|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 13:01:01   
taška30
Jooo, Ronja, zdaj sem pa kar malo huda nate. Te imam za zelo pametno punco, ampak zdaj ga pa malo lomiš. Nobene medalje za popolno mamo ne boš dobila, veš, to ne obstaja! Lahko pa se enkrat zrušiš od utrujenosti ali pa zboliš, kaj boš pa potem?!?
Malo pohodi svoj ponos, pa si povabi mamo, taščo ali pa kolegico k sebi za par ur, vsaj vsak drug dan, če tvojega cel teden ni. Vsaj skuha ti lahko kdo kaj ali pa tamalo pelje ven na sprehod za 1 uro, da vidve z Ronjo v miru pojesta.
Še bolj pomembno je pa, da si daš v možgane to miselnost, da otroka ne bo konc če bo malo pojokal in počakal. Nič koristnega jima ne delaš, če skočiš isti trenutek vsakič, ko katera zastoka. Po mojem jima celo medvedjo uslugo delaš.

Uspavanje je res katastrofalno. Kot so že napisale, Ronji naštimaj risanko ali pa jo zamoti z nečem tihim in tačas uspavaj tamalo. Potem še Ronjo.

Pa drži se. Saj si pametna in hrabra punca! Vikend bo pa tudi kmalu tu.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 13:01:31   
Rožica I
Fak, Ronja, jaz sem se zmatrala že samo pri branju tvojega kompliciranja user posted image .
Napravi, da ti bo čim lažje. Tamali dve nabaši v posteljo, pa mirna bosna- pa kaj boš skakala ponoči od ene do druge. Ko bo čas, jih boš pa že odvadla tega. Jej, ko si lačna, saj otrok se bo tudi na to navadil- jima bo postalo normalno. Ker zdaj jima je tako normalno, kot si ju navadila.
Tudi sama sem total komplicirala pri svojem user posted image , ko je bil majhen. Sedaj vidim, da sem sama sebi delala štalo.
 
Pa mora bit tak pa tak...A res? Zakaj le?
 
Lahko mi je zdaj bit pametna, ne user posted image

Bodi še naprej ok, in poljubčkaj male user posted image user posted image  .    user posted image
 
 

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 13:44:27   
j6
Živjo Ronja , jaz ti bom poskusila odgovoriti čim bolj na  kratko. Podpišem se pod to kar je napisala mary 10,  jAZ imam 4 otroke najstarejša ima6 let najmlajši pa 9 mesecev. Nikoli jih nisem ponoči pustila da jokajo. Večino časa sem sama, ker imamo kmetijo in mož cele dneve dela. Jaz sem si nabavila kar taveliko  žogo uno za telovadit, in sem vzela dojenčka v eno roko druzga otročka pa na koleno in smo se poguncali, dokler eden ali drugi ni zaspal.Ko je prišel tretji je bila prva tako velika 4 leta, da je že sama zaspala. Večino otroci okoli3 ali četrtega leta prespijo celo noč.  Tudi zvečer so se vsi navadili sami zaspati brez joka ali kakšnih stresov.Tretji se je ravno zdaj naučil sam zaspati , marca bo imel tri leta. Četrti  je pač še mali. DRUGAČE jepa super tudi knjiga Elizabeth PANTLY Otroško spanje brez joka v sanje. Ej to na hitr, drugače mi pa piši na zs, pa ti bo  povedala še kaj več. Se pa strinjam da dojenčka ne smeš pustiti jokat.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 16:03:25   
anckabancka
Ronja, nujno si moraš stvari poenostavit, ker drugače te bo "pobralo". so ti že ostale veliko uporabnega napisale, zato bom le povzela.
Hrana - nujno moraš jesti, že zato, ker dojiš. Zato res pokliči Halo pica ali kaj podobnega. Pa kakšna hitra špinačna juhica za tamalo... ali pa naj pride kdo in naj vam vsaj skuha. Ko boš dobro jedla, boš takoj bolj optimistična.
Tamajčkene res ne imaj stalno ob sebi, po rokah, ker se ti bo življenje res zakomliciralo. Sploh kadar boš sama. Sama sem že od začetka delala na tem, da malega ne bom razvadila. No, imam tudi srečo, da je priden dojenček.
Spanje: Starejšo punčko bo počasi potrebno naučit, da zaspi sama. Ampak to naj bo projekt, ko se vrne mož.
Če imaš možnost spokaj in pojdi k staršem, prijateljici, tašči za par dni...

Sama imam 3 majhne otročke - starejši je bil star dobra 3 leta, drugi 20 mesecev, ko se je rodil najmlajši. Ko je bil mali star 2 tedna je mož odpotoval za 14 dni. spokala sem in večino časa preživela pri starših od moža. Bilo nam je celo tako fajn, da starejših niti v vrtec nisem vozila. Pa, ko je bil dojenček star 2 meseca, je spet šel za 1 teden... Takrat pa sem z otroki ostala samam doma. Dopoldne sem ju peljala v vrtec, popoldne pa smo že nekako. Je pa res, da ju zelo navajam na samostojnost - od oblačenja naprej. Velikokrat morata kaj počakati in jima ne paše vedno. Včasih ne razumeta, da kaj ne morem takoj. Ampak je čedalje lažje. Edino zvečer, ko se rihtamo za spat je včasih gužva, če sem sama za vse tri. Večerja za večja dva, malega podojit, vse 3 v pižame in plenice, umit zobke tavečjima. Pa potem petje pesmic, molitvica "sveti angel"... Priprem vrata in večja dva škrata še poklepetata in zaspita. Takrat pa imam malo časa za tamalega, če ni že prej zaspal. Velikokrat so tu vmes še risanke za tavečja dva, da v miru porihtam malega ali ga podojim.

Kot je ena že napisala, kopanje je pa čisto odvisno od časa. Če mi enkrat ne znese, ga pač preložim na naslednji večer ali pa čez 2 dni... ali pa en večer samo enega ali dva skopam in naslednji večer nadaljujem...

Res si moraš življenje poenostavit... In ne mislit, da si slaba mama, če se boš usedla pred TV ali rač., medtem ko se bo tvoj otrok SAM igral. Ne moreš biti stalno ob njem, ker rabiš 5 minut tudi zase... Tudi če otroku to ne bo vedno prav. Mora se navadit!


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 16:22:02   
Anonimen
Imamo precej podobne probleme... :) Tudi moj je veckrat na poti in imamo 17 mesecno razliko med puncko in fantkom.

1. Posteljo pospravite in dajte vse jogije na tla, da se bo dalo ponoc premikat iz enega an drugega. To je nam ful olajsalo situacijo. Ali pa prislonite otrosko posteljo ob svojo, da ti ne bo treba ful vstajat. Jaz sem obadva dojila ponoc tako, da sta spala pri meni in mi ni bilo treba vstajat ponoc. Starjesa torej spi v svoji postelji, ki je naslonjena k najini,
No, ce ste sami, je zate in za oba otrocka tud 110 cm dovolj? ce pa das se jogije zraven...

2. Zvecer imata vsak nekaj casa ko sa samo z mano. najprej mlajsega prirapvim za spat, ga dam spat. Vmes vecji nastimam risanke, da ne hodi motiit, potem se ta vecjo ustimam in gre spat.. pol pa se jaz, da nisem kot zombi, ce je treba ponoc vstajat...

3. Nujna gospodinjska dela (perilo, smeti in kuhanje kosil) opravim cez dan in zmotiviram ta vecjo, da mi pomaga, ce ne dela kaj svojega, tamalega dam v kosaro ali pa lezalink in me gleda, kaj pocnem...pa je toliko casa mir.

4. Hranjenje.. dokler se tamanjsi ni hranil, je bil zraven, ta vecja je jedla sama, jaz pa tud. Sem pac vzela v zakup, da bo verjetno za preoblect in pospravit. Sem pa nstavila pod njen stolcek v kuhinji rjuho in ce kaj na tla pade, pade gor, tisto pa pol po nekaj dneh ruknem v pralni stroj...

5. Ce imas na voljo pomoc, jo izkoristi vsaj toliko, da bos ti lahko normalno funkcionirala.. da bos v miru pojedla, da odpeljejo tavecjo recimo na sprehod ali kaj podobnega. Ce so radi s tamalo toliko bolje.


Midva tudi nisva pustila, da jokajo otroci in sva jih tako vzela... ce pa kdaj pride, da sem cist na koncu in se tamali derejo, pa rajs pustim, da se jokajo, kot pa da meni popustijo zivci...

Drugace je pa bila ze ena taka tema pred kratkim odprta... je noter fuuuuuuulll uporabnih stavri napisanih... sam zal ne vem kako je naslov..

Srecno!

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 17:26:35   
mateyka
Sem pa velikokrat ko sta maladva čez dan spala, spala z njima.


res, tole moraš tud prakticirat. spanje v obrokih ti ne gine, potem ga delaj redno - tudi čez dan. men je ful pomagal. jaz sem namreč ful zapsanka in mam eno pupo, pa sem rabila zgornjo tehniko user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 17:42:29   
Anonimen
Rabim kak nasvet od vas, čisto organizacijsko, kako naredit, da vse sfolga.


Nikakor user posted image .
Ko ti bo jasno, da pri dveh majhnih pupah folgas za sproti (in se malo za nazaj user posted image ), ti bo zivot lazji.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 18:23:03   
skuštrana
Nam so najbolj pomagale raznorazne nosiljke. Medtem ko, ko sem se igrala z Lizo je bil mali v slingu, pa smo skupaj plesali, smo bili kar veliko zunaj, tudi vse z nosiljkami, Liza pa za roko, ko sem se tuširala sem ga dala v lupinico pa sem ga nesla s seboj (ker samih jih seveda nisem mogla pustit), jedla sem pač ali z njim v rokah ali pa je tisti čas kje ležal. Če nisem imela časa kuhat oz. se mi ni dalo hvalabogu obstajajo razne Halo pizze in podobne zadeve, pa sem koristila to. Ma, vse se da, samo ČIMMANJ KOMPLICIRAT. Mi smo spali vsi skupaj, mi je bilo najmanj naporno. Liza na eni, Arsen na drugi straniuser posted image Gospodinjstvo pa itak še dandanes trpi, tako da se s tem ne obremenjujem preveč. Ok, tisto nujno moraš naredit, kaj več pa lahko počaka.

Naša 2 nista nikoli spala istočasno, se navadiš in to pač tako sprejmeš. Liza hb spi ponoči, Arsen še neuser posted image

Kopanje - uf, jaz ju takrat nisem kopala vsak dan, se mi ni dalo. Lizo vsak drugi dan, ker je pač vsepovsod packala, Arsena pa še to ne.

Ronja, če si prvič sama z njima ti izgleda vse skupaj full naporno, ampak sčasoma se navadiš in vidiš da ni tak bav-bav...

Sedaj dobimo še tretjega, bomo spet celo poletje sami. Po porodu bom sicer pri mami kak mesec, ker si res ne predstavljam kako bi bilo biti sam od 0-24 s tremi, potem pa se bomo že znašli..


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 18:57:38   
Primoza
Meni se zdi opis tvojih postopkov precej kompliciran. Sem pa že malo pozabil, kako je bilo takrat. Običajno sem največ pridobil na vožnji z vozičkom, če ni bilo žene zraven. 20 mesečnik lahko že caplja zraven. Lahko se ga da pa tudi v nahrbtnik. Res pa se vmes med takšno vožnjo težko je.

Je pa "zastoj" okrog takšne starosti samo začasen in se sprosti sam po sebi ko je starejši že toliko star, da postane samozavestnejši hodec.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 19:32:34   
Pika Zoja
OWu, Ronja, tole je pa cela komplikacija.
Še tisto o kopanju nisem dojela, kako to izvedeš.
Ok, sling - super zadeva.

Jaz ti bom pa nekaj drugega rekla -> SREČNA MAMA, SREČNi OTROCI. in če se še misliš tako naprej zapostavljat, ne jest, ne spat, ne pit, samo zato, da se ne bosta punci malo zajokali, se boš sesedla.
Prvo kot prvo, se jutri zjutraj vsedi, naredi urnik (ker tudi otroci, ki imajo nek ritem in ustaljene navade, so srečnejši, verjemi mi) - boš pač eno izmed punc zjutraj malo prej vrgla iz postelje, da se ne bosta med seboj zbujale, če bo to Ronja, jo posadi v stol, ji daj hrano in naj je (je dovolj stara, da poje in popije vse, tudi če se malo polije - pa kaj potem, glavno, da se navadi!), ti tudi jej in pusti njo, da sama poje do konca in kolikor želi. Če boš zbudila prej Lejlo, se bo pač tačas dojila. Tudi Ronja je dovolj stara, da se lahko za 5minutk zamoti sama - lego kocke, kakšna risanka, otroške škarje in papir (to pri vsakemu pali), Lejlo tačas postaviš v igralni center (ali pač ji daš neke igračke, ki so nekam navezane, da si jih ogleduje, se jih dotika), vmes brez problema počistiš in pospraviš, kar ste napacale med zajtrkom.
Sprehodi -> si jih itak sama super poštimala, pa bo vedno lažje, sploh ker prihajajo dolgi in topli dnevi, manj bo oblačenja, manj bo packe. Iz dneva v dan bo bolje.
Kopanje -> si niti ne znam predstavljati, kako to skombiniraš, pa kakšne deske pa to -> mali natoči vodo, je stara 20m, madona, lahko kamot sama not sedi, malo pene ji naredi, pa kakšno igračo ji daj not, da se za kako minuto zamoti. Lejlo daj pa v čeber ali banjico, pa govori Ronji kako se naj umiva, ti pa vmes popedenaj Lejlo. Zraven si prinesi samo ležalnik ali lupinico, pa daj Lejlo kar z brisačo not, če bo Ronja vpila, da hoče ven.
Uspavanje -> cela kolobocija. Super, da imate večerni ritual - samo, daj odloži Lejlo (mislim, da si ti kar ustvarjalni tip, pa ji naredi kakšne igračke, pa to, da visijo iz stropa, ali pa kakšen lok pa igračke gor, ali pa kupi igralni center ), pa tudi če malo pojoka, zapleši z Ronjo, jo pocartlaj, ji daj vedeti, da jo imaš rada, ji to povej, polubčkaj jo, daj v posteljo in basta. Vzameš Lejlo in jo spraviš spat -> če imata skupaj sobico, naj Ronja tačas V POSTELJI glede knjigice, ali pa ji prepevaš, jo nekako zamotiš, popedenaš Lejlo, ugasneš luč, eno dojiš. druga bo pa tako ali tako vedela, da si v bližini.

Jančikina rešitev z vodo je super. Kupi te vode s športnim nastavkom, pa bo.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 21:40:00   
anckabancka
Pa meni je pri vseh dojenčkih zelo prav prišel ležalnik-gugalnik. Z eno nogo sem gugala dojenčka, da je bil miren in sem se medtem lahko posvečala drugemu otroku. To bi ti lahko uporabila pri uspavanju.

Celo kuhala sem dostikrat tako, da sem tamalega gugala z nogo in na pultu sekljala in mešala... Večkrat je tako tudi zaspal.


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 22:05:30   
fionca
Nisem prebrala vseh komentarjev, bom pa samo tebi ronja povedala, da resnično kompliciraš. Čeprav nimam dveh otrok, le enega, pa sem za vse resnično sama,verjamem da je dva zelo mala otroka naenkrat zelo naporno. ampak res zeeloo kompliciraš! 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 22:42:31   
ronja
No, danes sem se najedla za 3 dni naprej, hehe, nekaj časa sta obe spali, zdaj tudi obe spita, skratka, nebesa. Hvala vsem za nasvete!
Sicer se nismo čisto razumeli: podnevi ni problem, sprehodi niso problem sploh, kopanje tudi ne. Problem je bil ponoči, ker sta se obe zbujali, jaz pa nisem mogla bit pri obeh hkrati...

kaya,
saj ni skoz tako, no, ne se bat. Prva dva dni je bilo super in danes tudi zaenkrat. Samo včeraj so pa tile zobki res štalo naredili (je pa zato danes malo več čez dan spala, jupi, en del sta celo sinhrono!).

Še nobenga otroka ni bilo konec, če si je mati vzela pol ure za hranjenje. Mislim no, to pa res ni nič težkega. jest se mora pa pika.

Ja, volga, saj to vem, tako razumsko mi je jasno, samo če vem, da se ne dere kar tako, ampak ima nek razlog (bolečina, lakota, utrujenost...), takrat jo zelo težko pustim jokat (v bistvu še nobene nisem)... Sicer Ronja celo hoče, da se usedem zraven in to nazorno pokaže - mama - tutu, ko je kosilo in tudi se, samo navadno je ona precej hitreje fertig, ker moram navadno jaz še Lejlo ali podojit, ali previt,... pa seveda dam najprej njej in potem je ona že sita in se igra s hrano in kadar se mi res ne da pucat, takrat jo dam rajši ven iz stolčka. Pa navadno mora it na kahlico takoj po ali pa med kosilom in potem je to spet proces, ki traja... In si rečem: "ah, saj bom pol v miru pojedla," potem pa tega pol ni... Včasih pa kar pozabim, pa se spomnim, ko sem že čisto sestradana (res pa sem od vedno navajena, da veliko jem).

Ja, na tleh bi lahko spale, imamo tatami v njeni sobi in naredila sem eno ogrooomno odejo, kjer smo lahko vse tri spodaj - ravno s tem namenom (sem to prakticirala poleti, ko nisem smela male dvigovat in sva skup zaspali tam, brez problemov). Vendar pa sva jo ravno navadila, da zaspi sama v svoji postejlici (samo nekdo mora bit v isti sobi), pa ne bi rada tega uničila, ker enkrat sva to že zafrknila na ta način...Sicer je tu še problem, da mi potem zbudi lejlo, ampak recimo, da ib se navadili. Če bi bila non stop sama, bi vsekakor spale vse skupaj.Tako nama pa tistih par urc zvečer fuuuuul ogrooomno pomeni...

ema, Ronja zaspi v posteljici, samo pred tem rabi svoj čas - zobke umit in potem pol pesmi plesat z njo, to mamo tak ritual, da se umiri in pocarta. Saj navsezadnje to tudi jaz rabim - mislim cartanje zvečer (z lubijem, seveda)... Tak da jo razumem;) Potem moram bit samo v isti sobi, da zaspi, saj pravim, uspavanje niti ni problem (danes mi je celo šla Lejla na roko in ej tačas spala).
Kuham z Ronjo komot, sploh samo z eno ni noben problem. Problem rata, če moram kuhat z ronjo, ki jo zobek boli, hkrati pa nosti Lejlo okoli... Ampak saj pravim, skuhat ni problem, ker se dogaja, pa ju zanima, Lejlo imam v slingu ali pa v ležalniku na pultu, da vse vidi, Ronja pa itak pomaga, pa je ok.
Čez dan tudi komot počakata, tudi ko čez dan uspavam Ronjo, Lejla lepo zraven gleda in je čisto zadovoljna s tem, da jo samo pobožam (eno roko imam fraj, ker se Ronja nasloni name in jo lahko držim samo z eno), Ronja pa tudi nič ne komplicira, ko recimo dojim Lejlo, oblačim ali karkoli pač. Samo zvečer sta navajeni, da se cartata, ker sva pač takrat oba doma in ima vsak eno...Za sprehod in kopanje pa sem itak rekla, da ni problema. Je malo drugače, če sta dva dvoletnika ali pa če je en dojenček, ker pač ne more bit toliko časa v bani in ga moraš prej oblečt, ampak to čisto lepo laufa, samo prinest si moram prej vse v kopalnico, pa je (za oblečt, pa pleničke in mazilo).
Problem pri čakanju ponoči je, da če čakam, se zbudi še Lejla... POtem moram pa obe nazaj uspavat...

ajrin, hehe, kot ti je že ulla odgovorila, ta post sem pisala po delih med 3 in 5.40 uro in mi kosilo ni lih pasalo, sem pa jedla in pila vmes, kot vedno, kadar sem tu gor. Se strinjam s tistim o zadovoljni mami in otrocih, zato sem pa spraševala za nasvete.

saraya, Lejlo imam tudi jaz v postelji, samo ko se Ronja zbudi, moram pa k njej, v drugo sobo, zato so problemi, če sta obe hkrati... Igramo se skoz na tleh in sploh ni problema, če sem zraven v sobi. Da bi ju pa sami pustila v sobi, pa šla jest v kuhinjo, pa si ne upam.Sicer bi pa Ronja pridirkala za mano;)

ulla, tak način hranjenja sem tudi jaz prkaticirala, Ronja se lepo zaigra s hrano, če lahko dela štalo. Ampak če sem čisto crknjena, pa se mi ne da pucat, pa vem, da bo naslednji dan ta hrana po celem stanovanju, če je ne bom takoj, ker je pač kasneje ne bom mogla, noben drug je pa ne bo... Potem se mi včasih to ne da. Ja, z Lejlo v rokah komot jem, sploh ker jo lahko dam v sling, pa sploh ni problema.
Hehe, no, sej cajt mam, to je edino, hehe, pa obe se ful radi kopata, tak da to bi nekak obdržala, ker tudi Ronja potem lažje zaspi. da bi pa Lejlo prej uspavala, pa ne pride v poštev, ker tak čas še ne gre spat, ni preveč zaspane sorte.

tweed, kaj tvoja žena je tudi kam šla? Ker če si mislil na splošno, meni ni problem met obeh podnevi, če se lahko ponoči razdeli, če je sranje(beri vsak svojo;). Problem pa je v tem, da jaz VEM, kakšen jok je kateri. In če vem, da Ronja joka:"Mami, pomagi, boli me!"  jo ful težko pustim, pa v miru jem dalje... Ne vem, ne gre, en tak instinkt, da mama mora pa to zrihtat (oz. vsaj potolažit;) Saj ne teži kar tako, ni tako kompliciran otrok oz. še ni v tistem obdobju trme.

ankica, Ronja z velikim veseljem pomaga, tudi zelo rada sama pobriše, samo potem pobriše še Lejlo, pa jo moram preoblečt, ker je potem vsa mokra (že sprobano). Sicer sama pospravi čeveljčke in jih tudi sama odpne medtem, ko jaz položim lejlo na posteljo, ko pridemo domov iz sprehoda.
Ja, zamrznjenih obrokov zanjo (in tudi zame) mam poln zmrzovalnik - včeraj je tako naneslo vse skup - obiski, pa še kup zelenjave sem mela za porabit, da se mi je zdelo blesavo, da ne bi skuhala. Nisem pa vedela, da bojo vmes obiski šli, pa da bo Ronjo začel zob bolet...
Kar se spanja tiče, sem sama kriva - saj če bi šla spat takrat, ko tamale zaspijo, pa če ne bi 2 dni predno je lubi šel nič spala, ne bi bila nič neprespana, ker ne rabim veliko (za ilustracijo: danes zjutraj je potem Ronja spala do 7ih, pa se še do 7:30 igrala v postelji s knjigicami, tako da sem šele takrat vstala in sem čisto nova!). Njene postelje pa ne morem dat zraven svoje, ker je v drugi sobi, v najini ni prostora za postejlico, že Lejlina zibka gre komaj komaj not...

muška, hehe, vsekakor bi rada, da bi bili vsi srečni in zadovoljni - vključno z mano, seveda. In na splošno to čisto lepo gre, popoldne pride lubi iz službe in mi lepo reče: "Ma, daj pust jo!" in ga ubogam, hehe (ali pa gre on k njej). Zdaj pa ni nobenega, da mi to reče, pa skočim, priznam, tudi kadar ni glih nujno treba.
Ma, včeraj je res bil tak dan, da je šlo vse na kup, pa še na splošno imam pon. zvečer svoj odklop - plavanje, zdaj ga pa nisem mela, pa ga očitno rabim.

jančika, ja plastenke s športnim pokrovom sem mela tudi jaz - pa jih mali zna odpret in ker sem jo navadila, da ima zelo rada vodo, se strašno rada igra z vodo, kar pomeni, da si iz plastenke ali kozarca ali česarkoli, kjer je tekočina, takoj natoči vodo v svoje skodelice, lončke,... in potem to pretaka in seveda je vse polito. Potem pa pobriše z odejo ali pa kar odejo samo polije in s tem prijazno pokrije Lejlo, da je ne bo zeblo. Pa samo dobro hoče! Si bom pa kupila eno tole no-spill zadevo na slamico še zase, hehe, pa bova obe iz tega pili.

metulj, na srečo tudi pri nas ne bo dalj časa kot 1 teden, preklete službene poti, a ne? Jaz sem se tudi počutila čisto nesposobno včeraj! Ampak danes je nov dan, pa upam, da nova noč, saj mislim, da ne bo tako hudo, ker jo čez dan ni nič bolelo. Ronja se bolj malo dere iz čist trme in takrat mi je niti ni problem pustit jokat, se mi nič srce ne para. Ampak če jo pa boli ali jo kaj prestraši, je pa ne morem ignorirat, enostavno ne znam!

splišni, maš mal point, se mi zdi... Bom trenirala. Saj vem, da razvajeni otroci niso fajn, niti ju nimam namena razvadit, ampak če jima je pa hudo, mi je pa ful težko mislit nase... Sicer Ronja ne trmari, se da z njo kar zmenit, še ni toliko stara, tudi Lejlo je super sprejela, pa tudi vsi, ki so jo kdaj pazili, jo samo hvalijo, tak da ne smem bit nefer, pa rečt, da ona teži. Pove, če ji kaj ni prav, jasno, ampak skočim pa jaz, ne sili me ona.

ksenja, ja, nekak tak kot si ti razmišljala, probavam tudi jaz. Zaenkrat je zneslo brez kakršnihkoli problemov, ampak sva bila dva in kadar je kak zob ven rinil, sva se lahko malo izmenjavala ali pa je včasih sploh samo lubi za Ronjo vstajal (jaz pa za Lejlo). In kadar je on tu, sem super zadovoljna, kar verjetno vsi vest, zdaj ga pa pogrešam, čisto tako, tudi če odmislim vse delo z otroki...
No, kopanje nam je vsem trem fino, tak da to mi ni nek napor, sprehodi tudi ne in igranje z njima tudi ne, to lahko vse komot delamo skup. Samo ponoči je to malo težje.

Sem pa po vsem tem vseeno malo poenostavila zadeve: kuhala bom max. 1x na dan, dokler se lubi ne vrne, pa manj obrokov sem danes naštimala. Prej je Ronja non stop nekaj jedla in je bila zato tudi hitreje sita ob kosilu. Tako pa imam zdaj več časa za pojest, hehe. Prej me je skoz tisti prastari strah najedal, da ne bo moj otrok lačen. Pa še bolj suhica je, čeprav ogromno poje...

metuljčica, hehe, do 17ih meni ni problem bit z njima. Zdaj ga ni tudi ponoči, to mi je malo zrušilo sistem.

srki in taška, hehe, babici sta obe nori na Ronjo in radi prideta in tudi prideta (tašča je bila danes zjutraj na obisku, mami pride pa verjetno v čet. pop.) Saj pravim, čez dan sploh ni problem, se ves čas nekaj dogaja in se mamo fino. Včeraj je bila na obisku pač prijatejlica, ki ima tudi dojenčka in tako takrat nisem mogla nič naredit, za kar sicer izkoristim obiske. Ampak ponoči pa ne morem ravno koga klicat, saj tudi če bi kdo prišel, potem Ronja ne bi več zaspala nazaj. Mala je danes sicer res zaspala pred Ronjo, vendar je to izjema. Risank ji pa ne morem dat, ker nimamo tvja, račko je pa v kuhinji. Pa meni se uspavanje niti ne zdi tak problem - Ronja zaspi v svoji posteljici, Lejla pa na meni, ne glede na to, kje sem...

morrak, dojim itak, polno. Imam pa srečo z mlekom, lahko kar precej delam, pa mi ga ne zmanjka, sem že pri Ronji videla, ko sem tudi imela parkrat bolj pestro ( tudi takrat je mel lubi ena službena potovanja;) in takrat sem sicer imela samo njo, ampak ona pa ni sploh nič spala, tudi ponoči ne, pa še eno poročno torto sem delala za prijateljico in en seminar, pa je šlo). Oprala pa zlikala sem vse, predno je lubi šel, ravno zato, da ne bi bilo problemov še s tem.

j6, una žoga je zakon! Brez nje ne bi preživela Ronje, ko je bila majhna. Zdaj pa ni več potrebna, (razen za igrat), ker Ronja zdaj zaspi v svoji posteljici, sva jo navadila ravno nekak po tej knjigi, ki jo omenjaš, Lejla pa zaspi na meni, ko je zmatrana, pa ni treba, da karkoli počnem, samo da leži na meni, pa je, samo da je nihče ne matra oz. budi (beri: da jo divje lupča, recimo;).

ančkabančka, ironija je bila v tem, da sem imela vse skuhano, samo pojest mi ni ratalo. Hehe, da grem pa k staršem, mam pa še več dela, verjemi. Pa nekak se mi ne zdi fer, da bi oni ponoči vstajali za moje otroke - oni so za svoje že...

pikapola, kakršnokoli prestavjlanje pohištva pri nas žal res ni mogoče - pridi pogledat, pa boš videla, kaj mislim. To, kar je not, je na milimetre. Tamale si pa v bistvu še noben ne upa (ne vem zakaj, za toliko staro Ronjo so se tepli), ampak zdaj je že Ronja, pa se rajši ogrebejo zanjo, ko se več da z njo počet. Pa saj meni je to čisto prav. Živčki mi še niso popustili, hvalabogu, to je kar ok. Vem, da ni mala nič kriva, če jo zobki bolijo in če ne more spat. Saj vem, da to ni luštno, č ebi rad spal, pa ne moreš.

NO, če bosta jutri obe skup zaspali, grem pa z njma spat (če bom lahko zaspala, seveda, po navadi se mi preveč misli po glavi poja, pa ne morem čez dan zaspat).

primoza, sprehodi so super, malo dam v sling, Ronja pa tako rada hodi in ni problema. Ve, da je jaz ne nosim na sprehodih, ker je že prej nisem smela, ko sem bila , zdaj panosim Lejlo v slingu in to razume in nikoli ne teži. Sploh zunaj nikoli ni problem. Sicer pa sva kupila dodatni zic za voziček in bom lahko tudi rolala z obema v vozičku.

pikapolonica, urnik imamo, zato pa nočem, da se obe zbudita ob3h ponoči. Je Ronja čisto sama, je ni treba hranit. Jaz grem vmes po Lejlo, ker me navadno Ronja celo sama pošlje, če jo zasliši. Škarij si ji pa še ne upam dat, ima ipak komaj leto in pol... Kopa se Ronja seveda sama, samo ne upam je pa same pustit v bani, pa it Lejlo rihtat v sobo, ekr se lahko utopi, taki mali se hitro utopijo, zdrsne, pa je... Zato pač Lejlo zrihtam v kopalnici. Ker je na pralnem stroju sušilni in ker ni prostora, da bi jo kje drugje, si pač na wc ju naredim večjo površino, da lahko dam tja vse, kar rabim, pa še njo. to je vsa umetnost.

Zdaj pa grem, ker se Lejla budi in jo grem podojit in  bova potem lepo skup zaspaliuser posted image

(odgovor članu fionca)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: mame, ki ste dosti same
3.3.2009 23:09:25   
Anonimen
Pri nas je razlike 13 mesecev in sem cele dneve sama, do večera. Ima moj tako službo. Starejši tudi rastejo zobki in je tudi zoprna in ponoči ne spi. Vse se da. Res pa da nimam skoraj nič časa zase. Dopoldan mine en dva tri, potem starejša spi, jaz kuham kosilo, potem skupaj pojeva....Otroka vključi v gospodinjska opravila. Ne vem, jaz na primer jo posedem na pult in ona gleda kako kuham, pomivam...vmes še do mlajšega skočim in ga malo ogovorim...ko se s starejšo igrava je mlajši zraven ali na tleh ali v lupinici in se obe pogovarjava z mlajšim...skoraj vse kar delam, delamo skupaj, vsaj z starejšo. Ne nosim jih po rokah kar naprej, se otrok prehitro navadi. KO je čas za spanje, da moj najprej mlajšrga spat in ko zaspi še starejšo tam nekje ob devetih, potem pa imam čas zase. Sem pa oba navadila da ko jih dava spat ne prižgeva luči v spalnici, jih samo položiva v posteljico, zapreva vrata in to je to. Ponavadi zaspita takoj. Spimo vsi v isti sobi. Starejša se zaradi zob ponoči zbuja in joka, vendar se mlaši malokrat zbudi, večinoma samo takrat ko se to dogaja že proti jutru. Jaz bi jih najprej navadila da otroka zaspita sama. Verjetno bo na začetku kar nekaj joka a sčasoma se bi mogla navaditi.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: mame, ki ste dosti same
4.3.2009 8:10:13   
emaa
Ronja moja dva sta sicer zdaj stara dve leti, ampak je imel moj tudi službene poti, ko sta bila manjša, tam nekje pol leta in ga tudi ni bilo kar nekaj dni skupaj. Pa sem imela dva dojenčka, ki ne razumeta veliko čakat, pa je šlo. Je pa res, da jaz tudi čez dan nikdar nisem hodila spat, ker ni bilo časa, ko sta spala, je bilo kaj drugega za postorit, na srečo pa drug drugega ponoči nista zbujala in še zdaj redko drug drugega zbudita, nekateri se pa res zelo motijo med sabo. saj bo bolje, teden tudi ni tako dolg, samo jest ne pozabi, pa še zase poskrbeti, pa bo. Če sem preživela rota virus z dvema majhnima, brez spanja nekaj dni, boš ti tudi, mame prenesemo veliko. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: mame, ki ste dosti same
4.3.2009 9:17:46   
ronja
Otroka vključi v gospodinjska opravila.

Otrok je vključen vanje, samo moji otroci res ful malo spijo, Ronja čez dan dostikrat samo kake pol urce... Pač ne rabi več, kaj naj? Če bi bila tečna zvečer, potem bi ji bilo premalo, ampak ni... Samo spi ne.
Ne vem, kak naj vam dopovem, da igranje in gospodinjstvo nista problem, to sfolgauser posted image . Tudi dopoldnevi in popoldnevi niso problem, sploh kadar lubi pride popoldne/zvečer domov. Problem je, ko me ponoči obe rabita, pa njega zdaj ni doma... Navadno je lubi doma in če je tako, gre pač on k Ronji, pa je. Kadar je lubi zvečer in ponoči doma, nisva imela nobenega problema, ker gre vse tiktak, se skopamo, potem pa vsak eno spat spraviva in potem mava pa čas zaseuser posted image .

Da bi pa Lejlo puščala ponoči jokat, da naj sama zaspi pri 2 mesecih, pa ne pride v poštev, niti se mi ne zdi potrebno. Zakaj bi mučila njo in sebe, če čisto lepo zaspančka, samo da sem zraven? Tudi Ronja se je lepo navadila zaspat v svoji posteljici, pa jo budno not položiva, pač zaenkrat rabi, da je nekdo v isti sobi - ampak navadno to ne traja dolgo - cca 10 min. To se mi res ne zdi neka huda zahteva. Saj otroci niso mašine, da jih izklopiš...

emma, hehe, ja, saj zdržala bi sigurno še precej več, če sem lahko med diplomo 3 mesece spala po 2 uri na dan, pa na koncu 5 dni skup nič, hodla zraven v dve službi prek ŠS, potem veš, da mi spanje ni glih neka prioriteta (že od malega mi je škoda cajta za spat). Hotela sem samo vprašat za kake ideje, kako zadeve organizirat, da čim bolj gladko tečejo.

No, danes sem upoštevala nasvet, da naj ne kompliciram in vzamem Ronjo v najino posteljo, če se bo ponoči fejst zbujala (kar se je, mogoče je spet zob, mogoče očija pogreša - čeprav čez dan ni videt, sploh ne trzne, ko ga omenim)... Sem jo nesla ob 2h k nama in smo potem spale skup, je čisto lepo šlo. Lubi je tako že predno je šel, rekel, da naj ne kompliciram, da jo bova že še 1x navadila, da bo spala sama tam. Ponoči sta se sicer obe veliko zbujali, ampak sem jaz lažje zaspala nazaj, kot pa če letam sem pa tja, pa sem vsa nesrečna, če se obe naenkrat oglasitauser posted image . tak pa stisnem obe k sebi, pa je. Vstala je ob 6:30, kar je luksuz, midve z Lejlo pa sva še do 7h vztrajali v postelji in se cartali, Ronja je pa vmes okoli skakalauser posted image .
Nisem komplicirala in sem si rekla, da je vseeno, če je ne dam takoj na kahlo in ima še tiste pol ure plenico gor, hehe.

Tak da zdaj sem naspana še pa još, čeprav sta se celo noč budili, enkrat ena, drugič druga, ampak sem vsakič zaspala nazaj, pa še nisem prav zgodaj vstala... Zato se mi zdi, da bom šla popoldne rajši šivat, če bosta slučajno obe hkrati spali, hehe.

Mogoče ju boljše razumem, ker tudi sama zelo težko zaspim, kadar lubija ni... sem navajena, da se stisnem k njemu in me zmanjka v trenutku. Kadar ga pa ni, pa kar ne morem zaspat, tudi če sem fejst zmatrana... Blesavo, ampak tak je, če 10 let spiš z nekomuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: mame, ki ste dosti same
4.3.2009 9:39:38   
taška30
Če jaz razumem vso to kolobocijo, ni nobenega problema sploh, ne podnevi ne ponoči, EDINO, da se Ronja zadnje dni ponoči zbuja zaradi zobkov (vse ostalo je identično kot ponavadi, ko ste vsi doma)?!?
Daj ji Calpol pred spanjem in 1x ponoči. Poskusi pač, če pa slučajno niso zobki, ji pa tudi ne bo škodilo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: mame, ki ste dosti same
4.3.2009 12:05:18   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

No, danes sem upoštevala nasvet, da naj ne kompliciram in vzamem Ronjo v najino posteljo, .....Nisem komplicirala in sem si rekla, da je vseeno, če je ne dam takoj na kahlo in ima še tiste pol ure plenico gor, hehe.

--------------------
Pridna user posted image ! No, pa vidiš, da se ni svet podru, ne? user posted image

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: mame, ki ste dosti same
4.3.2009 16:09:18   
ronja
mič, hehe, ja, za nazaj... Uh, mam še nedokončanih projektov v glavi... Če mi to kdaj rata popucat, sem caruser posted image .

skuštrana, ja ta teden smo bile prvič same vse 4. Samo z Ronjo sem bila že sama in ni bil problem, ker je pač samo enauser posted image .

No, sem ugotovila, da ima to, da ponoči ne spita pa to dobro stran, da sta potem čez dan malo bolj zaspani, hehe.  Pa še na dolg sprehod smo šle in se je Ronja malo zmatrala. (Pa na sprehodu smo šle v pekarno in sva z Ronjo potolkli vsaka en čokoladni rogljiček na gugalnicah, hehe, tudi jaz svojega čisto v miru. Tak za idejo, primoza, če boš kdaj lačen na sprehoduuser posted image Kosilo sem pa pojedla, ko sta spali). Tako da sta danes spet en čas obe skup spali in mi je ratalo zrezat ves jeans za torbo za tamalouser posted image in za jakno za taveliko, jupiii, my life is backuser posted image . Pa še obisk smo imele.

taška, prav razumeš: problem je, da hkrati očija ni in še Ronji zobki rastejo in se zato zbuja ponoči in ne more zaspat nazaj in še Lejla se malo več zbuja ponoči zadnje čase in še ta 2. Newtnov zakon, da ne moreš bit na dveh koncih hkrati mi dela preglavice... Pa še eno staro pižamo je mela, ki se ji je ponoči slekla in se je potem čisto zbudila, ko sem jo nazaj oblačila... kaj Calpol se lahko kar tako da? Sem mislila, da je to samo za vročino...
No, ni sicer čisto isto, kot kadar je lubi tu, ker takrat jemo kosilo skupaj (no, Ronjino 2. kosilo) in takrat se on z njo ukvarja in lahko jaz v miru jem (razen da mam Lejlo v rokah ali na joški, če je treba, ampak to štejem kot miruser posted image ). Pa da on vstane za Ronjo ponoči. Na splošno se sicer Ronja samo 1x zbudi, nekje okoli 12h, ko navadno še ne spiva, ali pa vsaj jaz ne in jo gre tisti, ki je buden, položit nazaj, pa je. Je ni treba uspavat, samo poležiš jo nazaj, pa je.

Pridna user posted image ! No, pa vidiš, da se ni svet podru, ne? user posted image

rožica, hehe, saj se je sicer fejst majal, ampak se pa ni podrluser posted image . No, danes gre Ronja spet k nama, če bo kriza, če se premetava na najini postelji, sicer tisti čas ne spim, ampak lahko zaspim takoj po tem, pa mi ni treba sem pa tja skakat. Se bo lubi pol zafrkaval z odvajanjem, če/ko bo hotel svojo posteljo nazaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: mame, ki ste dosti same
4.3.2009 18:55:31   
Anonimen
Ronja, ti si CIST PREVEC skrbna user posted image , celo vsakemu si odgovorila :).

Ne se toliko perfekcionizirat, ne bo nic hudega, ce ne bo vse (in vsi) tipi top. Saj vem, da ne mores iz svoje koze, ampak vseeno.

Nic, da ne tezim, fajn se rihtajte, kmalu bo pomlad in bo ze lazje in lepse :).

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: mame, ki ste dosti same
4.3.2009 19:26:25   
moci
uf, ti si pa perfekcionistka, ane? user posted image user posted image
me je kar malo sram samo pred seboj, ko tole berem ...

sicer so pa punce super svetovale. jaz bi ti rada samo povedala, da 'si ga vzem na izi'. hehe.
tudi če ni vse tako, kot si ti predstavljaš, da bi moralo biti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   [Brisano sporočilo]
4.3.2009 21:16:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu moci)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: mame, ki ste dosti same
4.3.2009 21:27:31   
pipic
Glede spanja.
Mlajši je spal z nama,ker sem pač za spanje v skupni postelji,starejši pa v posteljici zraven naju.
Nikoli težav.starejšemu sem lahko rokico dala,ga božala,mlajšega pa na jošku držala

če je mlajši kdaj zbudil starejšega je ta naprej spal,sem rekla samo psss bratca nekaj boli ti lepo pančaj naprej in sem ga božala po glavici.
jaz sem v 98% sama doma in moram rečt da res kompliciraš.
In to,da 10 mesecev nisem v bistvu nič spala,ker je mali imel neznosne bolečine  pa sem tudi sfolgala.
Naš urnik je bil nekako takole: zjutraj okrog osme smo se zbudili,sem najprej malega podojila in se ta čas igrala s starejšim.mali je bil sit zato sem se posvetila bratcu ,smo se preoblekli ,šli umit zobke,potem je bil na vrsti mlajši.In na koncu mamica, s tem da sem se preoblačila z malim v rokah.
Šli smo ven na sprehod,na igrala,v knjižnico.... prišli domov pojdeli in šli spat.Popoldanski počitek smo imeli tako da sta oba spala v najini postelji- uspavanje malega speti na joški :9
Ko sta spala pač kolikor sta,včasih tudi 5 min je mamica dala kuhat kosilo.pojedli kosilo in zopet šli ven,z žogo,na obisk kam.... sproti vzeli še hrano s sabo.Zvečer  utrujena v banjo.na začetku vsak posebej,šele kasneje pa oba skupaj.Ritem uspavanja isti kot prej.
zvečem sem vedno dala krompir narezen in v vodo ali kaj podobnega,da je naslednji dan bilo manj dela.
Ko sem imela hotsling je bilo še 50% lažje

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: mame, ki ste dosti same
4.3.2009 21:39:39   
Teya*D.
Pravijo, da vse gre če le hočešuser posted image , tebi še kar uspevauser posted image .
Mi imamo tudi dve in večinoma smo same. Razlika med njima je slabo leto.
Vidim, da imaš kar težko delo. Jaz sicer lahko zraven tamalih dveh počnem vse. Ok, mogoče je kdaj težava pri šviganju na wc ampak tudi to se zmenimo in smo vse ne wcju takratuser posted image user posted image user posted image .
Na dan gresta do 2x spat. Je kateri dan ko starejša raje pleše. Zvečer pa naredim tako. Starejšo oblečem v pižamo, imamo stalno uro nekje ob osmih, dam jo v posteljico, lupčka in lahko noč. Nato oblečem in porihtam še tamalo. Dam ji za pit, medtem pa se ji začne dremat in zaspi. tako da jo par min pozneje odnesem tudi v posteljico. Ponoči se tudi kdaj zbuja, zaradi zob, takrat jo primem v naročje, malo zazibam in ji dam kaj za popit in zaspi dalje. Enako je s starejšo. So pa res izjemni primeri, da starejšo, če se začne res hudo jokat (včasih kaj sanja), dam na najino posteljo in takoj ko trdno zaspi nazaj v njeno posteljo.
Takrat, ko sem malo še dojila se je kakšno noč zgodilo da sem jo dala zraven sebe. Res je, da se hitro razvadijo ampak da sem si vsaj malo odpočila. Spočita sem bila naslednji dan dosti bolj polna energije za nove izziveuser posted image .No, če imaš kakšno vprašanje še napiši na ZS.
lep pozdrav

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: mame, ki ste dosti same
5.3.2009 4:46:20   
ronja
No, svašta, moram priznat, da sama sebe nikoli nisem imela za perfekcionistko! Ampak če vas toliko to ugotavlja, bo treba malo razmislit... Sama sebi se sicer zdim precej na izi, vem, da sem daleč od tega, da bi delala ves čas na 100%. Mam malo razdeljeno, koliko se za kaj trudim, za otroke gotovo najbolj, ampak ne delam vseh stvari na 100%: v službi se mi zdi 80% čisto dovolj, ker bi bila izmozgana ves čas na 100. Kadar je kriza, pa lahko delam na 100, samo moram bit motivirana, da mi res voda v grlo teče. Pri športu mi je dosti še preceeeej manj, sploh nisem tekmovalni tip in zato je malo hecno, ker laufam na avtobus neprimerno hitreje kot pa če me štopajo na stezi. Tak da tam mi je nekje 20-30% čisto sprejemljivouser posted image , šport mam za rekreacijo, ne rabi bit 100%. Ustvarjanje je tudi zelo nizko, nekje na 30-50%, bi rekla, tako na učuser posted image . Sem se ob mojih user posted image user posted image naučila, da je včasih bolj pomembno, KDAJ nekaj narediš kot pa KAKO. Ker sicer lahko naredim krasnega pajacka, ki pa ji bo že premajhen, ko bom končala, hehe. Tak da zdaj se ne sekiram več, če kak šiv krivo potegnem, ali pa če se mi nit sfeclja, hehe.

Ampak sicer se mi je pa zdelo, da sem si strašno poenostavila življenje: ne pečem več kruha vsak dan, ne delam jogurta, ful redko naredim lubiju malico za v službo, ne ustvarjam več cele noči, lubiju nisem že celo večnost nič naredila (no, zadnjič en puli, ampak to je bilo podnevi, medtem ko sta malidve spali), trenutno nimam nobenega dodatnega dela, razen mojih user posted image user posted image . Medtem ko sta budni, sploh ne delam nič drugega, razen igranja in gospodinjstva (kuhanje je tu vključeno), no včasih z Ronjo kak šiv potegneva, če je kaj takega, da se da z njo v naročju, ker tako uživa pri tem. Spečem kvečjemu 1 torto na teden, pa še to ne vsak teden.
Če se mi ne da zezat s kahlico, fliknem malidve v plenice, pa gremo ven (mi je sicer malo smotano, ko mi Ronja pokaže na sredi sprehoda, da bi rada šla na wc, pa je v tem mrazu ne morem dat, ampak preživimuser posted image ).
V nedeljo se nismo kopale, ker se mi ni dalo, ampak se mi zdi, da je s tem navadno tako kot s športom včasih: ne da se ti spravit, ko pa se, je pa fino. Pa za tisti prešerni nasmešek na Ronjinem obrazku, ko rečem: "A se gremo kopat?" je tudi vredno se spravit pokonci, pa natočit bano, hehe.

No, po teh postih sem še zmanjšala število obrokov in pač več poje tistih 5-6x na dan. Pa zjutraj si vzamem bolj na izi, prej sem verjetno res preveč šibala sem pa tja, da bi vse tri čimprej zrihtala. Zdaj si pa rečem: saj mamo še cel dan, hehe.

rebeca, če bi imela dvojčka, bi delala isto kot zdaj, se mi zdi, da ne bi bilo bistvene razlikeuser posted image . Danes sem recimo pazila en čas še prijateljičinega tamalega, ki je enako star kot Lejla, pa ni bil problem, sem mu očitno všeč, hehe. Pa je bil buden.
hihi, no, to, da bom čez pol leta drugače govorila, so mi pa rekli že pri Ronji... Pa sem še kar na istem - očitno sem bolj trda, hehe. Ti poročam čez pol letauser posted image . Takrat bo po moje majka, ker bomo na morjuuser posted image , verjetno pa res en čas tudi same, ker lubi nima toliko dopusta, kolikor bi bilo fino, da smo na morju... No, zdaj vsaj vem, da ni nek problem bit sama z njima, če ni ravno zobek na pohoduuser posted image - takrat je pa krizauser posted image .

Sicer danes Ronja spi ko angelček, Lejla se je parkrat dojila, amapk tudi vedno lepo zaspi nazaj. Samo jaz ne morem spat, ker pogrešam lubija, pa ker sem šla bolj zgodaj spat. Pa sem mu šla napisat en mail, potem sem pa še to pogledala.

pipic,  da bi imeli otroško posteljico v najini sobi, ne pride v poštev, ker fizično ne gre not. Sva merila, se vrat ne bi dalo odpretuser posted image , tako da če bi jo tam sestavil, ne bi mogel človek ven iz sobe. Sobica je bolj mala, ampak mamo srečo, da sta na tej kvadraturi 2 sobi, mava rajši mini spalnico, pa da bo nekoč samo najinauser posted image . Lejla pa itak spi pri nama v postelji. Budila bi ponoči predvsem Ronja Lejlo, če ji zobki rastejo in se zajoka. Sicer pa nobena ne joče (ker dam Lejlo že predno se začne jokat k prsim, pač ko se oglasi) in se zato ne budita.
V bistvu pa mi res ni jasno, kaj jaz toliko kompliciram? Saj si delala ti isto, samo da ste kasneje vstali - ampak kaj naj, če se zbudita ob 6h?user posted image Pa da jaz ne grem vsak dan dvakrat na dan ven - se mi zdi 1x dovolj (torej še manj kompliciram, hehe).
Slingov imam 5, različne varinate za različne priložnosti in potrebe (če jih sam narediš, si to lahko privoščiš oz. se preseravaš, hehe). Sicer nameravam naredit še kakšnega, amapk se ne mudi, zaenkrat to zadostuje. Najprej bom naredila enega prijateljici, ker ga bolj rabi kot jaz še enega (ima sicer tistega iz pikapolonce, pa se mali not dere, ga ne mara; sem probala še jaz z Lejlo, pa ga tudi ni marala, v tem "mojem", pa sta oba zadovoljna, Lejla in njen mali. Tako da si je zaželela to in dobi za darilo za rojstvo tamalega - je en dan starejši od Lejle, pa 2x težjiuser posted image ). Ampak zdajle trenutno se mi ne da it razkopavat cele omare, da bi našla dovolj velik kos blaga (oz. dva veliak kosa) - bo počakalo, da pride lubi domovuser posted image . Sem pridna, da ne kompliciram?user posted image (Čisto po pravici povedano, pa se bojim, da bi katero zbudila s temuser posted image ).

(odgovor članu Teya*D.)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?