meduzica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6 VPRAŠANJE - predvsem za tiste, ki dojite - kaj oz. koliko jeste čez dan? Čist tko me zanima, ker imam občutek, da se samo bašem. Ves čas mislim le na to, da moram jesti in piti, da bo dovolj mleka. Ampak koliko je v resnici treba npr. več pojesti, da je dovolj mleka oz. da je mleko dovolj močno? Ali je pomembno samo, da je hrana "prava" (beljakovine)? Pa še to - ali imate še vedno krčke? Pri nas se mi zdi, da se počasi končuje. Zdaj probavam jesti več zelenjave in sadja, pa tudi kakšno skodelico mleka bi rada poskusila. Mogoče je še prehitro? jaz sem prebrala, da je potrebno v času dojenja pojesti približno 600 kalorij več. Normalno jemo približno 1200. Za informacijo: v času nosečnosti je bilo potrebno jesti približno 200 kalorij več kot normalno. Meni je pediatrinja rekla po pregledu v prvem mesecu naj jem vse. In sem več ali manj tudi jedla, na začetku malo bolj previdno (recimo vsak dan sem poskusila eno sadje in opazovala če kaj vpliva), kak dan sem si privoščila svinjino, roštilj, celo čebulo in česem kasneje (majhne količine seveda). Težave s krčki so bile ampak ni bilo tako zelo hudo. V mesecu in pol sem tako res preklopila na čisto normalno hranjenje. Je pa res da se morda moja "normalna prehrana" razlikuje od koga drugega (jem zelo malo mlečnih izdelkov, nič cvrtja, veliko zelenjave, solato, testenine, skoraj nič kruha, ...). Tudi jaz imam napade lakote, trenutno pojem precej več kot moj dragi. Kile so se mi skoraj že v celoti povrnile (kljub temu da sem pravi lakotnik) na prvotno stanje (sem imela na začetku nosečnosti 60kg, pa sem se za 20 zredila v nosečnosti, sedaj jih imam pa 61.5) Skratka jaz jem normalno, krčki pa so praktično izginili (mogoče ga 1x na dan res šraufa takrat ko kaka, ampak ni pa več krčkov takoj opo dojenju). Edino kar res še nisem sprobala je kislo zelje .. me čakajo sarmice v zmrzovalniku in pomoje bom kar kmalu preizkusila še to :) no ja pa s pasuljem in ričetom bom tudi še malo počakala aja pa še nekaj. Jaz že nekako 3 leta jem dva tipa alg. Spiruline in klorele. Vsak dan. Najbrž tudi to ima svoj vpliv na mleko.
< Sporočilo je popravil meduzica -- 20.7.2009 10:22:02 >
|