|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 13:07:43   
Teya D.
Nikoli se nismo rabili naročat razen za sistematske preglede, za katere ti da dr.kar sam termin potem po 3.letih pa te pokličejo sami. Vedno, ko sem poklicala in vprašala, četudi me je povprašala kaj je narobe in sem povedala, omenila npr. vročino, je tudi sama sestra rekla, da raje ne čakat naj prideva takoj, bova tukaj malo počakali, pa se bo porihtalo.

Prvič je tako, da ona čez telefon ne vidi in ne more ocenit situacije, drugič ni zdravnik in nima pravice sploh presojat o tem kako in kaj. Saj dokler se nebo kaj resnejšega zgodilo, tako dolgo bo tako delala.

(odgovor članu Nobeden)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 13:14:54   
lemavrica
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Mene pa to nič ne moti. Eni starši so pač malo panični in že letijo k pediatru z 37,5 vročine ali če 2 kihne na dan. Otroci so veliki prenašalci bolezni, tudi nalezljivih in glede na to, da v ambulantah imajo tudi sistematske preglede zdravih otrok, se zelo hitro nalezejo takih in drugačnih stvari. Res da so v naši ambulanti določeni od kdaj do kdaj so sistematski, še vedno katera pametna mama pripelje bolnega otroka ob tisti uriuser posted image . In za en mali prehledek, ki nekdo pripelje otroka k pediatru in se potem tam naleze še kake druge hujše bolezni, je tako izpraševanje čist neki normalnega in dobrodošlega. Če lahko kaj sestra pomaga po telefonu, ne vidim nič spornega. Če je z otrokom hudo, bo pa itak rekla, da pridite se pokazat.




V našem ZD imajo v ta namen zato tri ločene vhode, zdravi, bolani in za tiste s kakimi ful kužnimi zadevami. In tako je rešen problem da bi se zdravi nalezli kaj od bolanih. Imajo pa pri nas tudi sestre to grozno navado da špilajo pitbulle in te za boga ne vežejo do pediatra al pa dajo datum.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
26.10.2009 13:26:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 13:27:18   
uškinamama
Hm, vsaka mama predvidevam ima nek poseben čut za svojega otroka. Nekako čutiš kdaj bi jedel, pil , ko se čudno obnaša...vsaj , ko je dojenček se sporazumevamo z njimi preko teh znakov, občutkov. In če jaz , kot mama "čutim , vem" da nekaj ne štima, ni človeka , ki bi me ustavil pri tem, da dobi otrok medicinsko pomoč.

Primer 1, Mali ob 4 popoldne prvič bruha( dubrovnik), možu rečem naj prosim pelje proti domu, ker nekaj ni v redu ( sodopustniki v drugem avtodomu komentirajo - ah , prvi otrok ne paničari) , ob enih ponoči smo doma, mali je bruhal do takrat enih 8 krat. Kličem urgenco (zd) in vprašam ali naj ga peljem direkt v bolnico ali moram po napotnico? Sestra meni: gospa, tako se bomo zmenli. Ko se zbudi mu boste dala pretlačeno postano banano in jabolko, za koslio prepražite... Tako mi je začela bluzit , sem ji dala telefon dol. Čez 10 minut ko smo bili v čakalnici pride ven pogledat in se zgrozi: Doktorca, rešilca. Mali v šoku, dehidriran, ko cunja, neodziven... 10 dni bolnice - rota virus. Komentar v bolnišnici : kje ste bili do sedaj?

Primer 2. Tudi pri bivši pediatrinji je veljalo pravilo, da do tretjega dne se je lepo doma. Mali zakuha , zjutraj kličem in se zlažem , da ima tretji dan vročino. Gremo še isti dan : diagnoza gnojna angina.

V prvem primeru se bi lahko končalo tragično v drugem verjetno ne, samo zakaj otroka pacat, če ni potrebno ?

Zato polagam vsem na dušo, če čutite, da nekaj ne štima posvetujte se , sitnarite, rajši dvakrat zastonj kot enkrat prepozno.

Je pa ras , da imam nek za malega ful nek filing, da kadar je prehlad nekako vem, da je to to. No do sedaj se nisem še zmotila in upam, da se ne bom.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
26.10.2009 13:44:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 13:54:57   
uškinamama
Joj Nalin, vidim , da je tudi pri vas "pestro" kar se zdravja tiče.

Saj to je to,  enkrat ima vročino 38 in sem vsa paf, pokličem novo pediatrinjio in ji rečem, da nočem sitnarit, samo, da mali je drugačen ko ponavadi, ko ima vročino. In grem isti dan in ima npr. vnetje ušes. Spet drugič ima vročino 38 in zamahnem z roko (da ne bo katera to vzela dobesedno) , kličem in rečem pediatrinji, da sicer ima vročino, da pa ne vidim ničesar posebnega. Po navadi v tem primeru, je tretji dan diognosticirana viroza.

Še enkrat poudarja, do sedaj se mi je ta sistem izšel.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 13:59:41   
kalbo
S tem nebi bilo nič narobe, če nebi nekatere sestre mislile, da so pametnejše od splošnega zdravnika, če ne še skoraj od neurokirurga. Saj petstokrat ima prav, kaj pa če petstoprvič ne bo imela in bo nesigurno mamico pustila pacat otroka doma. V naši ambulanti je ena taka, pa tud zdravnica, ki sicer velja za dobro pediatrinjo redko prisluhne staršem in je pri nas zaradi tega že dvakrat falila diagnozo.

Ko enkrat doživiš hud vročinski krč pri svojem otroku, si pač malo bolj paničen na vročino, kot sicer. No in mali vročina ni padla tri dni, od 40 spet nazaj na 37 s kalpolom, vmes pa svečka (nevemžekera), ker s paracetomolom ne smeš predozirat, pa zavijanje enoletnega otroka v mrzlo brisačo, ni da ni in se pojaviva četrti dan pri zdravniku s tamalo, ki je bla glih na kalpolu in je zgledla ko rožca in rečeva, da vročina ne pade. Ni malo manjkalo, pa bi mi odneslo pokrov že ob sestrinih "dobronamernih" komentarjih. Prideva do zdravnice, poveva za krč, kaj se dogaja in kaj počneva, ona naju pa pa najprej nakuri, kaj se greva s tistimi svečkami, če še nisva slišala za kalpol in kaj otroka matrava z brisačo, če si nisva prebrala zloženke "Moj otrok ima vročino". Men je dvignlo pokrovko in me je žena ravno še pravi čas potisnila ven iz ordinacije, da nebi zdravnici povedal kaj preveč.
Prideva domov, mala začne spet navzkriž gledat, kar pomeni, da ji gre spet prot 40 in kaj čmo spet brisača, svečka, jovo na novo celo noč. Če nebi bla sigurna vase in bi delala po njenih navodilih bi nama šla tamala spet v krč.

No naslednji dan sva šla spet tja, sestro sem sam grdo pogledal, pa je bla tiho, zdravnico sem pa ustavil in ji rekel, da naj si prebere vse izvide, če pa ne verjame, naj stopi pa v sosednjo ordinacijo vprašat, kakšna je bla tamala in kaj sva doživela in da ne vem na pamet sam tiste zloženke, ampak vse, kar piše na svetovnem internetu od vročine v našem materinem jeziku, šele po tistem je prebledela in rekla samo...prav sta delala, tista svečka je manjše zlo kot krč.

Zaključek. Če se tebi zdi, da je otrok za k zdravniku, ga tja pelji, zdrava pamet ti pa pove, da pač otroka za vsako kihanje, svečko al pa kašelj pač ne vlačiš k zdravniku.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 26.10.2009 14:02:47 >

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 14:05:43   
Hope2
Kalbo a lahk poveš katera P je to? Ali pa vsaj začetnico priimka

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 14:07:07   
kalbo
Nekaj črnega pa rumen kljun imauser posted image

drugače je ženska že v redu pediatrinja, samo moraš pri njej bit vase siguren pa jo ustavit kdaj pa kdaj, pol pa pomisli in je OK.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 14:12:58   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Nekaj črnega pa rumen kljun imauser posted image

drugače je ženska že v redu pediatrinja, samo moraš pri njej bit vase siguren pa jo ustavit kdaj pa kdaj, pol pa pomisli in je OK.


Aha, hvala. Imamo mi tudi to, zaenkrat se je izkazala, je pa lepo to vedetuser posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 14:13:24   
kalbo
Tud tavečjega je packala s kapljicami proti vnetju oči, pa ji je žena lepo povedala, da se to zgodi v šusu in da sigurno ni prehlad oči. Prava diagnoza....alergija in žlička klaritina je nardila čudež.

Kolikor imam izkušnje jo matrajo petki zvečer, ko ima že vsega čez glavo, ker ima res gužvo.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 26.10.2009 14:15:49 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 14:17:25   
kalbo
Sestra tam, je imela pa zadnjič idejo, da naj trimesečnega zadovoljnega otroka ponoči zbujava, ker se ne redi po njeni tabeliuser posted image , ja itak....

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 14:19:36   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Sestra tam, je imela pa zadnjič idejo, da naj trimesečnega zadovoljnega otroka ponoči zbujava, ker se ne redi po njeni tabeliuser posted image , ja itak....


Oh o sestri pa ne bi, jaz jo kar preslišimuser posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 14:21:22   
kalbo
Ja sej, mamica treh jo presliši, novopečeni lohk pa take bedarije zelo zagrenijo življenje.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
26.10.2009 14:31:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
26.10.2009 14:32:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 15:29:28   
mateyka
Kalbo, kakšne svečke ste to uporabljali - paracetomolove? ker na švedksem recimo sploh nimajo sirupa za zbijanje vročine, samo svečke paracetomola in ko sem tukaj probala Calpol, ker ga kao vsi dajejo, je naša tamala dobila krče in jo je napenjal, drisko je dobila in jokala je kot dež tako jo je bolelo prebavnem traktu. tako da jaz sem dala Calpol samo enkrat v življenju (gor ga itak nimajo).
samo na švedskem dobiš 60mg za otroke, tukaj se v navadni lekarni dobi samo 120mg za odrasle, razen v lekarni v mostah (Lj) imajo od Galena 60mg za otroke. tako da imam težave z nabavo, razen če režem ta velike,kar je zoprno..
sprašujem zato, ker se je una pediatrinja obregnila ob svečke - kaj pa je narobe z njimi? drugje jih normalno uporabljajo.. zato sprašujem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 16:32:55   
rija
verjetno voltaren. ta se daje otrokom z vročinskimi krči. ali pa če je huda vročina, ki je ne gre zbiti. niso pa glih najbolj nedolžne.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 17:16:00   
Hope2
Jaz imam paracetamolove 120mg, pa piše dojenčki od 3-6 mesecev 1 svečka 2-3x na danuser posted image , dojenčki do 1 leta 1 svečka 3-4x na dan. Mateyka zdaj si me mal v dilemo spravla, zakaj te niso dobre za otrokauser posted image , zakaj 90mg

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 18:44:06   
Anonimen
Obicajno prej poklicemo, ampak P, na mobitel. Se nikoli ni rekla, da ne smemo. Upostevamo pa nekje urnik, ko ona dela.

Sem pa enkrat za nek preglede klicala, ce je kaj snega user posted image , pa je samo neki cudno momljala v telefon. No, potem sem povedala, da prihajamo z morja, pa da v full snegu ne bi ravno hodili in je pac pregled prestavila. Tako da so ok, vse.

(odgovor članu Nobeden)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 19:46:38   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: rija

verjetno voltaren. ta se daje otrokom z vročinskimi krči. ali pa če je huda vročina, ki je ne gre zbiti. niso pa glih najbolj nedolžne.

Ne poznam, me pa zanima zakaj oz. kaj povzročajo.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 19:56:18   
rija
guglaj.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 20:13:10   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: rija

guglaj.

Thnx anyway.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 20:13:50   
rija
http://www.ringaraja.net/forum/m_2966083/mpage_2/key_/tm.htm

saj si bila že na tej temi enkrat....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: "Radovednost" med. sestre
26.10.2009 20:18:03   
Pia73
Vidim, da se na tej temi krešejo mnenja.

Sama NIKOLI ne poslušam in ne pričakujem nasvetov medicinskih sester. Žal sem večinoma naletela na njihovo nesposobnost. morda bi bil moj otrok na eno uho gluh, da dalje sploh ne razmišljam, če bi jih poslušala. Sama presodim ali je otrok za k zdravniku ali ne, je pa res, da sem tak tip, da grem raje 3x preveč kot 1x premalo. Pa nimam zaradi tega popolnoma nič slabe vesti. Žal je moj otrok imel že tako nenavadne bolezni, da mi dol visi kaj si kdo misli. do zdravnice pridem, ko želim in ne ko to "blagovolijo" medicinske sestre. Je pa tudi res, da s tem nimam problemov, ker je tamali imel uroinfekt in mora po defoltu ob vsaki vročini dati urin. Sedaj sicer to ni več tako nujno ampak sestre mi pa ne težijo več. Če bi poskusile, ne bi bilo prijetno.


_____________________________

Ja, ja,...

(odgovor članu Nobeden)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?