|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:08:42   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Poslušaj vijoličarko, ronjo in še njima podobne, ki lepo razmišljajo, na lep , miren racijonalen način. Če boš na strani svojih staršev, boš izgubila moža, partnerja in otroci očeta. Če se bosta skupaj odselila, boš najbrž obdržala vse.


...skupaj z razbijanjem in udarci


Evo primer, kako smo si različni.user posted image


Smo ja....nekateri pač ne vidite pravega problema. Sedaj sta kriva eryna starša, pol ko se bodo odselili, pa bo za vse kriva ona sama ali pa še otroci


sorry, imam pač travme na stavke: dokler boš živela pod mojo streho, pritepenka, ipd. tud meni se je že strgalo. pač, nisem pRRava mamauser posted image

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:10:00   
rija
ronja, takšno nasilje ni opravičilo za nič. razumeš? nima kaj tip metat miz po stanovanju....enostavno nima. četudi enkrat, dvakrat......naslednjič je vedno lažje. sploh, če okolica tovrstvno nasilje sprejme in ga opravičuje.

bolj kot te berem, bolj imam občutek, da na srečo nisi še doživela nasilja v svojem življenju.

če bi ga, verjemi, bi gledala prekleto drugače na takšne stvariuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:10:31   
ronja
tud meni se je že strgalo. pač, nisem pRRava mamauser posted image

A tebi tudi?user posted image A ustanoviva klub strganih rr-mam?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:14:34   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

tud meni se je že strgalo. pač, nisem pRRava mamauser posted image

A tebi tudi?user posted image A ustanoviva klub strganih rr-mam?


ti boš razložila, jaz bom pa kratko obnovo naredila user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:15:56   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Mislim, da njen mož ni nasilnež - je samo do konca pohojen človek, ki ga nič ne spoštujejo in ne upoštevajo in potem ko mu poči film, znori. Jaz bi tudi.




Po njenem stavku na začetku v prvem postu....
Mož je ok, se razumemo recimo, če ni kaj po njegovem, je hitro živčen, jezen, itd..
...bi rekla, da ni glih milina. Če bi v 7-ih letih bil samo 2x živčen in jezen, ne ga ne bi smatrala kot hitro živčnega in jeznega.

Vsaj občutek sem tak dobila.


_____________________________



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:20:18   
ronja
nataša, user posted image , zmenjeno.

pety, imaš point. Vendar živčen in nasilen še ni isto. Mogoče je res tudi do njih tak, ne vem. Vem pa, da lahko zelo miroljubni ljudje postanejo agresivni, če jih stisneš v kot in še tam bezaš vanje. Pa sicer ne bi nikomur naredili žalega. če si predstavljam kogarkoli od ljudi, ki jih poznam (vključno sebe), v tej njegovi situaciji, se mi zdi, da bi vsem razneslo pisker...

Biti jezen pa zame ni nič slabega - normalno, da si jezen, ko ti nekaj ne paše. Samo kako se s to jezo soočaš, je važno.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:25:39   
khurde
Podpis Vijoličarki, pa z Ronjo ipd. se tud strinjam. To je samo malo obrnjen odnos, tašča in tast nista sprejela zeta, ne snahe (kot je mogoče bolj običajno).

Jaz sem razumela to kot da je pač odvihral ven iz stanovanja, zaloputnil vrata in so se razbila user posted image Kolikokrat ve zaloputnite z vrati in bi se lahko razbila, če bi bila steklena?

Če bi tako živela, bi bila tudi jaz presneto hitro jezna in verjetno kar pošteno živčna, ker če se nič ne premakne na bolje oz. se ljudje do tebe vedejo nespoštljivo, normalen človek tega ne bo vzel za super situacijo, ampak mu bo vedno bolj presedalo. In če se nalaga in nalaga, enkrat 100% pride tista kaplja, ki vse čez rob butne.

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:26:32   
pety78
Ronja, saj te razumem, ampak jaz sem dobila drugačen vtis, ker poznam nekaj podobnih modelov...Žal.
Lahko da ta ne spada mednje, ampak, če bi mu počil pisker nad tastom in taščo, bi po moji logiki lahko malo pazil na obnašanje do otrok...

Torej...

IZVIRNO SPOROČILO: ery

Sem v taki situaciji, da ne vem kaj narediti. Poročena sem 5 mesecev, živiva skupaj 7 let , imava 2 otročka. Živiva pri mojih starših v hiši, zgornji štuk. Mož je ok, se razumemo recimo, če ni kaj po njegovem, je hitro živčen, jezen, itd..

Prejšnji petek se je zgodilo drugič, da je med mojimi starši in možem spet "počilo". Me ni bilo doma, mož je čuval sinka, ko je prišla mami gor in ga odnesla malo k sebi dol. Mož me kliče, če je on duh v tej hiši, da ga nihče ne upošteva.. in je šel dol, strgal sina iz naročja, po vseh sobah iskal hčerko in jih napodil gor.

KO sem prišla domov, so se vsi kregali spet. - kje sta bila med tem časom otroka???

 Ati je možu rekel, da naj gre iz hiše v enem letu, da se tako ne bo obnašal. Je pa res, da je moj ati tudi "pameten", skratka, kar s emož spomne da bi naredil, ati reče, da bosta skupaj..ker mu pač ne pusti, da bi v hiši kaj sam naredil.
No v tem kregu, je mož vpil grozno, ati prav tako.. mož je tudi tako zaloputnil z vratmi, da se je razbila šipa. In potem ati, da v tej hiši ne bo razbijal.
2 leti nazaj, ko je bil tudi kreg, je mož vrgel klubsko mizo na tla v dnevni.. je šlo vse na majhne koščke. In to zato, ekr ga je ati razjezil, ker ni hotel it v spodnji štuk, ker mu je metal naprej kakšen je.

MOž je drugaače brez staršebv, odraščal je v zavodu, moram rečt, d aje priden in delavne, ampak...


Sedaj s ehoče odselt. Ali gre sam ali gremo skupaj. Hoče it po kredit.. privarčevano nimamo NIč. Mami mi je danes zjutraj jokala, zakajk se to pri nas dogaja... Da je včeraj zvečer prišla moja hčerka k njima dol..in jokala, da bo šel oči drugam živet. Seveda ji moj kar govori vse.. Ona pa pravi, da hoče, da vsi tukaj živimo, stara je 4 leta.


Kaj naj?? Ostanem doma, on gre? Gremo vsi? samo potem s ebo tudi meni trgalo srce..staršem pa tudi.. mah ne vem.. sem čist fertik...

Hvala za vsa vaša mnenja...



Po moje je take narave...


_____________________________



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:36:43   
ronja
bolj kot te berem, bolj imam občutek, da na srečo nisi še doživela nasilja v svojem življenju.

Imaš prav, nisem. Vendar pa sem že zaloputnila z vrati in so se razbila (steklena notri), pa sem bila še otrok, ko sva se z bratom lovila - torej ni treba bit neki mačo zato... Moj oče je pa enkrat v jezi razbil šteker za luč (ne vem, ker me takrat še ni bilo). Je pa on eno najbolj miroljubnih bitij, ki ni nikoli nikogar udaril ali karkoli metal ali kaj podobnega. Ampak enkrat mu je pa film počil in je mahnil po štekerju za luč in se je ta razsul. naslednjič ko je bil nekaj jezen, ga je sestra vprašala: "oči, a boš spet luč poču?" potem se je moral začet smejat sam sebi in seveda ni več nobenega štekerja razbil. To zgodbico smo milijonkrat slišali in se vedno režimo, še zdaj se zafrkavamo, če je kdo jezen, če bo luč počuuser posted image .

Jaz sem bila enkrat "jezna" zaradi ene traparije: ker se je v pomivalnem stroju spet razbil en od tistih krožnikov, ki mi je všeč, medtem ko je grdoba od krožnika preživela - kot vedno. Lubi je bil zraven in videl, kako se jezim na krožnik in mi rekel, da naj ga treščim na tla - tistega, tagrdega, ki se ni razbil. Najprej nisem hotela, potem pa sem ga poslušala - in je ful pasalouser posted image . Evo, namensko sem zabrisala krožnik na tla, ker ni bilo po moje (ni se razbil tagrd krožnik, če se je že kateri moral, ampak talep). Pa se zato še nimam za nasilneža (niti mislim, da me drugi nimajo za tako, vsaj kolikor vem - mogoče mi samo ne upajo povedatuser posted image ).

tak da to, kar je napisala, po mojih izkušnjah ni nujno nasilje, lahko je pač samo poteptan in mu enkrat poči film, pa je zaloputnil vrata ali brcnil mizo. Se strinjam, da to ni pravi način in vsekakor je prav, da dela na sebi, da bo znal jezo drugače kanalizirat - vendar ti pa tudi psihoterapevti svetujejo, da pojdi v kopalnico in tolči po ploščicah, če si jezen... Tak da... Ne vem, kakšen je v resnici, bi pa na njenem mestu vsekakor poizkusila z njim zaživeti na svojem, v miru - takrat bi tudi z gotovostjo lahko videla, kakšen je v resnici - brez nekih dodatnih stresov na glavi.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:37:16   
srecna_zvezda
IZVIRNO SPOROČILO: ery

Ja sej razmišljam o selitvi, ampak potem pomislim na stroške in otroke in vse to...

Mi je mami poslala zdele mail, da je bila že večkrat napadena od mojega po krivici in da hoče samo dobro... pa da je včeraj pomirila mojo hčerko, ker je jokala, da bomo šli...





Hvala bogu se nisem znasla se nikoli do sedaj v taksni situaciji, z mozem sva od samega zacetka na svojem. Bi ti pa vseeno kakor druge do sedaj svetovala, da pobrati sila in kopita ter si ustvariti svoje lastno gnezdece. Tudi ce bo najmanjsa garsonjera, bo vajina!
Ko omenjas stroske itd... nocem izpasti nesramna ali karkoli v negativnem smislu vendar se mi zdi, da tudi ti nisi ravno pripravljena zapustiti varnega gnezdeca. Po moje si do sedaj imela vse, saj so ti verjetno in HB lahko vecino nudili starsi. Ampak cas je da se osamosvojis(ta). Verjamem da te imata starsa neizmerno rada in da jima je pravtako kot tebi tezko, vendar stari in mladi NE GREDO SKUPAJ...nazalost. Tudi ce tvoj pretirava velikokrat, je DEJSTVO, da se med seboj ne razumete in da ne uspete ziveti pod isto streho. Sem pa prepricana, da ko enkrat bosta sama na svojem, se bodo stvari obrnile na bolje. Tudi tvoj oce bo verjetno zacel moza malo bolj spostovati, ker bo skrbel samo on za vajino druzino...

Veliko srece in predvsem da se vse lepo izide.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:42:46   
ronja
Mogoče, pety, ne vem... Ampak po mojih izkušnjah pa dejansko moraš kdaj babici iztrgat otroka iz rok, ker ga sama ne bo dala, druga je pa recimo že čisto oblečena in joka, ker ji je vroče, ker smo se začeli napravljat, da gremo že pred pol ure... Tak da to razumem, pa to, da je rekel, hčerki, da gre gor, tudi.

Da pove hčerki, ad se namerava odselit, se mi zdi tudi fer.

Ni prav, da razbija, vendar pa če si v svojem stanovanju, ljudje pa nočejo ven, tudi ne vem, kaj narediš, da jih spravišuser posted image .

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:47:31   
pety78


Da pove hčerki, ad se namerava odselit, se mi zdi tudi fer.


Meni pa ful grdo, ker vem, da je govoril v jezi. Na koncu bodo pa vsi ostali, ko se stanje malo pomiri, hčerko pa je vseeno vznemirjal in taki šoki ostanejo.
A pol se je že sam odločil, da gre, brez da bi se z ženo o vsem pogovorila? Torej bo naredil kot NJEMU paše, pa tudi če bo zapustil ženo in oba otroka.

Je pa res, da imaš ti izkušnje s takimi posesivnimi babicami, moja tašča je pa super. Tast pa prav tako.  user posted image


_____________________________



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:49:46   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

bolj kot te berem, bolj imam občutek, da na srečo nisi še doživela nasilja v svojem življenju.

Imaš prav, nisem. Vendar pa sem že zaloputnila z vrati in so se razbila (steklena notri), pa sem bila še otrok, ko sva se z bratom lovila - torej ni treba bit neki mačo zato... Moj oče je pa enkrat v jezi razbil šteker za luč (ne vem, ker me takrat še ni bilo). Je pa on eno najbolj miroljubnih bitij, ki ni nikoli nikogar udaril ali karkoli metal ali kaj podobnega. Ampak enkrat mu je pa film počil in je mahnil po štekerju za luč in se je ta razsul. naslednjič ko je bil nekaj jezen, ga je sestra vprašala: "oči, a boš spet luč poču?" potem se je moral začet smejat sam sebi in seveda ni več nobenega štekerja razbil. To zgodbico smo milijonkrat slišali in se vedno režimo, še zdaj se zafrkavamo, če je kdo jezen, če bo luč počuuser posted image .

Jaz sem bila enkrat "jezna" zaradi ene traparije: ker se je v pomivalnem stroju spet razbil en od tistih krožnikov, ki mi je všeč, medtem ko je grdoba od krožnika preživela - kot vedno. Lubi je bil zraven in videl, kako se jezim na krožnik in mi rekel, da naj ga treščim na tla - tistega, tagrdega, ki se ni razbil. Najprej nisem hotela, potem pa sem ga poslušala - in je ful pasalouser posted image . Evo, namensko sem zabrisala krožnik na tla, ker ni bilo po moje (ni se razbil tagrd krožnik, če se je že kateri moral, ampak talep). Pa se zato še nimam za nasilneža (niti mislim, da me drugi nimajo za tako, vsaj kolikor vem - mogoče mi samo ne upajo povedatuser posted image ).

tak da to, kar je napisala, po mojih izkušnjah ni nujno nasilje, lahko je pač samo poteptan in mu enkrat poči film, pa je zaloputnil vrata ali brcnil mizo. Se strinjam, da to ni pravi način in vsekakor je prav, da dela na sebi, da bo znal jezo drugače kanalizirat - vendar ti pa tudi psihoterapevti svetujejo, da pojdi v kopalnico in tolči po ploščicah, če si jezen... Tak da... Ne vem, kakšen je v resnici, bi pa na njenem mestu vsekakor poizkusila z njim zaživeti na svojem, v miru - takrat bi tudi z gotovostjo lahko videla, kakšen je v resnici - brez nekih dodatnih stresov na glavi.



ronja, pa ne moreš no primerjat tvoje jeze nad krožnikom....pa zlomljenega stekla na vratih med igro....user posted image

z metanjem miz po bajti....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:58:22   
botrca
Jaz pa tu vidim, da mož glih ni tako nedolžen aliuser posted image

Kako lahko rečeš (mislim na avtorico posta) da je ok mož, oče...če pa meče stvari, otroka se ga bojita, s taščo in tastom se krega...torej prvo mora on svoje obnašanje spremenit, se naučit bit malo bolj potrpežljiv in nenasilen. Jutri boš ti tepena in otroka ko mu bo za najmanjšo stvar prekipelo.
Je res, da mlado in staro ne gre skupaj, ampak je treba včasih tudi določene stvari požret in se vsaj potrudit da bo boljši. Če pa ne gre, potem pa vsak na svoje, pa se boste bolj razumeli.
Kako pa starša skrbita za vajina otroka? Ju imata kdaj v varstvu? Sta vidva zaposlena?

Mi živimo zgoraj, moja tašča spodaj. Imamo svoje stanovanje, s svojim vhodom. Zdaj je 6. leto. Tast je letos maja umrl, tako da je tašča sama. Nikoli me nista sprejela, kregali smo se non-stop, tudi ven sta me metala, pa nisem kar spakirala in odšla. Ja, moj mož je bil in je med dvema ognjema...ampak je razumen in velikokrat je potegnil z mano in se z njima skregal. Je pa tudi bilo tako, da je mene skregal ampak ona dva tega nista vedela ali videla. Pogovorila sva se in to je bilo samo najino. Hotela sva stran, a nama finančna situacija ni tega dovolila, žal. Zdaj imava 2 letnega otroka, poročena sva 2 leti in 3 mesece. Če hočem videt taščo jo vidim oz. samo pozdravim, če ne pa ne. Imam svoje življenje in me ona sploh ne briga.

< Sporočilo je popravil botrca -- 13.11.2009 16:00:44 >


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 15:59:34   
ronja
Ma, kaj pa vem, mogoče ne moreš - ampak po drugi strani sem pa glih tak robavsuser posted image . Je bilo pa to z vrati res zoprno, ker je brat skoraj skoznje poletel, ko me je lovil... Tak da nisem tako nedolžnauser posted image - bi lahko bila štala...
Se mi pa zdi, da se te reakcije da spremenit: recimo lubi je včasih kar lepo sočno zakolnil,  kadar je šlo kaj narobe, se je kam udaril, itd... še mene je navadiluser posted image . Zdaj, ko pa najina Ronja govori, pa pač ne kolneva več. Še vedno bi kdaj pasalo in nekaj časa je trajalo, da se je čisto odvadil (še meni je kdaj ušel kak šit in ga je mala lepo pobrala in cel dan vsa vesela prepevala: šit, šit, šit..., potem sem pa začela ful pazituser posted image ).

pety, jaz sem razumela, kot da se je on že odločil - in jaz bi se tudi: da grem, pa če gre(jo) z mano ali ne... Ker tako živet ne bi hotela. saj to je to, kar tolikokrat svetujemo puncam: postavi ultimat, jaz grem! A greš zraven?... On je naredil isto - zato ga res ne bi kamenjala... Bi pa vsekakor šla, ne pa da je potem vse isto, otroka se pa po nepotrebnem vznemirja, to pa vsekakor!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 16:02:24   
ronja
otroka se ga bojita

tega pa jaz nisem nikjer videlauser posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 16:03:04   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Če hočem videt taščo jo vidim oz. samo pozdravim, če ne pa ne. Imam svoje življenje in me ona sploh ne briga.



vse lepo in prav,če si prilagodljiv do te meje.Jaz zase vem,da nisem in da se nekdo do mene grdo obnaša ne bi živeli pri takem človeku za nobeno ceno.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 17:42:34   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya


IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Če hočem videt taščo jo vidim oz. samo pozdravim, če ne pa ne. Imam svoje življenje in me ona sploh ne briga.



vse lepo in prav,če si prilagodljiv do te meje.Jaz zase vem,da nisem in da se nekdo do mene grdo obnaša ne bi živeli pri takem človeku za nobeno ceno.user posted image


Pol si pa predstavljaj, da takega dobiš v hišo. Hočeš svojemu otroku oz. hčerini družini pomagat, pol ti pa ob kakšni napačni besedi btw razbije vrata , kriči ipd....

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 18:20:17   
mika
mATER, ZDAJ BI PA JAZ NAJRAJE NEKAJ RAZBILAuser posted image ...evo še derem se. Napisala sem celo črevo, pa me je ven vrglo.

Ronja, izhajaš predvsem iz svojega stališča in nisi objektivna.

Mislim, da njen mož ni nasilnež - je samo do konca pohojen človek, ki ga nič ne spoštujejo in ne upoštevajo in potem ko mu poči film, znori. Jaz bi tudi.
 
se strinjam. Ravno zato, ker je najbrž bil skoz zatiran, je postal sam tiran oz se v tega spreminja. Bognedaj, da bise moja hčerka zaljubila v takšnega moškega
 
Mislim, da se ga tale njena starša prav nič ne bojita, vse, kar je napisala, jasno kaže, da se ga ne! Torej ni nek tiran, v bistvu je zatiran.
 
jE mama napisala v e-meilu, da je bila večkrat napadena z njegove strani.
 
Hm, mamino pismo je mene najbolj zbodlo: ker če imaš svojega otroka rad, potem si želiš, da se odnose pošlihta - in potem ne nabijaš slabe vesti: ja, pa sva bila dobra, pa sva šla kupit to pa to za tamale, pa včasih smo bili boljši, smo fejst delali, pa spoštovali starejše... To nima kaj iskat v neki ljubezni do otrok!
 
Ery, ni nikjer napisala, da ji mama karkoli nabija na nos....mogoče še bo. Je samo obupano pisanje matere, ki vidi, da karkoli bo naredila med drugim tudi kupila kaj otroku, ne bo hčerka zadovoljna. Sploh po tistem zadnjem stavku, da jp celo življenje nekam pošilja. Ta stavek pove vseeeeeeee.
 
Ronja, kaj je zate posesivna babica? A spet tvoja tašča. kateri si trgala otrok iz rok, ker ti ga ni dala? To spet nima veze z eryno mamo...punčka je želela bit z njo.
In kot sem napisala...razumela bi, da je ponorel, ker bi otrok moral ne vem kaj...tako pa je šlo le za kaprico.
 
Se mi zdi, da smo nekatere tu gor zadele bistvo problema...sam ery si še tega ne more priznati.
 
Aja...njena starša sta očitno kmalu ugotovila, kakšen je, zato ga ne sprejemata. Če bi ga oče dejansko želel nagnat, bi to storil takoj in mu ne bi dal časa eno leto. Tud on si želi miru in da bi zet prišel k sebi. Kepico 83 je tašča takoj zabrisala na cesto, brez kakršnekoli možnosti.
Takega zeta bi tud jaz...sam pol bi pa posmislila na hčerko in otroke...tako sta tudi eryna starša.






(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 18:39:41   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

ampak po drugi strani sem pa glih tak robavsuser posted image


ah, dajuser posted image

sicer te ne poznam....ampak tako dolgo se pa tudi virtualno ne bi mogla pretvarjatiuser posted image

jaz si tebe bolj predstavljam kot enega otroka cvetjauser posted image  peace brothers....and sisters....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 20:08:20   
Gina
NIsem vsega brala.... a sem prav razumela, da je tašča (njena mama) prišla po otroka v času, ko je bil njen mož doma in otroka odpeljala brez vprašanja? Jaz bi se v tem primeru tolk ustrašila, kje otrok je, da bi se mi morda tudi scufalo in bi tulila, ko bi ga našla, al bi bila pa paralizirana v šoku in joku, ko bi ugotovila, kje je.

Po moje pod isto streho ne boste srečni. Moja tašča je imela podobne navde. Zihr je bila, da ona vse krasno dela in vse omogoči otrokom, v bistuv je pa šuntala potiho vse proti meni. Moj tast je tako tulil na vse in vsakogar, ko ni bilo vse po njegovem (če bi pisala manj nazorno, bi rekla temu, da se hitro razjezi), me je že tako strašno poniževal, da če bi bila jaz dec, bi mu čist sigurno in brezpogojno zabrisala kaj v glavo, ne samo mize razbila. Pa nisem nasilen človek, pa bi to naredila, če bi se ga fizično lahko obranila. Hočem reči, da razumem ljudi, ki se jim ob tastih in taščah, ki so neprilagojeni, odpelje. Če se še tako čudno sliši, jih razumem.

Seveda pa v resnici ne vem, kakšna sta tast in tašča. Lahko sta čist ok, pa je zet neprilagojen, pa prenapet, pa težaški, lahko sta onadva taka, da ga ne upoštevata, podrejata, mu ne dasta občutka, da je tam enakovreden član - če je to slednje, se s tem ne da živeti. Ne da. Torej morata v tem primeru proč. Brezpogojno. Če pa gre za prvi primer, da je mož zatežen in nasilen, naj se pa kar sam odseli.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 20:56:14   
ronja
hehe, mika, imaš prav, vsekakor ne poznam obeh strani zgodbe in zato nisem objektivna.

Moja tašča je zdaj ok, je Ronja to sama pošlihtalauser posted image , mal jo še meče kdaj, ampak ni hudega. Mogoče si jaz to situacijo narobe predstavljam, mogoče pa ti. Meni se je po tem, kar je napisala, zdelo, da bi se to lahko zgodilo tudi normalnemu človeku - da zaloputne z vrati in se razbijejo, pa da prevrne mizo v jezi... Mogoče nimam prav, upam pa, da imamuser posted image . Da ji mama nekaj nabija na nos, sem pa jaz kar iz maminega pisma razbrala, očitno ne edina...
Vsekakor se pa vse strinjamo, da je najboljše, da se odselijo.

če te lasten otrok nekam pošilja, pa mislim, da si nekje konkretno falil. jaz svojih nisem nikoli nikamor poslala in ju tudi ne mislim, lubi tudi svojih ne, niti en od drugega ne. Ker mi nista nikoli nič takega naredila. Če pa ne bi sprejela nekoga, ki sem ga izbrala za očeta svojih otrok, pa če jima je všeč ali ne, potem bi ju pa verjetno res nekam poslalauser posted image .
jE mama napisala v e-meilu, da je bila večkrat napadena z njegove strani.

To sem jaz razumela kot besedno napadena. Saj vse kdaj napademo svoje drage: "Ja, kje si pa bil do zdaj?", "pa daj meči umazano perilo v koš", itd... In obratno, seveda, oni nas. pa to ne pomeni, da se ne spoštujemo. Se mi zdi, da če bi šlo za napad, kjer bi se ga mama bala, bi verjetno ery to omenila - ali ne?user posted image

rija, imaš kar dobro predstavo, se mi zdiuser posted image - "flower power" in pa "love will save the world" sta vsekakor moj moto že dooooolgooooouser posted image . zato pa vidim včasih vse bolj rožnato.user posted image Ampak se mi zdi, da včasih pa svet dejansko je lepši kot ga večina ljudi vidi... Dostikrat ljudje hočejo dobro, pa naredijo štalo. Ampak hoteli so dobro...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 21:36:11   
Majuska
Nisem vsega podrobno brala, ampak kot sem razumela, Eryjin mož ni nasilen (2x ven padel v 7 letih). Ponorel je šele, ko je bil prezrt. No, če se sebe spomnim kot mlade punce, sem bila včasih tako jezna na familijo (predvsem na mamo), da sem včasih ornk zaloputnila z vrati, pa niti slučajno nisem nasilna. Na ta način sta se sprostila jeza in nemoč v dani situaciji, pustimo zdaj podrobnosti.

Mislim da se njena starša preveč vtikujeta v mlado družino. Če ne boste rešili trenutnih odnosov, pojdite raje na svoje, zavoljo lastnega miru in zavoljo otrok.

Hm, Ronja, krožnikov še nisem razbijala ... mogoče bi morala kdaj poskusiti user posted image

_____________________________

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 22:00:10   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: rija

ronja, takšno nasilje ni opravičilo za nič. razumeš? nima kaj tip metat miz po stanovanju....enostavno nima. četudi enkrat, dvakrat......naslednjič je vedno lažje. sploh, če okolica tovrstvno nasilje sprejme in ga opravičuje.

bolj kot te berem, bolj imam občutek, da na srečo nisi še doživela nasilja v svojem življenju.

če bi ga, verjemi, bi gledala prekleto drugače na takšne stvariuser posted image


Nasilje poraja nasilje. Psihicno nasilje lahko porodi fizicno nasilje. In kako potuhnjeno in pritlehno se potem le prvo - psihicno nic ne vidi, vidi se samo fizicno. In ce te nekdo leta in leta gazi, ponizuje in zanicuje, ko imas res zadosti odgovoris kakor znas in umes. In pravzaprav so zrtve psihicnega nasilje tisti, ki nimajo sposobnosti niti moci, da s eigrajo s custvi drugih, da im z besedami podtikajo in jih "uniceujejo". tedaj odgovorijo z fizicniom nasiljem.
In gladko lahko reces - nasilnik. Morda pa le samo zrtev, ce znas prepoznati kaksno drugo nasilje , prikrito in potuhnjeno in s tem samim toliko bolj perfidno nasilje kot je samo fizicno.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 22:00:51   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77


IZVIRNO SPOROČILO: ronja

tud meni se je že strgalo. pač, nisem pRRava mamauser posted image

A tebi tudi?user posted image A ustanoviva klub strganih rr-mam?


ti boš razložila, jaz bom pa kratko obnovo naredila user posted image


Jaz se bom pridruzila. Samo plsokala bom zaenkrat - ob ustanovitvi user posted image

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?