prihodu v ZDA (poglej si 30/60/90 immigration rule). Že samo zato (in tudi zaradi zdravniškega potrdila) je bolje papirje urejat v Sloveniji. Potem dobiš delovno dovoljenje - green card s Social Security Number (SSN - ameriška varianta davčne številke), ki ga obnavljaš letno, in potrdilo o začasnem prebivališču. Po par letih bivanja lahko vložiš I-698 (1410$) za stalno prebivališče in državljanstvo. OK, za kakšne podrobnosti je boljše, da si dobite kakšnega odvetnika, ki je specializiran za imigracijo ali pa poiščete podatke na kakih za to specializiranih forumih, ki jih je cel kup in se mi zdi, da sem tudi jaz že objavil nekaj linkov, ker dvomim, da kdo z res veliko informacij bere ta forum.
 nisem sicer v hollywoodu in nimam izkušenj z večjimi avdicijami, ampak nekaj časa sem bil na modni oz. promocijski agenciji, kjer je bilo tudi nekaj agentov za igralstvo. Lahko ti povem, da je interesentov OGROOOMNO, za nekatere avdicije se zahteva za predhodno oddaš svoj portfolio (ne bi vedel slovenskega prevoda), ki je v bistvu nekaj tvojih slik in tvoj rezime s predhodnimi igralskimi izkušnjami itd. Nič ne rečem, lahko imaš srečo in uspeš, teoretično lahko zadaneš tudi powerball in se ti ni treba ukvarjati z ničemer od tega.
me pa res zanima, katera banka je dovolila odpret račun brez SSN in kako furaš z davki itd. Če si samo so-uporabnik računa OK, kreditno kartico lahko dobi tudi moj pes na moj račun, ampak če hočeš biti primarnega nosilec računa moraš imeti SSN, da vedo komu beležit davke od obresti ne glede na zvezno državo, ker moraš letno plačati country in ponavadi state davek. Trenutno delam na precej veliki banki in morajo imeti vsi računi vsaj en SSN ne glede na zvezno državo. Jasno, če pa slučajno ne uporabljaš svoj SSN pa no comment in veliko sreče."

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 12:38:24   
Kerensa*
www.uscis.gov je zame trenutno ena bolj uporabnih strani (nanjo sem naletela že včeraj) in zato pridno brskam po njej (skupaj z Google translatorjem na momente user posted image ). Vse ostalo, povezano s sorodstvom, pa mi čisto nič ne pomaga, ker v ZDA nimam nobenega sorodnika.

Thanks anyway.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 12:39:02   
Freycha
joj karmy, tole je pa za teto kerenso čisto preveč za prebrat user posted image


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 12:42:11   
janjja
Nekaj glede izobrazbe...user posted image
Ne vem zakaj ljudje ki nimate nobene šole mislite da je vse tako lahko narediti, z levo roko. Da nekaj dosežeš je potrebno precej švicanja in če si stara trideset let in bi rada dosegla nevem kako izbrazbo pol bi mogla še zdaj hodit na faks...
Skratka ne podcenjuj izobraževnaj ker nekatere oz. večina tule smo se zelo trudile za diplome.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 12:44:33   
Kerensa*
Ne podcenjujem uradne izobrazbe. Pravim samo, da meni osebno ni pomembna.

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 12:46:51   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ne podcenjujem uradne izobrazbe. Pravim samo, da meni osebno ni pomembna.


In v 3 letih boš naredila celos rednjo šolo in dva letnika faksa?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 12:52:58   
janjja
Pa ti bi lahko bila

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 12:53:57   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ne podcenjujem uradne izobrazbe. Pravim samo, da meni osebno ni pomembna.


zakaj ku.rac bi jo pa zdej na vrat na nos šla delat?

daj odloči se že no......

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 12:54:15   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Volga
In v 3 letih boš naredila celo srednjo šolo in dva letnika faksa?

Srednjo šolo definitivno (maturitetni tečaj), ideja o faksu je pa samo ideja. Sicer izvedljiva, ampak dvomim, da se jo bom spravila usresničevat.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 12:56:15   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Ne podcenjujem uradne izobrazbe. Pravim samo, da meni osebno ni pomembna.

zakaj ku.rac bi jo pa zdej na vrat na nos šla delat? daj odloči se že no......

Kaj naj bi bilo na vrat - na nos? Nič ni na vrat - na nos.
Maturitetni tečaj pa bom naredila. In to ne za svoje osebno zadovoljstvo in ne za potrebo po preživetju.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 12:57:40   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Volga
In v 3 letih boš naredila celo srednjo šolo in dva letnika faksa?

Srednjo šolo definitivno (maturitetni tečaj), ideja o faksu je pa samo ideja. Sicer izvedljiva, ampak dvomim, da se jo bom spravila usresničevat.


tako kot že vse dosedaj. Mislilm vse tvoje klanfanje o....milijon stvareh, ki jih boš....nekoč.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 13:00:13   
Kerensa*
Še dobro, da vidiš samo tisto, česar nisem naredila in ne še vsega tistega, kar sem. In še dobro, da veš samo za vse tisto, kar je napisano na Internetu, ne še vsega ostalega. user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 13:00:47   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Ne podcenjujem uradne izobrazbe. Pravim samo, da meni osebno ni pomembna.

zakaj ku.rac bi jo pa zdej na vrat na nos šla delat? daj odloči se že no......

Kaj naj bi bilo na vrat - na nos? Nič ni na vrat - na nos.
Maturitetni tečaj pa bom naredila. In to ne za svoje osebno zadovoljstvo in ne za potrebo po preživetju.


za kaj pa potem? za vizo za USA?user posted image  napačni razlogi.....

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 13:02:27   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Še dobro, da vidiš samo tisto, česar nisem naredila in ne še vsega tistega, kar sem. In še dobro, da veš samo za vse tisto, kar je napisano na Internetu, ne še vsega ostalega. user posted image


Imaš prav, še dobro. še tega je preveč, ampak, itak šou mast go on user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Življenjske razmere v ZDA
25.2.2009 13:03:13   
Kerensa*
Recimo, da je viza tudi razlog, ja. Kaj je tu napačnega? Čeprav mi je jasno, da je samo na podlagi tega ne bom dobila.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?