|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
15.3.2009 21:57:59   
Anonimen
Ma, vem da sem pozna. Pa upam, da ne prepozna. Kakšna vzgojna bi pravi prišla, pa se je ne domislim več.


Kaj pa vem. Z vzgojo moza se ukvarjati zaradi take banalnosti kot je pospravljanje ob dveh majhnih otrocih ni ravno prioriteta, se mi zdi. Verjamem, da ti gre na zivce, ampak zato se nekaj kregati in vzgajati...ne vidim pretiranega smisla ob drugih pomembnejsih stvareh.

Ce si lahko, si raje omislita gospodinjsko pomocnico, za glavno pospravljanje. Sicer ne bo za njim pobirala oblek, ampak ce bo opravila kar drugega (pranje, likanje, ciscenje,...), bo tudi na tebi bremena manj.

(odgovor članu Pikicapokica6)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
15.3.2009 22:10:02   
cupacups
sej je lahko tasca gospodinjska pomocnicauser posted image user posted image user posted image
hecam se

moj je pa kr priden....na vsake tok casa rece ja.cunje niso uprane..ja niso ne ce niso v kosu za pranje, ne bom jih vohala po omarah a so uprane al ne,...ker jih on mece pa kr v omaro, ciste in umazane.za njem pa nebom sla gledat.
posodo pospravi...kokr jo uredu jo user posted image
posesa na vsake kvatre,po stanovanju tud na vsake kvatre posprav
kar se pa tice otroka je pa zlo odgovoren.jo previje zjutrej ko se nahranta, pustita mamico spat .... ce ne dela pop. jo zvecer tud skopa.... tko da...sem tud jaz opozarjala da sem kaj dosegla,pa se zdej ma nered u omari.ampak ga ma pac on.enkrat na mesec mu vse zmecem ven iz omare....pospravim speglam....da vid kako naj bi bilo...potem pa kakor mu pase


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
15.3.2009 22:27:53   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6

Sem enkrat prinesla cunje iz pranja in vse njegove stvari pustila na stolu, da jih sam zloži.....japajadeuser posted image  Naslednji dan je šel v službo z majico, kot bi jo iz riti potegnil, s tem, da sva imela takrat še pregled pri G. Sram me je bilo tako, da bi ga najrajš poslala domov. Mamica pa ga je vprašala menda, če se nam je likalnik pokvaril.
Mogoče se res ne bi smela tolk sekirat, ampak kar naprej opozarjanje in opozarjanje in opozarjanje.....tolk nepotrebne energije gre v nič, ker se ga nič ne prime. Drugače bi pa dobesedno svinjak imeli. Kako pa naj zahtevam od otrok, da pospravijo za sabo, če še očka ne zna....Pa saj vem, da je zlo mal moških redoljubnih, ampak vseeno, če imaš družino, ne more biti samo mama čistačica.


joj kak sem se sedaj iz tega nasmejala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
15.3.2009 22:54:46   
Sanikaa
Imela sem podobno izkušnjo... ko sem ga vprašala kdaj je zadnjič pomil stranišče..mislim s domestosom in krtačo mi je odgovoril..mogoče v prejšnjem življenju!!! Ja tako sem imela, ker sem se poročila s maminim sinčkom :) Te stvari sem začela urejati takoj, ko sva začela skupno življenje. Kap čez rob mi je bila, ko je zvečer oblekel samo svoj del postlje in šel spat!! Takrat je spoznal hudičauser posted image !! Vprašala sem ga , če sem samo za sebe danes skuhala kosilo, ali ga je tudi on jedel..... če sem samo sebi zlikala, ali tudi njegove cunje!? Danes , ko imava otroka, vsako delo deliva na pol... pucanje in cunje so še vedno samo moja stvar ,ampak mi plača pomoč ženske  enkrat na 14 dni. Ženske morate se izboriti za svoje pravice! Želim vam veliko uspeha!!

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
15.3.2009 23:20:32   
FIA 80
JE TUT MOJA TAŠČA VSE SVOJIM 3user posted image (MOŠKIM) k riti prnesla, zdej se pa včasih čudi - zakaj je kdo tak kot je - tast je itak staromoden kar se tega tiče - sam sam na jeziku - puca lih tak (ker ma tašča petke dopoldne, ko je pop v službi nadaljevanke za pogledat), mojga pa treniram - pri posodi sma bolj na dolg postopek user posted image - čeprav sem mu že štorijo nardila, k me je tolk razjezil - posodo, ki jo je zvečer pustil na mizi, sem po prihodu iz službe dala kr v postlo (zaščitla prej) in jo lep postlala - no pop se je pa hotu mal ulečt, pa se je na črepine vrgu! Zdaj da posodo vsaj v korito, pomivalni stroj mu je pa itak neznanka. Kar se pa cot tiče - isto naredla kot Barika - ENOSTAVNO JIH JE ZMANKALO! Še kako pridno in redno jih noosi v koš! Pa nogavice tut obrne! No, saj - KUHA PA BOLŠ KOT JAZ!user posted image user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 2:08:26   
Arwenko
No, pa bom pridala svoje...jaz pa sem ena tistih, ki mi pospravljeno stanovanje ne pomeni praktično nič, in moj mož preklinja nad mano, tak kot nekatere tukaj. Pa vam iz prve roke povem, da vam to ne pomaga nič, ker se vaši možje ne bodo spremenili, tako kot se jaz ne bom. Moj mož me že od prvega dneva pozna takšno kot sem in se nisem spremenila, dejansko se tudi ne mislim, sploh ne napram nekomu, ki bi mi težil. Najin kompromis je pač pristal v tem, da imava gospodinjsko pomočnico, ki nama 1x tedensko pošteno počisti stanovanje, jaz pa se vsaj poskušam malo potrudit, čeprav priznam da mi večinoma ne uspeva. Pa ne to zato, ker nebi hotela, pa da mi nebi pomenil dovolj da bi se...pa enostavno raje vidim, da grema skupaj s psi na sprehod ali pa da v miru pogledava en film kot da bi se ukvarjala s tem ali so zdaj neke stvari zložene ali odložene tako ali tako ali pa so pač razmetane.

(odgovor članu FIA 80)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 6:44:52   
Pikicapokica6
Arwenko user posted image .....hvala za iskrenost. Maš dobrga možauser posted image
Sanikaa - pri nas isto. WC čistiti je ena tistih zadev, ki naj bi si jih zdaj med nosečnostjo bolj izogibala. To mi je rekel tudi moj dragi, da moram pustit ta čistila pri miru, da bo že on zrihtal. Sem čakala kakšen mesec, da zrihta, pa ni bilo nič iz tega (predstavljajte si, kakšen je bil wc v tem času, da ne govorim še o ploščicah, ki so zaradi vlage splesnele). Tako sem pač zagrabila krtačo, wc-net in začela drgnit- in drgnem še zdaj na koncu nosečnosti. Pa vse ostalo. Ni da ni.
Ma, saj se mi zdi, da je res brez veze. Moja tašča je pa sicer res mal ubrisana ženska, pa saj so vse po svoje. In svojega sina tako zagovarja, da je joj. Verjetno da nikoli ne bo priznala svoje krivde pri vzgoji - njen mož je rajši lačen, kot da bi stopil v kuhinjo in vsaj makarone skuhal, enako je bilo z mojim (njenim sinom) na začetku. Ampak tukaj sem pa nekaj dosegla - si naredi večerjo, pa čeprav velikokrat samo zase. Joj, kako me jezijo nekatere stvari. No, ampak od vsega najbolj smešno je pa to, da se čisto z vsem strinja, če se o tem pogovarjava. Prikimava, obljublja, kako se bo potrudil, tako da se včasih zdim sama sebi neumna, ker mu spet težim. Ampak njemu to enostavno ni v krvi.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 7:12:28   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6
Se strinjam. Skupaj sicer živiva 4 leta. Imava svoje gospodinjstvo. Ampak saj prej ni blo problema. Se tud zavedala nisem, da naredim vse namesto njega. Pa je že počilo nekajkrat in sem pustila stvari, kot so pa jih je pospravila njegova mamicauser posted image . Se ji je zasmilil revček, ker ima tako babo....Ona je sužnja svojega moža, svojih otrok.

pospravla jih je njegova mamica v vajinem gospodinjstvu? user posted image ok, to ne razumem. pri meni nihče ne pospravlja. še moja mama ko pride bi kar oprala posode, če nas je full, da mam manj dela, pa ne dovolim. vse postoriva skupaj.
So vsi stari nekje 30 let, pa jim skorajda še riti briše. Potem, ko sva dobila prvega otroka, sem spregledala. Sva imela veliko resnih debat, se je popolnoma strinjal, da sva oba odgovorna za čistočo v najinem gospodinjstvu, pa tako hitro pozabi.....

mislim, da si predolgo mižala/spregledala in ti je bilo dovolj, da se strinja, da sta odgovorna, kljub temu da pa si ti postala enako, kot je njegova mama svojemu možu. user posted image  ne vem, zakaj se mora ženska vedno prilagajat temu, kako je dec vajen, to pa znorim. kdo pa mene razvaja, kot sem bila razvajena. nihče. user posted image  tudi jaz doma nikoli nisem zlikala svojih cunj, si kuhala, prala... nič. mi je vse mama user posted image , pa si danes sama (seveda brez pomoči moža, mi to ne bi uspevalo) pospravim, kuham, perem, likam... res mava skos pospravljen, ker je tako majhno stanovanje, da če neki ni na svojem mestu, zgleda kot da je bilo bombardirano user posted image
Kar naprej ga moram opozarjati. Se sleče, ko se gre stuširat, in pusti cunje tam, kamor padejo. Ko preoblači otroka, je enako....kamor pade. Jaz bi lahko cel dan hodila za njim in pobirala stvari, saj imava majhno stanovanje in če pustim cunje, kot so, na koncu več ne vem, kaj je oprano in kaj umazano.
Ma, vem da sem pozna. Pa upam, da ne prepozna. Kakšna vzgojna bi pravi prišla, pa se je ne domislim več.

mislim, da boš najlažje rešila tako, da kjer koli se sleče, pusti cunje,... lepo zloži in daj v njegovo omaro. hitro bo ugotovil, da je vse umazano. jaz nikoli ne iščem kaj je umazano. perem samo tisto, kar je v kopalnici (v košari za umazano perilo).


(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 7:19:39   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
IZVIRNO SPOROČILO: water lily
Take stvari je najlažje rešit že na začetku skupnega življenja.

Take reči so mi bile vedno nerazumljive. Kako lahko nekoga spremeniš? A si se ti kdaj zato, ker je nekdo zahteval, da se spremeni, spremenila?

tvoj se tudi nikoli ne bo spremenil, ker kljub temu, da te to moti, hkrati podpiraš. a jaz se pa moram spremenit v njegovo sužnjo? in cel dan stat za njim in čakat če se bo preoblačil, tuširal,... da lahko za njim zložim cunje? zakaj? a ni dovolj da delam v službi (enako kot on), pridem domov zmatrana (enako kot on) in on se bo zvrnil, jaz pa bom začela kuhat, pomit posode, likat, prat... pa še pospravljat za njim. zanj je pa dovolj da skoči v trgovino? ne, ne. tega pa ne podpiram. in tudi ne govorim o sterilnem stanovanju. moj še nikoli ni brisal prah (mam u glavi, da bi mi najbrž samo zapacal), ampak za sabo pa lahko pospravi. in najbolj sovražim, da mam stvari kjer kol in potem ko se kdo najavi na obisk, pa pospravljam. ne, mi je ljubše da je tako, in mi vedno lahko kdorkoli pride tudi nenajavljen, tudi če je kaka posoda neumita, prah ne obrisan... ampak je čisto (ne sterilno).

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 7:21:57   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6
Sem enkrat prinesla cunje iz pranja in vse njegove stvari pustila na stolu, da jih sam zloži.....japajadeuser posted image  Naslednji dan je šel v službo z majico, kot bi jo iz riti potegnil

pa mu u faco reci, da je full neurejen user posted image , in da je z zmečkano majico hoditi po svetu enako, kot brez frizure, umazanimi čevlji ali neopranimi zobmi user posted image

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 7:34:13   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: maca m
Jaz mojemu operem, zlikam, zravnam in postavim na posteljo (ker si zmeraj po nekem svojem redu noter zlaga). Zaradi mene lahko on vrže v omaro in čez tri dni vzame čist zmečkano ven (kar se včasih tud naredi) - ampak pol gre on likat. 2x ene cunje jaz ne bom likala.

se popolnoma strinjam... tudi sama ne bi pustila, da sploh kdo premetava mojo/najino/njegovo omaro. user posted image  sama sicer uzivam v zlaganju oblek, ampak jaz njegovo zložim in ko neko majico proba pa je ne obleče, mu jo jaz spet zložim, ker v tem je pa res slab. user posted image  ampak kar je umazano je tam kjer mora bit. največ stvari ima v omari za obesit, jakne, hlače, srajce, tak da to postori sam. sam tudi po parih zloži nogavice, v predal "zmeče" gateuser posted image  , zna si sam prižgat stroj (čeprav mu to dovolim samo za delovno obleko, da mi ne bi kej pobarval user posted image ), tudi obesi in pobere perilo, če imam jaz drugi del. pa halo, sej mava oba tok mal časa, da če bi vse delala jaz, bi on bil vedno sam, jaz pa z*ebana in zasužnjana, skupaj bi bila pa samo ponoči... ne,ne midva storiva skupaj in vsak večer greva na sprehod, razen če dobiva obiske

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 7:39:08   
Pikicapokica6
Mlada Mamica - jaz mu povem vse v faco. Tudi glede mamice, ki rada pospravlja. Pa nič ne pali, verjemi. Nekateri enostavno ne dojamejo, saj zato mi je pa prekipelo. Še malo, pa bova imela drugega otročka, prvi je star 2,5 let. Več kot očitno je, da se mu zdi čisto normalno, da bom jaz, ki sem ženska, opravljala gospodinjska dela. Veš, on vsak dan, ko pride domov iz službe, gre malo poležat, ker je utrujen. Enako dela njegov oče. Medtem skuham kosilo (tudi sama direkt iz službe - no, zdaj sem že doma pred porodniško), enako dela tašča že 30 let, kar je poročena. To gre kar iz roda v rod. In v tuji hiši je težko postavljat nova pravila - imava sicer svoje gospodinjstvo, nimava pa svojih vrat, pa niti svojega štuka, le svojo kuhnjico in spalnico, vmes je hodnik, kjer hodijo vsi, ker so še drugi tukaj. Edino, kar nam preostane, da tašča ne bi hodila v spalnico in kuhno pospravljat in špijonirat je, da zaklenemo prostore. Ampak s kakšno pravico? Mi smo tukaj začasno, na oknih ima svoje rože, ki jih mora zalivat (menda tudi pozimi, čeprav so suheuser posted image ) - ampak pustmo, ne morem ji pa tega prepovedat. Pa saj sem ji že rekla, pa tud moj mož, da smo mi družina zase in naj se neha vtikovat v naše stvari, pa je rekla, da bo on do smrti njen sin in bo tako tudi delala - kot s svojim sinom. Se pravi, da je direkt povedala, kaj si o tem misli in jo noben ne bo premaknu. Saj nima niti nobenga spoštovanja do mene, že od samega začetka. Nisem del družine, tudi ravna tako - velikokrat hodi mimo mene brez pozdrava. Ampak jaz sem to že zdavnaj predelala, se ne sekiram več. Bolj mi gre na živce, ker se moj tako zvesto drži naukov svoje mame in samo čaka, da se skuha, opere, zlika, pomije ali pa, da mu ukažem, naj to naredit, sam od sebe nikoli, ampak res nikoli ne gre pospravljat. Pa večkrat mi je že reku, da se počuti kot otrok, ki mu mama ukazuje.

Saj bom nehala jambrati. Res delam na tem, da čimprej gremo stran pa da lahko zaropotam tako, kot meni paše. Ker če tukaj kaj preveč na glas rečem, če se kaj skregava doma (ponavadi se kregava kje zunaj ali med vožnjo), ga mama še isti dan al pa naslednjega sprašuje, kaj je spet narobe in MENE grdo gleda, ker se spravljam na njenega sina. Kar predstavljajte si!

Pa da ne bo pomote, moj ji reče nazaj, naj se neha vtikovat in naj se zase briga, ampak je to pljunek v morje.

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 7:44:02   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: water lily
Puščanje oblek kjer so padle iz njega ni vrednota. Je razvajenost in lenoba.

Se strinjam
V življenju moramo pač početi tudi stvari, ki nam niso všeč. Med take za večino spada pospravljanje stanovanja. Ker redki radi živijo med podganami in ščurki. Torej, je treba kaj narediti za to da ne živimo v takem.

Se ne strinjam. user posted image  Samo zato, ker nimaš zloženih cunj oz. vseh stvari na svojem mestu, še nimaš (oz. ne fašeš) ne ščurkov, ne podgan. Belive me - govorim iz izkušenj user posted image , kajti kar se cunj tiče, sem tudi sama nepoboljšljiva. Odpri mojo omaro, pa ti bo vse padlo pred noge. Potem pa odpri omaro mojega partnerja, pa te bo kap - cunje po vojaško zložene na milimeter user posted image . No, imava vsak svojo skrajnost in nobena ni čisto gladka, ampak imava pa tudi vsak svojo omaro, tako, da se en klinac sekirava, kako ima kdo pošlihtano noter user posted image .
IZVIRNO SPOROČILO: Sanikaa
Kap čez rob mi je bila, ko je zvečer oblekel samo svoj del postlje in šel spat!!

Joj, še dobro, da imamo same take rjuhe, ki so za dvojno posteljo. Pa če bi hotel, ne more samo svoje strani postlat. user posted image  Če bi pa rjuho preganil na pol samo za svojo polovico... majkemi, da jaz potem to rjuho PREREŽEM na pol. user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko
jaz pa sem ena tistih, ki mi pospravljeno stanovanje ne pomeni praktično nič, in moj mož preklinja nad mano, tak kot nekatere tukaj. Pa vam iz prve roke povem, da vam to ne pomaga nič, ker se vaši možje ne bodo spremenili, tako kot se jaz ne bom. Moj mož me že od prvega dneva pozna takšno kot sem in se nisem spremenila, dejansko se tudi ne mislim, sploh ne napram nekomu, ki bi mi težil. Najin kompromis je pač pristal v tem, da imava gospodinjsko pomočnico, ki nama 1x tedensko pošteno počisti stanovanje, jaz pa se vsaj poskušam malo potrudit, čeprav priznam da mi večinoma ne uspeva. Pa ne to zato, ker nebi hotela, pa da mi nebi pomenil dovolj da bi se...pa enostavno raje vidim, da grema skupaj s psi na sprehod ali pa da v miru pogledava en film kot da bi se ukvarjala s tem ali so zdaj neke stvari zložene ali odložene tako ali tako ali pa so pač razmetane.

Pri nas je enako oz. sem jaz enaka user posted image , samo s to razliko, da ŠE nimava gospodinjske pomočnice. On hoče mlado, jaz zahtevam staro. Jaz bi pomočnika, on pa v tem primeru raje nič. In zato imava pač še vedno vse razsuto user posted image . Usesti se vedno da kam, za oblečt je vedno kaj in džezva za kofe se tudi najde user posted image , ostalo lahko pa počaka. In dejansko marsikaj tudi čaka. In čaka. In čaka user posted image . Pa naj čaka, mater - lukenj v tleh od stanovanja ni, torej ne bo nič nikamor padlo. Razen kdo od nas kdaj, ko se ob kaj spotakne. user posted image  Ko pa komu od nas kaj do*izdi, pa tisto naredi - jaz pospravim polovico, on pomije, kar je v koritu in podobno. In smo vsi živi in zdravi, čeprav ne živimo v sterilnem laboratoriju ali približku tega.
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6
njen mož je rajši lačen, kot da bi stopil v kuhinjo in vsaj makarone skuhal

Moj je tudi nekaj časa čakal, potem je pa odkril dostavo hrane na dom user posted image .

Aja - pa zaradi obiskov nikoli ne pospravljam. Kdor pride k nam, pride zaradi nas, ne zaradi stanovanja. Če hočejo gledati stanovanje, naj gredo raje kam drugam - taki niso zaželjeni pri nas. Naj pride, kdor je rad z nami, ne glede na to, da bo na poti od vhodnih vrat do sedežne garniture moral najprej zaobiti psa v predprostoru, potem odriniti vrata v kuhinjo, ker so z druge strani zahaklana z igračami, potem pa še odvoziti slalom med ostalimi rečmi do sedežne. user posted image

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 7:48:03   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko
No, pa bom pridala svoje...jaz pa sem ena tistih, ki mi pospravljeno stanovanje ne pomeni praktično nič, in moj mož preklinja nad mano, tak kot nekatere tukaj.

jaz, kot ženska si tega ne bi dovolila. to je meni full neurejeno. sej ne mora biti vse cakum-pakum... ampak pospravljeno pa. ne vem no, meni to full pomeni, v kakšnem živim. full rada se oblačim, šminkam, rihtam... hkrati pa rada rihtam prostor kjer živim. enostavno mi vse dol pade, ko pridem iz šihta, pa si moram premaknt dve kili cunj, da se lahko uležem. ali hočem narediti kavo, pa moram najprej pomit posodo. to je urejenost, ne preciznost. hkrati sva pa zelo veliko skupaj, skos hodiva na sprehode, na kakšne mini izlete, zoo, kino... ampak mava pa skos urejeno tako, da če nekoga srečamo, lahko mile volje povabimo osebo na kavo brez sramu

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 7:50:12   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA
ampak mava pa skos urejeno tako, da če nekoga srečamo, lahko mile volje povabimo osebo na kavo brez sramu

Ja pa saj je treba ločiti tudi med pojmoma razmetano in umazano. Zame sta to dva različna pojma. Kajti kup čistih cunj na čisti sedežni je razmetanost, kup usranih cunj na zaflekani sedežni je pa umazano.

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 9:45:12   
Sanikaa
user posted image In v tuji hiši je težko postavljat nova pravila - imava sicer svoje gospodinjstvo, nimava pa svojih vrat, pa niti svojega štuka, le svojo kuhnjico in spalnico, vmes je hodnik, kjer hodijo vsi, ker so še drugi tukaj. Edino, kar nam preostane, da tašča ne bi hodila v spalnico in kuhno pospravljat in špijonirat je, da zaklenemo prostore.user posted image


Verjamem da je teško če si v njeni hiši. Predlagam da se z njo pogovoriš in ji poveš da bi ti rada sama skrbela za tih 30 vajinih kvadratov in da bi rada svoje rože imela (vrni ji njene). Če to ne vžge..po pa obrni ključ!! Ni pogovor brez veze da moramo tok narazen živeti , da ne morejo glih v copatah pridet na obisk. Vem, da včasih to pač ni možno.
Nama je tudi všeč da je pospravljeno...hvala Bogu vsaj za sabo vedno pospravi ..seveda parkrat sem ga vprašala , ali meni na čelu piše :rojena da pospravljam za tabouser posted image !? in se je prejelo. Starejši otrok ima 3 leta in on že ve da v dnevni sobi so samo igrače s katerimi se igra in da ih potem mora odnest v otroško sobo. Nič ženske, če vam ne uspe z možem otrok je vsaj mal bolj sveže testo user posted image .
Pucanje možu še vedno  ne diši in sva zato sklenila da uzameva žensko , ki mi bo pomagala. In se mi zdi , da sva dosegla tisti harmoničen odnos , ko se jaz ne počutim več izkoriščana. Mislim , da je to potrebno za vsak partnerki odnos, ker drugače bo slej, ko prej nekje počilo!!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 9:48:33   
ronja
Ena možnost je, da mu vsake dva dni težišuser posted image . Hecam se, to po moje ni preveč perspektivna možnost. So še drugeuser posted image . Enkrat sem se že ful razpisala o tem, sva meli s kind lady celo debato o tem, zakaj bi se mu morala zahvalit, da pospravi svojo svinjarijouser posted image . MOgoče bo kdo našel temo...

Take reči so mi bile vedno nerazumljive. Kako lahko nekoga spremeniš?

Ne spremeniš njega, ampak samo pravila življenja. Sicer pa enako kot otrokauser posted image : z veliiiiko pohvalami: kadar nekaj naredi tako, kot bi si želela, mu povej, da ti to veliko pomeni, pa z zgledom (to že ima), pa s pizdenjem vsake kvatre, kadar se res nabere.

Gina, spremeniš se zato, ker se sam hočeš, ampak motivacija je pa pogosto to, da s takim, kot si trenutno nekomu, ki ga imaš rad, ni lahko živet... Včasih rabiš samo klik. Jaz sem včasih zelo skakala v besedo drugim, ker sem bila tega navajena od doma. Nič ni pomagalo, dokler mi ni enkrat lubi rekel: "Saj vem, da veš, kaj hočem povedat, ampak jaz bi ti to vseeno rad povedal." In takrat mi je kliknilo in sem nehala, ko bi odrezal. Še vedno se tako pogovarjava s sestro, recimo, ker je pač to obema ok in preskakujeva misli, ker se poznava, ampak z drugimi pa ne.
Mislim, da se kar tako, sam od sebe, brez kakršenega koli vzroka še nihče ni spremenil. Vsi rabimo nek motiv, gonilo, da se nam da it v ta podvig. Ker to ni vedno lahko. In zato moraš vedet, da se splača. Splača pa se, če s tem osrečiš nekoga, ki ga imaš rad.

Kar se mojega lubija tiče, je bil navajen, da mami vse naredi, pa nisem imela nekih strašno hudih problemov z njim, ko sva se vselila skupaj. Ona mu je likala še švic majce za na basketuser posted image . Je pa res, da ima večina moških malo nižje kriterije kar se tiče pospravljanja in čistoče stanovanja, oni enostavno čisto res ne vidijo in prav zares jih niti malo ne motijo drobtine na mizi, zanje je isto, ali so ali niso.

Po moje te vsekako sme bit sram, kakšen on hodi okoli. To je on, ne ti. Saj je velik fant. Če če nosit zmečkano majco, ap naj jo nosi. (Meni se to tako ne zdi nekaj hudegauser posted image , ampak tudi če gre kdaj tak, da se mi ne zdi glih primerno, mu ne težim. Če vpraša za mnenje ali če se mi zdi, da ne ve, kako bodo drugi oblečeni, mu povem svoje mnenje, to je pa to. Res pa da nihče od naju ni na cote mahnjen...)

Je pa mal huda, da mu moraš za otroka povedat, da mora jestuser posted image . MOgoče bi moral bit večkrat z njim, da bi mu bilo to logično...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 9:51:36   
ronja
Našla, hehe:
http://www.ringaraja.net/forum/m_3322759/mpage_1/key_/tm.htm#3326350

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 10:35:27   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6
Mlada Mamica - jaz mu povem vse v faco. Tudi glede mamice, ki rada pospravlja. Pa nič ne pali, verjemi. Nekateri enostavno ne dojamejo, saj zato mi je pa prekipelo. 

nisem te celotno citirala zaradi prostora in ponavljanja. ampak verjamem pa ti, da je kar hudo. po tvojem postu sodeč je ubistvu krivec tvoja tašča in manj mož. najbrž bo drugače, ko bosta na samem.
ti verjamem, da te moti, da kar uletava in "zaliva" rože user posted image , sproti uredi sina... user posted image oh, bi popenla, pri nama je drugače, ker je tašča (pre)daleč. user posted image je pa res, da ko prideva k njim, je pa razvajen sto na uro. mu kuhajo kar če, in meni sproti user posted image  kar mi kar paše, tko da razvaja oba, ampak je tak, da tudi če imam user posted image  (sm tista, ki ima grozne bolečine), naredi (skoraj) vse sam. tko da ni panike. predlagala sem ti, da mu daj umazane cunje v omaro, ampak bo najbrž odnesel mami in bo še huje. user posted image  ne znam ti pomagat. ampak povej mu, da te to FULL moti in da se mora spremenit, prilagodit vsaj malo. da si tudi sama zmatrana. user posted image  jaz imam full lepo službo, ampak prideš domov tudi izmučen kdaj pa kdaj, pa nisem sposobna še kuhat, likat... tko da tisto preloživa, pa narediva najnujnejše. pogovori se z njim, pa ne doma (jaz ko sem v bosni - pri njegovih, se z njim pogovarjam v avtu, ko greva kam, zato da naju ne slišijo, tudi če "zakričim"user posted image ). upam da rešiš...

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 10:38:25   
Arwenko
Aja, še tole...tudi pri nas ne govorimo o umazanem, ampak zgolj o razmetanem, to je tudi meni razlika ogromna. Pa da ne bo kdo mislil, da sem jaz razvajen otrok, ki mi je bilo vse k riti prinešeno, ravno obratno kot otroku in najstnici so mi doma nalagali za delat vse mogoče, mi težili non-stop, ampak do te mere, da se je meni uprlo vsako še najmanjše gospodinjsko delo, jebi ga. :)

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 10:39:04   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA
ampak mava pa skos urejeno tako, da če nekoga srečamo, lahko mile volje povabimo osebo na kavo brez sramu

Ja pa saj je treba ločiti tudi med pojmoma razmetano in umazano. Zame sta to dva različna pojma. Kajti kup čistih cunj na čisti sedežni je razmetanost, kup usranih cunj na zaflekani sedežni je pa umazano.

to že, ampak cunje so za v omaro in ne na sedežno

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 12:26:28   
Sanikaa
To je res..ne rabijo biti takoj zlikane, ampak imam del omare za nezlikano perilo, vsaj da so pospravljene.

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 14:16:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko
No, pa bom pridala svoje...jaz pa sem ena tistih, ki mi pospravljeno stanovanje ne pomeni praktično nič, in moj mož preklinja nad mano, tak kot nekatere tukaj.

jaz, kot ženska si tega ne bi dovolila. to je meni full neurejeno. sej ne mora biti vse cakum-pakum... ampak pospravljeno pa. ne vem no, meni to full pomeni, v kakšnem živim. full rada se oblačim, šminkam, rihtam... hkrati pa rada rihtam prostor kjer živim.


Nis(m)o vse ženske take, da se rade rihta(m)o pa šminka(m)o, pa pospravlja(m)o, pa kuha(m)o. user posted image

(odgovor članu MLADAMAMICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 15:28:26   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

No, pa bom pridala svoje...jaz pa sem ena tistih, ki mi pospravljeno stanovanje ne pomeni praktično nič, in moj mož preklinja nad mano, tak kot nekatere tukaj. Pa vam iz prve roke povem, da vam to ne pomaga nič, ker se vaši možje ne bodo spremenili, tako kot se jaz ne bom. Moj mož me že od prvega dneva pozna takšno kot sem in se nisem spremenila, dejansko se tudi ne mislim, sploh ne napram nekomu, ki bi mi težil. Najin kompromis je pač pristal v tem, da imava gospodinjsko pomočnico, ki nama 1x tedensko pošteno počisti stanovanje, jaz pa se vsaj poskušam malo potrudit, čeprav priznam da mi večinoma ne uspeva. Pa ne to zato, ker nebi hotela, pa da mi nebi pomenil dovolj da bi se...pa enostavno raje vidim, da grema skupaj s psi na sprehod ali pa da v miru pogledava en film kot da bi se ukvarjala s tem ali so zdaj neke stvari zložene ali odložene tako ali tako ali pa so pač razmetane.


Evo, točno to sem mislila z vrednotami. Točno tole bi napisal moj. In tudi mojemu ni nihče nič stregel. Njegova mama pač ni take sorte. V glavnem je bolj on pedenal njo, kot obratno. Pa odselil se je zelo zgodaj. Pa zelo loči čisto od umazanega. Pa ne zdi se mu vredno tolk lajfa proč vreči s pospravljanjem.

Mlada mamica, nihče, ampak nihče se ne spremeni niti če ga s kolom tolčeš po glavi, razen če on sam želi. In če on sam želi, želi zato, ker mu je v bistvu tisto fajn, da bi se spremenil (kot ej bilo ronji fajn, da ne sega v besedo, kar nima nič, ampak nič opraviti z vrednoto pospravljanja, ki je stvar na nekem drugem nivoju globalnega funkcioniranja človeka - če je nekomu več za ven psa peljat ali iti na sprehod, bo čist zihr šel, ker to ni primeljivo z not pospravljat, medtem ko zunaj sonce sije, bo kvečjemu zameril partnerju, ker ga s tem mori in maltretira, dolgoročno se bosta samo kregala, ali če je nekomu za spočit si, ne bo pospravljal, če mu je to brez pomena, brez smisla in nima od tega na koncu nič). Kako pa lahko nekoga na silo prepričaš, da mu je nekaj fajn, pa ne vem. Če je zelo prilagodljiva duša, ti bo lagal v fris, pa se kao prilagodil trenutno kratkoročno morda, si bo sigurno mislil: Pa vendar se vrti.....

Mlada mamica, ti si pa mal razvajena se mi zdi, zato ne moreš biti z nikomer, ki je tudi malo razvajen v drugo smer, bi se še stepla menda, ko bi vsak tulil, da ima samo on in edino on prav user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 15:39:20   
Pikicapokica6
V glavah večine ljudi je še vedno, da je urejenost doma odraz in odgovornost ženske, nikoli se ne govori o odgovornosti moškega. Zato pa se mi zdi tudi pomembno, če ne zaradi drugih pa tudi zaradi sebe, da imam čisto, da so posode sproti pomite, da je wc v kopalnici čist, da so cunje v košu za perilo in ne na tleh po celem stanovanju, da ni metrskih pajčevin, da so tla vsaj enkrat tedensko posesana,.....  Vsak, ki pride k hiši in vidi kaos, krivi žensko.  Mislim, da je res zelo malo takih družin, kjer so moški gospodinjci. To je malo žalostno, da je kljub vsemu napredku in vsestranskosti ženske še vedno prisotno tako prepričanje.

Tega se jaz v odnosu z mojim zelo zavedam, oz. se vedno bolj zavedam. Drugo pa je, kako prepričati ljudi okrog sebe, da zato, ker nočem biti sužnja, nisem slaba žena in mati? To je nek pritisk, ki ga ne moreš spregledati na žalost. Vsaj jaz ne. Mogoče je dodatno krivo tudi življenje pod tujo streho.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?