|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 10:31:42   
Anonimen
res, če bodo na vremenu rekli, da bo obremenilno, jo bo zihr metalo,


naj ne gleda vremena, pa nau vedla user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 10:42:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

res, če bodo na vremenu rekli, da bo obremenilno, jo bo zihr metalo,


naj ne gleda vremena, pa nau vedla user posted image user posted image

user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image  

Ah, ko bi delovalo....

Se tolažim s komentarjem kolegice: čez 15 let bom zelooooo potrpežljiv človek user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 11:16:34   
plotka
Sama tudi ne razumem, zakaj se nekomu zdi toliko pomembno prepirati ali se bo otrok sezul ali ne. Ali bo jedel čokoladni sladoled ali ne.

Pri nas je zelo preprosto, če mi s čevlji, ki jih nista sezula zasvinjata stanovanje, pač počistita za sabo. Vsak dobi krpo in mi pomaga čisti. Se mi zdi, da je to bolj učinkovito, saj otroka vdita posledico svojih odločitev.

Prav tako mi na kraj pameti ne pade, da se bom prepirala ali bosta jedla čokoladni sladoled ali jagodnega. Če jim pač izbrani sladoled ni všeč ga lahko zaradi mene tudi vržeta stran, samo novega tisti dan ne dobita.

V glavnem svoja otroka jemljem resno, to se pravi, da jim puščam vsaj del odločitev o njunih potrebah, željah, občutkih.
Vedno se poskušam postaviti tudi v njuno kožo, da ugotovim ali je vojna nujna ali ne.
Ter vedno se odzivam na njuna dejanja z razumevanje, vendar  pričakujem razumevanje mojega položaja in to jim dam jasno vedeti.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 13:10:08   
Anonimen
Ne vem, nekako balansiram z otrokoma skozi življenje. Če se mi zdi tisti hip nekaj pomembno, vztrajam, če se mi zdi banalno ali sem preutrujena za prepir, popustim in raje naredim sama. Pa se mi zdi, da mi še kar dobro uspeva. Načelno pa pri otrocih najtežje prenašam vpitje kakršne koli sorte.

(odgovor članu plotka)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 13:21:36   
petja
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Ma, jaz tudi včasih raje sezujem 2 čevlja,kot poslušam dretje.

Ni pa to vedno. Starejši zna sam vse narediti, ampak včasih ko se komaj privlečemo domov, je zaspan, lačen, utrujen, žejen,..... pa precenim, da bi vztrajanje na sezuvanju bila kaplja čez rob,in mu sezujem čevlje.

Za vsako ceno pa res ne vztrajam pri "banalnih" zadevah, kot so sezuvanje, slačenje, ampak samo pri življenjsko pomembnih. Tisto kar je res pomembno, kot roko ko gremo čez cesto ali hodimo po pločniku,..., to pa ne odstopam.

So bila obdobja ko sem cele dneve samo "težila", pa ne to, pa ne ono, pa to naredi, in še sama sebi sem šla na živce, kaj šele otroku. Sem se vprašala kaj otrok od mene posluša cel dan? Same prepovedi in teženje. To pa nihče od nas ne posluša rad. Se poskušam skulirati.
In je življenje lažje.



user posted image

Sem enakega mnenja ... Moja ima tudi 3,5 let in točno vem, kdaj je toliko utrujena, da ji ne težim za "banalnosti", ampak jo jaz sezujem, slečem ... in zraven še malo pocrkljam.

Jaz sem odrasla ženska pa kdaj pa kdaj pridem domov iz službe tako utrujena, da se oblečena fliknem na posteljo, moj mi pa prinese za pit in jest, tut slekel me je že user posted image .

Povedati hočem, da je vzgoja kot življenje - treba je znati izbirati svoje boje. In včasih bojevanje z otrokom glede sezuvanja čevljev pelje v še večji prepir/vojno. Se ne splača!

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 17:10:01   
rija
Punce, v bistvu se ne gre za čevlje ali za sladoled....gre se za način, na katerega reagira naš malček v podobnih situacijah, ko ni po njegovo. Pa ne mi zdaj govorit, da je non stop utrujen user posted image  ker je po vsaki žuti minuti čisto naprej naspidiran...

Po eni strani sem tudi sama bila do sedaj prelena, da bi se prepirala z njim za banalnosti ampak me matra, da je bilo ravno mogoče to narobe, da se pa zdaj tako obnaša.

Po drugi strani pa v tej "naredi namesto njega, samo da bo mir" vidim svojo mamo, ki je enako ravnala z mojim kar nekaj mlajšim bratom. In povem vam, da to ni pripeljalo v neko prav fino smer. user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu plotka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 17:34:16   
ronja
ovejte mu, da če bo hodil po stanovanju obut, boste morala zopet pospravljat in ne bo časa za vajino igro,

Tole pri nas zelo pali. Sicer nisem tega nikjer prebrala, ampak je prišlo čisto spontano, ko sem ji razlagala, zakaj je nekaj dobro. Res pa je, da tavelika še niti 2 let nima, tako da nekih hudih napadov trme še nismo imeli... Nas še čakauser posted image .

Ja, moj otrok je izjemno močen karakter

tu bi moral bit tale smajli zravenuser posted image , ne tauser posted image !
no, meni je šlo vedno na živce, če sem morala nekaj naredit:"ker sem jaz tako rekla". vedno sem hotela vedet razlog, zato ga tamalim povem.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 17:38:40   
bumerang
Si sigurna, da ne opisuješ mojega?
Ker meni se zaradi podobnih dogodkov že počasi meša predvsem zato, ker ne vem več, kaj naj naredim. Ima trenutke, v katerih je potrebno z njim razpravljat do onemoglosti in tudi take, ko se mu enostavno odpuli. Gasimo malo na eni strani malo na drugi, kakšen bo rezultat, ne vem. Težko mi je, ker ga po eni strani ne želim totalno zlomit in iz njega narediti eno pohlevno pišče po drugi strani pa tak tudi ne more bit. Vozit eno zlato sredino pa je nemogoče in nehvaležno.
Bi te opozorila še pred vrtcem. V naši prejšnji skupini ga je vzgojiteljica, ker se ji ni dalo ukvarjat z njim, enostavno ignorirala, če je vztrajal pa kaznovala, posledično je razvil zelo nezdrav način reševanja težav. Letos ima na srečo zlato vzgojiteljico (v drugem vrtcu) in težav ni več. Tako da bodi pozorna kako z njim delajo v vrtcu.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 17:45:15   
Anonimen
naredi namesto njega, samo da bo mir"


ne, to ziher ni kul, sploh ko enkrat (in to najbrž kar kmalu) otrok to ugotovi....to morš narest tko, da on nima filinga, da nekaj namest njega nardiš, pogoj zato je pa seveda, da maš otroka dobr naštudiranga in točno veš kaka situacija bo sledila določenim zahtevam....naša, če je dobre volje, spočita, bo vse nardila brez problema, karkol ji rečem in jaz pač take momente izkoristim, da jo vzagajam v stilu da sama pošlihta stvari, pospravi, še cunje nese v pranje pa smeti v koš, vse igrače pospravi in takšno. kadar pa je tečna, je pa vse ne in nočem in ne bom, takrat se mi zdi pa brezveze delat galamo, pač skupi naredima stvari, pa mal na hec in tko, pa gre mimo brez trme...sicer ne naredi sama, ji jaz pomagam oz. ona men pomaga, samo na koncu je narejeno pa še luštno sma se mele zravn. to je tko kot uspavanje - lohk maš z otrokom borbe vsak večer, pa tuli in takšno, lohk pa vzameš da tko pač je, da otrok rabe une pol ure al kolk da si z njim, pa se tačas cartata in se masta fino in lepo zaspi pol. pa vem da v lajfu so situacije, ko si utrujen in tečen in slabovoljen, pa moreš  naredit stvari, čeprov ti gre na kozlanje....sam men se zdi da so še premajhni, da bi jih že zdej s tem šopali, kaj pa vemuser posted image mogoč nimam prov, nimam pojma, sam to so pol že resne in napsihirane stvari, pa zakaj preživljat take momente z otrokom, ko pa lahko prijetne? se mi zdi da bodo od tega velik več imeli v lajfu, kot pa od nekega drila....verjetno odvisno tud kako gledaš na pojem vzgoja in kaj ti predstavlja...

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 17:48:20   
rija
Bumerang, ne, niti pod razno ga nočem zlomit. Hočem, da ima hrbtenico. Ampak včasih se mi zdi, da ne morem več. Pa itak več, kot delam z njim, več kot mu nudim, ne finančno, ampak sebe in svojega časa....ne vem no user posted image

Pa hvala za opozorilo za vrtec: bi naj šel letos septembra....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 17:50:55   
bumerang
Saj to je ravno tisto, najti neko pravo mero.
Če ti pomaga, v tem nisi edina.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 17:52:40   
rija
Pomaga ravno ne user posted image   mogoče malo potolaži....da nas je več v takem šmornuuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 18:57:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

naredi namesto njega, samo da bo mir"


ne, to ziher ni kul, sploh ko enkrat (in to najbrž kar kmalu) otrok to ugotovi....to morš narest tko, da on nima filinga, da nekaj namest njega nardiš, pogoj zato je pa seveda, da maš otroka dobr naštudiranga in točno veš kaka situacija bo sledila določenim zahtevam....naša, če je dobre volje, spočita, bo vse nardila brez problema, karkol ji rečem in jaz pač take momente izkoristim, da jo vzagajam v stilu da sama pošlihta stvari, pospravi, še cunje nese v pranje pa smeti v koš, vse igrače pospravi in takšno. kadar pa je tečna, je pa vse ne in nočem in ne bom, takrat se mi zdi pa brezveze delat galamo, pač skupi naredima stvari, pa mal na hec in tko, pa gre mimo brez trme...sicer ne naredi sama, ji jaz pomagam oz. ona men pomaga, samo na koncu je narejeno pa še luštno sma se mele zravn. to je tko kot uspavanje - lohk maš z otrokom borbe vsak večer, pa tuli in takšno, lohk pa vzameš da tko pač je, da otrok rabe une pol ure al kolk da si z njim, pa se tačas cartata in se masta fino in lepo zaspi pol. pa vem da v lajfu so situacije, ko si utrujen in tečen in slabovoljen, pa moreš  naredit stvari, čeprov ti gre na kozlanje....sam men se zdi da so še premajhni, da bi jih že zdej s tem šopali, kaj pa vemuser posted image mogoč nimam prov, nimam pojma, sam to so pol že resne in napsihirane stvari, pa zakaj preživljat take momente z otrokom, ko pa lahko prijetne? se mi zdi da bodo od tega velik več imeli v lajfu, kot pa od nekega drila....verjetno odvisno tud kako gledaš na pojem vzgoja in kaj ti predstavlja...



se v vsem strinjam, le v odebeljenem ne. jaz pa mislim, da je ravno zdaj (ob prvi trmi) pravi čas, da ga naučimo, da življenje ni potica user posted image  vsaj kolikor jaz opazujem svojega otroka, se čisto zaveda povezave vzrok-posledica, le v tistem napadu to mal izpuhti, pa ga je treba postavit nazaj na tla user posted image
in kot si že v enem prejšnjem prejšnjem postu sama napisala (sem te citirala): sploh ne začenjaj, če veš, da ne boš zmogel vztrajat user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:00:44   
Anonimen
in kot si že v enem prejšnjem prejšnjem postu sama napisala (sem te citirala): sploh ne začenjaj, če veš, da ne boš zmogel vztrajat


ja sej - ko si enkrat tam, da trmari in se meče po tleh, pol nimaš kej, je pač na vrsti šolanje da življenje ni potica, oz. če že, taka bolj švoh opotičenauser posted image

sam če se pa da te izbruhe preprečit oz. predvidet in preprečit, pol pa res ne vem zakaj ne....to zame ni delanje namest otroka, zato da bo mir, niti ne verjamem da zarad tega mamine maze in čustveni pohvabljenci in ostali stvori gor zrastejouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:06:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

in kot si že v enem prejšnjem prejšnjem postu sama napisala (sem te citirala): sploh ne začenjaj, če veš, da ne boš zmogel vztrajat


ja sej - ko si enkrat tam, da trmari in se meče po tleh, pol nimaš kej, je pač na vrsti šolanje da življenje ni potica, oz. če že, taka bolj švoh opotičenauser posted image

sam če se pa da te izbruhe preprečit oz. predvidet in preprečit, pol pa res ne vem zakaj ne....to zame ni delanje namest otroka, zato da bo mir, niti ne verjamem da zarad tega mamine maze in čustveni pohvabljenci in ostali stvori gor zrastejouser posted image



ja predvidet in preprečit, mogoče res malo. po drugi strani pa, zakaj le? kot, da ga bodo drugi mazili?
jaz svojo vlogo mame jemljem tako, da ima pri meni vso podporo, če rabi pomoč, če se rabi stisnit ipd. Izkoriščanja pa ne dovolim. Da bi jaz njemu dajala čevlje gor samo zato,da bo mir? Ma niti slučajno. user posted image
Itak se pa "skregava", ker nočem delat namesto njega. Ko mi reče: mami, daj ti... hehe Medtem, ko mene ni zraven, lahko naredi popolnoma vse. user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:16:10   
Anonimen
kot, da ga bodo drugi mazili?


oh, itak da ne, sam jst na to ne gledam tko...niti kot da je izkoriščanje...ajd, v situaciji če petkrat rečeš, pol se pa meče ob tla in buta in tuli, pa narediš ti, da je gmah, ajd...v taki situaciji ja, to je namotavanje....sam če pa jst vem, da je tečna in zaspana in če vem da bo đumbus, če ji rečem da pospravi kocke recimo, da bo min. pol ure dretja in pregovarjanja, jst bom čist fertk, tazadn živc se mi bo sam še za pecelj držal...user posted image in pač začnem pospravljat kocke in zravn rečem da bi blo pa blazno fino, če bi mi kdo pomagal, sploh če bi bla to kaka pridna puncauser posted image otrok niti ne porajta, da sem u bistvu namest nje nardila, ampak se ji kljub utrujenosti in tečnobi zdi fino, ko je bla tak koristna in pridna in je mamici pomagalauser posted image

sej vem da mam še male otroke in da se bojo situacije še spreminjale in stvari k zdej palijo, ne bojo več....takrat se bom pač prilagajala, nekaj bom že našla da bo palilo...sam že zdej bi lohk dneve preživljali v paniki in živčnosti in dretju (tamala je ipak živc in trmasta in tak gavneruser posted image ), pa jih ne in blazno fino se mi zdi da jih neuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:19:54   
Anonimen
....gre se za način, na katerega reagira naš malček v podobnih situacijah, ko ni po njegovo


Enostavno vse dela točno kontra temu, kar ga prosimo, mu ukažemo, moledujemo, zahtevamo


Glede na nacin komunikacije so njegove reakcije popolnoma pricakovane.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:23:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

kot, da ga bodo drugi mazili?


sam če pa jst vem, da je tečna in zaspana in če vem da bo đumbus, če ji rečem da pospravi kocke recimo, da bo min. pol ure dretja in pregovarjanja, jst bom čist fertk, tazadn živc se mi bo sam še za pecelj držal...user posted image in pač začnem pospravljat kocke in zravn rečem da bi blo pa blazno fino, če bi mi kdo pomagal, sploh če bi bla to kaka pridna puncauser posted image otrok niti ne porajta, da sem u bistvu namest nje nardila, ampak se ji kljub utrujenosti in tečnobi zdi fino, ko je bla tak koristna in pridna in je mamici pomagalauser posted image


no, pa saj to je to. niti ne začneš pregovarjanja user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:25:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

....gre se za način, na katerega reagira naš malček v podobnih situacijah, ko ni po njegovo


Enostavno vse dela točno kontra temu, kar ga prosimo, mu ukažemo, moledujemo, zahtevamo


Glede na nacin komunikacije so njegove reakcije popolnoma pricakovane.


saj na začetku že rečeš: a lahko prosim narediš to? potem dobiš trmast: Ne! pa še enkrat ponoviš. pa spet. pa tko ene trikrat. potem pa njemu poči živc in nato še tebi. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:27:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

....gre se za način, na katerega reagira naš malček v podobnih situacijah, ko ni po njegovo


Enostavno vse dela točno kontra temu, kar ga prosimo, mu ukažemo, moledujemo, zahtevamo


Glede na nacin komunikacije so njegove reakcije popolnoma pricakovane.


saj na začetku že rečeš: a lahko prosim narediš to? potem dobiš trmast: Ne! pa še enkrat ponoviš. pa spet. pa tko ene trikrat. potem pa njemu poči živc in nato še tebi. user posted image


Zamisli si sebe, da ti nekdo stalno ukazuje, modeluje, zahteva.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:28:18   
Anonimen
no, pa saj to je to. niti ne začneš pregovarjanja


no, pa sej midve isto mislima, sam skp ne pridemauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:31:01   
rija
eh daj mič.....

jaz se ne strinjam s tem, da sva jaz in otrok v tem trenutku enakopravna...



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:33:37   
Anonimen
eh daj mič.....


Komot preskocis, ce ti ni vsec.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:37:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Zamisli si sebe, da ti nekdo stalno ukazuje, modeluje, zahteva.


saj to imaš prav. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:41:45   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

eh daj mič.....


Komot preskocis, ce ti ni vsec.


ni krizeuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?