|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 11:01:50   
sazi

Druga stvar je pa spet, kako na to gleda tvoj delodajalec. Če so vsi tako zadovoljni, da se non stop hodi na bolniško (ne govorim o tem, če otrok res orng zboli)...No, tukej v bistvu spet samo sklepam po tem, kar preberem na RR in pač sklepam kako najbrž je pri privatniku (jst sem v javnem sektorju in imam srečo).
Me razumeš kaj hočem povedat?
da ne moremo vseh metat v isti koš...Eni nimajo možnosti za res čist vsako prčkarijo ostat z otrokom doma. Ker potem so lahko skos na dopustu al pa na bolniški...In po moje si lahko nekateri resno ogrozijo delovno mesto, če imajo glupega delodajalca...(sploh, če si zaposlena za nedoločen čas-ti pač ne podaljšajo, ker niso zadovoljni s tabo)
Mi je pa padlo na pamet, da bi bla tukej morda ena od rešitev ta, da se pač kombiniraš z možem, morda s taščo, mamo...Hm...


In zato, ker se 1 mama boji za delovno mesto in ne ostane 1 dan doma (ali pa njen mož ali kakšna babica), je potem lahko bolnih 5 ali več drugih otrok in se morajo še njihove mame bati za svoje delovno mesto? Se mi ne zdi pravi izgovor. Pediater ti mora dati bolniško, ti pa otroka moraš imeti doma. Kakšne so še druge možnosti varstva je zelo različno od družine do družine. Odvisno je tudi, koliko je otrok star. Ampak po mojem mnenju, da če je otrok takorekoč zdrav in ga niti ne pelješ k zdravniku, khrati pa ga želiš imeti dan ali dva doma, ker je imel prej vročino in ni nobene možnosti domačega varstva, bi lahko prišla v poštev tudi kakšna varuška (spet dosegljivost varušk ni povsod enaka, ampak večina staršev na to niti ne pomisli). Najenostavneje je reči, ah, za to pa zagotovo ne bom dobila bolniške in peljati rizično "zdravega" otroka v vrtec in tako po možnosti škodovati svojemu in ostalim otrokom.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 11:05:54   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: barni

A ve vedno poklicete prvi dan vrocine pediatra in potem vam da bolnisko in pripeljete otroka na pregled sele ce cez tri dni ni nic bolje?

Ker nekako naj bi pocakali s pregledom 3 dni. Samo kako je potem z bolnisko? Jo dajo za nazaj?


Jaz vedno prvi dan pokličem, pa se zmenimo glede na znake, kdaj naj ga pripeljem oz. počakam. Se pa moram najpozneje naslednji dan oglasiti s kartico pri sestri za bolniško.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
4.11.2009 11:08:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu n.nati)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 11:20:12   
Najaa
Mislim, da zarad vročine ti bo vsak P dal bolniško, tudi po telefonu.
To, kakšno je danes postalo življenje in da se moramo tako bat za svoje službe, da še ob bolanem otroku ne moremo ostat, o tem ne bi. Se bojim kaj bo, ko bom šla sama nazaj v službo, pa dva majhna otroka... Moralizirat o tem je brezveze, ker tisti ki imajo redno in stabilno službo tega ne bodo razumeli. Tisti, ki se morajo pa za vsak tolar pošteno namatrat, tistim je pa pošteno hudo, ko jim otrok zboli in vejo, da jim bo delodajalec spet zavijal z očmi zarad bolniške...

Drugače pa se absolutno strinjam, da otrok, ki je imel zvečer vročino, naslednji dan ne sodi v vrtec.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 12:01:12   
oka
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

IZVIRNO SPOROČILO: n.nati

Zaradi tako neodgovornih staršev je moj sin non stop bolan, jaz pa v bolniški. Me je včasih kr groza, ko ga zjutraj pripeljem v vrtec in vidim kako bolne otroke eni starši pripeljejo, pa ne mineta 2 dni in ima moj potem zopet vročino, kašlja in šmrka, tako da smo potem cele noči pokonci.Mi je zadnjič pediatrinja rekla, da mora ene starše prav prosit, da si vzamejo bolniško. Mislim halo, meni je otrok na prvem mestu! In vedno se do konca pozdravi preden gre zopet v vrtec!


zakaj neodgovornih??? vem kako je določenim, ko se tresejo za službo, sama jih nikoli ne dajem bolanih v vrtec, ravno zaradi tega sem potem eno službo izgubila.  Na srečo smo potem vseeno lahko živeli (sicer zelo na tesno, ampak je šlo), danes pa si izgube nebi več mogla privoščit,... 


Veš kako jaz gledam na to? Ni moj problem, če drugi starši ne morejo ostati doma ali pa si organizirati varstva, ko jim otrok zboli. Postane pa moj problem, ko pripeljem otroka v vrtec in slišim mamo kako se peni na otroka, ker je bil z vročino v vrtcu in se še "pohvali" da je bil otrok bolan že cel vikend ampak je pač šel v vretc. Moj problem postane zato, ker posledično ta otrok okuži tudi mojega, postane moj problem, ker moj otrok zboli, se slabo počuti, postane moj problem zato, ker nimam srca potisnit takega otroka v vrtec in moram vzeti bolniško ali dopust. A mene pa ne gledajo postrani? Seveda da me ampak meni se sladko fučka kdo in zakaj me postrani gleda in za vse se najde rešitev. Predvsem pa je zdravje mojega otroka na prvem mestu. Na tem področju sem po vseh preživetih boleznih moje hčere postala en velik egoist in po pravici gledam le nanjo in njeno zdravje. Zato me to, kako si bo nekdo nekaj organiziral ne briga. Naj si organizira tako, da ne pahne v bolniško še ne vem koliko drugih staršev. In smešno mi je bilo, ko smo na RS debatirali na to temo. Nihče ni vedel za to, da mora miniti 24 ur brez vročine, brez driske in bruhanja, da gre otrok lahko v vrtec. Ja, očitno nihče ne prebere tistega papirja, ki visi pred igralnico že od pamtiveka in govori ravno o tem.

Moje hčere nisem nikoli peljala v vrtec, če je dan prej imela drisko, zakuhala ali bruhala. Sina ravno tako ne, ker ne samo, da je počutje otroka prvo ampak tudi zato, da ne okuži drugih in pa tudi zato, ker za otroke v vrtcu skrbijo VARUŠKE ne pa bolniške negovalke.

< Sporočilo je popravil oka -- 4.11.2009 12:03:18 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 12:15:03   
ledenaa
pripomnila bi samo to,da ima zjutraj otrok itak večinoma nižjo TT ,zvečer oz. pozno popoldan pa že višjo
TT niha tako za 1 stopinjo

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 14:36:24   
kalbo
Jest bi pa pripomnil samo to, da eni ljudje živijo ko bubreki v loju in ne vidijo niti za ped od konjice svojega nosu, stresajo pa komentarje, kot da bi požrli vso pamet sveta. Najlažje je za vsako vročino, ki jo ima tvoj otrok krivit druge. Otroci zbolijo, otroc imajo vročino in tko je, pa če delaš kozolce zraven, al pa če se ti fučka.
Se strinjam, bolan otrok ni za v vrtec...kaj pa je bolan otrok? Je to otrok, ki kašlja? Je to otrok, ki smrka? Je to otrok, ki bruha, ima drisko, ima vročino? Če bi veljalo, da otroka, ki kašlja ne smeš peljati v vrtec, bi bil eden od naju pol leta na leto doma. Me zanima, koliko vas tapametnih si lahko to privošči. Se strinjam, da otrok z vročino ne sodi v vrtec, samo preden upate strest komentar neodgovorni starš, pomislite, da nekomu na tem svetu ni tako na izi kot vam.

Mi tamalo pocajtamo, gre v vrtec in hop, spet kreha ko zmešana. Ostane doma dva tri dni, vmest začne krehat še trimesečnik, pol še tavečji...jupi, žurka, ki bo trajala do pomladi nekje, pa se vročina sploh še ni začela, pa me še noben ni slišal strest komentarja...neodgovorni starš. Neodgovoren starš je tist, ki otroka ne pripne v avtu.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 4.11.2009 14:39:26 >

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 14:56:25   
livia
Saj imaš bolniško. Še nikoli mi niso komplicirali za tako bolniško. Pač poveš, da ste imeli ponoči vročino , da ste slabo spali,...

Jaz v takih primerih ostanem doma in če še naslednji dan ni nič, gre nato v vrtec.
Sem pa skoraj prepričana, da mu je vročina okoli 12h narastla ali pa da bo zvečer danes spet vročičen.

< Sporočilo je popravil livia -- 4.11.2009 15:00:56 >

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 15:55:29   
barni
Vidim, da je tema aktualna.

Sem se ze posula s pepelom, zato se ne bi se enkrat.

Zaenkrat dobro kaze, otrok je kul, tako da upam, da bo ostalo samo pri vcerajsnjem povisanju in to je to. Smo ze veckrat preboleli "enodnevne viroze". Verjetno je vase mnenje pravilno, da naj pocakamo 24 ur, ce se slucajno ponovno pojavi temperatura. Poudarila bi samo, da otrok danes ni imel vrocine, torej ni sel z vrocino v vrtec, zaenkrat tudi ni narasla. Ker berem, kot da sem jo dala z vrocino v vrtec. No tega pa res ne bi naredila, ceprav sem neodgovorna mama.

Malo sumim, da je lahko tale vrocina posledica odpora do vrtca, ker otrok zvecer dobi povisano temp. ceprav je bil cel dan kul. Ampak to je ze druga tema.

In ja, pac naslednjic bom ostala doma in tvegala, da me v sluzbi zamenjajo s kom bolj stalnim. Srcno si zelim, da bi to upostevali tudi drugi starsi, ker kolikor berem vase odgovore, vi vedno tako postopate. Upam, da niste samo svetla izjema.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 15:59:11   
ledenaa
barni ja je isto kot bi  otrok imel vročino,saj ni preteklo 24 ur 

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 15:59:19   
Anonimen
Otrok mora bit 3 dni brez vročine, da ga lahko obravnavaš kot zdravega. In takrat se ga da spet v vrtec.
Drugače pa ne da vsak pediater bolniške zaradi vročine.

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
4.11.2009 16:51:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 17:32:25   
sazi

Če bi veljalo, da otroka, ki kašlja ne smeš peljati v vrtec, bi bil eden od naju pol leta na leto doma. Me zanima, koliko vas tapametnih si lahko to privošči.


Ja, ampak v končni fazi, če bi se enkrat za vselej (kar je nemogoče) poskrbelo, da otroci, ki smrkajo in krehajo ne bi prihajali v vrtec, bi se tudi virusi malo zajezili in ne bi vsi otroci pol leta krehali in smrkali.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 17:32:39   
sazi


Sama tudi tega nisem še naredila, vendar pa ne obsojam staršev, ki to naredijo, ker jih razumem. Če gre nekomu za golo preživetje,... veliko se jih za službo boji in raje da otroka na pol bolanega v vrtec, kot pa, da mu nebi imel kaj dat za na krožnik.

jaz jih pa od določene mere naprej ne razumem. Kot je že ena pisala (in kot sem tudi jaz v prejšnjem postu) - zaradi ene prestrašene mame potem dobiš 10 prestrašenih mam - SUPER.
In če misliš, da je otrok toliko zdrav, da gre lahko v vrtec, mu lahko urediš tudi kakšno drugačno varsto. Za tisti negotov dan, ko ne veš, če bo otrok zbolel ali ne, se potrudiš v službi ostati čim manj časa (oz. če se da, se zmeniš, da gre eden od staršev zelo zgodaj v službo in en kasneje in je potem časa, ko sta oba v službi čim manj, za tistih nekaj ur pa lahko v takih izrednih primerih tudi najdeš kakšno varuško - OK, ne vedno in ne povsod, ampak če se za 5 ur v enem dnevu ne da nobenega varstva urediti...)


torej če ti to dojemaš kot tvoj problem, uredi da ne bodo mame dobivale odpovedi,...

malo huda naloga za eno mamo

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 17:44:37   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Jest bi pa pripomnil samo to, da eni ljudje živijo ko bubreki v loju in ne vidijo niti za ped od konjice svojega nosu, stresajo pa komentarje, kot da bi požrli vso pamet sveta. Najlažje je za vsako vročino, ki jo ima tvoj otrok krivit druge. Otroci zbolijo, otroc imajo vročino in tko je, pa če delaš kozolce zraven, al pa če se ti fučka.
Se strinjam, bolan otrok ni za v vrtec...kaj pa je bolan otrok? Je to otrok, ki kašlja? Je to otrok, ki smrka? Je to otrok, ki bruha, ima drisko, ima vročino? Če bi veljalo, da otroka, ki kašlja ne smeš peljati v vrtec, bi bil eden od naju pol leta na leto doma. Me zanima, koliko vas tapametnih si lahko to privošči. Se strinjam, da otrok z vročino ne sodi v vrtec, samo preden upate strest komentar neodgovorni starš, pomislite, da nekomu na tem svetu ni tako na izi kot vam.

Mi tamalo pocajtamo, gre v vrtec in hop, spet kreha ko zmešana. Ostane doma dva tri dni, vmest začne krehat še trimesečnik, pol še tavečji...jupi, žurka, ki bo trajala do pomladi nekje, pa se vročina sploh še ni začela, pa me še noben ni slišal strest komentarja...neodgovorni starš. Neodgovoren starš je tist, ki otroka ne pripne v avtu.


Kalbo, v celoti se strinjam s tabo in sama bi napisala enako!!

Dodala bi še, da pa imajo/imamo eni takšno delovno mesto, da si niti pod razno ne morejo/mo privoščit, da bi toliko manjkali v službi, ker te nima kdo nadomestit, delo pa mora biti narejeno v roku! In potem si predstavljaj imet bolniško ali dopust skoraj cel mesec in potem, ko prideš nazaj v službo, si tam lahko 24 ur, da vse nadoknadiš in ČE sploh lahko nadoknadiš.

In kot sem rekla, se strinjam s Kalbom... Ni vse tako črno belo, kot si nekatere predstavljajo. In poleg vrtca, ki se ga drago plačuje, si starš težko predstavlja dodatno plačevat še varuško, ki bi skrbela za bolnega otroka cele mesce (ker pač ne sme v vrtec), če seveda ni kakšne babice kje, ki bi prevzela to nalogo.

Žal, otroci so pač nonstop prehlajeni, kašljajo, smrkajo, ker imajo tak imunski sistem. Tega ne moremo ustaviti. Lahko edino pustimo prazne vrtce, da se bodo vsi pozdravili, potem pa jih spet spustimo notri in kaj se bo zgodilo? Spet bo prišel en virus, ki jih bo povozil in spet se gremo lahko začaranega kroga. Saj ni samo en otrok nonstop bolan, da pol zboli še 10 drugih. Ok, bo zbolel en, bo ostal doma, da ne okuži drugih in kaj potem? Potem bo zbolel pa drug, pa bo ta ostal doma.... In tako dalje in pridemo na zgornji scenarij praznega vrtca. Ampak to je neverending story.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 19:17:34   
pelin
Debato berem že nekaj časa, pa bi še jaz nekaj pripomnila....malo kot mamica in malo kot zaposlena v vrtcu...Zaradi kašlja (Kalbo, mislim,da si se ti razpisal o njem...), ki lahko včasih traja po dva meseca, v vrtcu ne zavračamo otrok, saj zaradi tega tudi starši ne dobijo bolniške...Skrajno NEODGOVORNI pa ste tisti, ki svoje otroke pripeljete v vrtec že drugi dan po zvišani temperaturi ali driski!!!Neodgovorni ste do drugih otrok, zaposlenih ( mimogrede, tudi mi lahko zbolimo!?), predvsem pa ste neodgovorni do svojih otrok. Verjamem Petka09, da imaš takšno delo, kjer te zelo pogrešajo....marsikdo ima takšno delo, vendar je vsak delavec nadomestljiv, svojemu otroku pa si le ti mamica in nobena druga. Vsi, ki imajo kaj izkušenj z otroci, vedo , da bolan otrok še najbolj potrebuje mamico.Žalostno je to, da velikokrat v vrtcu pestujem in tolažim zelo bolnega otroka, med tem ko čakava na mamico, ki kljub temu, da smo jo poklicali, pride ponj čez tri ure!! Če se vam lastni otroci ne smilijo, kdo se vam pa potem bo!! Pa ne mi spet poudarjat to, da ne morete biti tolikokrat odsotni v službi. Tudi sama sem nekoč tako mislila in nemalokrat puščala svojo malčico pri babici. S slabo vestjo sem hodila v službo, v upanju, da bodo znali tam ceniti, to, da sem malokrat v bolniški.Figo!! Ko so podaljševali pogodbe, pa so v prvi vrsti vzeli eno delavko, ki je bila na pol hipohondrična in večino časa v bolniški. To me je precej izučilo in pri drugem  se ne oziram več na službo ( pa imam kljub temu že nekaj let redno in dobro službo), temveč je moj otrok moja prioriteta.  Pa še tole v tolažbo....v večini primerov so najbolj kritična (glede bolezni) prva otroška leta, potem pa otroci ne zbolevajo  več tako pogosto. Posvetite se jim torej takrat ko vas res rabijo, da si ne boste kasneje kdaj očitali....služba je v končni fazi le služba in se  , kljub težkim časom sedaj, tudi kar nekako najde. Sori, moje mnenje...

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   [Brisano sporočilo]
4.11.2009 21:01:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 22:44:12   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

jaz jih pa od določene mere naprej ne razumem. Kot je že ena pisala (in kot sem tudi jaz v prejšnjem postu) - zaradi ene prestrašene mame potem dobiš 10 prestrašenih mam - SUPER.
In če misliš, da je otrok toliko zdrav, da gre lahko v vrtec, mu lahko urediš tudi kakšno drugačno varsto. Za tisti negotov dan, ko ne veš, če bo otrok zbolel ali ne, se potrudiš v službi ostati čim manj časa (oz. če se da, se zmeniš, da gre eden od staršev zelo zgodaj v službo in en kasneje in je potem časa, ko sta oba v službi čim manj, za tistih nekaj ur pa lahko v takih izrednih primerih tudi najdeš kakšno varuško - OK, ne vedno in ne povsod, ampak če se za 5 ur v enem dnevu ne da nobenega varstva urediti...)



varuško dobit zvečer, je mission inpossible, prav tako je nemogoče (vsaj pri nama) da gre en prej v službo in prej pride. Recimo, oba imava urnik od do, ko morava biti prisotna, brez izjeme, poleg tega nimava babica servis. Ostane nama edino varuška, ki si jo lahko na srečo celo privoščiva. Nekdo pa, ki živi iz meseca v mesec,... ti vidiš vse povsod rešitve, ker pač imaš te možnosti, polovica ostalih staršev pa nima te sreče, kot jo imaš ti. zato ne obsojat, ker ne veš kaj dejansko stoji za vsem skupaj, ne veš v kakšnih stiskah so starši, ne verjamem, da večina staršev, z veseljem porine v vrtec na pol bolanega otroka.



Ja, Ok, razumem. Še vedno pa imaš namesto ene prestrašene mame 10 takih mam. Super - rešil si sebe in ogrozil 10 drugihuser posted image
Mi je jasno, da marsikdo (pa ne polovica) nima NOBENE možnosti za varstvo - poznam nekaj takih. Ampak ti isti ljudje si niti ne trudijo iskati možnosti (govorim za čas, ko je otrok zdrav - take stvari je potrebno pripravljati "na zalogo", takrat pa večina ne razmišlja o tem). Enostavno so navajeni, da odpeljejo otroka v vrtec, pa četudi ni popolnoma zdrav in imajo izgovor, da ni druge možnosti - do naslednjega takega primera si je pa ne poiščejo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
4.11.2009 23:03:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: vseeno v vrtec?
5.11.2009 6:50:25   
ledenaa
Se ne strinjam z zadnjim stavkom
Če je otrok doma preboleva definitivno več kot 50 % manj bolezni!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: vseeno v vrtec?
5.11.2009 7:07:14   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa
Se ne strinjam z zadnjim stavkom
Če je otrok doma preboleva definitivno več kot 50 % manj bolezni!!

Odvisno. Pri nas to ne drži. Vedno je bila zdrava in tudi, ko je šla v vrtec ni bilo nič drugače.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: vseeno v vrtec?
5.11.2009 7:07:37   
valerija77
Če je doma jih res ne preboli tko kot v vrtcu. Jih pa skasira kasnej, kar je lahk še bolj nevarno. In otroka zavijat v vato in ga izolirat pa tudi nima smisla. Slej kot prej vsak zboli.
Je pa res kot je rekla hruška debeluška, da vsaka mama za svojega otroka najbolje ve, kdaj je bolan, kar se takoj vidi po počutju. In če samo smrka ne morem dobiti kr bolniške in otroka imeti doma ker potem ga lahk imam kr celo leto. Je pa od vsakega posameznega otroka odvisn kolk je odporen. Za to smo pa najbolj "zalužni" starši. Ker eni otroka, takoj ko je malo mrzlo, oblečejo kot eskima ali pa je zelo malo zunaj pozimi. In potem ko gre malo ven se takoj prehladi.
če pa ima otrok vročino je res fajn počakat kak dan doma in videt kako se razvija naprej. če naslednji dan ni vročine in vidite da se otrok vredu počuti, ne vidim razloga zakaj tretji dan ne bi smel v vrtec. Ker za vsak drek pa P tudi ne da bolniške. če pa imate takega pediatra pa pač ok. Ne vem pa kako vas kaj v službi gledajo, če ste za vsak smrkelj doma.


(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: vseeno v vrtec?
5.11.2009 7:12:08   
ledenaa
Jaz nisem rekla da to važi za vse ;)


(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: vseeno v vrtec?
5.11.2009 7:26:54   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: valerija77
Je pa od vsakega posameznega otroka odvisn kolk je odporen. Za to smo pa najbolj "zaslužni" starši. Ker eni otroka, takoj ko je malo mrzlo, oblečejo kot eskima ali pa je zelo malo zunaj pozimi. In potem ko gre malo ven se takoj prehladi.
Jst si ne pripisujem nobenih hudih zaslug za njeno zdravje. Delno se strinjam z napisanim, ampak po moje veliko vlogo igrajo tudi geni.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: vseeno v vrtec?
5.11.2009 10:43:38   
živa
Mislim, da se vsi strinjamo, da ni toliko problem v smrkanju in kašljanju, ker to večino otrok dela vsaj celo zimo, če ne še pomladi in jeseni. Problem je, da ga daš v vrtec z vročino ali prekmalu po njej.

Lp,

živa

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?