|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
30.8.2009 8:16:44   
botrca
Christiana21 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
30.8.2009 8:45:37   
Anonimen
user posted image  za vse, ki ste pretrpeli to grozo in se vendarle spopadli z dejstvom in nam zaupali svojo zgodbo!

odkar imam otroka, me je strah spolnih zlorab (pa tudi ostalih, ki so ravno tako lahko življenjsko obremenjujoče)... posebej zato, ker sem nekje prebrala, da je več zlorabljenih fantkov kot punčk,...

zadnje čase se o tem veliko govori, a še vedno mislim, da je veliko zamolčanih dogodkov. preveč!


(odgovor članu botrca)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
31.8.2009 7:06:36   
christiana21
Vidim, da jih precej bere ta forum, napiše pa nihče ničuser posted image , vas zanima kaj pišemo, ali se bojite kaj napisat, pa samo čekirate??user posted image

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
31.8.2009 8:25:41   
roberta
morda najprej za vse, ki tega niso doživeli in si ne znajo predstavljat, kaj vse lahko spolna zloraba pomeni za otroka, človeka... naj si preberejo (za vsaj delček razumevanja te groze) knjigo Tanje Repič: Nemi kriki spolnih zlorab in novo upanje.

sicer pa to. vse žrtve spolnih zlorab, verjemite, da nihče, ki je vsaj približno normalen, ne bi nikdar rekel, da ste bile kakorkoli za takšna gnusna dejanja krive ve. nikoli. vedno ste ve nedolžne žrtve. in vedno ve nosite posledice leta in leta in verjetno celo življenje. zato nam preostalim ostane le poskušati razumeti vsaj malo vašo stisko, žalost, dileme... in morda z vami sočustvovati za te pretekle dogodke...

powerwoman: grozna je tvoja zgodba. resnično. ne vem, kako si sploh preživela... glede komentarjev, ki smo jih namenili glede obiskovanja tvojega očeta in mame, pa naj ti poskusim razložiti.. mi, ki takih trenutkov nismo doživeli, težko razumemo stvari, ki si jih morala preživeti. težko tudi razumemo kompleksnost odnosov med teboj in očetom in mamo. gotovo imaš mamo rada in jo kot sebe vidiš kot žrtev. saj tudi. ampak na koncu koncev je v naših očeh tvoj oče le gnusoba nad gnusobami, ki ga je za zapreti pred vsemi otroci in to za celo njegovo življenje. tvoja mama pa... je v naših očeh slabič. če prej ni vedela (ali res ni?), pa zdaj ve... da ne zmore toliko svoje volje, toliko energije, toliko jeze na moža (govorimo le o njeni hčerki), da bi ga brcnila skozi vrata v nemilost sveta... težko to razumemo... le težko razumemo... ampak tu ne kritiziramo tebe. kritiziramo njiju! kar se pa tiče tebe in njiju... odnosi so take težke zadeve, tako komplicirane, tako dolgotrajne, tako "dilemske"... da jih je vedno težko komentirati. te pa glede tega gotovo ne kritiziramo za način komuniciranja, ki si ga izbrala med vami. 

ampak vseeno, zase gotovo lahko izbereš tisto vrsto odnos s starši, ki jih želiš, zdaj si le odrasla ženska. tisto kar smo te poskušale opozoriti me, je bila možnost ponovne zlorabe tvojih otrok s strani tvojega očeta. vem, rekla si, da jih ne pustiš nikoli same tam. to je zelo dobra odločitev. ampak očitno je do vsaj poskusov zlorabe prišlo (dotikanje spolovil tvojega sina) in tu moram reči nekaj: ni prav, da se mora otrok sam braniti pred njim. ja, seveda je prav, da ga tega naučiš, da se to ne dela in se mora braniti. gotovo. ampak če si ti v sobi z otrokom in vidiš, da se nekaj takega naredi, je tvoja starševska dolžnost, da TI ukrepaš in TI ZAŠČITIŠ OTROKA. oseba, ki ni preživala spolne zlorabe pri tem ne bi "zmrznila", ampak bi skočila pokonci, primazala storilcu eno okoli ušes in ga nadrla, da ne njo, še manj pa otroka ne bo nikoli več videl. da pa če še kdaj samo sliši, da se je "smukal" okoli katerega otroka, ga bo prijavila na policijo. kar pa ne pomeni, da tvoje reakcije ni bilo. je bila. ampak vsaj kot jaz vidim, je bila to reakcija žrtve spolne zlorabe. ki se storilcu težko upre, se mu zoprstavi, ki mu težko reče ne, ker je je tako zelo strah... pa zato otroku preda težko breme samozaščite, čeprav je ta morda niti še ni sposoben izvajati. tu smo starši toliko časa, da zaščitimo otroke, to je naša temeljna naloga... vsaj dokler ne dosežejo neko stopnjo odraslosti in zrelosti (recimo 16-18 let). in vidiš, zato težko razumemo, da otroke še vedno vodiš tja.

upam, da nisem spet izvenela kot da kritiziram. ker ne. res ne. poskušam samo podati nek svoj pogled na to. in vse kar si želim je to, da bi ti (in vse ostale) našle svoj mir... ki si pa želim, da kot v primeru powerwoman, vaši otroci ne bi bili naslednje žrtve.

topel objem vsem.  




(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
31.8.2009 9:29:19   
powerwoman
Jutroooooooooo

Roberta, fulll si lepo napisala. Hvala za nazorno pojasnilo. Pa itak vem, da je to forum in sto ljudi je gor sto različnih pogledov dobiš. Tako da, ....... user posted image user posted image user posted image


Glede dotikanja splovil.Ni se vedno dogajalo to, le enkrat. Pa še to čez obleko. Pa ne da sedaj branim. Lej, jaz nevem, a so na našem koncu taki ljudje al kaj. Ker to nisem opazila le pri naši familiji. In morda ne boste tega razumele (kot je rekla moja teta, ki živi v nemčiji, da so jo vsi čudno gledali, ko je od hčere fant pripeljal bratranca s seboj h njim na obisk, ona je rekla, kje imaš ČUNO-ne vem kaj to pomeni- in ga je prijela spodaj, in da jo je un hotel prijaviti. No za njo je bilo to nekaj čisto normalno).

To delajo ''bosanci''. Zdaj ne vem, ali je celotna očetova familija (štejejo jih šest), in da vseh šest oseb naredi to otroku.Kao dej da vidim kok je zrastel ali nekaj podobnega. Nisem to opazila zgolj pri naši familiji.

Se še spomnim, da so tudi sosedovi to delali svojem sinu in hčeri. Seveda dokler so bili majhni. Pa mojemu sinu se je to zgodilo ENKRAT, ko je bil mlajši. Čeprav po mojem mišljenju enkrat preveč.

Rekla pa sem sinu da klofne nazaj v tem primeru, da če bi jaz šla na wc in bi kaj hotel. Ampak čisto preventivno. Ne pa, da ga bom pustila, in on naj ga šlata tam.

Aja, ko sva z mojim zaživela skupaj, sva začela stanovati v stanovanjskem bloku. Tu so bile tudi dve familije, južnaške. Oziroma iz bivše jugoslavije. Njim je bilo to čisto normalno, da so se smejali, in rekli, kao kok je že zrastu. (oni svoje otroke). Moj takrat tega ni nič komentiral. No ko pa je pri drugi družini to videl isto, je pa rekel, če so vsi prfuknjeni.

Vidiš, jaz sem praktično s tem živela, in se mi ni zdelo ''****njeno'' (se opravičujem izrazu, toda želela sem povedati dobesedno besedo). Torej to pomeni da so v mojem kraju vsi ''spolni iztirjenci'' oziroma pedofili in pedofilke?????????

Nikogar ne branim, le stališče, da zakaj nisem temu prepisovala prevelik pomen, želim oz. skušam pojasniti. Seveda do določene meje.


Roberta vse si lepo in prav napisala in zelo nazorno. Vidiš, s te strani ekrana pa sem jaz osebno dobila občutek, da sem pogrnila na celotni črti kot MAMA, ker sem dovolila oz. ker se je uspel dotakniti pa čeprav čez hlače ''tam spodaj'' in nisem ukrepala (freeznila od šoka, ali pa je to le moj izgovor bojazni, še ne vem, raziskujem na tem psihičnem območju še). In ker ga izpostavljam oz. ju izpostavljam.

Lahko rečem le, če bi verjela, da bi obstajala kakršnakoli možnost za karkoli, bi ga UBILA. Dobesedno ubila.


Jaz se trudim po svojih NAJBOLJŠIH MOČEH, biti najboljša mama in najboljša žena svojemu možu. To pa je tudi vse. In vem, da sem že OSEM LET uspešna in ljubeča mama. Zdaj že eno leto uspešna mama dvem otrokom.

In glede na starejšega sina, kako se obnaša in vse to, vidim, da ne bi mogla bolje ga oblikovati.user posted image user posted image user posted image user posted image . No morda le, da bi imel večji elan pri delanju nalog in učenju.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Sam kot mi on pravi MAMI YOU WISH.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Aja, čisto ven iz konteksta.


Jutri pa mi gremo v tretji razreddddddddddddddddddddddddddd.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LP


_____________________________

Bodite v cvetju in mir z vami.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
31.8.2009 12:52:45   
christiana21
Tu imam še nekaj dobrodošlih informacij:

ZGODILO SE JE POSILSTVO KAJ ZDAJ?
V nekaterih okoliščinah se posilstva, žal, vendarle dogajajo in jih ne moremo preprečiti. Predpisovati "recepte" za takšne primere je sila nehvaležno delo, vseeno pa je dobro poznati osnovne, nujne korake, ki žrtvi vsaj delno omilijo posttravmatski stres in duševne bolečine ter pospešijo kaznovanje storilca.
Prvi odzivi na posilstvo so čustveni šok, nejevera ("To se ne more dogajati!") in strah, jok, tesnoba, sram, občutek umazanosti, ranljivosti, izkoriščenosti in krivde. Najpomembneje je, da se zatečemo na varno mesto in pokličemo pomoč.
PO POSILSTVU SO NA VOLJO TRI ŠIRŠE MOŽNOSTI:
1. Takojšnja prijava policiji
Še preden se po posilstvu umijete (s čimer uničite dokaze sledi sperme idr.), pokličite telefonsko številko 113 in odidite na najbližjo policijsko postajo oziroma zahtevajte prihod policistov. Če nimate telefona ali v nasilni situaciji ne morete do njega, greste lahko na policijo tudi pozneje Tam lahko zahtevate, da vam vsa potrebna vprašanja zastavlja policistka. Za zdravniški pregled, zavarovanje materialnih dokazov in pregon bodo poskrbeli pristojni, ki bodo tudi ovadili storilca/storilko. V postopku pred sodiščem boste oškodovana oseba, žrtev kriminalnega dejanja. Vaše interese bo zastopal državni tožilec/tožilka.
Če se torej takoj odločite za prijavo, ni treba, da greste sami na zdravniški pregled, ker vas bodo tja odpeljali policisti.
Dobro je vedeti:
- Ko posilstvo enkrat prijavite, postopka ne morete več ustaviti; tudi če si premislite, vas bodo poklicali na sodišče. Policija bo namreč sprožila preiskovalni postopek, ki bo potekal neodvisno od vas. Temu bo sledil sodni postopek za obravnavo na sodišču. V teh postopkih nastopate kot priča, na sodišču pa vaše interese zastopa državni tožilec ali tožilka.
- Če ste posilstvo doživeli v zakonski zvezi ali zunajzakonski skupnosti, morate na državnemu tožilstvu samo vložiti predlog za pregon. Obtoženemu v sodnem postopku država zagotavlja odvetnika, vam pa ne.
- Sčasoma boste želeli na dogodek pozabiti in morda vam bo postalo žal, da ste posilstvo prijavili. Takšen odziv je normalen in dobro je, da se tudi o tem čimveč pogovarjate. Naj vam ne bo žal zaradi prijave; proti vam je bil storjen zločin in prav je, da je storilec kaznovan.
2. Poznejša prijava
Lahko razmišljate tudi o poznejši prijavi posilstva, vendar poskrbite, da dokazov o zločinu ne uničite. Oblačila, ki ste jih imeli na sebi v času posilstva, shranite v papirnato vrečko (v polivinilni se lahko nekatere sledi uničijo), ker so pomemben materialni dokaz. Predvsem pa, še preden se po posilstvu umijete, čimprej, najpozneje pa v 24 urah, obiščite ginekologa (svojega ali dežurnega), ki vas bo pregledal ter ugotovil sledove sperme in morebitne fizične poškodbe na telesu in v njem (raztrganine v genitalnem ali analnem predelu, otekline, krvavitve &). Zahtevajte zdravniško potrdilo o poškodbah in en izvod vzemite s seboj. Pogovorite se o možnostih zanositve in okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi. Možnost, da bi zaradi posilstva dobili aids, hepatitis ali kako drugo bolezen je sicer majhna, vendar obstaja. Zdravnik vam bo dal zdravila, ki lahko preprečijo večino spolno prenosljivih bolezni in okužb. Posvetujte se tudi o naknadni kontracepciji, s katero boste preprečili morebitno nosečnosti.
Dobro je vedeti:
- Dlje ko čakate s prijavo posilstva, več fizičnih dokazov se izgubi, zato boste posilstvo tudi težje dokazali. Čez čas se boste tudi slabše spomnili podrobnosti.
- Če se je zločin zgodil v zadnjih 72 urah (treh dneh), je več možnosti, da najdete dokaze, kot so žrtvina oblačila, vzorci krvi, sramnih dlak, las, vaginalnih izločkov &
- Čeprav ne razmišljate o prijavi, je prav, da najdete človeka, ki mu zaupate, in se z njim pogovorite. Pokličete lahko tudi na katerega od telefonov za pomoč v stiski.
3. Posilstva ne želite prijaviti
Več razlogov botruje dejstvu, da številna posilstva ostanejo neprijavljena. Žrtve bodisi nočejo povedati drugim, da so bile posiljene, ker se bojijo, da jim ne bodo verjeli, bodisi se sploh ne zavedajo, da so bile posiljene, ker incident ne ustreza prototipskemu scenariju "posilstva s strani tujca".
Čeprav posilstva ne želite prijaviti, vseeno poskrbite za svojo varnost in zdravje. Pojdite na ginekološki pregled, kot smo opisali v prejšnji točki, ter se pozanimajte o možnostih zanositve in okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi. Za vsak primer prosite za zdravniško potrdilo, neoprana oblačila pa hranite v papirnati vrečki.
Dobro je vedeti:
- Posilstvo lahko prijavite še deset let po dogodku.
- Zdravniška pomoč po posilstvu je zaupna; zdravniško osebje brez vašega privoljenja ne sme sporočati informacij o vas in o načinu vašega zdravljenja niti policiji!
OBČUTKI IN POSLEDICE
Obdobje po posilstvu je težko, v njem izkušamo celo vrsto odzivov in občutkov. Kmalu po posilstvu žrtev doživi sunkovit preobrat v občutkih; prehod od strahu, solza in zmedenosti v "flegmatično" fazo, v kateri "izklopi" občutke in želi pozabiti, kar se ji je zgodilo, je hiter. Žrtev v prvem obdobju po posilstvu daje družini lažne signale, da si je opomogla, čeprav je to le oblika "lizanja ran". Ta faza lahko traja od nekaj dni do nekaj mesecev. Značilno zanjo je tudi, da žrtev odlaga odločitve (tudi tisto o prijavi dogodka policiji), ne izraža čustev in vzbuja vtis, da je vse v najlepšem redu, kot nekoč. V resnici se sicer zdravi, vendar še ni popolnoma ozdravljena. Od travme se skuša čustveno oddaljiti, vendar še vedno potrebuje pomoč družine in prijateljev, ne glede na to, kakšen vtis skuša vzbuditi.
Sledi obdobje jeze in depresije. Ne glede na to, kako se skuša žrtev oddaljiti od občutkov, ki jih čuti po posilstvu, ima ta izkušnja velik vpliv na njeno nadaljnje življenje. Čuti jezo, depresijo, tesnobo in se ji nasploh zdi, da se ji vse podira. V tej fazi so pogoste nočne more, občutki tesnobe in podoživljanje dogodka. To so normalni odzivi na travmo in sestavni del procesa ozdravljenja (v tem obdobju žrtev pogosto poišče pomoč strokovnjaka). Joče brez razloga ali izbruhne v jezi, ki je naperjena proti napadalcu, ljubljeni osebi ali sami sebi. Značilna je tudi izguba zanimanja za spolnost. Žrtev lahko spremeni slog oblačenja, pričesko, ličenja & da bi se le razlikovala od osebe, ki je bila posiljena. V tej fazi, ki je sicer boleča, se je pripravljena soočiti z realnostjo grozljivega dogodka, ki se ji je zgodil.
Ko se sprosti dovolj jeze in depresije, lahko začne žrtev sprejemati to, kar se ji je zgodilo. O posilstvu sicer še vedno govori in razmišlja, vendar že razume svoja čustva in jih ima pod nadzorom. Travma ima manjšo vlogo v njenem življenju, zmožna je spet normalno živeti in čeprav se je njeno življenje spremenilo, se spet okrepijo občutki samozavesti in moči. Ko se to zgodi, se žrtev posilstva vse manj ukvarja z bolečim dogodkom in sčasoma se izkušnja posilstva integrira z njenimi drugimi življenjskimi izkušnjami. Življenje pa zelo verjetno postane drugačno in po svoje se spremeni tudi žrtvin pogled na svet.
Če ste žrtev posilstva, morate seveda vedeti, da kljub naštetemu ne obstaja pravilo, ki bi zapovedovalo, kako morate čutiti, misliti ali se odzivati in kako dolgo naj traja vsaka posamezna faza okrevanja. Vsak se namreč z dogodkom, njegovimi posledicami in spomini nanj spopada na po svoje. Ne obstajajo pravi odgovori, pravi nasveti, prave terapije, pravi načini ozdravitve, prava mera prijaznosti, sočutja, razumevanja; obstaja le tisto, kar je prav(o) za vas, in prav to je najpomembnejše. Nekateri občutki in odzivi se pojavijo takoj po posilstvu, drugi nemara šele čez nekaj tednov ali celo mesecev.
SAMI S SEBOJ ...
Ko prvi šok po posilstvu mine, je pomembno, da se ne zaprete vase, ampak se pogovarjate z ljudmi, ki jim zaupate, in čustev ne zadržujete v sebi. Jejte zdravo hrano in se gibljite. Počnite stvari, v katerih ste vedno uživali. Ne iščite preprostih odgovorov na neprijetni dogodek, ki se vam je zgodil, saj ti ne obstajajo. Poučite se o svojih pravicah in o tem, kako dobiti pomoč, ki jo potrebujete. Govorite si pozitivne stvari, denimo "Močna sem","Tega si nisem zaslužila", "Vrača se mi osebnostna moč", "Vsak dan sem bolj ozdravljena"& Bodite potrpežljivi s seboj in se zavedajte, da je okrevanje po posilstvu dolgotrajno.
... IN MED LJUDMI
Medtem ko se vi spopadate s svojimi občutki, imajo svoje tudi vaša družina in prijatelji; tudi ti potrebujejo pomoč. Zdelo se vam bo, kot da nikakor ne morete uskladiti svoje in njihove časovnice, želja in potreb. Začne se že pri vprašanju, kdaj in kako družini in prijateljem povedati za posilstvo. Verjetno boste tudi občutljivi na način, kako vam bodo odgovorili. Ko boste želeli govoriti o dogodku, bodo morda imeli težave s poslušanjem; ko boste potrebovali čas za lastne odločitve, bodo želeli odločati namesto vas; ko boste želeli biti sami, bodo od vas pričakovali telesni stik in pogovor o dogodku; ko boste pripravljeni govoriti, se vam bodo izogibali, ker ne bodo vedeli, kaj reči ali storiti & Skratka, zdelo se vam bo, kot da nihče ne ve, kaj storiti in kaj potrebujete. Družina in prijatelji lahko postanejo pretirano zaščitniški, hkrati pa se spopadajo z lastnimi občutki strahu in nemoči. Starši menijo, da bi morali biti ob vas, da bi vas zaščitili ali nekako preprečili posilstvo; partner se utegne izogibati bližine ali meni, da bo intimnost povečala stres zaradi dogodka ...
Samo od vas je odvisno, koliko želite povedati in komu. In pomembno je, da imate "podporni sistem" prijatelje in družino. Toda to, da se vam je zgodilo posilstvo, seveda ne pomeni, da ste odgovorni tudi za njihove občutke, saj se morate najprej spopasti z lastnimi! Vi ste žrtev in vi ste na prvem mestu. Ne glede na to, da po svoje trpijo tudi drugi.
Za družino in prijatelje, ki se jim je žrtev zaupala, veljajo naslednji nasveti:
- Poslušajte in bodite žrtvi na voljo, kadar vas potrebuje. Žrtev posilstva želi govoriti o dogodku in bo verjetno izrazila celo vrsto čustev. Ni vam treba odgovarjati, dovolj je že, da poslušate in slišite.
- Verjemite vsemu, kar pove žrtev posilstva, in ne izrekajte sodb. Ne nasedajte nepreverjenim stereotipom o posilstvu, sploh ne tistim, ki krivdo za posilstvo pripisujejo žrtvi. Žrtev se že tako spopada z občutkom sramu in krivde; najmanj, kar potrebuje, je, da jo ukalupite v neresnične sodbe.
- Spodbujajte žrtev k prijavi posilstva in k zdravniškemu pregledu, če tega še ni storil(a).
- Bodite potrpežljivi; žrtev ne more preprosto "pozabiti in živeti naprej, kot da se ni nič zgodilo". Okrevanje je dolgotrajen proces.
- Utrdite žrtev v prepričanju, da posilstvo ni njena krivda. Nihče ne prosi, da bi bil posiljen, ne glede na to, kako se obnaša, oblači ali kaj in kako dela.
- Žrtvi ponudite občutek varnosti in zaščitenosti, seveda pa ne bodite vsiljivi; naj se odloči sama.
- Spoštujte žrtvine odločitve. Samostojno odločanje je del procesa ozdravljenja.
- Spoštujte želje glede pozornosti in telesnih stikov. Če ne veste, kaj si želi, vprašajte in se hkrati zavedajte, da se lahko žrtvine želje glede tega spreminjajo. To velja tudi za spolnega partnerja.

PREŽIVETI SPOMIN
Žrtve posilstva sčasoma dobijo občutek, da so grozoviti dogodek pozabile in prebolele. Tako je tudi prav. Toda pozneje v življenju se lahko spomin nanj nenadoma vrne najverjetneje v situaciji, ki je kakorkoli podobna posilstvu. Takrat bodo spet prišla na dan čustva, povezana z dogodkom. To je povsem normalen odziv, ki se ga ne smemo ustrašiti, kot tudi ne smemo zanikati svojih čustev. Pogovarjajmo se o njih, obnovimo dogodek, premislimo, kako je vplival na nas in na naše življenje. Ne bojmo se podoživljanja, čeprav je mučno in boleče. Nenazadnje je res tudi to: če smo preživeli posilstvo, smo sposobni preživeti tudi spomin nanj.

MITI IN RESNICE O POSILSTVU
MIT: Ženske so posiljene, ker izzivajo (z obleko, z videzom, s tem, da ponoči same hodijo naokrog ...), ker so mlade in lepe.
RESNICA: To so le moški izgovori, s katerimi opravičujejo svoja dejanja in prelagajo odgovornost za spolno nasilje na žrtve. Za posilstvo ni nikdar kriva žrtev, kriv in odgovoren je izključno in samo storilec. Ženske imajo pravico, da se oblačijo, kot želijo, in počnejo, kar želijo, kadar želijo in s komerkoli želijo. Njihovo vedenje in videz ne moreta biti razlog za posilstvo.
MIT: Posiljene so le "slabe", "poredne" ženske, saj kar prosijo za to.
RESNICA: Problem tega mita je v tem, da prenaša odgovornost s posiljevalca na žrtev. Nobena ženska ne prosi, da bi nad njo izvajali nasilje, ji grozili, jo poniževali ...
MIT: Vsaka zdrava ženska se lahko upre posilstvu, če le želi. Nobena ne more biti posiljena proti svoji volji.
RESNICA: To je preprosto neresnično in enako temu, kot da bi verjeli, da ljudi ni mogoče oropati proti njihovi volji. Prvi odziv ženske v situaciji posilstva je strah za življenje. Posiljevalci pogosto grozijo z orožjem, udarci, davljenjem ipd. V vseh primerih pa ženska izgubi nadzor nad tem, kar se dogaja njenemu življenju in telesu. Posiljevalec nad njo izvaja nasilje in čezmerno moč.
MIT: Večina posilstev je spontanih in nenačrtovanih. Posiljevalec se preprosto ne more nadzirati.
RESNICA: Večina posilstev je načrtovanih; posiljevalec se odloči za natanko določeno žrtev ali se odloči, da bo "danes izvedel posilstvo".
MIT: Posilstvo se zgodi le v velikih mestih, ponoči, na slabo osvetljenih krajih in takrat, ko je ženska sama.
RESNICA: Posilstva se dogajajo v mestih in vaseh vseh velikosti, podnevi in ponoči, ko je ženska sama ali v javnosti, v katerikoli starosti. Nobeno okolje ni varno pred posilstvi.
MIT: Posiljevalci so nenormalni moški, perverzneži, duševni bolniki in seksualno sestradani tipi.
RESNICA: V večini primerov to ne drži; posiljevalci so povsem običajni ljudje, ki jih srečujemo na ulici, delovnem mestu, v soseski, in da, celo doma. Večina storilcev v življenju normalno funkcionira, imajo običajne stike z drugimi ljudmi, večina jih ne prepoznava kot nasilne. Študije, ki se ukvarjajo s profili storilcev, kažejo, da so to moški, ki želijo tako nadzirati ženske in uveljavljati moč nad njimi.
MIT: Posiljevalci so pripadniki druge narodnosti/rase/nižjega družbenega sloja.
RESNICA: Storilci so pripadniki vseh narodnosti, ras in družbenih slojev. Med njimi so tudi zdravniki, politiki, izobraženci, skratka moški, ki imajo ugled in moč.
MIT: Storilec je neznan moški, ki napade v temni ulici.
RESNICA: V večini primerov je storilec moški, ki ga ženska pozna in mu zaupa. Storilec je lahko oče, očim, prijatelj, partner, soprog, znanec, sodelavec & Ženska to, kar se je zgodilo, težje opredeli kot spolno nasilje, ker družbeni miti v njej utrjujejo prepričanje, da moški, ki mu zaupaš, ne more biti spolno nasilen.
MIT: Ženske ne more posiliti njen mož ali partner.
RESNICA: Ženska ima pravico reči NE komurkoli.
MIT: Če posilstvo ne zapusti telesnih poškodb, žrtev ne bo utrpela dolgoročnih posledic.
RESNICA: Posilstvo pusti resne posledice na zdravju in psihičnem počutju žrtve. Posiljene ženske še dolgo po dogodku, nekatere tudi do konca življenja, doživljajo jezo, žalost in strah ter postanejo nezaupljive.
MIT: O posilstvu govorimo le, če to dejanje vključuje grožnjo z orožjem.
RESNICA: Posilstvo je vsako dejanje seksualne narave, ki ga ena oseba vsili drugi, ne glede na uporabo orožja ali drugih materialnih sredstev.
MIT: Moški so spolno nasilni zaradi potrebe po spolnosti in ker se ne morejo nadzorovati.
RESNICA: Pri spolnem nasilju ne gre za zadovoljevanje spolnih potreb, marveč za nasilje, ki prevzame obliko seksualnosti. Pri tem storilce vodi želja po poniževanju in nadzorovanju druge osebe
MIT: Storilec zagreši nasilno spolno dejanje pod vplivom alkohola.
RESNICA: Čeprav obstaja povezava med zagrešenimi nasilnimi spolnimi dejanji in vinjenostjo storilcev, nikakor ne moremo trditi, da je alkohol krivec za spolno nasilje. Spolno in tudi sicer nasilni so pogosto tudi povsem trezni moški. Ta mit zgolj prelaga odgovornost za storjeno dejanje s storilca na alkohol.
MIT: Ženske uživajo v nasilni spolnosti.
RESNICA: Nobena ženska ne uživa v spolnem nasilju, ki je vedno surov poseg v telo in duševnost druge osebe in povzroči psihične in/ali fizične posledice, ki trajajo vse življenje.
MIT: Žrtve lažejo, da so bile posiljene; imajo občutek krivde, ker so seksale, zato pravijo, da so bile napadene. Ali pa lažejo iz maščevanja.
RESNICA: Posamezniki ne lažejo, da so bili posiljeni, nič bolj pogosto kot drugi ljudje lažejo zaradi drugih zločinov. O tem je težko govoriti. Veliko posilstev sploh ni prijavljenih policiji.
MIT: Posilstvo se lahko zgodi samo ženski.
RESNICA: Pogosteje, vendar ne izključno. Posilstvo se lahko zgodi komurkoli.
MIT: Ženska se pred posilstvom najlažje zaščiti tako, da ponoči ni sama zunaj in se izogiba samotnim mestom (garažnim hišam, parkom ...).
RESNICA: Večina posilstev se zgodi za štirimi stenami in največji delež teh v žrtvinem domačem okolju.
MIT: Meni se posilstvo ne more zgoditi; posiljene so le druge ženske tiste "lahke", pijane, tiste, ki zahajajo v diskoteke in se pretirano izzivalno oblačijo.
RESNICA: Dejstvo je, da je lahko posiljen kdorkoli in kjerkoli: mlade in stare ženske, otroci, pijani, trezni, neprivlačni, bogati, revni, majhni, veliki, verni, neverni, popolni, ne tako popolni itd. Dokler bo obstajalo posilstvo, vsi tvegamo, da se lahko zgodi tudi nam.

ZAGROŽENE ZAPORNE KAZNI ZA NEKATERA DEJANJA ZOPER SPOLNO NEDOTAKLJIVOST
- Posilstvo (prisila k spolnemu odnosu): od 1 do 10 let
- Posilstvo z grožnjo: od 6 mesecev do 5 let
- Spolno nasilje: od 6 mesecev do 10 let
- Spolna zloraba slabotne osebe: od 6 mesecev do 10 let
- Spolni napad na otroka: od 6 mesecev do 5 let
- Kršitev spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja: do 3 leta
 
OBIČAJNI ODZIVI PO POSILSTVU
- Čustveni šok
("Zakaj sem tako mirna?", "Zakaj ne morem jokati?")
- Nejevera ("Se je res zgodilo?", "Zakaj meni?")
- Sram ("Kaj bodo mislili ljudje?", "Ne morem povedati domačim", "Počutim se umazano!")
- Krivda ("Zdi se mi, da sem sama kriva za to ali pa sem storila nekaj, kar je spodbudilo posilstvo")
- Depresija ("Kako bom zmogla v službi?", "Tako sem utrujena in nemočna", "Morda bi bilo bolje, če bi kar umrla")
- Nemoč ("Bom sploh kdaj dobila nazaj nadzor nad sabo?")
- Neorientiranost ("Ne vem, kateri dan je danes", "Ne spomnim se, katere sestanke imam", "Kar naprej pozabljam")
- Trigerji ("Nenehno podoživljam dogodek", "Ves čas se mi prikazuje njegov obraz")
- Zanikanje ("To sploh ni bilo posilstvo")
- Strah ("Vsega se bojim", "Kaj če sem noseča?", "Morda imam aids?", "Kako naj se sploh še kdaj počutim varno?", "Ali ljudje opazijo, da je nekaj narobe?", "Ne morem zaspati, ker vem, da me bo spet tlačila mora", "Bojim se, da se mi meša", "Strah me je biti sama")
- Tesnoba ("Imam napade panike", "Ne morem dihati", "Ne neham se tresti")
- Jeza ("Ubila ga bom!")
- Fizični stres ("Želodec/glava me boli ves čas", "Nimam apetita")

POVEDATI BLIŽNJIM
Zakaj da? Razlogi, zaradi katerih žrtve posilstva spregovorijo:
- Nočem, da se mi to vnovič zgodi.
- Nočem, da se to zgodi komu drugemu.
- V meni se kopičijo občutki, ki jih ne morem več zadrževati.
- Hočem ukrepati proti osebi, ki mi je to storila.
- Doma sem se začel(a) obnašati drugače in bližnji so me spraševali, kaj je narobe.
- Težave imam s prehranjevanjem in spanjem.
- Nenehno razmišljam o dogodku in imam težave s koncentracijo.
- Prijatelji ne morejo ugotoviti, zakaj se obnašam drugače kot prej.
- Upam, da se bom potem, ko se nekomu zaupam, počutila bolje.
- Nenehno jokam, prijatelji pa me spodbujajo, naj se jim zaupam.
- Rada bi, da mi nekdo pomaga pri odločitvi, kaj naj storim.
Zakaj ne? Razlogi, zaradi katerih žrtve posilstva nočejo spregovoriti:
- Mislim, da sem bila sama kriva.
- Preveč me je sram.
- Obrekovali me bodo.
- Bala sem se. Rekel je, da me bo ubil, če spregovorim.
- Mislila sem, da mi ne bo nihče verjel.
- Hočem le pozabiti vse skupaj.
- S tem se hočem spopasti sama.
- Bojim se povedati policiji.
- Svojci bodo jezni name.
- Partner ne sme izvedeti.
Razlogi, značilni za moške:
- Bal sem se, da bodo ljudje mislili, da sem gej.
- Sram me je, da me je spolno zlorabil moški.
- Storilec mi je grozil, če povem.
- Nisem se zavedal, kaj se mi je zgodilo.
- Mislil sem, da je ta človek moj prijatelj.
- Kaj če me ženske ne bodo več marale?
Kje povedati?
- Na mirnem mestu, ker vas ne bo nihče motil, kjer se počutite varno in kjer lahko, če želite, jočete ali kričite in vas zaradi tega ne bo sram.
Komu povedati?
Preprosto pravilo se glasi: ravnajte po občutku osebi, ki ji najbolj zaupate/jo imate najraje/ste si z njo najbližji in veste, da ji lahko zaupate.
Kaj povedati?
Le to, o čemer lahko govorite brez težav. Pomembnejše je, da opisujete svoje občutke kot podrobnosti napada, in ni nujno, da o celotnem incidentu spregovorite naenkrat. Če poveste policiji, morate povedati vse, kar se spomnite, čeprav se nekaterih delov zgodbe nemara sramujete (npr. pijanosti).
Kdaj povedati?
Ko ste pripravljeni in dovolj močni, ko najdete pravo osebo za pogovor in ko so okrog vas ljudje, ki vas podpirajo.

STATISTIKE PO SVETU
- Južnoafriška republika: Vsak dan je posiljenih približno 150 žensk.
- ZDA: Vsakih 90 sekund je posiljena ena ženska. Približno 22 odstotkov žensk poroča, da je storilec tujec. Kar 25 tisoč Američank na leto je zaradi posilstva nosečih. Eno od štirih posilstev se zgodi na javnem mestu ali v parkirni hiši. Približno 68 odstotkov vseh posilstev se zgodi med 18. in 6. uro zjutraj. Vsaj 45 odstotkov storilcev je pod vplivom drog, alkohola ali obojega. Kar 29 odstotkov storilcev uporablja orožje. Približno 47 odstotkov posilstev se konča s poškodbami žrtve zunaj telesnega območja posilstva. Približno 75 odstotkov žensk po posilstvu poišče zdravniško pomoč. Kar 9 od 10 žrtev posilstva so ženske. Najstniki med 16. in 19. letom imajo 1,5-krat več možnosti, da bodo žrtve posilstva.
- Francija: Vsako leto je posiljenih 25 tisoč žensk.
- Turčija: Kar 35,6 odstotka žensk je bilo kdaj posiljenih v zakonu, 16,3 odstotka poročenih žensk pa celo pogosto.
Povprečno ena od petih žensk in eden od desetih moški bo enkrat v življenju žrtev posilstva ali poskusa posilstva!
 
OSNOVNI POJMI: DEJANJA ZOPER SPOLNO NEDOTAKLJIVOST

" Posilstvo: Eno od najhujših dejanj proti spolni nedotakljivosti. Posilstvo je vsaka penetracija ženskega spolnega organa s prstom, z moškim spolnim organom ali s katerimkoli predmetom brez privoljenja žrtve. Poznamo več oblik posilstev, najpogostejše so: posilstvo, ki obsega rabo alkohola (napadalec in/ali žrtev sta v času incidenta pod vplivom alkohola); posilstvo na zmenku (posilstvo, ki ga zagreši človek, s katerim je žrtev na zmenku); posilstvo v zakonu (posilstvo, ki ga zagreši žrtvin zakonski partner. Pogosto je v povezavi z verbalno in fizično zlorabo); posilstvo s strani tujca (ko posilstvo stori nekdo, ki ga žrtev ne pozna); posilstvo s strani znanca (napadalec je nekdo, ki ga žrtev pozna: sodelavec, delodajalec, sosed, prijatelj ipd.).
" Poskus posilstva: Dejanje, ki ustreza definiciji posilstva v smislu uporabljenih strategij, vendar se ne konča s penetracijo.
" Spolno nadlegovanje: Cela vrsta prisiljenih seksualnih dejanj, kot so poljubljanje, namigovanje na spolnost ter vaginalna, oralna in analna penetracija.
" Spolna zloraba: Vsa druga dejanja spolnega občevanja, ki pomenijo poseg v nedotakljivost osebe: odrasle osebe, otroka (osebe, mlajše od 14 let) ali slabotne osebe (oseba s trajno ali začasno duševno boleznijo ali motnjo; kot primer duševne motnje šteje tudi to, če se oseba, ki je pod vplivom zdravil ali alkohola, zaradi tega ne more upirati storilcu).
" Krvoskrunstvo: spolna zloraba osebe iz najožje družine.
" Kršitev spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja (nadrejeni v zameno za spolne "usluge" obljublja napredovanje po hierarhični lestvici).
" Zvodništvo, posredovanje pri prostituciji.
" Prikazovanje pornografskega gradiva mladoletnim osebam in njegova izdelava v ta namen.


_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
31.8.2009 13:41:48   
Anonimen
Berem vse kar ste napisale in ja, veliko število branj, ne pa dovolj odgovorov....
Jaz žal imam slabo izkušnjo z svojim očetom, takoj v začetku vam povem da se ni nikoli nič zgodilo, ampak sem imela od svojega 14. leta neki vedno prisotni občutek da je ati malo čuden. Ampak nisem o tem preveč razmišljala, ker sem imela očija zelo rada, bil je super oči, imela sem res prekrasno otroštvo, ki ga lahko nekateri samo sanjajo... Po 14. letu (tko se pač spomnim, ne verjamem da je bilo kaj pred tem) me je oči znal v hecu zdrepati za dojko, ali pa za rit, približno isto kot fantje v šoli, pa sem to gledala kot na hec, ampak včasih mi je to bilo mal čudno, okoli 15.-16. leta me je mislim enkrat vprašal ali se samozadovoljujem (!?), in ko sem šla ven (bolj redko kot druge punce) me je vedno vprašal ali imam kondome (nisem jih imela, ker nisem imela fanta), popoldan ko bi prišla iz šole bi včasih zaspala na fotelju na pol urice oče pa na kavču, včasih sem se tudi vlegla zraven očeta, včasih samoiniciativno, včasih na njegovo željo, pa bi zaspali na pol urice tako. Včasih bi oče prišel zvečer v mojo sobo in se pred spanjem vlegel zraven mene par minut in bi se pogovorili o šoli in je šel. Bolj ko sem bila starejša, bolj mi je to vse skupaj bilo čudno. Nisem si mogla sama razložiti zakaj sem se začela počutiti nelagodno z očetom, čeprav je odnos bil čisto normalen, pridem iz šole, kosilo, kakšn pogovor o šoli, ocenah, treningu in tako naprej, bila sem noro zaljubljena v enega fanta, in on je to vedel (vedeli so pravzaprav vsi), in mi je celo svetoval v zvezi tega..
Najhuje mi je bilo enkrat ko sem bila stara že 18 let, oče in jaz sva spremljala neke družinske prijatelje na letališče, in na poti nazaj ko sem jaz vozila (ni bilo dolgo od tega da sem položila vozniško), mi je oče v hecu rekel da ko naredim kak prekršek me bo zagrabil za siso ali za pico (?!?!), tako sem pozorno vozila le da mi to res ne naredi, čeprav sem se delala da je to tudi meni hecno, ni mi sploh bilo!!! Na prvi bencinski na avtocesti sem ustavila češ da moramo poklicati mamo da smo na poti nazaj, in sem rekla da ne bom več vozila da sem utrujena.... Takrat mi je pa res bilo to preveč, in od takrat mi je celo leto bilo nerodno z očetom. In milijonkrat sem si vrtela film v glavi kako naj mu povem da to ni v redu, ker še takrat nisem bila prepričana ali se tastari heca ali je z njim nekaj res narobe, in da bi naredila še huje sranje??!
Po tem je minilo kakšen mesec pa pol in oče je naznanil mami da se hoče ločiti, in sta se res ločila, oče se je odselil, imel je drugo ženo katero sem spoznala, ostala sem z mamo, ki je bila popolnoma na dnu, in sem pri 18-ih morala biti mami z samomorilskimi misli v oporo, končati šolo, nihče ni bil meni v oporo razen prijateljic, ki to niso najbolj razumele, ampak če ne bi imela njih bi bilo z mano ne vem kaj....
Par mesecev po ločitvi sem šla v obisk očetu, sama, on se je v tem času šel narazen tudi z to ženo, in mi sva se pogovarjala in priznal mi je da me je imel bolj rada kot samo hčerko, in je jokal in jaz sem jokala, samo nisem reagirala z jezo, nič!!! Mislila sem kako je očetu hudo, nisem razumela najbolj, ampak sem mu rekla da vem da me je imel preveč rada, in da ga jaz imam rada samo kot očeta in obljubil mi je da se je spremenil in da ni več tako kot zadnjih par let.
Po tem sem šla nazaj domov, skoz mi se je ta film vrtel po glavi, le kako sem lahko tako reagirala, zakaj se nisem izderala na njega, zakaj nisem takoj ustala in odšla, kaj mi je bilo!!?!!?!? Ampak upala sem tudi da je to res kaj mi je povedal, da me ne gleda več, in da se je spremenil..... In naš odnos se je normal no nadaljeval kot oče-hči. Ne vem koliko časa je od takrat minilo-mesec ali dva, bila sva zmenjena za zvečer da po službi gremo na sladoled, in prišel je pome z avtom, in zapeljal je na samotno mesto (ampak je par sto metrov naprej bilo ljudi, samo tema je bila), in mi je spet začel kako me ni pozabil, kako je on prepričan da sem ga jaz pogosto gledala 'tam dol', in da je gledal eno predstavo od shakespeara ali koga ne vem, da je v tej drami predstavljeno to da je hčerka zaljubljena v lastnega očeta, in on je bil prepričan da sem jaz bila zaljubljena v njega!!! DA sem bila LJUB0SUMNA na njegove partnerice, in kaj jaz vem, dalje nisem mogla poslušat, in sem mu rekla da naj me takoj pelje domov, da mi je dovolj, da je bolan, on mene nadaljuje z prepričevanjem da tudi jaz imam probleme, da moramo nekaj v zvezi s tem narediti, jaz sem rekla da če me ne bo takoj domov odpeljal da bom šla ven iz avta in da bom kričala, po tem je le pristal da me pelje domov, in sem mu rekla da ne reče nobene sprevržene besede več, da ni več moj oče.
Odpeljal me je domov, jaz sem stekla v stanovanje in zaklenila (mame ni bilo doma), vendar je on prišel za mano gor, ker je njegovo stanovanje sem ga spustila not, in sem mu še enkrat rekla da če še kaj v zvezi tega reče, da bom kričala, in ponovila sem mu da ni moj oče! Hvala bogu je odšel, nasledni dan sem dobila pismo v katerem mi vse to ponavlja, vendar da ga boli duša, da bi vse na svetu dal da ni tako, itn... To pismo sem z zgražanjem prebrala, gabila mi se vsaka beseda, ko sem ga prebrala sem ga pospravila v škatlo, najraje bi da ga sploh nisem brala, da sem ga takoj zažgala... PO tem je oče prišel naslednji dan, pri meni je bila sestrična, in mi je rekel naj mu vrnem pismo. Sprva sem mu mirno rekla da ga nimam več, na to je on mal bolj resno rekel naj mu dam pismo, in zaradi tega ker je bila sestrična pri meni da nič ne posumi , sem mu dala pismo-edini dokaz-nazaj. tega sem se zavedla šele par dni po tem, ker mi je glava bila čisto zmešana.

Kako je zdaj, skoraj dobrih deset let po tem? Vsake toliko imam nočne more, ko sanjam očeta da me hoče zlorabit, nikoli ga od tega leta nisem sanjala v kakšnem pozitivnem smislu,

nadaljujem pozneje....

(odgovor članu powerwoman)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
31.8.2009 14:07:52   
Anonimen
...nadaljujem...

v glavnem, to sem priznala današnjem možu, ki sem ga spoznala prek interneta, in takrat smo bili v kontaktu samo prek chata... To sem mu rekla takoj po očetovem 2. priznanju, ker mi je bilo preveč hudo, in sem imela občutek da bi najraje kričala in poklicala celo familijo da jim povem kakšen je moj oče, ampak nisem mogla. In to sem povedala njemu, le njemu. On mi v začetku ni verjel da mi oče ni nič naredil, in da ga bo ubil, pol me je bilo strah in krivo mi je bilo da sem mu povedala....

Z možem imava normalen odnos, v seksu hvala bogu uživava.... Samo kaj ko se mi včasih zgodi flash, da je z mano moj oče!! Redko, res, ampak enkrat v življenju je preveč, kaj šele parkrat na leto...

Malo nepovezano pišem, nikoli nisem o tem pisala razen takrat možu prek chata, in ne vem, ali mi bo to kaj pomagalo, edinokar ne vem danes je kakšen odnos naj imam z očetom. Parkrat na leto gremo k njem v obisk, oče je vmes bil še enkrat poročen, in zdelo se mi je da je res pozabil, ampak ta grenak spomin je vedno prisoten. Nisva se o tem nikoli več pogovorila, ker sva se res redko videla, edino za Božič... Zdaj ko imam otroka, ne vem kako naj se postavim, oče bi rada bil v kontaktu in vedel kako napreduje moj otrok, in se slišimo prek e-maila, včasih po telefonu, govorim mu o otroku in o vsakdanjih stvareh..... Včasih ga mi je žal, ker ima težave z zdravjem, včasih bi najraje možnost da en dan preživim z očetom brez tega bremena, da se ta čuden odnos nikoli ni zgodil, rada bi svojega očeta, ki mi je pripovedoval zgodbice z potovanj, z katerim sva skupaj delala pohištvo za stanovanje, z katerim smo vedno nekaj ustvarjali, šli na izlete, učili se novih stvari, učil me je tolerance do soljudi, kot majhega otroka me je on "dresiral" vsako jutro umiti zobe, pospraviti posteljo, da ne mora mami, on je kuhal in prizadeval se je za družino veliko bolj kot moja mama.... Vse bi to bilo tako krasno, jaz bi bila veliko bolj srečna oseba, da ni bilo tega!!! Včasih krivim mamo, da ni nič držala do sebe, da se nikoli ni rihtala da bi očetu ona bila bolj všeč, res se je zapustila in se apsolutno ni nič zanimala za hišo, za nas.... Ampak ni ona kriva, nisem kriva jaz.... MOgoče ni kriv tudi moj oče, ker se mu je glava zmešala.... Ne vem!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
31.8.2009 17:23:16   
christiana21
Anonimna, ne vem kaj ti naj rečem, razen to, da je tvoj oče bolan. Drži seuser posted image user posted image user posted image .

Punce, nekaj sem danes izvedela...leto in pol nazaj sem hodila z nekim fantom iz majhne vasice v Savinsjki dolini, tam živi tudi en pijanček, ki je že bil obsojen zaradi posilstva nekega dekleta (tega nisem vedela do danes). Ko sem šla zvečer iz trgovine, me je povabil k sebi v klet na deci vina, ko sem vino popila sem želela oditi, vendar me ni pustil, poskusila sem oditi še zgrda- zapodila sem se proti vratom, vendar je on že bil za mano, prijel me je od zadaj, zaklenil vrata in me nesel nazaj v klet. Kričala sem, vendar me nihče ni slišal. Tega človeka sem prosila, če lahko grem lulat (resnično me je že tiščalo in upala sem, da bom prišla tako v hišo in zbežala čez vhodna vrata), pa mi ni uspelo. Rekel je, lulaj tu, itak je odtočni jašek oz kanal, jaz pa grem gor po dva kozarca, nekako sem počepnila, nisem pa videla, da me on slika in snema, skrit za vogalom. Zdaj ima moje gole fotografije na mobilcu in jih kaže naokoli po celi vasi, govori, da je sexal z mano in ne vem kaj še. Žalostna sem, še ljudje, ki so me spoštovali me ne spoštujejo več in on ....eh, ne vem kaj naj napišem. Umazano se počutim, mar bi se polulala v hlače...boljše to, kot pa to kar je zdaj.

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
31.8.2009 17:41:52   
ljupka
Anonimna,posilstvo je nekaj najbolj hudega,ampak tudi druge stvari pustijo bolečino,to kaj se je tebi zgodilo je tudi nekaj hudega!Izgubila si očeta,osebo ki si jo imela rada,ji zaupala in ji ne moreš več zaupati.To kaj on čuti ni normalno!Zelo mi je žal za te!user posted image user posted image user posted image user posted image

Chrstiana21,zakaj se nam to vedno dogaja,ko da imamo napisano na hrptu,daj me zlorabi,sem že vajena!
Ne sekiraj se zaradi slik in drugih kaj mislijo,ti veš kaj je res in če je res takšna baraba kot praviš ,bi mogli vedet,če so normalni ,da laže!Če je snemal tvojo golo rit ko si lulala,še nič ne pomen!
Pa še je protizakonito slikat človeka brez njegove vednosti,še posebaj golega!Nekako bi ga morala prisilt ,da pove resnico kaj se je zgodilo!Kako pa še nevem!Si še dobra s tistim fantom pa se njemu zaupaj,naj ti pomaga!Samo nasvet, nočem biti pametna!
Ne pozabi imaš pravico hodit po svetu z visoko dvignjeno glavo,ker si preživela grozno stvar,in ostala,dobra in prijazna in rada pomagaš drugim in imaš veliko srce in se nedaj enim k****m,da te bi z*******l!Drži se!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
31.8.2009 18:00:14   
christiana21
Ta fant mi je ravno povedal za to, danes me je poklical in rekel, ampak ne ve, kako bi se temu gnusnemu pijancu maščeval, jasno mi je pa povedal, da se ne bo maščeval zaradi mene, ampak zaradi ČASTI NJIHOVE HIŠE.

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
1.9.2009 14:39:16   
powerwoman
Dannnnnnnnn punceeeeeeeeee


Kako ste kaj?????

Resno vas vprašam, kako se danes počutite??????? No da jaz začnem, uspešen prvi šolski dan v tretjem razredu je za nami. Drugače smo pa večinoma vsi bolni, se nas je lotila trebušna gripa. To je tista izredna, ki so in opozarjajo mediji in ministrstvo za zdravstvo in min. za šolstvo,.....

Tako da smo par dni bili čisto bogi.

Glede psihičnega počutja pa,....... Bom opisala na naslednjem blogu.



C21 - ja bejbi, ti pa res nimaš sreče no. Mislim, kdaj se bo nehalo vse skupaj?????? Bodi močna zavoljo sebe in svoje družinice. Pa ne oziraj se, kaj drugi pravijo. TI POZNAŠ RESNICO, in to bi moralo biti zadosti, in te bodo podpirali tisti in verjeli, ki te imajo resnično radi.

ANONIMNA - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image grozna zgodba je tvoja res.

Ok moja zgodba se mi ne zdi toliko grozna, ker res je, da me je spolno zlorabil. Toda to je mogoče delal, da bi potešil svoj spolni nagon, ali pa morda zato, da bi pokazal svojo prevlado nad žensko, ali zato, ker je želel dokazati da je bog in batina. NEVEM ZAKAJ.

Hudo pa je, da se je tvoj oče tako poželjivo želel tebe oz. da je bil celo zaljubljen vate. Veš, včasih taka dejanja pustijo še večjo brazgotino, kot pa dejanja na fizični ravni.




Če pa katerakoli reče, da njena zgodba ni grozna tako kot nekatere ki so pisale (se mi zdi, da je ena ali več napisala, da njena zgodba ni tako grozna kot njena ampak je vseeno zlila svoja čustva tukaj gor), naj povem, DA JE VSAKA ZGODBA, KI SE BO NAPISALA V TEM POSTU GROZNA.


Grozna pa zato, ker je nehče nasilo prodrl v naš intimni del, tako fizično, kot psihično in čustveno. Saj te ne rabi zlorabiti telesno. So včasih verbalne zlorabe hujše.

Pod spolno zlorabo spada vse, od telesnega stika intimnega, do telesnega stika ne intimnega, do opazke glede telesa in posmeha glede razvoja telesa,....

Vem pa, da je en odstavek tudi vpisan v knjigi o tem. Tako da, ko se bom malo bolje počutila, in če boste želele, bom prepisala ta odstavek (hb da izjemno hitro tipkamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in da mi ni treba gledati v tipkovnico).


No evo, na hitrouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in kratkouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da sem se javila.

LP PW


_____________________________

Bodite v cvetju in mir z vami.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
1.9.2009 14:54:16   
powerwoman
Uffffffffffffffff saj res.


Včeraj sem na kratko se z mamo pogovarjala glede zlorabe.


Pa sem zbrala pogum in jo vprašala, zakaj je reagirala tako kot je. Pa mi je rekla kako. Pa sem bila prizadeta s tem, ker se mi je zdelo, da niti ona mi ne želi pomagati.


Pa sem vprašala, zakaj mi ni bolj pomagala. Zakaj mi ni kaj svetovala. Sama zakaj vprašanja.


Vem kakšen teror ima in je imel in še vedno ima nad našo mamo. Moram povedati še,  da je oče postal psihični bolnik. To pa po zadnji zlorabi. Ker sem se mu hotela upreti, in mu v obraz povedati, je na koncu pristal v norišnici. In kdo je bil kriv??? JAZ ITAK, vsaj tako so ostali menili. No naj se vrnem nazaj na zgodbo.

Mama ima končane samo štiri razrede OŠ. Vedno je živela pod terorjem očeta, ki nas je tako ali drugače zlorabil. Najraje nas je pretepal do krvi. Mamo rezal tudi že z nožem (več ali manj vse zvedela včeraj).

Sem ji rekla, zakaj zdaj se zgovarja, pa je rekla, da se ne zgovarja, ampak da želi, da vem zakaj je pač tako reagirala.

Rekla je, da več kot mi svetovati, da grem h zdravniku ni mogla niti ni znala. Zakaj sem jaz obupala??? Zato ko sem šla na testiranje, je bil odgovor dr. da sem sama kriva.


No ona kao ni znala mi pomagati. Ni vedela kako. Da je zanjo bil še večji šok, kako je lahko vse to se dogajalo ne da bi ona vedela. Da šele sedaj ve, zakaj je očetu takrat padlo spolno slo z njo. Da ji je marsikaj bilo bolj jasno.

Rekla je, da se ga boji, in da se boji za življenje sebe tako tudi za mojega brata. Rekla je, (takrat ko sem jaz delala tisti test, in ko sem svoji zdravnici povedala neuradno) je ona bila zelo dobra prijateljica enega dr. iz norišnice in je povedala za mojo zgodbo. On je rekel, da ima enega moškega s tako podobno zgodbo in je očeta on prisilil, da je vsaj njemu priznal.

In oče je temu P priznal, zdraven pa je še rekel, da nas bo ubil, če bo kakorkoli ta info pršla na svet. Da nas bo zaklal tako kot prašiče, in razsekal in zažgal. TO SO NJEGOVE BESEDE. In da v zapor ne bi mogel iti, ker je kao zdaj (takrat ko je bil v norišnici) dokazano nor, in enostavno da se bo izognil zaporu. V parih letih pa naj bi bil on vzunaj in bi lahko na novo zaživel.


S tem, se je mam bala za nas. In je trpela. In še vedno trpi, ker ni mogla nam oz. mi bolje pomagati, in KER NIMA ŠE DANDANES dovolj poguma, da bi se ona soočila z vsem tem.

Jaz pa sem ji rekla, da ji zamerim vse to (malo z vaše strani k ste pisale, da ne razumete staršev takih otrok) in sem ji rekla, da je hujša kot FRITZELL (al kak se napiše) in njegova žena in prekinila telefonski pogovor.

Po tem pogovoru sem trikrat bruhala.
Čez par ur me je mama klicala (pomoje se je bala, da si ne bi jaz kaj naredila - tisti kreten ni tega vreden, da moja dva otroka ostaneta brez mamice), ker kao fulll rešilci tulijo, in se je zbala za nas.


Uffffffffffffffff evo na grobo. Zdaj pa moram iti, ker mi je slabo zaradi bolezni. Mi pa je duša malo lažje za kakih 5 dekagramov.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Bodimo močne. Skupaj nam bo uspelo punce.


LP PW


_____________________________

Bodite v cvetju in mir z vami.

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
2.9.2009 10:14:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: powerwoman

ANONIMNA - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image grozna zgodba je tvoja res.

Ok moja zgodba se mi ne zdi toliko grozna, ker res je, da me je spolno zlorabil. Toda to je mogoče delal, da bi potešil svoj spolni nagon, ali pa morda zato, da bi pokazal svojo prevlado nad žensko, ali zato, ker je želel dokazati da je bog in batina. NEVEM ZAKAJ.

Hudo pa je, da se je tvoj oče tako poželjivo želel tebe oz. da je bil celo zaljubljen vate. Veš, včasih taka dejanja pustijo še večjo brazgotino, kot pa dejanja na fizični ravni.



Žal se ne morem strinjati s boldanim, ker to kar se je zgodilo tebi je najhujše, hujše od tega bi bilo edino da si še zanosila z očetom, ali da te je ubil.

Odkar sem napisala svojo zgodbo tukaj gor, sem se mal več poglobila v to, in mislim si da se je moj oče boril sam z seboj ker me je imel tako rad tudi samo kot HČERKO, ker če me ne bi imel rad, se ne bi kontroliral! Moj oče na srečo ni nikoli pil alkohola ko je še bil v zakonu z mamo, če bi pil, bi popustile še te zadnje zavore ki jih je imel!!!!! HVALA BOGU!!!! Imel je prej veliko problemov zaradi alkohola in je popolnoma prenehal piti ko sem bila 10 let stara.

Veliko sem mislila tudi o tem, kaj bi bilo če mi nikoli ne bi povedal to kar čuti.... Ali bi na vse skupaj pozabila-na ta njegov čuden odnos, ali bi mi še vedno bilo nerodno... Ne vem. MIslim da bi mi bilo boljše da ni nič povedal. Ker je on olajšal svojo dušo, in na mojo je dal ogromen teret.

nadaljujem...

(odgovor članu powerwoman)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
2.9.2009 10:31:39   
Anonimen
nadaljujem...

no, hotla sem še napisati kako se divim Christiani21, Powerwoman in ostalim, da imate voljo do življenja, da ste dobre matere svojim otrokom, in da ste ostale psihično zdrave-kolikor se le da!!!

Res je da se meni ni zgodilo najhuje.... ampak v meni bo vedno ostala bolečina, in strah, in slabe misli o tem, kaj bi bilo če bi se oče enkrat napil in se ne bi kontroliral?! Kaj bi naredila, ne vem!!! Vedno bom imela nočne more, vedno se bo enkrat v par mesecev pojavil v mojih sanjah da me hoče posiliti, in vedno bom cele dneve po takšnem snu v strahu kot da se to zares zgodilo!!! 
Vem da to ni niti približno hudo kot je vam, ko vam nekaj "sproži" podoživljanje vseh strahot, in se verjetno spomnete kot da bi bilo včeraj....
Boli me to, da je ta forum bil prebran več kot 2000x in da je vsaj polovica oseb ki so to prebrale bila na ta li drugačen način spolno zlorabljena!!! Zakaj!?!!?
Zaradi tega kar se je zgodilo meni, bo vedno en del mojih misli usmerjen na mojo hčerko in vsakega moškega v družini ki jo gleda, kako jo gleda, in bom vedno analizirala, tudi moža!!!!! Jaz se bom prizadevala svojo hčerko, in morebitne naslednje otroke naučiti tega kaj je prav in kaj ni, da če pridejo v takšno situacijo naj se znajo obvarovati in vedno meni povedati!!! Ker v tem času ko se je to dogajalo z mojim očetom, ni bilo toliko kampanj proti spolni zlorabi kot danes, vedela sam kaj je spolna zloraba, ampak še vedno se nisam mogla odločiti ali tam spada ta čuden odnos z mojim očetom ali ne????
Mah, ne vem kaj bi še napisala, razen tega da vam privoščim vse najboljše v nadaljevanju vaših življenj, in veliko moči da se spopadate z hudimi spomini, in če bi imela čarobno palčko, bi izbrisala vse hude spomine.... Sebi in očiju, in da začnemo znova..... ampak tako ne gre, imam včasih prav otroške želje!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
2.9.2009 11:20:11   
christiana21
Anonimna, meni se nič ne divi, ker so mi ostale posledice, ki me včasih ubijajo.
Rešitev iz žalosti sem pri 14 letih začela iskati v napačnih stvareh, dokler nisem pri 18ih letih ugotovila, da, če bom tako nadaljevala, bom osrečila tistega, ki me je posiljeval, sebe pa ubila in tako bom dala zadoščenje samo njemu, jaz bom pa mrtva in reva, ki je obupala...šla sem na zdravljenje in se nekako pobrala. Pot je bila trnova, terapevt grozen, ampak je šlo, zdaj sva s terapevtom kolega (zdaj, ko sem jaz ok, tudi on ni več grozen), celo povabil me je na društvo, če bi pomagala mladim, ki so počeli oz počnejo stvari, kot sem jih jaz.

Še vedno se težko sprostim pri sexu, jaz hočem, telo pa ne, enostavno se ne vzburi, včasih moram celo spolni odnos na sredi prekiniti, ker nekaj ni ok (ne znam opisati kaj, partner je nežen, ljubeč, jaz pa jočem), pogosto imam spomniske prebliske, sredi noči se panična zbujam, bojim se gozda, bojim se biti sama doma (ne glede na del dneva in če sem zaklenjena, ter so sosedi blizu). Svojemu prejšnjemu ginekologu sem povedala za posilstva, pa je rekel, da so driske in težave na področju zadnjika verjetno povezane z posilstvi, da sem bila posiljena analno, pa sem to skrila v podzavest, da bi me manj bolelo, tako, kot sem skrila v podzavest marsikaj drugega, pa zdaj preko prebliskov po koščkih sestavljam kot puzzle kaj vse se je dogajalo, veliko koščkov mi še manjka,...preveč. Ampak bojim se, kaj bo, če bom enkrat odkrila najmračnejše in najbolj boleče stvari, ki mi jih je počel. 

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
2.9.2009 12:27:25   
Anonimen
Draga Christiana, ja, lahko se Ti divim, ker nisi Ti kriva da živiš z posledicami ki niso trebale biti TVOJE!!! Ker ni tvoja KRIVDA!! In zato da lahko z tem živiš in da si se izvlekla iz globokega brezna je potrebna ogromna moč, ogromna volja do življenja! Ja, lahko se Ti divim!!

(odgovor članu christiana21)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
2.9.2009 13:04:36   
ljupka
Se strinjam z anonimno!Otprla si to temo,ker si hotela pomagat drugim,krasen človek si in ti tisti izprijanec,kljub vsej bolečini ni uničil srca,to je važno!
Ne se branit,če te čovek pohvali in reče,da si super oseba,da si lahko marsikomu vzor,še posebaj kakšni razvajenki ,ki ne ve kaj je življenje in hvala bogu,da so take,ki ne vedo,za hude stvari,ampak jokajo,ker se jim je polomil noht!
Christiana21,čeprav te ne poznam ,te cenim  in te imam rada ,čeprav imaš probleme ,se dobro nosiš z njimi!
Mislim,da nobena med nami nima normalnega spolnega življenja in ga tudi ne bo imela!Jaz celo izbiram zdravnike,ženskega spola,zase in otroke,če je moški k njemu ne grem!
Kakor sem ti že napisala,lahko hodiš z visoko dvignjeno glavo,ponosna nase,da si preživela,in nimaš uničenega življenja,ampak krasno družino!
Imej se rada ,ker si to zaslužiš!
Hvala ti še za razumevanje in na to temo kjer se lahko pogovarjamo s tistimi,ki vedo kako se počutimo,ker se počutimo bolje in se imamo rajš!


Powerwoman to velja tudi zate,imaš dva otroka to ti ne more noben vzet in tega opčutka,da te ima negdo nesebično rad!
Vem pa tudi kako izgleda ,ko se nekoga bojiš,ker jaz se svoje mame še vedno!Vem pa da sem sedaj varna imam svojega moža,ki vsak dan trepeta zame ,sedaj smo v pričakovanju tretjega otroka in sva srečna in tega mi ne more nobeden uzet!
In ne dovoli,da bi preteklost kalila srečo,ko si s svojimi sončki!Sem pa mnenja,ko lahko jočeš in čistiš svojo dušo,si zdrav in živ,ko pa več jokati
ne moreš si le senca na tem svetu!

Lep pozdrav!Ostanite v cvetju!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
4.9.2009 0:18:01   
powerwoman
Ojla punce,


Najprej naj povem, da imam notranje boje. Me tak psiha in občutki spreletavajo, da se po eni strani kar bojim, kaj bo, po drugi strani pa vesela, ker se spopadam s tem, in vem, da se bom spopadla vsaj z kakim procentom, tako da bo vsaj en procent teg psiho občutkov manj za razrešit.


LJUPKA - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za naraščaj. Od srca vam želim, da boste srečni in zdravi kot petčlanska družina. YOU GO GIRL. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za možeka, ki te podpira (moj tudi mene, niti ne morem verjeti, kako morajo biti oni razumevajoči glede tega, ker tisti ki tega ne preživi, ne ve, o čem točno govoriš)

TAKO DA POKLONE VSEM NAŠIM MOŽEM, FANTOM, PARTNERJEMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Ljupka - vem ja, in te razumem, da te jo je strah. Mene mojega očeta NI VEČ STRAH. Mene osebno ne. Jaz bi mu takoj vse zabičala, toda raje ne, ker ne želim štrene mešati mami in bratu (ker na koncu bosta onadva takratko potegnila, ker živita z njim).


MORAM TO POVEDATI;

Se je oče danes nekaj skregal z mamo, in je rekel, da se bo obesu. Mama je bila tiho. Oče je odšel. (op.p. mama mi je to govorila po telefonu).
Pa sem ji rekla, mama, pusti ga naj se obesi. Vsi bomo lahko samo srečnejši, nič več. Pa itak nima ja.jc da bi to naredil. (po eni strani sem bila žalostna, ker vem, da tega ne bo naredil, ker si želim, da ne bi več obstajal na tem svetu).

Majhen delček zaradi mene, večji del pa zaradi mame, ki ga trpi. Žal mi je, ker mama ni v mladosti imela zadosti poguma, da bi odšla od njega. Tako pa ji je ubil duha, zdaj pa je v duhu mrtva. Upam da me razumete kaj mislim povedat.


OK ZDAJ PA NAZAJ..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


C21 - kapo dol pred tabo res. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


ANONIMNA - ufffffffffffffffffffffffff. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ta uffffffffffffffff pa zato, ker če se bom razpisala, spet ne bo melo ne glave ne repa.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . to pa zato, ker imam toliko povedat v možganih, pa ne znam ven spraviti iz sebe.  Ti imaš dvome v sebi, in strah, kaj če bi,......

Jaz vem, da mene je. In mi bo po eni strani lažje prebolevat vse to, ker vem, da se je zgodilo telesno posilstvo. Ti pa si imela verbalno spolno nasilje. Z moje strani je fora v tem (hočem reči da mislim v tej smeri) , da nikoli ne boš vedela, ali je bil oče toliko pri pameti, da se je spametoval in ostal na verbalnem, ali pa, da bi ga kaka majhna stvar pahnila čez rob, in bi naredil korak dalje.S tem sem mislila, da je tvoja zgodba hujša, ker je dvom.

Pri meni pa ga ni, ker je psihopat šel do konca. Ampak HVALA BOGU za IZVENTELESNE IZKUŠNJE.

Aja, imam en košček telesa, ki ni zaznamovan od njega, oz. ni umazan z njegovimi dotiki. In to so moje prsi. Zato NIKOLI ampak res NIKOLI nimam oprijete majčke, ali majce z malo večjim razrezom. Vedno imam rezervno majico, ki se preoblečem magari na parkirišču v avtu.


Vem da že spite, oz. ste se prebudile.user posted image user posted image user posted image user posted image

Lepo vas pozdravljam, tako vas, kot vaše najdražje.


P.S. Upam da katere nisem spustila










_____________________________

Bodite v cvetju in mir z vami.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
4.9.2009 0:27:35   
Anonimen
powerwoman-jaz se ne spim.Berem knjigo,Majada iraska hci,vmes sem se malo na rr skocila.
Vas redno berem,ampak ne komentiram,ker so to res tako hude zgodbe,se je tezko vziveti,oz.nekaj primernega svetovati.
Glede tvojega oceta,prav razmisljauser posted image !!

No,hotela sem ti samo zazeleti lahko in mirno nocuser posted image

(odgovor članu powerwoman)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
4.9.2009 7:25:52   
powerwoman
Dobro jutro.


Kleopatra, hvala za lahko nočko.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .


Jaz grem vedno zelo pozno spati, zbudim pa se zelo zgodaj. In to je že od nekdaj. Se kar bojim, kdaj bo to za mano pršlo.user posted image user posted image user posted image user posted image


A je dobra ta knjiga Majada iraska hči????????

Uffffffffffff jaz sem tudi brala eno knjigo, Izpoved iz harema. Ej to mi je pa tako dobra knjiga, da je nisem mogla nehati brat. Pa tako blizu Slovenije se je zgodilo. Iz srbije eni Beograjčanki.


Aja, dejstvo:  žal je oče prišel domov.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


No lepo jutro vsem in en čudovit dan vam želim. No pa gremo novim zmagam naproti.


LP PW


_____________________________

Bodite v cvetju in mir z vami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
4.9.2009 10:59:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: powerwoman

Dobro jutro.


Kleopatra, hvala za lahko nočko.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .


Jaz grem vedno zelo pozno spati, zbudim pa se zelo zgodaj. In to je že od nekdaj. Se kar bojim, kdaj bo to za mano pršlo.user posted image user posted image user posted image user posted image


A je dobra ta knjiga Majada iraska hči????????

Uffffffffffff jaz sem tudi brala eno knjigo, Izpoved iz harema. Ej to mi je pa tako dobra knjiga, da je nisem mogla nehati brat. Pa tako blizu Slovenije se je zgodilo. Iz srbije eni Beograjčanki.


Aja, dejstvo:  žal je oče prišel domov.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


No lepo jutro vsem in en čudovit dan vam želim. No pa gremo novim zmagam naproti.


LP PW



Me veseli,da te humor se ni zapustiluser posted image user posted image user posted image !

Knjiga je po resnicni zgodbi,o zenski iz visoke druzbe,ki je pristala v Iraskem zaporu,po nedolznem seveda,kjer so jo mucili....opisuje cas vlade Sadama Huseina.Zanimiva(Majada in njena druzina so poznali Sadama in njegovo ozje sorodstvo,tako da izvemo veliko o le teh) in grozna-tragicna(kaj vse so Iracani dozivljali pod njegovo tiranijo..) knjiga.


(odgovor članu powerwoman)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
4.9.2009 19:46:26   
christiana21
Ojoj babike ste se razpisale, ko me ni bilo. Jaz sem bila z našo palčico v Ljubljani, imam hudo hudo bolano deklico. V njenih 4 mesecih življenja smo bili skupaj doma samo 14 dni, ostalo smo po bolnicah v njihovi oskrbiuser posted image , mala je srčni bolnik, imela je sepso, namesto skozi ritko kaka v stomo(vrečka na trebuščku v katero je speljano črevo), je nedonošena, zahirana (porodna teža 1370g, zdaj ima 2700g, imela bi že več, pa se kar naprej nekaj zakomplicira in pristane na infuziji), za sabo ima dve operaciji, težave ima z učko, je naglušna,...
Poglejte slikice, jih imam v albumu na RR.
Fotr se mi kur.. s sosedo, to traja že kar nekaj časa, moja mami je pa mrtva šele leto dni (umrla je v nesreči na morju - padec s terase na Pagu lani). Jezna sem, ker je mojega očeta ta soseda klicala naj pride k njej na kavico, ko je bila moja mami še živa. Jojjj punce, tolk jo pogrešam, vse prhaja za mano. Žal bi svojo mamico pri 22. letih krvavo potrebovala.
Pa

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
4.9.2009 19:47:19   
christiana21
Pa zakaj zdaj to tu pišem, to sploh ni za v to temo, ampak mogla sem se nekako izpovedat.

Pa jajčniki me tok bolijouser posted image user posted image

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
4.9.2009 20:03:15   
marta82
Christiana user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?