|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
28.7.2009 7:32:52   
CatJa
Moj je tud precej vztrajen. Vedno znova in znova rine v iste stvari. V stanovanju niti ni panike, da bi kaj poškodoval, bolj je problem, da bi sebe, saj je začel po celem stanovanju vlačit stol in se dviguje na mize, nizke omarice ipd. Kot so že ostale rekle, pali samo odvračanje pozornosti. Na strogi NE se pa od užaljenosti meče po tleh user posted image   Zunaj ni panike, je tolk zanimivih stvari, da nima časa počet neumnosti user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
28.7.2009 7:50:50   
simvir
Jaz sem že pri prvem sinu rekla, da je bil pri 15m najbolj težaven, prav tako je imel ogromno energije. V tem obdobju probavajo meje. Predvsem se to pozna če si res cele dneve z njim, ker si od tega že tudi ti kar utrujena. Vem sama kako je bilo, ker sem imela oba doma tudi ko sem bila drugič na porodniški. Dobesedno včasih potrebuješ odklopiti se od njega in potem tudi ne bo ves čas samo na "tebi visel" kot praviš. 
No zdaj je moj drugi sin star 15m in moram rečt da je tudi včasih težaven, vendar se veliko zamotita skupaj s starejšim, pa tudi jaz sem že v službi in mi je lažje ker nisem cel dan z njim. Smo potem popoldne 100% skupaj, dopoldne se pa skupaj čuvata.


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
28.7.2009 10:26:50   
Splišni
Umakni oz. zaščiti stvari, ki jih ne sme. S takimi otroki se je brez smisla iti kdo bo koga. Ko bo večji in bo kakšno stvar že razumel, bo vse drugače, boš videla. Pri nas je bilo isto.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
28.7.2009 10:51:01   
ksenija12
Dolgo sem premišljevala kaj sploh naj napišem in kako. Najprej mislim, da rabiš nekaj časa zase. Ali je v vrtcu? Sklepam da ne, ker praviš, da cele dneve nagaja..Poskusita si vsak z možem utrgati nekaj časa v miru, zase. Glede 'nagajanja' pa se mi zdi, da je razlog, da otrok išče pozornost..tudi pri nas bi bilo z našima isto, če ju ne bi mi zaposlili - to pomeni, da se skoraj ves čas nekdo usmerjeno ukvarja z njima, pa naj se to sliši še tako hecno..to pomeni, da gremo vsako popoldan na zeloo dolg sprehod (na lj grad), se igramo na igrišču, ko pridemo domov jemo, beremo knjige, skupaj sestavljamo kocke, skupaj se igramo z avtomobili...no, zdaj ko je vroče jima natočim vodo v mali bazenček na balkonu in spuščata ladjice, pa se malo špricata..skratka, usmerjamo njuno pozornost k nečemu, kar ju zanima. Kadar se nama to včasih ne da (včasih pride tak dan) imamo isto kot ti...samo nagajanje, redko se igrata sama...Moramo pač razumet, da so naši otročki še majhni in zahtevajo veliko pozornosti, treba se je ukvarjat z njimi, se igrat z njimi...saj se velikokrat sami zaigrajo, ampak ne moreš pričakovat od njih, da bodo to počeli ure in ure...skratka, mislim, da z nagajanjem išče pozornost..Da boš lahko dala vso pozornost ki jo lahko daš, ti svetujem, da imaš nekaj časa v dnevu tudi zase, zato da boš polna energije za svojega malega navihančka.

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
28.7.2009 11:10:00   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: maktub

res nevem.... morem povedat, da mamo z nasim upornikom zelo velike težave glede kazovanja... nas fant je zelo ampak zelo živahen, torej ni 1 minute na miru ( seveda razen ko so risanke), ne igra se z 1 igračo ampak cel dan samo "nagaja" OZ. se igra z raznimi stavrmi ki mu jih dam( lonci,kuhavnice,,) ker druega noče... ko pa si on zamisli eno stvar ga noben vrag ne ustavi...
recimo: 1000x na dan mi izsteka iz elek. računalnik, pa lepo pristopim do njega, mu rečem NE to , to se ne dela, to je nevarno.. traalala .. sam 1 korak nardim pa fant žespet ponovi, pa ga malček udarim po prstih in rečem NE to, da te ne vidim več,!! ampak pol je pa jok in jok,,,, me grize, se meče, joče in pol pa cellll cell dan to non stop dela pa lahko mu 100x ečem ne, pa ga 100x po rokici in ga kaznujem s tem da ga posedem v kot ampak ne pomaga , pa ga zato dam v stajico in mu rečem lump.. pa je v 2 minutah priden, ne joka ne nič... ampak po 5 minutah.. žespettt je tam in žespet počne isto!!!
to pa ne govorim samo za ta primer ampak je pri nas borba tako cel dan...vse kar ve da nesme tika in to zanalasč.. jaz nevem več kaj naredit da bo razumel da tisto NE in da moja beseda nekaj velja.. mislim da sem pri teh stvareh kr stroga in da nisem popustljiva.. ampak on popolnoma nič ne razume kot kazen in ne mene ne moža ne popolnoma nobenega ane uboga...
kr sram me je kam it z njim ker se tako grdo obnasa, pa mam občutek da me vsi grdo gledajo ,da si o meni mislijo kako sem nesposobna mati ker sem se mlada ampak jaz se res na vso moč trudim njega obvladat in mu dat eno mejo ampak negre in negre...
kako vi vase otroke kaznujete?


dajmo najprej to razščistit:
1. govorimo o 15 mesečniku!
2. otrok pri 15 mesecih še veliko stvari ni zmožen razumeti - ob jih samo občuti!
3. otroke se ne tepe zgolj zaradi tega, ker nečesa ne razume (npr. 15 mesečnik pač ne razume, da ga elektirka lahko strese, zato je čisto brezveze, da mu to govoriš, ker pojma nima o čem govoriš)
4. otroke pri 15 mesecih se ne kaznuje, se jih pa (do neke mere) disciplinira
5. otrok pri 15 mesecih zgolj raziskuje
6. meje otroku postavimo starši, koliko pa smo pri tem uspešni je odvisno od nas, ne od otrok.

Torej, nisi nesposobna, imaš pa nekaj težav s postavljenjem mej.

Jaz bi rekla tako. 
1. Najprej je treba nevarne, dragocene stvari dat tako, da jih ne doseže oz. mu preprečit dostop (zapreš vrata kake sobe, daš v vtičnico ono varovalo za otroke, računalnik za kako leto prestaviš v drugo sobo, kjer nima dostopa, prt daš za nekaj časa iz mize, da ga ne potegne z vsemi krožniki vred na tla itd).

2. Meje postavljamo starši, lahko greš po tej logiki: če izštekuje radio, tv, računalnik. Ko to naredi, takoj z jasnim, strogim glasom rečeš: NE, NE (ime) - lahko tudi omeniš, če že ravno želiš, da je to npr. nevarno. Stopiš do njega, vštekaš nazaj in ga prestaviš kak meter stran. Greš stran. Otrok spet steče tja in hoče spet ven izvleč. Greš takoj tja in spet: NE (ime)... NE SMEŠ. MAMI NE DOVOLI. Če je izštekano spet daš nazaj in otroka prestaviš na drug konec sobe. če se ponovi, spet jovo na novo. Ampak poskusi preprečit, preden izšteka. Torej, da ga gledaš (ne neposredno, ampak kot da si mimogrede opazila) ali gre spet v akcijo. Ga prestrežeš in spet: NE, NE DOVOLIM.  In potem bo najverjetneje tu nekje planil v jok, ti pa ga daj v drug konec sobe, morda še bolje v drugo sobo in mu reci: (ime) REKLA SEM NE. TEGA NE SMEŠ POČETI. Itak se bo hitro potolažil in nato mu posveti nekaj sovje pozornosti ter nato nekaj porini v roke, da se bo nadlaje zamotil s tem.

In to delaš vsaj zelo intenzivno kar nekaj časa (traja nekje kako leto user posted image ). Je sicer nadležno, ampak učinkovito. Otrok ve, da če mami reče ne, je to ne, in da če ne uboga, je odstaranjen iz situacije in ni deležen pretirane pozornsti. Če to delaš, ni potreben noben tepež, ker otrok vidi, da je mami šef in da tako pač je. Začne ubogati, je pa res, da občasno še vedno sprobava, apmak takrat spet jasni: ne. in mu je takojk jasno koliko je ura.



(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
29.7.2009 14:05:38   
Solero
15 mesecev star otrok ne rabi kazni. Niti je ne bi razumel.

Razumel pa bo mamin odziv na svoja dejanja in se bo glede na ta odziv podobno obnašal.

Umiri sebe in umiril se bo tudi on. Ne kriči, ne dviguj glasu, kretnje in besede naj bodo mirne vendar odločne. Ne pokaži, da si na koncu z živci. Delaj se, da si mirna kot špricer. A trdna v svojih odločitvah. Ne reagiraj na izsiljevanje z jokom, metanjem ob tla ipd. Takrat ga samo močno drži, da se ne poškoduje in čisto hladno čakaj, da se umiri. Potem mu reči, da si vesela, da se je umiril in da zdaj gresta počet to in to.

Zamoti ga s čim drugim, ne s tv. Pri opravilih naj ti pomaga, dovoli mu spoznat posodo, pralni stroj, radio...naj ne bo vse NE. Dovoli mu raziskovati, vendar naj bo pri tem varen. Zaščiti vtičnice, umakni nevarne stvari, s katerimi bi se lahko poškodoval ipd. Daj mu to svobodo.

Poj z njim, vzemi ga v naročje in pleši z njim. Sestavljaj rime. Glejta slikanice. Barvajta. Nabirajta rožice. Smej se z njim.

Saj bo.


(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
29.7.2009 16:59:42   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: Solero

15 mesecev star otrok ne rabi kazni. Niti je ne bi razumel.

Razumel pa bo mamin odziv na svoja dejanja in se bo glede na ta odziv podobno obnašal.

Umiri sebe in umiril se bo tudi on. Ne kriči, ne dviguj glasu, kretnje in besede naj bodo mirne vendar odločne. Ne pokaži, da si na koncu z živci. Delaj se, da si mirna kot špricer. A trdna v svojih odločitvah. Ne reagiraj na izsiljevanje z jokom, metanjem ob tla ipd. Takrat ga samo močno drži, da se ne poškoduje in čisto hladno čakaj, da se umiri. Potem mu reči, da si vesela, da se je umiril in da zdaj gresta počet to in to.

Zamoti ga s čim drugim, ne s tv. Pri opravilih naj ti pomaga, dovoli mu spoznat posodo, pralni stroj, radio...naj ne bo vse NE. Dovoli mu raziskovati, vendar naj bo pri tem varen. Zaščiti vtičnice, umakni nevarne stvari, s katerimi bi se lahko poškodoval ipd. Daj mu to svobodo.

Poj z njim, vzemi ga v naročje in pleši z njim. Sestavljaj rime. Glejta slikanice. Barvajta. Nabirajta rožice. Smej se z njim.

Saj bo.




ja itak user posted image .

Preusmeritev pozornosti je najslabše. Tako se ničesar ne nauči. Niti, da mora ubogati, niti discipline, niti kaj je prav in kaj narobe.

Enostavno pozabi, da j kaj slabega naredil oz. kaj narobe.

Oja, kazen mora biti, če se naredi kakšna velika piz.darija.
Pri nas se ne sme pretepati oz. kakor koli drugemu bolečine povzročati, grdo govoriti, spravljati nekoga v nevarnost ali pa sebe, izsiljevati z jokanjem.

Če kdo to počne se mora takoj opravičiti. Če se ne opraviči ali ob prvem opozorilu ne neha, gre sedet. Pa če je star 1,5 leto, 4 ali 30. Tudi jaz sem že šla se ohladit pred otrokom v spalnico. Pa mi je hasnilo user posted image .

S tem, da taka kazen zaleže, če vsi v familiji vejo že vnaprej kaj jih čaka in poznajo pravila. Moj mali točno ve, kaj sledi. Sploh mi ga ni potrebno več nesti v sobo. Gre sam in reče: mama čez koliko minut prideš pome? user posted image   Na začetku uveljavljanja te kazni je tudi sedel po 4x/dan. Zdaj pa mogoče 1-2x na mesec user posted image . Ponavadi hasne že 1. opozorilo, če ne pa dfinitivno štetje do 5. Že, ko sem pri dva, neha user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
31.7.2009 23:32:20   
Raho
A 15. mesečnika se kaznuje??????user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 7:18:25   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

A 15. mesečnika se kaznuje??????user posted image


user posted image  In kaj ti ni jasno?

Kazen ni samo odvzem nečesa, ali po riti ali v kot.

Če mora biti kazen vzgojna, potem je jasno, da jo začnrš izvajati, ko je za to - potrebno. Eni je ne rabijo do 3. leta, drug že kmalu po 1. letu.

Moja mala dva sta živ dokaz za to. user posted image



_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 7:26:12   
slutnja
v nos gre da kazen... ni tako misljen.. sam maktub je hotela vedet kako otroka navadit da ce rece ne je ne.. ker ce bo s tem zacela pri 5 leteh, ko bo otrok vedu da lahko vseen neki dela ceprav mu je bilo recen da ne sme bo ze malo prekasno... mislm da je res bols da zacne sedaj nekak mu dat vedet da je za pridnost oz.uboganje nagrajen in neuboganje ne,kot pa da se kasneje s tem ubada se dost na tezji nacin...

_____________________________

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 8:17:02   
Raho
PRavzaprav se 15. mesečnike ne kaznuje, ampak se omejuje v njihovem raziskovanju, da se ne poškodujejo. Kazen je nekaj drugega...

Omejevati pa jih je potrebno, to pa ja.

dat vedet da je za pridnost oz.uboganje nagrajen in neuboganje ne,


S tem se pa nikakor ne strinjam, žal. Vsakega družebo sprejemljivega dejanja pa tudi ne moreš nagrajevati.


< Sporočilo je popravil Raho -- 1.8.2009 8:18:56 >

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 8:35:54   
slutnja
odvisno kaj je za vas nagrajevanje.... mislim pa da ce otrok pokaze dobro voljo in uboga da si zasluzi pohvalo, kar se za otroka zdi veliko in mu toliko tudi pomeni..ne pa da ko otrok ki nikdar noce slisati besede ne, in potem ko mu koncno dopoves da beseda ne pomeni ne in da to spostuje, da si zasluzi pohvalo mogoce se kaj vec ker potem bo tudi naslednjic bolj z veseljem kaj slisal in obmitoval ko bo treba... al jih je treba sam kritizirat oz po drugi strani sam razvajat in potem so pri 15ih letih druzbene razvaline in ne vedo kje je meja in kaj lahko in kaj ne, saj jim starsi dajejo vedno sam potuho...

_____________________________

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 8:37:36   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: rija

user posted image mene je zmrazilo ob naslovuuser posted image

pri 15 mesecih kaznovati?

meni je smisel kazni takrat, ko malči točno ve, zakaj je kaznovan.

moj tega še včasih pri 3,5 ne ve, ne pa pri 15 mesecih....user posted image


se popolnoma strinjam user posted image

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 8:40:02   
Raho
Slutnja - med nagrado in pohvalo je velika razlika - družbeno sprejemljivo dejanje lahko odobravaš tako, da ga pohvališ, nikakor pa ga ne nagradiš. Če boš otroka vsakič, ko bo naredil kaj po tvojem okusu, nagradil, boš pri 15. letih imel to, o čem ti pišeš.

Ko se prebirajo knjige o vzgoji, jih je potrebno brati z veliko mero kritike.

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 8:50:53   
slutnja
hm... mislim da je za otroka nagrada ze to da ga pohvalis, da mu poves kako je bil priden, pa tudi ce mu za nagrado dovolis pol ure vec risank, da nebo pri 15ih letih to o cemer sem pisala... ce pa za svojo pridnost nikoli ne bo nagrajen mu  bo vseeno ce je al pa ce ni in navsezadnje zakaj bi bil... in potem pride do tega da dela kar hoce saj starsa itak ne zanima ce kaj narobe naredim ali ne.... in potem pride do tega... sej mogoce je to le moje mnenje ampak mislm da sem vzgojena le po takih nacelih in mi namisel ne pride da bi kadila nikar se kaj hujsega, pa sem sama imela tezko otrostvo tako tudi puberteto a mi je pomenilo mamino mnenje in ce sem kaj naredila narobe in mi je rekla da ni lepo in prav mi je bilo tako hudo da... no ja vsak ma svoje mislenje,...

_____________________________

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 9:00:58   
Raho
Poglej, slutnja, očitno ne ločiš dveh pojmov: nagrade in pohvale. Najprej bo potrebno razmejiti ta dva pojma, potem pa se bo lahko debatiralo o takih in drugačnih vzgojnih prijemih.

Otrok prav dobro ve - tudi pri 15. mesecih, da je pohvala nekaj, kar mu namenimo, če je njegovo ravnanje družbeno sprejemljivo. Nagrada bi bila, če bi mu za vsako družbeno sprejemljivo dejanje dali kos čokolade. Čez eno leto, bi lahko dalj časa gledal risanke...

Moja 18-mesečnica dobro ve, kdaj je pohvaljena in kdaj okarana. Kakšnih hujših vzgojnih metod pa se ne poslužujem, ker tako ali tako ne ve, zakaj je bila kaznovana. Otroku je stvari potrebno razlagati, mu pokazati, kaj se lahko zgodi...

In bodi brez skrbi, ko so večji, zelo dobro razumejo, kaj je pohvala. Naš 4-letnik nikoli za neko dejanje ni bil nagrajen (ne z več risankami, ne s čokolado...), je pa bil vedno pohvaljen in mu je zadeva zelo jasna.

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 9:02:55   
J.L.
jaz imam enak problem z mojo 15mesečnico. mala ne uboga prav nič, ko jo okregam z odločnim NE, se prične jokat, kot bi jo dajala iz kože ali me pa preprosto ignorira. tepeža ne odobravam, lepa beseda pa ne zaleže NIKOLI!
sedaj smo pričeli z "bau boujem"  navideznim strahcem, pa se počutim ful krivo, saj je mala takoj v mojem naročju, da bi pa pomagalo pa bolj ne kot ja. user posted image ali ve prakticirate takšne staromodne metode? se mi zdi, da koristi ravno nebo, prej kakšen negativen vpliv pri razvoju in odraščanju. natkub sory za smetenje, samo mi ni za odpirat nove teme, ko je nekaj podobnega že.


(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 9:05:45   
Raho
Ne, ne prakticiramo bau baujev.

Na njen način ji skušam razložiti, akj se lahko zgodi, če ne uboga. Je težko in vzame ogromno časa, ampak mnogokrat zaleže.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 9:09:27   
slutnja
in kaj ji poves, kaj se zgodi ko se ti mala sredi trgovine vrze ob tla ker hoce eno bv igraco ki je povsem se draga...in ji je noces kupit...? tko kot je od moje sedanje sosede delala

_____________________________

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 9:17:58   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: slutnja

in kaj ji poves, kaj se zgodi ko se ti mala sredi trgovine vrze ob tla ker hoce eno bv igraco ki je povsem se draga...in ji je noces kupit...? tko kot je od moje sedanje sosede delala


Imam srečo, da moja otroka do danes v trgovini še nista naredila scene. Preden gremo v trgovino, se lepo dogovorimo, da si lahko izbereta vsak eno stvar in to ni igrača. In pomisli, oba izjemno dobro razumeta, kaj pomeni ena stvar

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 9:23:39   
slutnja
ja da dobita eno stvar da sta pridna pol not..a to ni nagrada? sam ce pa ti tko k je sosedova pa treba  neki ukrent..in jst mocno upam da moja mala, sicer ima sele 4 mesce da jo naucim da nebo tko...

_____________________________

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 9:27:41   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: slutnja

ja da dobita eno stvar da sta pridna pol not..a to ni nagrada? sam ce pa ti tko k je sosedova pa treba  neki ukrent..in jst mocno upam da moja mala, sicer ima sele 4 mesce da jo naucim da nebo tko...


Ne, to ni nagrada, to je konsenz in ne dobita zato, da bosta pridna not, ampak zato, da ju učim zmernosti - ponavadi si izbereta vsak svojo žemljo, ki bi jo tako ali tako kupilauser posted image . Če se ne bi dogovorili zunaj, kaj bomo kupili, bi pa najverjetneje imela na sporedu to, kar ima tvoja soseda.

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 9:33:40   
slutnja
ja sam njima po mojem mnenju to pomeni nagado da sta pridna... sicer pa medve ocitno o istem govorive,,,, jaz temu pravim nagada..kajti ce bi not se poleg tega da si izbereta eno stvar se nagajala skakala in nevem kaj se nebi tega dobila.... imam prav?

_____________________________

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 9:36:07   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: slutnja

ja sam njima po mojem mnenju to pomeni nagado da sta pridna... sicer pa medve ocitno o istem govorive,,,, jaz temu pravim nagada..kajti ce bi not se poleg tega da si izbereta eno stvar se nagajala skakala in nevem kaj se nebi tega dobila.... imam prav?


Ne, tudi v tem primeru bi dobila, ampak - ne skačeta, ne norita, se ne podita med policami, ker vesta, kako se morata v trgovini obnašati.Z otroki se marsikaj da dogovoriti in jih naučiti tudi z lastnim zgledom. Vendar za to potrebuješ ogromno časa, otroka moraš znati motivirati, da sprejme neko družbeno sprejemljivo obnašanje.


< Sporočilo je popravil Raho -- 1.8.2009 9:38:20 >

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike?
1.8.2009 9:38:53   
slutnja
in kaj bi bilo ce bi se?

_____________________________

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?