|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NUHALNA da ne
30.4.2009 21:33:28   
Anonimen
se podpišem pod anonimno, v vsem, tudi v zadnjem... vsaka ve zase. ne vem kako bi se jst odločla, ampak občudujem tiste ki so se kljub tej "nepopolnosti" če se lahko tako izrazim, odločile za otroka. taddy, kdo pa je reku da ne čutijo?????itak da čutijo, saj so živi.
iz lastnih izkušenj pa lahko rečem so res sončki, še posebej ti z ds, morda imaš prav in res niso za ta svet - ker so predobri...

sej mal še počakmo, pa bomo otroke lahlko naročil : barva oči:modra, barva las: črna, višina.... tako nebo nepopolnih otrok, ker jih ne bo nihče naročil!! bomo pač specialni pedagogi brez dela, ker verjetno tudi otrok z učnimi težavami ne bo nihče naročil....

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: NUHALNA da ne
30.4.2009 21:33:38   
lily975
Tudi jaz sem obakrat šla na NS in mi ni žal tega denarja .In tudi jaz bi v primeru potrditve kromosomske napake oz. DS naredila splav .Se pa vsaka odloči po svoje in nobene ne bi obsojala če se odloči da bo takšnega otroka obdržala .Pa tudi mene zanima zakaj so potem te ustanove polne otrok s DS in niso s starši , kateri so si želeli takšnega otroka ??

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: NUHALNA da ne
1.5.2009 0:00:37   
nejcko
V debato se ne mislim vpletati, bi vas pa samo vprašala, če morda ne veste, da DS ni edina kromosomska napaka. Ali morda veste, da obstaja toliko kromosomskih napak, kolikor je kromosomov, pa še napake na določenem kromosomu so lahko različne, kar pomeni, da obstaja n-število kromosomskih napak; NS pa "odkriva" le možnost za eno od njih.

In ali morda veste, da vsaka kromosomska napaka še ne pomeni nujno prizatedega otroka? Ali morda veste, da po svetu hodi ogromno povsem normalnih ljudi, ki imajo kromosomsko napako, pa tega sploh ne vedo, ker so povsem normalni?

In, ali bi vam bilo v 22. tednu res tako na izi iti delat splav, če bi odkrili pri vašem otroku kromosomsko napako (ne DS, ampak samo eno izmed **** možnih kromosomskih napak), ki sploh ne bi nujno pomenila prizadetosti otroka?

In za konec: NS v 90% ne da pravilnega odgovora, zato je kakršnokoli obtoževanje nosečnic, ki na NS ne grejo, čista bedarija.





(odgovor članu lily975)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: NUHALNA da ne
1.5.2009 15:57:24   
Anonimen
Na NS bom šla ko bom noseča, prav tako si bom plačala amniocitezo. Če bo kakšna napaka bom šla delat splav, sicer s težkim srcem, ampak ne želim mučit otroka. Itak so pa najbolj pametne tiste, ki nimajo nobenega stika z otroki s PP. Ne veste kako je gledat otroka, ki ima en kup epileptičnih napadov, ki se grize do krvi ali pa otroka, ki ima za sabo že en kup operacij na srčku, ki je ves čas na kisiku...itd. Ja starši se trudijo, bodo celo življenje prilagajal bolnemu otroku, ampak tudi njim je težko...še težje kot bolnemu oz. prizadetemu otroku. In kaj bo z otroki, ko starši ne bodo več zmogli? Drugega kot zavod jih ne čaka. In meni se trga srce, ko vidim kako otrok trpi po vsaki operaciji...itd

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: NUHALNA da ne
1.5.2009 16:06:13   
Lenck
Nisem šla na NS. Moja ginekologinja jo izvaja, vprašala me je, če poznam in če sem razmišljala o tem, pa sem ji povedala, da verjetno ne bom šla - in njen odgovor je bil "v redu, če boste želeli, pokličite, silim pa nikakor ne". In res nisem šla.
Zakaj nisem šla? 1., ker najverjetneje v nobene primeru ne bi naredila splava, 2., ker NS kot preiskava ni dokončna, ampak je le presejalni test, ki pokaže verjetnost določenih okvar, ne pa njihovo prisotnost, dokončne potrditve pa so dolgotrajne, testi pa invazivni in z možnostjo sprožitve splava, in 3., ker sva tisti denar z bodočim očkom raje porabila za kaj drugega. Ja, vse troje, v tem vrstnem redu.
Sicer pa tudi jaz menim, da je tako NS kot to, kaj sotri potem, odločitev vsake posameznice in ob njej le še njenega partnerja. Nikogar drugega, in brez obsojanj.


Morda le opomba za tiste, ki na nek način, čeprav pravite, da ne, obsojate starše, ki so se odločili imeti otroka s kromosomskimi napakami, recimo DS, pa so ti otroci sedaj v zavodu. Če imate ve/vi s svojimi "normalnimi" otroki težave, poiščete pomoč strokovnjakov, kajne? Otroka peljete k zdravniku, specialistu, pedagogu, morda celo pedopsihologu... Ali starši otrok, ki potrebujejo še več, tega ne smejo? Ste prepričane, da imajo svoje otroke zato, ker so ti na primer v DVC-jih, manj radi, ali pa na ta način morda sodelujejo s strokovnjaki, s katerimi skupaj otroku omogočajo kar največ - prilagojeno varstvo in šolanje, ki jim ga, če bi (ne vem, ali ste to morda mislile?) ostali doma s svojimi otroki, da bi lahko bili 24 ur/dan z njimi, sami ne bi mogli. Kdo ste, da upate soditi o drugih, katerih življenj, motivov, situacij ne poznate? In preden obsojate, pomislite, kako bi skočile v zrak, če bi kdo obsojal vas, ker bi splavile prizadetega otroka... Zakaj imate ve pravico, ki je ta oseba ne bi imela?

< Sporočilo je popravil Lenck -- 1.5.2009 16:07:32 >


_____________________________

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: NUHALNA da ne
1.5.2009 16:15:56   
Anonimen
V kolikor je sum na DS utemeljen, je ultrazvok za NS priporočljiv, tako se starša lažje odločita kako naprej. Tudi če se odločita obdržati otroka z DS, se lahko vsaj prej pripravita nanj. Tako pravijo.

Pri prvem otroku nisem šla na NS, na pregledih je bilo vse ok in rodil se je zdrav otrok.
Zdaj, v drugi nosečnosti, sem šla na NS, ker me je znanec, ki ima sestro z DS, prepričal, da je bolje vedeti. Na pregledih je vse ok (tudi moja g., ki vsakič uporabi ultrazvok mi je preverila, če je NS normalna), a sem vseeno šla, da vidim, kaj mi bodo povedali v Domžalah, kjer so se posebej specializirali tudi za to.

Kljub temu, da je z NS vse v redu, še vedno ne izključijo DS... oziroma ti napovejo, koliko možnosti ima otrok za DS. In za to sem plačala 60€. Če bi vedela, bi ta denar izkoristila za kaj drugega...
Dobila sem pa veliko več slikic kot jih dobim pri svoji g.user posted image

Odločitev je predvsem na vsakem posamezniku. Po 35. letu pa je plačljiva s strani zavarovalnice.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: NUHALNA da ne
1.5.2009 22:09:51   
tašy
Prvič ,to je bilo pred osmimi leti nisem šla na NS,drugič to je bilo leta 2007 sem pa šla in je vse bilo ok.To je odločitev vsake posameznice ali gre ali ne in kaj bo storila ko bo izvedela rezultat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: NUHALNA da ne
2.5.2009 12:24:53   
Anonimen
samo en komentar na tole - epilepsijo imaš lahko tudi tako... a pol če bi vedla da bo tvoj otrok nekoč imel epileptične napade bi šla splav delat? kaj pa veš kaj bo s teboj čez nekaj let - vsak je lahko potencialni epileptik (npr iz posledice pretresa možgan???)... zato ne govorit o trpljenju, ker sem osebno dala tole skoz v otroštvu in še marsikaj drugega. pa je vseeno vredno živet!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: NUHALNA da ne
2.5.2009 19:22:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

samo en komentar na tole - epilepsijo imaš lahko tudi tako... a pol če bi vedla da bo tvoj otrok nekoč imel epileptične napade bi šla splav delat? kaj pa veš kaj bo s teboj čez nekaj let - vsak je lahko potencialni epileptik (npr iz posledice pretresa možgan???)... zato ne govorit o trpljenju, ker sem osebno dala tole skoz v otroštvu in še marsikaj drugega. pa je vseeno vredno živet!!!!


Če bi bila samo epilepsija bi bilo še ok. Ampak žal ni. Je otrok hudo prizadet. In ne vem če si ti imela tudi 10x na dan napad, pa ti nobena zdravila niso pomagala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?