|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Obupana mamica
26.2.2009 8:26:56   
moja malenkost
IZVIRNO SPOROČILO: Gina



IZVIRNO SPOROČILO: moja malenkost
No, ta večji je zgodba zase. Je drugače bolj miren, ampak tako čustven in ne vem ali bi temu rekla razvajen (to ni bil naš namen in smo se trudili, da ne bi bil), da se joka za vsako malenkost. Zadnje čase je začel v jezi tudi tepsti, razbijati z vrati in metati igrače. Če ga kaznujem, da gre v sobo se dere na ves glas, razbija, ne ostane v sobi, najbolj pa me jezi, ker mi ful odgovarja nazaj. Za vse kar rečem je ne, ne bom in tako naprej. Ga ne premakneš.


Joka za vsako melnkost, ker to pri tebi očitno deluje. NJemu je fajn ko se sam sebi smili, pa očitno je nagrajen za to. Dobi za kar cvili.
Kako lahko pustiš da meče reči ali razbija????!!! A se ti zdi, da komu to lahko koristi ali da je to dober zgled za karkoli? Ali se ti zdi, da mu s tem ko to dopuščaš ti sporočaš, da je to zanič, kar dela? Tudi odgovarjanje je zanič, saj škoduje vsem. Če je otrok jezen, ga lahko vprašaš, zakaj je jezen. moraš mu tudi razložiti zakaj se nekaj ne dela (recimo odgovarja, brca, tepe) in kako lahko to jezo izrazi (lahko ti pove, da mu nekaj ni všeč, da nečesa ne mara, da si nekaj želi, ne more pa zahtevat svoje čez vse meje dobrega oklusa)..nikakor pa ne smeš tolerirati da izraža svojo jezo na tak način in da trmari na tak način čez trupla, samo da bo svoje dosegel. Primerš ga za roke in rečeš NE in ne popuščaš. Če otrok nekaj uniči, mora imeti posledico. Če brcne v vrata mora imeti posledico. Brez skrbi,d a tvoj otrok nima dovolj posledic. Če boš samo 1x nekaj izvedla, ne bo ugotovil,d a resno misliš. Moraš biti konstantna. če bo vsakič ko bo odgovarjal nesramno in na neprimeren način doživel posledico, recoimo mu boš najljubšo igaračo stran vrgla, mu ne bo prišlo več na misel odgovarjat, oz. bo 15x premislil, preden bo to storil. Da o brcanju ne govorim. Če bi ga vsakič, ko brcne, "elektrika stresla", ne bi več brcal. Ti moraš samo najti "elektriko", ki njemu dovolj pomeni. A se ti zdi,d a je ok, da take samosmilenje goji do samega sebe, medtem ko nori po sobi, da ni sposoben enkrat prenesti, da ne bi bilo po njegovo. Četudi zameriš, ti moram povedat, temu se reče razvajenost, če ne prenese da ni nekaj po njegovo, ne da bi zraven norel. To je osnovna reč, ki ga moraš naučiti - prenesti da se svet ne vrti samo okoli njega.  Mora imeti ogromno ljubezni, to mora brezpogojno imeti, velikokrat mu moraš povedati, da ga imaš rada, velikokrat ga objeti, pocrkljati, velikokrat se z njim pogovarjati...ampak mora imeti pa tudi omejitve in če si tole dovoljuje, jih nima. Mu sama dopuščaš, da to počne. Jaz tega ne dopuščam, pa mi noben otrok tega ne dela. Pa da ne boš mislila, da ni kdo probal. Domači vsi trije, pa še kakšen "nedomač".



MOgoče nisem bila dovolj natančna, ampak jaz ne pustim, da ta večji meče stvari, razbija in tako naprej. Tega nikakor mirno ne gledam in čakam, da bi napad minil. Vedno, ampak res vedno pridem takrat v sobo, ga dam na posteljo in mu razložim, da se to ne dela, če je jezen. Vendar vedno znova poskuša. Sva se že zmenila, da če je jezen, da naj boksne v svoj povšter in mu bo lažje, vendar v tistem trenutku seveda na to pozabi. Ko se pogovarjava o tem mi sam reče mami, mogu bi v povšter boksnit, če sem jezen a ne? Nikoli ne vstraja s temi dejanji, ampak vedno poskuša, dokler ga ne ustavim. NI pa še prišlo do tega, da tega ne bi poskušal, ko je kaznovan in mora v sobo (to se namreč dogaja samo v tej situaciji). To moramo še nekako doseči.

Razvajen? Ne vem, če lahko temu rečem, da je razvajen. Mogoče malo bolj kot ta mlajši, ampak ima tudi bolj tak karakter, čustven, mili (čisto po mamici, ki tudi za vsako malenkost joka user posted image ).

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Obupana mamica
26.2.2009 8:28:58   
moja malenkost
IZVIRNO SPOROČILO: t5t6

Ko sem bila prvič noseča mi je ena gospa rekla, da prvi otrok ne prinese skoraj nobe spremembe v družini, misliala je na organizacijske spremembe in navade, drugi pa da lahko obrne vse na glavo. Takrat ji nisem verjela, ko sem rodila drugega sem večkrat pomislila, da še kako prav je imela. Ko se redkokdaj zdodi, da je z mano samo en otrok (pa ni važno ali ta mlajši ali starejši) mi je vse zelo enostavno, vse se zmeniš, nobenega kreganja kdo bo šel prvi v avto pa kdo bo na kateri strani mame pa kolko sladoleda je kdo pojedel, v glavnem totalen mir, hkrati pa mi je vse preveč mirno in pusto pa še jaz se moram igrat namesto ta drugega. user posted image


Točno tako. Ko je doma samo eden je čista poezija. Vse se da, nobene panike... Vsekakor pa ta drugega hitro začnemo pogrešati user posted image .

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Obupana mamica
11.3.2009 10:28:40   
HuAnita
Gina ti je lepo napisala. S podobnimi težavami se tudi jaz ubadam. 4,5-letnica se že zelo lepo igra, je zelo ustvarjalna, knjigice 'prebira', pleše, telovadi, seveda ji kda uide čez mejo (denimo oni dan se je vsa po obrazu namazala z lakom za nohte, še zdaj ga ima po laseh, za ušesiuser posted image , nekaj dni kasenje pa z milom za tuširanje, tudi po vsem obrazu, jedla ga je, dokler ni zbruhalauser posted image ), ampak načeloma se da. Ta mali je pa druga pesem - vse mora imeti isto kot sestrica, sprva še mirno delim: zdaj eden, zdaj drugi gleda točno tisto knjigico, pa zdaj eden vrže na koš, zdaj drugi... Ampak mali kmalu začneuser posted image user posted image user posted image , tuli, zahteva, pa naj sem še tako vztrajna in dosledna, stroga, ne, on zna težiti 4 ureuser posted image user posted image user posted image   Potem valda postanem slabe volje, pa še za hči mi je žal, ker je prikrajšana za 'normalno' igro, brez tuljenja...
Je pa zdaj boljše, odkar smo na svojem, v hiši. Resnično. Takoj po vrtcu smo zunaj, po navadi do trde teme, no, včeraj smo še po temi sadili noriceuser posted image , pa se jima tudi pozna, da vse čmrljeke v riti pretresemo v naravi, da ju doma manj dajejouser posted image  
Ampak, kot rečeno, jaz se se šama ubadam vsak dane nenehno z vzgojo, jaz ti težko kaj svetujem, kot; mirne živce. Meni je to obupno težko - pridem vsa zmahana iz službe, ne grem po navadi niti jest normalno, samo da nista do 16.30 v vrtcu, v zahvalo pa potem prerekanje, tepenje, brcanje, tuljenje... Eh.....user posted image

(odgovor članu moja malenkost)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Obupana mamica
11.3.2009 12:02:38   
pupika
Pri nas je bilo isto, samo jaz imam samo enega. Ko sva prišla domov, nisem mogla niti skuhat, nič, samo mene se je držal, hotel je piti čaj in sedeti na meni. Sigurno je tudi to na tem, ker ko so v vrtcu, so kar celih 8 ur v vrtcu, in ko pridemo domov, hočejo vsak čas maksimalno izkoristit in se nas dobesedno držijo za kiklo.Tudi mi smo imeli izbruhe, metanje po tleh in,... večinoma sploh nisem registrirala na to trmo, sem ga lepo pustila in odšla z njegove bližine, potem je sam pricepal do mene in bil tako priden. Zadnje čase, pa ko se peljeva v avtu se lepo pogovarjava, kaj so delali v vrtcu, kako je bilo in mu lepo razložim, kaj bova delala. Seveda ko prideva domov, je najprej kuhanje, mali si vzame stol in mi lepo pomaga, vse kar jaz narežem on zmeče v posodo in solato mi pomaga oprat, skratka, pri nas sva oba za štedilnikom, potem je isto pri pomivanju, seveda bo on pomival, in tako oba pomivava. Jaz sem opazila, da je jih je treba samo zaposlit, če ne vejo kaj naj delajo, potem zganjajo norčije. Imamo se veliko lepše in ni dretja, ima pa še vedno to v sebi, da ko mu dam flaško bi on sedel na meniin pil čaj. In sem opazila, da naš mali prav rabi tisto uro časa ko sva čisto sama, enkrat je mož prišel prej iz službe, smo prišli vsi naenkrat, pa je bila tudi katastrofa, sploh ni hotel iz mojih rok, tako pa imava midva dobro uro samo zase in potem ni problema.
Je pa tudi res, da kadar smo bili zunaj, tudi ni bilo nikoli problema.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Obupana mamica
11.3.2009 12:58:00   
ronja
potem začne zdolgočaseno težit. Mali pa teži od odhoda iz vrtca pa do spanja.

Mogoče jima je dolgčas. Ne pravim, da se moramo starši non stop ukvarjat z otroki, vendar pa jih moramo verjetno malo tudi naučit, kako se igrat - ne vem, koliko to v praksi laufa, ampak upam, da...

Sicer bi ti kot prvo predlagala, da kupiš par dobrih pelerin in škornjev, da vas slabo vreme ne bo prikovalo not. Kadar je zunaj dež, otroci že v vrtcu ne grejo nič ven in če to nekaj časa traja, potem ratajo tečni, vsaj meni se zdi, da grejo mali otroci zelo radi ven (mogoče preveč sklepam po svoji). In potem pojdite čofotat po lužahuser posted image . To ma več dobrih lastnosti: vsake toliko boš lahko prekinila rutino doma, tudi če bo slabo vreme, pa tudi če boš ostala doma, boš vedela, da imaš možnost it ven, da nisi priklenjena na dom in če bosta preveč težila, ju boš še vedno lahko spokala ven. Onadva se bosta zunaj malo zmatrala in bosta potem doma malo bolj mirna, pa še pospravljat ti ne bo treba toliko, če vas en čas ne bo doma.

-vzemi si kak dan za tvoj odklop, da boš brez njiju in ju boš lahko začela pogrešat - tako se ti bo bolj dalo zezat z njima. Glede na to, da se majo z očijem fino, to ne bo problem.

Potem pa kaj počnite skup - potem se jim tudi lažje da dopovedat, da malo počakajo, ker vejo, da bojo nagrajeni s tvojo pozornostjo potem...

(odgovor članu moja malenkost)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Obupana mamica
13.3.2009 22:07:28   
Piruri
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
To je osnovna reč, ki ga moraš naučiti - prenesti da se svet ne vrti samo okoli njega.  Mora imeti ogromno ljubezni, to mora brezpogojno imeti, velikokrat mu moraš povedati, da ga imaš rada, velikokrat ga objeti, pocrkljati, velikokrat se z njim pogovarjati...ampak mora imeti pa tudi omejitve in če si tole dovoljuje, jih nima. Mu sama dopuščaš, da to počne. Jaz tega ne dopuščam, pa mi noben otrok tega ne dela. Pa da ne boš mislila, da ni kdo probal. Domači vsi trije, pa še kakšen "nedomač".



Trenutno se nahajam v nekem podobnem stanju, ko naša punca (skoraj 4 leta) skoraj dobesedno dnevno izčrpa vso energijo iz mene (ponavadi že navsezgodaj zjutraj) in na koncu dneva res ne vem več kaj naj še ukrenem...
Sem še cca 14 pred rokom drugega otroka in se zavedam, da je morda to obdobje tudi za njo težko, saj se nekako začenja zavedati, da ne bo deležna več toliko pozornosti kot do sedaj, po drugi strani sem pa tudi jaz toliko bolj občutljiva in obremenjena z nosečnostjo, da me res vsaka reč že prav vrže iz tira...

Gina...citirala sem tvoj post, ker bi rada povdarila, da je pri nas tudi tako...jaz sem zelo dosledna in precej stroga...sicer ji nudim dovolj ljubezni in varnosti...obenem pa jo sproti učim samostojnosti, da ne bo toliko odvisna od tega, da je izpopolnjena samo zato, ker ji nekdo stoji vedno ob strani, ampak predvsem, da računa na svoje lastne zmožnosti...AMPAK...pri nas to ne pomaga...
Naša ne hodi v vrtec od decembra naprej (ker je bila skozi bolna-v dveh letih vrtca, smo bili tam vsega skupaj pol leta) in večino časa preživi z mano...celo dopoldne preživiva zunaj-na igrišču, da je v stiku z drugimi otroci, popoldneve pa prevzame tatko nadzor nad njo in se jaz lažje posvetim opravilom ali svojim hobijem...

Problem je čas vmes...ko se odpravljamo od doma, ko ji ne uspe obut tenisk, ko ni prva v kopalnici, ko ji ne uspe narediti nekaj, kar si je zastavila, ko pridemo domov in je potrebno umiti roke, ko je čas, da skuham (skuhava) kosilo...takrat so prave borbe, ker si ona vstavi v glavo svoje zamisli in trmari toliko časa, da me totalno vrže iz tira...in po vsem joku, kričanju...ko sledi kazen, mi reče SAJ BOM PRIDNA...potem ji skušam razložiti, da bi se lahko izognili vsemu temu kričanju in kazni, če bi ona ubogala takoj (ponavadi gre za malenkosti)...ampak nikakor ne zaleže...naslednji dan se zgodba ponovi od začetka....in nekako je postala imuna na mojo strogost in seveda na posledice, ki sledijo njenim izpadom...
To se sedaj dogaja zadnja dva meseca...danes pa me je močno presenetila, ko mi je rekla, da me noče več kot mamico in da bo našla drugo...Seveda sem ostala mirna, ker se v bistvu ne zaveda toliko svojih besed in je morda to kje ujela v kakšnem pogovoru in si morda mislila, da me bo s tem prizadela...povedala sem ji tudi, da se vsaka mamica jezi, če je otrok ne uboga in nagaja...in pol je spet "ponorela", da to ni res...???

Zato me zanima KAJ NAREDIT tudi, če si dosleden in ti vseeno vse uhaja iz rok?Ko ne veš več kateri način ubrat? Kako reagirat? Ko poizkusiš vse in ne deluje nič?...bojim se, da nekako nekaj ne delam prav in da me to vedno bolj tlači na tla...

_____________________________

www.by-ab.si

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Obupana mamica
13.3.2009 23:03:32   
najina pikica*
moje mnenje;ja otroci so si različni med seboj in pri enem pali eno k se ti drug sam v glavo smeji,pri drugem pali pa čist iks stvar oz metoda.pol nekaj časa neki pali ko otroci pogruntajo zadevo,pa smo spet na začetku...nm pa živčki delajo 200 na urouser posted image
tako da ni kej moraš eksperimentirat...
jst imam doma dva enega 2 let in 8 mes starga fanta in 6 mes staro pupo...tama ni v vrcu,tako da imamo včasih zeloooooo pestro!!!sicer moram trkat tamala je še premala da bi uveljavljala svoje,čeprav se mi zdi da včasih joka sam da bi jo imela na rokah...pa poskušam da se nedam user posted image
tamalga pa zaenkrat še lahko krotimo,no čeprav smo mel že tut hude dneve....(je sicer bol mirne narave,ful dojemljiv no če le hoče....čeprav tut zna pokazat tisto ornk "ŽIVO" plat....)user posted image
no jst sm pa prebrala en ducat knjih o vzgoji user posted image  in ugotovila da so zelo fajn ampak v praksi včas težko izvedljivo.mi je pa velikokrat prav pršlo k sm gledala na tv3 o super varuški,res je imela fajn dobre nasvete o vzgoji in preozgoji....velikokrat sm se našla notr....pa se mal zamislš!
no res je težko k ne vidiš sebe v situaciji,mnenje od druzga je pa včasih težko sprejet,...
moj zaključek;
-morda se sliši bedasto ampak jst sm zmanjšala sladkarije na minimum...
-ostati mirni v situaciji
-tut pr ns smo se se mi zdi včas po cele dneve samo drl...pa sm ugotovila da  več dosežem če ga mal bl močnej primem za roki  ga pogledam v oči in z niskim tonom zabičam
-aktivnostI(telovadba,sprehodi,....)
-da ga moram v polno zaposlit,skos se mu mora nekaj dogajat...dovolit mu da sodeluje pri vsakodnevnih opravilih,pa čeprav so katera lahko mal bol nevarna...npr moj tamali tut lika z mano(skupaj drživa likalnik)no zdej smo pa mu tak al tak likalnik igračo kupil in stvar pali...
skupi lupva krompir...sesava,...pucava šipe,...
-iskanje pozornosti....ko sm dojila tamalo je najbolj trmaril,al ga je lulat,al bi pil al jedu,....skratka katastrofa.....sam da bi spustla tamalo in se ukvarjala z njim!pa sm rešila tako da sem mu enostavno 1,2,5,10,....razložila da tut naša pupa rabi mir ko je in da ona njega ne moti ko ima obrok al ko kaj dela....hkrati pa sem se tega držala da ko sva s tamalim nekaj počela nism pustila da naju je tamala zmotila...
-da je moža bol obogal k mene!sm bla tok besna na tamalga,zakaj le hudiča tatija ubogaš mene pa ne!!!user posted image  čeprav sm bl stroga mama me je tamal včasih spodnesu da še zase nism vedla....
no pa se mal poglobila vase in ugotovila,da sm dostikrat požrla grožnjo namesto,da bi jo uresničila...in jasno da me ni jemal resno...



no upam da sm ti kaj pomagala....no pa veliko uspeha...

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Obupana mamica
14.3.2009 9:29:43   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Piruri


Problem je čas vmes...ko se odpravljamo od doma, ko ji ne uspe obut tenisk, ko ni prva v kopalnici, ko ji ne uspe narediti nekaj, kar si je zastavila, ko pridemo domov in je potrebno umiti roke, ko je čas, da skuham (skuhava) kosilo...takrat so prave borbe, ker si ona vstavi v glavo svoje zamisli in trmari toliko časa, da me totalno vrže iz tira...in po vsem joku, kričanju...ko sledi kazen, mi reče SAJ BOM PRIDNA...potem ji skušam razložiti, da bi se lahko izognili vsemu temu kričanju in kazni, če bi ona ubogala takoj (ponavadi gre za malenkosti)...ampak nikakor ne zaleže...naslednji dan se zgodba ponovi od začetka....in nekako je postala imuna na mojo strogost in seveda na posledice, ki sledijo njenim izpadom...
To se sedaj dogaja zadnja dva meseca...danes pa me je močno presenetila, ko mi je rekla, da me noče več kot mamico in da bo našla drugo...Seveda sem ostala mirna, ker se v bistvu ne zaveda toliko svojih besed in je morda to kje ujela v kakšnem pogovoru in si morda mislila, da me bo s tem prizadela...povedala sem ji tudi, da se vsaka mamica jezi, če je otrok ne uboga in nagaja...in pol je spet "ponorela", da to ni res...???

Zato me zanima KAJ NAREDIT tudi, če si dosleden in ti vseeno vse uhaja iz rok?Ko ne veš več kateri način ubrat? Kako reagirat? Ko poizkusiš vse in ne deluje nič?...bojim se, da nekako nekaj ne delam prav in da me to vedno bolj tlači na tla...


Tole, o čemer pišeš, je čist normalno. Otroci preizkušajo, do kod lahko gredo. Stokrat probajo, če so malo bolj pri trmastih in samosvojih, potem se končno vsaj za silo privadijo, potem pa enkrat samkrat popustiš, pa bo spet isto. Vzgoja je včasih zelo zahtevna reč, predvsem pa naporna. In lahko imaš ne vem koliko otrok, pa bo z vsakim drugače. V neki fazi pridejo otroci tudi do čustvenega izsiljevanja staršev. Če ti reče, da te ne mara, je to kljub temu, da se grozno sliši, normalna reč. V resnici ni to tako resno, kot se sliši, smao doseči hoče svoje in to čez trupla. Zaveda se, da te s tem rani, pa to izkoristi. Zaveda se, da ji tvoje reakcije niso všeč, ne zaveda pa se, da tisto, kar dela ni prav. Brigaš jo v bistvu ti, kolk trpiš, ko se ona dere zato, ker ni prav v kopalnici ali zaradi tenisk. Hočem ti reči, da je najbrž vsak otrok kdaj to rekel svoji mami, jaz vem da sem svoji super ultra special potrpežljivi materi to rekla večkrat, čeprav nisem mislila ali se nisem zavedala, kakšen raj na zemlji imam. Bila pa sem v bistvu na nekem področju strašansko razvajeno dete. Bolj kot si razvajen, prej ti je hudo zaradi malenkosti. Ne ločiš kaj je res hudo in kaj ni. Vse vzameš kot katastrofo.
Meni se v bistvu tvoja deklica zdi strašno zrela za svoja leta, strašno iznajdljiva in pač ena od tistih bolj pogumnih in vztrajnih. Fajn so taki otroci, so pa zelo zelo naporni včasih za starše.

Morda pa ti izvedeš napačno posledico. Vedno moraš razmislit, kaj je tisto, kar učinkuje, če ne je brez smisla tisto izvajat. Besede ne učinkujejo, posledice morajo biti logične in učinkovati. Kaj pa ti narediš posledično čist konkretno, ko praviš,d a ne učinkuje? Samo obljuba, da bo naslednjič pridna, zihr ni dovolj. Jaz sploh ne bi razpravljala z njo. Lahko ti razpravljaš z enim starejšim otrokom, pa bo razumel, zakaj in kako. In lahko mirno ignoriraš, da so ostali starši "boljši", popustljivejši, ter ji razložiš, da kdor ima rad svojega otroka, poskrbi zanj,da mu bo dobro in da ti imaš njo zelo rada, toliko da ji ne moreš pustiti da dela reči, ki niso v redu. Da če pa drugi straši ne poskrbijo za svoje otroke, da ni tvoj problem, ampak da pa to sigunro ni v redu. Da ti jo imaš tako zelo zelo rada, da nikdar ne boš dopustila, da se ji karkoli hudega zgodi, ker se ne zna obnašat ali ker je neprespana ali ker je kaj vem kaj še vse.

Skratka, ne reši se vsega v enem dnevu, tednu ali mesecu. Vzgoja je naporna, biti moraš vztrajen in še kar te bodo nekateri otroci ves čas preizkušali. Ti pa obljubim, da gre z leti resnično zelo zelo zelo na boljše in ko je enkrat tvoj otrok v šoli, pa gledaš podobne otroke, ki so šli s svojim vedenjem z leti v strašno čudne globine, ki si jih za svojega otroka ne želiš, tvoj pa je sicer še vedno karakterno tak kot je bil, ap preizkuša, vendar trdno stoji za nekimi sicer širokimi mejami a jih ne prekorači, si zelo ponosen nase in na svoje dosežke. Srečno! Prepričana sem, da ti bo uspelo.

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Obupana mamica
14.3.2009 15:42:14   
Piruri
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Meni se v bistvu tvoja deklica zdi strašno zrela za svoja leta, strašno iznajdljiva in pač ena od tistih bolj pogumnih in vztrajnih. Fajn so taki otroci, so pa zelo zelo naporni včasih za starše.

Morda pa ti izvedeš napačno posledico. Vedno moraš razmislit, kaj je tisto, kar učinkuje, če ne je brez smisla tisto izvajat. Besede ne učinkujejo, posledice morajo biti logične in učinkovati. Kaj pa ti narediš posledično čist konkretno, ko praviš,d a ne učinkuje? Samo obljuba, da bo naslednjič pridna, zihr ni dovolj. Jaz sploh ne bi razpravljala z njo. Lahko ti razpravljaš z enim starejšim otrokom, pa bo razumel, zakaj in kako. In lahko mirno ignoriraš, da so ostali starši "boljši", popustljivejši, ter ji razložiš, da kdor ima rad svojega otroka, poskrbi zanj,da mu bo dobro in da ti imaš njo zelo rada, toliko da ji ne moreš pustiti da dela reči, ki niso v redu. Da če pa drugi straši ne poskrbijo za svoje otroke, da ni tvoj problem, ampak da pa to sigunro ni v redu. Da ti jo imaš tako zelo zelo rada, da nikdar ne boš dopustila, da se ji karkoli hudega zgodi, ker se ne zna obnašat ali ker je neprespana ali ker je kaj vem kaj še vse.

Skratka, ne reši se vsega v enem dnevu, tednu ali mesecu. Vzgoja je naporna, biti moraš vztrajen in še kar te bodo nekateri otroci ves čas preizkušali. Ti pa obljubim, da gre z leti resnično zelo zelo zelo na boljše in ko je enkrat tvoj otrok v šoli, pa gledaš podobne otroke, ki so šli s svojim vedenjem z leti v strašno čudne globine, ki si jih za svojega otroka ne želiš, tvoj pa je sicer še vedno karakterno tak kot je bil, ap preizkuša, vendar trdno stoji za nekimi sicer širokimi mejami a jih ne prekorači, si zelo ponosen nase in na svoje dosežke. Srečno! Prepričana sem, da ti bo uspelo.


Ja, naša je zelo zrela in dojemljiva in nasploh zelo priden otrok...sej, se zavedam, da je morda to sedanje stanje le posledica njene "notranje" stiske in straha, ker prihaja user posted image ...čeprav v družbi drugih otrok ne kaže kakšne ljubosumnosti, če kakšnega otroka pocrkljam in se ukvarjam z njim...mogoče je le to, da ne zna pokazati navzven pravih občutkov...jaz sem sicer zelo impulziven človek in nekako velikox pokažem, kaj čutim (veselje, smeh, žalost, jezo,...), mož je pa dokaj zaprt v sebe in dokler ni res hudo, ne pokaže kaj ga matra in pol mu dostix udari na zdravje...in si tudi mislim, da je nekako enako pri njej...ko se akumulira vse, po izbruhne ven kot nekakšen upor proti meni...

Do sedaj nam je šlo zelo ok, smo uspešno brzdali te njene napade, kot pravim se je stanje obrnilo prav zadnja dva meseca, ko nič več ne zaleže...

Kazen, ni ostala samo pri besedah...najhujša je bila ta, da zvečer ne bo risanke...in svojo "grožnjo" sem udejanila, če ni ubogala oz, izsiljevala z ihto...določen čas je pomagalo....pol pa ji je postalo vseeno...pač bo brez risanke...in smo začeli s kakšno drugo zadevo, ki ji je pomenila veliko...nekako je potem skozi te kazni začela postajat še bolj uporniška...zato se sprašujem, da je morda ta način pri nas dokaj neuspešen, ker vodi v večji upor...

O vzgoji sem prebrala že veliko knjig in člankov, vendar se nekako pri nas ne izide v smeri kot naj bi ukrepi delovali...

Hvala za nasvet, bom poizkusila pristopit na drugačen način...in vem, da se skupaj z njo tudi sama učim te vloge, ki mi je bila dana ob njenem rojstvu...

_____________________________

www.by-ab.si

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Obupana mamica
14.3.2009 18:27:24   
Gina
A jo probaš kdaj v izbruhu nasilja objeti in pocrkljati? Nekaterim otrokom pa to zaleže. Vprašaš jih zakaj so jezni, žalostni, kaj je narobe, pa jim poveš, da jih imaš rad, pa jih k sebi stisneš pa v naročje vzameš. To jaz tudi dostikrat naredim. Tega ne naredim kadar žali ali se meče po tleh v trgovini, ali zahteva da je prvi... ampak takrat, ko vidim, da je razburjen in se ne more pomirit, pa ga nekaj matra. To so različne situacije se mi zdi.  

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...
Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...




dojencek
v3sn4

z dojenckom na letalo?

da (64%)

ne (36%)


Število vseh glasov: 42

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!