|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 22:27:59   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Mislim, da njen mož ni nasilnež - je samo do konca pohojen človek, ki ga nič ne spoštujejo in ne upoštevajo in potem ko mu poči film, znori. Jaz bi tudi.
 
se strinjam. Ravno zato, ker je najbrž bil skoz zatiran, je postal sam tiran oz se v tega spreminja. Bognedaj, da bise moja hčerka zaljubila v takšnega moškega
 
 
Ce cloveka situacija pripelje do tega, da se obnasa kot tiran, ga bo odstranitev situacije pripeljala  so drugacnega obnasanja. Clovek v vojni ubija, ko se vojna konca pa neha.... ali se vedno bomo ostali na trditvi kdo je enkrat ubil bo vedno znova (ce je enkrat udaril mu bo naslednjic se lazje itd...)

 
Mislim, da se ga tale njena starša prav nič ne bojita, vse, kar je napisala, jasno kaže, da se ga ne! Torej ni nek tiran, v bistvu je zatiran.
 
jE mama napisala v e-meilu, da je bila večkrat napadena z njegove strani.
 
 
Ce se nekdo pocuti napadenega, se ne pomeni, da se te boji. Mene komarji pogosto napadajo pa se jih ne bojim.

Hm, mamino pismo je mene najbolj zbodlo: ker če imaš svojega otroka rad, potem si želiš, da se odnose pošlihta - in potem ne nabijaš slabe vesti: ja, pa sva bila dobra, pa sva šla kupit to pa to za tamale, pa včasih smo bili boljši, smo fejst delali, pa spoštovali starejše... To nima kaj iskat v neki ljubezni do otrok!
 
Ery, ni nikjer napisala, da ji mama karkoli nabija na nos....mogoče še bo. Je samo obupano pisanje matere, ki vidi, da karkoli bo naredila med drugim tudi kupila kaj otroku, ne bo hčerka zadovoljna. Sploh po tistem zadnjem stavku, da jp celo življenje nekam pošilja. Ta stavek pove vseeeeeeee.
 
 
Dajati vedeti kako mora izgledati spostovanje do starsev ( kot oni do ateta, pa so prisli iz sluzbe pa takoj kaj je na njivi itd za delat, pa so sli brez besed...), pa zrtvovanje, da so nekaj kupili, pa jim nic ni dobro... in zadnji stvek... ce jo hcerka res celo zivljenje nekam posilja so potem mama in ate motene osebnosti, da to dosedaj nista resila v lastni hisi. Imata pa zadosti moci, da podita iz hise... ma ne drzi vodo.. ceprav se upam trditi, da ce bi poslusali zgodbi enega in drugega zagotovo bi vsaka stran imela svoj prav.

In kot sem napisala...razumela bi, da je ponorel, ker bi otrok moral ne vem kaj...tako pa je šlo le za kaprico.
 

 
Mika, biti oce ni kaprica. Ne glede na to s kom si otrok zeli biti, smo mi odrasli tisti - starsi, ki se odlocimo kaj je za otroka najprimerneje. Za otroka nikakor ne more biti dobro, da njegova babica in dedek popolnoma nic ne upostevata otrokovega oceta. Oce je tisti, ki tudi pravno formalno odgovarja za otroka kot stars. 

 
Se mi zdi, da smo nekatere tu gor zadele bistvo problema...sam ery si še tega ne more priznati.
 

 
Nekateri zagotovo user posted image

 
Aja...njena starša sta očitno kmalu ugotovila, kakšen je, zato ga ne sprejemata.

 
Hitro sodis. Morda sta pa enostavno od zacetka upravljala s tujimi zivljenji in jima je sedaj cudno ce se kdo zbuni.
 
Če bi ga oče dejansko želel nagnat, bi to storil takoj in mu ne bi dal časa eno leto. Tud on si želi miru in da bi zet prišel k sebi. Kepico 83 je tašča takoj zabrisala na cesto, brez kakršnekoli možnosti.

 
Saj ga noce nagnat. Hoce ga postavit tam kjer jima pase in kjer po njihovem spada. In pod pogojem, da bo tiho. Zato tudi preparirata hcerko z "imejslabovest" majli.

Takega zeta bi tud jaz...sam pol bi pa posmislila na hčerko in otroke...tako sta tudi eryna starša.

 
Eryna starsa nista svoji hcerki dovolila, da se osamosvoji s svojo druzino. terjata odnose kot takrat kot sta ona bila mlada in sta se klanjala pred "atetom". Ata je bil zakon in bilo kakor je rekel. Pod taksnimi pogoji sama ne bi zivela. Morda ti bi. In pravzaprav se hitro pokaze kako smo si ljudje razlicni in kako razlicno dojemamo stvari. pa ne da bi nekdo imel prav, drugi ne. Vsak ima svoj prav, vendar tvoj prav ni nujno tudi moj prav. Ce se ne da uskladiti tvojega in mojega prav, je cas, da se lociva.
In v tej zgodbi je cas, da se ali resijo tezave ali locijo.
Za vse ostalo je zivljenje prekratko.
 
 









_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Kaj bi ve naredile?
14.11.2009 9:24:39   
mika
mIŠEK, napisala čist nasplošno in zgolj teoretično. Naša dejanja , ki so med ostalim tudi posledice čustev, so v realnosti drugačna. Napaka je ponavadi tudi v razumevanju...mama reče eno, hčerka razume drugo.

Ne znam citirat tako kot ve...v prejšni obliki RR mi je šlo, sedaj pa neuser posted image .

Ljudje ubijajo med vojno, nekateri še naprej, kar je posledica po vojnega sindroma al nekaj takšnega. Ponavadi na morju na hrvaškem preberem njihov časopis in je njihova črna kronika grozljiva, predvsem na področjih kjer je trajala vojna. sestrična je študirala v osjeku in okrog nje se je dogajalo marsikaj. Od umorov, bombnih napadov in to vse od ljudi, ki so bili v vojni.
Da ljudje po vojni ne ubijejo več, tudi sebe, potrebujejo veliko pomoči...pa ti to itak veš.
Lani sem bila na enem pogrebu in se pogovarjala z vojnim veteranom iz HR. starša sta ga poznala od prej...je drug človek. Puzal (nevem kako je po SLo) je 20km in od takrat ni več normalen. Ima pomoč, koliko mu pač nudijo, je pa vprašanje časa koliko bo sploh vzdržal....ne spi, ker ima more, preganjajo ga v budnem stanju...življenje z njim je bilo očitno nemogoče, ker ga je žena zapustila ipd...

Ronja, ti si omenila, ženske med vojno, ki se za preživetje prodajajo. Ravno ta teden, ko sem preklapljala med porgrami, sem naletela na prispevek na HTV, o ženski, ki se je med vojno prodajala...želela si je normalnega življenja, čistila prostore, ji niso plačevali redno, druge pametne službe ni dobila in se spet vrnila v prostitucijo.

To so res extremne situacije, ampak ko ljudje padejo enkrat v začaran krog, je teško potegnit črto in izstopit ven. Pa bi ona ziher lahko našla kakšno drugo službo, ampak do plačila je prišla najhitreje tako, da je šla na ulico...to pozna

Tako da vojne res ni za primerjat s tem...

Zato ker je mama slišala besede, ker jo je hčerka nekam pošiljala, še ni motena oseba. Motena bi bila, če ji bi bil to užitek. Pravzaprav motena, sploh ni primeren izraz.

Da si ji starši dali za primer, kako so oni spoštovali starše...ja za boga kaj pa je s tem narobeuser posted image  
Men je mož, ko še nisva bila poročena, rekel, da sem doma kot pepelka. On je iz družine, kjer si enostavno niso pomagali...nič...ništa, nula...vsak je k sebi vlekel. Na koncu so vsak sebi tudi pristali. Pol sem mu pa ravno tako razložila, kaj so moji starši delali in kaj jaz delam. Pa da ne boš mislila, da sem res delala grozovio teška delauser posted image ...sestro sem vozila v šolo in pomagala pri gospodinjstvu, od njiju pa sem dobila vse kar sem potrebovala....
To nas drži skupaj. Si pomagamo kadar kdo kaj potrebuje in se skupaj veselimo našega napredka.

Aja, tašča je rekla, da s tem, ko so mi kupili parcelo, si kupujejo mojo ljubezen. So pač ljudje, ki bodo vsako pozitivno stvar obrnili v negativno.
In smo ljudje, ki v vsaki negativni stvari vidimo tudi pozitivno, če ne druga, da se iz tega kaj naučimo.

< Sporočilo je popravil mika -- 14.11.2009 9:29:48 >

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Kaj bi ve naredile?
14.11.2009 10:48:36   
Kepica83
MIŠEKuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Kaj bi ve naredile?
14.11.2009 11:01:56   
Kepica83
Se strinjam z VIJOLIČARKO in njej podobnimiuser posted image user posted image . Jaz niti malo nisem dobila vtisa da je njen mož nasilen. Ampak na nek način pa ja mora sprostit jezo. Boljše da na pohištvu kot na ženi, otroku ali bog ne daj na tastu in taščiuser posted image .  Tudi jaz bi najraje komu vrat zavila, pa žal nemorem. Sem pa veliko krat že kam boksnila samo da mi je bilo lažje. Ali pa sem se zadrla v pojšter pa je bil mir. Ljudje nismo roboti, ali boksarske vreče nekomu. Smo iz kože in mesa. In smo vsi samo ljudje. Ranljivi in prestrašeni. Tvojemu možu gre samo pohvala da je tako dolgo zdržal pri vas. Midvi z taščo sma skupaj zdržale četiri danauser posted image user posted image user posted image . Pa moreš vedet, da je bila kepica tiho kot mišek. Pa ubogljiva kot pipika, pa ni šlo. Ampak seveda to je bilo zato, ker sem bila tam celih 4 dni. Če pa bi bilo to dlje časa, pa pod istimi pogoji in vzdušjem v hiši bi pa verjetno bila 100x hujša od tvojega moža. Na mesto mizice bi jaz verjetno taščo metala po stanovanju. Ampak hvala bogu do tega ni prišlo. Je teta pehta prej orgirala. Za kaj sem ji zdaj iz srca hvaležna. Kaj ti hočem povedat. Razumi svojega moža. In mu povej da je občudovanja vreden, da zaradi svoje družine in ljubezni do tebe to vse prenaša. Marsikdo nebi. Pa nevem kaj sploh razmišljaš. Popokajte cule pa brž na svoje.

_____________________________

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Kaj bi ve naredile?
14.11.2009 12:31:53   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: mika
Zato ker je mama slišala besede, ker jo je hčerka nekam pošiljala, še ni motena oseba. Motena bi bila, če ji bi bil to užitek. Pravzaprav motena, sploh ni primeren izraz.


Po čem pa sklepaš, da hčerka mamo v resnici nekam pošilja? Tisti mejl meni deluje kot tipično čustveno izsiljevanje, ki ga nekatere mame odlično obvladajo. "Želiš si, da bi bila mrtva, nič ne skrbi, saj bom kmalu." "Vse naredim zate, ti me pa sploh ne maraš" "A vidiš, kako trpim zaradi tvojega obnašanja" Take izjave so v bistvu navadna manipulacija in psihično nasilje. Tisti, ki jih že celo življenje poslušamo, jih hitro prepoznamo.


IZVIRNO SPOROČILO: mika
Da si ji starši dali za primer, kako so oni spoštovali starše...ja za boga kaj pa je s tem narobe


Narobe je to, da je spoštovanje med odraslimi osebami vzajemna stvar. Če starši svojega odraslega otroka, ki ima že svojo družino, še vedno tretirajo kot mulca, mu ne pustijo sprejet nobene odločitve, se vmešavajo v njegovo družino, potem niti nimajo pravice zahtevat spoštovanja, če ga pa sami ne izkazujejo, a se ti ne zdi?

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Kaj bi ve naredile?
14.11.2009 13:35:17   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek


Po čem pa sklepaš, da hčerka mamo v resnici nekam pošilja? Tisti mejl meni deluje kot tipično čustveno izsiljevanje, ki ga nekatere mame odlično obvladajo. "Želiš si, da bi bila mrtva, nič ne skrbi, saj bom kmalu." "Vse naredim zate, ti me pa sploh ne maraš" "A vidiš, kako trpim zaradi tvojega obnašanja" Take izjave so v bistvu navadna manipulacija in psihično nasilje. Tisti, ki jih že celo življenje poslušamo, jih hitro prepoznamo.

Sklepam, po zadnjem stavku, v katerem je to napisala. Ste pa vse spregledale tudi to, da bi njen mož rad imel delavnico , zgleda v njihovih hiši, za katero ni prostora. Očitno je tudi to znak njihovega nespoštovanja do njega. Se pravi, ko ni po njegovo........bum.user posted image


Narobe je to, da je spoštovanje med odraslimi osebami vzajemna stvar. Če starši svojega odraslega otroka, ki ima že svojo družino, še vedno tretirajo kot mulca, mu ne pustijo sprejet nobene odločitve, se vmešavajo v njegovo družino, potem niti nimajo pravice zahtevat spoštovanja, če ga pa sami ne izkazujejo, a se ti ne zdi?



se strinjam, samo da ne vemo s katere strani se je začelo nespoštovanje in so v začaranem krogu.

Sem napisala, da je najbolje da se izselijo, sam drug vzrok sem navedla, kot večina vas.

Sicer se pa ery ne več oglasi, razen če se je primenovala v ajsekuser posted image , zato nima  smisla  debatirat več o tem.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Kaj bi ve naredile?
14.11.2009 14:02:29   
ajsek
Haha! Nisem ery :)
Za razliko od nje se zavedam, da ji bo zakon propadel, če bodo ostali pri starših (in zato mislim, da nima kaj razmišljat o selitvi).
Mož je nespoštovan in ignoriran, še mnenje 4-letne vnukinje je pomembnejše od njegovega. Punčka noče it in babica jo tolaži, da ji ne bo treba. Hkrati pa skupaj z možem pošilja zeta iz hiše. Torej so stari starši tisti, ki so odločili, da bo ta družinica razpadla, ker zeta nočejo, vnukov pa ne dajo. Pa smo spet pri vzajemnem spoštovanju.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Kaj bi ve naredile?
14.11.2009 14:10:58   
liam.90
Narobe je to, da je spoštovanje med odraslimi osebami vzajemna stvar. Če starši svojega odraslega otroka, ki ima že svojo družino, še vedno tretirajo kot mulca, mu ne pustijo sprejet nobene odločitve, se vmešavajo v njegovo družino, potem niti nimajo pravice zahtevat spoštovanja, če ga pa sami ne izkazujejo, a se ti ne zdi?

jst se s tem močno strinjam,... in dobro poznam kej je psihično izisiljevanje. Če si to navajen poslušat že od malih nog,...se ti skori ne zdi nč takega.user posted image  Žalostno, ma resnično.

Jst mislim da maš svoje življenje in z možem zmoreta več,kot vama je dano. Ne govorim ti kot ena koza varjanta: "pejdi stran, sej maš svoje življenje."
Sam kadar boš enkrat resnično na svojem, te noben ne bo spreševal, očiteval, vtikal nos v tvoje zadeve, stvari, ki jih z možem zmoreta sama. Štekam, da se ti bo trgalo srce, ko boš proč od tvojih, vendar sej ševedno lahko obdržiš stik z njima, sej sta tvoja starša. Tebe sta vzgojila z ljubeznijo, tvoje otroke boš pa ti vzgojila in sama boš vodla svojo družino. vendar stari in mladi, nikoli niso pašali skupaj, pa tudi če se še nevem kako zastopijo. (pač ljudski pregovor)

uspelo vama bo, če bosta v to vrjela,...

srečno,..pa sej ni vse tako črnogledo=) 

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Kaj bi ve naredile?
14.11.2009 14:42:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

se strinjam, samo da ne vemo s katere strani se je začelo nespoštovanje in so v začaranem krogu.

Sem napisala, da je najbolje da se izselijo, sam drug vzrok sem navedla, kot večina vas.

Sicer se pa ery ne več oglasi, razen če se je primenovala v ajsekuser posted image , zato nima  smisla  debatirat več o tem.


imaš čisto prav, mika.
vsaka od nas je prepoznala določen problem/vzrok. kateri je pa pravi, ve najboljše ery sama. da bi si pa ostale tu dokazovale, katera ima prav in katera ne, pa res nima smisla. user posted image in tudi ni važno za nas, da kdaj izvemo pravi vzrok. user posted image

< Sporočilo je popravil natasa77 -- 14.11.2009 14:44:08 >

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Kaj bi ve naredile?
14.11.2009 17:24:24   
Azzurra
NE MOREM VERJET kako nekatere opravičujete nasilje!!!

Da odnosi tako med ery in njenimi starši kot med njenim možem in starši niso ok, je jasno. Ampak...mož je nasilen. Ne ga zagovarjat, da dva izpada v 7 letih nista nič. Ne ga opravičevat. Poglejte spodaj citat. Ery pravi, da je hitro živčen, jezen. Ne pozabit, da grozi, da se bo odselil, da to govori pred otroki in jih straši. To je tudi verbalno nasilje. Ne se hecat, punce!
Ko se bosta odselila in ko mu bo ery zrastla čez glavo, dvomim, da se bo znal brzdat.

Hočem rečt - absolutno zagovarjam, da se mladi osamosvojijo, ampak v tem primeru bi jaz stavila, da bosta z možem tudi na samem težko funkcionirala.

IZVIRNO SPOROČILO: ery

Sem v taki situaciji, da ne vem kaj narediti. Poročena sem 5 mesecev, živiva skupaj 7 let , imava 2 otročka. Živiva pri mojih starših v hiši, zgornji štuk. Mož je ok, se razumemo recimo, če ni kaj po njegovem, je hitro živčen, jezen, itd..






(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Kaj bi ve naredile?
14.11.2009 18:16:47   
Azzurra

IZVIRNO SPOROČILO: Misek


Nasilje poraja nasilje. Psihicno nasilje lahko porodi fizicno nasilje. In kako potuhnjeno in pritlehno se potem le prvo - psihicno nic ne vidi, vidi se samo fizicno. In ce te nekdo leta in leta gazi, ponizuje in zanicuje, ko imas res zadosti odgovoris kakor znas in umes. In pravzaprav so zrtve psihicnega nasilje tisti, ki nimajo sposobnosti niti moci, da s eigrajo s custvi drugih, da im z besedami podtikajo in jih "uniceujejo". tedaj odgovorijo z fizicniom nasiljem.
In gladko lahko reces - nasilnik. Morda pa le samo zrtev, ce znas prepoznati kaksno drugo nasilje , prikrito in potuhnjeno in s tem samim toliko bolj perfidno nasilje kot je samo fizicno.


Kot razumem, ti dejansko zagovarjaš moža.
Hm, poglejmo drugače:
- nasilje (razbija mize, čeprav je to odgovor kao poteptanega človeka) rodi nasilje: torej njegovi otroci so upravičeno potencialni bodoči nasilniki....kljub vsemu, tudi če njihov oče dejansko ni nasilen sam po sebi ampak je bil pač sprovociran oz kot ti temu praviš ko imaš dovolj odgovoriš kakor znaš in umeš.. user posted image (a je to sploh mogoče opravičit? je nasilje samo po sebi sploh opravičljivo ne glede na njegov izvor/razlog???

- psihično nasilje lahko porodi fizično nasilje: to, da otrokom grozi, da se bo odselil, jih ustrahuje in da se razživcira in jezi, če kaj ni po njegovo - to je psihično nasilje. In ja, očitno je porodilo fizično nasilje in potencialno ga bo porodilo v prihodnje pri otrocih (beri zgoraj)

- žrtev psihičnega nasilja: ok, mogoče je žrtev psihičnega nasilja, ga pa kljub vsemu čisto mirno izvaja nad lastnimi otroki. zrel človek, ki ima kaj v glavi, se do svojih otrok ne obnaša nasilno

- se igrajo s čustvi drugih - ta tip se več kot očitno znaša nad nemočnimi in nedolžnimi otroki z verbalnim nasiljem. načrtno, nezrelo in bom uporabila tvojo besedo - perfidno - izvaja psihično nasilje, in jih straši


Vse tvoje besede so obojestranske. Dejansko si postavila ogledalo, vendar jaz v njem vidim odsev tega moškega. Niti najmanj se mi ne zdi nedolžen in njegove reakcije se mi nikakor in iz nobenega razloga ne zdijo opravičljive. Lahko se mi človek zasmili, ker je bil, kot ti praviš "žrtev", vendar zavedati se je potrebno, da bo ta vzorec obnašanja privzgojil otrokom. Moje mnenje je, da takega človeka vsaka stresna situacija lahko privede do nasilja, ampak veš - stresna situacija je za nekoga lahko tudi če otrok v jutranjem hitenju proti službi polije mleko...



(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Kaj bi ve naredile?
14.11.2009 19:26:14   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mika
Ljudje ubijajo med vojno, nekateri še naprej, kar je posledica po vojnega sindroma al nekaj takšnega. Ponavadi na morju na hrvaškem preberem njihov časopis in je njihova črna kronika grozljiva, predvsem na področjih kjer je trajala vojna. sestrična je študirala v osjeku in okrog nje se je dogajalo marsikaj. Od umorov, bombnih napadov in to vse od ljudi, ki so bili v vojni.
Da ljudje po vojni ne ubijejo več, tudi sebe, potrebujejo veliko pomoči...pa ti to itak veš.


Ne vsi Mika... ne vsi. NImajo vsi tako hude tezave. In da ne sirimo temo. Dlje vojna traja, hujse so posledice - za vse. zato je bolje, da se odselijo.

Lani sem bila na enem pogrebu in se pogovarjala z vojnim veteranom iz HR. starša sta ga poznala od prej...je drug človek. Puzal (nevem kako je po SLo) je 20km in od takrat ni več normalen. Ima pomoč, koliko mu pač nudijo, je pa vprašanje časa koliko bo sploh vzdržal....ne spi, ker ima more, preganjajo ga v budnem stanju...življenje z njim je bilo očitno nemogoče, ker ga je žena zapustila ipd...


To je pa razumevanje. Kot tudi razumevanje erynega moza, da je popenil, da ne more bit vedno "na mestu".

Ronja, ti si omenila, ženske med vojno, ki se za preživetje prodajajo. Ravno ta teden, ko sem preklapljala med porgrami, sem naletela na prispevek na HTV, o ženski, ki se je med vojno prodajala...želela si je normalnega življenja, čistila prostore, ji niso plačevali redno, druge pametne službe ni dobila in se spet vrnila v prostitucijo.


Govorimo o tem, da se pogoji spremenijo. In ce s epogoji spremenijo, se tudi zenska ne prodaja vec. Ti govoris o skorajda nespremenjenih pogojih - ni pogojev za normalno zivljenje. 

To so res extremne situacije, ampak ko ljudje padejo enkrat v začaran krog, je teško potegnit črto in izstopit ven. Pa bi ona ziher lahko našla kakšno drugo službo, ampak do plačila je prišla najhitreje tako, da je šla na ulico...to pozna


Ekstremne situacije in se dobro, da se le iz tega zacaranega kroga da ven, sicer bi ljudje iz vojne, ki so v vojni prezivljali sebe in druzine z ubijanjem in krajo, to poceli se leta potem.. do konca zivljenja... Pa se vojna konca, kljub temu, da je to "zacaran krog".

Tako da vojne res ni za primerjat s tem...

Zato ker je mama slišala besede, ker jo je hčerka nekam pošiljala, še ni motena oseba. Motena bi bila, če ji bi bil to užitek. Pravzaprav motena, sploh ni primeren izraz.


Motena se nanasa nna dejstvo, da jo hcerka menda nekam posilja celo zivljenje oni ji pa dovolita, da zivi z druzino v njihovi hisi - mazohizem ali motena osebnost?

Da si ji starši dali za primer, kako so oni spoštovali starše...ja za boga kaj pa je s tem narobeuser posted image   


Ker to ni primer, to je sistem obnasanja, ki je za starse sprejemljiv. Tako smo mi delali, bnili podlozni in sedaj boste vi tako delali, boste podlozni. ce ne boste tako delali, pa nas nimate radi itn.. skratka zgolj izsiljevanje.

Men je mož, ko še nisva bila poročena, rekel, da sem doma kot pepelka. On je iz družine, kjer si enostavno niso pomagali...nič...ništa, nula...vsak je k sebi vlekel. Na koncu so vsak sebi tudi pristali. Pol sem mu pa ravno tako razložila, kaj so moji starši delali in kaj jaz delam. Pa da ne boš mislila, da sem res delala grozovio teška delauser posted image ...sestro sem vozila v šolo in pomagala pri gospodinjstvu, od njiju pa sem dobila vse kar sem potrebovala....
To nas drži skupaj. Si pomagamo kadar kdo kaj potrebuje in se skupaj veselimo našega napredka.


Pomagati se je nekaj drugega kot ce ti nekdo predpisuje kako bi moral ziveti in kaj delati.

Aja, tašča je rekla, da s tem, ko so mi kupili parcelo, si kupujejo mojo ljubezen. So pač ljudje, ki bodo vsako pozitivno stvar obrnili v negativno.
In smo ljudje, ki v vsaki negativni stvari vidimo tudi pozitivno, če ne druga, da se iz tega kaj naučimo.


ne vidis v vsaki stvari pozitivno. Moz je za tebe povsem negativen. Izhajas iz svoje druzine. Jaz za svojo druzino naredim kar nekaj, se mi pa ni se zgodilo, da bi kdorkoli iz moje druzine na kakersen koli nacin ne meni ne mozu predpisoval kako bi se moral obnasati ipd.

Glavno je, da je sklep, da morata stran ce hoceta obdrzati zakon - enoglasen, ne glede na nacin videnja.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Kaj bi ve naredile?
14.11.2009 19:32:40   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

Kot razumem, ti dejansko zagovarjaš moža.


Ne. Govorim, da ni nasilje samo ko nekaj razbijes ali vrzes. Obstoja dalec bolj perfidno nasilje, ki ga le redko obravnavamo kot nasilje. za njega smo precej slepi in gluhi.


....ampak je bil pač sprovociran oz kot ti temu praviš ko imaš dovolj odgovoriš kakor znaš in umeš.. user posted image (a je to sploh mogoče opravičit? je nasilje samo po sebi sploh opravičljivo ne glede na njegov izvor/razlog???

- psihično nasilje lahko porodi fizično nasilje: to, da otrokom grozi, da se bo odselil, jih ustrahuje in da se razživcira in jezi, če kaj ni po njegovo - to je psihično nasilje. In ja, očitno je porodilo fizično nasilje in potencialno ga bo porodilo v prihodnje pri otrocih (beri zgoraj)

- žrtev psihičnega nasilja: ok, mogoče je žrtev psihičnega nasilja, ga pa kljub vsemu čisto mirno izvaja nad lastnimi otroki. zrel človek, ki ima kaj v glavi, se do svojih otrok ne obnaša nasilno

- se igrajo s čustvi drugih - ta tip se več kot očitno znaša nad nemočnimi in nedolžnimi otroki z verbalnim nasiljem. načrtno, nezrelo in bom uporabila tvojo besedo - perfidno - izvaja psihično nasilje, in jih straši

Vse tvoje besede so obojestranske. Dejansko si postavila ogledalo, vendar jaz v njem vidim odsev tega moškega. Niti najmanj se mi ne zdi nedolžen in njegove reakcije se mi nikakor in iz nobenega razloga ne zdijo opravičljive. Lahko se mi človek zasmili, ker je bil, kot ti praviš "žrtev", vendar zavedati se je potrebno, da bo ta vzorec obnašanja privzgojil otrokom. Moje mnenje je, da takega človeka vsaka stresna situacija lahko privede do nasilja, ampak veš - stresna situacija je za nekoga lahko tudi če otrok v jutranjem hitenju proti službi polije mleko...


Seveda so moje besede obojestranske. razlika je samo koliko je necesa v dati situaciji domisljija in koliko dejanskih dogodkov. In te zgodbe, ki jih napletas so povsem brez utemeljitve. Plod tvoje domisljije ali morda tvoje preteklosti, s katero niso dokoncno razcistila.
Lahko razglabamo se dalje in analiziramo napisane poste ter ugotavljamo kdo je res nasilen, vendar je le to nesmiselno.  Vcasih je boljse biti posten s samim seboj in skociti v tujo kozo, ter pomisliti npr. kako isces otroka po stanovanju, a potem ugotovis, da je tasca meni nic, tebi nic, otroka /-e odpeljala k sebi.  To ti bo priklicalo nasmeh na obraz verjetno.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Kaj bi ve naredile?
15.11.2009 7:37:58   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: mika
Ljudje ubijajo med vojno, nekateri še naprej, kar je posledica po vojnega sindroma al nekaj takšnega. Ponavadi na morju na hrvaškem preberem njihov časopis in je njihova črna kronika grozljiva, predvsem na področjih kjer je trajala vojna. sestrična je študirala v osjeku in okrog nje se je dogajalo marsikaj. Od umorov, bombnih napadov in to vse od ljudi, ki so bili v vojni.
Da ljudje po vojni ne ubijejo več, tudi sebe, potrebujejo veliko pomoči...pa ti to itak veš.


Ne vsi Mika... ne vsi. NImajo vsi tako hude tezave. In da ne sirimo temo. Dlje vojna traja, hujse so posledice - za vse. zato je bolje, da se odselijo.
ja normalno, da ne vsi.
Lani sem bila na enem pogrebu in se pogovarjala z vojnim veteranom iz HR. starša sta ga poznala od prej...je drug človek. Puzal (nevem kako je po SLo) je 20km in od takrat ni več normalen. Ima pomoč, koliko mu pač nudijo, je pa vprašanje časa koliko bo sploh vzdržal....ne spi, ker ima more, preganjajo ga v budnem stanju...življenje z njim je bilo očitno nemogoče, ker ga je žena zapustila ipd...


To je pa razumevanje. Kot tudi razumevanje erynega moza, da je popenil, da ne more bit vedno "na mestu".
Sej pa je ery sama napisala, da se razumejo , le takrat ne, ko ni po njegovo
Ronja, ti si omenila, ženske med vojno, ki se za preživetje prodajajo. Ravno ta teden, ko sem preklapljala med porgrami, sem naletela na prispevek na HTV, o ženski, ki se je med vojno prodajala...želela si je normalnega življenja, čistila prostore, ji niso plačevali redno, druge pametne službe ni dobila in se spet vrnila v prostitucijo.


Govorimo o tem, da se pogoji spremenijo. In ce s epogoji spremenijo, se tudi zenska ne prodaja vec. Ti govoris o skorajda nespremenjenih pogojih - ni pogojev za normalno zivljenje. 
Nekateri, kot ta ženska pa obupajo prehitro in se vrnejo na stare poti. seveda so se spremenili pogoji, vojne ni več. Dobila je socialno pomoč (tega prej nisem napisala), tudi službo bi dobila, sam je res najhitrejši zaslužek za njo bil it na ulico. Nekateri se teško poberejo in zaživijo naprej. novinarji so ji želeli pomagati, pa so izgubili stik z njo od kar se je vrnila na ulico. Očitno je izgubila upanje za 'normalno' življenje. Vojna je pustila na njej posledice.
To so res extremne situacije, ampak ko ljudje padejo enkrat v začaran krog, je teško potegnit črto in izstopit ven. Pa bi ona ziher lahko našla kakšno drugo službo, ampak do plačila je prišla najhitreje tako, da je šla na ulico...to pozna


Ekstremne situacije in se dobro, da se le iz tega zacaranega kroga da ven, sicer bi ljudje iz vojne, ki so v vojni prezivljali sebe in druzine z ubijanjem in krajo, to poceli se leta potem.. do konca zivljenja... Pa se vojna konca, kljub temu, da je to "zacaran krog".
Se konča ja HB, se pa kljub temu dogajajo še povojni zločini, tistih, ki niso bili sposobni nehat ubijat. A ni vojna v Iraku uradno končana že nekaj let, pa pravega miru še vedno ni? In vprašanje kdaj bo.
Tako da vojne res ni za primerjat s tem...

Zato ker je mama slišala besede, ker jo je hčerka nekam pošiljala, še ni motena oseba. Motena bi bila, če ji bi bil to užitek. Pravzaprav motena, sploh ni primeren izraz.


Motena se nanasa nna dejstvo, da jo hcerka menda nekam posilja celo zivljenje oni ji pa dovolita, da zivi z druzino v njihovi hisi - mazohizem ali motena osebnost?
Spet pregrobe in neprimerne  besede.

Da si ji starši dali za primer, kako so oni spoštovali starše...ja za boga kaj pa je s tem narobeuser posted image   


Ker to ni primer, to je sistem obnasanja, ki je za starse sprejemljiv. Tako smo mi delali, bnili podlozni in sedaj boste vi tako delali, boste podlozni. ce ne boste tako delali, pa nas nimate radi itn.. skratka zgolj izsiljevanje.
Sem napisala kako jaz razumem, ti pač kontra, tudi prav.
Men je mož, ko še nisva bila poročena, rekel, da sem doma kot pepelka. On je iz družine, kjer si enostavno niso pomagali...nič...ništa, nula...vsak je k sebi vlekel. Na koncu so vsak sebi tudi pristali. Pol sem mu pa ravno tako razložila, kaj so moji starši delali in kaj jaz delam. Pa da ne boš mislila, da sem res delala grozovio teška delauser posted image ...sestro sem vozila v šolo in pomagala pri gospodinjstvu, od njiju pa sem dobila vse kar sem potrebovala....
To nas drži skupaj. Si pomagamo kadar kdo kaj potrebuje in se skupaj veselimo našega napredka.


Pomagati se je nekaj drugega kot ce ti nekdo predpisuje kako bi moral ziveti in kaj delati.

Aja, tašča je rekla, da s tem, ko so mi kupili parcelo, si kupujejo mojo ljubezen. So pač ljudje, ki bodo vsako pozitivno stvar obrnili v negativno.
In smo ljudje, ki v vsaki negativni stvari vidimo tudi pozitivno, če ne druga, da se iz tega kaj naučimo.


ne vidis v vsaki stvari pozitivno. Moz je za tebe povsem negativen. Izhajas iz svoje druzine. Jaz za svojo druzino naredim kar nekaj, se mi pa ni se zgodilo, da bi kdorkoli iz moje druzine na kakersen koli nacin ne meni ne mozu predpisoval kako bi se moral obnasati ipd.

Ja kaj pa je s tabo Mišekuser posted image ? A sam kontra bi rada pisala? Mož za mene sploh ni bil negativen, če že kdo, je bila tašča. In pozitivna stvar, ki sva se je od nje naučila, je ta, da ne smeva bit takšna starša in partnerja, kot je bila ona. Je ne sovražim, ne govorim grdo o njej .... in tega in še masičesa ji sploh nisem zamerila. seveda izhajam iz svoje družine, tud če se ne bi strinjala bi izhajala, tako kot mož izhaja iz svoje. Naredila sva si življenje takšno, ki nama ustreza, je pa bolj podobno temu, kot sta ga imela moja starša in ne njegova.
Pa tud nama nihče ni rekel kako morava živeti, delati ipd...

Glavno je, da je sklep, da morata stran ce hoceta obdrzati zakon - enoglasen, ne glede na nacin videnja.



< Sporočilo je popravil mika -- 15.11.2009 7:38:28 >

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Kaj bi ve naredile?
15.11.2009 9:06:24   
rija
mika, a je smisel prepričevati prepričaneuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Kaj bi ve naredile?
15.11.2009 9:13:22   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: rija

mika, a je smisel prepričevati prepričaneuser posted image


Ne, sem končala...pozabila napisat v zadnjem postu. Na koncu bi pristali pri dooooolgi debati o moji taščiuser posted image

< Sporočilo je popravil mika -- 15.11.2009 9:14:16 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Kaj bi ve naredile?
15.11.2009 13:08:54   
Nenya
Vprašala si kaj bi naredila jaz.
Jaz sem izbrala svojega moškega - v dobrem in slabem - in to je to.
Poznam in zelo dobro razumem razmere v katerih živiš. Težko je ker nekateri starši svojih otrok ne želijo ali zmorejo pustiti odrasti in delati svoje napake in živeti svoje življenje.
Z otroki se pa itak da zlahka manipulirati. Ko smo bili tik pred veliko selitvijo se je moji tašči, npr, zdelo primerno, da mojo prvo hčerko (njeno najljubšo vnukinjo) našunta da je prišla k meni in izjavila da bo ona (hčerka) ostala pri mami, mi pa naj kar gremo brez nje.
Naredi kot jaz, zaklepajte vrata, naj jih vsaj mož ko bo z otrokoma sam doma, da ne bo prihajalo do vdorov v vašo zasebnost.
Vse tiste ki trdite da je njen mož nasilnež pa tole vsak čustva in frustracijo drugače izraža (eni se zderejo takoj, eni pa tlačijo in tlačijo pol pa pač enkrat mora počiti), če je zaloputnil z vrati namesto, da bi tvojim staršem zabrusil kaj kar se ne bi dalo tako zlahka popraviti kot šipo ....
Mati po pismu sodeč itak na veliko čustveno izsiljuje in na vsak način želi ohraniti moč nad teboj 'hčerko' tvojega statusa matere in žene pa ne priznava, raje nabija krivdo o tem kako bi vidva z možem najraje videla da sta mrtva itd.
Pomisli kje je v tej shemi pol tvoj mož - odrasel moški, ki služi in skrbi za družino naj bi mirno živel pod 'oblastjo' tvojega očeta ga slepo spoštoval in ubogal? Ne sme storiti ničesar sam - kot otroka ga mora tvoj oče pri vsem nadzorovati - in potem se vam čudno zdi da mu je počil film? Tvoja mati v vaše stanovanje vdira kot takrat ko je vdirala v tvojo sobo ko si bila še mlajša, samska in odvisna od njiju, prepričana sem da ti daje tudi ogromno nasvetov o vzgoji vajinih otrok in obilo kritike o tem kaj vse narobe delata vidva z možem.
Midva sva se odselila, trenutno, ampak žal le za eno leto. Olajšanje, ki je sledilo pri obeh je nepopisno. Najina zveza je boljša, manj se kregava in lažje živimo. Vrnitve se ravno ne veselimo.
Vso srečo

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Kaj bi ve naredile?
15.11.2009 14:04:31   
ery
Hey,,,

Ste se pa razpisale, dobro da se še skregale niste kdo je nasilen in kdo ni. :)

Hvala vam za vsa mnenja..., sploh Vijoličarki in Nenyi, ki je moje starše tako opisala,kot bi z njimi živela. No tudi ostalim hvala...

Moram pa rečt, da MIKA,PETY, vse lepo in prav za vajino mnenje... ampak samo povem, da moj mož ne bi dvignil roke nad mano, tudi nad otrokoma ne!! Še nikoli ju ni udaril. Otroka ga obožujeta in obratno. Ne bojita se ga. Sedaj se imamo prav fino, pa še odselili se nismo nikamor...ker nihče ne hodi v naš štuk, in vemo, da tudi ne bodo... skratka..je mirno vse.. :)
Mami se je začela z mano neki pogovarjat, tudi ati dans ..kar brezvezno vprašanje...

Toliko... Lep dan...


_____________________________




(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Kaj bi ve naredile?
15.11.2009 14:12:48   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ery

Sedaj se imamo prav fino, pa še odselili se nismo nikamor...ker nihče ne hodi v naš štuk, in vemo, da tudi ne bodo... skratka..je mirno vse.. :)
Mami se je začela z mano neki pogovarjat, tudi ati dans ..kar brezvezno vprašanje...



in koliko časa bo to novo stanje trajalo? a počakamo na nadaljevanje? user posted image staremu človeku se je namreč težko spremenit. user posted image

(odgovor članu ery)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Kaj bi ve naredile?
16.11.2009 9:23:42   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: ery

Hey,,,

Ste se pa razpisale, dobro da se še skregale niste kdo je nasilen in kdo ni. :)

Hvala vam za vsa mnenja..., sploh Vijoličarki in Nenyi, ki je moje starše tako opisala,kot bi z njimi živela. No tudi ostalim hvala...

Moram pa rečt, da MIKA,PETY, vse lepo in prav za vajino mnenje... ampak samo povem, da moj mož ne bi dvignil roke nad mano, tudi nad otrokoma ne!! Še nikoli ju ni udaril. Otroka ga obožujeta in obratno. Ne bojita se ga. Sedaj se imamo prav fino, pa še odselili se nismo nikamor...ker nihče ne hodi v naš štuk, in vemo, da tudi ne bodo... skratka..je mirno vse.. :)
Mami se je začela z mano neki pogovarjat, tudi ati dans ..kar brezvezno vprašanje...

Toliko... Lep dan...



Vse lepo in prav, sem vesela, da je tako. Sem samo naglas razmišljala, kak občutek sem po napisanem dobila.

A se ni mož že odločil, da gre? Saj je hčerki že to vse povedal in jo spravil v jok?user posted image
Se mi je zdelo, da je bilo to zgolj v jezi in nepremišljeno pretiravanje.

Glede na to, da je vse tako super, pa sploh ne vem, zakaj si sploh razmišljala, ali iti z možem, ali ostati. Meni bi bilo kristalno jasno, da z možem pobrati šila in kopita.

Po vsakem prepiru je nekaj časa super fajn...do nadaljnega.

Zato ti predlagam, da se z možem in otroki odselite na svoje. Ali pa se s staršem pogovorite in dogovorite za vsako podrobnost o skupnem bivanju in se tega držite.

No, kakorkoli, tebi in tvoji družinici želim, da se imate lepo. user posted image


_____________________________



(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Kaj bi ve naredile?
16.11.2009 11:08:47   
ery
Pety, Natasa.. točno tako.. po prepiru je vse v najlepšem redu, dokler spet ne poči..  in sem rekla v soboto , da bi s epogovrili, pa moj ati noče priti gor, v naše "štuk", moj mož pa noče "dol". user posted image

Podn.

Mi je pa poslala mami mail, da lahko danes ona čuva vnukca...oh ja.... :)


_____________________________




(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Kaj bi ve naredile?
16.11.2009 11:13:06   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ery

Pety, Natasa.. točno tako.. po prepiru je vse v najlepšem redu, dokler spet ne poči..  in sem rekla v soboto , da bi s epogovrili, pa moj ati noče priti gor, v naše "štuk", moj mož pa noče "dol". user posted image

Podn.

Mi je pa poslala mami mail, da lahko danes ona čuva vnukca...oh ja.... :)



ko ste tako moderni s temi maili, se pa po mailu pogovorite user posted image namesto parfumiranega papirja, daš pa zraven pomirjajočo glasbo user posted image

oh ja... user posted image

(odgovor članu ery)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Kaj bi ve naredile?
16.11.2009 18:02:56   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77


ko ste tako moderni s temi maili, se pa po mailu pogovorite user posted image


Meni se to sploh ne zdi glupa ideja...Glede na to, da so izgleda v tej familiji moški zlo trmasti in vsak vleče na svoje in izgleda nihče ne bo popustil...
Začet pa je nekje treba...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Kaj bi ve naredile?
16.11.2009 20:16:20   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: ery

Sem v taki situaciji, da ne vem kaj narediti. Poročena sem 5 mesecev, živiva skupaj 7 let , imava 2 otročka. Živiva pri mojih starših v hiši, zgornji štuk. Mož je ok, se razumemo recimo, če ni kaj po njegovem, je hitro živčen, jezen, itd..

Prejšnji petek se je zgodilo drugič, da je med mojimi starši in možem spet "počilo". Me ni bilo doma, mož je čuval sinka, ko je prišla mami gor in ga odnesla malo k sebi dol. Mož me kliče, če je on duh v tej hiši, da ga nihče ne upošteva.. in je šel dol, strgal sina iz naročja, po vseh sobah iskal hčerko in jih napodil gor.

KO sem prišla domov, so se vsi kregali spet. Ati je možu rekel, da naj gre iz hiše v enem letu, da se tako ne bo obnašal. Je pa res, da je moj ati tudi "pameten", skratka, kar s emož spomne da bi naredil, ati reče, da bosta skupaj..ker mu pač ne pusti, da bi v hiši kaj sam naredil.
No v tem kregu, je mož vpil grozno, ati prav tako.. mož je tudi tako zaloputnil z vratmi, da se je razbila šipa. In potem ati, da v tej hiši ne bo razbijal.
2 leti nazaj, ko je bil tudi kreg, je mož vrgel klubsko mizo na tla v dnevni.. je šlo vse na majhne koščke. In to zato, ekr ga je ati razjezil, ker ni hotel it v spodnji štuk, ker mu je metal naprej kakšen je.

MOž je drugaače brez staršebv, odraščal je v zavodu, moram rečt, d aje priden in delavne, ampak...


Sedaj s ehoče odselt. Ali gre sam ali gremo skupaj. Hoče it po kredit.. privarčevano nimamo NIč. Mami mi je danes zjutraj jokala, zakajk se to pri nas dogaja... Da je včeraj zvečer prišla moja hčerka k njima dol..in jokala, da bo šel oči drugam živet. Seveda ji moj kar govori vse.. Ona pa pravi, da hoče, da vsi tukaj živimo, stara je 4 leta.


Kaj naj?? Ostanem doma, on gre? Gremo vsi? samo potem s ebo tudi meni trgalo srce..staršem pa tudi.. mah ne vem.. sem čist fertik...user posted image

Hvala za vsa vaša mnenja...



100 odstotno moraš stopiti v takšnih prepirih na moževo stran in odločno rečt "atiju", da naj neha sekirat tvojega moža. Če bi men tast rekel, naj spokamo v enem letu, bi spokali v enem tednu.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Kaj bi ve naredile?
16.11.2009 20:20:05   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: ery

Ja sej razmišljam o selitvi, ampak potem pomislim na stroške in otroke in vse to...

Mi je mami poslala zdele mail, da je bila že večkrat napadena od mojega po krivici in da hoče samo dobro... pa da je včeraj pomirila mojo hčerko, ker je jokala, da bomo šli...





In ti še kar razmišljaš. S kom si poročena, z možem al z mamico pa atijem?

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?