|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part.II
9.7.2009 7:57:33   
veselka
tažana res predlagam, da se v barvo za beljenje vmeša fungicid (piše sicer gor algicid), oz. da se vmeša to v barvo, ki že vsebuje nekaj fungicida, se dobi takšno že v trgovini... zato, da ti tudi s površine zatira plesen. sicer ne traja večno, sploh če je stanovanje vlažno, ampak nama je tako zdržalo celo zimo. pri fantovih starših se pa plesen pol sploh ni več ponovila, ker se je tudi stanovanje izsušilo. aja, pa bolje je špricat gor, ker nikoli ne veš koliko ti tega iz cunje res na steno pride. je že res da jo s cunjo mehansko odstraniš, amapk je fino da z varikino steno "razmočiš", da tudi malo globinsko deluje. plesen namreč ni samo na površini, amapk je v glavnem notri v steni.

morda pa ne rabita dveh odstranjevalcev vlage... v spalnici ga npr. imejta vklopljenega čez dan, v dnevni pa ponoči. zadeva ni ravno tiha, tko da imet skos vklopljeno v dveh prostorih, zna bi kar moteče.

< Sporočilo je popravil veselka -- 9.7.2009 8:01:16 >

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3301
9.7.2009 8:01:04   
tažana
saj ravno zato ker bova medva od sedaj naprej spala v dnevni, torej ne moram imeti ponoči prižgano. Sva pa imela sedaj ena na poizkušnji vendar je bil ful velik in težak- torej za premikanje skoraj nemogoče user posted image . me pa zanima koliko časa na dan ga imaš prižganega in koliko električne energije ti pobere?

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3302
9.7.2009 8:06:46   
veselka
tale najin je lahek, pa še na kolescih. midva sva imela prižgano ponoči in podnevi (ko sva bila v službi). kolk pa kej na porabo elektrike vpliva se pa niti ne spomnim. nekaj sigurno, nimaš pa zdej dvojnega računa. je pa vsakega evra vredno bit brez plesni.

tažana, iz kje pa si? morda ti ga lahko začano posodim (moram še mojga malo pocukat), da vidiš kako se obnese (sploh preden otroček pride), potem pa razmislita. jaz sem iz ajdovščine.

aja, kako se ti je pa tisti na poizkušnji obnesel? razen teže.

< Sporočilo je popravil veselka -- 9.7.2009 8:11:23 >

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 3303
9.7.2009 8:54:20   
SONČEK LARA
Dobro jutro

jaz semd anes spala kar vredu. Tko kot vsak dan 1-2x obisk wc-ja, 1x me zbudi mala s svojimi očitno groznimi sanjami, enkrat me zebe, da se pokrivam in enkrat da se slačim k mi je vroče. Take so naše noči in se ne bom pritoževala, kajti ko bo bejbi doma, bodo noči še bolj pestre, ker se vsake tri ure zbujaš in dojiš in če je še tak zaspane da dojenje traja tudi po eno uro vam povem da tole ni nič proti tisti utrujenosti ki nas še čaka. Čeprav jaz govorim, da bom imela tokrat čudežnega otroka ki bo takoj prespal celo noč. Namreč moja Lara je jedla ponoči do 15 meseca

No danes pa imam pregled, komaj čakam. Vam javim kako je stanje tam spodaj in kok smo zrastli.

Aja danes mi kuhinjo montirajo, joj je lepa, in bom za vikend lahko že kofe skuhala tam. Čisto moja kuhinja, jupiiiiiiiiiii!!! Sam ko pa seštevam cekinčke me pa začne zvijat, sem bila včeraj slabe volje ko sam satan. Kupček se manjša in ravno tolko je še da se vselva pol bomo pa životarili in kot zakleto v tej slabi volji greve s sosedo po otroke v  vrtec in mi omeni (je tudi noseča in se sept. ženi) da bo kar dala delat obleko in čist tko by the way vprašam komu pa in reče Urška Drofenik mi jo bo nardila. Mater kje je pravica, jest računam a bom mela za omarco za na hodnik za bedne čevlje in jakne ona pa kdo in kako obleko ji bo delal. Sej ji privoščim ampak ko pa vidiš da ji prdnt v življenju ni potrebno, pač se je bogato prženila. Ah no...pustmo to. jest bom cel lajf garala, pa bom mela sam eno bajto in goro pufov na glavi. Ma moj pa pravi na vse tole.."jaz pa ne bi menjal svojega živčljenja, položaja z njimi, kaj mi pomaga denar če sem v sebi prazen človek" . Ma ja sej ima prav!!

Pa sem se spet razpisala.

Se slišimo popoldan čvekice

Čao

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3304
9.7.2009 8:54:57   
Tanik
Dobro jutro,

vidim,da ste polno dejavne, pridne.
težave s plesnijo, no jaz imam težave z enimi mini živlacami po steni, ki se jih ne morem znebit. sj sem že pisala na RR forumu. sem si pa zadala da jih do septembra odženem user posted image , kako, nimam pojma.

spanje, ja, to je umetnost.pa saj utrujena nisem, čeprav se zbujam 2x na noč-lulanje, pa obračanje ker mi ne paše spat na boku. vem pa da bo bolj pestro,ko bo tamal, ampak vsaj trebuh me ne bo več oviral user posted image pri obračanju na desni ali levi bok, a ne veselka?

sonček lara, ja mi je znano, finance, životarjenje, ampak eni smo tko, drugi pa pač drugače. jaz pravim, da tudi za take,ki skoz delamo-garamo enkrat posije sonček, da imaš dovolj financ, ne samo za sproti ali pa še to ne.

< Sporočilo je popravil Tanik -- 9.7.2009 8:58:49 >

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3305
9.7.2009 9:03:51   
sontschica
Dobro jutro souser posted image

sam ste res zelo pridne in dejavne...

plesni k sreči nimava v stanovanju, je pa veselka že napisala tok nasvetov, da ni treba komentirati

klaja
, samo da si v redu in še vedno 2v1 in da tudi nekaj časa še ostaneš. sam me je kar malce strah ratalo. tako kot si napisala, mam tudi jaz včasih grozne krče - npr. včeraj sma bla z user posted image v Lj. in so se mi ponavljali 2 do 3 ure (prov ti menstrualni krči), še hodit nisem mogla in ko sma se peljala domov, me je moj user posted image že kar hotel pelat v porodnišnico na CTG, pa so k sreči do doma minili. pa tudi jaz imam cel dan trd trebuh, se že zbudim z njim. tko da...me je malce strah. magnezij pa sploh nič ne pomaga.

jaz sem se pa odločla, da bom konec meseca prala cotke in ostale stvari...torbo za v porodnišnico, si bom pa kar že zdej pripravla...ker nikoli ne vešuser posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3306
9.7.2009 9:05:42   
simonae
Barika in Veselka - hvala za nasvet.

Upam, da moža vseeno nahecam, sicer pa grem, po zaščito in ostale zadeve.

Glede novih oblačil - mislim, da je dovolj, če jih enkrat opereš, nato pa dodatno spereš, da res ne ostane prašek gor. Pa fino je, če na začeku ne uporabljaš mehčalca - pač polikaš. Zato sem na začetku prala posebej za otročka.

Sedaj pa imamo sušilc, pa sploh ne uporabljam več mehčalca, tudi za nas.

Lep vikend (imam toliko planov, da se do ponedeljka verjeno ne uspem oglasiti).

p.s. V ponedeljek dobimo nov hladilnik user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3307
9.7.2009 9:13:58   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

a nova oblačila za user posted image operem 2x? vem, da je treba 2x spirat, ne vem pa a je novo treba tudi kaj večkrat oprat.

samo 1x.

mene je pa danes ponoč tak krč v nogo prijel, da sem se zadrla in malega zbudilauser posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3308
9.7.2009 9:18:32   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: simonae

mi pa nov avtouser posted image ,, ... upam, ker nam ga obljubljajo že 3 tedneuser posted image , zdej pa res ne morem it več daleč peš.

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 3309
9.7.2009 9:38:08   
Sarchi
IZVIRNO SPOROČILO: barika

IZVIRNO SPOROČILO: simonae

mi pa nov avtouser posted image ,, ... upam, ker nam ga obljubljajo že 3 tedneuser posted image , zdej pa res ne morem it več daleč peš.

jupiii jzt sm tud dobila nou hladilnik ta teden....kolk smo vesele k si vse štimamo svoje domeke. zelo lepo.

sicer pa ja dobro jutro. evo mi je vsaj proti jutru uspelo mal zaspat brez bolečin in sm kar do zdej poležavala. punce srečne tiste k nimate prečutih noči.

plesen...ufff sreča da naju v stanovanju ne daje to.

danes popoldne grem pa mal v lj cunce kupvat za našga dojenčka.komej čakam.

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 3310
9.7.2009 9:49:49   
veselka

a nova oblačila za user posted image operem 2x? vem, da je treba 2x spirat, ne vem pa a je novo treba tudi kaj večkrat oprat.

samo 1x.

mene je pa danes ponoč tak krč v nogo prijel, da sem se zadrla in malega zbudilauser posted image

joj, mene grabi že nekaj mesecev, tko da moram ponoči kr pazit kako se premikam. sem se pa po vseh krčih že naučila, kako hitro odreagirat... sam klinc ko pol vseen še cel dan mišica boli.

se bom lotla prat takoj ko izpraznem komodo, ki bo namenjena user posted image stvarem. mam notri kupe blaga, pa ga moram kam drugam pospravit. potem pa vse uredim za mojo štruco user posted image user posted image user posted image .

torbo za v porodnišnico... ajej, mi je tudi še nimamo

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 3311
9.7.2009 10:05:06   
tulpek

Mene tudi user posted image . Me bo spet nekaj dni mišica bolela.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 3312
9.7.2009 10:11:59   
Sarchi

ojej jzt tud še kar odlašam s tem user posted image , ma bo treba naštimat da nas kej ne preseneti. mam tak občutek da k bom naštimala bo kr treba it.

krč v mišico na nogi...mene je učer tko zagrabu da me je iz spanca pokonc ruknlo, in tud au au au....

< Sporočilo je popravil Sarchi -- 9.7.2009 10:12:52 >

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3313
9.7.2009 10:17:34   
tažana
veselka: sem iz tržiča. Saj ni potrebno, da imam še kakšnega na probo, sem že odločena. Tistega, ki sem imela je ful vode nabral, samo razlike na steni nisem opazila, ker sem ga dobila konec sezone plesni in ni bilo več tako hudo. Sedaj moram samo še malo pobrskati kje ga bom kupila. zadnjič sem dobila reklamo conrad pa je tam noter neki... bom videla. itak moram najprej uredit in pospravit doma. to pride na vrsto v jeseni.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3314
9.7.2009 10:18:20   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi

ojej jzt tud še kar odlašam s tem user posted image , ma bo treba naštimat da nas kej ne preseneti. mam tak občutek da k bom naštimala bo kr treba it.

pri meni mora zdržat vsaj še 3 ali 4 tedne notri na toplem...

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3315
9.7.2009 10:30:22   
veselka
IZVIRNO SPOROČILO: tažana

veselka: sem iz tržiča. Saj ni potrebno, da imam še kakšnega na probo, sem že odločena. Tistega, ki sem imela je ful vode nabral, samo razlike na steni nisem opazila, ker sem ga dobila konec sezone plesni in ni bilo več tako hudo. Sedaj moram samo še malo pobrskati kje ga bom kupila. zadnjič sem dobila reklamo conrad pa je tam noter neki... bom videla. itak moram najprej uredit in pospravit doma. to pride na vrsto v jeseni.

malo poguglaj, kakšna so kaj mnenja drugih, na raznih forumih. mislim, da ful hvalijo Zibro mašince.

plesen moraš najprej sanirat, ne samo sušilca postavit. ker na videz se zmanjšala ne bo, vsaj ne na hitro, ampak se bo samo ustavila rast. problem so potem spore, ki so trdožive in preživijo marsikaj. zato je nujno prej očistit s klorom (ki je edini zadosti agresiven) in zaščitit še z fungicidno barvo.
jaz npr. v službi delam tudi s plesnimi, pa vem, kak hudič so. tko da midva sva takrat se trudla vse svoje znanje uporabit (sva oba mikrobiologa) pa je s sušenjem prostora na koncu edina dolgoročno res učinkovita stvar, drugače se ponavlja, ker nekaj plesni kljub vsemu ostane v steni. sploh če je hidroizolacija sten slabo narejena. samo ko sva bila v najemu, nisva imela bohvekej denarja, ker je imel moj precej nižjo plačo, pa jaz sem na začetku šediplomo delala in za tem kakšno leto bla brez prave službe, pa nisva mogla kupit mašine, ki so ble takrat precej dražje.

verjetno boste morali tudi kakšno drenažo sten izvest, predno boste na novo izolirali.

< Sporočilo je popravil veselka -- 9.7.2009 10:33:19 >

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 3316
9.7.2009 11:11:24   
barika
moji doma imajo zibrota, pa ga ne moreta prehvalit, ima pa zadeva še gretje zraven.
midva imava pa vlago samo v kuhinji, na enem delu stene, pa se mojmu lenuhu ne da zrihtat tegauser posted image user posted image user posted image , v bistvu morema midva z malim it tist dan ven, ko bo on delal, da ne boma vohala tega ...

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3317
9.7.2009 11:22:26   
Erdbeere
Matr kok ste pridne s pisanjem user posted image user posted image user posted image

Jaz pa danes že celo dopoldne delam kompletno generalno po omarah...joj ko bi vedele, koliko brezveznih stvari se nabere...včeraj sem dve vreči cunj peljala v humano, danes bom pa tud ene 3 nabrala, če ne še kaj več.

Moram vse preštudirat, kaj lahko gre in kaj ne, ker plac potrebujem, moram sina iz previjalne komode izselit pa ga k hčeri v omaro naselit user posted image user posted image

Torba za porodnišnico...še nimam nič, pa sej v bistvu ne rabiš nič...ko pa rodiš ti pa že prinesejo tisto krtačko pa vložke....druzga pa tko al tko skoraj ne potrebuješ...jah jest sem bolj na izi...vse ob svojem času.

Sem bila pa včeraj tako utrujena, da sem ob 8-ih spala ko top in se zbudila danes ob 7-ih zjutraj...vsa prerojena, polna energije..

Evo zdej pa šibam naprej pospravljat, še jutri imam čas tako taveliko generalno delat, potem bo pa bolj kaj majhnega na vrsti, ker bom imela oba otroka doma in takrat pa to odpade.

Lep dan

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 3318
9.7.2009 11:27:53   
Anonimen
ja res ste pridne s pisanjem,men se pa prov ne da dans tko da bom šla raj risatuser posted image ja to je hudič če maš skoz ene idejeuser posted image
drgač sm pa res dans ful slabo spala tko da nisem za nikamor pa čeprav sm kavo že spila a ni nobenega učinkauser posted image

veselka ej tale tvoje opica mi je pa tko luštnauser posted image

(odgovor članu Erdbeere)
  Neposredna povezava do sporočila: 3319
9.7.2009 12:15:19   
tažana
veselka: ja saj ponavadi vse zbrišem ampak v kuhinji, kjer sem imela ta izsuševalec pa ne morem zadaj za omaro pridet, ker je vse skupaj pritrjeno, če grem pa narezen dajat se bo pa sesulo user posted image . ta projekt naju čaka, ko bova imela novo kuhinjo leta hm...
sobo in dnevno pa redno čistim samo tisto stvar za v barvo moram nabavit - to še nisem poizkusila. Evo že pišem na listek user posted image .

Erdbeere : tudi jaz sem danes imela v pospravljanju še kuhinjo. Eno veliko omara zribat in pečico. sem si razdelila na etape, ker imam Katarino doma pa še ne zmorem več takega tempa s tem trebuhom. moram vmes mal počivat. user posted image Sicer pa kot pravijo počasi se daleč pride.
Sedaj se Katka zunaj igra pod balkonom jest pa en uč v računalniku en uč pa zunaj. Ta je ža tako fino samostojna sedaj bomo pa spet letali za še enim user posted image . user posted image Ampak vseeno komaj čakam.

SONČEK LARA: jest sem enkrat že imela to srečo da mi je user posted image lepo spala. saj se je zbujala na cca 3 ure vendar sva pojedli v 10-15 minutah in takoj spali dalje- ni boljšega. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3320
9.7.2009 12:21:57   
BBP
Kako ste? Mene to vreme kar uspava. Moram reči, da zaenkrat spim v redu, če odštejem krč, ki me je danes zjutraj usekal v nogo. Še zdaj šepam. Grrr. Pa saj bi lahko pričakovala to, ker sem zdaj par dni pozabila na magnezij.

Včeraj mi je svakinja predala stvari za dojenčka, tako da sem danes zjutraj z veseljem brskala in spravljala na kupčke ter ugotavljala, kaj še potrebujeva. Se bo počasi treba odpraviti v trgovine iskat tisto, kar nam še manjka. Najbrž bi bilo fajn, da se počasi lotim prat stvari.

Klaja, lep da si doma. Držim pesti, da bo otroček čim dlje ostal v varnem zavetju trebuščka.

S plesnijo in vlago se mi HB zdaj ni treba ukvarjat. Sva pa imela problem v najinem prejšnjem domovanju.

Sonček Lara, čestitke za kuhinjo. Ko sva jo midva dobila v marcu, se nama je tudi odprl čisto nov svet. Ni lepšega kot to, da si lahko skuhaš kar ti paše, kadar ti paše. Glede denarja se pa ne sekirat. Ima tvoj kar prav: ne pomaga obleka ne vem kakšnega kreatorja, če si prazen v sebi.

Petke - nekaj se jih najde tudi pri meni v omari, ampak takih bolj nizkih. Nimaš kaj, če si bolj štorast po naravi, je bolje, če se držiš čim bolj pri tleh. Pa še za moj hrbet niso ravno priporočljive. V teh dneh mi pa itak ne paše obut nič drugega kot kakšne natikače. Še posebej, če se moje noge spremenijo v klobase. user posted image

Moj bo pri porodu zraven. Definitivno. Že zdaj vem, da bom najbrž tečna kot hudič, ampak se mi pa vseeno zdi, da bom lažje dala čez, če ga bom imela pri sebi. Pa mislim, da tudi on sam noče zamuditi trenutka, ko bo najino dete prišlo na svet.

Zdaj pa moram ugotovit, kaj bom danes skuhala.

Matija je tu.
ob rojstvu: 3580g, 54cm
1. mesec: 4310g, 55 cm
2. mesec: 5360g, 58 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3321
9.7.2009 12:36:23   
jasmina in tadej
Hej user posted image !

Kako kaj v tem deževnem dnevu??

Mene pa zanima če je že katera dobila odločbo za paketek za user posted image !?

In kaj ste izbrale?

Jst sem danes dobila odločbo pa piše da v 8 dneh lahko komaj naročiš preko interneta!

(odgovor članu BBP)
Neposredna povezava do sporočila: 3322
9.7.2009 13:04:02   
Alma84
LPuser posted image

Klaja in ostale s krči  kje čutite te krče? jaz jih čutim spodi skoraj pri jajčnikih levo in desno ter spodnji del trebuha. a je to to??? ker mam tudi zelo nizko dojenčka in kratek mat.vrat in tud mene skrbi kadar me zaboli...pa ne vem al zarad pritiskanja al kaj drugega?

(odgovor članu jasmina in tadej)
Neposredna povezava do sporočila: 3323
9.7.2009 13:23:05   
JaLuca
Pozdravljene

danes sem pa prava letečka, mamo peljala k zdravniku, pa na elektro zaradi priključitve, pa še po neke žice za temelje, ravnokar kuham, še malo pa po tamali....
Pa sem mislila danes še kuhno spucat, jutri bo tudi bolj težko, pride z agencije agent, da sta stanovanje poslika, pa še puno nekih drobnarij (iskanje izvajalcev, da bo vse pripravljeno, ker kasneje ne bom imela časa, pa če se kje kaj zalomi), ki samo čas jemljejo.

Očitno se ne borim sama s plesnijo, vas je kar nekaj...

Pred pol ure sem pojedla probiotični jogurt s kosmiči, zdaj jafta kekse, pa zmes slive, kaj vse skupaj zmešamuser posted image

Partner je bil obakrat pri porodu, mi je ful pasal občutek, da je tam, mi je bilo že to dovolj. Tretjič bo sigurno - ker je napovedan prestolonaslednik  user posted image .

(odgovor članu Alma84)
Neposredna povezava do sporočila: 3324
9.7.2009 13:26:57   
tažana
Jaz danes tudi ves čas nekaj zobam user posted image . večinoma same sladkarije potem pa navaden jogurt čez, ker me zgaga pače user posted image . user posted image

Za prestolonaslednika se pa že splača pridt user posted image .

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 3325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako zunanji zvok vpliva na otroka v trebuhu?
Če nosečnica posluša klasično glasbo, najbolje Bacha, bo njen dojenček umirjen, inteligenten, močnejši in bo hitreje raz...
Nosečnica se zahvalila ChatGPT-ju
Če ne bi upoštevala nasveta klepetalnega robota, bi bilo njeno življenje lahko ogroženo.

Pranje ritke.
пеперутка16

Ali vaš mož preoblači otroka, mislim pranje ritke in menjavanje plenic?