|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pregled dojk - panika!
24.7.2009 10:14:10   
sončica1
Sem bla pri genikologinji in mi je pregledala dojke, ker sem mela občutek da nekaj čutim. Tudi ona je nekaj zatipala ampak je rekla da se bl nagiba na cisto ampak me je vseeno dala naprej na pregled, ki ga imam čez dva tedna
Čisto sem iz sebe tok me je strah...sploh k imam doma dve leti staro punčko.

dejte mi vlit mal optimizma...

teh 14 dni se bo še vleklo
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pregled dojk - panika!
24.7.2009 10:22:55   
end1
rada bi ti vlila optimeizem, sam vem da bi sama tud bila panična. meni včasih pomaga, da se zjočem. 

držim pesti, da bo vse OK pa srečno.



(odgovor članu sončica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pregled dojk - panika!
24.7.2009 10:32:23   
oka
Najprej globoko zadihaj in se pomiri. Pomisli malo kako je s tvojim ciklusom. Si bila na pregledu malo pred menstruacijo? Meni se je taka bulica naredila malo pred menstruacijo. Seveda panika. Pa ni bilo nič. Bila sem pred menstruacijo in še preden sem dobila izvide je bulica izginila. In meni je moj splošni zdravnik že na otip povedal, da ni kaj hudega sem pa vseeno šla na preventivni pregled. Tako, da če je ginekologinja rekla, da po vsej verjetnosti ni nič, te res ne rabi hudo skrbeti.

Lp in srečno

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pregled dojk - panika!
24.7.2009 11:40:39   
lewinsky
Še ena,ki doživlja podoben strah kot ti sončica.S tem ,da jaz sem si pa sama zatipala bulico na levi dojki.Je ta bulica že dlje časa na tem mestu,tudi ko se menstruacijski ciklus konča.Na otip me celo boli.Moram pa povedat da me ginekolog še niti enkrat ni pregledal dojk in bom stara 30 let.Sem ga pa poklicala in mu povedala za mojo situacijo,pa je rekel da lahko pridem na samoplačniški ultrazvok(35 euruv),da drugače to on ne more vedet za kaj se gre.
Sem pa brezposelna in si tega pa res ne morem privoščit,saj samo osnovno in dod. zavar. plačujem 39 € na mesec.
A napotnice sploh več ne obstajajo ali kako?
Sem čist zgrožena nad tem zdravstvom!!!user posted image
Se pravi da samo tist,ki ima denar lahko poskrbi za svoje zdravje, ostali pa dokler si si,ko te ni  te pa pač ni več ali kako !!!!?????
Katastrofa!!!!!!!!!!!

Sončica upam in želim, da je tvoj strah res odveč in da se ti vse dobro izteče!!! 

_____________________________

Za vsakim dežjem posije sonce!

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pregled dojk - panika!
24.7.2009 11:59:59   
Lunca1
Lewinski ampak to pa skoraj ne morem verjet, da te ni pripravljen pregledat.user posted image  jaz bi zamenjala zdravnika, pa naj te z napotnico pošlje na pregled.

Sončica držim pesti, da ni nič hujšega. user posted image  Velja tudi zate Lewinski.

(odgovor članu lewinsky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pregled dojk - panika!
24.7.2009 12:09:41   
puncica
lewinski zakaj pa ne greš vsaj k splošnemu zdravniku se pokazat in ja tud men je tole čudno, da te G. noče pregledat brez plačila. A imaš privat?

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pregled dojk - panika!
24.7.2009 16:32:04   
lewinsky
Imam namen it k osebni zdravnici ja,sam je zdaj na dopustu in takoj ko pride bom šla k njej.
Jaz tudi mislim,da bi pa se s kako napotnico tudi dalo UZ nardit.
Ginekolog sicer je v  zasebni ambulanti,samo sem že 10 let pri njem,pa ni blo do zdaj kakih plačil razen brisa ko ti vzame,pa tretjega UZ-ja v nosečnosti. Saj mogoče bi pa res blo boljše ,če razmislim o zamenjavi ginekologa.
Se mi zdi da ima preveč pacientk in je včasih aroganten ko sto user posted image .,sploh če hočeš kaj izvedet od njega.
Itak je meni že to čudno da mi sploh ni nikol dojk sploh pregledal,tudi v nesečnosti ali pred njo ne.
Upam da bom imela s svojo zdravnico več sreče!
Punce hvala!
Lp!

_____________________________

Za vsakim dežjem posije sonce!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pregled dojk - panika!
24.7.2009 20:38:27   
sončica1
ja upam da bo vse ok...me je pa ful strah...pa komaj 29let imam. je res da pričakujem menstro čez nekaj dni ampak vseen...čeprav ta bulica ni ravno nekaj svezega...bolj ko berem bolj sem bolna tko da je najbolj da počakam in vidim kaj mi bodo strokovnjaki rekli...
Hvala vam punce za vaša mnenja.

lp

(odgovor članu lewinsky)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pregled dojk - panika!
24.7.2009 22:58:19   
ellie
Jaz ti svetujem, da čim manj beri o teh stvareh...ker to te potem dela res bolnega. Sama sem imela 2 leti nazaj eno tako neprijetno izkušnjo. Najprej se mi je pojavil dermatitis...kar iz nič. In se je iz enega flekca na nogi širil s svetlobno hitrostjo gor po telesu. Me je tolk srbelo, da je že kar bolelo. Bolj sem praskala, bolj sem bila cela v modricah. Potem pa se eno jutro zbudim (že tako nisem od te srbečice skoraj nič spala) in potipam vrat...bulica pri bulici. Sem se samo sesedla. Takoj šla kri dat in pregledat za vse možne zadeve. In na koncu ugotovim SAMA, da se mi to dogaja odkar sem nehala jemat kt. Porušil se mi je imunski sistem. Takoj vzamem tabletko...kar sredi ciklusa (ker sem imela plačano potovanje)...po 3. tabletki vse zgine...kot da ne bi bilo nič. Ne duha ne sluha o dermatitisu in moje počutje super.

Potem se mi je enkrat okrog znamenja naredil bel kolobar. Bolj sem brala in iskala zadeve na netu...slabše je blo...sem imela v glavi že najbolj črn scenarij. Nekje sem celo prebrala, da je to ena hujših oblik kožnega rakauser posted image  Na koncu ugotovim, da je to zelo pogosta zadeva...da ima to ful ljudi. Kar mi je potrdil tud eden najboljših dermatologov v slo.

Tako da probaj čim manj o tem razmišljat...ker spremenit tako ne moreš ničesar. Ampak itak, da je vse ok. Sploh pa so te ciste, zamašene lojnice, in podobno "sranje"...ful pogoste...in ne pomenijo nič slabega.

(odgovor članu sončica1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pregled dojk - panika!
26.7.2009 17:29:42   
Felicita
lej jest sm nekje pri 18ih zatipala bunkico (dober cm veliko) in seveda najprej pomislila - to je to, rak. potem sm pa šla mal brat, da je lahko to cista taka ali drugačna (maščobna, vodna, čokoladna,...) al pa kak drug tip nepravilnosti... čez en teden mi je G reku da je 99% da je benigno, tut po pregledu z UZ, ampak da nej grem na punkcijo na onkološki inštitut... ma me je spet panika zagrabla. kakorkoli, končna diagnoza je bla fibroadenom, benigni tumor ki nastane zaradi hormonskih nihanj. potem sta se dokaj kmalu pojavila še 2, ki sta se potem čez neki časa združila, prvi je pa rastu in nehu pa spet mal rastu in nehu... kontrole sem mela na pol leta (UZ+punkcija) al pa kadar je bla kaka sprememba. no, zadevo sm vlekla par let, potem so me pa letos aprila dali pod nož in mi obadva (oz vse tri) odstranili. tko da mam zdej, zaenkrat, hvala bogu (in dohtarjem) mir user posted image po operaciji sm bla tut pri svojem G, ki je še 1x preveru z UZ kaj in kako so nardil pa mi še 1x pogledu vse in je zdej vse ok user posted image

so mi pa na OI rekli da je zadeva (ti fibroadenomi) blazno pogosta in da jih ma po ocenah nekje med 25 in 30% mladih žensk, diagnosticiranih je pa cca polovica.

sončica, ne se sekirat, G verjetno ve kaj govori... res je škoda živcev. jest sm se čist preveč presekirala zrd tega user posted image


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pregled dojk - panika!
27.7.2009 7:38:12   
pupika
Jaz upam, da je vse v redu, in da je bila to le kaka cista. Jaz sem imela še dve leti po dojenju izliv mleka, ko sem to povedala G, me je dala na odvzem brisa in na UZ, vse je bilo v redu, imam pa jaz eno dojko zelo bolečo ob prihajajoči M in zelo napeto in kot da se mi nekaj v tistem času nabere, kot da bi imela kako vnetje, to pa vedno mine, ko se pojavi M. SEm pa tudi opazila, da imam malo bolj boleče dojke, če uporabljam deodorant, ki vsebuje aluminium clorohidrate.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pregled dojk - panika!
27.7.2009 8:38:22   
metuljčica1
No da ti še jaz povem mojo zgodbo.Zatipala sem bulico najprej pod bradavico, ta bulica pa se je razširila vse do podpazduhe.Bila je prav vidna.Seveda sem se prestrašila, moja osebna zdravnica pa me je pomirila, da lahko pride do kakšnega vnetja.Prav tako mi je to vnetje potrdil zdravnik, ki je za to uposobljen.Ne razmišljaj na najslabše, ostani pozitivna.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pregled dojk - panika!
27.7.2009 18:36:31   
samog
sončica, glavo gor, saj še nimaš diagnoze. Verjamem in vem, da v takih trenutkih mislimo samo na najslabše možnosti, vendar je še veliko drugih. Če ne moreš do takrat nič spremeniti, skušaj biti čimbolj aktivna, da vsaj malo pozabiš na to. A ne pozabiti, da je še največja možnost, da v bistvu ne gre za nič posebnega. Držim pesti za dober izvid!

lewinski: ti pa pojdi čimprej do splošnega zdravnika, ki nadomešča tvojega. Ne odlašaj, že zaradi svojega miru. V tem primeru zagotovo ne gre za neko tarnanje zaradi zamašenega nosu. Napotnico moraš dobiti, tvoj ginekolog je pa očitno "govedo" (no ja, malo pretiravam, ampak paše, kot bi rekel Zrnec :).

(odgovor članu metuljčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?