Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

sem pa zasledila, da so nekateri starši precej ambiciozni glede programa, ki ga ponuja varuška, in znanja le te (npr. želijo da govori z otrokom še angleško...), pa me zanima koliko je to sploh smisleno / pomembno za enega čmrlja, ki še sploh ni star 2 leti? Ali ni v tej starosti bolj pomembno, da najdeta pristen stik, da se zna varuška spustit na otrokov nivo in z njim igrat, pa da je aktivna in se ji da z njim veliko ven hodit, pa za otrokom laufat... se mi zdi, da "pametne" aktivnosti pridejo v poštev malo kasneje, ali se motim? kakšno je pa vaše mnenje?
po moje so določeni starši zainteresirani za "program" pri varuški in to je mišljeno, da delaš kreativne stvari in ne samo "gremo se igrat na igrišče". to vključuje, risanje z rokami, spoznavanje barv, oblik.. itd. isto bi delali v vrtcu, če bi bil na meji z italijo npr. - dvojezičen vrtec. če maš varuško, si verjetno zainteresiran, da tvoj otrok počne različne stvari. in temu se reče "program". tudi vrtci jih imajo. in ne vsi enake.