|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 13:57:00   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka


Glede materinstva pa tako- dobra mati ni tista, ki je otroku stalno na voljo- dobra je tista, ki ga vzgoji v samostojno osebo in mu je na voljo, ko jo potrebuje - pa takrat kvalitetno. Tudi, če je to le 3 ure na dan.



Res je važno, da vzgojiš otroka v samostojno osebnost...vendar je ena velika neumnost govorit, da je vse v kvaliteti. NIti slučajno to ni res. Meni kot otroku je največ pomenilo ravno to, da je moja mama bila vedno tam zame (res da šele po pol četrti popoldne, ampak je vedno bila tam). Tudi pri svojih otrocih opažam isto, oni me vedno ne rabijo, ko pa me rabijo, pa  je to pogosto ob urah, ki so čist čudne in pogosto neprimerne, ampak...jaz sem tam zanje- točno tisti hip. Kaj je bolj groznega, kot če rabiš starša, ap ga fizično ali psihično ni tam???? Kvaniteta je ravno tako pogoj, kot kvaliteta. Oboje rabiš za dobrega starša. Ni pa pogoj za to, da ne hodiš v službo. Tudi šole trajajo dolgo. Pred pol tretjo ni nobenega osnovnošolca iz višje stopnje skoraj nikdar doma.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 13:58:39   
krfjolca

IZVIRNO SPOROČILO: miapia

IZVIRNO SPOROČILO: krtek 1

Jaz sem zaenkrat še v porodniški in se že veselim službe,da malo zamenjam okolje, ljudi...Zdi se mi da sem že kar malo sama sebi zdolgočasena,če sem predolgo doma.Pa otroci so me tudi včasih sitiuser posted image .Nisem tip človeka,ki bi doma vse dni brisal prah v trenirki,pa zdaj ko sem doma nimam nič kaj bolj pospravljeno kot pa če sem v službi.

Se bom kar podpisala. Ko sem bila noseča, hodila v službo je bilo bolj pospravljeno, pa še voljo sem imela za marsikaj drugega. Tudi komaj čakam, da grem v službo, med ljudi, v drugo odgovornost in da se spočijem od obveznosti, ki jih prinaša otrok, pa naj se to še tako grdo sliši.
Nekatere so pa pač rojene za vlogo gospodinje in jim to ful ustreza.


Še en podpis. Sem na porodniški, pa sem včasih prav fovš možu, da gre zjutraj lahko v službo user posted image .
Doma mi je dolgčas, saj ne, da ni kaj počet, tega je toliko, da komaj folgam, ampak pogrešam drugačno akcijo, družbo, intelektualne pogovore. Mene služba izpoljuje in če bi bila ves čas doma, bi se mi pomojem odpeljalo.user posted image

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 13:59:56   
aljuška
jaz sem zdaj po sili razmer doma, pa ne bi bila radauser posted image ..Upam, da se bo to kmalu obrnilo, ker samo doma bit 24 uh+r..uh..jaz njno rabim bit zaposlena, pa vsaj 4 ure, če ne 8user posted image

_____________________________





(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 14:13:17   
Isabellabina
No meni pa je ta vloga o kateri je tema čisto pisana na kožo.Imam pet otrok,psa,konje za hobi-predvsem mož,jaz mu  pri tem delu pomagam,in hišo ,ki jo z veseljem negujem.Še bolj jo bom ,ko bo zares najinauser posted image .
Tudi jaz se pri dveh otrocih nikakor nisem videla v tej vlogi ,kot jo imam sedaj.Služba mi je pomenila preveč...a se je situacija obrnila ko sem rodila zadnjega otroka in naenkrat  je dilo premalo časa za vse popedenat,zato sem ostala doma.Mož je pa itak deloholik in še na malo višjem položaju in mu ni težko hodit ob šestih popoldan domov.Pozimi ga vidimo samo zvečer.

Moj delavnik pa je takšen;
7.00---za dobro jutro najprej kavica in zajtrk za najmlajšega
8.00---počasi vstajajo še ostali otroci in so zelo lačniiiiuser posted image

do 9.00je ponavadi vse pospravljeno po zajtrku in s skupnimi močmi malo pspravimo po stanovanju(tavečja dva)

tja do 11.00---smo zunaj...kakšen obisk trgovine...pač malo frej in igranje z otroki
11.30---kuhanje kosilo---pri tem velikokrat pomaga tavelka punca(15 let)

ob 13.00 kosilo
do 14.00 pospravljeno s tem ,da je vmes še uspavanje najmlajšega člana
Potem imajo vsi otroci svoje igrarije.....jaz vmes ,ko najmlajši spi ponavadi likam,spijem vmes kavico .(mali spi tja tri ure skupaj tako ,da v tem času res lahko v miru postorim)

Tam okrog 15.00-16.00 najmlajši vstane ali pa še kasneje odvisno kdaj zaspi....dobi malico in greva ven.

Okrog 17.00 ponavadi prinesem sadje ven

18.00-- prihod možeka in ,ko se pripelje domov se najmlajši trije derejo ko zmešani...se vidi da ga pogrešajo in se mu obešajo okrog hlačuser posted image

Možek poje kosilo-večerjo ali pa včasih nič ,šibamo v hlev ,spustimo konje....

Tam okrog 20.30---začnem sitnariti,da se gremo umivat in povečerjat in okrog 21.30 so v posteljah.

To je moj delovni dan....sicer je sedaj malo drugačen ,ker so počitnice ,ko se začne pouk imam doma samo dva ,ki ne hodita v vrtec vsi ostali so po šolah...in se bo dnevni režim malo spremenil ,in se bom ravnala po tem ,kako bo kdaj končal pouk in delala kosilo tako ,da bomo jedli vsi naenkrat.No tavečja začne hodit v srednjo  in bo drugače poskrbljeno.


Tako na dolgo in široko...Gospa Novakova...če se vam da brat....

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 14:18:05   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

Glede materinstva pa tako- dobra mati ni tista, ki je otroku stalno na voljo- dobra je tista, ki ga vzgoji v samostojno osebo in mu je na voljo, ko jo potrebuje - pa takrat kvalitetno. Tudi, če je to le 3 ure na dan.




Sicer se strinjam s tem, da je dobra mati tista, ki otroka vzgoji v samostojno osebo, se pa nikakor ne strinjam s tem, da je lahko kvaliteta triuren dnevni stik z otrokom. Tak pogled je samo mašenje slabe vesti, kakorkoli obrneš!


Začetni post je seveda provokacija, ampak vseeno - ja, bi bila doma ampak ne samo z moževo plačo. Bi bila doma, če bi imela lastne dohodke, kakšno rento ali kaj podobnega, sicer pa ne.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 14:18:48   
aprilčica07
Sicer sem trenutno doma, ker čakamo novega družinskega člana. Da bi pa za stalno doma ostala.. Ne, tudi jst se ne najdem v taki zgodbi.

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 14:21:52   
bumerang
Hahah, sem kasneje videla, da je že Gina izpostavila enak odstavek in razmišlja podobno.
Ja, kvaliteta je izgovor sodobnih zaposlenih staršev od jutra do sutra, ki raje kot da bi zjutraj vstali eno uro prej in eno uro prej prišli domov, v službi ostajajo do poznih popoldanskih ur in zjutraj malo pospijo.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 14:41:30   
noranate
Ja, gospa Novakova, tudi jaz sem mama, in zaposlena doma za poln delovni čas in še čez. Trije otroci, kmetija, privat posel doma, velika hiša,... In nimam časa za šopingiranje, kaj šele da bi mi bilo dolgčas. Dan se začne ob sedmih, včasih prej, pozimi velikokrat tudi pozneje, se pa nikoli ne konča pred enajsto, razen ko smo na dopustu. V mestu je po moje drugače, če pa imaš velik vrt okrog hiše, njivo, živali, je to veliko drugače. Seveda si tudi jaz privoščim kofetek s sosedo to pa je tudi vse. Pa sem vseeno srečna in vesela da nam je lepo in smo zdravi. Za preživetje pa ne rabilo 3.000 eur ali celo več, pa ne šparamo in otroci niso prikrajšani pri ničemer.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 15:02:38   
ga. Novakova
Mateychy - nimam občutka, da bi bil moj sin razvajen, nikakor pa ne želim, da bi postal mamin sinček. To, da sem mu na voljo, kadar me potrebuje, še ne pomeni, da dobi vse, kar si želi.
CatJa - gospa sem zato, ker sem poročena, ne zato, ker nisem zaposlena, nikjer pa nisem trdila, da me mož kaj bolj ali manj ceni zato, ker sem doma, sploh pa pri drugih in v primerjavi z drugimi. To je bil najin skupni dogovor. Službe pa nikakor ne smatram kot pogoj za pestrost življenja, saj nisem imela nikoli družabnega življenja izenačenega s službenim.
Kajajaka - nisem sponzoruša, poznam ta izraz. Moje delo doma je enakovredno moževemu v službi, s to razliko, da moževe ure v službi lahko ovrednotimo z denarjem, ur z otrokom pa ne, ker so neprecenljive. In moj mož opravlja samo eno službo ter ni prisiljen delati ves dan, da preživimo. Ima tipičen osemurni delavnik, le, da opravlja terensko delo, zato potrebuje uro do dve za prevoz v službo in domov, zato je odsoten približno deset ur na dan. Isto delo je opravljal že takrat, ko sva se spoznala. Po poroki sva imela v načrtu kupiti stanovanje, zato sva pred poroke intenzivno varčevala, vendar sta nama njegova starša nepričakovano odstopila svoje stanovanje, sama pa sta se preselila na vikend. Seveda obstaja možnost, da se kdaj razideva in razveževa, a zaradi tega jaz ne bom brezdomka brez sredstev. Imela bi kam iti in od česa živeti, zaenkrat pa privarčevani denar še vedno hraniva.
Water lily - na mojega moža ni naprteno preživljanje družine, kakor sem že napisala, kvaliteten čas s sinom pa mu tudi ni onemogočen. Enako ga ima, kot večina ostalih očetov - od pozno popoldan do večera. Moj sin pa ni v vrtcu 9 ur, temveč samo od zjutraj do kosila. Po kosilu ga poberem in sem celo popoldne z njim.
Rija - prostega časa ne porabim za vse, kar si naštela, istočasno pa tudi ne vegetiram ob kavi in cigaretih. Nisem kadilka, sem športnica, ki zdravo živi. In nismo ravno revni, da si ne bi mogla česa privoščiti, kreditov pa nimava.
Nikoli mi ni dolgčas.

(odgovor članu matejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 15:26:19   
Anonimen
Samo mama, žena in gospodinja
 
 
Sama sem trenutno na porodniški in se nameravam potem vrniti v službo, vendar če te osrečuje, da opravljaš delo mame, žene in gospodinje - KAPO DOL. Sama bom šla verjetno na varianto skrajšanega delovnega časa in sicer 6 ali 7 urni delovnik, vendar nam finančno stanje (kredit za hišo) ne dopušča tega, da bi bila doma. Pa tut sicer sem tip človeka, ki se na nek način spočijem v službi. Mi odgovarja odmik od vsakodnevne gospodinjske rutine.user posted image  

(odgovor članu ga. Novakova)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 15:29:00   
ga. Novakova
Vem, kako je s krediti, imata jih tako moja sestra, kot moj brat. Če bi imel kredit eden od naju z možem, potem bi bilo vprašljivo, če bi bila lahko jaz doma in na istem standardu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 15:39:04   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ga. Novakova

Rija - prostega časa ne porabim za vse, kar si naštela, istočasno pa tudi ne vegetiram ob kavi in cigaretih. Nisem kadilka, sem športnica, ki zdravo živi. In nismo ravno revni, da si ne bi mogla česa privoščiti, kreditov pa nimava.



mater, eni ste kot strelovodi....vse si nase potegnete....govora je bilo na splošno in ne konkretno zate...

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ga. Novakova)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 15:44:32   
ga. Novakova
Big mama, mislim, da se imaš čudovito in imam občutek, da uživaš. Veš, pri nas je seveda malo drugače, ker imava samo enega otroka.
6:00 - z možem vstaneva, v miru pozajtrkujeva, se pogovarjava
7:00 - približno takrat gre mož od doma v službo, jaz začnem zbujati sina in nekje do
8:00 - ga pripeljem v vrtec. Okrog
9:00 - grem vsako jutro tečt nekaj km, 1x na teden grem na organizirano razgibavanje. Malo po
10:00 - sem doma in pričnem s pospravljanjem. Nato grem okrog
11:00 - v trgovino, na pošto, v banko, kar je pač potrebno in sem ob
12:00 - v vrtcu, da poberem sina, kosilo imajo pol ure pred poldnevom. Vsaj do
13:00 - se potem sprehajava po zelenicah in igrava na igrišču, če je slabo vreme, greva v knjižnico. Ob
14:00 - gre moj sin počivat, jaz imam takrat nekaj časa zase, predvsem za kopalnico, meditacijo ali hobi. Približno ob
15:00 - pomalicava, nato gledava televizijo, bereva, greva kam na obisk, on se morda igra, pač prosti čas nekje do
17:00 - ko sin nadaljuje s prejšnjim početjem, jaz pa začnem kuhati. Končam pred
18:00 - ko pride moj mož domov iz službe. Pojemo, nakar gremo obvezno na sprehod, v primeru slabega vremena gremo na tortico v slaščičarno, na obisk k sorodnikom, raznorazne aktivnosti najmanj do
20:00 - ko ponavadi pridemo domov, nakar sledi večerna rutina za sina, to je preoblačenje, umivanje, pred-spalni ritual, ob
21:00 - pa sin spi, midva z možem pa si vzameva čas zase, za pogovor o preteklem in prihodnjem dnevu, za načrte, sanje, izzive, misli, željem čustva in seveda tudi za seks. Ni določene ure, kdaj zaspiva.

Ker ima mož proste vikende in praznike v službi, so dnevi takrat bistveno drugačni, prav tako pa imava stanovanje, ne hiše z vrtom, zato nimava dela okrog hiše in morda z živalmi. Sobote so večinoma dnevi za izlete po Sloveniji, ob nedeljah pa je najin sin v varstvu pri starih starših, popoldan. Kosilo tam pojemo skupaj, potem pa je nedeljsko popoldne najino.

Ampak to je tako, približno. Ni vsak dan popolnoma tako.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 15:45:38   
ga. Novakova
Rija, se opravičujem za napačno razumevanje. Sklepala sem, da leti name, ker sem jaz postavila vprašanje.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 15:46:31   
rija
Ne, nikakor. Saj te sploh ne poznam....pač pa vidim par takih in drugačnih primerkov "gospic"user posted image  v svojem okolju....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ga. Novakova)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 15:49:25   
ga. Novakova
Ne, ne, nisem takšna, ki bi otroka peljala v vrtec, da se lahko doma v miru natiram z losjoni proti celulitu, hi, hi. user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 15:53:03   
rija
jaz pa sem...user posted image  jaz pa marsikdaj med službo v miru fiknem do kozmetičarke ali k frizerjuuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ga. Novakova)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 16:04:13   
kaya2007
ga novakova, vsa čast, da vam je tak urnik oz tako življenje dovolj...jaz bi si s finančne plati z lahkoto privoščila biti ves čas doma, ampak vseeno menim, da na tak način ne bi mogla rasti v življenju. če ne drugega, bi sla vsaj še na kakšen tečaj ali pa bi nadaljevala študij, ker drugače bi se mi pomoje skisali možgani. govorim zase, vsak človek ima seveda svoje, drugačne potrebe.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 16:05:38   
ga. Novakova
K frizerju seveda grem vsak mesec, kozmetični salon pa obiščem samo nekajkrat letno in to v času pred letnim dopustom.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 16:07:36   
ga. Novakova
Jaz sem študij dokončala že pred leti, hobije pa seveda imam. Šport, meditacija, pisanje.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 16:20:48   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: nadya

To, da ste žensko, ki se je pač odločila., da bo doma označle za "gospo" in "sponzorušo" se mi zdi pa tut mal mim. Če se je ženska  skupej s partnerjem odločila za tako življenje se pač je in ma vso pravico do njega.



Ni gospa zato, ker se je odločila bit doma, pač pa zaradi vseh prej naštetih razlogov. Kmetije nimajo, torej kmetica ni, če živi v bloku, najbrž niti grede z rožami nima (btw. tudi jaz ne, pa sem v hiši) niti kake blazne kvadrature stanovanja, ki ga je 'treba' skoz polirat. Torej je doma zavestno, zaradi svojega sončka in moža, ki jo je pripravljen preživljat. A potem ni gospa? Zame je, pa če ti je mim al pa ne. Sem napisala prej, da kakor komu drago.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 17:08:28   
TomTaylor
ful imam za povedat, ampak se mi ne ljubi tipkat.

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 17:09:54   
ga. Novakova
Ta prizvok gospe v tem smislu se da razumeti tudi kot žaljiv. Sicer res živimo od moževe plače, torej je dejstvo, da me mož preživlja, je pa treba razumeti, da mu tega ni treba. To je bila želja in dogovor obeh, drugače pa imam privarčevanih, iz časa pred poroko, dovolj lastnih sredstev, da sem lahko finančno samostojna.
Rože na balkonu pa imam. user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 17:10:19   
kaya2007
saj ni fora v tem ali je študij dokončan ali ne. jaz ves čas rabim neko intelektualno dejavnost in že zdaj opažam, da se "poneumljam" user posted image , pa sem samo kakšno leto izključno mama. hočem povedat, da tudi, če bi se slučajno odločila, da bom še naprej doma oz, da ne bom šla v službo, bi se sigurno vpisala še na kakšen študij ali pa bi vsaj občasno sodelovala pri kakšnih projektih ali kaj podobnega. mene rutina pač ubija, pa če je še tako fino user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 17:12:19   
ga. Novakova
Edina rutina je gospodinjstvo, saj se posodo da zložiti v pomivalni stroj samo na en način. To je res rutina. Drugače pa se mi zdi nemogoče, da bi mi bilo dolgčas ob sami sebi plus ob dveh takšnih individuumih, kakor sta sin in mož. Pogovarjamo se o različnih stvareh, počnemo vedno kaj drugega, odkrivamo nove kraje, spuščamo se v nove pustolovščine. Nemogoče, da bi bilo komu dolgčas, ko je pa vsak dan takorekoč nov začetek.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?