|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del
16.9.2009 20:52:36   
malcekvita
janci  tud jaz sem izpolnila, srečno!

Vprašujem ljudi, če vedo, kaj je na svetu najsvetlejše. Nihče ne ve, samo jaz: oči mojega otroka. (N. Maurer)

(odgovor članu malcekvita)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
16.9.2009 22:27:09   
zanchy
malcekvita- user posted image user posted image user posted image za malega Jakoba, verjamem, da ti je bilo zelo hudouser posted image , no glavno je, da je vse ok, meni se je tudi nekaj podobnega zgodil pri taprvem-Benjaminu, meni je padel s previjalneuser posted image in to ko sva bila z mojim oba zraven, samo noben ni imel roke gor na njemu, jaz sem ravno spraševala mojga katere hlačke naj mu oblečem in kar naenkrat se je mali odrinu in že je bil na tleh in to na trebuščkuuser posted image user posted image , jaz sem misnla da bom kar "umrla", tolk mi je blo hudo, tud pri nas se je HB vse dobro končalo, zato pa zdaj ko preoblačim Sebastjana imam čist skoz eno roko gor na trebuščku, da se slučajno ne ponovi kaj podobnega....

štorkjica- ja sej sm jaz tud upala,da bo kaj bolš, ko bota imela vsak svojo sobo, pa je blo isto, že od začetka sta hodila ponoč k nama, zvečer je oči nagajaluser posted image , ponoč pa otroc, je pa res,da odkar imamo Sebastjana je v postli res prava gužvauser posted image user posted image

brigita23- jaz mislim, da je to zaradi zobkov, meni tud zadnič ni hotel jesti, pa jokal je kot še nikol prej, prav vreščal je in nisem ga mogla potolažit, pa je pol P , ko sva bila pri njem rekel, da bojo kmal zobki, da so zgornji že čist pripravljeni, tko da jst mislim, da zarad tega naši pikeci včasih mal protestirajo pri hrani

matcar-user posted image za maksa, da je očka uredu user posted image za pregled, da bo čimprej za vami in naj bo uspešenuser posted image , user posted image user posted image za Saš-a- kako lepo ti spi, super res

nmagk- čestitke Gregijuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1252
17.9.2009 5:47:12   
Miška2006
POZOR, POZOR!!!! NE DAJAJTE SLIK VAŠIH OTROK NA NET!!!!

http://24ur.com/novice/svet/na-prezi-750-tisoc-iztirjencev.html

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

Neposredna povezava do sporočila: 1253
17.9.2009 6:44:04   
Pat74
malcekvita si kar prestavljam, da je bil šok zate tale padec - se jest tudi spomnim podobnih nesreč in hvalabogu ni bilo nič narobe. Kar zadeva hrano pa kar počasi, vsak dan kakšno žličko, pa povečaj količino, saj bo začel jesti tudi kaj drugega - naš je tud tak kaliber, da bi bil non stop na joški - tako, da bomo še morali odkrit, kateri okusi mu pašejo in nekaj časa to uvajat.

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
17.9.2009 9:29:42   
veronikab
Živijo punce!

Mi smo pravkar s 3. posvetovalnice. Veliki smo 62,5 cm, težki 6290 g. Dobili smo tudi drugo pikico, malce zajokali, pa hitro nehali (sem bila kar presenečena, ker je prejšnjič ful jokal). Nasledni pregled imamo 29.10.2009.

Tudi mi se še vedno polno dojimo. Dodajala mu nisem še ničesar. Sedaj pa prošnja - nekako sploh nimam ideje kako začeti. Punce, ki ste s svojimi sončki ta začetek že dale skoz, prosim če mi lahko napišete napotke kako začeti.

malcekvita - hči moje sestrične je sedaj stara 6,5 mesecov pa ji ne sprejme niti ene GH. Niti čajčka noče, niti sokov. Je le njeno mleko. Pa se je tudi ona sekirala, vendar otročka ne moreš prisiliti. Ko bo pripravljen bo jedel, sedaj mu moraš le lepo ponujat različno hrano, da bo ugotovil, kaj mu je dobro in se mu bo sigurno odprlo. Sicer pa, vaš Jakob se sigurno lepo redi in napreduje, huje bi bilo če temu ne bi bilo tako.

matcar - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tvoja fanta

štorkljica - lepo da si se oglasila. Meni pa so skupne postelje itak zakonuser posted image user posted image user posted image

brigita23 - tudi jaz mislim da so to zobki. Naš Jakob ima tudi včasih taka obdobja, da ne poje skoraj nič (no vsaj meni se zdi tako, pa verjetno sploh ni tako), saj se na joški krega, se odriva, spet zaganja vanjo, joče, stoka .... uh, kaj vse že nismo dali skoz. Da o grizenju oz. žvečenju vsega kar mu pride pod roke sploh ne govorim. Najrajši pa ma dudo - jo pregloda celo.

lili82 - hvala za besedilauser posted image user posted image user posted image

Cveta28 in detelja - lep dopust želim

sonček85 - super za lep krstuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Blueeyes - user posted image user posted image user posted image za mere in pikico

blancica - torej so zobki pokukali na plan. Kako pa sedaj napreduje dojenje? Je morda že preizkusil svoje zobke???

nmagk - čestitke Gregorju. Kako pa kaj tvoja hrbtenica in roke?

Vsem krofkom in jagodam, ki so zboleli, želim, da se čimprej pocajtajo, vsem mamicam pa čimveč lepih trenutkov s svojimi sončki.

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
17.9.2009 9:46:03   
malcekvita
ojla punce,
no hvala za tolažbe, res prav pride user posted image
naša noč je HB minila tako kot vse ostale, Jakob zdaj veselo vriska na tleh user posted image , mami pa si je končno privoščila zajtrk in kavico, sem skuhala še eno za vas user posted image .

Vprašujem ljudi, če vedo, kaj je na svetu najsvetlejše. Nihče ne ve, samo jaz: oči mojega otroka. (N. Maurer)

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
17.9.2009 9:46:55   
veronikab
Prosila bi, da tista, ki bo ažurirala podatke, spremeni tudi slikco:

user posted image

Hvala!

Lp,

veronikab

Neposredna povezava do sporočila: 1257
17.9.2009 9:48:53   
malcekvita
veronikab user posted image  za take mere in fletnega Jakoba. Sončki mali user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1258
17.9.2009 10:22:43   
veronikab
user posted image user posted image user posted image user posted image Punce še eno vprašanje: kakšne čevelčke ali obuvalo boste ve kupile svojim sončkom sedaj za te hladnejše in predvsem zimske dni??? Si ne predstavljam, ko bomo pa sedaj počasi že prešaltali na športni del vozička in bodo nogice še bolj na odprtem. Pa še to - naš Jakob takoj vse zbca z nogic - ponoči mu vedno morem nogavice nazaj vlečt na nogo.

Neposredna povezava do sporočila: 1259
17.9.2009 11:03:00   
nmagk
Veronikab kako luškan fantiček je že,moja hrbtenica je kriva zato imam take bolečine in to od nošenja otrok,poklicna deformacija in pa svojih otrok,roke mi je sprostil boli me samo še leva rama,se mi nabirajo kalcinacije na kosti zato boli,je malo boljše vse skupaj,ker me je zanč kiropraktik mal naštelovuser posted image  so pa še bolečine,ki žal ne morejo izginit čez noč,ampak jaz se ne dam,razen podočnjakov,ker ne spim se mi nič ne vidi,da me kaj boli,ker najbolj ne prebavljam ljudi,ki skoz jamrajo,da jih kaj boli a v resnici jim nič ni,imam tako prijateljico super punca samo jamra pa skoz kor da je že stara 80 let pa ji nič ni,mož jo ima že poln kufr.Otročki rastejo pa bo boljše,saj vidite same verjetno tudi vas že malo križ boli od nošenja,tile naši aprilčki so kar konkretni aprilčkiuser posted image  dobra roba je bila lani čez poletjeuser posted image user posted image user posted image
No ja pa jaz se že staram počasi,še 2 meseca pa pride gospa 4 user posted image user posted image user posted image

NEJC-26.06.1993
MATIC-17.08.1999
ANA - 22.04.2001
GREGOR-16.09.2006
KAROLINA-07.04.2009

mojih 5 biserov-neprecenljivo

Neposredna povezava do sporočila: 1260
17.9.2009 11:36:52   
Miška2006
Evo, in še podatki današnjega dne. Naša Nina se pri 6 mesecih lahko pohvali s sledečimi meramiuser posted image , 7420g in 66,5 cm.
Dobili smo tudi dve pikici. Jih je prenesla s kratkotrajnim jokcem, in sedaj spančka ko klada, ker sva še pol šle po nakupih. Sva mogle nakupit tortico za tavečjega, ker ju3 praznuje 5 letuser posted image user posted image user posted image user posted image .

Čeveljčki/copatki:
Jst bom tamali dala nogavičke in volnene copatke ali pa volnene nogavičke in usnjene copatke (bobux). Itak ko bova šle ven, ko bom še čez nogice pokrila. Tako, da kakšnih čeveljčkev ne nameravam kupovati.

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu nmagk)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
17.9.2009 12:54:11   
tinaaja
Malckvita - en velik objem zate in jakoba. Se mi je zgodilo enako z brino, preziveli eno noc na opazovanju.

Za vse mamice pa tale navodila Ob poskodbi glave:

- počivati v zračnem in zasenčenem prostoru- izogibati soncu in večjim telesnim naporom- odsvetuje se gledanje TV, branje, računalnik- uživa naj le lahko hrano- mesta udarnin hladiti- zbujati ponoči na vsaki dve uri Posebej pozorni biti na naslednje spremembe:- pretirana zaspanost- motnje zavesti- hudi glavoboli- večkratno bruhanje- krvavitve iz nosu ali ušespojav krčev v rokah in nogah. Pomembno je, da otrok takoj po padcu zajoka. To vas bo tudi zdravnik vprasal. Moja princeska spi, meni je celo ratalo odspat z njo eno uro, kar se ze dolgo ni zgodilo user posted image  Copatki - po stanovanju/v vozicku ala robeez, se najboljsi so mi bili starchild, ali pa pediped za prve korake. Vecinoma ima itak samo zabice gor. Cevlje sele ko bo res ze kaksen teden sama hodila. Za cez zimo bo pa itak kombinezon z nogicami. Zdaj ji dam morda kdaj termo nogavicke za cez, ko brino peljem v vrtec.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

Neposredna povezava do sporočila: 1262
17.9.2009 13:07:31   
štorkljica

IZVIRNO SPOROČILO: malcekvita

Skrbi me samo to, da zavrača kašice, rižolino, je pa star že 5,5 mesecev in se hoče samo dojit. misliš, da je to ok? do kdaj lahko dojim, oz do kdaj je moje mleko dovolj za njegov razvoj?

Seveda ni nič narobe, če se hoče pri 5,5 mesecu še vedno dojit. Nekateri dojenčki še pri 8 mesecih zavrqačajo hrano in hočejo samo zizo in še vedno ni nič narobe. Ti samo mirno prisluhni njegovim potrebam in naredi tako kot on hoče, ker sam najbolj ve kaj mu paše...njegova mamicauser posted image user posted image
Pa ne se silit z GH, saj jo bo celo življenje jedel, zdaj ima pa kar najbolj potrebuje, svojo mami.

Neposredna povezava do sporočila: 1263
17.9.2009 13:10:26   
štorkljica

IZVIRNO SPOROČILO: zanchy

štorkjica- ja sej sm jaz tud upala,da bo kaj bolš, ko bota imela vsak svojo sobo, pa je blo isto, že od začetka sta hodila ponoč k nama, zvečer je oči nagajaluser posted image , ponoč pa otroc, je pa res,da odkar imamo Sebastjana je v postli res prava gužvauser posted image user posted image

user posted image user posted image , ja sej mamice moremo vsem malo nagodit...možeki, tudi ne smejo vedno praznih rok ostat, otroci pa še manj. Saj jaz tudi mislim, da bo podobna zgodba pri nas, nočni obiski otrok namreč.

(odgovor članu zanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
17.9.2009 13:18:34   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: štorkljica

IZVIRNO SPOROČILO: zanchy

user posted image user posted image , ja sej mamice moremo vsem malo nagodit...možeki, tudi ne smejo vedno praznih rok ostat, otroci pa še manj. Saj jaz tudi mislim, da bo podobna zgodba pri nas, nočni obiski otrok namreč.

mi2 sva glih kupila dormeo roll up, ker ko vsi 4 spimo na pojstli je guzva user posted image  In ko bo sila (prevelika utrujenost, bolezni,..) bo sel eden od naju na roll up :) Drugace pa jaz uzivam spat skupaj z mojima princeskama user posted image  Se malo pa onidve ne bosta hoteli. No mal pa pogresam se stisat k mojemu, ampak bo tukaj spet lahko veliko pripomogel roll up user posted image user posted image

Malcekvita - ti samo lepo ponujaj pocasi in razlicne hrane, pa bos videla kaj sprejme. Morda probaj se zlicke malo zamenjat pa animacija, animacija... user posted image  Nic se ne sekiraj, da bi kaj vec rabil kot tvoje mleko - ko bo ready bo jedel. Od prijateljice je zacela jest GH bolj zares sele v vrtcu, tko da casa imas se dovolj user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
17.9.2009 13:21:34   
štorkljica
Miška06 vse naj naj za sinovih 5 letuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1266
17.9.2009 13:40:32   
nmagk
Miška2006 user posted image user posted image user posted image  za 5 rojstni dan tvojega sinka,moj je imel pa včeraj3 leta,potem imava tudi septemberčka-devičnikauser posted image .

NEJC-26.06.1993
MATIC-17.08.1999
ANA - 22.04.2001
GREGOR-16.09.2006
KAROLINA-07.04.2009

mojih 5 biserov-neprecenljivo

Neposredna povezava do sporočila: 1267
17.9.2009 14:44:24   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab

user posted image user posted image user posted image user posted image Punce še eno vprašanje: kakšne čevelčke ali obuvalo boste ve kupile svojim sončkom sedaj za te hladnejše in predvsem zimske dni??? Si ne predstavljam, ko bomo pa sedaj počasi že prešaltali na športni del vozička in bodo nogice še bolj na odprtem. Pa še to - naš Jakob takoj vse zbca z nogic - ponoči mu vedno morem nogavice nazaj vlečt na nogo.

nam je p rekla, da naj maji, dam sam mal debelejse zokncke, je tudi bolj zdravo za otrosko nogo kot pa cevelcki...rekla je, da naj ji dam one z bremzicami...ko pa je ful mrzlo pa ji naj se dam deko cez nogice...ce pa ze vztrajam pri cevljih pa naj bodo cist mehki(mehak podplad), tako, da lahko prosto giblje stopalo....

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

Neposredna povezava do sporočila: 1268
17.9.2009 15:25:11   
štorkljica
nmgak vse naj naj tudi tvojemu Gregatu za 3 letauser posted image user posted image

Uvajanje GH...ni splošna praksa, samo moja praksa pri prvem otroku - zdaj bom delala isto!
Torej, jaz bom Sofiji (v soboto bo stara 4 mesece in 3 tedne) dala v ponedeljek kuhat eno jabolko v nesladkano vodo in potem ji bom mali košček spasirala z vilico v tem "soku". Dobila je bo le za pokušino...ene 3-4 žlice....to bom kuhala 3 dni potem bom 3 dni kuhala hruško...potem spet 3 dni korenček...no in po 2-3 tedenskem pokušanju hrane ji bom dala prvi obrok ali sadne ali zelenjavne malice. Potem bove začele poskušati še počasi tele kupljene mlečne kašice v škatlah...
Fajn je začet z doma kuhano hrano in jih tudi čimbolj navajat na domačo hrano...ni pa nujno...pač vsaka mamica izbere ali bo bolj doma kuhala ali pa bo kupovala že pripraljene HIPPove kašice. Ajda je recimo pojedla vsega skupaj 5 kupljenih kašic pa še te so bile 4 sadne, občutek sem mela, da ji gre na bruhanje če mora to jest.
Nekak sem si mislila za Sofijo, da bo mela pri 6 mesecih že en obrok GH na dan, pri 6,5 mesecih pa 2 obroka GH na dan.
No veronikab upam, da sem ti kaj pomagalauser posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
17.9.2009 16:02:47   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006

POZOR, POZOR!!!! NE DAJAJTE SLIK VAŠIH OTROK NA NET!!!!

http://24ur.com/novice/svet/na-prezi-750-tisoc-iztirjencev.html

user posted image user posted image user posted image groza...zato jst nimam facebooka pa albuma tudi ne več..kako je folk pokvarjen ejuser posted image

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

Neposredna povezava do sporočila: 1270
17.9.2009 16:04:15   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: štorkljica

Miška06 vse naj naj za sinovih 5 letuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tudi iz moje straniuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1271
17.9.2009 16:16:32   
brigita23

Tudi mi se še vedno polno dojimo. Dodajala mu nisem še ničesar. Sedaj pa prošnja - nekako sploh nimam ideje kako začeti. Punce, ki ste s svojimi sončki ta začetek že dale skoz, prosim če mi lahko napišete napotke kako začeti.

mi smo začeli z banano, pa to v bistvi zaradi tega ker ko sva bila z mojim pri zajtrku naju je mali prav pod roke gledal kako nosiva v ustauser posted image . Bili smo na morju, tako da kaj veliko nisem mogla prakticirat. Banano sem fino pretlačila z vilico in mu jo dala....mmmmmmm kok je bla dobrauser posted image , naslednje jutro se midva zopet najeva mali pa v jok, češ kaj meni pa ne bosta nič dalauser posted image  pa smo zopet dali banano, jst nisem po 3 dni uvajala eno živilo ampak sem potem kr lepo nadaljevala z jaolko frutekom in jabolka banana, pa hruška...tako je vsak dan dobil malo za poskusit. Zdej pa mu doma kuham je 100x bolje od teh frutekov in narejenih kašicuser posted image . Kupila sem knjigo paparica, ki je svetovna. Majo jo v Mladinski knjigi stane pa okoli 30eur. Sam se splača, not res piše tako kot je za nas mamice priročno. Tudi več kot 200 receptov je notri od uvajanja pa vse do kasneje. So super recepti še za nas.
No jst mu zdej dam enkrat na dan za kosilo ali zelenjavno ali sadno kašico ( seveda je to med dvema podojema, saj je prioriteta še vedno dojenje) npr...skuham jabolko, hruško v kompot brez sladkorja, dodam malo keksov brez glutena in mu spasiram, ali pa kolerabo korenček in krompir pa ravno tako spasiram.
Potem pa še zvečer pred kopanjem mlečna kašica čist navadna in potem seveda ziza. user posted image
Do zdej nismo imeli nobenih problemov pa je naš Nik star komaj 4,5 mesecev. Začeli pa smo pri štirihuser posted image .

Kupi paparico ti ne bo žal...marsikaj zanimivega in koristenga predvsem piše. Pa še super recepti kašic so notriuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1272
17.9.2009 17:42:06   
klavdyk
glede uvajanja
midva se polno dojima, pa nimam nekot potrebe, da bi mu že zdaj uvajala GH. smo bli 11 stari 5 mesecev, pa verjetno ne bomo začeli do 6 meseca. moje mnenje je, da če ima dojst sm mleko pol naj papca sam mleko. ker dojim, mislim, da je najboljš itak moje mleko, tut priporočajo izključno dojenje do 6. meseca. če pa ni dojst pol pa seveda še drugo zravn. našmu sem sicer dala mal po žlički korenčka sm nekot nima interesa za hrano-se kremži zravn, pa mal z jezikom vn potiska. no tavečji je tak čas že mel 2 obroka GH-ga pa nisem dojila.

GREGOR 05.03.2007
GAŠPER 11.04.2009
JAKOB 18.04.2013

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
17.9.2009 18:15:46   
Miška2006

Čestitke: štorkljica, brigita, nmakg (devičniki so zakonuser posted image ), hvala vam za čestitke za mojega sinčkauser posted image

Brigitka, tebe sem pa res pogrešala pa Deteljo tudi. Čeprav se kar pogosto srečava na FB. Jst imam FB, vendar tudi tam nimam slikic. Tako, da Brigitka pridruži se nam na FB.user posted image user posted image

FB, če me še kdo želiuser posted image dodati kot prijatelja, naj mi pošlje ZS.

< Sporočilo je popravil Miška2006 -- 17.9.2009 18:17:33 >

Neposredna povezava do sporočila: 1274
17.9.2009 18:41:07   
malcekvita
tinaaja pa si se le oglasila! user posted image  kako ste kaj pri vas?
punce hvala za nasvete, moram it user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako vemo, da je otrok sit?
Prvi dnevi z novorojenčkom so polni čustev, neprespanih noči in vprašanj. Eno najbolj pogostih je: Ali je moj otrok dovo...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?