BarbaraGS
|
milči nasa ima ekstenzijski vzorec in hodimo v razvojno zaradi tega. To pomeni, da otrocek zateguje nazaj glavico in upogiba hrbet. Tako se krepijo hrbtne misice in zategujejo in kasneje s tezavo pocne druge stvari, ker ne razvija dovolj trebusnih in ker ji pride ta neuporaben gib prevec v navado. Pol pa ko hoce kaj gre nazaj namesto naprej, kot veli razvoj. Ni nic nepopravljivega in ni to neka hiba ampak bi pac razvoj lepse potekal brez tega. Ne vem kak tocno razloziti, hmmmmm, npr. nasa je dobila to od joka ker je prvi mesec full jokala in silila nazaj z rokicami. Pa se nasa patronazna je ucila ravno nosenje in ne lupinicasto. Zdaj ko se obraca na bok npr. ce je sproscena se lepo da v klopcic in obrne na bokec, ce pa nekaj hoce pod nujo in ji ne rata takoj, zacne silit nazaj, namesto naprej s tezo telesa. upam, da sem nekak obrazlozila. Hendling je normalen: cim vec v pozi lupinica, odlaganje na bok, kupcek podirati z rokicami cez ramo ali polsede s pokrceno nogico, pri pasenju kravic pazit, da ne dviguje ritke, visece igracke vse nad trebusckom in ne visje nad telesom, igralni centri z dvojnim lokom so ne-ne (mi damo samo na sredino dve igracki, da jih ima tocno nad trebusckom in se pol ne obraca drugam), zanimive stvari naj se dogajajo pred njo in ne za njo, da ne obraca glavice iz radovednosti nazaj, obroc za plavanje ne pride v upostev ampak imas dojencka v vodi v istem polozaju kot ga nosis (lupinica), ker obroc - fredov obroc krepi ramenski obroc, pri nosenju mora imeti vedno skreceno eno nogico. Masaza: ramico nezno pobozas nazaj in gres po rokici ter jo obracas navzven; das si jo na kolena ki so pokrcena, da te otrocek gleda in prsni kos nezno od vratu proti dol masiras-ravno potegnes nekje do pljuck. Ko pase kravice stegujes rokice naprej in ji ne pustis da jih krci pod sabo. Meni je zelo vsec knjiga od Andreje Semolic, kjer imas noter slikica po slikici pravilen hendling in tudi telovadne igre za pravilen razvoj. PRIPOROCAM in se dobis jo v 1 dnevu po posti (stane pa 30 eurov) Nasa ima ta vzorec, pa je kljub temu zelo hitra pri vseh stvareh: pase kravice ze od drugega tedna, prekucnila se je na konc drugega meseca... sam pac ko vidim da hoce kaj izsilit s takim gibom ji ne smem pustiti. Glih danes je bla ena krizica in se je ves cas v banici zvijala nazaj. Sem se htela kar zjokat. Pa nisem mela druge kot da jo dam ven in koncam s kopanjem.
|