|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
18.3.2009 12:57:52   
jagoda77
sorry... ampak če ti je tko hudo, kao, potem si pa najdi še kakšno službo, da boste imel več... sicer pa 1 teden morja je čist normalno za eno familijo, eni še tega ne vidijo nikoli.

(odgovor članu GORMITI)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
18.3.2009 12:59:06   
ronja
Oba imava magisterij, pa živiva na 40 kvadratih v najemniškem stanovanju

Meni se to ne zdi tako slabo, glede na to, da je vse dokaj podobno, mi smo not 4je, pa nam je prav lepo (se radi stiskamo, heheuser posted image )...

"Ježešna, kaj bodo pa sosedje rekli? Kaj naj se zlažem - kje je moj Mercedes?"

kerensa, si me pa nasmejala, heheuser posted image user posted image user posted image . Kaj to ljudje res tako razmišljajo?
Kar se hrane tiče, se sicer ne strinjam čisto, da je samo zato, da si sit - to je glavni namen, ampak je fino, če še uživaš zraven. Ampak to se da tudi ob špagetih s paradižnikovo omako, kar je strašno poceniuser posted image . Lahko pa narediš za isti denar kot hrenavke, krompir in kislo repo, tudi recimo domače raviole, pa bojo vsi zijali, kak je dobro, pa čeprav je hudo poceni.
Pa lahko kavo serviraš v najcenejše bele skodelice (ali pa pisane, ki so zastonj ob kakih akcijah), ki jih z alkoholnim flikijem porišeš v nekaj čisto odbitega, daš spodaj papriček, ki si ga zrezala v snežinko, pa zgleda vse skup prav apetitlih, stane pa ničuser posted image . V svojo s-bugetovo kavo vsuješ malo cimeta (začimbe danes res niso drage), klinčkov, kardamoma,... pa prav lepo diši Hočem rečt, da ni treba, da se v poceni zadevah slabo počutiš, lahko jih narediš tako, da zgledajo oz. se občutijo (odvisno od čutila pač) zelo posebno in luštno.
če so, prav - če jih ni, pa tudi.

To razmišljanje mi je pa zelo blizu.

poka, saj to se pa tudi ne kuha tako dolgo, no! Poglej si kako epizodo Ramseya, kako hitro oni kuhajo, meni je prav navdih, da si rečem, madona, če njim rata, zakaj pa ne bi meni. In se spravim in naredim raviole za 4 osebe v 3/4 ure od začetka do konca (vključno s testom, nadevom, kuhanjem in omako). Kislo repo itak samo podušiš, ni treba nič delat, ne traja nič dlje kot odmrznit lazanjo... krompir je res treba še olupit, ampak za 2-3 ljudi res ni nek problem. pa večkrat ko delaš, hitrejši siuser posted image . probaj kdaj, če se ti lušta. Jaz dostikrat, ko pridemo iz sprehoda, pomislim, da bi kar nekaj odmrznila za tamalo (ker dostikrat zamrznem eno malo porcijo zanjo, kadar skuham malo več), ampak če nisem že prej vzela iz zmrzovalnika, potem grem rajši skuhat, ker je prej gotovo.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
18.3.2009 13:12:37   
Korina1
Kaj to ljudje res tako razmišljajo?


Ja sosedje zelo radi ponavadi razmišljajo namesto nas in si po nepotrebnem delajo skrbi. Ko sva midva z možem pred nekaj leti imela prometno nesrečo jih je zelo skrbelo kje je avto ker ga ni bilo videti na dvorišču. Kaj le se je zgodilo? Da bi pa slučajno kdo rekel ali vprašal če rabimo kako pomoč ali če se je komu kaj zgodilo o tem pa ne duha ne sluha.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
19.3.2009 7:05:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Računalnik nama je pred kratkim crknil in sva si našla eno dodatno delo, zaslužila 1000E oba skup (zelo zasluženih, ker je bilo precej dela), kupila računalnik za 400E in nama je še malo ostalo.



a lahko poveš kako dodatno delo? pri nama je spet "zagustilo", nama je namreč šel avto in bo popravilo precej stalo.


(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
19.3.2009 7:20:13   
Poka
Ronja, ti si faca,kako ti to rata... Meni še špageti ne v 3/4 ure... Problem je pa ta, da ko prideš domov iz službe, ko si ožet ko cunja, se ti ne da druga kot vrata od pečice odpret pa zapret user posted image

Deja777 npr. moja teta, ki mora preživljati sama dve študentki, vem da si vedno najde kako dodatno delo in je poleg službe zjutraj, popoldan delala še v eni tiskarni - koledarje. In vedno kaj najde. Drugače pa kake hlače skrajša, zarobi, popravi... zna šivat. To je mim grede kakih pet evrov. No, pri nas mlajših je problem, da teh stvari ne znamo več kaj dosti...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
19.3.2009 9:00:30   
Anonimen
ja, jaz tudi ne znam šivat.user posted image pa frizerka nisem,....
saj zato pa sprašujem. doma smo namreč na vasi in je zelo težko dobiti nekaj za zraven. recimo pri nas varuške nišče ne rabi(so babice in dedki v bližini) oz. si je ne more privoščit, kar je pa v mestu se pa ne splača ker za tisti 2-3ure, ker bi pazila otročka bi zaslužila toliko, da bi si bencin pokrila- tu pa ni računice.


(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
19.3.2009 9:30:29   
Korina1
To je problem vseh nas ki živimo na vasi in po možnosti še daleč od mesta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
20.3.2009 7:55:11   
Poka
Jaz se pa selim na vas user posted image kaj bo šele pol... Vedno sem sicer govorila, da živim v rovtah, ker sem se iz večjega preselila v manjpše mesto, zadnjič pa sva se z mojim vozila po Sloveniji in sem se čudila, kje nekateri živijo in da dejansko pol Slovenije nima dobro urejenih cestnih povezav. To je pol res problem...

Me je zanimalo, kako dobijo delo, ker vem, da npr. jaz, ki sem zdaj doma v Svinjski (2 min z avtom od avtoceste), teško dobim delo npr. v LJ, glede na to da imam malo izkušenj... Ko sva živela na Bledu, sem dobivala ful pozitivnih odgovorov, ampak sva morala nazaj. Pa tudi ta vas, kamor se selim, je 5 minut od avtoceste z avtom...

Najbolje se je po mojem naučit (v teh časih) kakih praktičnih del - šivanje, friziranje... polaganje ploščic.

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
20.3.2009 8:01:53   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: deja777

ja, jaz tudi ne znam šivat.user posted image pa frizerka nisem,....
saj zato pa sprašujem. doma smo namreč na vasi in je zelo težko dobiti nekaj za zraven. recimo pri nas varuške nišče ne rabi(so babice in dedki v bližini) oz. si je ne more privoščit, kar je pa v mestu se pa ne splača ker za tisti 2-3ure, ker bi pazila otročka bi zaslužila toliko, da bi si bencin pokrila- tu pa ni računice.


jaz pa še vedno trdim, da se najde. vedno. vsaj meni to ni bil nikoli problem. pa tudi nimam nekih posebnih znanjuser posted image

pa idi kelnarit v sosednjo oštarijo za vikende....pa idi komu na njivo pomagat....to pa menda ja rabijouser posted image  pa idi sadje pobirat...moja znanka konstatno pizdi, da ne more dobiti pobiračev, pa  super plača, da malico in potne stroške...

jaz to ne verjamem, da si ni mogoče najti nič za postrani.....vprašanje je edino, koliko so ljudje "fini" in koliko dajo na to, kaj bodo pa sosedovi rekli, če me vidijo, da to delam....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
20.3.2009 8:49:52   
Korina1
Marsikatero poletje sem vse dneve bila na sosedovi njivi in na travniku grabila seno. Kaj sem imela od tega? Tisti dan suho malico za ves dan, ko so imeli pa meso ali koline sem morala pa plačat če sem hotla imet. Krompir sem pomagala pobirat pa če sem ga rabila sem ga mogla plačat. Na koncu dneva so  se mi samo zahvalili. Tudi mojie otroke sem vlekla s sabo ko so bili še manjši pa so nartedili več koristi kot njihovi domači ki so prišli iz šole in šli doma spat. Midva z možem sva pa garala za njih.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
20.3.2009 12:01:14   
Kerensa*
Ja a pobiranja samega ti niso plačali? user posted image

če so ti ga, potem se meni glede na "naravo dela" zdi kar razumljivo, da nisi imela nikakršnih dodatkov. Če si plačana za porabiranje krompirja, to ne pomeni, da je pobran krompir tvoj (oz. pač nek delež pobranega). In kadar gre za delo na črno (to ni namreč nič drugega, gledano strogo po zakonu), se redkokje dobi plačano malico in prevoz, tako, da je tista suha malica dejansko dobra volja "delodajalca". Primerjati to, kaj jedo oni, s tem, kaj ješ ti, pa ni smiselno.

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
20.3.2009 12:45:41   
Korina1
Za samo pobiranje so se mi samo zahvalili in prav tako za grabljenje in spravljanje sena. Njive in travniki so v precej hudem bregu kjer se ne da pospravljati sena s strojem ampak moraš narediti vse ročno. Tudi krompir moraš ročno izkopati.
To da jim pomagaš je njim samoumnevno, kot da si jim dolžan ker si sosed.
Ko sem se pred mesecem znašla v hudi finančni stiski pa sem jih šla prosit za nekaj kg. krompirja češ da trenutno nimam denarja za plačilo in da ga lahko plačam čez 1 mesec pa so mi odgovorili da če mi ga dajo oni s krompirjem ne bodo prišli skos. Pa sem prosila za 5 ali največ 10kg.
Noben kmet v moji okolici ti ne bo plačal dela ali dal v zameno nekaj kg. krompirja ali kak liter mleka ali jajca. Pozabi.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
20.3.2009 12:55:09   
gita10
No potem so pa pri nas čisto drugačni kmetje. Nikoli jim nisem šla pomagat fizično, napisala pa sem jim kakšno pritožbo ali kdaj koga kam peljala-, malenkosti uglavnem pa dobimo vedno koline, vedno krompir, mleko sicer vsak mesec plačujem, solate, med, korenje to pa vedno dobim.

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
20.3.2009 13:05:07   
Korina1
Žal je pri nas drugače. Krivi smo si sami, ko oni rabijo pomoč jaz ali mož takoj priskočiva na pomoč, ko rabiva midva se pa to malo obrne. Jaz če imam poleti na vrtu preveč solate ali kumar pa se mi zdi škoda vrečt stran jim vedno ponudim in tudi vedno vzamejo. Ko imam pa jaz slabo letino paradajza, oni pa dobro pa če vprašaš če imajo kaj viška pa rečejo da je glih za doma.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
20.3.2009 13:52:09   
rija
korina, ne znaš se prodati.

sosedi gor ali dol, tvoj čas ni zastonj. reči, da jim lahko prideš pobirat krompir za toliko na uro, sicer boš šla ta čas raje čistit nekomu za ravno toliko na uro....potem pa naj se odločijo kako in kaj.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
20.3.2009 13:54:45   
Korina1
Imaš prav

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
20.3.2009 18:52:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

jaz pa še vedno trdim, da se najde. vedno. vsaj meni to ni bil nikoli problem. pa tudi nimam nekih posebnih znanjuser posted image

pa idi kelnarit v sosednjo oštarijo za vikende....sem tudi to občasno šla, (sedaj recimo to ne pride v poštev, ker sem namreč v 30tuser posted image )
pa idi komu na njivo pomagat....to pa menda ja rabijouser posted image  
kar se pa tega tiče ja rabijo vendar (vsaj tu pri nas) je zelo veliko takih "bogatih", ki vse z stroji delajo, ostali pa imajo še za sebe premalo da bi ljudi plačevali.
pa idi sadje pobirat...moja znanka konstatno pizdi, da ne more dobiti pobiračev, pa  super plača, da malico in potne stroške...kje pa? vem, da sem hodla višnje pobirat in takrat celi dan dela ko budala in zasužila mislim, da enih 500sit pa ni bilo nikakšne malice, kaj šele potnih.so pa ta dela sezonska in zasluži se zelo malo.

jaz to ne verjamem, da si ni mogoče najti nič za postrani.....sem pa napisla, da je zelo težko nekaj najti ne, da nič ni za delatuser posted image
vprašanje je edino, koliko so ljudje "fini" in koliko dajo na to, kaj bodo pa sosedovi rekli, če me vidijo, da to delam....


(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
20.3.2009 18:58:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

No potem so pa pri nas čisto drugačni kmetje. Nikoli jim nisem šla pomagat fizično, napisala pa sem jim kakšno pritožbo ali kdaj koga kam peljala-, malenkosti uglavnem pa dobimo vedno koline, vedno krompir, mleko sicer vsak mesec plačujem, solate, med, korenje to pa vedno dobim.


to delam večkrat, razne obrazce izponjujem,vloge pišem,... in dobim mogoče kak liter vina. oprosti, ampak s tem bom težko hrano kupila ali avto popravila. user posted image lepo je, da se vsaj na to spomnijo ampak, res bi bila recimo bolj hvaležna za kak krompir ali solato. pa ne mislit, da sem nehvačležna ampak tako pač je!

(odgovor članu gita10)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
22.3.2009 15:07:38   
ronja
a lahko poveš kako dodatno delo? pri nama je spet "zagustilo", nama je namreč šel avto in bo popravilo precej stalo.

Komot. Jaz sem prevedla, lubi pa naštimal podnapise za dokumentarne, strokovne filme, ki jih vrtijo na predavanjih v okviru vaj na enem faksu. (mimogrede, stroka ni najina, nekaj o raznih tipih elektraren, delovanje, itd...)
Ko sem bila noseča z Ronjo, sem narisala strip, potem pa še dva plakata. Prej sem vsake toliko napisala kak članek v kako ustvarjalno revijo. Ni bilo glih ne vem kaj denarja od tega, ampak malo po malo, pa se nabere.
Šivam zaenkrat samo za nas, če bo pa zagustilo, pa ne vidim razloga, da ne bi tudi s tem kaj zaslužila (včasih je že kdo vprašal, zakaj torej kasneje ne bi, saj zdaj znam kvečjemu več kot prej...) Tudi nakit rada delam in bi se ga verjetno dalo prodat (kako, pa še ne vem, ampak če/ko bo treba, bom zvedela - saj včasih ti ponudijo, da bi prodajali tvoje zadeve kar sami, vsaj meni so...)
Enkrat sem eno učila pečt torte, pred kratkim je avto zahteval svojo finančno injekcijo in je prav pasalo, da sem lahko kupila par nepotrebnih malenkostih in tamali enega pliškota, tako čisto brez slabe vesti, ker ga v bistvu ne rabi, bi pa mogoče rabila kasneje kaj... To je bil dodatni denar, na katerega nisem računala in ga torej lahko zapravim, hehe. Paše, vsake toliko.
Ali pa bom pekla pecivo za poroke, hehe, poročajo se povsod. Ali pa delala vabila, konfete,...
Ali pa inštruirala, to sem že delala, fajn delo, ker dobiš takoj poz. povratno informacijo, da tvoj trud dejansko nekaj pomeni in je še kar dobro plačano, probleme v šoli imajo pa tudi učenci iz podeželjauser posted image .
Ail pa bom učila kitaro ali pa klavir, gotovo hoče to znat tudi kdo na kmetih.
pa dojenčke bom plavat učila, ali pa otroke, tečaje mam narejene, trenutno nimam časa, da bi to počela, če bo pa treba, pa seveda bom.

Mislim, da bi vse to lahko delal tudi človek na vasi, v bistvu še lažje, ker je tam navadno več prostora.

poka, hehe, saj te razumem, se zgodi, da se tudi, če si doma, z dvema nadebudnicama, ne počutiš kaj dosti drugačeuser posted image . Ampak včasih se moraš samo spravit, potem pa samo od sebe stečeuser posted image . Se je pa včasih res težko spravit, poznam to, potem so pa špageti s paradižnikovo omakco, hehe.user posted image

Noben kmet v moji okolici ti ne bo plačal dela ali dal v zameno nekaj kg. krompirja ali kak liter mleka ali jajca. Pozabi.

Potem naj mi pa še en enkrat reče, kako so ljudje na deželi bolj pristni, naravni in prijazni...user posted image

deja, kadar sem noseča, si zberem kako miselno delo, ki ga delaš doma in lahko malo po malo. ker glava ostane meni ista tudi med user posted image .
Glede plačila pa mislim, da moraš ljudem samo povedat - saj njim je vseeno, če ti prinesejo liter vina ali pa kilo krompirja (krompir je celo cenejši). Povej jim, da bi bila še bolj vesela kake hrane - po možnosti predno ti prinesejo darilo. Recimo rečeš, kako ti je blo zadnjič všeč, ko ti je nekdo v zahvalo prinesel glavo solate in 3 kile krompirja namesto vina, katerega flaše se ti valjajo okoli... nama nihče ne nosi vina, čeprav je to navada. Vsi vedo, da ga ne pijeva in tako dobiva od sorodnikov rajši kdaj kaka jajca ali pa kilo korenja, recimo.

Aja, še to: teh del nisem dobila po vezah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
22.3.2009 19:29:40   
Anonimen
Ronja, ti si prava zakladnica idej :).

GORMITI, to, kar ti pise ronja je fajn, ker prvic se vam bo poznalo na financah in ker drugic, ko nekaj naredis sam, ti da to dober obcutek, da lahko nekaj naredis. Cisto drugace je kupiti puding v trgovini kot doma ga skuhati (in na koncu polizati posodo user posted image ).Ampak smo se ze tako razvadili in tako razkomotili, da veliko stvari kupujemo po defaultu, ceprav bi nam vcasih lastna aktivnost in malo domisljije dobro delo.

Zdaj pa letim na Kuhajmo ronjo povprasat za domaci jogurt user posted image .

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
2.4.2009 15:34:41   
donat
ja v današnjih časih je težko, pa vendar ne smeš se primerjati z drugimi. kakšno situacijo imam jaz, imam VII.stopnjo izobrazbe, delam pa za 292 netto to je polovični delovni čas. Najprej sem delala za 430 netto, vendar ker je šeficauser posted image user posted image user posted image user posted image kot šefica mi je dala pogodbo za polovični delovni čas, 3x mi jo je podaljšala, zdaj tudi ne vem kako bo. Sama ne morem dati odpoved ker ne bom dobila pomoči, vozim se eno uro v službo in potem nazajuser posted image imam pa prijateljice, kjer niso hodile na faks, vendar imajo srečo in imajo fante dokaj premožne, a da jih vidiš so se zelo postarale imajo psihične probleme vendar ne kažejo navzven, saj ne veš kaj se dogaja med štirimi stenami. Ljudje so danes zavistni, .... Imam tudi fanta ta dela polni delovni čas za 350 netto. kako živiva ne sprašuj, user posted image vendAR SEM SREČNA in stalno namenim nasmešekuser posted image , saj danes denar ni vse.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
2.4.2009 20:47:57   
gita10
IZVIRNO SPOROČILO: donat

ja v današnjih časih je težko, pa vendar ne smeš se primerjati z drugimi. kakšno situacijo imam jaz, imam VII.stopnjo izobrazbe, delam pa za 292 netto to je polovični delovni čas. Najprej sem delala za 430 netto, vendar ker je šeficauser posted image user posted image user posted image user posted image kot šefica mi je dala pogodbo za polovični delovni čas, 3x mi jo je podaljšala, zdaj tudi ne vem kako bo. Sama ne morem dati odpoved ker ne bom dobila pomoči, vozim se eno uro v službo in potem nazajuser posted image imam pa prijateljice, kjer niso hodile na faks, vendar imajo srečo in imajo fante dokaj premožne, a da jih vidiš so se zelo postarale imajo psihične probleme vendar ne kažejo navzven, saj ne veš kaj se dogaja med štirimi stenami. Ljudje so danes zavistni, .... Imam tudi fanta ta dela polni delovni čas za 350 netto. kako živiva ne sprašuj, user posted image vendAR SEM SREČNA in stalno namenim nasmešekuser posted image , saj danes denar ni vse.


Saj ne morem verjeti kaj se dogaja o tej naši zlati Sloveniji. Čeprav za polni delovni čas dobi vsaj 420,00 eur in ne 350,00 čeprav mislim, da je tudi to katastrofa.

(odgovor članu donat)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
3.4.2009 12:12:14   
mojamura
res še nisem prebrala vse odgovorov an tvojo temo....bom pozneje. za zdaj ti povem samo to, da si podedovala najslavnejšo slovensko lastnost: faušarijo!

pa kaj če drugi boljše živijo, pa kaj če so bolj fensi šmensi....probaj živeti po načelu:

če nekomu ne morem privoščiti kar ima dobrega, potem mu slabega tudi ne rabim!

če boš se tega držala boš kmalu videla svet v drugačni luči.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu GORMITI)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
3.4.2009 22:57:35   
Olivija
bom napisala, kaj je bila moja prva misel ob tej temi.

Če si priden v šoli in doštudiraš, je meni logično, da  pričakuješ službo s solidno plačo. Solidna plača pomeni zame, da mi ni treba ravno na vsak EUR gledat in da si lahko večkrat kaj malega privoščimo. Občasno pa tudi kakšno potovanje ali pa dražji izlet.

Zato tudi razumem avtorice teme in se mi ne zdi, da gre samo za "nevoščljivost".

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Vse prijateljice živijo bolje!
12.5.2009 13:06:20   
pupika
Saj vem, da je dandanes težko. Pri nas ko sfali denar, mislim, ko je že na robu, da vem, da imam samo še za nujne stvari, sem pač gledala pri vseh stvareh, kaj sem si kupila, za malco si nisem privoščila ene male čokoladice,...Pa se nisem kako preveč sekirala, sem si rekla, bomo že, če sem prejšnji mesec, bom tudi ta mesec. Moj user posted image  pa rata živčen in se sekira, kako bomo, pa siten rata. Pa tudi pri nas nimamo nekih slabih plač, mislim, da skupaj naneseva okrog 2000 neto, pa imamo kredit 500, vsaki mesec me razjezi položnica za vrtec 220E, in potem še ostale položnice, mislim, da kredit + položnice nanesejo okoli 1200E, potem imava še oba trajnike za okoli 150E, pa imamo potem za sproti okoli 500E.

Aja pa računalničarji tudi nimamo bujnih plač, vsaj jaz je nimam, pa sem dipl. ing. rač., jaz imam 1060 neto.

Se pa vedno sprašujem kako uspe tistim, ki imajo okoli 500neto, te se mi pa smilijo.

Najbolj je pomembno da imamo zdravje.

Tudi jaz imam svakinjo ki ima sp in ima kaki mesec tudi po 3000E, pa njen fant okoli 1500e, pa jima privoščim, samo kaj ko je njen fant med tednom v tujini in se vidita samo za vikende, in za dopuste.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?