nagaja28
|
balem, zoprno, da se ti ravno 14 dni pred porodniško izteče pogodba. no, ampak vseeno, pozanimaj se, če ti pripada nadomestilo na zavodu, ker če ti, potem dobiš polno porodniško. tako sem zdaj jaz nehala delat in imam 2 meseca nadomestila, nato pa porodniško. če ti pa nadomestilo ne pripada, pa prosi zdravnico, če te da na bolniško ali če koga poznaš, da te lahko zaposli samo na papirju (kakšni privatniki). aja, nadomestilo (70% plače) ti pripada, če si bila zaposlena vsaj 12 mesecev, mislim, da v treh letih. tako bi morala dobit 100% porodniško. seštevek plač(brez dodatkov:prevoz, prehrana) ali nadomestil zadnjih 12 mesecev potem deliš z 12 in dobiš koliko bi morala prejemati porodniške vsak mesec. joj, TandJ, si kar predstavljam, kako te zaskrbi, če padeš. no, samo, da je s pikico vse ok, pa tudi tvoji gležnji naj se hitro pozdravijo . glede brcanja pa mislim, da smo bolj pri ta živahnih. moj mali se kar naprej nekaj prekopicuje, včasih mi kar sapo vzame, ko me kam sune. če sedim, se moram kar malo zravnat.
|