|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mastitis
10.8.2009 10:34:31   
LERO
Kako se ga znebiti?
Vnetje imam na 1 dojki. Znaki - pordelost, boleča bradavica, mleka ful, a ga z muko spravim ven. Namesto da bi črpala 5 min tako kot na drugi strani, črpanje traja tudi po 1 uro. Že peti dan imam ospen 1500, vročina je izginila, pri črpanju pa je le minimalni napredek. Vstrajam tudi pri masažah, a tudi ni nič. Kako dolgo se zna to vleči?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mastitis
10.8.2009 11:22:08   
Najaa
A dojiš pa ne? Ker če dojiš ti svetujem, da otroka čim večkrat pristaviš na obolelo dojko.
Pa topel tuš pomaga.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mastitis
10.8.2009 11:36:59   
Belika
Meni ko se je pojavil sem samo črpala, masirala tuširala z vročim tušom in imela gor termofor. Aja pa kapljiceem si špricala v nos. Neke na S... ne vem zdele točno kako se jim reče, se pa dobijo na recept in zelo pomagajo. Proti vročini pa sem samo lekadol vzela.
Mali se ni hotel dojiti na tej dojkiuser posted image , v enem dnevu je nehalo boleti v treh pa je bula in rdeče izginilo... res pa da sem zgoraj naštete stari počela čez cel dan...edino ko sva se dojila  in ko sem jedla sem imela pavzouser posted image user posted image ... grozno je bilo ampak je pomagalo...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mastitis
10.8.2009 15:04:07   
luan
Nam so pa v "šoli" rekli, da ful pomaga tudi stolčeno zelje.Zelje narežeš in stolčeš, zaviješ v mokro vročo plenico in daš na dojko.

Nisem pa sama nikoli probala, nisem rabila.Tako, da 100% pa ne bi mogla trdit.

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mastitis
10.8.2009 15:22:45   
Tanja_
Jaz sem si pred dojenjem dala gor vročo brisačo, pol sem pa medtem ko je mala sesala, bulo masirala in jo stiskala in je šlo v 2 dneh stran. Mi je pa prijateljica rekla, da ji je pediatrinja ob mastitisu svetovala, naj ji mleko ven posesa mož, če ga dojenček ne bo mogel. In ji ga je...kokrkoli se čudno sliši....

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mastitis
10.8.2009 16:04:06   
zmajaz
Meni je zdravnik predpisal Hiconcil in mi naročil naj čimveč dojim na oboleli dojki, pa je bilo že 2. dan boljše.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mastitis
10.8.2009 18:32:43   
anci banci
jaz sem tole fasala 3 dan po porodu, 39 vročine obe dojki trdi ko beton in boleči, še mrzlica me me tresla, sem šla v porodnišnico in sem dobila 2 inekciji v rit in antibiotike-anaclosil,... po nasvetu sem morala čimveč dojit in zadeva se je v 3 dneh zrihtala

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mastitis
11.8.2009 16:44:36   
pikolina66
meni je pomagalo samo dojenje zelo pogosto, nobeno črpanje ni toliko sčrpalo, da bi bilo ok..., pomaga, če pred dojenjem ali pač črpanjem z vročo vodo tuširaš, potem lažje steče, ko končaš pa hladne obkladke, da se ne tvori toliko....ampak res najbolj pomaga dojenje.

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
11.8.2009 16:45:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pikolina66)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mastitis
11.8.2009 19:56:47   
flik
Imela sem ga 1x, drugič in tretjič pa sem se mu na srečo uspela pravočasno izogniti. Prvič huda vročina, boleča in rdeča dojka in vse, kar še paše zraven, da o bolečinah ne govorim. Ker je bilo na hitro zelo hudo, sem šla  k zdravniku, seveda takoj dobila antibiotikuser posted image ... Potem sem se pozanimala naokoli, kako in kaj se da pomagat še na kake druge načine...
Moja izkušnja: tuširanje s čim bolj toplo (vročo) vodo pred vsakim čim bolj pogostim dojenjem. Po dojenju sem dala gor mrzel obkladek (led zavit v brisačo), zato da je hladil vneto dojko (paše!!!). Potem sem dala pa gor stolčeno zelje, direkt na obolelo dojko, pa modrček čez, da je fajn gor držal... In to sem ponavljala dokler ni minil. Poleg tega pa sem jedla homeopatske krogljice. Vse skupaj je vseeno trajalo več kot dober teden, da  se je zadeva umirila.

Ko se je začelo drugič in tretjič neki dogajat in kazat na mastitis, sem spet začela s tuširanjem in krogljicami. In je pomagal, pa še brez tablet, kar je sploh OK.


(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mastitis
11.8.2009 20:00:50   
blaža
Sem vidla, da so ene pisale, da si dajej vroče obkladke. to se ne priporoča. če imaš mastitis, se priporoča dajat hladne obkladke. Če je pa samo zastoj mleka oz zamašena kakšna mlečna žleza, pa veliko mleka v dojki, pol pa pomaga če si daješ tople obkladke.

čim več krat pristavljat otroka na to dojko, da sesa.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu flik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mastitis
11.8.2009 20:03:01   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: gonzaa

Pozdravljene mamice!

V fužinah smo odprli novo trgovino, ki se imenuje SRČEK.
Nudimo vam marsikaj, imamo veliko stvari za vaše malčke in to iz ekološko predelanega bombaža imamo pajacke, nogavičke sete za v avto darila igračke za dojenčka copatke in še marsikaj se najde seveda. Imamo pa tudi nekaj za vas  mlade mamice  naravno kozmetiko se pravi kreme, olja, masažna olja, masla za telo in še in še. pridite pogledat trgovinica deluje tudi preko spleta http://www.srcek.si/si


lp
hvala za ogled.




Ma kaj tudi tle al kaj???

Ma mama ima težave z mastitisom, ti pa tole reklamo limaš v mes.user posted image user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mastitis
11.8.2009 20:24:35   
karamela
Svetujem da ti na recept napišejo tiste kapljice oz. pršilo za nos, se ne spomnim več imena - pomaga. V vsako nosnico si po navodilu 5-10 minut pred dojenjem vbrizgaš 1 vpih-. Podojiš otroka, nato pa pod tuš, meni so 3 leta nazaj rekli topel tuš, in si ročno izbrizgaš z nežnimi krožnimi gibi po dojki  odvečno mleko.

jaz sem probala z brizganjem  takšnih in drugačnih črpalk pa mi ni pomagalo. Mleka si nisem izbrizgala pol toliko s črpalkami. prisegam na ročno, pod tušem. Dojenje sicer pomaga, vendar otrok popije oz. poje kolikor more, večkrat ga podojiš več mleka se dela.

Uh, te res razumem, če se spomnim dobra 3 leta nazaj, ampak vse mine.
Drži se user posted image user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mastitis
11.8.2009 20:53:37   
SURF
Tale mastitis je enuser posted image .
Meni je zelo pomagal zelo topel tuš,masiranje,ter dojenje in dojenje...kot so že napisale,preden boš dojila pojdi pod zelo topel tuš in si z toplo vodo masiraj dojke.Če boš dosledna in se trudila boš obdržala mleko,je pa res,da se ti bo  zdelo da se ukvarjaš samo še z zizamiuser posted image ampak se splača.

(odgovor članu flik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mastitis
11.8.2009 20:57:10   
SURF
Tiste kapljice so menda nek hormon,patronažna mi je rekla,da naj se to raje ne uporabljauser posted image ?

(odgovor članu SURF)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mastitis
12.8.2009 7:05:45   
flik
tiste kapljice na S.... sem dobila v porodnišnici, ko sem imela čist poldne dojke mleka, pa še ni šlo kaj prida ven. Obenem pa so tut za krčenje maternice. Tako da mi je bilo rečeno, da kasneje ne pridejo v poštev.

(odgovor članu SURF)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?